ASFALTIRANJE cijena

  Cijena asfalta ovisi o pripremi podloge i broju slojeva. Za pripremu i učvršćivanje supstrata izdvojit ćete oko 35 kn / m2. Cijena polaganja jednog sloja asfalta kreće se oko 100 kn / m2, a dvoslojni asfalt je čvršći, glađi i ravni za oko 120 kn / m2. Za točan trošak asfaltiranja možete poslati upit kod naših certificiranih dobavljača.

  CIJENA ZA ASFALTIRANJE


  Cijena asfaltiranja. Cijena za dobavu i ugradnju dvoslojnog finog i grubog asfalta. Cijena za asfalt debljine 5 cm i 3 cm, zajedno sa pripremom tampon sloja.

  150.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  200.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  CIJENA ZA asfaltera

  DRUGE CIJENE ZA ASFALTIRANJE

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za iskop, nasipavanje 50 cm šljunka te pripremu za asfaltiranje te asfalt u debljini od 6 cm

  Troškovi iskopa, nasipavanja 50 cm šljunka, pripreme za asfaltiranje te asfalta debljine 6 cm.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Popravak asfalta

  Cijena popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Manji popravci asfalta

  Cijena za popravak asfaltnih pukotina. Trošak popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit
  UKUPNO:
  POŠALJI UPIT >

  Popločavanje dvorišta


  Cijena tlakovci kamena vrlo je različita ovisno o vrsti kamena za popločavanje koje koristimo, način...

  Provjerite i: Popločavanje dvorišta cijene

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Polaganje asfalta - sve što trebate znati

  1. Što moramo znati o asfaltiranju prilaznih putova i dvorišta?

  Kada uređujemo prilazni put i dvorište, trebamo istodobno obratiti pozornost na estetski aspekt, odnosno na usklađenost opločnika s kućom i okolišem, i na svrhu i trajnost materijala koji želimo upotrijebiti. Imajući u vidu sve te aspekte, nije čudo što je asfalt vrlo popularan izbor za uređivanje prilaznih putova i dvorišta.

  asfaltiranje.jpg

  Zbog jednostavnosti održavanja i dugog vijeka, korisnici se najčešće odlučuju za asfaltiranje prilaznih putova i dvorišta.

  1.1. Prednosti asfalta


  Jedna od glavnih prednosti asfaltiranja je svakako brzina izrade asfalta. Asfalt se uz odgovarajuće pripremljenu podlogu može položiti već u jednom danu. Međutim, na odluku o asfaltiranju utječe i jednostavnost održavanja i neograničen vijek asfalta. Asfalt je jedan od najotpornijih materijala, otporan je čak na soljenje zimi. Snijeg se s asfalta najlakše može očistiti, a prednost je također što se na asfaltu ne skupljaju pijesak i kamenje. Povoljna cijena asfaltiranja u usporedbi s drugim oblicima popločavanja prilaznih putova i dvorišta samo pridonosi njegovoj popularnosti. Cijena asfaltiranja ovisi o lokaciji, namjeni i debljini asfalta.


  1.2. Nedostaci asfalta


  Unatoč brojnim prednostima, asfalt ima određene nedostatke. Ljeti snažno akumulira i emitira toplinu. Pregrijava se tako jako da možemo dobiti opekotine ako zakoračimo na njega bosonogi. Na visokim temperaturama asfalt se širi, a na niskima skuplja, stoga rubovi asfalta počinju pucati. U pukotinama se skuplja prljavština i materijal se polako raspada. Mane asfalta dolaze do izražaja i kada se pojavi potreba za naknadnim radovima, odnosno ugrađivanjem novih uređaja i priključaka. Za završetak ovih radova asfalt treba rezati te nakon polaganja cijevi zakrpati. Spojevi starog i novog asfalta bit će primjetni, razlikovat će se i po boji. A da imamo primjerice popločeno dvorište, samo bismo uklonili dio opločnika i vratili ih nakon završetka radova.


  2. Stručna i kvalitetna izvedba


  Vrlo je važno da asfaltiranje povjerite stručno obučenom izvođaču koji ima veliko iskustvo. Kada birate poduzeće za posao asfaltiranja, osobito obratite pozornost na iskustvo i reference. Kvalitetan izvođač nudi garanciju na pripremu podloge i na ugrađeni asfalt. Stručno položeni asfalt garancija je za njegov vijek, stoga potražite majstore koji će vam položiti asfalt u skladu s vašim željama, ali također s usvojenim standardima.

  3. Vrste asfalta za dvorišta i prilazne putove


  Odabir vrste asfalta ovisi prije svega o sljedećim čimbenicima:

  - o namjeni površine: asfaltiranje dvorišta, prilaznih putova, ceste...

  - o vrsti opterećenja površine: lako, teže i teško opterećenje

  - o geografskoj lokaciji objekta

  - o visini investicije.

  Bez obzira na vrstu asfalta, svaki asfalt zahtijeva prikladno pripremljenu podlogu jer asfalt nije samonosivi materijal.

  3.1. Jednoslojno asfaltiranje


  Cijena jednoslojnog asfaltiranja je, naravno, najniža. Takvo rješenje osobito je prikladno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova, koji su manje opterećeni prometom. 

  Kombinacije izvođenja jednoslojnog asfaltiranja:

  - za lagana površinska opterećenja (do 3,5 t) frakcija kamena može biti od 0 do 11 odnosno 16 mm, debljina sloja od 5 do 6 cm.

  - za površine koje su teže opterećene (do 8 t) frakcija kamena je od 0 do 16 mm, debljina sloja od 7 do 8 cm.

  Podaci su informativni. Prikladna vrsta asfalta i njegova debljina određuje se na licu mjesta, nakon procjene situacije.

  3.2. Dvoslojno asfaltiranje


  Ovakvo rješenje prikladno je osobito za popločavanje dvorišta i prilaznih putova koji su pored prometa putničkih vozila, opterećeni prometom težih vozila. Dvoslojni asfalt kvalitetniji je zbog debljeg donjeg sloja, koji čini kamen grube frakcije. Takva površina na visokim temperaturama bolje podnosi točkasta opterećenja. Tanji, gornji sloj asfalta je od kamena fine frakcije, zbog čega asfalt ima glatku gornju površinu. Ukupna debljina oba sloja obično je 8 cm, pri čemu je donji sloj debeo 5 cm, a gornji 3 cm, što je pogodno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova. Takvo asfaltiranje je nešto skuplje, ali je kvalitetnije, ljepše izgleda i trajnije je.
  Kombinacije dvoslojnog asfaltiranja:

  - kod težih opterećenja površine (do 8 t) frakcija kamena u donjem sloju kreće se od 0 do 22 mm, u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljine donjeg i gornjeg sloja su po 5 cm.

  - kod težih i teških opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22 mm, a u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljina donjeg sloja je 8 cm, a gornjeg sloja od 3 do 4 cm.

  - kod teških i čestih opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22/32 mm, a u gornjem sloju od 0 do 11 mm. Debljina donjeg sloja je 10 cm, a gornjeg sloja od 4 cm.

  Podaci su samo informativnog karaktera. Prikladna vrsta i debljina asfalta određuju se po procjeni situacije na licu mjesta.

  4. Kako se odvija postupak asfaltiranja dvorišta?


  4.1. Priprema podloge za asfalt


  Ako želite da asfaltirana površina dugo uspješno podnosi različita opterećenja, osobito težinu automobila, promjene temperature, vodu, zimsko soljenje i sl., vrlo je važno da se podloga pravilno pripremi i učvrsti prije sipanja asfalta na podlogu. Ako to ne učinimo, može doći do slijeganja terena, pucanja asfalta i pojave rupa na asfaltnoj površini. Podlogu za povozne površine, namijenjene putničkim automobilima, pripremamo kopanjem približno 0,6 metara zemlje. U slučaju težeg i teškog opterećenja površine vozilima, iskop treba biti još veći. Trebate uzeti u obzir i odvođenje vode, stoga treba osigurati prikladan nagib terena dalje od objekta. Nagib treba biti najmanje 2 %, odnosno 2 cm po dužnom metru. Čak ako osiguramo zadovoljavajući nagib, preporučljivo je u teren dodatno ugraditi rešetke za odvodnjavanje. Na teren dobiven iskopavanjem treba nasuti oko 0,4 metara grubog kamena (šljunak ili drobljenu kamenu sitnež). Svaki sloj prije nasipavanja sljedećega treba dobro sabiti. Za nasipavanje ne smiju se upotrebljavati otpadci s gradilišta ili iskopano krupno kamenje i stijene. Budući da je ta vrsta materijala vrlo neujednačene veličine i oblika, ne može se dobro sabiti i ravnomjerno rasporediti. Tek kada se dobro pripremi donji sloj, može se sipati novi, odnosno još cca 0,2 metra sitnijeg šljunka. Gornji sloj je nosivi sloj asfalta i stoga je učvršćivanje još važnije.


  4.2. Polaganje asfalta


  Kao što je već spomenuto, izrada vrste i debljine asfalta ovisi o namjeni površine. Najčešće se za povozne površine asfalt nanosi u dva sloja, donji nosivi grubi sloj je debljine najmanje 5 cm, a gornji, glađi, završni sloj je debljine najmanje 3 cm. Oba sloja treba nakon nanošenja dobro povaljati. Već nakon nekoliko sati spremni su za uporabu. Preporučuje se da se asfaltiranje radi kada je vrijeme suho i toplina zraka barem 10 °C. Uglavnom se asfaltira tijekom građevinske sezone. Visoke temperature zraka važne su da se asfaltna mješavina ne bi previše ohladila tijekom izlijevanja, jer je nakon toga mješavinu teško dobro izvaljati. Ni kišovito vrijeme nije najprikladnije za polaganje asfalta jer se asfaltna masa lošije lijepi za podlogu, pa lakše puca. Preporučuje se da se polaganje asfalta obavi odmah nakon pripreme podloge (iskopavanje, posipanje). Ako to ne učinimo odmah, u međuvremenu mogu oluja ili vožnja po posipu itd. oštetiti fini sloj posipa.


  4.3. Održavanje i popravci asfalta


  Kod asfaltiranja se doista ne isplati štedjeti na pripremi podloge. Dobro učvršćena podloga, kao i kvalitetna izvedba završnog asfalta, ključni su čimbenici za dulji vijek asfaltirane površine. Trajnost također ovisi o izvedbi spojeva asfalta s drugim materijalima, jer ako nisu kvalitetno napravljeni, asfalt će se lako trusiti i lomiti. Voda tada lakše prodire kroz pukotine u gornjem sloju i vrlo lako može oštetiti donji sloj. U najgorem slučaju asfaltna površina se može čak i odignuti i odlijepiti od podloge. No češće se stvaraju udubljenja u kojima se skuplja voda, prljavština i sl. S vremenom se na površini asfalta mogu pojaviti tragovi automobilskih guma (ako vozimo istim stazama i parkiramo uvijek na istome mjestu) ili tragovi velikih cvjetnih greda. Osobito ljeti, kada je asfalt vruć, pa prema tome i mekši, trebamo biti oprezni kod postavljanja teških predmeta na asfalt jer mogu ostaviti vidljiv trag. Asfalt se također može oštetiti izlijevanjem ulja iz automobila ili prolijevanjem drugih agresivnih sredstava. Takve se mrlje ne mogu očistiti, ali se asfalt na tome mjestu može samo isjeći i nasuti novi.

   

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  ASFALTIRANJE DVORIŠTA

  Potrebno asfaltirati dvorište s finim asfaltom na površini od cca 65 m2. 6300 KN do 10500 KN


  ........

  ASFALTIRANJE DVORIŠTA

  Potrebno asfaltiranje dvorišta površine cca 60 m2. 5040 KN do 8400 KN


  ........

  ASFALTIRANJE AUTO STAZE

  Potrebno asfaltirati cca 140 kvadrata auto staze.
  15750 KN do 26250 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, ISKOP I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 115 M2
  Asfaltiranje, Celine

  11475 KN do 19125 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA , CCA 250 M2
  Asfaltiranje, Smerovišće

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 90 M2
  Asfaltiranje, Staro Štefanje

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 250 M2
  Asfaltiranje, Karlovac

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 200 M2
  Asfaltiranje, Kloštar Ivanić

  17550 KN do 29250 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 80 M2
  Asfaltiranje, Dubrava

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE PRILAZA ZA AUTOMOBILE, CCA 140 M2
  Asfaltiranje, Velika Gorica

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 130 M2
  Asfaltiranje, Sesvete

  11475 KN do 19125 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 350 M2
  Asfaltiranje, Kupinečki Kraljevec

  37125 KN do 61875 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 300 M2
  Asfaltiranje, Staro Topolje

  30375 KN do 50625 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE PRILAZA U DVORIŠTE, CCA 30 M2
  Asfaltiranje, Ivanic Grad

  2700 KN do 4500 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 200 M2
  Asfaltiranje, Ivanic Grad

  18225 KN do 30375 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE KOLNOG ULAZA , CCA 70 M2
  Asfaltiranje, Dugo Selo

  6075 KN do 10125 KN

  CIJENA, ASVALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 225 M2
  Asfaltiranje, Kamanje

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA , CCA 200 M2
  Asfaltiranje, Bjelovar

  44550 KN do 74250 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 50 M2
  Asfaltiranje, Sesvete

  5400 KN do 9000 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 310 M2
  Asfaltiranje, Zagreb

  30375 KN do 50625 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 100 M2
  Asfaltiranje, Galgovo

  8775 KN do 14625 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE ULAZA U DVORISTE, CCA 77 M2
  Asfaltiranje, Petrinja

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 65 M2
  Asfaltiranje, Zlatar

  8775 KN do 14625 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 200 M2
  Asfaltiranje, Viškovo

  18225 KN do 30375 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA SA PRIPREMOM PODLOGE , CCA 80 M2
  Asfaltiranje, Slavonski Brod

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG SLOJA ASFALTA, CCA 46 M2
  Asfaltiranje, Novi Marof

  6075 KN do 10125 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 72 M2
  Asfaltiranje, Ivanic Grad

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 130 M2
  Asfaltiranje, Pula

  10800 KN do 18000 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA , CCA 200 M2
  Asfaltiranje, Kutina

  17550 KN do 29250 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE ZEMLJIŠTA, CCA 1000 M2
  Asfaltiranje, Split

  101250 KN do 168750 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 55 M2
  Asfaltiranje, Oštarije

  5400 KN do 9000 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE PRISTUPNE CESTE VIŠESTAMBENOM OBJEKTU, CCA 200 M2
  Asfaltiranje, Split

  44550 KN do 74250 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA , CCA 100 M2
  Asfaltiranje, Zagvozd

  9450 KN do 15750 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE PRILAZA VATROGASNIM GARAŽAMA, CCA 200 M2
  Asfaltiranje, Hum na Sutli

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, PRIPREMA PODLOGE I ASFALTIRANJE PRILAZA, CCA 100M2
  Asfaltiranje, Karlovec Ludbreški

  11475 KN do 19125 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 100 M2
  Asfaltiranje, Susedgrad

  9450 KN do 15750 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 105 M2
  Asfaltiranje, Ravninsko

  14850 KN do 24750 KN

  CIJENA, ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 95 M2
  Asfaltiranje, Strmec Samoborski

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, PRIPREMA I ASFALTIRANJE DVORIŠTA, CCA 150 M2
  Asfaltiranje, Zagreb

  13500 KN do 22500 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  ASFALTIRANJE CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 273 PODUZEĆA ZA ASFALTIRANJE


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ASFALTIRANJE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana