Za područje

  Električar – električne instalacije i obnova

  Članak je pregledalo čak 1377+ korisnika
  Električna energija osigurava većinu udobnosti u našem domu: osvjetljenje, rad uređaja, ponekad čak i grijanje. Postoji mnogo vrsta električnih instalacija, kao i raznih načina instalacije. Međutim, sve električne instalacije se s vremenom istroše, pa zato mogu postati vrlo opasne.
  Stručni članak 1377
  elektricar
  Imamo 1818 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  1. Električne instalacije

  U današnje vrijeme ne možemo zamisliti život bez upotrebe električne energije. Električne instalacije u objektima su podijeljene na niskonaponske instalacije, koje nas opskrbljuju električnom energijom, i informacijske instalacije, koje prenose informacije. To su naprimjer: internetski kabel, telefonski kabel, portafon, protuprovalni sustavi, požarni alarm itd. Struja je opasna, stoga nemojte sami rukovati električnim instalacijama ako nemate dovoljno znanja i iskustva. Najbolje je kontaktirati iskusnog električara, koji će se pobrinuti za kvalitetnu izradu, ali i za poštivanje svih propisa. Struja se može instalirati na različite načine. Kabeli se mogu provesti po žbuci, u kabelskim policama ili kanalicama ili ispod žbuke. Proboje kroz beton treba osigurati tijekom betoniranja jer je naknadno provođenje izrazito teško i skupo.

  ugradnja-uticnica.jpg
  Iako mnogi električarski zadaci izgledaju jednostavno, nikako ih ne radite sami bez odgovarajućeg znanja i iskustva.

  2. Obnova električnih instalacija

  Jedan od glavnih uzroka požara u kući su zastarjele električne instalacije. Prosječne elektroinstalacije imaju vijek otprilike 30 godina, što se ne odnosi na instalacije koje su izložene vlazi, izravnoj Sunčevoj svjetlosti, velikim temperaturnim razlikama ili štetočinama. Ovi udari uzrokuju oštećenja na instalacijama koja drastično povećavaju rizik od kratkog spoja. Spojevi u instalaciji su osobito osjetljivi. Nemojte sami popravljati električne instalacije. Iskusan majstor će pomoću posebnih mjernih uređaja provjeriti ispravnost vaših električnih instalacija i identificirati sve slabe točke. Zatim će, ako je potrebno, popraviti istrošene dijelove, zamijeniti provodnike, kabele, postaviti nove utičnice ili prekidače ili zamijeniti osigurače. Samo redovitim pregledima električnih instalacija uvijek ćete spavati bez brige.

  Stručni članak 1377
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1818 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1818 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 1818 izvođača za područje Elektroinstalacije
  10
  2

  DEMA MONTAGE d.o.o.


  9.8
  0

  TELEGROUP d.o.o.


  10
  0

  DIZALA EKSKLUZIV d.o.o.


  9.8
  0

  SIBO d.o.o.


  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ELEKTROINSTALACIJE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau | Sva prava zadržana