Za područje

  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto i terase, pergola - cijena izrade

  Cijene drvenih nadstrešnica, nadstrešnica za auto ili terase ovise o konstrukciji, veličini i kvalitetu materijala nadstrešnice. Cantilever nadstrešnice općenito su skuplje od samostalnih nadstrešnica. Nadstrešnica za dva automobila, veličine 6x5m, s masivnom drvom i krovom može koštati od 2.700 EUR. Isporuka i montaža drvenog krova s dvostrukim krovom prekrivenim staklenkama, limovima ili polikarbonatnim krovovima od 80-160 EUR/m2. Možete poslati upit našim provjerenim dobavljačima drvenih nadstrešnica i dobit ćete više ponuda.

  Kome povjeriti izradu nadstrešnica? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Drvena nadstrešnica - Cijena dobave i postavljanja


  Cijena drvene nadstrešnice. Dobava i postavljanje drvene dvodjelne nadstrešnice dimenzija 4x4m, pokrivene sa crijepom, pločastim ili polikarbonatnim limom.

  132.63 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  €/kom

  SREDNJA CIJENA
  477.45 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Prozirna nadstrešnica za vrata - ELEGANCE 100x80cm

  Cijena za inox ELEGANCE prozirnu nadstrešnicu za ulazna vrata, 100x80cm. Trošak za inox nadstrešnicu ulaznih vrata, 100x80cm.


  kom

  €/kom

  Inox nadstrešnica za ulazna vrata CUBICUS, 100x80c

  Cijena za inox CUBICUS prozirnu nadstrešnicu za ulazna vrata, 100x80cm. Trošak za inox konzolnu nadstrešnicu ulaznih vrata, 100x80cm.


  kom

  €/kom

  Inox nadstrešnica za ulazna vrata CUBICUS, 250x100

  Cijena za inox CUBICUS prozirnu nadstrešnicu za ulazna vrata, 250x100cm. Trošak za inox konzolnu nadstrešnicu ulaznih vrata, 250x100cm.


  kom

  €/kom

  Izrada ALU pergole cijena

  Cijena za dobavu i montažu ALU pergole dimenzija 3x4 m. U cijenu su uključena platna za sjenu.


  kom

  €/kom

  Izrada drvene nadstrešnice za auto

  Cijena za izradu jednostavne drvene nadstrešnice za auto dimenzija 5x3x2 m.


  kom

  €/kom

  Izrada nadstrešnice drvene konstrukcije

  Cijena za drvenu nadstrešnicu ili izradu drvene pergole 500x400cm.


  kom

  €/kom

  Izrada nadstrešnice za terase cijena

  Cijena za izradu drvene nadstrešnice s pokrovom od polikarbonatnog lima.


  m2

  €/m2

  Nadstrešnica za vrata - cijena za vidaXL 240x100cm

  Cijena za vidaXL nadstrešnicu za ulazna vrata, 240x100cm. Trošak za nadstrešnicu ulaznih vrata, 240x100cm.


  kom

  €/kom

  Prozirne nadstrešnice za ulazna vrata, 250x100cm

  Cijena za inox ELEGANCE prozirnu nadstrešnicu za ulazna vrata, 250x100cm. Trošak za inox nadstrešnicu ulaznih vrata, 250x100cm.


  kom

  €/kom

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Metalne nadstrešnice, čelik


  ...

  Provjerite i: Metalne nadstrešnice, čelik cijena

  Inox nadstrešnice


  Nehrđajući čelik je puno skuplji od pocinčanog čelika. Trošak izrade nadstrešnice od nehrđajućeg čel...

  Provjerite i: Inox nadstrešnice cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Drvene nadstrešnice ili pergole – izrada nadstrešnica, sve što morate znati

  leseni nadstrešek za avtomobil.jpg

  Drvene nadstrešnice često služe za pokrivanje mjesta za parkiranje osobnih vozila.

  1. Što moramo znati o drvenim nadstrešnicama?

  1.1. Nadstrešnice, drvene ili metalne (prednosti drvenih nadstrešnica)

  U usporedbi s metalnim nadstrešnicama, izrada nadstrešnica od drva je brža i lakša. Kako se drvo vrlo lako obrađuje, postoji mnogo načina za oblikovanje drvenih nadstrešnica. Zbog atraktivnog izgleda, drvene nadstrešnice su ukras svakog dvorišta, odnosno doma. Ako su potrebni popravci, onda ih je mnogo lakše izvesti za drvene nadstrešnice nego za metalne nadstrešnice. U slučaju nepravilnog, lošeg održavanja, vijek konstrukcije od drva može biti kraći od vijeka metalne konstrukcije, međutim, održavanje drvenih konstrukcija je mnogo lakše. Ako drvenu nadstrešnicu svake godine ponovno bojimo i tako obnavljamo zaštitu od vanjskih utjecaja i istodobno osvježavamo njezinu boju, drvena nadstrešnica može trajati veoma dugo (čak 50 godina i više). Upravo to je razlog zašto prvu zaštitu drva treba pažljivo odraditi. Samo tako ćete se u narednim godinama osloboditi nepotrebnih briga i posla. Za održivost drvene nadstrešnice važan je i pravilan odabir drva od kojeg se izrađuje nadstrešnica. Treba odabrati kvalitetno drvo koje je posječeno zimi (kada je u njemu manje sokova). Nadalje, važno je da je drvo pravilno osušeno, sječeno, kao i da je obrađeno na odgovarajući način. Kod elemenata koji su izloženi vremenskim uvjetima moramo paziti da na njima ne dolazi do zadržavanja vode. Važno je također da drveni dijelovi ne dolaze u kontakt sa zemljom. Svi poprečno i čeono sječeni elementi trebaju dodatnu kemijsku i mehaničku zaštitu. Pravilna impregnacija drva spriječit će štetočine, plijesan i gljivice, a lazura, odnosno pokrivna boja, će uljepšati drvo i istodobno ga zaštititi od vremenskih utjecaja.

  1.2. Nedostaci drvenih nadstrešnica

  Ako su drvene nadstrešnice stalno izložene vremenskim utjecajima i istodobno neadekvatno održavane, sve to utječe na njihovu trajnost i skraćuje njihov vijek. Također, vanjske temperature koje variraju i veće koncentracije vlage loše utječu na trajnost drvene konstrukcije. Nadstrešnice od drva zahtijevaju češće održavanje i obnavljanje zaštite kako biste im produžili trajanje.

  2. Vrste drvenih nadstrešnica

  2.1. Drvene nadstrešnice serijske izrade ili izrađene po mjeri

  Konstrukcija serijski izrađenih nadstrešnica unaprijed je izrađena u tvornici. Nadstrešnice izrađene na taj način imaju unaprijed određene dimenzije (standardne dimenzije), a odabir materijala od kojih se izrađuju nadstrešnice je ograničen. Serijski izrađene nadstrešnice možete montirati sami ili unajmiti kvalificiranog izvođača.

  Kad naručite unikatnu drvenu nadstrešnicu, odabrani stolar će je izraditi po vašoj mjeri. Također, ugradnju će (obično sa svim pretpripremama, pripremom temelja, popločavanjem) u ovom slučaju obaviti odabrani izvođač.

  2.2. Nosiva konstrukcija nadstrešnice

  Nadstrešnica može biti samostojeća ili upeta u zid postojeće zgrade. Može biti poduprta na sva četiri kuta ili je njezina konstrukcija takva da je nosiva samo jedna strana. Sva četiri zida nadstrešnice mogu biti otvorena, ali najviše dva mogu biti zatvorena.

  2.3. Vrsta krova nadstrešnice

  Ovisno o različitim okolnostima (geografski položaj, izgled kuće, urbano i ruralno okruženje i sl.), nadstrešnica treba biti integrirana u okolnu arhitekturu i ne smije istupati iz svog okruženja. U planinskom okruženju više smisla imaju krovovi sa strmim nagibom u alpskom stilu, dok su u urbanom okruženju s modernijom arhitekturom prikladnije nadstrešnice suvremenih oblika. Možete birati između nadstrešnica s jednokatnim, dvokatnim ili višekatnim krovom, kao i između nadstrešnica s ravnim krovom (koje imaju minimalni nagib od 2 %).

  2.4. Krovni pokrov nadstrešnice

  Polikarbonat i staklo najpopularniji su krovni pokrovi za drvene nadstrešnice novijeg datuma. Njihova je prednost što propuštaju svjetlost i istodobno nude zaštitu od vremenskih utjecaja. To je osobito korisno kada se nadstrešnica drži kuće, na mjestu gdje su prozori. S prozirnim krovnim pokrovom svjetlost će i dalje osvjetljavati ove prozore. Kad osvjetljenje nije problematično, možemo birati između mnogih drugih krovnih pokrova, primjerice pokrov od opeke, pokrov od lima, tegole i sl.

  3. Kojeg ponuditelja ili izvođača odabrati?

  Odabir najprikladnijeg izvođača jedan je od težih poslova cijelog projekta izgradnje drvene nadstrešnice. Gdje pronaći majstora koji je kvalitetan ili siguran? Važno je također da je majstor u blizini vaše lokacije. Na kraju, važna je i cijena. Ako sami ne poznajete kvalitetnog izvođača i vaši prijatelji nemaju preporuke, onda ga potražite na portalu Mojmojster, koji okuplja kvalificirane stručne izvođače iz cijele Slovenije, koje odlikuje dugogodišnje iskustvo, kvalitetno obavljeni radovi, korektnost i preciznost. Portal vam omogućuje jasan pregled svih odabranih majstora i brzi izbor. Možete pregledati i njihove završne projekte i odlučiti se za one koji ispunjavaju vaše standarde. Koristit će vam i mišljenja drugih korisnika koji su surađivali s izvođačima.

  3.1. Izradu i montažu prepustite stručnjacima

  Bilo da se radi o jednostavnoj nadstrešnici ulaznih vrata ili je riječ o pergoli, automobilskoj nadstrešnici i sl., preporučujemo vam da se savjetujete s iskusnim stručnjacima. Samo oni će vam pružiti odgovarajuće rješenje po vašim željama i potrebama. Nije rijetkost da se domaći majstor prihvati izrade nadstrešnice koja ne izdržava potrebna opterećenja. Svakako se isplati investirati u kvalitetnu izradu, koja će vas nagraditi dugotrajnim zadovoljstvom.

  3.2. Servis i montaža

  U poplavi ponuditelja savjetujemo odabir onoga koji pruža cjelokupnu uslugu. On će prije izrade i montaže obaviti i potrebna mjerenja i kvalitetno vas savjetovati, a ubuduće će se brinuti i za servis i popravke. Među ponuđačima prednost treba dati onima s vlastitom montažom i servisnom ekipom. Mnogo je ponuditelja koji za montažu angažiraju podizvođače i tako prenose odgovornost na njih. U slučaju nepravilnosti, to može dovesti i do problema preuzimanja odgovornosti.

  3.3. Provjerite već odrađene projekte pružatelja usluga

  Provjerite već odrađene projekte pružatelja usluga i dogovorite se da posjetite objekte slične vašem. Tako ćete dobiti mnoštvo korisnih informacija od prethodnih korisnika. Bit ćete u prilici da pitate kako je tekla izvedba, je li servis pouzdan, koliki su bili troškovi druge usluge nakon prodaje.

  4. Postupak gradnje drvene nadstrešnice

  Gradnja nadstrešnice je puno lakša od gradnje garaže. Za gradnju nadstrešnica nije potrebna građevinska dozvola ako udovoljava uvjetima. Zato se naručitelj može sam odlučiti gdje će nadstrešnica stajati. Radovi obično traju jedan do nekoliko dana. Za postavljanje standardne nadstrešnice nisu potrebni veći građevinski zahvati.

  4.1. Visina nadstrešnice za terase, nadstrešnice za aute, balkone

  Ako želimo zaštititi automobil (nadstrešnice za aute) ili opremu na terasi (nadstrešnice za terase) od štetnih utjecaja UV zraka, kiše, tuče i sl., moramo pažljivo odabrati odgovarajuću visinu nadstrešnice. Što je viša nadstrešnica, veći je upadni kut padalina, sunčanih zraka i svjetlosti i manja je zaštita od njih. Niža nadstrešnica znači i razmjerno veću zaštitu. Uobičajena visina za osobna vozila, koja je ujedno i najniža iskoristiva visina nadstrešnice (u slučaju pergola, terasa i balkona) iznosi 2,1 – 2,2 metra.

  4.2. Drvena nadstrešnica za auto - širina i dužina

  Odgovarajuću veličinu nadstrešnice odredit ćemo tako što ćemo širini i dužini osobnog vozila dodati minimalno 50 cm prostora sa svih strana. Kada je drvena nadstrešnica za auto namijenjena za dva osobna vozila, uzimamo u obzir minimalno rastojanje od 80 cm između vozila. Tako možemo izračunati da je najmanja dimenzija nadstrešnice za jedno osobno vozilo 3 x 5 m, a za dva 5,15 x 5 m. 

  4.3. Nosivost nadstrešnice

  Jedna od najvažnijih osobina drvenih nadstrešnica svih vrsta je njihova nosivost, pri čemu najvažniju ulogu ima snježno opterećenje. U slučaju pogreške u izračunu, posljedice mogu biti vrlo opasne, stoga treba uzeti u obzir prije svega podatak u kojoj snježnoj zoni leži naš objekt. Ako smo u području obilnih snježnih padalina, treba pravilno dimenzionirati konstrukciju nadstrešnice kako bi izdržala težinu snijega, u protivnom možemo riskirati da će se objesiti i nosiva konstrukcija i krovni pokrov.

  4.4. Priprema podloge

  Za nadstrešnicu treba pripremiti temelj i podlogu. Kada je u pitanju novogradnja, pametno je nadstrešnicu planirati u sklopu cjelokupne izvedbe okoliša kuće. Kod izrade konzolne, upete nadstrešnice, treba izraditi trakasti temelj od armiranog betona jer će strana nadstrešnice nositi veće opterećenje. Preporučljivo je konzole nadstrešnice montirati prije izrade fasade kako bi se izbjegli kasniji zahvati na fasadi, što bi moglo uzrokovati toplinske mostove i toplinske gubitke. Za samostojeću nadstrešnicu s tri ili četiri stupa dovoljno je napraviti točkaste betonske temelje. Dimenzije temelja moraju biti jednake kao veličina nadstrešnice. Preporučljivo je da izračune i ugradnju obavi stručnjak. Manje nadstrešnice ulaznih vrata ili balkona montiramo konzolno na fasadu bez stupova.

  4.5 Montaža 

  Suvremene drvene nadstrešnice uglavnom su izrađene u tvornici, na licu mjesta se jedino još sastavljaju i montiraju. Naravno, prethodno se moraju pripremiti temelji za nadstrešnicu i popločenu površinu. Prosječno vrijeme za koje stručno osposobljena i dobro uigrana ekipa sastavi nadstrešnicu za jedno ili dva osobna vozila iznosi oko 10 sati. Prednost takve montaže je također u tome što radovi nisu bučni, jer ne zahtijevaju tešku građevinsku mehanizaciju. Nakon završenih radova nema smeća, piljevine, mrlji od boje, jer su svi dijelovi izrezani i obojeni već u tvornici.

  4.6. Potrebna dozvola

  Drvena nadstrešnica je obično jednostavan objekt za koji ne treba građevinska dozvola. Jednostavnim se smatraju objekti koji imaju jedan kat, visoki su manje od četiri metra i imaju raspon manji od četiri metra. Površina jednostavnijeg objekta može biti maksimalno 20 kvadratnih metara. Postavljanje mora biti u skladu s prostornim izvedbenim aktima i građevinskim i drugim propisima.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Izrada drvene nadstrešnice

  Potrebna izrada drvene nadstrešnice pokrivene crijepom. Dimenzije nadstrešnice širina 4 m dužina 3 m visina 2,5 m. 6786 € do 11310 €

  ........

  Izrada i montaža drvene nadstrešnice

  Potrebna nadstrešnica cca 5x5 m, na vikendici. Ideja je da bude drvena, sa crijepom kao pokrov. 6786 € do 11310 €

  ........

  Izrada drvene nadstrešnice za auto

  Ispred kuće,za jedan automobil. Podloga je beton 60ak cm debljine. Cca. 3m širine i 5 m dužine zadnjim dijelom prislonjena na kuću. Visina cca. 2 m za normalno parkiranje i izlaženje. 6786 € do 11310 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice pokrivene crijepom, cca 7.3 x 5 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Križanče

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Drvena nadstrešnica za auto, 5.5 x 4.0 x 2.5m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Oborovo

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešice za auto, 4 x 4 x 2.5 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice, Cca 4 x 3 x 2,5
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice s kosim krovom, 3,9 m; 2,6 m; 2,4 m +0,5 m (krov)
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Valbandon

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice za terasu, 4 x 6 x 2.50 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Varaždin

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvervene nadstrešnice pokrivene polikarbonatom, cca 3 × 4 × 2,60 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Slatina

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešice za auto, 5,5m x 6m x 3 - 2,5m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Split

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešice, 2 x 3 x 2 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Daruvar

  540 € do 900 €

  Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, cca 5 × 6 x 2 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Susedgrad

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice sa limenim krovom, 6 x 4 x 4 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Josipovac

  900 € do 1500 €

  Cijena, Natkrivanje bunara, cca 170 cm
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

  540 € do 900 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice, 5 x 4 x 2 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Kloštar Ivanić

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice za roštilj, 3 x 3 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Jadrtovac

  900 € do 1500 €

  Cijena, Drvena sjenica za terasu, 6.30 x 3.87 x 2.30
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, 450 x 450 cm
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Bakarac

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nastrešnice za auto, cca 5 x 6 x 2 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Draganići

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, 5m x 8m 2,7m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Primošten Burnji/dio/

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice, 5 x 4 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Sinj

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene pergole, 4 x 8 x 2,5 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Novalja

  900 € do 1500 €

  Cijena, Drvena nadstrešnica, 36 m2
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb-dio

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, 3 x 4 x 2,8 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Umag

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice, cca 2 x 5 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Rijeka

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža drevene nadstrešnice, cca 60 m2
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada drvene terase sa nadstrešnicom, 25 m2 cca 8 x 3 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, 3 x 4 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Split

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, 4m x 5m x 2.5m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Čavle

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada krovišta za terasu, cca 4 x 6 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Varaždin

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice samostojeća, 3 x 5 x 2,2 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Darda

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene pergole, 3 x 6 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Brest pod Učkom

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice za terasu, cca 5 x 2,50 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Samobor

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, cca 50 m2
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Donji Laduč

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice, 5 x 5 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Sinj

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice, cca 40 m2
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Postaviti kupovnu drvenu nadstrešnicu za auto, 15 m2
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

  135 € do 225 €

  Cijena, Izrada i montaža auto nadstrešnice, 4.2 x 5.8 x 2.1 m
  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Domaslovec

  1350 € do 2250 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  680+ poduzeća za Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu