x

  KLIMA UREĐAJI cijena

  Cijena klima uređaj prije svega ovisi o vrsti sustava za klimatizaciju, njegova moć mora se prilagoditi točnom veličini sobe. Okvirna cijena za "normalni" split klima uređaj s vanjskom jedinicom i jednom unutarnjom jedinicom s hlađenjem i grijanjem do 4 kW iznosi 3,500 kn. Dodajte još 700 kn za ugradnju. Za podne i stropne klime, izdvojit ćete od 8000 kn nadalje, a ugradnja je skuplja. Jednom u sezoni preporučljivo je ukloniti filtre i očistiti ih ako su uništeni, a također ih je potrebno zamijeniti. Također je preporučljivo klima uređaj servisirati ovlašteni serviseri jednom godišnje. Cijene usluga kreću se od 350 kn pa nadalje. Posavjetujte se s našim provjerenim dobavljačima klima uređaja kako biste dobili preciznu procjenu troškova.

  MONTAŽA KLIMA UREĐAJA


  Cijena postavljanja klima uređaja. Cijena montaže klima uređaja koja uključuje standardnu montažu,duljinu instalacije do 4m, montažu unutarnje i vanjske jedinice do 3 m visine,montažu odvoda kondenzata, spajanje na el instalacije te puštanja u pogon.(klima uređaj nije uključen)

  1300.00 KN/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/kom

  SREDNJA CIJENA
  2000.00 KN/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA KLIMA UREĐAJA S UGRADNJOM


  Cijena klime. Cijena za dobavu i montažu klima uređaja 3,5kw.

  5600.00 KN/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/kom

  SREDNJA CIJENA
  9600.00 KN/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  CIJENA ZA instalatera klimatskih uređaja

  DRUGE CIJENE ZA KLIMA UREĐAJI

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za montažu i dostavu podnog klimatskog uređaja bez vanjske jedinice

  Troškovi dostave i montaže klimatskog uređaja bez vanjske jedinice


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit

  Prijenosna klima

  CIjena mobilnog klimatskog uređaja. Cijena te dostava mobilnog klimatskog uređaja za kućanstvo


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit

  Cijena zidnog klima uređaja sa montažom i dostavom

  Troškovi zidnog glima uređaja sa jednom vanjskom jedinicom te dostave i kompletne montaže.


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit
  POŠALJI UPIT >
  UKUPNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?  KLIMA UREĐAJI, SVE ŠTO MORATE ZNATI

  1. Što morate znati prije kupnje klimatizacijskog uređaja?

  Sve češće odlučujemo u svoje stanove, kuće, urede i druge prostore ugraditi klimatizacijski uređaj. Time osiguravamo najveću temperaturnu udobnost u svim godišnjim dobima.

  klima-naprave.jpg

  1.1. Prije odlaska u trgovinu odgovorite na ova pitanja

  Vrsta objekta.  Kupujete li klimatizacijski uređaj za stan, kuću ili poslovni prostor?

  Gradnja.  Gradite li iznova ili renovirate prostor?

  Veličina prostora. Izmjerite prostor u koji želite ugraditi klimatizacijski uređaj.

  Izolacija. Kako je izoliran prostor u koji želite ugraditi klimatizacijski uređaj?

  Položaj. Nalazi li se prostor na južnoj, sjevernoj, istočnoj ili zapadnoj strani zgrade? U podrumu, prizemlju, na katu ili potkrovlju?

  Otvori. Koliko je prozora i vrata u prostoru, koliko su veliki? Obično staklo ili termopan?

  Broj osoba i uređaja. Koliko će osoba boraviti u prostoru? Koji se uređaji nalaze u prostoru?

  Način prozračivanja prostora. Je li način prozračivanja prostora prirodni ili rekuperacijski?

  Mogućnost izvedbe. Za koji ste se tip unutarnje jedinice odlučili s obzirom na specifičnost prostora (zidna, podna, stropna, ugradbeno-kasetna)?

  Način odvoda kondenzata iz unutarnje jedinice. Odvodi li se kondenzat na temelju slobodnog pada ili automatskom kondenzacijskom pumpom?

  Grijanje. Želite li klimatizacijskim uređajem osim hlađenja i grijati prostor?

  1.2. Buka

  Buka klimatizacijskog uređaja je karakteristika koju često previdimo. Klimatizacijski uređaji obično imaju energetsku naljepnicu na kojoj su naznačeni decibeli koji iskazuju jačinu zvuka. Kada brojka ne prelazi 25-30 db, uređaj radi vrlo tiho.

  1.3. Snaga

  Kod odabira odgovarajuće snage klimatizacijskog uređaja treba uzeti u obzir volumen prostora koji želimo hladiti ili grijati. Treba uzeti u obzir i broj zidova i prozora te kat na kojem se prostor nalazi. Za prostore do 25 kvadratnih metara dovoljan je klimatizacijski uređaj jačine 2,5kW, za 40 kvadratnih metara 3,5 kW itd.

  1.4. Energetska učinkovitost

  Na tržištu postoje klimatizacijski uređaji različitih energetskih razreda. Raspon ljestvice je između A+++ i D, pri čemu A+++ spada među energetski najučinkovitije i najekonomičnije uređaje na tržištu. Uštedjet ćete puno električne energije odabirom inverterskog klimatizacijskog uređaja, koji regulacijom kompresora u vanjskoj jedinici racionalizira potrošnju električne energije s obzirom na potrebe unutarnje jedinice.

  1.5. PDV stopa

  Montaža klimatizacijskog uređaja u privatne objekte namijenjene za trajni boravak oporezuje se nižom stopom PDV-a (9,5%),kao i u objekte koji su sastavni dio socijalne politike i ako je platitelj fizička osoba. U ostalim slučajevima PDV se obračunava u visini od 22,0%.

  2. Izbor dobavljača, izvođača i servisera klimatizacijskog uređaja

  Na tržištu postoji mnogo dobavljača klimatizacijskih uređaja. Gdje tražiti? Kako izabrati pravog?  

  2.1. Jamstvo, jamstveni rok

  Prvi znak koji ukazuje na kvalitetu proizvoda je jamstveni rok. Dobavljači kvalitetnih klimatizacijskih uređaja nude 24 i više mjesečno jamstvo rada na svoje proizvode. Ako od dobavljača naručite i montažu klima uređaja, obično na izvedbu montaže nude i dodatni jamstveni rok od 24 mjeseca.

  2.2. Vlastiti tim za montažu i servisna podrška

  Kvalitetna montaža važan je faktor.  Lošom, nestručno izvedenom montažom možete poništiti sve koristi kvalitetnog uređaja. Velika prednost dobavljača je vlastiti tim za montažu jer na taj način ima pod kontrolom cjelokupni proces ugradnje do zadnjih detalja, poput kvalitete montažnoga materijala. Samo na taj način može jamčiti za kvalitetu uređaja. Važno je i da je klijentu uvijek dostupan servisni tim koji se brine o brzom i kvalitetnom uklanjanju eventualnih kvarova.

  2.3. Certifikati

  Kvalitetu dobavljača potvrđuje i prateća dokumentacija koju dobavljač izdaje nakon završetka radova. Osim tehničkih specifikacija proizvoda, to su i certifikati kvalitete, poput energetskog certifikata. Kvalitetu izvođača montaže i servisa isto tako dokazuju svjedodžbe, dozvole za obrt, itd.

  3. Različite vrste klimatizacijskih uređaja

  3.1. Prijenosni klimatizacijski uređaj

  Prijenosne odnosno mobilne klimatizacijske uređaje možemo slobodno premještati po prostorijama. Primjereni su za manje prostorije, koje se brzo ohlade ili zagriju, poput vikendica i kamp-prikolica, gdje nije moguće montirati kompleksnije uređaje. Njihov nedostatak je manja snaga, a prednost im je što se mogu odmah priključiti, bez troškova montaže.

  3.2. Prozorski klimatizacijski uređaj

  Prozorski klimatizacijski uređaj postavlja se na prozorsku dasku tako da je dio uređaja u unutrašnjosti, a drugi u vanjskom dijelu zgrade. Pri tome obično treba razrezati prozor. Montaža je donekle nespretna, pa se sve manje upotrebljavaju.

  3.3. Klimatizacijski uređaj bez vanjske jedinice

  U prostorima gdje nije moguće postaviti vanjsku jedinicu rješenje je klimatizacijski uređaj bez vanjske jedinice, koji možemo postaviti bilo gdje na vanjski zid. Potrebna su samo dva otvora promjera 16 cm, kroz koje se vanjskim zrakom hladi kondenzator. U pogledu performansi, ekonomičnosti i tišine, ovaj klimatizacijski uređaj nimalo ne zaostaje za klasičnim klimatizacijskim uređajima.

  3.4. Split klimatizacijski uređaj

  Split klimatizacijski uređaji omiljeni su i najčešće se upotrebljavaju. “Split” se zove zbog toga što je riječ o sustavu sastavljenom od dva ili više odvojenih dijelova. U unutarnjem prostoru nalazi se unutarnja jedinica, a vani, na otvorenom, nalazi se vanjska jedinica. S obzirom na mjesto montaže, unutarnje jedinice mogu biti zidne, stropne, podne, kasetne ili kanalske. Postoje i multisplit klimatizacijski uređaji, koji imaju više unutarnjih i jednu vanjsku jedinicu koja ih pogoni. Multisplit klimatizacijski uređaj štedi puno prostora, a niži su i troškovi montaže. Split klimatizacijski uređaji vrlo su ekonomični, imaju visok raspon snage i vrlo dobru energetsku iskoristivost. 

  4. Montaža i servis klimatizacijskih uređaja. Sam svoj majstor ili stručna montaža?

  Pravilan izbor kvalitetnog klimatizacijskog uređaja vrlo je važan. Za optimalan rad važna je pravilna i stručno izvedena montaža klimatizacijskog uređaja. Samo će tako biti osigurana potpuna temperaturna udobnost u vašem domu. Bez obzira na to montirate li sami klimatizacijski uređaj ili ćete montažu prepustiti stručnjacima, razmislite o smještaju unutarnje i vanjske jedinice. Kako bi klimatizacijski uređaj radio učinkovito, obje jedinice moraju biti ispravno postavljene na odgovarajuće mjesto.  

  4.1. Klimatizacijski uređaj s montažom vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja

  U stambenom bloku ili višestambenoj kući treba provjeriti koji su zahvati dopušteni na fasadi. Za postavljanje vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja na vidljivo mjesto treba vam 75% suglasnosti etažnih suvlasnika. Ako ga postavite na balkon, neće nagrđivati izgled fasade. Ako je vaš stan na vrhu zgrade, provjerite je li moguće postaviti klimatizacijski uređaj na krov ili u prozračno potkrovlje.

  Kod montaže klimatizacijskog uređaja na fasadu zgrade pod spomeničkom zaštitom treba uzeti u obzir smjernice Zavoda za zaštitu kulturne baštine Slovenije i općinske prostorne planove. U Ljubljani na primjer, vanjsku jedinicu možete postaviti tako da se ne vidi na fasadi objekta s ulice, odnosno instalacija je dopuštena unutar objekta, na balkonu, potkrovlju i na ravnom krovu. Isto tako je dopuštena montaža klime na fasadi na unutarnjem dvorištu. 

  Posebnu pozornost posvetite pričvršćivanju vanjske jedinice na čvrste nosače, zaštićene od hrđe, s protuvibracijskim podlogama koje sprječavaju prijenos vibracija na zidove zgrade.

  Ako ćete vanjsku jedinicu klimatizacijskog uređaja postavljati na tlo vani, mora biti pričvršćen na plastičnu bazu visine od minimalno 10 cm.

  Za dobar rad klimatizacijskog uređaja važno je dovoljno prostora za neograničeno kruženje zraka oko vanjske jedinice. Uske niše, mjesta na suprotnoj strani zida ili u blizini zidane balkonske ograde zbog toga nisu primjerena za postavljanje vanjske jedinice.

  Ne preporučuje se vanjske jedinice postaviti u blizinu prozora spavaće sobe ili dječje sobe. Rad klimatizacijskog uređaja ometat će vaš san ako spavate uz otvoren prozor.

  4.2. Klimatizacijski uređaj s montažom unutarnje jedinice klimatizacijskog uređaja

  Unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja postavite u prostoriju koja je najizloženija suncu i vrućini. Nakon što ohladite taj prostor na željenu temperaturu, i u drugim će prostorijama biti ugodnije.

  Ako postavite klimatizacijski uređaj iznad vrata koja se često otvaraju, bit će energetski slabije učinkovit jer će svaki put nakon otvaranja vrata početi jače raditi.

  Mjesta poput hodnika, iza zavjese ili iznad ormara nisu odgovarajuća za postavljanje unutarnje jedinice jer joj je ograničen protok zraka, te će zbog toga iskoristivost uređaja biti slabija.

  Isto tako, nije preporučljivo postaviti unutarnju jedinicu u blizini izvora topline jer ima ugrađen termostat koji regulira održavanje postavljene temperature. Ako prepozna recimo toplinu štednjaka, uređaj će se pokrenuti i ako je prostor već dovoljno ohlađen.

  4.3. Montaža klimatizacijskog uređaja - tehnička izvedba

  Prvi korak montaže je postavljanje nosive ploče za unutarnju i vanjsku jedinicu. Zatim bušimo otvore u zidu kroz koje razvodimo cijevi, pri čemu uzimamo u obzir duljinu udaljenosti do čvora s vanjskom jedinicom. Razvodimo cijevi i unutarnju jedinicu postavimo na nosivu ploču i priključimo je na električnu energiju i cijevi za odvod kondenzata i zraka. Zatim na nosače postavljamo vanjsku jedinicu i priključujemo je. Nakon što priključimo obje jedinice, treba ispustiti zrak iz klimatizacijskog uređaja, što znači da se iz kruga hlađenja ispuštaju zrak i vlaga, što radimo vakuumskom pumpom. Prije prvog pokretanja treba provjeriti eventualno propuštanje ventila. Cjevovod na vanjskoj strani zgrade moramo zaštititi izolacijskom trakom i pričvršćujemo ga na zid. Otvor zapunimo poliuretanskom pjenom i kitom te obojimo. 

  5. Trendovi klimatizacijskih uređaja 2019./2020.

  5.1. Energetska učinkovitost

  Ljudi žele uštedjeti novac i istodobno očuvati okoliš. Moderni klimatizacijski uređaji pomažu nam ostvariti oba cilja. To je velik trend koji eksponencijalno raste u posljednjih nekoliko godina i nastavit će rasti i u budućnosti.

  split-klimatske-naprave.jpg
  Najčešće odabiremo split klimatizacijske uređaje.

   

  5.2. Pametne tehnologije i klimatizacijski uređaji

  Novi klimatizacijski uređaji povezuju se na wi-fi. Pametnim klimatizacijskim uređajem možemo jednostavno i udobno nadzirati temperaturu svog doma preko telefona i drugih pametnih uređaja, čime štedimo mnogo energije.

  5.3. Sustavi bez cijevi i prilagodljiva snaga rada klimatizacijskog uređaja

  Moderni klimatizacijski uređaji imaju mogućnost prilagodbe brzine rada, što služi boljoj učinkovitosti.

  Vaš sustav na taj način radi preciznije i prilagođava se zahtjevima hlađenja i grijanja vašeg doma. Isto tako, uvijek su poželjniji klimatizacijski uređaji bez cijevi, koji vam omogućuju ugodnu temperaturu zraka bez bušenja kanala za cijevi.

  5.4. Geotermalna rješenja

  Geotermalno grijanje i hlađenje u neprestanom su porastu, kao i rezultat potrebe za energetskom učinkovitošću.

  Geotermalne sustave za klimatizacijski uređaj odlikuju i trajnost i velika iskoristivost.

  5.5. Poboljšana kvaliteta zraka

  Dobivanje pouzdanih informacija senzorima pomoći će nam utvrditi koliko otpada, nečistoće, prašine ili CO2 ima u zraku naših domova. Suvremeni klimatizacijski uređaji opremljeni su senzorima povezanima sa sustavima filtriranja koji automatski uklanjaju onečišćivače i osiguravaju čist i svjež zrak.

   

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  DOBAVA I UGRADNJA FUJITSU KLIMA UREĐAJA

  Potrebna dobava i montaža Fujitsu klima uređaja jačine 3.5 kw. Klima uređaj potreban za montažnu kuću poršine cca 50 m2. 6300 KN do 10500 KN


  ........

  MONTAŽA KLIMA UREĐAJA

  Potrebno postavljanje nove vanjske i unutarnje jedinice klima uređaja u stanu na 1. katu. Sve instalacije su provedene, nosač vanjske jedinice također. Klima je kupljena. 945 KN do 1575 KN


  ........

  MONTAŽA KLIMA UREĐAJA

  Potrebna montaža vanjske i unutarnje jedinice klima uređaja u apartmanu površine cca 30 m2 koji se nalazi u prizemlju. Nije potrebna dobava klime. 945 KN do 1575 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, MONTAŽA KLIMA UREĐAJA VOX,
  Klima uređaji, Zagreb

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, RADOVI NA STROJARSKIM INSTALACIJAMA U OBITELJSKOJ KUĆI,
  Klima uređaji, Slavonski Brod

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Runović

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, PRIPREMA ZA UGRADNJU KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Zagreb

  630 KN do 1050 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Babići

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DAIKIN INVERTER KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Petrinja

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA KLIMA UREĐAJA ,
  Klima uređaji, Donja Višnjica

  4095 KN do 6825 KN

  CIJENA, DEMONTAŽA I MONTAŽA KLIME ZBOG IZRADE FASADE,
  Klima uređaji, Zrinj Lukački

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA INVERTER KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Vir

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, SERVIS KLIME UREĐAJA,
  Klima uređaji, Rogoznica

  630 KN do 1050 KN

  CIJENA, SERVIS KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Rovinj

  630 KN do 1050 KN

  CIJENA, MONTAŽA KLIMA UREĐAJA HYNDAI,
  Klima uređaji, Kašina

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, UGRADNJA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Varaždin

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, SERVIS KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Zagreb

  315 KN do 525 KN

  CIJENA, MONTAŽA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Buševec

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, UGRADNJA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Klenovica

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Zagreb

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA INVERTER KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Ždrelac

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, UGRADNJA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Bedenec

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, UGRADNJA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Premantura

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, REDOVAN SERVIS KLIMA UREĐAJA U DRŽAVNOJ INSTITUCIJI,
  Klima uređaji, Zagreb

  11340 KN do 18900 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Tisno

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, UGRADNJA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Senj

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Rijeka

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, SERVIS KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Zagreb

  1260 KN do 2100 KN

  CIJENA, SERVIS I MONTAŽA KLIME,
  Klima uređaji, Odra Sisačka

  630 KN do 1050 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA KLIME,
  Klima uređaji, Dramalj

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, DEMONTAŽA STARE KLIME I DOBAVA I POSTAVLJANJE NOVE,
  Klima uređaji, Karlobag

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, KLIMATSKI UREĐAJ ZA APARTMAN I STUDIO,
  Klima uređaji, Pag

  9450 KN do 15750 KN

  CIJENA, UGRADNJA WHIRPOOL KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Karlovac

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, SERVIS KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Strizivojna

  630 KN do 1050 KN

  CIJENA, KLIMA UREĐAJ ZA HLAĐENJE I GRIJANJE,
  Klima uređaji, Zagreb

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Peroj

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA KLIMA UREĐAJA U STANU,
  Klima uređaji, Sisak

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, UGRADNJA WIFI MODULA ZA KLIMA UREĐAJ,
  Klima uređaji, Cres

  630 KN do 1050 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA KLIMA UREĐAJA,
  Klima uređaji, Varaždin

  6300 KN do 10500 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  KLIMA UREĐAJI CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 984 PODUZEĆA ZA KLIMA UREĐAJI


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KLIMA UREĐAJI?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 099 3317 311
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana