ASFALTIRANJE cijena

  Cijena asfalta ovisi o pripremi podloge i broju slojeva. Za pripremu i učvršćivanje supstrata izdvojit ćete oko 35 kn / m2. Cijena polaganja jednog sloja asfalta kreće se oko 100 kn / m2, a dvoslojni asfalt je čvršći, glađi i ravni za oko 120 kn / m2. Za točan trošak asfaltiranja možete poslati upit kod naših certificiranih dobavljača.

  CIJENA ZA ASFALTIRANJE


  Cijena asfaltiranja. Cijena za dobavu i ugradnju dvoslojnog finog i grubog asfalta. Cijena za asfalt debljine 5 cm i 3 cm, zajedno sa pripremom tampon sloja.

  150.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  200.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  CIJENA ZA asfaltera

  DRUGE CIJENE ZA ASFALTIRANJE

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za iskop, nasipavanje 50 cm šljunka te pripremu za asfaltiranje te asfalt u debljini od 6 cm

  Troškovi iskopa, nasipavanja 50 cm šljunka, pripreme za asfaltiranje te asfalta debljine 6 cm.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Popravak asfalta

  Cijena popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Manji popravci asfalta

  Cijena za popravak asfaltnih pukotina. Trošak popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit
  POŠALJI UPIT >
  UKUPNO:

  Popločavanje dvorišta


  Cijena tlakovci kamena vrlo je različita ovisno o vrsti kamena za popločavanje koje koristimo, način...

  Provjerite i: Popločavanje dvorišta cijene

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Polaganje asfalta - sve što trebate znati

  1. Što moramo znati o asfaltiranju prilaznih putova i dvorišta?

  Kada uređujemo prilazni put i dvorište, trebamo istodobno obratiti pozornost na estetski aspekt, odnosno na usklađenost opločnika s kućom i okolišem, i na svrhu i trajnost materijala koji želimo upotrijebiti. Imajući u vidu sve te aspekte, nije čudo što je asfalt vrlo popularan izbor za uređivanje prilaznih putova i dvorišta.

  asfaltiranje.jpg

  Zbog jednostavnosti održavanja i dugog vijeka, korisnici se najčešće odlučuju za asfaltiranje prilaznih putova i dvorišta.

  1.1. Prednosti asfalta


  Jedna od glavnih prednosti asfaltiranja je svakako brzina izrade asfalta. Asfalt se uz odgovarajuće pripremljenu podlogu može položiti već u jednom danu. Međutim, na odluku o asfaltiranju utječe i jednostavnost održavanja i neograničen vijek asfalta. Asfalt je jedan od najotpornijih materijala, otporan je čak na soljenje zimi. Snijeg se s asfalta najlakše može očistiti, a prednost je također što se na asfaltu ne skupljaju pijesak i kamenje. Povoljna cijena asfaltiranja u usporedbi s drugim oblicima popločavanja prilaznih putova i dvorišta samo pridonosi njegovoj popularnosti. Cijena asfaltiranja ovisi o lokaciji, namjeni i debljini asfalta.


  1.2. Nedostaci asfalta


  Unatoč brojnim prednostima, asfalt ima određene nedostatke. Ljeti snažno akumulira i emitira toplinu. Pregrijava se tako jako da možemo dobiti opekotine ako zakoračimo na njega bosonogi. Na visokim temperaturama asfalt se širi, a na niskima skuplja, stoga rubovi asfalta počinju pucati. U pukotinama se skuplja prljavština i materijal se polako raspada. Mane asfalta dolaze do izražaja i kada se pojavi potreba za naknadnim radovima, odnosno ugrađivanjem novih uređaja i priključaka. Za završetak ovih radova asfalt treba rezati te nakon polaganja cijevi zakrpati. Spojevi starog i novog asfalta bit će primjetni, razlikovat će se i po boji. A da imamo primjerice popločeno dvorište, samo bismo uklonili dio opločnika i vratili ih nakon završetka radova.


  2. Stručna i kvalitetna izvedba


  Vrlo je važno da asfaltiranje povjerite stručno obučenom izvođaču koji ima veliko iskustvo. Kada birate poduzeće za posao asfaltiranja, osobito obratite pozornost na iskustvo i reference. Kvalitetan izvođač nudi garanciju na pripremu podloge i na ugrađeni asfalt. Stručno položeni asfalt garancija je za njegov vijek, stoga potražite majstore koji će vam položiti asfalt u skladu s vašim željama, ali također s usvojenim standardima.

  3. Vrste asfalta za dvorišta i prilazne putove


  Odabir vrste asfalta ovisi prije svega o sljedećim čimbenicima:

  - o namjeni površine: asfaltiranje dvorišta, prilaznih putova, ceste...

  - o vrsti opterećenja površine: lako, teže i teško opterećenje

  - o geografskoj lokaciji objekta

  - o visini investicije.

  Bez obzira na vrstu asfalta, svaki asfalt zahtijeva prikladno pripremljenu podlogu jer asfalt nije samonosivi materijal.

  3.1. Jednoslojno asfaltiranje


  Cijena jednoslojnog asfaltiranja je, naravno, najniža. Takvo rješenje osobito je prikladno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova, koji su manje opterećeni prometom. 

  Kombinacije izvođenja jednoslojnog asfaltiranja:

  - za lagana površinska opterećenja (do 3,5 t) frakcija kamena može biti od 0 do 11 odnosno 16 mm, debljina sloja od 5 do 6 cm.

  - za površine koje su teže opterećene (do 8 t) frakcija kamena je od 0 do 16 mm, debljina sloja od 7 do 8 cm.

  Podaci su informativni. Prikladna vrsta asfalta i njegova debljina određuje se na licu mjesta, nakon procjene situacije.

  3.2. Dvoslojno asfaltiranje


  Ovakvo rješenje prikladno je osobito za popločavanje dvorišta i prilaznih putova koji su pored prometa putničkih vozila, opterećeni prometom težih vozila. Dvoslojni asfalt kvalitetniji je zbog debljeg donjeg sloja, koji čini kamen grube frakcije. Takva površina na visokim temperaturama bolje podnosi točkasta opterećenja. Tanji, gornji sloj asfalta je od kamena fine frakcije, zbog čega asfalt ima glatku gornju površinu. Ukupna debljina oba sloja obično je 8 cm, pri čemu je donji sloj debeo 5 cm, a gornji 3 cm, što je pogodno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova. Takvo asfaltiranje je nešto skuplje, ali je kvalitetnije, ljepše izgleda i trajnije je.
  Kombinacije dvoslojnog asfaltiranja:

  - kod težih opterećenja površine (do 8 t) frakcija kamena u donjem sloju kreće se od 0 do 22 mm, u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljine donjeg i gornjeg sloja su po 5 cm.

  - kod težih i teških opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22 mm, a u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljina donjeg sloja je 8 cm, a gornjeg sloja od 3 do 4 cm.

  - kod teških i čestih opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22/32 mm, a u gornjem sloju od 0 do 11 mm. Debljina donjeg sloja je 10 cm, a gornjeg sloja od 4 cm.

  Podaci su samo informativnog karaktera. Prikladna vrsta i debljina asfalta određuju se po procjeni situacije na licu mjesta.

  4. Kako se odvija postupak asfaltiranja dvorišta?


  4.1. Priprema podloge za asfalt


  Ako želite da asfaltirana površina dugo uspješno podnosi različita opterećenja, osobito težinu automobila, promjene temperature, vodu, zimsko soljenje i sl., vrlo je važno da se podloga pravilno pripremi i učvrsti prije sipanja asfalta na podlogu. Ako to ne učinimo, može doći do slijeganja terena, pucanja asfalta i pojave rupa na asfaltnoj površini. Podlogu za povozne površine, namijenjene putničkim automobilima, pripremamo kopanjem približno 0,6 metara zemlje. U slučaju težeg i teškog opterećenja površine vozilima, iskop treba biti još veći. Trebate uzeti u obzir i odvođenje vode, stoga treba osigurati prikladan nagib terena dalje od objekta. Nagib treba biti najmanje 2 %, odnosno 2 cm po dužnom metru. Čak ako osiguramo zadovoljavajući nagib, preporučljivo je u teren dodatno ugraditi rešetke za odvodnjavanje. Na teren dobiven iskopavanjem treba nasuti oko 0,4 metara grubog kamena (šljunak ili drobljenu kamenu sitnež). Svaki sloj prije nasipavanja sljedećega treba dobro sabiti. Za nasipavanje ne smiju se upotrebljavati otpadci s gradilišta ili iskopano krupno kamenje i stijene. Budući da je ta vrsta materijala vrlo neujednačene veličine i oblika, ne može se dobro sabiti i ravnomjerno rasporediti. Tek kada se dobro pripremi donji sloj, može se sipati novi, odnosno još cca 0,2 metra sitnijeg šljunka. Gornji sloj je nosivi sloj asfalta i stoga je učvršćivanje još važnije.


  4.2. Polaganje asfalta


  Kao što je već spomenuto, izrada vrste i debljine asfalta ovisi o namjeni površine. Najčešće se za povozne površine asfalt nanosi u dva sloja, donji nosivi grubi sloj je debljine najmanje 5 cm, a gornji, glađi, završni sloj je debljine najmanje 3 cm. Oba sloja treba nakon nanošenja dobro povaljati. Već nakon nekoliko sati spremni su za uporabu. Preporučuje se da se asfaltiranje radi kada je vrijeme suho i toplina zraka barem 10 °C. Uglavnom se asfaltira tijekom građevinske sezone. Visoke temperature zraka važne su da se asfaltna mješavina ne bi previše ohladila tijekom izlijevanja, jer je nakon toga mješavinu teško dobro izvaljati. Ni kišovito vrijeme nije najprikladnije za polaganje asfalta jer se asfaltna masa lošije lijepi za podlogu, pa lakše puca. Preporučuje se da se polaganje asfalta obavi odmah nakon pripreme podloge (iskopavanje, posipanje). Ako to ne učinimo odmah, u međuvremenu mogu oluja ili vožnja po posipu itd. oštetiti fini sloj posipa.


  4.3. Održavanje i popravci asfalta


  Kod asfaltiranja se doista ne isplati štedjeti na pripremi podloge. Dobro učvršćena podloga, kao i kvalitetna izvedba završnog asfalta, ključni su čimbenici za dulji vijek asfaltirane površine. Trajnost također ovisi o izvedbi spojeva asfalta s drugim materijalima, jer ako nisu kvalitetno napravljeni, asfalt će se lako trusiti i lomiti. Voda tada lakše prodire kroz pukotine u gornjem sloju i vrlo lako može oštetiti donji sloj. U najgorem slučaju asfaltna površina se može čak i odignuti i odlijepiti od podloge. No češće se stvaraju udubljenja u kojima se skuplja voda, prljavština i sl. S vremenom se na površini asfalta mogu pojaviti tragovi automobilskih guma (ako vozimo istim stazama i parkiramo uvijek na istome mjestu) ili tragovi velikih cvjetnih greda. Osobito ljeti, kada je asfalt vruć, pa prema tome i mekši, trebamo biti oprezni kod postavljanja teških predmeta na asfalt jer mogu ostaviti vidljiv trag. Asfalt se također može oštetiti izlijevanjem ulja iz automobila ili prolijevanjem drugih agresivnih sredstava. Takve se mrlje ne mogu očistiti, ali se asfalt na tome mjestu može samo isjeći i nasuti novi.

   

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  ASFALTIRANJE DVORIŠTA

  Potrebno asfaltiranje dvorišta, Površina je pripremljena i obrubljena betonskim rubnicima. Površina za asfaltiranje je cca 100 m2. 9450 KN do 15750 KN


  ........

  ASFALTIRANJE ULAZA

  Potrebna priprema i asfaltiranje ulaza površine cca 60 m2. Debljina asfalta 6 cm. 12600 KN do 21000 KN


  ........

  ASFALTIRANJE PARKING MJESTA

  Potrebno asfaltiranje parkirnog mjesta površine cca 20 m2. 3150 KN do 5250 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, ASFALTIRANJE PRIVATNOG DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Novaki Petrovinski

  64125 KN do 106875 KN

  CIJENA, IZVADITI STARI ASFALT I PONOVO ASFALTIRATI,
  Asfaltiranje, Petrinja

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE PUTA I PARKINGA,
  Asfaltiranje, Okrug Gornji

  37125 KN do 61875 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Lug Poznanovečki

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, POTREBNO AFALTIRANJE VEĆ POSTOJEĆEG ŠUMSKOG PUTA DO OBITELJSKE KUĆE,
  Asfaltiranje, Zagreb

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, ASFALTIRANE DVORISTA,
  Asfaltiranje, Zagreb

  4050 KN do 6750 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Črnkovec

  24300 KN do 40500 KN

  CIJENA, UREĐENJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Breznica

  472500 KN do 787500 KN

  CIJENA, PONOVNO ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Zagreb

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Markušbrijeg

  10800 KN do 18000 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE SA PRIPREMOM,
  Asfaltiranje, Zagreb

  2362.5 KN do 3937.5 KN

  CIJENA, SANACIJA PARKINGA,
  Asfaltiranje, Zagreb

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Zagreb

  202500 KN do 337500 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Gradna

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Ivanic Grad

  30375 KN do 50625 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Velika Gorica

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Nova Kapela

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE KOLNOG ULAZA,
  Asfaltiranje, Osijek

  4050 KN do 6750 KN

  CIJENA, DODAVANJE SLOJA ASFALTA PREKO POSTOJEĆEG ASFALTNOG PUTA ,
  Asfaltiranje, Sibinj

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE PARKIRALIŠTA,
  Asfaltiranje, Zagreb

  4050 KN do 6750 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Majerje

  17550 KN do 29250 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE CESTE U KAMPU,
  Asfaltiranje, Novalja

  317250 KN do 528750 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE,
  Asfaltiranje, Daruvar

  7425 KN do 12375 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA ,
  Asfaltiranje, Jastrebarsko

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Letovanić

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Novakovec

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Vrbovec

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Karlovac

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA ,
  Asfaltiranje, Botinec

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Zagreb

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Imbrijovec Jalžabetski

  18225 KN do 30375 KN

  CIJENA, ASVALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Sisak

  4050 KN do 6750 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRSNJE DVORISTA,
  Asfaltiranje, Stojavnica

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Selnica

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, ASFLATNIRANJE DUPLE ĆUPRIJE,
  Asfaltiranje, Vinkovci

  4050 KN do 6750 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA,
  Asfaltiranje, Križevci

  10800 KN do 18000 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  ASFALTIRANJE CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 272 PODUZEĆA ZA ASFALTIRANJE


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana