Za područje

  Asfaltiranje cijena

  Cijena asfalta ovisi o pripremi podloge i broju slojeva. Za pripremu i učvršćivanje supstrata izdvojit ćete oko 5 EUR/m2. Cijena polaganja jednog sloja asfalta kreće se oko 13 EUR/m2, a dvoslojni asfalt je čvršći, glađi i ravni za oko 16 EUR/m2.

  Kome povjeriti asfaltiranje? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena za asfaltiranje


  Cijena asfaltiranja. Cijena za dobavu i ugradnju dvoslojnog finog i grubog asfalta. Cijena za asfalt debljine 5 cm i 3 cm, zajedno sa pripremom tampon sloja.

  19.89 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  €/m2

  SREDNJA CIJENA
  31.83 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Asfaltiranje

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za iskop, nasipavanje 50 cm šljunka te pripremu za asfaltiranje te asfalt u debljini od 6 cm

  Troškovi iskopa, nasipavanja 50 cm šljunka, pripreme za asfaltiranje te asfalta debljine 6 cm.


  m2

  €/m2

  Manji popravci asfalta

  Cijena za popravak asfaltnih pukotina. Trošak popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.


  m2

  €/m2

  Popravak asfalta

  Cijena popravljanja pukotina elastičnim bitumenskim hladnim punilom. Cijena za popravak pukotina na asfaltu do 2 cm.


  m2

  €/m2

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Popločavanje dvorišta


  Cijena opločnika vrlo je različita ovisno o vrsti kamena za popločavanje koje koristimo, načinu prip...

  Provjerite i: Popločavanje dvorišta cijene

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Polaganje asfalta - sve što trebate znati

  1. Što moramo znati o asfaltiranju prilaznih putova i dvorišta?

  Kada uređujemo prilazni put i dvorište, trebamo istodobno obratiti pozornost na estetski aspekt, odnosno na usklađenost opločnika s kućom i okolišem, i na svrhu i trajnost materijala koji želimo upotrijebiti. Imajući u vidu sve te aspekte, nije čudo što je asfalt vrlo popularan izbor za uređivanje prilaznih putova i dvorišta.

  asfaltiranje.jpg

  Zbog jednostavnosti održavanja i dugog vijeka, korisnici se najčešće odlučuju za asfaltiranje prilaznih putova i dvorišta.

  1.1. Prednosti asfalta


  Jedna od glavnih prednosti asfaltiranja je svakako brzina izrade asfalta. Asfalt se uz odgovarajuće pripremljenu podlogu može položiti već u jednom danu. Međutim, na odluku o asfaltiranju utječe i jednostavnost održavanja i neograničen vijek asfalta. Asfalt je jedan od najotpornijih materijala, otporan je čak na soljenje zimi. Snijeg se s asfalta najlakše može očistiti, a prednost je također što se na asfaltu ne skupljaju pijesak i kamenje. Povoljna cijena asfaltiranja u usporedbi s drugim oblicima popločavanja prilaznih putova i dvorišta samo pridonosi njegovoj popularnosti. Cijena asfaltiranja ovisi o lokaciji, namjeni i debljini asfalta.


  1.2. Nedostaci asfalta


  Unatoč brojnim prednostima, asfalt ima određene nedostatke. Ljeti snažno akumulira i emitira toplinu. Pregrijava se tako jako da možemo dobiti opekotine ako zakoračimo na njega bosonogi. Na visokim temperaturama asfalt se širi, a na niskima skuplja, stoga rubovi asfalta počinju pucati. U pukotinama se skuplja prljavština i materijal se polako raspada. Mane asfalta dolaze do izražaja i kada se pojavi potreba za naknadnim radovima, odnosno ugrađivanjem novih uređaja i priključaka. Za završetak ovih radova asfalt treba rezati te nakon polaganja cijevi zakrpati. Spojevi starog i novog asfalta bit će primjetni, razlikovat će se i po boji. A da imamo primjerice popločeno dvorište, samo bismo uklonili dio opločnika i vratili ih nakon završetka radova.


  2. Stručna i kvalitetna izvedba


  Vrlo je važno da asfaltiranje povjerite stručno obučenom izvođaču koji ima veliko iskustvo. Kada birate poduzeće za posao asfaltiranja, osobito obratite pozornost na iskustvo i reference. Kvalitetan izvođač nudi garanciju na pripremu podloge i na ugrađeni asfalt. Stručno položeni asfalt garancija je za njegov vijek, stoga potražite majstore koji će vam položiti asfalt u skladu s vašim željama, ali također s usvojenim standardima.

  3. Vrste asfalta za dvorišta i prilazne putove


  Odabir vrste asfalta ovisi prije svega o sljedećim čimbenicima:

  - o namjeni površine: asfaltiranje dvorišta, prilaznih putova, ceste...

  - o vrsti opterećenja površine: lako, teže i teško opterećenje

  - o geografskoj lokaciji objekta

  - o visini investicije.

  Bez obzira na vrstu asfalta, svaki asfalt zahtijeva prikladno pripremljenu podlogu jer asfalt nije samonosivi materijal.

  3.1. Jednoslojno asfaltiranje


  Cijena jednoslojnog asfaltiranja je, naravno, najniža. Takvo rješenje osobito je prikladno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova, koji su manje opterećeni prometom. 

  Kombinacije izvođenja jednoslojnog asfaltiranja:

  - za lagana površinska opterećenja (do 3,5 t) frakcija kamena može biti od 0 do 11 odnosno 16 mm, debljina sloja od 5 do 6 cm.

  - za površine koje su teže opterećene (do 8 t) frakcija kamena je od 0 do 16 mm, debljina sloja od 7 do 8 cm.

  Podaci su informativni. Prikladna vrsta asfalta i njegova debljina određuje se na licu mjesta, nakon procjene situacije.

  3.2. Dvoslojno asfaltiranje


  Ovakvo rješenje prikladno je osobito za popločavanje dvorišta i prilaznih putova koji su pored prometa putničkih vozila, opterećeni prometom težih vozila. Dvoslojni asfalt kvalitetniji je zbog debljeg donjeg sloja, koji čini kamen grube frakcije. Takva površina na visokim temperaturama bolje podnosi točkasta opterećenja. Tanji, gornji sloj asfalta je od kamena fine frakcije, zbog čega asfalt ima glatku gornju površinu. Ukupna debljina oba sloja obično je 8 cm, pri čemu je donji sloj debeo 5 cm, a gornji 3 cm, što je pogodno za popločavanje dvorišta i prilaznih putova. Takvo asfaltiranje je nešto skuplje, ali je kvalitetnije, ljepše izgleda i trajnije je.
  Kombinacije dvoslojnog asfaltiranja:

  - kod težih opterećenja površine (do 8 t) frakcija kamena u donjem sloju kreće se od 0 do 22 mm, u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljine donjeg i gornjeg sloja su po 5 cm.

  - kod težih i teških opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22 mm, a u gornjem sloju od 0 do 8/11 mm. Debljina donjeg sloja je 8 cm, a gornjeg sloja od 3 do 4 cm.

  - kod teških i čestih opterećenja površine (do 10 t) frakcija kamena u donjem sloju je od 0 do 22/32 mm, a u gornjem sloju od 0 do 11 mm. Debljina donjeg sloja je 10 cm, a gornjeg sloja od 4 cm.

  Podaci su samo informativnog karaktera. Prikladna vrsta i debljina asfalta određuju se po procjeni situacije na licu mjesta.

  4. Kako se odvija postupak asfaltiranja dvorišta?


  4.1. Priprema podloge za asfalt


  Ako želite da asfaltirana površina dugo uspješno podnosi različita opterećenja, osobito težinu automobila, promjene temperature, vodu, zimsko soljenje i sl., vrlo je važno da se podloga pravilno pripremi i učvrsti prije sipanja asfalta na podlogu. Ako to ne učinimo, može doći do slijeganja terena, pucanja asfalta i pojave rupa na asfaltnoj površini. Podlogu za povozne površine, namijenjene putničkim automobilima, pripremamo kopanjem približno 0,6 metara zemlje. U slučaju težeg i teškog opterećenja površine vozilima, iskop treba biti još veći. Trebate uzeti u obzir i odvođenje vode, stoga treba osigurati prikladan nagib terena dalje od objekta. Nagib treba biti najmanje 2 %, odnosno 2 cm po dužnom metru. Čak ako osiguramo zadovoljavajući nagib, preporučljivo je u teren dodatno ugraditi rešetke za odvodnjavanje. Na teren dobiven iskopavanjem treba nasuti oko 0,4 metara grubog kamena (šljunak ili drobljenu kamenu sitnež). Svaki sloj prije nasipavanja sljedećega treba dobro sabiti. Za nasipavanje ne smiju se upotrebljavati otpadci s gradilišta ili iskopano krupno kamenje i stijene. Budući da je ta vrsta materijala vrlo neujednačene veličine i oblika, ne može se dobro sabiti i ravnomjerno rasporediti. Tek kada se dobro pripremi donji sloj, može se sipati novi, odnosno još cca 0,2 metra sitnijeg šljunka. Gornji sloj je nosivi sloj asfalta i stoga je učvršćivanje još važnije.


  4.2. Polaganje asfalta


  Kao što je već spomenuto, izrada vrste i debljine asfalta ovisi o namjeni površine. Najčešće se za povozne površine asfalt nanosi u dva sloja, donji nosivi grubi sloj je debljine najmanje 5 cm, a gornji, glađi, završni sloj je debljine najmanje 3 cm. Oba sloja treba nakon nanošenja dobro povaljati. Već nakon nekoliko sati spremni su za uporabu. Preporučuje se da se asfaltiranje radi kada je vrijeme suho i toplina zraka barem 10 °C. Uglavnom se asfaltira tijekom građevinske sezone. Visoke temperature zraka važne su da se asfaltna mješavina ne bi previše ohladila tijekom izlijevanja, jer je nakon toga mješavinu teško dobro izvaljati. Ni kišovito vrijeme nije najprikladnije za polaganje asfalta jer se asfaltna masa lošije lijepi za podlogu, pa lakše puca. Preporučuje se da se polaganje asfalta obavi odmah nakon pripreme podloge (iskopavanje, posipanje). Ako to ne učinimo odmah, u međuvremenu mogu oluja ili vožnja po posipu itd. oštetiti fini sloj posipa.


  4.3. Održavanje i popravci asfalta


  Kod asfaltiranja se doista ne isplati štedjeti na pripremi podloge. Dobro učvršćena podloga, kao i kvalitetna izvedba završnog asfalta, ključni su čimbenici za dulji vijek asfaltirane površine. Trajnost također ovisi o izvedbi spojeva asfalta s drugim materijalima, jer ako nisu kvalitetno napravljeni, asfalt će se lako trusiti i lomiti. Voda tada lakše prodire kroz pukotine u gornjem sloju i vrlo lako može oštetiti donji sloj. U najgorem slučaju asfaltna površina se može čak i odignuti i odlijepiti od podloge. No češće se stvaraju udubljenja u kojima se skuplja voda, prljavština i sl. S vremenom se na površini asfalta mogu pojaviti tragovi automobilskih guma (ako vozimo istim stazama i parkiramo uvijek na istome mjestu) ili tragovi velikih cvjetnih greda. Osobito ljeti, kada je asfalt vruć, pa prema tome i mekši, trebamo biti oprezni kod postavljanja teških predmeta na asfalt jer mogu ostaviti vidljiv trag. Asfalt se također može oštetiti izlijevanjem ulja iz automobila ili prolijevanjem drugih agresivnih sredstava. Takve se mrlje ne mogu očistiti, ali se asfalt na tome mjestu može samo isjeći i nasuti novi.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Asfaltiranje dvorišta

  Potrebno asfaltiranje dvorišta cca 250 m2- potreban je samo fini sloj na postojecem grubom asfaltu koji je postavljen prije 10 godina- 25108.2 € do 41847 €

  ........

  Asfaltiranje prilaza

  Asfaltiranje ulaza ispred kuće površine 40 m2. 4071.6 € do 6786 €

  ........

  Asfaltiranje zemljanog dvorišta

  Želimo asfaltirati dvorište u krugu firme. Rubovi su betonirani i na njima su stalaže ili palete s robom. Podloga je zemljana, vjerojatno je treba poravnati i pripremiti za asfaltiranje. 47502 € do 79170 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Skidanje starog asfalta i postavljanje novog, 144 m2
  Asfaltiranje, Sveta Nedelja

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Asfaltiranje parkirnih mjesta, 120 m2
  Asfaltiranje, Baderna

  1980 € do 3300 €

  Cijena, Asfaltiranje parkirnih mjesta, 626 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Priprema i asfaltiranje, 230 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 95 m2
  Asfaltiranje, Varaždin

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Asvaltiranje dvorišta i staza, Oko 90 m2
  Asfaltiranje, Strizivojna

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Priprema i asfaltiranje dvorišta, 250 m2
  Asfaltiranje, Ivanec Bistranski

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Asfaltiranj dvorišta, 230 m2
  Asfaltiranje, Dedina

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Iskop i asfaltiranje dvorišta s rubnjacima i odvodom, 150 m2
  Asfaltiranje, Radakovo

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Asvaltiranje pristopnog puta u dvorište, 120 m2
  Asfaltiranje, Sv. Martin na Muri

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Asvaltiranje dvorišta, 70 m2
  Asfaltiranje, Bednja

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Priprema i asfaltiranje prilaza u dvorište, 30 m2
  Asfaltiranje, Sljeme

  405 € do 675 €

  Cijena, Asfaltiranje parkinga, 150 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  1980 € do 3300 €

  Cijena, Izrada parkirališta s postavljanjem znakova i rampe, cca 500 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Asfaltiranje staze uz kucu, 10 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  135 € do 225 €

  Cijena, Dvoslojno asfaltiranje, 160 m2
  Asfaltiranje, Imotski

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, cca 200 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  2880 € do 4800 €

  Cijena, Asfaltiranje kolnog ulaza u dva sloja, cca 70 m2
  Asfaltiranje, Koprivnica

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Priprema i asfaltiranje prilaza u dvorište, 50 m2
  Asfaltiranje, Sveta Nedelja

  900 € do 1500 €

  Cijena, Asfaltiranja dvorišta i postaviti rubnjake, 70 m2
  Asfaltiranje, Slavonski Brod

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Asfaltiranje prilaznog puta i prostora za parkiranje, 160 m2
  Asfaltiranje, Zaprešić

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta sa pripremom, 180 m2
  Asfaltiranje, Lopatinec

  2430 € do 4050 €

  Cijena, Asfaltiranje nogostupa oko ulaza, 100 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Asfaltiranje parkinga, 45 m2
  Asfaltiranje, Orešje Okićko

  720 € do 1200 €

  Cijena, Asfaltiranje ulaza, 60 m2
  Asfaltiranje, Donji Popovac

  900 € do 1500 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorište, 350 m2
  Asfaltiranje, Gornji Stupnik

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Asfaltiranje pripremljenog dvorišta, 70m2
  Asfaltiranje, Tisno

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Asfaltiranje staze i postavljanje ivičnjaka, asfaltiranje 7 m2 ivičnjak 14 m
  Asfaltiranje, Virovitica

  126 € do 210 €

  Cijena, Asvaltiranje dvorišta, oko 95 m2
  Asfaltiranje, Jablanovec

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Asfaltiranje preko betonske ploče, cca 80 m2
  Asfaltiranje, Koprivnica

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, 323 m2
  Asfaltiranje, Vrbovec

  49500 € do 82500 €

  Cijena, Asfaltiranje na betonsku podlogu, 150 m2
  Asfaltiranje, Donji Okrug

  1980 € do 3300 €

  Cijena, Iskop i asfaltiranje, 40 m2
  Asfaltiranje, Zagreb

  720 € do 1200 €

  Cijena, Asfaltiranje dvorišta, cca 80 m2
  Asfaltiranje, Dubrava

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Priprema i asfaltiranje prilazne ceste, cca 400 m2
  Asfaltiranje, Vinišće

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Asfaltiranje prilaznog puta, 130 m2
  Asfaltiranje, Zagreb-dio

  3600 € do 6000 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Asfaltiranje cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  300+ poduzeća za Asfaltiranje
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu