Za područje

  LED trake za kuhinju

  Članak je pregledalo čak 4240+ korisnika
  LED traka sastoji se od ravnomjerno raspoređenih LED dioda. LED trake razlikujemo po gustoći i boji dioda, svjetlosti, vodootpornosti i po drugim obilježjima.
  Stručni članak 4240
  modern residential beach design with living room area and dining area white u shape foamy white sofa
  Imamo 1988 izvođača za područje Elektroinstalacije:

   

  led-osvijetljenje
  Led rasvjeta, izvor: novooakley.com

   

  1. Zašto upotrebljavati RGB LED traku?


  LED trake je vrlo jednostavno upotrebljavati, a osim toga imaju vrlo nisku potrošnju električne energije, odnosno troše 8 puta manje električne energije od običnih žarulja. Upravo zbog toga su iznimno energetski učinkovite, jer se LED dioda nikada ne zagrijava iznad 60 °C. Prednost LED trake je i dugi vijek trajanja, koji je približno 3 puta dulji od vijeka obične žarulje.

  2. LED dioda i različite LED trake


  LED trake razlikujemo po jačini ugrađenih LED dioda, a najčešće su jačine između 4,8 W/m i 19,6 W/m. Upravo zbog toga se LED trake razlikuju s obzirom na to imaju li dodatnu vodootpornu zaštitu, UV zaštitu ili su bez zaštite. Dijelimo ih i s obzirom na boju sklopa, koja može biti crna, smeđa ili bijela, te s obzirom na boju svjetlosti koja može biti hladna bijela, topla bijela, RGB/višebojna ili jednobojna, npr. crvena, zelena ili plava. Možemo birati i između različitih LED traka različitog ulaznog napona od 12 ili 24 V.

  3. LED trake – montaža


  LED trake su pakirane u kolutu od 5 metara koji možemo rezati prema potrebi. Maksimalna dužina može biti 30 m, a minimalna 3 do 5 cm. Neke LED trake već imaju ugrađenu samoljepljivu traku i zbog toga se jednostavno postavljaju. Preporuka je ugradnja RGB LED traka u aluminijski profil kako se trake ne bi pregrijavale.

   

  Led-rasvjeta.jpg
  Promišljenim postavljanjem LED traka možete naglasiti karakteristike prostorije.

   

  Led trake spajamo na konektore na koje priključujemo LED napajanje, a koje zatim spajamo na mrežu. Trake su spojene na statički prekidač ili na prigušivač, kojim možemo smanjiti ili pojačati stupanj svjetlosti. Također možemo između RGB LED trake i napajanja dodati prijamnik i na taj način daljinskim upravljačem mijenjati boju npr. RGB LED trake.

  3. Primjena LED traka


  LED trake upotrebljavamo kada želimo osvijetliti prostoriju ili kao dekoraciju. LED trake često upotrebljavamo za osvjetljavanje hodnika, stepenica, kuhinja, kuhinjskih pultova, osvjetljavanje stropova, zidova, kao i vanjskih površina, npr. terase, balkona ili garažnih vrata. Ako želimo funkcionalno svjetlo, upotrebljavamo jače LED trake, a za ambijentalno osvjetljenje slabije LED trake. Postavljamo ih kada želimo LED upotrijebiti kao dekoraciju. Tako možemo osvijetliti namještaj, slike, ogledala i sl.

  4. Led trake - cijena


  Koliko koštaju LED trake? Cijena LED traka slabije svjetlosti kreće se od 5 do 15 EUR/m, a ako želite jače trake, za njih ćete izdvojiti između 10 i 30 EUR.

   

  Stručni članak 4240
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Elektroinstalacije?

  Imamo 1988 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 1988 izvođača za područje Elektroinstalacije
  10
  3

  PADRAMONT j.d.o.o.


  10
  2

  EL-TEH, vl. Miroslav Petrović


  9
  0

  SOL OPUS j.d.o.o.


  10
  1

  KLIMEL j.d.o.o.