Dizajn interijera cijena - dizajner interijera/uređenje stana

Dizajner interijera je osoba koja vam može puno pomoći kada se odlučite za jedinstven dizajn interijera. Cijena za unutarnje uređenje je ovisna od veličine prostora, opsega potrebnih izvedenih radova, broja pripremljenih vizualizacija određenog prostora i od broja različitih prijedloga interijera. Namještaj oblikovan po mjeri može puno povećati cijenu dizajna, ali prostori će biti savršeno iskorišteni i estetski dorađeni. Za osnovno dizajniranje interijera izdvojit ćete od 270 EUR na dalje, međutim takav dizajn je sasvim bazičan. Za kvalitetni unutarnji dizajn, uz dobre nacrte, 3D prikaze budućeg prostora i savjetovanja, izdvojit ćete od 550 EUR na dalje. Ako Vas zanima cijena arhitekta za uređenje stana, indikativne cijene možete provjeriti u našem kalkulatoru cijena. Neovisno o cijeni, izbor unutarnjeg dizajnera se preporuča, posebice ako želimo kvalitetnu obnovu prostora, u kojem ćemo se doista osjećati udobno. Nemojte odabirati najniže cijene. Naručite 3D snimke - rendere, zbog bolje prezentacije.

Kome povjeriti nacrt kuće? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim arhitektima u vašem području - besplatno i bez obaveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena unutrašnjeg opremanja stana


Cijena nacrta uređenja interijera. Cijena arhitekta za uređenje stana. Projekt unutrašnje opreme kuće ili stana, koji sadrži izmjeru postojećeg stanja, tlocrt unutrašnje opreme, katalog materijala i nacrti za izradu opreme po mjeri za opremanje stana ili kuće.

663.13 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
1273.21 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Dizajn interijera cijena - dizajner interijera/uređenje stana

Druge cijene za Dizajn interijera

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za dizajn interijera za uređenje apartmana

Cijena za projekt interijera na temelju detaljnog razgovora, 2-3 početne verzije interijera. Konačni tlocrti, 3D vizualizacije, popisi i opisi konkretnog namještaja, rasvjete i dekoracije. Prema potrebi izrađuje se i troškovnik radova te nacrti za namještaj po mjeri.€/m2

m2
upit

Cijena za organizaciju prostora

Cijena za izradu tlocrta na temelju tlocrta postojećeg stanja. Trošak obuhvaća određivanje položaja prostorija te namještaja unutar njega s ucrtanim položajem rasvjete.€/m2

m2
upit

Cijena dizajna za uređenje kuće

Cijena dizajna interijera. Cijena dizajna za uređenje kuće do 150 m2.€/kom

kom
upit

Dizajn i uređenje stana od 50 kvadrata

Cijena za dizajn i uređenje stana od 50 m2. Cijena za izradu detaljnog idejnog rješenja rasporeda stana, opreme, materijala, rasvjete i s nacrtom namještaja po mjeri za stolare, sve sa 3D prikazima iznosi.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Unutarnje dizajniranje – sve što morate znati

1. Moderna unutarnja oprema i interijer – što morate znati?


Jeste li se umorili od starog izgleda stana, imate li neiskorišteno potkrovlje ili prostor koji jednostavno više ne odgovara modernim životnim standardima? Unutarnji dizajn prostorija vratit će funkcionalnost i atraktivnost vašem stanu. Međutim, prije renoviranja treba znati konstrukcijske i estetske mogućnosti. Puno vam u tome može pomoći arhitekt za unutarnju opremu. Prije nego započnete renovirati stan, pročitajte nekoliko najvažnijih savjeta koje smo pripremili za vas.

 

unutarnji-dizajn.jpg
Uz iskusnog dizajnera interijera, vaš renovirani dom će premašiti očekivanja.

 


2. Dizajner interijera koji poznaje vaše želje


Imate stan iz snova pred očima i sada vam treba samo dobar dizajner interijera. Ali kako ga pronaći? Svako renoviranje doma jedinstven je projekt. Naravno, ne škodi unaprijed pogledati arhitektove prethodne projekte i mišljenja kupaca, ali detalje vašeg projekta nećete znati dok dizajner za vas ne pripremi prvu idejnu skicu i troškovnik. Uvijek pitajte više izvođača radi usporedbe ponuda. Na portalu Mojmojster pronaći ćete opsežan popis provjerenih dizajnera interijera.

Svaki dizajner interijera ima svoj stil i zna se više ili manje prilagoditi vašim željama. Prije potpisivanja ugovora barem se jednom uživo sastanite s dizajnerima interijera kako biste procijenili kako se slažete po ukusu, očekivanjima i poslovnoj praksi. Također će to biti prilika da dizajner bolje upozna vas i vaše želje, pa ponesite što više skica, fotografija, kataloga i ostalog materijala.

2.1. Unutarnji dizajn, cijena usluge


Koliko košta dizajner interijera? Cijene se uvelike razlikuju od izvođača do izvođača i mogu se obračunati na dva načina: po satnici ili po kvadratnom metru projekta. Znak da ste pronašli dobrog dizajnera je i temeljit predračun s detaljnim popisom planiranih radova, materijala i troškova. Da biste bili stvarno zadovoljni adaptacijom stana, također je važno imati dobru komunikaciju tijekom adaptacije. Koliko košta unutarnje uređivanje? Cijena se kreće od 500 eura za manje projekte do 4000 eura i više za vrhunske adaptacije.

3. Unutarnji dizajn prostorija


3.1. Renoviranje stana


Vijek kuće je oko 100 godina, ali materijali u prostorijama troše se puno brže ili nam se mijenja ukus. U ovom trenutku sazrelo je vrijeme za renoviranje interijera. To možete učiniti na razne načine. Samo nova nijansa ili neki novi namještaj bit će dovoljni za osvježavanje izgleda. Kompletno renoviranje stana, s druge strane, složen je i skup projekt, jer uključuje radove kao što su rušenje pregradnih zidova, uklanjanje starog materijala, zamjena instalacija, renoviranje kupaonice, renoviranje kuhinje, ugradnja namještaja itd.

Sve započinje od plana renoviranja. Cijena ovisi o pojedinom arhitektu, ali u pravilu iznosi oko 500 eura. Sve je to mačji kašalj u usporedbi s 400 – 700 EUR / m² za renoviranje stana po sistemu „ključ u ruke"”, što može potrajati i do 3 mjeseca.

3.2. Adaptirajte mansardni stan


Nekada se smatralo da je stan u potkrovlju lošije kvalitete i da nije primjeren. Danas se ovo „okrenulo naglavačke”, odnosno na krov. Zbog rastućih cijena nekretnina, nedostatka prostora u gradovima, a i zbog većeg pristupa zraku i svjetlosti, mansardni stanovi u potkrovlju postaju sve popularniji. Zbog posebnog oblika, adaptacija mansarde nosi neke posebne značajke. Kosi strop prvo mora biti dobro izoliran i zatvoren knauf pločama. Ugradite dovoljan broj krovnih prozora da biste imali dovoljno svjetla, a za optimalnu učinkovitost potreban vam je i namještaj po mjeri. To će osigurati maksimalnu iskoristivost kuhinje, pored toga sve niske, nepravokutne i beskorisne kutove možete iskoristiti za pohranu.

3.3. Namještaj po mjeri


Za optimalno korištenje prostora i savršeno dosljedan izgled dobro je razmisliti o namještaju po mjeri. Pojedinačne komade možete naručiti kod stolara ili s dizajnerom interijera dogovoriti za potpuno jedinstven stan. Namještaj po mjeri posebno je pogodan za male prostorije nepravilnog oblika, poput mansarde po mjeri, stepenica po mjeri, ormara po mjeri itd. Za poseban efekt također možete naručiti izradu pojedinačnih komada poput pisaćih stolova po mjeri, stolica po mjeri, kreveta po mjeri, vrata po mjeri itd.

4. Kako se odvija dizajniranje unutarnjih prostorija?


Kako idealan stan iz glave pretvoriti u stvarnost? Unutarnji dizajn prostorija uključuje nekoliko faza koje osiguravaju maksimalnu kvalitetu ideje i izvedbe. A to su:

4.1. Mjerenje prostorija

Dizajner interijera prvo mora izmjeriti i provjeriti postojeće stanje prostorija. Izrađuje se točno mjerenje na temelju kojeg arhitekt crta skicu stana. Dizajner će također navesti sve specifičnosti, opasnosti i mogućnosti za daljnji dizajn.

4.2. Vaše želje za izgledom prostora

Pri odabiru poželjnog arhitekta za dizajn interijera, opišite što detaljnije svoje želje, očekivanja, i najvažnije, proračun kojim raspolažete. Mnogo ovisi i o vašem načinu života, očekivanjima za budućnost, hobijima, djeci, kućnim ljubimcima i ostalim posebnostima. Nakon nekoliko sastanaka s dizajnerom odabrat ćete raspored prostorija, položaj i izgled namještaja, boje zidova i ostale materijale i dekor na temelju varijacija i uzoraka koje je dizajner pripremio.

4.3. Unutarnja oprema i namještaj po mjeri

Uz izgled, profesionalni dizajner razmotrit će i funkcionalnost prostora. Kakva je veza između kuhinje i blagovaonice? Imaju li sobe dovoljno privatnosti? Gdje ćete pohraniti cipele? Ovo su samo neka od milijun pitanja koje treba razmotriti. Prvo se osigurava funkcionalnost cijelog stana. U tu svrhu predvidi se rušenje određenih pregradnih zidova, nova vrata, prenamjena i drugi zahvati. Za probijanje ili rušenje nosivih zidova potreban vam je izračun inženjera statičara i građevinska dozvola. Slijedi funkcionalnost pojedinih prostorija, uz pažljivo postavljanje namještaja. Ako financijska sredstva dopuštaju, planira se i namještaj po mjeri, koji omogućuje maksimalno korištenje prostora.

4.4. Boje zidova

Boja zidova ima velik utjecaj na osjećaj u prostoru. Naizgled svijetle nijanse prostora povećavaju prostor, dok ga tamne smanjuju. To vam omogućuje promjenu širine, duljine i visine prostora. Boja također utječe na osjećaj topline. Hladne boje naizgled hlade prostoriju, dok ih topla boja zagrijava. Izbjegavajte sobe sa zasićenim bojama u stanu ili njima ukrasite samo jedan zid. S bijelim zidovima ili nježnim pastelnim nijansama teško da ćete pogriješiti. Za uistinu moderan i uredan izgled odaberite boje koje se slažu s podnim oblogama, namještajem i ostalim elementima.

4.5. Grafički prikaz stana


Na temelju prikupljenih podataka arhitekt će pripremiti grafički prikaz stana koji će u potpunosti odgovarati vašim očekivanjima. Uz pomoć dvodimenzionalnih i 3D grafičkih prikaza lakše ćete zamisliti konačni izgled prostora. Crtanje stana, kupaonice ili kuhinje, naravno, košta nešto, ali toplo preporučujemo da ne preskočite taj korak jer pruža najbolje približavanje konačnom stanju i najbolja je metoda za prilagođavanje planova vašim željama. Kada budete zadovoljni konačnim proizvodom, arhitekt će pripremiti konačne planove na temelju crteža.

4.6. Plan stana

Sada je vrijeme za grafički prikaz konačnog plana stana. Idejna mapa sadrži sve planove, skice, detalje, materijale, plan osvjetljenja i 3D prikaze koje trebate i na temelju kojih izvođači mogu renovirati stan. Također je priloženo tehničko izvješće i planovi za pojedinačne jedinstvene komade namještaja za stolara.

4.7. Pomoć pri renoviranju stana

Ako se s renoviranjem stana susrećete prvi put ili ako jednostavno nemate vremena, preporučujemo vam da unajmite i arhitekta koji će koordinirati renoviranje. Mnogi dizajneri interijera imaju i vlastite provjerene izvođače, stoga mogu jamčiti kvalitetu izvedenih radova. Na taj će se način posao obaviti u najkraćem mogućem roku. Dizajner vam također može pomoći u odabiru namještaja u salonima.

5. Moderno stanovanje – stilovi i trendovi


5.1. Boje za zidove


Moderne boje zidova snažno utječu na to kako se osjećate u stanu. Svijetli prostori toplih boja oživljavaju ga, dok ga tamnije hladne nijanse umiruju. Prava kombinacija boja za zidove nije jednostavna, stoga kontaktirajte dizajnera interijera koji će pripremiti nekoliko verzija. Budite oprezni pri gledanju 3D prikaza i uzoraka u boji jer boja u stvarnom prostoru može imati potpuno drugačiji učinak nego na zaslonu računala ili na malom uzorku.

5.1.1. Boje zidova u kupaonici


Kupaonica je jedan od najintimnijih prostora, stoga je vrlo važno da se u njoj osjećamo opušteno i smireno. Izbjegavajte bilo kakve vrišteće ili zasićene boje. Potpuno bijela kupaonica također se ne preporučuje jer ćete se u njoj osjećati izloženo. Najbolje su nježne pastelne nijanse. Tople boje će vas zagrijati, a nježne hladne boje dodatno umiriti.

5.1.2. Boje zidova u spavaćoj sobi


Spavaća soba je mjesto odmora, pa bi boje zidova u spavaćoj sobi trebale biti nježnih nijansi. Moguće su i tamnije boje, odnosno materijali koji naizgled smanjuju i zamračuju prostor. Lako ćete zaspati u tako udobnom kutu.

5.1.3. Boje zidova u dnevnoj sobi


Većinu dana provodimo u dnevnoj sobi. Odaberite vesele tople boje koje vas ispunjavaju energijom. Cijelu sobu možete obojiti pastelnim bojama, ali ako se odlučite za intenzivne boje ili teksture, onda nemojte bojiti više od jednog zida.

5.1.4. Boje zidova u kuhinji

 

Ako volite kuhati i prepustiti se istraživanju mirisa i ukusa, sigurno ćete poželjeti začiniti prostor pravom bojom. Kombinacija mirnih i živih boja uvijek je dobitna, ali nemojte pretjerivati. Ako će kuhinjski elementi biti živih boja, odaberite mirnu boju zidova. No ako će kuhinjski namještaj biti monoton, pobrinite se da zidovi budu živopisnih boja, s uzorcima ili se čak možete odlučiti za fototapete.

5.2. Stilski namještaj po mjeri


Rustikalni stilski namještaj vraća se u moderne domove, što je suprotno modernom namještaju. Suvremeni trendovi istražuju ravnotežu između minimalizma i ukrasa, između laganog i teškog, gruboga i glatkog. Nikako nemojte bacati namještaj bake i djeda jer ga možete ponovno uklopiti u prostor. Ako vam originalni namještaj nije pri ruci, možete naručiti i stilski namještaj po mjeri.

5.3. Sobne biljke


Sobne biljke donose mnogo blagodati prostoru: one pročišćavaju zrak, hlade sobu, a istodobno djeluju umirujuće. Izvrsna su alternativa kada nemate vrt ili barem zeleni balkon. Međutim, nije svaka biljka prikladna. Sobne biljke bi trebale dobro uspijevati na malo svjetla. Ako nemate puno vremena za brigu o biljkama, preporučujemo nezahtjevne sobne biljke koje polako rastu, uspijevaju u neplodnom tlu i uglavnom nisu osjetljive. Popularne zelene sobne biljke su fikus, monstera, kroton, filadendron, potos, sanseverija, juka i mnoge druge džunglaste, polupustinjske i pustinjske biljke.

5.4. Otvoreni tlocrt


Suvremeni dizajn interijera karakteriziraju veliki i međusobno povezani prostori. Renoviranje stana često uključuje rušenje pregradnih zidova i izradu proboja kroz nosive zidove. Pritom je bitno slijediti službeno mišljenje inženjera statičara. S otvorenim prostorom sobe će biti puno svjetlije i naizgled veće, a vi ćete u novom prostoru lakše disati.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Dizajn interijera

Otvoreni prostor potkrovlja , robau , 150m2 , treba nacrt struje, vode , odvodnje , pregradni zidovi , za 4 studio apartmana. 6786 € do 11310 €

........

Dizajn interijera

Imamo stan od cca 83m2 (uključen balkon) i praktički je "nenamješten". Razmišljamo o drugačijem rasporedu, želimo preurediti stan, promijeniti kuhinju te nam treba profesionalni prijedlog struke što bi bilo najbolje kako bi to što prije realizirali. Slika u privitku. 3393 € do 5655 €

........

Dizajn interijera

Trebam dizjan kuče kako bi izgledala untrašnjost i kako najbolje iskoristiti prostor. 6786 € do 11310 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Dizajn interijera, 225 m2
Dizajn interijera, Ravna Gora

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada izvedbenog projekta unutarnjeg uređenja, 250 m2
Dizajn interijera, Rabac

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera, 100 m2
Dizajn interijera, Split

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera dvosobnog stana, 60 m2
Dizajn interijera, Zadar

450 € do 750 €

Cijena, Dizajn interijera stana, 86 m2
Dizajn interijera, Kutina

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera, 32.45 m2
Dizajn interijera, Zaprešić

900 € do 1500 €

Cijena, Uređenje interijera postojećeg stana, cca 50 m2
Dizajn interijera, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Unutarnji dizajn novog stana, cca 60 m2
Dizajn interijera, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Uređenje vikendice, 50 m2
Dizajn interijera, Klanjec

900 € do 1500 €

Cijena, Nacrt uređenja soba, prostorno uređenje, 44 m2
Dizajn interijera, Prigorje Brdovečko

450 € do 750 €

Cijena, Dizajn spavaće sobe - kuća novogradnja, 28 m2
Dizajn interijera, Krapina

450 € do 750 €

Cijena, Dizajn interijera za kafić, 36m2 + 40m2 ostakljena terasa + 50m2 dodatna terasa
Dizajn interijera, Šibenik

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera, 100 m2
Dizajn interijera, Varaždin Breg

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera, 60 m2
Dizajn interijera, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera, 60 m2
Dizajn interijera, Split

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn Interijera stana za najam, 50 m2
Dizajn interijera, Zagreb

1620 € do 2700 €

Cijena, Dizajn interijera stana, 120 m2
Dizajn interijera, Split

1080 € do 1800 €

Cijena, Dizajn interijera, 30 m2
Dizajn interijera, Šibenik

450 € do 750 €

Cijena, Dizajn interijera i 3d vizualizacija, cca 150 m2
Dizajn interijera, Našice

1800 € do 3000 €

Cijena, Dizajn kupaonice, 4 m2
Dizajn interijera, Čazma

270 € do 450 €

Cijena, Na starom stanu osmisliti raspored prostorija, 88 m2
Dizajn interijera, Grubišno Polje

2250 € do 3750 €

Cijena, Dizajn interijera za kuhinju i sobu, 30 m2
Dizajn interijera, Samobor

270 € do 450 €

Cijena, Dizajn interijera radi preuređenje stana, 68 m2
Dizajn interijera, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera, 55 m2
Dizajn interijera, Krk

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera kuhinje, cca 4 x 5 m
Dizajn interijera, Drače

270 € do 450 €

Cijena, Dizajn kuhinje i dnevnog boravka, 60 m2
Dizajn interijera, Rijeka

1800 € do 3000 €

Cijena, Dizajn interijera, Cca 100 m2
Dizajn interijera, Vrsar

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera, 60 m2
Dizajn interijera, Crikvenica

450 € do 750 €

Cijena, Dizajn interijera kafića, 50 m2
Dizajn interijera, Zabok

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera garaže u stambeni prostor, 50 m2
Dizajn interijera, Kašina

900 € do 1500 €

Cijena, Dizajn interijera apartmana , 400 m2
Dizajn interijera, Sutivan

1800 € do 3000 €

Cijena, Dizajn interijera kupaonice, 9 m2
Dizajn interijera, Ogulin

270 € do 450 €

Cijena, Dizajn interijera, cca 67 m2
Dizajn interijera, Osijek

900 € do 1500 €

Cijena, Uređenje interijera u novogradnji, 280 m2
Dizajn interijera, Podstrana

900 € do 1500 €

Cijena, Uređenje interijera vile za iznajmljivanje, 540 m2 neto
Dizajn interijera, Umag

2700 € do 4500 €

Cijena, Dizajn interijera, 59 m2
Dizajn interijera, Požega

900 € do 1500 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Dizajn interijera cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

721+ poduzeća za Dizajn interijera
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Dizajn interijera?