Za područje

  Asfaltiranje cijena

  Cijena asfalta ovisi o pripremi podloge i broju slojeva. Za pripremu i učvršćivanje supstrata izdvojit ćete oko 5 EUR/m2. Cijena polaganja jednog sloja asfalta kreće se oko 13 EUR/m2, a dvoslojni asfalt je čvršći, glađi i ravni za oko 16 EUR/m2.

  Kome povjeriti asfaltiranje? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena za asfaltiranje


  Cijena asfaltiranja. Cijena za dobavu i ugradnju dvoslojnog finog i grubog asfalta. Cijena za asfalt debljine 5 cm i 3 cm, zajedno sa pripremom tampon sloja.

  19.89 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  15.92 €/m2

  SREDNJA CIJENA
  31.83 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Asfaltiranje (2024)

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za iskop, nasipavanje 50 cm šljunka te pripremu za asfaltiranje te asfalt u debljini od 6 cm

  Troškovi iskopa, nasipavanja 50 cm šljunka, pripreme za asfaltiranje te asfalta debljine 6 cm.


  m2

  €/m2

  Manji popravci asfalta

  Cijena za popravak asfaltnih pukotina. Trošak popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.


  m2

  €/m2

  Popravak asfalta

  Cijena popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.


  m2

  €/m2

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  Popločavanje dvorišta


  Cijena opločnika vrlo je različita ovisno o vrsti kamena za popločavanje koje koristimo, načinu prip...

  Provjerite i: Popločavanje dvorišta cijene

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Polaganje asfalta - sve što trebate znati

  1. Što moramo znati o asfaltiranju prilaznih putova i dvorišta?

  Kada uređujemo prilazni put i dvorište, trebamo istodobno obratiti pozornost na estetski aspekt, odnosno na usklađenost opločnika s kućom i okolišem, i na svrhu i trajnost materijala koji želimo upotrijebiti. Imajući u vidu sve te aspekte, nije čudo što je asfalt vrlo popularan izbor za uređivanje prilaznih putova i dvorišta.

  asfaltiranje.jpg

  Zbog jednostavnosti održavanja i dugog vijeka, korisnici se najčešće odlučuju za asfaltiranje prilaznih putova i dvorišta.

  1.1. Prednosti asfalta


  Jedna od glavnih prednosti asfaltiranja je svakako brzina izrade asfalta. Asfalt se uz odgovarajuće pripremljenu podlogu može položiti već u jednom danu. Međutim, na odluku o asfaltiranju utječe i jednostavnost održavanja i neograničen vijek asfalta. Asfalt je jedan od najotpornijih materijala, otporan je čak na soljenje zimi. Snijeg se s asfalta najlakše može očistiti, a prednost je također što se na asfaltu ne skupljaju pijesak i kamenje. Povoljna cijena asfaltiranja u usporedbi s drugim oblicima popločavanja prilaznih putova i dvorišta samo pridonosi njegovoj popularnosti. Cijena asfaltiranja ovisi o lokaciji, namjeni i debljini asfalta.


  1.2. Nedostaci asfalta


  Unatoč brojnim prednostima, asfalt ima određene nedostatke. Ljeti snažno akumulira i emitira toplinu. Pregrijava se tako jako da možemo dobiti opekotine ako zakoračimo na njega bosonogi. Na visokim temperaturama asfalt se širi, a na niskima skuplja, stoga rubovi asfalta počinju pucati. U pukotinama se skuplja prljavština i materijal se polako raspada. Mane asfalta dolaze do izražaja i kada se pojavi potreba za naknadnim radovima, odnosno ugrađivanjem novih uređaja i priključaka. Za završetak ovih radova asfalt treba rezati te nakon polaganja cijevi zakrpati. Spojevi starog i novog asfalta bit će primjetni, razlikovat će se i po boji. A da imamo primjerice popločeno dvorište, samo bismo uklonili dio opločnika i vratili ih nakon završetka radova.


  2. Stručna i kvalitetna izvedba


  Vrlo je važno da asfaltiranje povjerite stručno obučenom izvođaču koji ima veliko iskustvo. Kada birate poduzeće za posao asfaltiranja, osobito obratite pozornost na iskustvo i reference. Kvalitetan izvođač nudi garanciju na pripremu podloge i na ugrađeni asfalt. Stručno položeni asfalt garancija je za njegov vijek, stoga potražite majstore koji će vam položiti asfalt u skladu s vašim željama, ali također s usvojenim standardima.

  3. Vrste asfalta za dvorišta i prilazne putove


  Odabir vrste asfalta ovisi prije svega o sljedećim čimbenicima:

  - o namjeni površine: asfaltiranje dvorišta, prilaznih putova, ceste...

  - o vrsti opterećenja površine: lako, teže i teško opterećenje

  - o geografskoj lokaciji objekta

  - o visini investicije.

  Bez obzira na vrstu asfalta, svaki asfalt zahtijeva prikladno pripremljenu podlogu jer asfalt nije samonosivi materijal.

  3.1. Jednoslojno asfaltiranje


  Cijena jednoslojnog asfaltiranja je, naravno, najniža. Takvo rješenje osobito je prikladno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova, koji su manje opterećeni prometom. 

  Kombinacije izvođenja jednoslojnog asfaltiranja:

  - za lagana površinska opterećenja (do 3,5 t) frakcija kamena može biti od 0 do 11 odnosno 16 mm, debljina sloja od 5 do 6 cm.

  - za površine koje su teže opterećene (do 8 t) frakcija kamena je od 0 do 16 mm, debljina sloja od 7 do 8 cm.

  Podaci su informativni. Prikladna vrsta asfalta i njegova debljina određuje se na licu mjesta, nakon procjene situacije.

  3.2. Dvoslojno asfaltiranje


  Ovakvo rješenje prikladno je osobito za popločavanje dvorišta i prilaznih putova koji su pored prometa putničkih vozila, opterećeni prometom težih vozila. Dvoslojni asfalt kvalitetniji je zbog debljeg donjeg sloja, koji čini kamen grube frakcije. Takva površina na visokim temperaturama bolje podnosi točkasta opterećenja. Tanji, gornji sloj asfalta je od kamena fine frakcije, zbog čega asfalt ima glatku gornju površinu. Ukupna debljina oba sloja obično je 8 cm, pri čemu je donji sloj debeo 5 cm, a gornji 3 cm, što je pogodno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova. Takvo asfaltiranje je nešto skuplje, ali je kvalitetnije, ljepše izgleda i trajnije je.
  Kombinacije dvoslojnog asfaltiranja:

  - kod težih opterećenja površine (do 8 t) frakcija kamena u donjem sloju kreće se od 0 do 22 mm, u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljine donjeg i gornjeg sloja su po 5 cm.

  - kod težih i teških opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22 mm, a u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljina donjeg sloja je 8 cm, a gornjeg sloja od 3 do 4 cm.

  - kod teških i čestih opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22/32 mm, a u gornjem sloju od 0 do 11 mm. Debljina donjeg sloja je 10 cm, a gornjeg sloja od 4 cm.

  Podaci su samo informativnog karaktera. Prikladna vrsta i debljina asfalta određuju se po procjeni situacije na licu mjesta.

  4. Kako se odvija postupak asfaltiranja dvorišta?


  4.1. Priprema podloge za asfalt


  Ako želite da asfaltirana površina dugo uspješno podnosi različita opterećenja, osobito težinu automobila, promjene temperature, vodu, zimsko soljenje i sl., vrlo je važno da se podloga pravilno pripremi i učvrsti prije sipanja asfalta na podlogu. Ako to ne učinimo, može doći do slijeganja terena, pucanja asfalta i pojave rupa na asfaltnoj površini. Podlogu za povozne površine, namijenjene putničkim automobilima, pripremamo kopanjem približno 0,6 metara zemlje. U slučaju težeg i teškog opterećenja površine vozilima, iskop treba biti još veći. Trebate uzeti u obzir i odvođenje vode, stoga treba osigurati prikladan nagib terena dalje od objekta. Nagib treba biti najmanje 2 %, odnosno 2 cm po dužnom metru. Čak ako osiguramo zadovoljavajući nagib, preporučljivo je u teren dodatno ugraditi rešetke za odvodnjavanje. Na teren dobiven iskopavanjem treba nasuti oko 0,4 metara grubog kamena (šljunak ili drobljenu kamenu sitnež). Svaki sloj prije nasipavanja sljedećega treba dobro sabiti. Za nasipavanje ne smiju se upotrebljavati otpadci s gradilišta ili iskopano krupno kamenje i stijene. Budući da je ta vrsta materijala vrlo neujednačene veličine i oblika, ne može se dobro sabiti i ravnomjerno rasporediti. Tek kada se dobro pripremi donji sloj, može se sipati novi, odnosno još cca 0,2 metra sitnijeg šljunka. Gornji sloj je nosivi sloj asfalta i stoga je učvršćivanje još važnije.


  4.2. Polaganje asfalta


  Kao što je već spomenuto, izrada vrste i debljine asfalta ovisi o namjeni površine. Najčešće se za povozne površine asfalt nanosi u dva sloja, donji nosivi grubi sloj je debljine najmanje 5 cm, a gornji, glađi, završni sloj je debljine najmanje 3 cm. Oba sloja treba nakon nanošenja dobro povaljati. Već nakon nekoliko sati spremni su za uporabu. Preporučuje se da se asfaltiranje radi kada je vrijeme suho i toplina zraka barem 10 °C. Uglavnom se asfaltira tijekom građevinske sezone. Visoke temperature zraka važne su da se asfaltna mješavina ne bi previše ohladila tijekom izlijevanja, jer je nakon toga mješavinu teško dobro izvaljati. Ni kišovito vrijeme nije najprikladnije za polaganje asfalta jer se asfaltna masa lošije lijepi za podlogu, pa lakše puca. Preporučuje se da se polaganje asfalta obavi odmah nakon pripreme podloge (iskopavanje, posipanje). Ako to ne učinimo odmah, u međuvremenu mogu oluja ili vožnja po posipu itd. oštetiti fini sloj posipa.


  4.3. Održavanje i popravci asfalta


  Kod asfaltiranja se doista ne isplati štedjeti na pripremi podloge. Dobro učvršćena podloga, kao i kvalitetna izvedba završnog asfalta, ključni su čimbenici za dulji vijek asfaltirane površine. Trajnost također ovisi o izvedbi spojeva asfalta s drugim materijalima, jer ako nisu kvalitetno napravljeni, asfalt će se lako trusiti i lomiti. Voda tada lakše prodire kroz pukotine u gornjem sloju i vrlo lako može oštetiti donji sloj. U najgorem slučaju asfaltna površina se može čak i odignuti i odlijepiti od podloge. No češće se stvaraju udubljenja u kojima se skuplja voda, prljavština i sl. S vremenom se na površini asfalta mogu pojaviti tragovi automobilskih guma (ako vozimo istim stazama i parkiramo uvijek na istome mjestu) ili tragovi velikih cvjetnih greda. Osobito ljeti, kada je asfalt vruć, pa prema tome i mekši, trebamo biti oprezni kod postavljanja teških predmeta na asfalt jer mogu ostaviti vidljiv trag. Asfalt se također može oštetiti izlijevanjem ulja iz automobila ili prolijevanjem drugih agresivnih sredstava. Takve se mrlje ne mogu očistiti, ali se asfalt na tome mjestu može samo isjeći i nasuti novi.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Asfaltiranje ceste

  Potrebno asfaltiranje ceste dužine 2 km. 271440 € do 452400 €

  ........

  Asfaltiranje dvorišta

  Potrebno je asfaltirati oko 70 metara kvadratnih, podloga betonska. 9500.4 € do 15834 €

  ........

  Asfaltiranje prilaza i parkirnih mjesta s rubnjacima

  Potrebno asfaltiranje 60 m2 prilaza s dva parkirna mjesta i postavljanje rubnjaka. 6786 € do 11310 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Postavljanje rubnjaka i asfaltiranje prilaznog puta, 25 m2
  Asfaltiranje, Rugvica

  558 € do 930 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 150 m2
  Asfaltiranje, Brezovica

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 250-300 m2
  Asfaltiranje, Lepoglava

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Priprema podloge i asfaltiranje., cca 86 m2
  Asfaltiranje, Orehovec

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Asvaltiranje puta s rubnjacima, 150 m2 put i 50 m2 dvorište
  Asfaltiranje, Zagreb

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 220 m2
  Asfaltiranje, Benkovec

  3960 € do 6600 €

  Cijena, Ponuda za pripremu i asfaltiranje prilaza zgradi, 255 m2
  Asfaltiranje, Rijeka

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Asfaltiranje prilaza, 90 m2
  Asfaltiranje, Cvetković

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Asfaltiranje prilaza garaži, cca 80 m2
  Asfaltiranje, Sesvete

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Asfaltiranje prilaza, cca 72 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  1296 € do 2160 €

  Cijena, Ponovno asfaltirati, 180 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 185 m2
  Asfaltiranje, Strmec Podravski

  3330 € do 5550 €

  Cijena, Priprema i asfaltiranje dvorišta, 150 m2
  Asfaltiranje, Sisak

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 220 m2
  Asfaltiranje, Virovitica

  3960 € do 6600 €

  Cijena, Asfaltiranje ulaza u dvorište, 120 m2
  Asfaltiranje, Ogulin

  2160 € do 3600 €

  Cijena, Asfaltiranje, 10 m2
  Asfaltiranje, Lokva Rogoznica

  180 € do 300 €

  Cijena, Asfaltiranje kolnog prilaza i dvorišta, 160 m2
  Asfaltiranje, Podkilavac

  2880 € do 4800 €

  Cijena, Asfaltiranje prilaza, 400 m2
  Asfaltiranje, Zadar

  7200 € do 12000 €

  Cijena, ASfaltiranje prilaznog puta nakon sanacije, 2 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  45 € do 75 €

  Cijena, Asfaltiranje prilaza, 80 m2
  Asfaltiranje, Velika Gorica

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Iskop i asfaltiranje dvorišta, 80 m2
  Asfaltiranje, Frkuljevec Mihovljanski

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Gletanje bazena i asfaltiranje dvorišta, 100 m2
  Asfaltiranje, Brtonigla

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Asfaltiranje, 5
  Asfaltiranje, Dubrava

  90 € do 150 €

  Cijena, Asfaltiranje mosta i prilaz u garažu, 70 m2
  Asfaltiranje, Virovitica

  1260 € do 2100 €

  Cijena, Asfaltiranje i postavljanje rubnjaka, 75m, 250m2
  Asfaltiranje, Rovišće

  5220 € do 8700 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 200 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Asfaltiranje prilaza kući, 80-83 m2
  Asfaltiranje, Koprivnica

  1440 € do 2400 €

  Cijena, Popravak (zamjena propalog asfalta), 1 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  45 € do 75 €

  Cijena, Asfaltiranje makadamskoga puta,, cca 500 m2
  Asfaltiranje, Šibenik

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Asvaltiranje dvorišta, 240 m2
  Asfaltiranje, Prilesje

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Asfatiranje dvorišta, 120 m2
  Asfaltiranje, Sveti Ivan Žabno

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorista, 167 m2
  Asfaltiranje, Sisak

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Priprema i asfaltiranja dvorišta, 300 m2
  Asfaltiranje, Letovanić

  4050 € do 6750 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 150 m2
  Asfaltiranje, Kutina

  1980 € do 3300 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta kuće, 100 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 90 m2
  Asfaltiranje, Zaprešić

  1620 € do 2700 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Asfaltiranje cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  305+ poduzeća za Asfaltiranje
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu