Podno grijanje - cijena za vodno i električno podno grijanje

  Cijena podnog grijanja ovisi o odabranom sustavu (vodeni ili električni), površini i drugim elementima kao što su: kotlovi, toplinska pumpa, solarni kolektori itd. Za isporuku, montažu, priključak na razvodnu kutiju i ispitivanje tlaka u sustavu podnog grijanja odbit ćete između 150-200 kn/ m2.Za točan izracun cijene podnog grijanja možete poslati upit našim provjerenim izvođačima podnog grijanja.

  POŠALJI UPIT IZVOĐAČIMA >

  CIJENA PODNOG GRIJANJA ZA DOBAVU I UGRADNJU


  Postavljanje podnog grijanja. Cijena za dobavu i ugradnju podnog grijanja sa polaganjem sistemskih ploča, sa razvodnim ormarima sa priključkom. Cijena sa tlačnim testom podnog grijanja

  450.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  900.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Podno grijanje - cijena za vodno i električno podno grijanje

  DRUGE CIJENE ZA PODNO GRIJANJE

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Podno grijanje na plin

  Podno grijanje ugradnja. Cijena podnog grijanja, zajedno s polaganjem sistemskih ploča s razdjelnim ormarima s priključkom grane i ispitivanjem tlaka.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Električno podno grijanje cijena po m2

  Cijena za električno podno grijanje. Cijena za dobavu mrežice za električno podno grijanje.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Infracrveno podno grijanje

  Cijena za infracrveni film za podno grijanje.
  Cijena ne uključuje montažu.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit
  UKUPNO:
  POŠALJI UPIT >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Postavljanje podnog grijanja na vodu i struju - sve što morate znati

  1. Toplovodno podno grijanje i podno grijanje na struju - što morate znati?

  Podno grijanje sve je popularnije zbog udobnosti stanovanja koje pruža. U novogradnji je podno grijanje već standardni način grijanja, osobito u kombinaciji s obnovljivim izvorima energije, tehnologijom niskotemperaturnog grijanja toplinskim pumpama.

  Podno grijanje pruža udobnost stanovanja

  podno-grijanje.jpg

  1.1. Strah od oštećenja i kvarova nakon stručne izvedbe je nepotreban

  Nema potrebe za strahom od kvara tijekom normalne upotrebe, a u slučaju oštećenja moguće ih je otkloniti manjim zahvatima. Zahtjevnost popravka ovisi prije svega o vrsti podne obloge u prostoriji i koliko ju je jednostavno zamijeniti. Za zamjenu oštećenog dijela cijevi treba zamijeniti dio podne obloge. Vrlo rijetko se dogodi da (ako je montaža pravilno izvedena) dođe do oštećenja. Cijevi su položene u estrih, koji ih čuva od oštećenja, a sustav treba ispitati nekoliko puta prije završetka radova. Do naknadnih oštećenja najčešće dođe zbog smrzavanja cijevi ako se objekt u zimsko doba dugo ne upotrebljava. Kod podnog grijanja koje konstantno radi ne može doći do smrzavanja cijevi. Ako preko zime ne namjeravate upotrebljavati objekt, treba ispustiti vodu iz sustava ujesen ili sustav napuniti sredstvom protiv smrzavanja. Do oštećenja može također doći uslijed naknadnog bušenja i rezanja, ili udaraca. Na primjer, nestručno postavljanje WC školjke ili druge opreme ako pri polaganju sustava podnog grijanja nismo predvidjeli odgovarajuća mjesta za njih.

  1.2. Unaprijed moramo znati kakva će biti završna podna obloga u prostoriji

  Neke su podne obloge manje pogodne za podno grijanje. To ovisi o njihovoj provodljivosti topline. Najlogičnije je donijeti odluku o tipu podne obloge već prije ugradnje podnog grijanja. Za podno grijanje najpogodniji su materijali koji ne zadržavaju prolazak topline iz poda u prostoriju ili obrnuto, odnosno materijali s visokom provodljivošću topline. Vodite brigu o tome da podne obloge u tehničkim specifikacijama imaju navedenu provodljivost topline, odnosno preporuku za primjenu kod podnog grijanja. Obloga primjerena za podno grijanje je obično sva keramika, obloge od kamena, betona, tankog i rijetko tkanog tekstila, obloge od tanjeg dvoslojnog parketa i obloge od jednoslojnog vinila.

  1.3. Obvezno ispitivanje tlaka

  Ispitivanjem tlaka provjerava se vodonepropusnost cijevi, stoga nakon postavljanja treba (i prije izvedbe estriha) prvi put obaviti ispitivanje tlaka, a nakon polaganja estriha ponoviti ispitivanje. Postupak je donekle jednostavan, ali dugotrajan, jer nema mjesta za pogreške. Odvija se tako da u sustav pustimo vodu, ispustimo zrak iz cijevi te priključimo manometar. U slučaju opasnosti od smrzavanja, u vodu umiješamo sredstvo protiv smrzavanja ili na drugi način organiziramo grijanje. Treba pričekati 24 sata kako bi se temperatura vode u cijevima izjednačila s temperaturom prostorije. Zatim ručnom tlačnom pumpom podižemo radni tlak za 1,3  i provjerimo jesu li svi spojevi u podnom grijanju suhi. Opet pričekamo 24 sata, zatim provjerimo je li tlak u cijevima jednak kao i pri pokretanju, odnosno da nije pao za više od 0,2 bara. Ako je ispitivanje tlaka uspješno, možemo postaviti estrih. Tada ne smijemo grijati podnim grijanjem niti se njime koristiti za sušenje estriha. Podno grijanje možemo uključiti tek nakon isteka vremena propisanog za sušenje estriha i to postupno, do najviše dopuštene radne temperature u specifikacijama estriha i podnog grijanja. Hlađenje također moramo postupno provoditi, inače možemo preopteretiti instalacije. Ispitivanje tlaka uvijek obavljamo s vodom, iznimno zrakom (kada nemamo pristup vodi ili ne možemo osigurati odgovarajuću radnu temperaturu).

  1.4. Odgovarajuća voda

  Temperatura vode u niskoenergetskim sustavima grijanja idealna je za razvoj mikroorganizama. Voda postane gusta, sluzava i smeđa, što možemo najčešće primijetiti na kontrolnim ventilima. Takva voda u najgorem slučaju može potpuno začepiti cijelu granu podnog grijanja. To se događa kada je voda u sustavu podnog grijanja iz zdenca ili iz vodovoda. Tu pojavu možemo spriječiti upotrebom destilirane vode, odnosno dodavanjem biocidnih sredstava. U slučaju da imamo poteškoće s vodom, najbolje je obratiti se iskusnom majstoru koji će očistiti sustav posebnim sredstvom za čišćenje.

  1.5. Odaziv podnog grijanja može se poboljšati

  Podno grijanje manje je odzivno nego radijatorsko i potrebno je više vremena za zagrijavanje prostorije podnim grijanjem. Odaziv možemo pogoršati ako je napravljen preveliki razmak između cijevi ili je postavljen predebeli sloj estriha. Veći odaziv možemo doseći i odabirom cijevi većeg promjera, koje omogućuju veći protok vode i manji otpor. Važna je i odgovarajuća ploča sustava koja omogućuje zalijevanje cijevi estrihom (treba zaliti minimalno 85 % cijevi). Za kvalitetan rad treba ugraditi senzore za vremensku regulaciju vode. Na taj će se način grijanje automatski prilagoditi vanjskim temperaturama i u prostorijama održavati jednaku temperaturu, bez uključivanja i isključivanja.

  1.6. Pravilan odabir cijevi

  Za podno grijanje najprikladnije su polietilenske cijevi, koje sprječavaju ulazak kisika, što sprječava koroziju metalnih dijelova instalacije i sprječava nakupljanje prljavštine u cijevima koja s vremenom smanjuje protok vode. Ponuda polietilenskih cijevi je široka. Postoje različite klase koje se međusobno razlikuju po postupku izrade. Klase se imenuju PEX a, b, c i d. Za podno grijanje su zbog dugog vijeka trajanja i tehničkih karakteristika najprikladnije cijevi klase PEX-a.  Važno je i da cijev potječe iz EU-a, što olakšava podnošenje pritužbi i jamstvo u slučaju nedostataka.

  2. Izvođači

  Preporučujemo vam da montažu podnog grijanja prepustite iskusnim majstorima koji upotrebljavaju certificirane materijale s odgovarajućim ispitivanjima i  dokazima. Kada je podno grijanje kvalitetno i stručno izvedeno, rijetko dolazi do kvarova, pa je briga oko pouzdanosti suvišna. U suprotnom, površno i nestručno izvedeno podno grijanje može postati noćna mora korisniku.

  3. Podno grijanje - prednosti i nedostaci

  3.1. Toplovodno ili električno podno grijanje?

  3.1.1. Toplovodno podno grijanje

  Toplovodno podno grijanje jedno je od niskotemperaturnih načina grijanja. Pogodnije je za dobro izolirane zgrade, jer grije nižom temperaturom vode u cijevima (između 25 i 29 Celzijevih stupnjeva). Kod klasičnog grijanja temperatura vode je iznad 60 Celzijevih stupnjeva. Princip rada toplovodnog podnog (ili zidnog) grijanja je prijenos topline na estrih, čime se stvara velika grijaća površina po cijeloj površini poda. Zagrijani podovi, za razliku od radijatora, ne uzrokuju kruženje zraka i prašine. Isto tako je zrak u prostoriji s podnim grijanjem manje suh, a raspodjela temperature koja isijava od poda prema stropu je ugodnija. Temperatura je tako najviša iznad poda (oko 27 Celzijevih stupnjeva), a najhladnije je ispod stropa. Na taj način temperatura u cijelom prostoru može biti za nekoliko stupnjeva niža nego kod grijanja radijatorima, ali je osjet topline veći. Dugoročno to predstavlja znatnu uštedu energije, prema tome i troškova grijanja. Prednost podnog grijanja je također i ta što prilikom prozračivanja prostorija (otvaranja prozora), ne dolazi do velikih gubitaka topline kao kod grijanja radijatorima. Podno grijanje je prikladnije za prostorije u kojima se stalno boravi jer za zagrijavanje prostorije treba više vremena. Najučinkovitije je u prostoriji s termostatom održavati stalnu temperaturu i izbjegavati hlađenje i ponovno zagrijavanje. Podno grijanje je sve popularnije i zbog modernijih materijala, koji su pojednostavili i pojeftinili izvedbu. Unatoč tome, izvedba podnog grijanja je oko 20 – 40 % skuplja od izvedbe grijanja radijatorima. Cijevi podnog grijanja mogu se položiti u klasični mokri estrih iznad sloja izolacije ili na suho u posebne izolacijske ploče iznad kojih se polaže tzv. suhi estrih. Suhi estrih lakši je od mokroga i polaže se u tanjem sloju, zbog toga je taj način prikladniji za renovacije starijih objekata kod kojih treba paziti na nosivost konstrukcije.

  3.1.2. Električno podno grijanje tj. podno grijanje na struju

  Električno podno grijanje se najčešće upotrebljava kod obnova i adaptacija starijih objekata, a dolazi u obzir i u novoizgrađenim zgradama, prije svega u pojedinačnim prostorijama, poput kupaonica. Primjeren je za uporabu u svim prostorijama stana (veranda, hodnik, kuhinja, kupaonica, spavaća soba, radna soba itd.). Grijaće prostirke odnosno mreže najprikladnije su za ugradnju ispod keramike, a grijaće folije za ugradnju ispod drvenih ili PVC podova. Folije se upotrebljavaju i za sanaciju postojećih (već završenih) hladnih podova. Ako želimo precizno regulirati sobnu temperaturu i uštedjeti na energiji, sustav za podno grijanje na struju moramo dopuniti termostatima. Najveća prednost koje ima električno podno grijanje je tanki sloj (mala visina). Debljina grijaćih folija je oko 1.8 mm, a grijaćih prostirki 3.5 mm. Obično se folija upotrebljava kada je estrih već izoliran ili kada je pod već gotov (izravno na pločice ili drvo). Folija mora biti postavljena na prikladnu izolaciju debljine najmanje 6 milimetara, koja se lijepi izravno na pločice. Grijaća mreža postavlja se na sličan način.

  3.2. Vanjsko podno grijanje na struju

  Podno grijanje na struju možemo koristiti i vani te grijati i vanjske podove, na primjer ispred garaže, prilaze kući ili terasu, zbog čega preko zime ne moramo čistiti snijeg. Dostupna dva takva sustava: jedan je pogodan za asfaltne površine, a drugi za podove od ploča ili betona. Vrlo praktičan je i grijaći kabel kojim možete grijati žlijebove i na taj način spriječiti nastanak opasnih siga. Isto tako možete zagrijavati razne cjevovode i odvodne cijevi i tako ih zaštititi od pucanja u zimskim uvjetima.

  4. Postupak – važno je pridržavati se svih pravila

  Kod planiranja i ugradnje podnog grijanja važno je pridržavati se pravila. Važno je napraviti izračun za podno grijanje. U njega moraju biti uključeni toplinski gubitci objekta, odnosno svakog prostora, kao i željene temperature u prostorijama. S ovim podatcima može se izračunati raspored polaganja cijevi, duljina i promjer cijevi, te kuda prolaze petlje cijevi za podno grijanje. Pogrešan raspored i preduge cijevi najveće su pogreške koje polagatelj može napraviti. Ako je petlja preduga, pojavljuje se prevelik tlačni otpor u cijevi, a pumpa koja pokreće vodeni sustav ima određena ograničenja. Česta pogreška je izostanak postavljanja izolacije ispod cijevi podnog grijanja. Neiskusni izvođač često postavi razvodnu kutiju bez automatskog oduška ispod razine razvoda cijevi. Često su cijevi pojedinih petlji preduge ili položene s prevelikim razmakom, a izvođač ne provodi ispitivanje tlaka. Zbog neiskustva izvođača, cijevi i spojevi s vremenom mogu početi propuštati. Važno je također pridržavati se pravila za izvođenje rubnih zona, čime se poništava gubitak topline na određenim mjestima, poput kliznih vrata. I posljednje, ali ne najmanje važno, sustav treba napuniti vodom odgovarajuće kvalitete. Također je važno napomenuti da temeljna ploča na koju se postavlja sustav podnog grijanja treba biti ravna i čista. Ako se na podu nalazi bitumenska izolacija, između armirane betonske ploče i ploče sustava obvezno se ugrađuje sloj izolacije od PE folije, a pritom treba paziti da kabeli i cijevi drugih instalacija ispod ploče sustava nisu poprečno položeni.

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJA

  Potrebna postava raster podloge i cijevi sa ormarićem i razdjelnikom za 6 krugova. 47250 KN do 78750 KN


  ........

  POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJA

  Potrebno postavljanje podnog grijanja na 2 etaže po 30 m2 s pripremom priključka na dizalicu topline 31500 KN do 52500 KN


  ........

  POSTAVLJANJE THERMOSTAT

  Potrebno postavljanje thermostata. 630 KN do 1050 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, INSTALACIJA PODNOG GRIJANJA, CCA 120 M2
  Podno grijanje, Rijeka

  81000 KN do 135000 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE ELEKTRIČNOG PODNOG GRIJANJA , CCA 6 M2
  Podno grijanje, Sisak

  4050 KN do 6750 KN

  CIJENA, SPOJITI PUMPU ZA CENTRALNO NA AKUMULATOR, 1 - KOM
  Podno grijanje, Darda

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, INSTALACIJA PODNOG GRIJANJA, 25 M2
  Podno grijanje, Samobor

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, UGRADNJA PODNOG GRIJANJA IZ KONDENZACIJSKOG KOTLA , CCA 43 M2
  Podno grijanje, Zagreb

  29025 KN do 48375 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE , CCA 36 M2
  Podno grijanje, Krapina

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJA, CCA 100 M2
  Podno grijanje, Rastovac

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE NA STRUJU, CCA 48 M2
  Podno grijanje, Varaždin

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE SA TOPLINSKOM PUMPOM, CCA 115 M2
  Podno grijanje, Lučko

  77625 KN do 129375 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLINSKOG PODNOG GRIJANJA, CCA 90 M2
  Podno grijanje, Prelog

  16200 KN do 27000 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE VODENOG PODNOG GRIJANJA , CCA 60 M2
  Podno grijanje, Velika Gorica

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, INSTALACIJA PODNOG GRIJANJA, CCA 50 M2
  Podno grijanje, Split

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE, CCA 200 M2
  Podno grijanje, Jarek Habekov

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, MATERIJAL I POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJA NA PLIN, CCA 80 M2
  Podno grijanje, Donji Andrijevci

  47250 KN do 78750 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE U POTKRVLJU, CCA 80 M2
  Podno grijanje, Karlovac

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE, CCA 50 M2
  Podno grijanje, Njivice

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE NA PLIN , CCA 80 M2
  Podno grijanje, Požega

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, UVOĐENJE PODNOG GRIJANJA U OBITELJSKOJ KUĆI, CCA 90 M2
  Podno grijanje, Gornji Stupnik

  47250 KN do 78750 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE NA PLIN, CCA 70 M2
  Podno grijanje, Zagreb

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, UGRADNJA DIZALICE TOPLINE, CCA 180 M2
  Podno grijanje, Đakovo

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE NA PLIN, CCA 80 M2
  Podno grijanje, Zagreb

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE, CCA 100 M2
  Podno grijanje, Zagreb

  47250 KN do 78750 KN

  CIJENA, PRIPREMA I POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJA, CCA 75 M2
  Podno grijanje, Zagreb

  50625 KN do 84375 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE NA PLIN, CCA 15 M2
  Podno grijanje, Koprivnica

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE UZ PRIPREMU PODLOGE, CCA 70 M2
  Podno grijanje, Dubrava

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE , CCA 35 M2
  Podno grijanje, Zagreb

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PODNOG GRIJANJA U SOBI, CCA 20 M2
  Podno grijanje, Rakitje, Bestovje

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE NA PLIN, CCA 160 M2
  Podno grijanje, Završje Loborsko

  30375 KN do 50625 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE POSTAVITI NA PLIN, 60M2
  Podno grijanje, Grubišno Polje

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE SA TOPLINSKOM PUMPOM, CCA 220 M2
  Podno grijanje, Zagreb

  101250 KN do 168750 KN

  CIJENA, PLINSKO PODNO GRIJANJE, CCA 85 M2
  Podno grijanje, Zagreb

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, POSTAVA ELEKTRIČNOG PODNOG GRIJANA U GARAŽI, CCA 26 M2
  Podno grijanje, Punat

  17550 KN do 29250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE ELEKTRIČNOG PODNOG GRIJANJA, CCA 40 M2
  Podno grijanje, Pula

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, POSTAVA PODNOG GRIJANJA U TROSOBNOM STANU, CCA 50 M2
  Podno grijanje, Zagreb

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, PODNO GRIJANJE, CCA 80 M2
  Podno grijanje, Mrkopalj

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, ELEKTRIČNO PODNO GRIJANJE, CCA 30 M2
  Podno grijanje, Zabok

  20250 KN do 33750 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  PODNO GRIJANJE CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 845 PODUZEĆA ZA PODNO GRIJANJE


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE PODNO GRIJANJE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana