Za područje
  Što je novo?

  Električar – električne instalacije i obnova

  Članak je koristio već 568+ korisnicima
  Električna energija osigurava većinu udobnosti u našem domu: osvjetljenje, rad uređaja, ponekad čak i grijanje. Postoji mnogo vrsta električnih instalacija, kao i raznih načina instalacije. Međutim, sve električne instalacije se s vremenom istroše, pa zato mogu postati vrlo opasne.
  Stručni članak 568
  elektricar.jpg
  Imamo 1602 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  1. Električne instalacije

  U današnje vrijeme ne možemo zamisliti život bez upotrebe električne energije. Električne instalacije u objektima su podijeljene na niskonaponske instalacije, koje nas opskrbljuju električnom energijom, i informacijske instalacije, koje prenose informacije. To su naprimjer: internetski kabel, telefonski kabel, portafon, protuprovalni sustavi, požarni alarm itd. Struja je opasna, stoga nemojte sami rukovati električnim instalacijama ako nemate dovoljno znanja i iskustva. Najbolje je kontaktirati iskusnog električara, koji će se pobrinuti za kvalitetnu izradu, ali i za poštivanje svih propisa. Struja se može instalirati na različite načine. Kabeli se mogu provesti po žbuci, u kabelskim policama ili kanalicama ili ispod žbuke. Proboje kroz beton treba osigurati tijekom betoniranja jer je naknadno provođenje izrazito teško i skupo.

  ugradnja-uticnica.jpg
  Iako mnogi električarski zadaci izgledaju jednostavno, nikako ih ne radite sami bez odgovarajućeg znanja i iskustva.

  2. Obnova električnih instalacija

  Jedan od glavnih uzroka požara u kući su zastarjele električne instalacije. Prosječne elektroinstalacije imaju vijek otprilike 30 godina, što se ne odnosi na instalacije koje su izložene vlazi, izravnoj Sunčevoj svjetlosti, velikim temperaturnim razlikama ili štetočinama. Ovi udari uzrokuju oštećenja na instalacijama koja drastično povećavaju rizik od kratkog spoja. Spojevi u instalaciji su osobito osjetljivi. Nemojte sami popravljati električne instalacije. Iskusan majstor će pomoću posebnih mjernih uređaja provjeriti ispravnost vaših električnih instalacija i identificirati sve slabe točke. Zatim će, ako je potrebno, popraviti istrošene dijelove, zamijeniti provodnike, kabele, postaviti nove utičnice ili prekidače ili zamijeniti osigurače. Samo redovitim pregledima električnih instalacija uvijek ćete spavati bez brige.

  Stručni članak 568
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1602 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1602 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 1602 izvođača za područje Elektroinstalacije
  9.8
  0

  RIJEKA - DIZALO d.o.o.

  Rijeka
  9.3
  0

  ELEKTRO ARTIS d.o.o.

  Zagreb
  8.9
  0

  ELEKTROLEGA j.d.o.o.

  Višnjevac
  9.7
  0

  ELECTRIC d.o.o.

  Mlini
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ELEKTROINSTALACIJE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana