Asfaltiranje cijena

Cijena asfalta ovisi o pripremi podloge i broju slojeva. Za pripremu i učvršćivanje supstrata izdvojit ćete oko 5 EUR/m2. Cijena polaganja jednog sloja asfalta kreće se oko 13 EUR/m2, a dvoslojni asfalt je čvršći, glađi i ravni za oko 16 EUR/m2.

Kome povjeriti asfaltiranje? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA ASFALTIRANJE


Cijena asfaltiranja. Cijena za dobavu i ugradnju dvoslojnog finog i grubog asfalta. Cijena za asfalt debljine 5 cm i 3 cm, zajedno sa pripremom tampon sloja.

19.89 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
31.83 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA asfaltera

DRUGE CIJENE ZA ASFALTIRANJE

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za iskop, nasipavanje 50 cm šljunka te pripremu za asfaltiranje te asfalt u debljini od 6 cm

Troškovi iskopa, nasipavanja 50 cm šljunka, pripreme za asfaltiranje te asfalta debljine 6 cm.€/m2

m2
upit

Popravak asfalta

Cijena popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.€/m2

m2
upit

Manji popravci asfalta

Cijena za popravak asfaltnih pukotina. Trošak popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.€/m2

m2
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Popločavanje dvorišta


Cijena opločnika vrlo je različita ovisno o vrsti kamena za popločavanje koje koristimo, načinu prip...

Provjerite i: Popločavanje dvorišta cijene

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Polaganje asfalta - sve što trebate znati

1. Što moramo znati o asfaltiranju prilaznih putova i dvorišta?

Kada uređujemo prilazni put i dvorište, trebamo istodobno obratiti pozornost na estetski aspekt, odnosno na usklađenost opločnika s kućom i okolišem, i na svrhu i trajnost materijala koji želimo upotrijebiti. Imajući u vidu sve te aspekte, nije čudo što je asfalt vrlo popularan izbor za uređivanje prilaznih putova i dvorišta.

asfaltiranje.jpg

Zbog jednostavnosti održavanja i dugog vijeka, korisnici se najčešće odlučuju za asfaltiranje prilaznih putova i dvorišta.

1.1. Prednosti asfalta


Jedna od glavnih prednosti asfaltiranja je svakako brzina izrade asfalta. Asfalt se uz odgovarajuće pripremljenu podlogu može položiti već u jednom danu. Međutim, na odluku o asfaltiranju utječe i jednostavnost održavanja i neograničen vijek asfalta. Asfalt je jedan od najotpornijih materijala, otporan je čak na soljenje zimi. Snijeg se s asfalta najlakše može očistiti, a prednost je također što se na asfaltu ne skupljaju pijesak i kamenje. Povoljna cijena asfaltiranja u usporedbi s drugim oblicima popločavanja prilaznih putova i dvorišta samo pridonosi njegovoj popularnosti. Cijena asfaltiranja ovisi o lokaciji, namjeni i debljini asfalta.


1.2. Nedostaci asfalta


Unatoč brojnim prednostima, asfalt ima određene nedostatke. Ljeti snažno akumulira i emitira toplinu. Pregrijava se tako jako da možemo dobiti opekotine ako zakoračimo na njega bosonogi. Na visokim temperaturama asfalt se širi, a na niskima skuplja, stoga rubovi asfalta počinju pucati. U pukotinama se skuplja prljavština i materijal se polako raspada. Mane asfalta dolaze do izražaja i kada se pojavi potreba za naknadnim radovima, odnosno ugrađivanjem novih uređaja i priključaka. Za završetak ovih radova asfalt treba rezati te nakon polaganja cijevi zakrpati. Spojevi starog i novog asfalta bit će primjetni, razlikovat će se i po boji. A da imamo primjerice popločeno dvorište, samo bismo uklonili dio opločnika i vratili ih nakon završetka radova.


2. Stručna i kvalitetna izvedba


Vrlo je važno da asfaltiranje povjerite stručno obučenom izvođaču koji ima veliko iskustvo. Kada birate poduzeće za posao asfaltiranja, osobito obratite pozornost na iskustvo i reference. Kvalitetan izvođač nudi garanciju na pripremu podloge i na ugrađeni asfalt. Stručno položeni asfalt garancija je za njegov vijek, stoga potražite majstore koji će vam položiti asfalt u skladu s vašim željama, ali također s usvojenim standardima.

3. Vrste asfalta za dvorišta i prilazne putove


Odabir vrste asfalta ovisi prije svega o sljedećim čimbenicima:

- o namjeni površine: asfaltiranje dvorišta, prilaznih putova, ceste...

- o vrsti opterećenja površine: lako, teže i teško opterećenje

- o geografskoj lokaciji objekta

- o visini investicije.

Bez obzira na vrstu asfalta, svaki asfalt zahtijeva prikladno pripremljenu podlogu jer asfalt nije samonosivi materijal.

3.1. Jednoslojno asfaltiranje


Cijena jednoslojnog asfaltiranja je, naravno, najniža. Takvo rješenje osobito je prikladno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova, koji su manje opterećeni prometom. 

Kombinacije izvođenja jednoslojnog asfaltiranja:

- za lagana površinska opterećenja (do 3,5 t) frakcija kamena može biti od 0 do 11 odnosno 16 mm, debljina sloja od 5 do 6 cm.

- za površine koje su teže opterećene (do 8 t) frakcija kamena je od 0 do 16 mm, debljina sloja od 7 do 8 cm.

Podaci su informativni. Prikladna vrsta asfalta i njegova debljina određuje se na licu mjesta, nakon procjene situacije.

3.2. Dvoslojno asfaltiranje


Ovakvo rješenje prikladno je osobito za popločavanje dvorišta i prilaznih putova koji su pored prometa putničkih vozila, opterećeni prometom težih vozila. Dvoslojni asfalt kvalitetniji je zbog debljeg donjeg sloja, koji čini kamen grube frakcije. Takva površina na visokim temperaturama bolje podnosi točkasta opterećenja. Tanji, gornji sloj asfalta je od kamena fine frakcije, zbog čega asfalt ima glatku gornju površinu. Ukupna debljina oba sloja obično je 8 cm, pri čemu je donji sloj debeo 5 cm, a gornji 3 cm, što je pogodno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova. Takvo asfaltiranje je nešto skuplje, ali je kvalitetnije, ljepše izgleda i trajnije je.
Kombinacije dvoslojnog asfaltiranja:

- kod težih opterećenja površine (do 8 t) frakcija kamena u donjem sloju kreće se od 0 do 22 mm, u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljine donjeg i gornjeg sloja su po 5 cm.

- kod težih i teških opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22 mm, a u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljina donjeg sloja je 8 cm, a gornjeg sloja od 3 do 4 cm.

- kod teških i čestih opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22/32 mm, a u gornjem sloju od 0 do 11 mm. Debljina donjeg sloja je 10 cm, a gornjeg sloja od 4 cm.

Podaci su samo informativnog karaktera. Prikladna vrsta i debljina asfalta određuju se po procjeni situacije na licu mjesta.

4. Kako se odvija postupak asfaltiranja dvorišta?


4.1. Priprema podloge za asfalt


Ako želite da asfaltirana površina dugo uspješno podnosi različita opterećenja, osobito težinu automobila, promjene temperature, vodu, zimsko soljenje i sl., vrlo je važno da se podloga pravilno pripremi i učvrsti prije sipanja asfalta na podlogu. Ako to ne učinimo, može doći do slijeganja terena, pucanja asfalta i pojave rupa na asfaltnoj površini. Podlogu za povozne površine, namijenjene putničkim automobilima, pripremamo kopanjem približno 0,6 metara zemlje. U slučaju težeg i teškog opterećenja površine vozilima, iskop treba biti još veći. Trebate uzeti u obzir i odvođenje vode, stoga treba osigurati prikladan nagib terena dalje od objekta. Nagib treba biti najmanje 2 %, odnosno 2 cm po dužnom metru. Čak ako osiguramo zadovoljavajući nagib, preporučljivo je u teren dodatno ugraditi rešetke za odvodnjavanje. Na teren dobiven iskopavanjem treba nasuti oko 0,4 metara grubog kamena (šljunak ili drobljenu kamenu sitnež). Svaki sloj prije nasipavanja sljedećega treba dobro sabiti. Za nasipavanje ne smiju se upotrebljavati otpadci s gradilišta ili iskopano krupno kamenje i stijene. Budući da je ta vrsta materijala vrlo neujednačene veličine i oblika, ne može se dobro sabiti i ravnomjerno rasporediti. Tek kada se dobro pripremi donji sloj, može se sipati novi, odnosno još cca 0,2 metra sitnijeg šljunka. Gornji sloj je nosivi sloj asfalta i stoga je učvršćivanje još važnije.


4.2. Polaganje asfalta


Kao što je već spomenuto, izrada vrste i debljine asfalta ovisi o namjeni površine. Najčešće se za povozne površine asfalt nanosi u dva sloja, donji nosivi grubi sloj je debljine najmanje 5 cm, a gornji, glađi, završni sloj je debljine najmanje 3 cm. Oba sloja treba nakon nanošenja dobro povaljati. Već nakon nekoliko sati spremni su za uporabu. Preporučuje se da se asfaltiranje radi kada je vrijeme suho i toplina zraka barem 10 °C. Uglavnom se asfaltira tijekom građevinske sezone. Visoke temperature zraka važne su da se asfaltna mješavina ne bi previše ohladila tijekom izlijevanja, jer je nakon toga mješavinu teško dobro izvaljati. Ni kišovito vrijeme nije najprikladnije za polaganje asfalta jer se asfaltna masa lošije lijepi za podlogu, pa lakše puca. Preporučuje se da se polaganje asfalta obavi odmah nakon pripreme podloge (iskopavanje, posipanje). Ako to ne učinimo odmah, u međuvremenu mogu oluja ili vožnja po posipu itd. oštetiti fini sloj posipa.


4.3. Održavanje i popravci asfalta


Kod asfaltiranja se doista ne isplati štedjeti na pripremi podloge. Dobro učvršćena podloga, kao i kvalitetna izvedba završnog asfalta, ključni su čimbenici za dulji vijek asfaltirane površine. Trajnost također ovisi o izvedbi spojeva asfalta s drugim materijalima, jer ako nisu kvalitetno napravljeni, asfalt će se lako trusiti i lomiti. Voda tada lakše prodire kroz pukotine u gornjem sloju i vrlo lako može oštetiti donji sloj. U najgorem slučaju asfaltna površina se može čak i odignuti i odlijepiti od podloge. No češće se stvaraju udubljenja u kojima se skuplja voda, prljavština i sl. S vremenom se na površini asfalta mogu pojaviti tragovi automobilskih guma (ako vozimo istim stazama i parkiramo uvijek na istome mjestu) ili tragovi velikih cvjetnih greda. Osobito ljeti, kada je asfalt vruć, pa prema tome i mekši, trebamo biti oprezni kod postavljanja teških predmeta na asfalt jer mogu ostaviti vidljiv trag. Asfalt se također može oštetiti izlijevanjem ulja iz automobila ili prolijevanjem drugih agresivnih sredstava. Takve se mrlje ne mogu očistiti, ali se asfalt na tome mjestu može samo isjeći i nasuti novi.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMASFALTIRANJE DVORIŠTA

Asfaltiranje dvorišta bez pripreme cca 180 m2. 18900 € do 31500 €


........

PRIPREMA PODLOGE I ASFALTIRANJE

Potrebno je asfaltiranje dvorišta. 56700 € do 94500 €


........

ASFALTIRANJE DVORIŠTA

Imamo čvrstu betonsku podlogu i na tu betonsku podlogu bi se trebao staviti 6-7 cm debljine asfalta. Ukupno za izradu cca 70 m2. 12600 € do 21000 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, ASVALTIRANJE I POSTAVLJANJE KANALICA , 80 M2
Asfaltiranje, Zagreb

1080 € do 1800 €

CIJENA, PRIPREMA I ASFATIRANJE DVORIŠTA, 165 M2
Asfaltiranje, Slavonski Brod

2250 € do 3750 €

CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, 550 M2
Asfaltiranje, Botinec

6300 € do 10500 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, 100 M2
Asfaltiranje, Zagreb

2250 € do 3750 €

CIJENA, BETONIRANJE ŠKARPE, PRIPREMA I ASFALTIRANJE , 200 M2
Asfaltiranje, Strmec Stubički

8100 € do 13500 €

CIJENA, ASFALTIRANJE PARKINGA I POSTAVLJANJE RUBNIKA, 200 M2
Asfaltiranje, Zagreb

2250 € do 3750 €

CIJENA, ASFALTIRANJE PRILAZNOG PUTA, 75 M2
Asfaltiranje, Buje

1800 € do 3000 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, 180 M2
Asfaltiranje, Sračinec

2700 € do 4500 €

CIJENA, PRIPREMA PODLOGE I ASFALTIRANJE DVORIŠTA , CCA 300 M2
Asfaltiranje, Križevci

4500 € do 7500 €

CIJENA, PRIPREMA PODLOGE I ASFALTIRANJE CESTE, 800 M2
Asfaltiranje, Zaprešić

18000 € do 30000 €

CIJENA, ISKOP I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, 520 M2
Asfaltiranje, Donji Stupnik

7200 € do 12000 €

CIJENA, ASFALTIRANJE PARKINGA , 1200 M2
Asfaltiranje, Skradin

16200 € do 27000 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, 240 M2
Asfaltiranje, Grebaštica

3600 € do 6000 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 150 M2
Asfaltiranje, Bračak

2250 € do 3750 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, 80 M2
Asfaltiranje, Čabdin

1080 € do 1800 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 50 M2
Asfaltiranje, Zagreb

900 € do 1500 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, 180 M2
Asfaltiranje, Ogulinac

2430 € do 4050 €

CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE PRILAZNOG PUTA DO VIKENDICE, CCA 300 M2
Asfaltiranje, Kuželj

4500 € do 7500 €

CIJENA, ASFALTIRANJE PRILAZA PREMA GARAŽI, 80 M2
Asfaltiranje, Kupljenovo

1260 € do 2100 €

CIJENA, ASFALTIRANJE PRILAZA KUĆE UZ KOMPLETNU PRIPREMU, CCA 125 M2
Asfaltiranje, Marija Bistrica

1800 € do 3000 €

CIJENA, NASIPANJE ASFALTA PO DVORIŠTU, 50 M2
Asfaltiranje, Zagreb

720 € do 1200 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA , 50 M2
Asfaltiranje, Zagreb

630 € do 1050 €

CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, 150-200 M2
Asfaltiranje, Gušćerovec

2700 € do 4500 €

CIJENA, ASFALTIRANJE PRIVATNOG PUTA /CESTE, 200 M2
Asfaltiranje, Pobri

2880 € do 4800 €

CIJENA, ASFALTIRANJE PRILAZA, 40 M2
Asfaltiranje, Drenje

585 € do 975 €

CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 250 M2
Asfaltiranje, Tomišići

3600 € do 6000 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 100 M2
Asfaltiranje, Čakovec

1350 € do 2250 €

CIJENA, ISKOP NASIPAVANJE RIBNJAKE ASFALTIRANJE, CCA 600 M2
Asfaltiranje, Dežanovac

7200 € do 12000 €

CIJENA, ASFALTIRANJE PRILAZA U GARAŽU, 200 M2
Asfaltiranje, Kršan

3600 € do 6000 €

CIJENA, ASFALTIRANJE NA POSTOJEĆU BETONSKU POVRŠINU, 26 M2
Asfaltiranje, Varaždin

360 € do 600 €

CIJENA, ASVALTIRANJE PRILAZNE CESTE, 200 M2
Asfaltiranje, Kukuljanovo

2700 € do 4500 €

CIJENA, ASFALTIRANJE DIJELA DVORIŠTA , CCA 176 M2
Asfaltiranje, Sesvete

2700 € do 4500 €

CIJENA, POPLOČAVANJE I ASFALTIRANJE, ASFALTIRANJE CCA 150 M2 POPLOČAVANJE CCA 100 M2
Asfaltiranje, Zagreb

5850 € do 9750 €

CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, 450 M2
Asfaltiranje, Banjole

6480 € do 10800 €

CIJENA, ASFALTIRANJE PARKIRALIŠTA, 50 M2
Asfaltiranje, Zagreb

720 € do 1200 €

CIJENA, ZAVRŠNA PRIPREMA I ASFALTIRANJE , 180 M2
Asfaltiranje, Bjelovar

2250 € do 3750 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Asfaltiranje CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

293+ PODUZEĆA ZA ASFALTIRANJE
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ASFALTIRANJE?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau | Sva prava zadržana