Klima uređaji, cijena - ugradnja/montaža i servis klima uređaja

Klima uređaji dolaze u različitim izvedbama te cijene klima uređaja prije svega ovise o vrsti sustava za klimatizaciju. Njegova moć mora se prilagoditi veličini prostora. Okvirna cijena za "normalni" split klima uređaj s vanjskom jedinicom i jednom unutarnjom jedinicom s hlađenjem i grijanjem do 4 kW iznosi 450 EUR. Dodajte još 150 EUR za ugradnju. Za podne i stropne klime, izdvojit ćete od 1.100 EUR nadalje, a ugradnja je skuplja. Jednom u sezoni preporučljivo je ukloniti filtre i očistiti ih ako su uništeni, a također ih je potrebno zamijeniti. Preporučljivo je klima uređaj servisirati kod ovlaštenog servisera jednom godišnje. Cijene usluga kreću se od 50 EUR pa nadalje.

Kome povjeriti postavljanje klima uređaja? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Montaža klima uređaja - cijena za montažu inverter split klime


Cijena postavljanja klima uređaja. Cijena montaže klime koja uključuje standardnu montažu,duljinu instalacije do 4m, montažu unutarnje i vanjske jedinice do 3 m visine,montažu odvoda kondenzata, spajanje na el instalacije te puštanja u pogon.(klima uređaj nije uključen)

172.41 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
318.30 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Klima uređaji, cijena - ugradnja/montaža i servis klima uređaja

Druge cijene za Klima uređaji

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Montaža klime i dostava podnog klimatskog uređaja bez vanjske jedinice

Montaža klime - cijena za montažu i dostavu podnog klimatskog uređaja bez vanjske jedinice. Troškovi dostave i montaže klimatskog uređaja bez vanjske jedinice€/kom

kom
upit

Prijenosna klima - cijena mobilnog uređaja

Cijena mobilnog klimatskog uređaja. Cijena te dostava mobilnog klimatskog uređaja za kućanstvo€/kom

kom
upit

Ugradnja klime - cijena zidnog klima uređaja sa montažom i dostavom

Ugradnja klime - cijena zidnog klima uređaja sa montažom i dostavom. Troškovi zidnog glima uređaja sa jednom vanjskom jedinicom te dostave i kompletne montaže.€/kom

kom
upit

Cijena klima uređaja s ugradnjom - 3,5kw

Montaža klima uređaja. Cijena klima uređaja s ugradnjom. Cijena za dobavu i montažu klima uređaja 3,5kw.€/kom

kom
upit

Servis klima uređaja do 8,0 kW

Cijena usluge servisa. Cijena redovnog godišnjeg servisa klima uređaja do 8,0 kW.€/sat

sat
upit

Ugradnja klima uređaja do 8,0 kW

Postavljanje klima uređaja. Cijena ugradnje klima uređaja. Cijena ugradnje klima uređaja do 8,0 kW.€/kom

kom
upit

Servis klima uređaja do 5,5 kW

Cijena usluge servisa. Cijena redovnog godišnjeg servisa klima uređaja do 5,5 kW.€/sat

sat
upit

Ugradnja klima uređaja do 5,5 kW

Postavljanje klime cijena. Cijena ugradnje klima uređaja do 5,5 kW.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Klima uređaj i montaža klime, sve što morate znati

1. Kako odabrati klima uređaj i što morate znati prije kupnje?

Sve češće odlučujemo u svoje stanove, kuće, urede i druge prostore ugraditi klima uređaj. Time osiguravamo najveću temperaturnu udobnost u svim godišnjim dobima.

klima-naprave.jpg

1.1. Prije odlaska u trgovinu odgovorite na ova pitanja

Vrsta objekta.  Kupujete li klima uređaj za stan, kuću ili poslovni prostor?

Gradnja.  Gradite li iznova ili renovirate prostor?

Veličina prostora. Izmjerite prostor u koji želite ugraditi klima uređaj.

Izolacija. Kako je izoliran prostor u koji želite ugraditi klimatizacijski uređaj?

Položaj. Nalazi li se prostor na južnoj, sjevernoj, istočnoj ili zapadnoj strani zgrade? U podrumu, prizemlju, na katu ili potkrovlju?

Otvori. Koliko je prozora i vrata u prostoru, koliko su veliki? Obično staklo ili termopan?

Broj osoba i uređaja. Koliko će osoba boraviti u prostoru? Koji se uređaji nalaze u prostoru?

Način prozračivanja prostora. Je li način prozračivanja prostora prirodni ili rekuperacijski?

Mogućnost izvedbe. Za koji ste se tip unutarnje jedinice odlučili s obzirom na specifičnost prostora (zidna, podna, stropna, ugradbeno-kasetna)?

Način odvoda kondenzata iz unutarnje jedinice. Odvodi li se kondenzat na temelju slobodnog pada ili automatskom kondenzacijskom pumpom?

Grijanje. Želite li klimatizacijskim uređajem osim hlađenja i grijati prostor?

1.2. Buka koju proizvodi klima uređaj

Buka klimatizacijskog uređaja je karakteristika koju često previdimo. Klimatizacijski uređaji obično imaju energetsku naljepnicu na kojoj su naznačeni decibeli koji iskazuju jačinu zvuka. Kada brojka ne prelazi 25-30 db, uređaj radi vrlo tiho.

1.3. Klima uređaji  i njihova snaga

Kod odabira odgovarajuće snage klimatizacijskog uređaja treba uzeti u obzir volumen prostora koji želimo hladiti ili grijati. Treba uzeti u obzir i broj zidova i prozora te kat na kojem se prostor nalazi. Za prostore do 25 kvadratnih metara dovoljan je klimatizacijski uređaj jačine 2,5kW, za 40 kvadratnih metara 3,5 kW itd.

1.4. Klima uređaji i energetska učinkovitost

Na tržištu postoje klimatizacijski uređaji različitih energetskih razreda. Raspon ljestvice je između A+++ i D, pri čemu A+++ spada među energetski najučinkovitije i najekonomičnije uređaje na tržištu. Uštedjet ćete puno električne energije odabirom inverterskog klimatizacijskog uređaja, koji regulacijom kompresora u vanjskoj jedinici racionalizira potrošnju električne energije s obzirom na potrebe unutarnje jedinice.

1.5. PDV stopa

Montaža klimatizacijskog uređaja u privatne objekte namijenjene za trajni boravak oporezuje se nižom stopom PDV-a (9,5%),kao i u objekte koji su sastavni dio socijalne politike i ako je platitelj fizička osoba. U ostalim slučajevima PDV se obračunava u visini od 22,0%.

2. Postavljanje klima uređaja - dobavljači, izvođači i servis klima uređaja

Na tržištu postoji mnogo dobavljača klimatizacijskih uređaja. Gdje tražiti? Kako izabrati pravog?  

2.1. Jamstvo, jamstveni rok

Prvi znak koji ukazuje na kvalitetu proizvoda je jamstveni rok. Dobavljači kvalitetnih klimatizacijskih uređaja nude 24 i više mjesečno jamstvo rada na svoje proizvode. Ako od dobavljača naručite i montažu klima uređaja, obično na izvedbu montaže nude i dodatni jamstveni rok od 24 mjeseca.

2.2. Vlastiti tim za montažu i servisna podrška

Kvalitetna montaža važan je faktor.  Lošom, nestručno izvedenom montažom možete poništiti sve koristi kvalitetnog uređaja. Velika prednost dobavljača je vlastiti tim za montažu jer na taj način ima pod kontrolom cjelokupni proces ugradnje do zadnjih detalja, poput kvalitete montažnoga materijala. Samo na taj način može jamčiti za kvalitetu uređaja. Važno je i da je klijentu uvijek dostupan servisni tim koji se brine o brzom i kvalitetnom uklanjanju eventualnih kvarova.

2.3. Certifikati

Kvalitetu dobavljača potvrđuje i prateća dokumentacija koju dobavljač izdaje nakon završetka radova. Osim tehničkih specifikacija proizvoda, to su i certifikati kvalitete, poput energetskog certifikata. Kvalitetu izvođača montaže i servisa isto tako dokazuju svjedodžbe, dozvole za obrt, itd.

3.  Najbolji klima uređaji - različite vrste

3.1. Prijenosni klima uređaji (prijenosna klima)

Prijenosne odnosno mobilne klimatizacijske uređaje možemo slobodno premještati po prostorijama. Primjereni su za manje prostorije, koje se brzo ohlade ili zagriju, poput vikendica i kamp-prikolica, gdje nije moguće montirati kompleksnije uređaje. Njihov nedostatak je manja snaga, a prednost im je što se mogu odmah priključiti, bez troškova montaže.

3.2. Prozorski klima uređaji (prozorska klima)

Prozorski klima uređaj postavlja se na prozorsku dasku tako da je dio uređaja u unutrašnjosti, a drugi u vanjskom dijelu zgrade. Pri tome obično treba razrezati prozor. Montaža je donekle nespretna, pa se sve manje upotrebljavaju.

3.3. Klima bez vanjske jedinice

U prostorima gdje nije moguće postaviti vanjsku jedinicu rješenje je klima bez vanjske jedinice, koju možemo postaviti bilo gdje na vanjski zid. Potrebna su samo dva otvora promjera 16 cm, kroz koje se vanjskim zrakom hladi kondenzator. U pogledu performansi, ekonomičnosti i tišine, ovaj klimatizacijski uređaj nimalo ne zaostaje za klasičnim klimatizacijskim uređajima.

3.4. Klima uređaji split (klime split, multi split klima uređaji)

Klima uređaji split omiljeni su i najčešće se upotrebljavaju. “Split” se zove zbog toga što je riječ o sustavu sastavljenom od dva ili više odvojenih dijelova. U unutarnjem prostoru nalazi se unutarnja jedinica, a vani, na otvorenom, nalazi se vanjska jedinica. S obzirom na mjesto montaže, unutarnje jedinice mogu biti zidne, stropne, podne, kasetne ili kanalske. Postoje i multi split klima uređaji, koji imaju više unutarnjih i jednu vanjsku jedinicu koja ih pogoni. Multi split klima uređaji štede puno prostora, a niži su i troškovi montaže. Split klima uređaji vrlo su ekonomični, imaju visok raspon snage i vrlo dobru energetsku iskoristivost. 

4. Montaža klima uređaja i servis klima uređaja. Sam svoj majstor ili stručna montaža?

Pravilan izbor kvalitetnog klimatizacijskog uređaja vrlo je važan. Za optimalan rad važna je pravilna i stručno izvedena montaža i servis klima uređaja. Samo će tako biti osigurana potpuna temperaturna udobnost u vašem domu. Bez obzira na to montirate li sami svoj klima uređaji ili ćete montažu prepustiti stručnjacima, razmislite o smještaju unutarnje i vanjske jedinice. Kako bi klimatizacijski uređaj radio učinkovito, obje jedinice moraju biti ispravno postavljene na odgovarajuće mjesto.  

4.1. Klima uređaj s montažom vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja

U stambenom bloku ili višestambenoj kući treba provjeriti koji su zahvati dopušteni na fasadi. Za postavljanje vanjske jedinice klimatizacijskog uređaja na vidljivo mjesto treba vam 75% suglasnosti etažnih suvlasnika. Ako ga postavite na balkon, neće nagrđivati izgled fasade. Ako je vaš stan na vrhu zgrade, provjerite je li moguće postaviti klimatizacijski uređaj na krov ili u prozračno potkrovlje.

Kod montaže klimatizacijskog uređaja na fasadu zgrade pod spomeničkom zaštitom treba uzeti u obzir smjernice Zavoda za zaštitu kulturne baštine Slovenije i općinske prostorne planove. U Ljubljani na primjer, vanjsku jedinicu možete postaviti tako da se ne vidi na fasadi objekta s ulice, odnosno instalacija je dopuštena unutar objekta, na balkonu, potkrovlju i na ravnom krovu. Isto tako je dopuštena montaža klime na fasadi na unutarnjem dvorištu. 

Posebnu pozornost posvetite pričvršćivanju vanjske jedinice na čvrste nosače, zaštićene od hrđe, s protuvibracijskim podlogama koje sprječavaju prijenos vibracija na zidove zgrade.

Ako ćete vanjsku jedinicu klimatizacijskog uređaja postavljati na tlo vani, mora biti pričvršćen na plastičnu bazu visine od minimalno 10 cm.

Za dobar rad klimatizacijskog uređaja važno je dovoljno prostora za neograničeno kruženje zraka oko vanjske jedinice. Uske niše, mjesta na suprotnoj strani zida ili u blizini zidane balkonske ograde zbog toga nisu primjerena za postavljanje vanjske jedinice.

Ne preporučuje se vanjske jedinice postaviti u blizinu prozora spavaće sobe ili dječje sobe. Rad klimatizacijskog uređaja ometat će vaš san ako spavate uz otvoren prozor.

4.2. Klimatizacijski uređaj s montažom unutarnje jedinice klimatizacijskog uređaja

Unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja postavite u prostoriju koja je najizloženija suncu i vrućini. Nakon što ohladite taj prostor na željenu temperaturu, i u drugim će prostorijama biti ugodnije.

Ako postavite klimatizacijski uređaj iznad vrata koja se često otvaraju, bit će energetski slabije učinkovit jer će svaki put nakon otvaranja vrata početi jače raditi.

Mjesta poput hodnika, iza zavjese ili iznad ormara nisu odgovarajuća za postavljanje unutarnje jedinice jer joj je ograničen protok zraka, te će zbog toga iskoristivost uređaja biti slabija.

Isto tako, nije preporučljivo postaviti unutarnju jedinicu u blizini izvora topline jer ima ugrađen termostat koji regulira održavanje postavljene temperature. Ako prepozna recimo toplinu štednjaka, uređaj će se pokrenuti i ako je prostor već dovoljno ohlađen.

4.3. Montaža klime - tehnička izvedba

Prvi korak montaže klime je postavljanje nosive ploče za unutarnju i vanjsku jedinicu. Zatim bušimo otvore u zidu kroz koje razvodimo cijevi, pri čemu uzimamo u obzir duljinu udaljenosti do čvora s vanjskom jedinicom. Razvodimo cijevi i unutarnju jedinicu postavimo na nosivu ploču i priključimo je na električnu energiju i cijevi za odvod kondenzata i zraka. Zatim na nosače postavljamo vanjsku jedinicu i priključujemo je. Nakon što priključimo obje jedinice, treba ispustiti zrak iz klimatizacijskog uređaja, što znači da se iz kruga hlađenja ispuštaju zrak i vlaga, što radimo vakuumskom pumpom. Prije prvog pokretanja treba provjeriti eventualno propuštanje ventila. Cjevovod na vanjskoj strani zgrade moramo zaštititi izolacijskom trakom i pričvršćujemo ga na zid. Otvor zapunimo poliuretanskom pjenom i kitom te obojimo. 

5. Klima uređaji i trendovi

5.1. Energetska učinkovitost

Ljudi žele uštedjeti novac i istodobno očuvati okoliš. Moderni klimatizacijski uređaji pomažu nam ostvariti oba cilja. To je velik trend koji eksponencijalno raste u posljednjih nekoliko godina i nastavit će rasti i u budućnosti.

split-klimatske-naprave.jpg
Najčešće odabiremo split klimatizacijske uređaje.

 

5.2. Pametne tehnologije i klima uređaji

Novi klimatizacijski uređaji povezuju se na wi-fi. Pametnim klimatizacijskim uređajem možemo jednostavno i udobno nadzirati temperaturu svog doma preko telefona i drugih pametnih uređaja, čime štedimo mnogo energije.

5.3. Sustavi bez cijevi i prilagodljiva snaga rada klimatizacijskog uređaja

Moderni klima uređaji imaju mogućnost prilagodbe brzine rada, što služi boljoj učinkovitosti.

Vaš sustav na taj način radi preciznije i prilagođava se zahtjevima hlađenja i grijanja vašeg doma. Isto tako, uvijek su poželjniji klimatizacijski uređaji bez cijevi, koji vam omogućuju ugodnu temperaturu zraka bez bušenja kanala za cijevi.

5.4. Geotermalna rješenja

Geotermalno grijanje i hlađenje u neprestanom su porastu, kao i rezultat potrebe za energetskom učinkovitošću.

Geotermalne sustave za klimatizacijski uređaj odlikuju i trajnost i velika iskoristivost.

5.5. Poboljšana kvaliteta zraka

Dobivanje pouzdanih informacija senzorima pomoći će nam utvrditi koliko otpada, nečistoće, prašine ili CO2 ima u zraku naših domova. Suvremeni klima uređaji opremljeni su senzorima povezanima sa sustavima filtriranja koji automatski uklanjaju onečišćivače i osiguravaju čist i svjež zrak.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Popravak Klima uređaja Hisense

Trebam popravak klime uređaja Hisense jer dolazi zima. Klima kad se upali, vrti samo zrak u prostoru. Nit grije nit hladi. 1357.2 € do 2262 €

........

Nabava i montaža klime

Potrebna dobavka i montaža klime, prvenstveno za grijanje, mora imati WiFi. 6786 € do 11310 €

........

Montaža klima uređaja

Htjeli bi premjestiti vanjski dio jedinice na zid odmah pokraj, umjesto da bude na "ogradi" balkona kako je sada. Slika jedinice u privitku, kao i crveno označeno gdje bi klima trebala biti. Zid je odmah prvi zid gdje se sada nalazi. 678.6 € do 1131 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Ugradnja klima uredaja, 1 kom
Klima uređaji, Rijeka

135 € do 225 €

Cijena, Montaža klima uređaja i ispitivanje elektro instalacija, 32 m2
Klima uređaji, Punat

450 € do 750 €

Cijena, Dobava i ugradnja klima uređaja, klima uređaji-2 kom
Klima uređaji, Pag

1800 € do 3000 €

Cijena, Montaža klima uređaja, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Stobreč

135 € do 225 €

Cijena, Zamjena, montaža i servisiranje klime, 3
Klima uređaji, Vodice

1800 € do 3000 €

Cijena, Čišćenje Samsung klime, 1 kom
Klima uređaji, Zagreb-dio

90 € do 150 €

Cijena, Čišćenje klima uređaja i punjenje plina, klima: 1 kom
Klima uređaji, Pula

135 € do 225 €

Cijena, Servis plinskog bojlera Riello i montaža klima uređaja, Jedna vanjska i jedna unutarnja
Klima uređaji, Rovinj

135 € do 225 €

Cijena, Montaža klima uređaja, 1 kom
Klima uređaji, Ludbreg

180 € do 300 €

Cijena, Kupnja i ugradnja inverter klima uređaja, 1 kom
Klima uređaji, Vodnjan

1350 € do 2250 €

Cijena, Servis klime Samsung, 1 kom
Klima uređaji, Vantačići

108 € do 180 €

Cijena, Montaža klime u Bučanju, 1 kom
Klima uređaji, Nerezine

135 € do 225 €

Cijena, Dobava i montaža klime, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Karlovac

900 € do 1500 €

Cijena, Ugradnja klima uređaja, 1 vanjska jedinica, 2 unutarnje
Klima uređaji, Rijeka

135 € do 225 €

Cijena, Dobava i montaža klima uređaja, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Dragoslavec

900 € do 1500 €

Cijena, Popravak klima uređaja, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Šibenik

45 € do 75 €

Cijena, Punjenje feronom klima uređaja, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Demontaža multi split klime i montaža 2 nove, klima uređaji-2 kom
Klima uređaji, Srima

270 € do 450 €

Cijena, Ugradnja klima uredjaja Beko, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Čista Velika

135 € do 225 €

Cijena, Dobava i montaža klime, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Rogoznica

135 € do 225 €

Cijena, Dobava i montaža klima uređaja, 1 kom
Klima uređaji, Malinska

1350 € do 2250 €

Cijena, Dobava i ugradnja klime, 1 kom
Klima uređaji, Bolman

1350 € do 2250 €

Cijena, Montaža klima uređaja, 1 kom / VIVAX ACP-18CH50AERI+R32SN
Klima uređaji, Koprivnica

135 € do 225 €

Cijena, Dobava i ugradnja klima uređaja, 1 kom
Klima uređaji, Vir

1035 € do 1725 €

Cijena, Montaža klima uređaja 5kW (Hisense), klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Osijek

135 € do 225 €

Cijena, Montaža dobavljenog klima uređaja, 1 kom
Klima uređaji, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Montaža novog klima uređaja, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Montaža, čišćenje i punjenje klima uređaja plinom, 1 kom
Klima uređaji, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Punjenje plina za klima uređaj, 1 kom
Klima uređaji, Vuka

45 € do 75 €

Cijena, Montaža klime, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Krk

135 € do 225 €

Cijena, Servis vivax klima senzor temperature, ACP-09CH25AEGI/I
Klima uređaji, Risika

45 € do 75 €

Cijena, Sevis LG klima uređaja, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Tribunj

45 € do 75 €

Cijena, Punjenje klima uređaja, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Ugradnja klima uređaja Hisense, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Mece

135 € do 225 €

Cijena, Ugradnja klima uređaja Korel KSAJA-09DCE, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Popravak Daikon klima uređaja, klima uređaj-1 kom
Klima uređaji, Mali Lošinj

45 € do 75 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Klima uređaji cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

1375+ poduzeća za Klima uređaji
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Klima uređaji?