Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto i terase, pergola - cijena izrade

Cijene drvenih nadstrešnica, nadstrešnica za auto ili terase ovise o konstrukciji, veličini i kvalitetu materijala nadstrešnice. Cantilever nadstrešnice općenito su skuplje od samostalnih nadstrešnica. Nadstrešnica za dva automobila, veličine 6x5m, s masivnom drvom i krovom može koštati od 2.700 EUR. Isporuka i montaža drvenog krova s dvostrukim krovom prekrivenim staklenkama, limovima ili polikarbonatnim krovovima od 80-160 EUR/m2. Možete poslati upit našim provjerenim dobavljačima drvenih nadstrešnica i dobit ćete više ponuda.

Kome povjeriti izradu nadstrešnica? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Drvena nadstrešnica - Cijena dobave i postavljanja


Cijena drvene nadstrešnice. Dobava i postavljanje drvene dvodjelne nadstrešnice dimenzija 4x4m, pokrivene sa crijepom, pločastim ili polikarbonatnim limom.

132.63 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
477.45 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto i terase, pergola - cijena izrade

Druge cijene za Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Nadstrešnica za vrata - cijena za vidaXL 240x100cm

Cijena za vidaXL nadstrešnicu za ulazna vrata, 240x100cm. Trošak za nadstrešnicu ulaznih vrata, 240x100cm.€/kom

kom
upit

Prozirna nadstrešnica za vrata - ELEGANCE 100x80cm

Cijena za inox ELEGANCE prozirnu nadstrešnicu za ulazna vrata, 100x80cm. Trošak za inox nadstrešnicu ulaznih vrata, 100x80cm.€/kom

kom
upit

Prozirne nadstrešnice za ulazna vrata, 250x100cm

Cijena za inox ELEGANCE prozirnu nadstrešnicu za ulazna vrata, 250x100cm. Trošak za inox nadstrešnicu ulaznih vrata, 250x100cm.€/kom

kom
upit

Inox nadstrešnica za ulazna vrata CUBICUS, 100x80c

Cijena za inox CUBICUS prozirnu nadstrešnicu za ulazna vrata, 100x80cm. Trošak za inox konzolnu nadstrešnicu ulaznih vrata, 100x80cm.€/kom

kom
upit

Inox nadstrešnica za ulazna vrata CUBICUS, 250x100

Cijena za inox CUBICUS prozirnu nadstrešnicu za ulazna vrata, 250x100cm. Trošak za inox konzolnu nadstrešnicu ulaznih vrata, 250x100cm.€/kom

kom
upit

Izrada nadstrešnice drvene konstrukcije

Cijena za drvenu nadstrešnicu ili izradu drvene pergole 500x400cm.€/kom

kom
upit

Izrada nadstrešnice za terase cijena

Cijena za izradu drvene nadstrešnice s pokrovom od polikarbonatnog lima.€/m2

m2
upit

Izrada ALU pergole cijena

Cijena za dobavu i montažu ALU pergole dimenzija 3x4 m. U cijenu su uključena platna za sjenu.€/kom

kom
upit

Izrada drvene nadstrešnice za auto

Cijena za izradu jednostavne drvene nadstrešnice za auto dimenzija 5x3x2 m.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Metalne nadstrešnice, čelik


...

Provjerite i: Metalne nadstrešnice, čelik cijena

Inox nadstrešnice


Nehrđajući čelik je puno skuplji od pocinčanog čelika. Trošak izrade nadstrešnice od nehrđajućeg čel...

Provjerite i: Inox nadstrešnice cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Drvene nadstrešnice ili pergole – izrada nadstrešnica, sve što morate znati

leseni nadstrešek za avtomobil.jpg

Drvene nadstrešnice često služe za pokrivanje mjesta za parkiranje osobnih vozila.

1. Što moramo znati o drvenim nadstrešnicama?

1.1. Nadstrešnice, drvene ili metalne (prednosti drvenih nadstrešnica)

U usporedbi s metalnim nadstrešnicama, izrada nadstrešnica od drva je brža i lakša. Kako se drvo vrlo lako obrađuje, postoji mnogo načina za oblikovanje drvenih nadstrešnica. Zbog atraktivnog izgleda, drvene nadstrešnice su ukras svakog dvorišta, odnosno doma. Ako su potrebni popravci, onda ih je mnogo lakše izvesti za drvene nadstrešnice nego za metalne nadstrešnice. U slučaju nepravilnog, lošeg održavanja, vijek konstrukcije od drva može biti kraći od vijeka metalne konstrukcije, međutim, održavanje drvenih konstrukcija je mnogo lakše. Ako drvenu nadstrešnicu svake godine ponovno bojimo i tako obnavljamo zaštitu od vanjskih utjecaja i istodobno osvježavamo njezinu boju, drvena nadstrešnica može trajati veoma dugo (čak 50 godina i više). Upravo to je razlog zašto prvu zaštitu drva treba pažljivo odraditi. Samo tako ćete se u narednim godinama osloboditi nepotrebnih briga i posla. Za održivost drvene nadstrešnice važan je i pravilan odabir drva od kojeg se izrađuje nadstrešnica. Treba odabrati kvalitetno drvo koje je posječeno zimi (kada je u njemu manje sokova). Nadalje, važno je da je drvo pravilno osušeno, sječeno, kao i da je obrađeno na odgovarajući način. Kod elemenata koji su izloženi vremenskim uvjetima moramo paziti da na njima ne dolazi do zadržavanja vode. Važno je također da drveni dijelovi ne dolaze u kontakt sa zemljom. Svi poprečno i čeono sječeni elementi trebaju dodatnu kemijsku i mehaničku zaštitu. Pravilna impregnacija drva spriječit će štetočine, plijesan i gljivice, a lazura, odnosno pokrivna boja, će uljepšati drvo i istodobno ga zaštititi od vremenskih utjecaja.

1.2. Nedostaci drvenih nadstrešnica

Ako su drvene nadstrešnice stalno izložene vremenskim utjecajima i istodobno neadekvatno održavane, sve to utječe na njihovu trajnost i skraćuje njihov vijek. Također, vanjske temperature koje variraju i veće koncentracije vlage loše utječu na trajnost drvene konstrukcije. Nadstrešnice od drva zahtijevaju češće održavanje i obnavljanje zaštite kako biste im produžili trajanje.

2. Vrste drvenih nadstrešnica

2.1. Drvene nadstrešnice serijske izrade ili izrađene po mjeri

Konstrukcija serijski izrađenih nadstrešnica unaprijed je izrađena u tvornici. Nadstrešnice izrađene na taj način imaju unaprijed određene dimenzije (standardne dimenzije), a odabir materijala od kojih se izrađuju nadstrešnice je ograničen. Serijski izrađene nadstrešnice možete montirati sami ili unajmiti kvalificiranog izvođača.

Kad naručite unikatnu drvenu nadstrešnicu, odabrani stolar će je izraditi po vašoj mjeri. Također, ugradnju će (obično sa svim pretpripremama, pripremom temelja, popločavanjem) u ovom slučaju obaviti odabrani izvođač.

2.2. Nosiva konstrukcija nadstrešnice

Nadstrešnica može biti samostojeća ili upeta u zid postojeće zgrade. Može biti poduprta na sva četiri kuta ili je njezina konstrukcija takva da je nosiva samo jedna strana. Sva četiri zida nadstrešnice mogu biti otvorena, ali najviše dva mogu biti zatvorena.

2.3. Vrsta krova nadstrešnice

Ovisno o različitim okolnostima (geografski položaj, izgled kuće, urbano i ruralno okruženje i sl.), nadstrešnica treba biti integrirana u okolnu arhitekturu i ne smije istupati iz svog okruženja. U planinskom okruženju više smisla imaju krovovi sa strmim nagibom u alpskom stilu, dok su u urbanom okruženju s modernijom arhitekturom prikladnije nadstrešnice suvremenih oblika. Možete birati između nadstrešnica s jednokatnim, dvokatnim ili višekatnim krovom, kao i između nadstrešnica s ravnim krovom (koje imaju minimalni nagib od 2 %).

2.4. Krovni pokrov nadstrešnice

Polikarbonat i staklo najpopularniji su krovni pokrovi za drvene nadstrešnice novijeg datuma. Njihova je prednost što propuštaju svjetlost i istodobno nude zaštitu od vremenskih utjecaja. To je osobito korisno kada se nadstrešnica drži kuće, na mjestu gdje su prozori. S prozirnim krovnim pokrovom svjetlost će i dalje osvjetljavati ove prozore. Kad osvjetljenje nije problematično, možemo birati između mnogih drugih krovnih pokrova, primjerice pokrov od opeke, pokrov od lima, tegole i sl.

3. Kojeg ponuditelja ili izvođača odabrati?

Odabir najprikladnijeg izvođača jedan je od težih poslova cijelog projekta izgradnje drvene nadstrešnice. Gdje pronaći majstora koji je kvalitetan ili siguran? Važno je također da je majstor u blizini vaše lokacije. Na kraju, važna je i cijena. Ako sami ne poznajete kvalitetnog izvođača i vaši prijatelji nemaju preporuke, onda ga potražite na portalu Mojmojster, koji okuplja kvalificirane stručne izvođače iz cijele Slovenije, koje odlikuje dugogodišnje iskustvo, kvalitetno obavljeni radovi, korektnost i preciznost. Portal vam omogućuje jasan pregled svih odabranih majstora i brzi izbor. Možete pregledati i njihove završne projekte i odlučiti se za one koji ispunjavaju vaše standarde. Koristit će vam i mišljenja drugih korisnika koji su surađivali s izvođačima.

3.1. Izradu i montažu prepustite stručnjacima

Bilo da se radi o jednostavnoj nadstrešnici ulaznih vrata ili je riječ o pergoli, automobilskoj nadstrešnici i sl., preporučujemo vam da se savjetujete s iskusnim stručnjacima. Samo oni će vam pružiti odgovarajuće rješenje po vašim željama i potrebama. Nije rijetkost da se domaći majstor prihvati izrade nadstrešnice koja ne izdržava potrebna opterećenja. Svakako se isplati investirati u kvalitetnu izradu, koja će vas nagraditi dugotrajnim zadovoljstvom.

3.2. Servis i montaža

U poplavi ponuditelja savjetujemo odabir onoga koji pruža cjelokupnu uslugu. On će prije izrade i montaže obaviti i potrebna mjerenja i kvalitetno vas savjetovati, a ubuduće će se brinuti i za servis i popravke. Među ponuđačima prednost treba dati onima s vlastitom montažom i servisnom ekipom. Mnogo je ponuditelja koji za montažu angažiraju podizvođače i tako prenose odgovornost na njih. U slučaju nepravilnosti, to može dovesti i do problema preuzimanja odgovornosti.

3.3. Provjerite već odrađene projekte pružatelja usluga

Provjerite već odrađene projekte pružatelja usluga i dogovorite se da posjetite objekte slične vašem. Tako ćete dobiti mnoštvo korisnih informacija od prethodnih korisnika. Bit ćete u prilici da pitate kako je tekla izvedba, je li servis pouzdan, koliki su bili troškovi druge usluge nakon prodaje.

4. Postupak gradnje drvene nadstrešnice

Gradnja nadstrešnice je puno lakša od gradnje garaže. Za gradnju nadstrešnica nije potrebna građevinska dozvola ako udovoljava uvjetima. Zato se naručitelj može sam odlučiti gdje će nadstrešnica stajati. Radovi obično traju jedan do nekoliko dana. Za postavljanje standardne nadstrešnice nisu potrebni veći građevinski zahvati.

4.1. Visina nadstrešnice za terase, nadstrešnice za aute, balkone

Ako želimo zaštititi automobil (nadstrešnice za aute) ili opremu na terasi (nadstrešnice za terase) od štetnih utjecaja UV zraka, kiše, tuče i sl., moramo pažljivo odabrati odgovarajuću visinu nadstrešnice. Što je viša nadstrešnica, veći je upadni kut padalina, sunčanih zraka i svjetlosti i manja je zaštita od njih. Niža nadstrešnica znači i razmjerno veću zaštitu. Uobičajena visina za osobna vozila, koja je ujedno i najniža iskoristiva visina nadstrešnice (u slučaju pergola, terasa i balkona) iznosi 2,1 – 2,2 metra.

4.2. Drvena nadstrešnica za auto - širina i dužina

Odgovarajuću veličinu nadstrešnice odredit ćemo tako što ćemo širini i dužini osobnog vozila dodati minimalno 50 cm prostora sa svih strana. Kada je drvena nadstrešnica za auto namijenjena za dva osobna vozila, uzimamo u obzir minimalno rastojanje od 80 cm između vozila. Tako možemo izračunati da je najmanja dimenzija nadstrešnice za jedno osobno vozilo 3 x 5 m, a za dva 5,15 x 5 m. 

4.3. Nosivost nadstrešnice

Jedna od najvažnijih osobina drvenih nadstrešnica svih vrsta je njihova nosivost, pri čemu najvažniju ulogu ima snježno opterećenje. U slučaju pogreške u izračunu, posljedice mogu biti vrlo opasne, stoga treba uzeti u obzir prije svega podatak u kojoj snježnoj zoni leži naš objekt. Ako smo u području obilnih snježnih padalina, treba pravilno dimenzionirati konstrukciju nadstrešnice kako bi izdržala težinu snijega, u protivnom možemo riskirati da će se objesiti i nosiva konstrukcija i krovni pokrov.

4.4. Priprema podloge

Za nadstrešnicu treba pripremiti temelj i podlogu. Kada je u pitanju novogradnja, pametno je nadstrešnicu planirati u sklopu cjelokupne izvedbe okoliša kuće. Kod izrade konzolne, upete nadstrešnice, treba izraditi trakasti temelj od armiranog betona jer će strana nadstrešnice nositi veće opterećenje. Preporučljivo je konzole nadstrešnice montirati prije izrade fasade kako bi se izbjegli kasniji zahvati na fasadi, što bi moglo uzrokovati toplinske mostove i toplinske gubitke. Za samostojeću nadstrešnicu s tri ili četiri stupa dovoljno je napraviti točkaste betonske temelje. Dimenzije temelja moraju biti jednake kao veličina nadstrešnice. Preporučljivo je da izračune i ugradnju obavi stručnjak. Manje nadstrešnice ulaznih vrata ili balkona montiramo konzolno na fasadu bez stupova.

4.5 Montaža 

Suvremene drvene nadstrešnice uglavnom su izrađene u tvornici, na licu mjesta se jedino još sastavljaju i montiraju. Naravno, prethodno se moraju pripremiti temelji za nadstrešnicu i popločenu površinu. Prosječno vrijeme za koje stručno osposobljena i dobro uigrana ekipa sastavi nadstrešnicu za jedno ili dva osobna vozila iznosi oko 10 sati. Prednost takve montaže je također u tome što radovi nisu bučni, jer ne zahtijevaju tešku građevinsku mehanizaciju. Nakon završenih radova nema smeća, piljevine, mrlji od boje, jer su svi dijelovi izrezani i obojeni već u tvornici.

4.6. Potrebna dozvola

Drvena nadstrešnica je obično jednostavan objekt za koji ne treba građevinska dozvola. Jednostavnim se smatraju objekti koji imaju jedan kat, visoki su manje od četiri metra i imaju raspon manji od četiri metra. Površina jednostavnijeg objekta može biti maksimalno 20 kvadratnih metara. Postavljanje mora biti u skladu s prostornim izvedbenim aktima i građevinskim i drugim propisima.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Izrada i montaža drvene nadstrešnice za auto

Potrebna izrada i montaža drvene nadstrešnice za auto. Želim nadstrešnicu na dvije vode. Takođe je potrebna izrada ploče cca 3 x 5 m. 6786 € do 11310 €

........

Izrada drvene nadstrešnice

Potrebna izrada drvene nadstrešnice. Imam materijal, samo ruke. 3393 € do 5655 €

........

Izrada i montaža drvene nadstrešnice za auto

Trebam nadstrešnicu za auto 6x3,5m (imam svoje grede), postoji stari zidić u "L" 5x3m kojeg treba srušiti i napraviti novi. Krov bi bio limeni na jednu vodu. 6786 € do 11310 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Drvena nadstrešnica nad ulazom, cca 2.80 x 2.20 x 2.40 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Miholašćica

1170 € do 1950 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstresnice za terasu, 40 m2
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Sesvete

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada drvene nadstrešnice iznad terase uz kuću, cca 10 x 3 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Ogulin

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice sa tendom koja se provlači izmedu segmenata, 7 x 2,5 m dva komada
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Drvenik Mali

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadsteršnice, Širina 687, dužina 431, visina 390
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Tomica

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, cca 7 x 4 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Vukovar

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, cca 3.5 x 4.5 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Slavonski Brod

630 € do 1050 €

Cijena, Zatvaranje dijela vanjske terase drvenim oblicama, 3 strane
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Kupinec

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža drveme nadstrešnice, 6 × 5,5 × 3 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Kašina

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada drvene nadstrešnice, 3.84 x 4.65 x 3.30 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Drvena nadstrešnica na terasi, Širina 5.15 x dužina 2.6 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb-dio

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, cca 3 x 6 x 2,8 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Sisak

900 € do 1500 €

Cijena, Zamjena starog leksana i postavljanje oluka, cca 2 x 7.5 x 3m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i postavljanje drvene nadstresnice, 304 x 510 x 232 cm
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Donji Dragonožec

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nastresnice, cca 12 x 4 x 3-3,5 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Donji Laduč

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada drvene nadstrešnice za terasu, cca 19m2
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Montaža polikarbonatnih ploča na nadstrešnicu, 6 x 5 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Vrbovec

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice za auto, 5 x 3 x 2 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Rijeka

630 € do 1050 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice za auto, 7,5 x 5 x 2 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Gornji Kućan

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstesnice za auto, 5 x 5 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Tuheljske Toplice

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, 14 m2
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža drvene pergole, 8 x 4 x 3 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Knin

900 € do 1500 €

Cijena, Natkrivane kamp prikolice, 7 x 5.5 x 3 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Sv. Filip i Jakov

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada nadstrešnice za automobil i spremište za drva, cca 5 x 3 x 2
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Sveta Nedelja

1800 € do 3000 €

Cijena, Priprema i izrada drvene nadstrešnice, 2,3 x 8 x 3.5 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, cca 20 m2
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Rubeši

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada drvene sjenice, cca 4 x 3 x 2.20 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

540 € do 900 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice, 5 x 4 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Čakovec

900 € do 1500 €

Cijena, Montaža drvene nadstrešnice, 3 x 5 x 2 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nastrešnice jedno krilo, 4 x 10 x 3 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Bedekovčina

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstrešnice za konje, 50 m2
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Antunovac

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada drveni lamela ispod pergole od arusha, 3 x 3 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Brela

450 € do 750 €

Cijena, Izrada drvene nadstrešnice za auto, cca 4.2 x 5.8 x 2.4 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Hrastina Samoborska

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada drvene nadstrešnice za terasu u dvorištu, 8 x 3 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Susedgrad

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada nadstrešnice za auto, cca 6 x 8 x 3 m
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Donji Andrijevci

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada i montaža drvene nadstresnice, 500 x 300 cm
Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase, Zagreb

900 € do 1500 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

623+ poduzeća za Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Drvene nadstrešnice, nadstrešnica za auto, terase?