Komarnici cijena

Kolika je cijena komarnika? Komarnici će vam uštedjeti mnoge neprospavane noći zbog dosadnog zujanja. Cijena komarnika za prozore ili vrata ovisi o vrsti mreža protiv komaraca (fiksna, krila, roleta, klizna, integrirana), materijalu okvira (PVC, aluminij), površini komarnika i naravno izvođaču. Za normalno spajanje komarnika, zajedno s vodilicama i montažom, odbit će se između 50-90 EUR/m2.

Kome povjeriti izradu/postavljanje komarnika? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Rolo komarnici, cijena za dobavu i montažu


Cijena za rolo komarnike. Cijena za dobavu i montažu rolo komarnika dimenzija 90 x 150 cm.

30.50 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
39.79 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za ponuditelja, montažera komarnika

Druge cijene za Komarnici

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Plise komarnik

Cijena za plise komarnik. Cijena za dobavu i montažu plise komarnika dimenzija 160 x 230 cm€/kom

kom
upit

Rolo komarnik za vrata

Rolo komarnici za vrata. Cijena za horizontalni rolo komarnik za vrata dimenzija 120x240cm€/kom

kom€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Komarnici, sve što morate znati

1. Komarnici za prozore i balkonska vrata. Što morate znati prije kupnje?

Bezbrižno prozračivanje prostorija je neprocjenjivo!

83680262_m.jpg

1.1. Odgovarajuće tehničko rješenje za sve vrste prozora i balkonskih vrata

Na tržištu postoji više vrsta komarnika, odnosno posebnih mreža i stoga je moguće pronaći rješenje za sve oblike i dimenzije prozora i balkonskih vrata. U slučaju da su komarnici integrirani s vanjskim sjenilom ili roletom u kutiji za rolete, to treba predvidjeti tijekom postavljanja sjenila na prozore, odnosno prilikom kupnje novih prozora i vrata. Druga opcija je postavljanje komarnika kao samostalnog elementa naknadno, što je moguće izvesti u bilo koje vrijeme.

1.2. Komarnici nisu samo zaštita od komaraca

Komarnicima se štitimo od komaraca i od svih drugih dosadnih insekata, odnosno svega što može ući ili uletjeti kroz otvorene prozore i vrata. Postoje i izvedbe komarnika koji nas štite od peludi, što je vrlo korisno za sve one koji imaju problema s alergijama. S komarnicima možemo prozračivati prostorije, preko noći ih hladiti na prirodan način, mirno spavati i izbjeći uporabu kemijskih sredstava za zaštitu od insekata. Istina je da kroz mrežu komarnika ulazi nešto manje svježeg zraka nego kroz otvoren prozor ili vrata bez komarnika.

1.3. Boje komarnika

Aluminijski profili obično su dostupni u bijeloj i smeđoj boji, što zadovoljava većinu potreba kupaca. Mreža je sivkaste boje, što omogućuje gotovo nesmetani pogled kroz mrežu. Mrežu primjećujemo samo ako stojimo blizu prozora.

1.4. Komarnici za prozore barem u spavaćoj sobi

Ako imate ograničena financijska sredstva, preporučujemo postavljanje komarnika barem na prozore u spavaćoj sobi. Bezbrižno prozračivanje prostorija u kojima spavamo je neprocjenjivo.

1.5. Kvaliteta komarnika

Prilikom kupnje komarnika treba obratiti pozornost na kvalitetu. Ne preporučujemo vam kupnju fiksnih komarnika čiji se elementi za pričvršćivanje samo nalijepe na okvir prozora. Takvi komarnici u pravilu nisu kvalitetni i ne traju dugo. Nakon nekog vremena ljepilo na nekim mjestima popusti, a s drugih mjesta ga je nemoguće odstraniti. Naravno, ne preporučujemo ni mrežicu zalijepljenu na prozore bez okvira.

1.6. Vijek trajanja i održavanje komarnika

Vijek trajanja komarnika u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti proizvoda, kao i o korisniku. Pravilna uporaba i održavanje omogućuju puno dulji vijek trajanja komarnika od jamstvenog roka, koji je obično dvije godine. Najčešće se dogodi da treba zamijeniti mrežu. Ako su ostale komponente od aluminija, gotovo da i nema održavanja, osim mehaničkih oštećenja, koja su obično posljedica nepravilne uporabe.

2. Dobavljači i izvođači – važna je kvaliteta

Kako biste mogli istražiti informacije na samom tržištu, najprije morate donijeti odluku na koje prozore i vrata želite postaviti komarnike. Zatim je važno potražiti kvalitetne proizvode, jer nam komarnici moraju dobro i čim dulje služiti. Preporuka je raspitati se kod nekoliko dobavljača i pogledati i opipati komarnike. Na opip najbolje možemo primijetiti razliku u kvaliteti. Svi sastavni dijelovi komarnika moraju biti od odabranih, kvalitetnih, nehrđajućih materijala. Pritom je posebno važan materijal od kojeg je napravljena mrežica. Ona mora biti od staklenih vlakana, koja najbolje odolijevaju vremenskim utjecajima. Posljednje, ali ne najmanje važno, prilikom odabira komarnika moramo uzeti u obzir i izgled zgrade, te odabrati boju komarnika koja najviše odgovara postojećim, odnosno novim prozorima i vratima.

3. Različite vrste komarnika

Postoji više vrsta komarnika koje možemo prilagoditi tipu prozora ili balkonskih vrata.

3.1. Fiksni komarnici

Fiksne komarnike možemo jednostavno pričvrstiti neposredno na prozorski okvir ili u zid. Prema potrebi, takve komarnike možemo i skinuti. Dobar su izbor za prozore čije otvore rijetko ili nikada ne upotrebljavamo, pa mreža može ostati pričvršćena od proljeća do jeseni, poput prozora u podrumu.

3.2. Rolo komarnici

Rolo komarnik namotava se u rolo kutiju zajedno sa sjenilom. Sa strane ima vodilice s četkicama koje sprječavaju ulazak insekata. Može se postaviti na vanjsku stranu prozora i vrata ili izravno na zid. Ako imamo biljke u teglama na vanjskoj prozorskoj polici, ova vrsta komarnika je idealna jer tegle treba micati. Rolo komarnikom možemo upravljati ručno, lancem, a postoji i način električnog upravljanja uz mogućnost daljinskog upravljanja. Kada komarnik otvorimo, navije se u kutiju. Može se otvarati vertikalno ili horizontalno.

3.3. Integrirani komarnici

Ovaj tip komarnika ugrađuje se zajedno s roletama u kutije, odnosno u kutije vanjskih sjenila. Komarnik mora biti smješten između prozora i rolete i možemo ga otvoriti i zatvoriti samo kada je roleta spuštena. Istodobno ga roleta štiti od vanjskih utjecaja. Kada podignemo komarnik, namota se u kutiju i sasvim je nevidljiv.

3.4. Krilni komarnici

Krilni komarnik se otvara/zatvara na isti način kao i vrata, odnosno prozor na koji je pričvršćen. Možemo ga ugraditi na sve vrste prozora i vrata, a posebno je primjeren za prolaze. Moguće su izvedbe sa spojnicom s oprugom ili bez nje. Krilo ima i magnetski sustav koji sprječava otvaranje kad puše vjetar. U krilne komarnike spada i zaokretni komarnik, koji omogućuje radijus otvaranja od 240 stupnjeva. Na taj način možemo otvoriti komarnik čak i kada su nam zauzete obje ruke, a on se zatim sam zatvori.

3.5. Klizni komarnici

Još jedno rješenje prikladno za zaštitu prolaza na vrt, balkon ili terasu su klizni komarnici. Mogu se ugraditi na sve vrste vrata. Mogu se otvarati i zatvarati iznutra i izvana. Postoje jednokrilni i dvokrilni komarnici.

3.6. Plise komarnici

Najnoviji sustav samostalnih komarnika za prolazak na vrt, balkon ili terasu su plise komarnici. Mrežica komarnika slaže se i otvara kao harmonika. Plise komarnici mogu se ugraditi na sve vrste vrata. Otvaraju se iznutra i izvana. Prednost plise komarnika ispred kliznih ili krilnih je to što zauzimaju manje prostora uz vrata.

4. Proces

Izbor i ugradnju komarnika najbolje je povjeriti stručnjacima. Ako već imamo prakse, ugradnja je prilično jednostavna i čista. Komarnici se obično ugrađuju na prozore, ali i na vrata. Druga česta opcija je ugradnja u okvir prozora ili vrata. Postoje i izvedbe u slučaju kada ih nije moguće ugraditi na navedene načine. Ako ćemo istodobno mijenjati, odnosno postavljati i rolete ili sjenila, najbolje je izabrati one koje imaju opciju integriranja komarnika ili već imaju ugrađen komarnik.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Zamjena komarnika na tri prozora i balkonska dupla vrata

Zamjena za nove ili osposobljavanje starih jer je zakazao mehanizam dizanja i spuštanja komarnika. 2035.8 € do 3393 €

........

Izrada i montaža komarnika za balkonska vrata

Potrebna izrada i montaža jedanog ili dva komarnika na balkonskim vratima. 678.6 € do 1131 €

........

Izrada komarnika za tri prozora

Potrebna izrada komarnika za tri prozora, Rolo komarnici, veličine cca 100 x 100 cm. 1696.5 € do 2827.5 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Izrada i montaža komarnika, rolete: 5 kom komarnici: 3 kom
Komarnici, Umag

720 € do 1200 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika, komarnici-2 kom
Komarnici, Zagreb

135 € do 225 €

Cijena, Dobava i montaža komarnika, 10 kom
Komarnici, Dubrava

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža rolo komarnika, komarnici-2 kom
Komarnici, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i montaža plise komarnika, komarnici-3 kom
Komarnici, Donja Voća

180 € do 300 €

Cijena, Dobava i ugradnja komarnika, 2x - 39.5 x 79.5 cm
Komarnici, Lumbarda

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i ugradnja komarnika, Po popisu - 8 kom
Komarnici, Zagreb-dio

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada i montaža rolo komarnika, komarnici-5 kom
Komarnici, Zagreb

315 € do 525 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika, komarnici-2 kom
Komarnici, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Popravak kliznog komarnika, 200 x 220 cm
Komarnici, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika, komarnici-2 kom
Komarnici, Solin

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i montaža vrata sa komarnikom za ulazna vrata, cca 200 x 100 cm
Komarnici, Banj

90 € do 150 €

Cijena, Zamjena starog komarnika, cca 100 x 120 cm
Komarnici, Pula

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža vanjskih roleta i komarnika, rolete- 7 kom komarnici-7 kom
Komarnici, Šibenik

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika, komarnici-2 kom
Komarnici, Petrčane

135 € do 225 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika, 2 kom
Komarnici, Medulin

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i postavljanje komarnička na drveni stolariju, cca 112 x 65 cm
Komarnici, Podgora Krapinska

180 € do 300 €

Cijena, Izrada plise komarnik, cca 215 x 128 cm
Komarnici, Brist

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika, po nacrtu
Komarnici, Slunj

90 € do 150 €

Cijena, Zamjena mrežice na prozoru i vratima, komarnika-2 kom
Komarnici, Trogir

90 € do 150 €

Cijena, Izrada komarnika i popravci PVC prozora, komarnici-7 kom
Komarnici, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i m ontaža komarnika za balkonska vrata, 225 x 78 cm
Komarnici, Sesvete

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika za balkonska vrata, 200 x 80 cm
Komarnici, Vodice

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža rolo komarnika, 4 kom
Komarnici, Glavani

225 € do 375 €

Cijena, Izrada i montaža PVC stolarije, prozor-1 kom grilje-4 kom komarnici-4 kom
Komarnici, Sveti Ivan Zelina

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika, komarnici-2 kom
Komarnici, Omišalj

135 € do 225 €

Cijena, Zamjena mreže na dva komarnika, cca 160 x 120
Komarnici, Tisno

180 € do 300 €

Cijena, Popravak komarnika na PVC vratima, komarnici-2 kom
Komarnici, Stara Novalja

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika, prozor-2 kom balkonska vrata-2 kom
Komarnici, Komletinci

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika za prozor, 78 x 128 cm
Komarnici, Sladojevci

45 € do 75 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika, komarnici-2 kom
Komarnici, Zadar

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika za balkonska vrata, cca 240 * 75 cm
Komarnici, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža komarnika za zidnu stijenu, cca 222 x 112 cm
Komarnici, Kali

135 € do 225 €

Cijena, Ugradnja komarnika, komarnici-4 kom
Komarnici, Split

270 € do 450 €

Cijena, Izrada i montaža plise komarnika za balkonska vrata, cca 220 x 75 cm
Komarnici, Dubrava

135 € do 225 €

Cijena, Popravak komarnika integrirani, komarnik-1 kom
Komarnici, Zagreb

45 € do 75 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Komarnici cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

317+ poduzeća za Komarnici
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Komarnici?