Za područje

  Klima uređaji, cijena - ugradnja/montaža i servis klima uređaja

  Klima uređaji dolaze u različitim izvedbama te cijene klima uređaja prije svega ovise o vrsti sustava za klimatizaciju. Njegova moć mora se prilagoditi veličini prostora. Okvirna cijena za "normalni" split klima uređaj s vanjskom jedinicom i jednom unutarnjom jedinicom s hlađenjem i grijanjem do 4 kW iznosi 450 EUR. Dodajte još 150 EUR za ugradnju. Za podne i stropne klime, izdvojit ćete od 1.100 EUR nadalje, a ugradnja je skuplja. Jednom u sezoni preporučljivo je ukloniti filtre i očistiti ih ako su uništeni, a također ih je potrebno zamijeniti. Preporučljivo je klima uređaj servisirati kod ovlaštenog servisera jednom godišnje. Cijene usluga kreću se od 50 EUR pa nadalje.

  Kome povjeriti postavljanje klima uređaja? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Montaža klima uređaja - cijena za montažu inverter split klime


  Cijena postavljanja klima uređaja. Cijena montaže klime koja uključuje standardnu montažu,duljinu instalacije do 4m, montažu unutarnje i vanjske jedinice do 3 m visine,montažu odvoda kondenzata, spajanje na el instalacije te puštanja u pogon.(klima uređaj nije uključen)

  172.41 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  €/kom

  SREDNJA CIJENA
  318.30 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Klima uređaji

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena klima uređaja s ugradnjom - 3,5kw

  Montaža klima uređaja. Cijena klima uređaja s ugradnjom. Cijena za dobavu i montažu klima uređaja 3,5kw.


  kom

  €/kom

  Montaža klime i dostava podnog klimatskog uređaja bez vanjske jedinice

  Montaža klime - cijena za montažu i dostavu podnog klimatskog uređaja bez vanjske jedinice. Troškovi dostave i montaže klimatskog uređaja bez vanjske jedinice


  kom

  €/kom

  Prijenosna klima - cijena mobilnog uređaja

  Cijena mobilnog klimatskog uređaja. Cijena te dostava mobilnog klimatskog uređaja za kućanstvo


  kom

  €/kom

  Servis klima uređaja do 5,5 kW

  Cijena usluge servisa. Cijena redovnog godišnjeg servisa klima uređaja do 5,5 kW.


  sat

  €/sat

  Servis klima uređaja do 8,0 kW

  Cijena usluge servisa. Cijena redovnog godišnjeg servisa klima uređaja do 8,0 kW.


  sat

  €/sat

  Ugradnja klima uređaja do 5,5 kW

  Postavljanje klime cijena. Cijena ugradnje klima uređaja do 5,5 kW.


  kom

  €/kom

  Ugradnja klima uređaja do 8,0 kW

  Postavljanje klima uređaja. Cijena ugradnje klima uređaja. Cijena ugradnje klima uređaja do 8,0 kW.


  kom

  €/kom

  Ugradnja klime - cijena zidnog klima uređaja sa montažom i dostavom

  Ugradnja klime - cijena zidnog klima uređaja sa montažom i dostavom. Troškovi zidnog glima uređaja sa jednom vanjskom jedinicom te dostave i kompletne montaže.


  kom

  €/kom

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Klima uređaj i montaža klime, sve što morate znati

  1. Kako odabrati klima uređaj i što morate znati prije kupnje?

  Sve češće odlučujemo u svoje stanove, kuće, urede i druge prostore ugraditi klima uređaj. Time osiguravamo najveću temperaturnu udobnost u svim godišnjim dobima.

  klima-naprave.jpg

  1.1. Prije odlaska u trgovinu odgovorite na ova pitanja

  Vrsta objekta.  Kupujete li klima uređaj za stan, kuću ili poslovni prostor?

  Gradnja.  Gradite li iznova ili renovirate prostor?

  Veličina prostora. Izmjerite prostor u koji želite ugraditi klima uređaj.

  Izolacija. Kako je izoliran prostor u koji želite ugraditi klimatizacijski uređaj?

  Položaj. Nalazi li se prostor na južnoj, sjevernoj, istočnoj ili zapadnoj strani zgrade? U podrumu, prizemlju, na katu ili potkrovlju?

  Otvori. Koliko je prozora i vrata u prostoru, koliko su veliki? Obično staklo ili termopan?

  Broj osoba i uređaja. Koliko će osoba boraviti u prostoru? Koji se uređaji nalaze u prostoru?

  Način prozračivanja prostora. Je li način prozračivanja prostora prirodni ili rekuperacijski?

  Mogućnost izvedbe. Za koji ste se tip unutarnje jedinice odlučili s obzirom na specifičnost prostora (zidna, podna, stropna, ugradbeno-kasetna)?

  Način odvoda kondenzata iz unutarnje jedinice. Odvodi li se kondenzat na temelju slobodnog pada ili automatskom kondenzacijskom pumpom?

  Grijanje. Želite li klimatizacijskim uređajem osim hlađenja i grijati prostor?

  1.2. Buka koju proizvodi klima uređaj

  Buka klimatizacijskog uređaja je karakteristika koju često previdimo. Klimatizacijski uređaji obično imaju energetsku naljepnicu na kojoj su naznačeni decibeli koji iskazuju jačinu zvuka. Kada brojka ne prelazi 25-30 db, uređaj radi vrlo tiho.

  1.3. Klima uređaji  i njihova snaga

  Kod odabira odgovarajuće snage klimatizacijskog uređaja treba uzeti u obzir volumen prostora koji želimo hladiti ili grijati. Treba uzeti u obzir i broj zidova i prozora te kat na kojem se prostor nalazi. Za prostore do 25 kvadratnih metara dovoljan je klimatizacijski uređaj jačine 2,5kW, za 40 kvadratnih metara 3,5 kW itd.

  1.4. Klima uređaji i energetska učinkovitost

  Na tržištu postoje klimatizacijski uređaji različitih energetskih razreda. Raspon ljestvice je između A+++ i D, pri čemu A+++ spada među energetski najučinkovitije i najekonomičnije uređaje na tržištu. Uštedjet ćete puno električne energije odabirom inverterskog klimatizacijskog uređaja, koji regulacijom kompresora u vanjskoj jedinici racionalizira potrošnju električne energije s obzirom na potrebe unutarnje jedinice.

  1.5. PDV stopa

  Montaža klimatizacijskog uređaja u privatne objekte namijenjene za trajni boravak oporezuje se nižom stopom PDV-a (9,5%),kao i u objekte koji su sastavni dio socijalne politike i ako je platitelj fizička osoba. U ostalim slučajevima PDV se obračunava u visini od 22,0%.

  2. Postavljanje klima uređaja - dobavljači, izvođači i servis klima uređaja

  Na tržištu postoji mnogo dobavljača klimatizacijskih uređaja. Gdje tražiti? Kako izabrati pravog?  

  2.1. Jamstvo, jamstveni rok

  Prvi znak koji ukazuje na kvalitetu proizvoda je jamstveni rok. Dobavljači kvalitetnih klimatizacijskih uređaja nude 24 i više mjesečno jamstvo rada na svoje proizvode. Ako od dobavljača naručite i montažu klima uređaja, obično na izvedbu montaže nude i dodatni jamstveni rok od 24 mjeseca.

  2.2. Vlastiti tim za montažu i servisna podrška

  Kvalitetna montaža važan je faktor.  Lošom, nestručno izvedenom montažom možete poništiti sve koristi kvalitetnog uređaja. Velika prednost dobavljača je vlastiti tim za montažu jer na taj način ima pod kontrolom cjelokupni proces ugradnje do zadnjih detalja, poput kvalitete montažnoga materijala. Samo na taj način može jamčiti za kvalitetu uređaja. Važno je i da je klijentu uvijek dostupan servisni tim koji se brine o brzom i kvalitetnom uklanjanju eventualnih kvarova.

  2.3. Certifikati

  Kvalitetu dobavljača potvrđuje i prateća dokumentacija koju dobavljač izdaje nakon završetka radova. Osim tehničkih specifikacija proizvoda, to su i certifikati kvalitete, poput energetskog certifikata. Kvalitetu izvođača montaže i servisa isto tako dokazuju svjedodžbe, dozvole za obrt, itd.

  3.  Najbolji klima uređaji - različite vrste

  3.1. Prijenosni klima uređaji (prijenosna klima)

  Prijenosne odnosno mobilne klimatizacijske uređaje možemo slobodno premještati po prostorijama. Primjereni su za manje prostorije, koje se brzo ohlade ili zagriju, poput vikendica i kamp-prikolica, gdje nije moguće montirati kompleksnije uređaje. Njihov nedostatak je manja snaga, a prednost im je što se mogu odmah priključiti, bez troškova montaže.

  3.2. Prozorski klima uređaji (prozorska klima)

  Prozorski klima uređaj postavlja se na prozorsku dasku tako da je dio uređaja u unutrašnjosti, a drugi u vanjskom dijelu zgrade. Pri tome obično treba razrezati prozor. Montaža je donekle nespretna, pa se sve manje upotrebljavaju.

  3.3. Klima bez vanjske jedinice

  U prostorima gdje nije moguće postaviti vanjsku jedinicu rješenje je klima bez vanjske jedinice, koju možemo postaviti bilo gdje na vanjski zid. Potrebna su samo dva otvora promjera 16 cm, kroz koje se vanjskim zrakom hladi kondenzator. U pogledu performansi, ekonomičnosti i tišine, ovaj klimatizacijski uređaj nimalo ne zaostaje za klasičnim klimatizacijskim uređajima.

  3.4. Klima uređaji split (klime split, multi split klima uređaji)

  Klima uređaji split omiljeni su i najčešće se upotrebljavaju. “Split” se zove zbog toga što je riječ o sustavu sastavljenom od dva ili više odvojenih dijelova. U unutarnjem prostoru nalazi se unutarnja jedinica, a vani, na otvorenom, nalazi se vanjska jedinica. S obzirom na mjesto montaže, unutarnje jedinice mogu biti zidne, stropne, podne, kasetne ili kanalske. Postoje i multi split klima uređaji, koji imaju više unutarnjih i jednu vanjsku jedinicu koja ih pogoni. Multi split klima uređaji štede puno prostora, a niži su i troškovi montaže. Split klima uređaji vrlo su ekonomični, imaju visok raspon snage i vrlo dobru energetsku iskoristivost. 

  4. Montaža klima uređaja i servis klima uređaja. Sam svoj majstor ili stručna montaža?

  Pravilan izbor kvalitetnog klimatizacijskog uređaja vrlo je važan. Za optimalan rad važna je pravilna i stručno izvedena montaža i servis klima uređaja. Samo će tako biti osigurana potpuna temperaturna udobnost u vašem domu. Bez obzira na to montirate li sami svoj klima uređaji ili ćete montažu prepustiti stručnjacima, razmislite o smještaju unutarnje i vanjske jedinice. Kako bi klimatizacijski uređaj radio učinkovito, obje jedinice moraju biti ispravno postavljene na odgovarajuće mjesto.  

  4.1. Klima uređaj s montažom vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja

  U stambenom bloku ili višestambenoj kući treba provjeriti koji su zahvati dopušteni na fasadi. Za postavljanje vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja na vidljivo mjesto treba vam 75% suglasnosti etažnih suvlasnika. Ako ga postavite na balkon, neće nagrđivati izgled fasade. Ako je vaš stan na vrhu zgrade, provjerite je li moguće postaviti klimatizacijski uređaj na krov ili u prozračno potkrovlje.

  Kod montaže klimatizacijskog uređaja na fasadu zgrade pod spomeničkom zaštitom treba uzeti u obzir smjernice Zavoda za zaštitu kulturne baštine Slovenije i općinske prostorne planove. U Ljubljani na primjer, vanjsku jedinicu možete postaviti tako da se ne vidi na fasadi objekta s ulice, odnosno instalacija je dopuštena unutar objekta, na balkonu, potkrovlju i na ravnom krovu. Isto tako je dopuštena montaža klime na fasadi na unutarnjem dvorištu. 

  Posebnu pozornost posvetite pričvršćivanju vanjske jedinice na čvrste nosače, zaštićene od hrđe, s protuvibracijskim podlogama koje sprječavaju prijenos vibracija na zidove zgrade.

  Ako ćete vanjsku jedinicu klimatizacijskog uređaja postavljati na tlo vani, mora biti pričvršćen na plastičnu bazu visine od minimalno 10 cm.

  Za dobar rad klimatizacijskog uređaja važno je dovoljno prostora za neograničeno kruženje zraka oko vanjske jedinice. Uske niše, mjesta na suprotnoj strani zida ili u blizini zidane balkonske ograde zbog toga nisu primjerena za postavljanje vanjske jedinice.

  Ne preporučuje se vanjske jedinice postaviti u blizinu prozora spavaće sobe ili dječje sobe. Rad klimatizacijskog uređaja ometat će vaš san ako spavate uz otvoren prozor.

  4.2. Klimatizacijski uređaj s montažom unutarnje jedinice klimatizacijskog uređaja

  Unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja postavite u prostoriju koja je najizloženija suncu i vrućini. Nakon što ohladite taj prostor na željenu temperaturu, i u drugim će prostorijama biti ugodnije.

  Ako postavite klimatizacijski uređaj iznad vrata koja se često otvaraju, bit će energetski slabije učinkovit jer će svaki put nakon otvaranja vrata početi jače raditi.

  Mjesta poput hodnika, iza zavjese ili iznad ormara nisu odgovarajuća za postavljanje unutarnje jedinice jer joj je ograničen protok zraka, te će zbog toga iskoristivost uređaja biti slabija.

  Isto tako, nije preporučljivo postaviti unutarnju jedinicu u blizini izvora topline jer ima ugrađen termostat koji regulira održavanje postavljene temperature. Ako prepozna recimo toplinu štednjaka, uređaj će se pokrenuti i ako je prostor već dovoljno ohlađen.

  4.3. Montaža klime - tehnička izvedba

  Prvi korak montaže klime je postavljanje nosive ploče za unutarnju i vanjsku jedinicu. Zatim bušimo otvore u zidu kroz koje razvodimo cijevi, pri čemu uzimamo u obzir duljinu udaljenosti do čvora s vanjskom jedinicom. Razvodimo cijevi i unutarnju jedinicu postavimo na nosivu ploču i priključimo je na električnu energiju i cijevi za odvod kondenzata i zraka. Zatim na nosače postavljamo vanjsku jedinicu i priključujemo je. Nakon što priključimo obje jedinice, treba ispustiti zrak iz klimatizacijskog uređaja, što znači da se iz kruga hlađenja ispuštaju zrak i vlaga, što radimo vakuumskom pumpom. Prije prvog pokretanja treba provjeriti eventualno propuštanje ventila. Cjevovod na vanjskoj strani zgrade moramo zaštititi izolacijskom trakom i pričvršćujemo ga na zid. Otvor zapunimo poliuretanskom pjenom i kitom te obojimo. 

  5. Klima uređaji i trendovi

  5.1. Energetska učinkovitost

  Ljudi žele uštedjeti novac i istodobno očuvati okoliš. Moderni klimatizacijski uređaji pomažu nam ostvariti oba cilja. To je velik trend koji eksponencijalno raste u posljednjih nekoliko godina i nastavit će rasti i u budućnosti.

  split-klimatske-naprave.jpg
  Najčešće odabiremo split klimatizacijske uređaje.

   

  5.2. Pametne tehnologije i klima uređaji

  Novi klimatizacijski uređaji povezuju se na wi-fi. Pametnim klimatizacijskim uređajem možemo jednostavno i udobno nadzirati temperaturu svog doma preko telefona i drugih pametnih uređaja, čime štedimo mnogo energije.

  5.3. Sustavi bez cijevi i prilagodljiva snaga rada klimatizacijskog uređaja

  Moderni klima uređaji imaju mogućnost prilagodbe brzine rada, što služi boljoj učinkovitosti.

  Vaš sustav na taj način radi preciznije i prilagođava se zahtjevima hlađenja i grijanja vašeg doma. Isto tako, uvijek su poželjniji klimatizacijski uređaji bez cijevi, koji vam omogućuju ugodnu temperaturu zraka bez bušenja kanala za cijevi.

  5.4. Geotermalna rješenja

  Geotermalno grijanje i hlađenje u neprestanom su porastu, kao i rezultat potrebe za energetskom učinkovitošću.

  Geotermalne sustave za klimatizacijski uređaj odlikuju i trajnost i velika iskoristivost.

  5.5. Poboljšana kvaliteta zraka

  Dobivanje pouzdanih informacija senzorima pomoći će nam utvrditi koliko otpada, nečistoće, prašine ili CO2 ima u zraku naših domova. Suvremeni klima uređaji opremljeni su senzorima povezanima sa sustavima filtriranja koji automatski uklanjaju onečišćivače i osiguravaju čist i svjež zrak.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Premještanje vanjske jedinice klime

  Trebam premjestiti vanjsku jedinicu sa ljeve strane balkona u desni kut. 1017.9 € do 1696.5 €

  ........

  Dobava i montaža klima uređaja u potkrovlju

  Potrebna dobava i montaža klima uređaja. Klima se montira u potkrovlju. 6786 € do 11310 €

  ........

  Ponovno postavljanje klima uređaja

  Pri adaptaciji je skinuta unutrašnja jedinica i sada visi na cijevima. Potrebno ju je montirati nazad na zid, očistiti klimu i ispitati rad. Također treba postaviti nadžbuknu utičnicu negdje pored vanjske jedice. 1357.2 € do 2262 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Montaža klima uređaja, klima uređaji-2 kom
  Klima uređaji, Novigrad

  270 € do 450 €

  Cijena, Dobava i montaža klima uređaja, 2 kom
  Klima uređaji, Dugo Selo

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Servis klima uređaja, 1 kom
  Klima uređaji, Split

  90 € do 150 €

  Cijena, Montaža klima uređaja, klima uređaji-4 kom
  Klima uređaji, Lupoglav

  540 € do 900 €

  Cijena, Prebaciti vanjsku jedinicu na susjedni zid, 1 m
  Klima uređaji, Gornje Psarjevo

  90 € do 150 €

  Cijena, Montaža klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Pregrada

  135 € do 225 €

  Cijena, Zamjena klima uredjaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Pula

  135 € do 225 €

  Cijena, Montaža klima uređaja, 1kom
  Klima uređaji, Čepelovac

  135 € do 225 €

  Cijena, Dobava i ugradnja klima uređaja, 1 kom
  Klima uređaji, Kapelica

  900 € do 1500 €

  Cijena, Dobava i ugradnja klima uređaja, 3 kom
  Klima uređaji, Kostanjevac

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Ugradnja klima uređaja, 1 kom / 3.5 kw
  Klima uređaji, Karlovac

  135 € do 225 €

  Cijena, Demontaža i ponovna montaža unutrašnje jedinice, 1
  Klima uređaji, Zagreb

  135 € do 225 €

  Cijena, Ugradnja klima uređaja, klima uređaji-2 kom
  Klima uređaji, Susedgrad

  270 € do 450 €

  Cijena, Dobava i montaža klima uređaja, klima uređaji-4 kom
  Klima uređaji, Sesvete

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Preseljenje vanjske jedinice klime, 1 kom
  Klima uređaji, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Dobava i montaža klima uređaja, 2 vanjske i 2x3 unutarnje daikin inverter
  Klima uređaji, Rijeka

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Kupnja i ugradnja klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Krk

  900 € do 1500 €

  Cijena, Dobava i ugradnja klima uređaja, 1 kom
  Klima uređaji, Zagreb

  1035 € do 1725 €

  Cijena, Montaža unutarnje jedinice, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Preseljenje vanjske jedinice klime od prizemlja na 1 kat.,
  Klima uređaji, Bale

  180 € do 300 €

  Cijena, Ugradnja klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Zagreb

  135 € do 225 €

  Cijena, Demontaža starog i ugradnja novog klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Njivice

  135 € do 225 €

  Cijena, Servis klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Montaža klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Novo Virje

  135 € do 225 €

  Cijena, Servis klima uređaja, 6 klima sa više unutarnjih jedinica
  Klima uređaji, Porat

  180 € do 300 €

  Cijena, Dobava i montaža klima uređaja, cca 20 m2
  Klima uređaji, Požega

  900 € do 1500 €

  Cijena, Dobava i ugradnja klima uređaja, 5 kom
  Klima uređaji, Šibenik/dio-Brodarica/

  5220 € do 8700 €

  Cijena, Ugradnja klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Rijeka

  135 € do 225 €

  Cijena, Dobava i montaža klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Umag

  900 € do 1500 €

  Cijena, Servis klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Stubičke Toplice

  45 € do 75 €

  Cijena, Servis klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Črešnjevec

  63 € do 105 €

  Cijena, Montaža klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Prizna

  135 € do 225 €

  Cijena, Instalacija klimatizacijskog sustava u novogradnji, cca 200 m2
  Klima uređaji, Kaštel Kambelovac

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Ugradnja klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Dugi Rat

  135 € do 225 €

  Cijena, Montaža klime, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Hreljin

  135 € do 225 €

  Cijena, Ugradnja klima uređaja, klima uređaj-1 kom
  Klima uređaji, Rude

  135 € do 225 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Klima uređaji cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  1430+ poduzeća za Klima uređaji
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu