Krovni prozori cijena

Cijena krovnog prozora ovisi o veličini prozora, materijalu okvira, broju prozora, načinu otvaranja (nisko, srednje ili visoko otvaranje ili postavljanje) i naravno proizvođaču. Vrijeme isporuke za prozore je obično 7 do 30 dana. Krovni prozori imaju cijenu između 270-530 EUR/m2, tako da ćete za prozor od 80 x 160 cm izdvojiti oko 350 EUR. Za ugradnju i isporuku prozora odbit će se dodatnih 50-100 EUR, a za izradu prozora oko 80 EUR.

Kome povjeriti krovne prozore? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

KROVNI PROZOR


Cijena krovnog prozora. Cijena za dobavu i ugradnju krovnog prozora 80 x 160 cm.

530.50 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
954.91 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Krovni prozori cijena

DRUGE CIJENE ZA KROVNI PROZORI

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Krovni prozor, ugradnja na vijčani krov. Cijena za RAL ugradnju prozora prema standardima sa svim odgovarajućim brtvenim materijalom, na krov koji nije privijen na letvice, Bramac, Decra.€/kpl

kpl
upit

Pvc krovni prozori

Krovni prozor, ugradnja na položeni krov. Cijena za RAL ugradnju prozora prema standardima sa svim odgovarajućim brtvenim materijalom, na krov koji nije privijen na letvice, Bramac, Decra.€/kpl

kpl
upit

Cijena za klasični PVC krovni prozor s drvenom jezgrom

Cijena klasičnog krovnog prozora presvučenog plastikom s drvenom jezgrom, dimenzija 78 x 98 cm, standardni krovni prozor obložen plastikom s prorezom za prozračivanje, konačno lakiran lakom na bazi vode, Safety plus (standardno sigurno ostakljenje).€/kom

kom
upit

Cijena klasičnog drvenog krovnog prozora

Cijena klasičnog drvenog krovnog prozora, dimenzija 78 x 98 cm, standardni krovni prozor postavljen na sredinu s prorezom za ventilaciju, konačno lakiran lakom na bazi vode, Thermo plus (kaljeno vanjsko staklo).€/kom

kom
upit

Cijena za klasični PVC krovni prozor s drvenom jezgrom

Cijena za klasični krovni prozor presvučen plastikom s drvenom jezgrom, dimenzija 78 x 98 cm, standardni centralno postavljeni krovni prozor presvučen plastikom s prorezom za ventilaciju, konačno lakiran lakom na bazi vode, Thermo plus (kaljeno vanjsko staklo).€/kom

kom
upit

Velux krovni prozori sa ugradnjom

Roto krovni prozori. Cijena za dobavu i montažu Velux krovnog prozora sa središnjim ovjesom.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Krovni prozor – sve što morate znati

1. Što morate znati o krovnim prozorima?


Bez obzira na to hoćete li u svoj mansardni prostor ugraditi krovne prozore ili ćete stare prozore zamijeniti novima, oni će svakako jako utjecati na konačni izgled, energetsku učinkovitost, čak i na vrijednost vašeg doma, stoga je važno razumjeti različite mogućnosti koje su vam na raspolaganju.

 

krovni-prozor.jpg
Krovni prozori propuštaju i do 30 % više svjetlosti od običnih prozora.

 

1.1. Nagib krova


Ovisno o tome je li nagib vašeg krova plitak ili strm, za ugradnju prozora upotrijebit će se različiti ugradbeni setovi, kao i različiti postupci ugrađivanja. Ugradbeni set osigurava nepropusno brtvljenje između krovnog prozora i krova. Vaš ugovorni izvođač ispravno će procijeniti koji ugradbeni set i koji krovni prozor je najprikladniji za nagib vašeg krova, konstrukciju i krovište, te će se odlučiti za postupak koji je najprikladniji za ugradnju prozora.


1.2. Orijentacija krovnog prozora


Kada birate pogodno mjesto za krovni prozor, razmislite o tome gdje će biti sunca tijekom dana. Ako nemate mnogo izbora u pogledu položaja prozora, onda odaberite pravi prozor kako biste optimizirali dnevnu svjetlost. Prozori koji gledaju prema sjeveru nikada neće imati izravnu Sunčevu svjetlost, stoga odaberite veći prozor, da uhvatite što više dnevne svjetlosti. Prozori na istoku ujutro će dobiti izravnu Sunčevu svjetlost, što može biti lijepo za kuhinju i spavaću sobu, ovisno o vašim željama. Prozori okrenuti prema zapadu propuštat će Sunčeve zrake popodne ili navečer, što ih čini idealnima za dnevnu sobu. Prozori okrenuti prema jugu dobivat će dnevnu svjetlost tijekom cijelog dana, što je optimalno za prostorije u kojima provodite najviše vremena.


1.3. Izolacija i prozračivanje


Novije modele krovnih prozora odlikuju inovativne mogućnosti prozračivanja, koje vam omogućuju uživanje u svježem zraku u prostoru, čak i kada je prozor zatvoren. Neki prozori imaju zaklopku za prozračivanje koja omogućuje cirkulaciju zraka kroz zračni filter, dok prozor ostaje zatvoren. Zračni filter djeluje i kao filter za insekte, što je osobito korisno ljeti, kada ima puno komaraca. Različite mogućnosti zastakljivanja prozora utječu na toplinsku izolaciju krovnog prozora. Potražite U vrijednost, koja je mjera toplinske učinkovitosti. Što je niža vrijednost U, to vam prozori bolje pomažu zadržati toplinu unutar zgrade.


1.4. Sjenila i žaluzine za krovne prozore


Krovni prozori mogu propustiti u sobu i do 30 % više svjetlosti od običnih prozora. Većinu vremena je to fantastično, a postavljanje prikladnog sjenila je bitno kada trebate manje svjetlosti, odnosno kada želite prostor zatamniti. Većina proizvođača krovnih prozora izrađuje i posebno dizajnirana sjenila za njihove prozore kako bi osigurali savršeno uklapanje. Neke žaluzine nude čak i toplinsku korist, jer nude do 20 % smanjenja gubitka topline. S takozvanim black out sjenilima možete potpuno zatamniti prostor, što je idealno za spavaću sobu jer će vam pomoći da postignete bolji san.


2. Angažirajte stručnjaka


Postavljanje novih ili zamjenskih krovnih prozora nije aktivnost koju možete sami obaviti. Zahtijeva stručnost i iskustvo, zbog čega uvijek trebate, osim, naravno, ako ih sami nemate, angažirati profesionalno obučenog izvođača. Pokušaj da se sami prihvatite ovog zadatka može vas dugoročno koštati puno novca i živaca. Međutim, dobra je ideja da se, unatoč tome što ćete za nabavu i ugradnju angažirati stručnjake, i sami informirate o proizvodima i mogućnostima ugradnje koje su vam na raspolaganju. To će vam olakšati pregovore s izvođačima.

3. Vrste krovnih prozora


Pri odlučivanju o krovnim prozorima važno je odabrati prikladnu vrstu prozora za svoje potrebe. Da bi smo vam olakšali odlučivanje, za vas smo razvrstali krovne prozore i njihove prednosti.


3.1. Klasičan krovni prozor


Klasičan krovni prozor može imati ručicu na gornjem ili na donjem rubu. Ako je ručica gore, možete ispod prozora staviti namještaj i još uvijek imate dovoljno prostora za otvaranje i čišćenje prozora. Klasičan krovni prozor se jednostavno čisti tako što se zarotira oko osi, tako da se vanjsko staklo okrene prema unutra.


3.2. Panoramski krovni prozor


Ova vrsta krovnog prozora otvara se prema gore, s vrha prozora, stoga je važno da ispred prozora, odnosno pri pristupu prozoru nema prepreka. Iz sigurnosnih razloga donji rub prozora mora biti na visini od najmanje 110 cm, a najviše 150 cm, tako da se prozor može otvarati bez problema (ručka je s donje strane prozora). Panoramski prozor propušta mnogo svjetlosti i omogućava prirodnu ventilaciju prostora, dok je istodobno energetski učinkovit. U prostor unosi osjećaj otvorenosti i otvara pogled prema van.

3.3. Kombinacija krovnih prozora


Za veći učinak možete u potkrovlje ugraditi više krovnih prozora. Možete ih smjestiti jedan pored drugog u nizu ili jedan iznad drugoga. S takvim rješenjem omogućit ćete još više svjetlosti u prostoru, a također ćete proširiti pogled iz prostora na van. Vaš prostor će također izgledati mnogo prostranije. Ako imate visoki parapet, krovne prozore možete ugraditi iznad običnog prozora.


3.4. Krovni balkon ili terasa


I u potkrovlju možete osmisliti balkon ili terasu i prepustiti se uživanju u suncu. To omogućuje posebna ugradnja krovnog prozora čiji je donji dio oblikovan kao vratanca koja se otvaraju prema van, istodobno se sa strane otvara sigurnosna ograda, dok se gornji dio prozora otvara prema gore. S krovnim balkonom osigurat ćete prostoru više dnevne svjetlosti i omogućiti izravan pristup na otvoreno i odgovarajuću količinu svježeg zraka. Neiskorišteni prostor ispod krova možete upotrijebiti za terasu ili balkon.


3.5. Posebni krovni prozori


Na tržištu su na raspolaganju i krovni prozori za posebne namjene. Među njima su krovni prozori:

- za nestambena potkrovlja

- za izlaz na krov

- sa zaklopkom za prozračivanje, osobito upotrebljivi za boravišne prostorije

- s kupolama, osobito prikladni za ravne krovove

- za odimljavanje, osobito prikladni za zgrade koje moraju ispunjavati sigurnosne zahtjeve

- Svjetlosni tuneli za ravne i valovite krovne pokrove i svjetlosni tuneli za ravne krovove.

4. Materijali okvira prozora


4.1. Prirodno lakirani drveni krovni prozori


Lakirano i impregnirano drvo sve je korisniji materijal. Za krovne prozore najčešće se upotrebljava drvo bora ili hrastovine koje je prethodno dubinski impregnirano, a zatim kod konačnog proizvoda još dodatno lakirano akrilnim ekološkim lakom. Drvenim prozorima najviše odgovaraju suhe prostorije, manje i srednje dimenzije. Na vanjskoj strani prozori su zaštićeni aluminijskim profilom.


4.2. Drveni krovni prozori s poliuretanskim premazom


Za vlažne prostorije prikladniji su drveni prozori s poliuretanskim premazom, koji su otporni i na ultraljubičasto zračenje. Izrađeni su od duboko impregniranog hrastovog ili bukovog drva. Prozori te vrste nešto su skuplji od drvenih lakiranih prozora, ali imaju dulji vijek.

4.3. PVC krovni prozori


Vrlo su popularni plastični prozori od PVC profila s nekoliko komora koje prekidaju toplinski most. Dimenzije takvih prozora mogu biti veće od dimenzija drvenih prozora. U slučaju velikih dimenzija, PVC profil je ojačan aluminijskom ili čeličnom armaturom. Takvi prozori su prikladni i za vlažne prostorije, poput kupaonice i kuhinje i utility prostorije. Dostupni su u nekoliko boja i dekora.
4.4. Aluminijski krovni prozori
Aluminij se upotrebljava kada nam trebaju krovni prozori većih dimenzija ili posebne ugradnje (klizni krovni prozori, balkoni koji se izvlače...). Važno je da aluminijski profil sadrži i prekid toplinskog mosta.

5. Vrste ostakljenja

5.1. Dvostruko ostakljenje


Krovni prozori s dvostrukim ostakljenjem i zračnom komorom između su rješenje koje je najpopularnije i cjenovno pristupačno. Možete se odlučiti za opciju s vanjskim sigurnosnim staklom, koje nudi zaštitu od tuče i provala. Toplinska vodljivost te vrste ostakljenja je Ug = 1,0W/m2K.

5.2. Trostruko ostakljenje


Između tri sloja stakla nalaze se dva plitka ili dublja zračna sloja napunjena plinom (argon ili kripton). To je danas najčešće upotrebljavana verzija ostakljenja krovnih prozora. Toplinska vodljivost ostakljenja te vrste je Ug=0,5 W/m2K.


5.3. Četverostruki tip ostakljenja


Izrazito ekonomičan tip ostakljenja s tri komore ispunjene plemenitim plinom. Ovo je inače najskuplja vrsta ostakljenja, koja nudi puno udobnosti i uštede u grijanju i hlađenju. Ispunjava standarde pasivne i niskoenergetske gradnje. Toplinska vodljivost je samo 0,3 W/m2K.

6. Postupak ugradnje krovnog prozora


Kod krovnih prozora osobito je važna stručna ugradnja jer su oni mnogo više izloženi vanjskim i vremenskim utjecajima od običnih prozora. To je ujedno i proboj u krovu gdje dolazi do većih toplinski gubitaka. S obzirom na to da je konstrukcija krova specifična, krovni prozor nije moguće ugraditi u RAL tehnici. Ako se ugradnja pravilno izvede, mogu se spriječiti toplinski gubici. To omogućava upotreba vanjskog izolacijskog okvira, ugradnja sekundarnog priključka za vodonepropusnu ugradnju i izrada unutarnje parne barijere kojom brtvimo sve kontakte i štitimo konstrukciju od vlage.


6.1. Gdje ugraditi krovni prozor


Preporučena donja visina ugradnje prozora je oko 90 cm, gornji rub prozora trebao bi biti negdje na visini od 200 cm. Visina ugradnje također ovisi o tome koliko je visok parapetni zid, koliko su visoke prostorije u mansardi i najzad, o visini korisnika. Općenito se preporučuje ugradnja prozora na visini na kojoj se može lako otvarati i zatvarati. Također je važno da prozor pruža optimalan pogled na okoliš ako smo u sjedećem ili stojećem položaju. Širinu krovnog prozora treba prilagoditi rastojanju između rogova krovišta, tako ćemo najmanje intervenirati u konstrukciju krova. U slučaju krovnog pokrivača od utorenog crijepa prozor ugrađujemo na letvice na zadnjoj ravni krovne konstrukcije, u slučaju ravnog krovnog pokrivača na daske.


6.2. Upotreba ugradbenog seta


Ako želimo izbjeći lošu provedbu i druge probleme, preporučuje se pri ugradnji prozora upotrijebiti takozvani ugradbeni set. Sastoji se od izolacijskog okvira koji je izrađen po mjeri i ugrađuje se prije montaže prozora na već pripremljeni otvor. Tako je izolacija između prozora i krovne konstrukcije optimalno izvedena i toplinski gubici minimalni. Krovni prozor se zatim jednostavno montira na već postavljen izolacijski okvir. Ugradbeni set ima i sekundarni dio koji se također izrađuje po mjeri za određeni prozor. Svrha sekundarnog dijela je osigurati vodootpornu ugradnju, odnosno zaštitu prozora od kondenzacije, koja se nakuplja ispod metalnog ruba i spriječiti upad meteornih voda. Pričvršćuje se na okvir prozora, dok se paropropusna folija jednostavno uklapa na letvice. Treći dio je parna barijera. Jednostavno se namjesti oko prozora, s unutarnje strane, radi sprječavanja prodiranja vlage i vodene pare u prostor konstrukcije, štiteći na taj način drvenu konstrukciju krova i izolaciju. Također, parna barijera se izrađuje po mjeri prozora.


6.3. Obrada unutarnje strane krovnog prozora


Osim vanjštine treba se pobrinuti i za prikladnu obradu unutarnje strane konstrukcije krova. Kod izolacije krova treba izolirati i špalete prozora i tako popuniti sve oko prozora. Na donjoj strani se špaleta postavlja u okomitom smjeru, a na gornjoj strani vodoravno. Time se postiže optimalna cirkulacija zraka i maksimalno iskorištava svjetlost. Za špaletu obično upotrebljavamo drvo ili gips kartonske ploče.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA I MONTAŽA KROVNIH PROZORA

Po mogućnosti Tondach ili Velux prozori.
9450 € do 15750 €


........

KUPOVINA I UGRADNJA KROVNIH PROZORA

Potrebna kupovina i ugradnja krovnih prozora. Dimenzije prozora su 2 prozora 140 × 80 cm drveni sa sjenilom, 100 × 70 cm plastični za kupatilo. 9450 € do 15750 €


........

DOBAVA I UGRADNJA KROVNOG PREOZORA

- Okvirne dimenzije krovnog prozora za okvirom 120x75 cm
- Trebamo PVC prozor, dvoslojno staklo,sa sjenilom
- Potrebna demontaza starog prozora i zavrsna obrada nakon montaze novog. 3150 € do 5250 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, MONTAŽA KROVNOG PROZORA , CCA 66 X 118 CM
Krovni prozori, Zagreb

90 € do 150 €

CIJENA, POPRAVAK KROVNOG PROZORA, CCA 140 X 70 CM
Krovni prozori, Zagreb

45 € do 75 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNIH PROZORA, KROVNI PROZORI-2 KD
Krovni prozori, Zagreb

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNIH PROZORA, CCA 66 X 98 CM 2 KOMADA
Krovni prozori, Novi Marof

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ALU-DRVO STOLARIJE, STOLARIJE-10 KOM
Krovni prozori, Zagreb

13500 € do 22500 €

CIJENA, POTREBNA IZRADA I UGRADNJA KROVNOG PROZORA, 140 X 140 CM
Krovni prozori, Milna

720 € do 1200 €

CIJENA, SANACIJA KROVNOG PROZORA, KROVNI PROZOR-1 KD
Krovni prozori, Donji Dragonožec

63 € do 105 €

CIJENA, UGRADNJA KROVIH PROZORA VELUX GGL, 4 KOM - 66 X 118 CM FK06
Krovni prozori, Beretinec

360 € do 600 €

CIJENA, UGRADNJA KROVNOG PROZORA , 120*75 CM
Krovni prozori, Slavonski Brod

630 € do 1050 €

CIJENA, SKIDANJE STAROG I MONTAŽA NOVOG KROVNOG PROZORA, CCA 78 X 118 CM
Krovni prozori, Pula

630 € do 1050 €

CIJENA, DEMONTAŽA STAROG I MONTAŽA NOVOG KROVNOG PROZORA, CCA 118 X 78 CM
Krovni prozori, Pula

45 € do 75 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNOG PROZORA, 71 X 111 CM
Krovni prozori, Samobor

450 € do 750 €

CIJENA, KUPNJA I UGRADNJA VELUX PROZORA, KROVNI PROZORI-2 KD
Krovni prozori, Oporovec

900 € do 1500 €

CIJENA, MONTAŽA VELUX KROVNOG PROZORA, CCA 78 X 56 CM
Krovni prozori, Smokvica Krmpotska

63 € do 105 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNOG PROZORA, CCA 62 X 66 CM
Krovni prozori, Zagreb

900 € do 1500 €

CIJENA, UGRADNJA KROVNIH PROZORA, PROZORI-2 KD
Krovni prozori, Gornji Kućan

450 € do 750 €

CIJENA, SERVIS ILI ZAMJENA ?, 3 PROZORA 110 X 60
Krovni prozori, Senj

0 € do 0 €

CIJENA, POSTAVLJANJE KROVNOG PROZORA, 118 X 68 CM
Krovni prozori, Split

90 € do 150 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNOG PROZORA, CCA 50 X 60 CM
Krovni prozori, Štinjan

450 € do 750 €

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA PVC KROVNOG PROZORA, CCA 55 X 78 CM
Krovni prozori, Dubrava

630 € do 1050 €

CIJENA, UGRADNJA KROVNIH PROZORA, PROZORI-8 KD
Krovni prozori, Žirje

630 € do 1050 €

CIJENA, UGRADNJA KROVNIH PROZORA, KROVNI PROZORI-6 KD
Krovni prozori, Zambratija

450 € do 750 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNOG PROZORA, 160 X 78 CM
Krovni prozori, Antunovac

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC KROVNOG PROZORA, CCA 90 X 45 CM
Krovni prozori, Oklaj

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNIH PROZORA, KROVNI PROZORI-2 KD
Krovni prozori, Umag

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNOG PROZORA, CCA 50 X 70 CM
Krovni prozori, Dubrava

900 € do 1500 €

CIJENA, UGRADNJA KROVNOG PROZORA, KROVNI PROZOR-1 KD
Krovni prozori, Zagreb

63 € do 105 €

CIJENA, IZRADA KROVNOG PROZORA , 45X60 CM
Krovni prozori, Zagreb

450 € do 750 €

CIJENA, SERVIS KROVNIH PROZORA, PROZORI-8 KD
Krovni prozori, Sisak

180 € do 300 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNOG PROZORA, CCA 70 X 100 CM
Krovni prozori, Pula

630 € do 1050 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNOG PROZORA, 100X100 CM
Krovni prozori, Zagreb

630 € do 1050 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KROVNIH PROZORA, CCA 70 X 120 CM 2 KD
Krovni prozori, Jurketinec

1350 € do 2250 €

CIJENA, POPRAVAK KROVNOG PROZORA, KROVNI PROZOR-1 KD
Krovni prozori, Gojanec

45 € do 75 €

CIJENA, MONTAŽA KROVNE CIGLE I KROVNIH PROZORA , KROVNI PROZORI-3 KD
Krovni prozori, Omiš

270 € do 450 €

CIJENA, UKLANJANJE STAROG I POSTAVLJANJE NOVOG KROVA ZA DVIJE KUCE, 2 KD / CCA 115 M2
Krovni prozori, Bartolići

8100 € do 13500 €

CIJENA, KROVNI PROZOR, 1 KOM - CCA 56 X 80 CM2
Krovni prozori, Zagreb

225 € do 375 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Krovni prozori CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

285+ PODUZEĆA ZA KROVNI PROZORI
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KROVNI PROZORI?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau | Sva prava zadržana