Klizna vrata cijena

Cijena kliznih vrata varira i ovisi o veličini krila vrata, izboru vodilica, materijalu i završetku krila vrata. Krilo vrata po želji se može obraditi, urezano uzorom, ali svaka je dodatna usluga dodatni trošak. Cijene se kreću od 80 EUR/m2 nadalje, bez ugradnje. To znači da ćete za klizna staklena vrata standardnih dimenzija oduzeti između 270-370 EUR .

Kome povjeriti izradu/postavljanje kliznih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

CIjena za unutarnja klizna staklena vrata


Cijena kliznih steklenih vrata. Cijena za unutrašnja staklena klizna vrata sa rukohvatima i okovima

198.94 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
477.45 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za ponuditelje, montažere kliznih vrata

Druge cijene za Klizna vrata

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Klizna staklena vrata

Staklo za unutarnja klizna vrata. Staklo za unutarnja vrata, dimenzija 100 x 200 cm i debljine 10 mm.€/kom

kom
upit

Montaža kliznih vrata

Ugradnja kliznih vrata. Cijena za montažu kliznih staklenih vrata.€/kom

kom
upit

Vodilice za klizna vrata cijena

Cijena za vodilice za klizna vrata sobna od iverala. Cijena ne uključuje montažu.€/kom

kom
upit

Klizna sobna vrata cijena

Cijena za drvena klizna sobna vrata standardnih dimenzija. Cijena ne uključuje montažu.€/kom

kom
upit

Klizna vrata po mjeri

Cijena za klizna vrata po mjeri standardnih dimenzija. Cijena uključuje i dobavu i montažu.€/kom

kom
upit

Klizna vrata u zid

Cijena za klizna vrata koja ulaze u zid. Cijena za izradu i montažu kliznih vrata koja ulaze u zid.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Klizna vrata - sve što trebate znati

1. Zašto se odlučiti za unutarnja klizna vrata?

Lijepa, fleksibilna i funkcionalna unutarnja klizna vrata mogu biti rješenje koje tražite. U modernoj arhitekturi volimo naglasiti otvorenost i fluidnost prostora – klizna vrata to osiguravaju. Stvaraju osjećaj protoka kroz stan, što obična vrata jednostavno ne mogu. Lijepa su, elegantna, fleksibilna i štede prostor.

Klizna vrata stvaraju osjećaj protoka prostora, što obična vrata jednostavno ne mogu
Klizna vrata stvaraju osjećaj protoka prostora, što obična vrata jednostavno ne mogu

 

1.1. Omogućuju fleksibilnost

Moderne kuće s otvorenim tlocrtima odgovaraju suvremenom načinu života, ali mogućnost odvajanja prostorija također ima svoje prednosti. Kliznim vratima možete, ako je potrebno, odvojiti kuhinju/blagovaonicu/dnevni boravak od ostatka doma, kada to želite. Rješenje koje vam svakako treba kada vam, recimo, djeca idu na spavanje, a prijatelji su vam u posjetu, dok se tinejdžeri tako mogu odvojiti od vas.

1.2. Štede prostor

Bez obzira na to sklapaju li se klizna vrata ili klize u udubljenje u zidu, s kliznim vratima se ne trebate brinuti koliko prostora će zauzeti luk vaših vrata kada se budu otvarala ili zatvarala. S unutarnjim kliznim vratima, koja teku paralelno s vanjskima, možete imati otvoreni prolaz između interijera i vrta ili balkona. To klizna vrata čini izvrsnim izborom za male domove – klizna vrata između dva povezana prostora (ili između dvije prostorije u sobi) omogućuju vam otvaranje prostora ili izoliranje oba područja, ovisno o tome što vam je u tom trenutku potrebno. Klizna vrata radne sobe koja pripadaju zajedničkom prostoru omogućuju vam da se odvojite od ostatka kućanstva kada posao ili učenje zahtijevaju svu vašu punu pažnju.

1.3. Osiguravaju protočnost

Budući da mogu otvoriti prostor bez zauzimanja prostora kao što to čine obična vrata, klizna vrata omogućuju stvaranje protoka između prostorija bez nezgrapnosti. Što je otvor između prostorija širi, klizna vrata stvaraju veću protočnost kada su otvorena. Okovi vrata mogu se ugraditi u okvir vrata tako da se ne vide, stvarajući besprijekoran izgled i vizualno povećavajući prostor. Savjet: Naravno, trebaju se pravilno ugraditi. Neka vas ne zavara misao da trebate vodilice na podu – danas se većina okova kliznih vrata ugrađuje na vrhu vrata, tako da na podu ne trebate vodilice koje bi prekinule protok između dvije prostorije. Međutim, ako su vaša vrata velika i teška, pobrinite se da okovi vrata mogu podnijeti to opterećenje. Posavjetujte se sa stručnjakom.

1.4. Mogu propuštati svjetlost

Osim održavanja protoka, pomoću kliznih vrata možete stvoriti pregradu između dvije prostorije a da pritom ne blokirate potpuno drugu prostoriju, a time i njezinu svjetlost. Odlučite se za klizna vrata sa staklom ili, ako želite svjetlost, ali ne i potpunu vizualnu povezanost radi privatnosti, potražite matirana ili pjeskarena staklena vrata. Ovo je savršeno rješenje između kuhinja i blagovaonica / dnevnih boravaka, gdje otvorena klizna vrata stvaraju jednu veliku sobu i omogućuju ljudima da se kreću bez potrebe da stalno otvaraju i zatvaraju vrata. Međutim, ako niste uspjeli oprati posuđe i želite uživati ​​sa svojim gostima, jednostavno zatvorite vrata u kuhinju.

1.5. Daju karakter i stil

Postoji bezbroj varijacija dizajna kliznih vrata. Klizna vrata također mogu biti izvrstan način korištenja recikliranih materijala. Stara ili kolekcionarska vrata stolar može preraditi u klizna vrata, što vašem domu dodaje poseban karakter.

1.6. Materijali za klizna vrata

Unutarnja klizna vrata dizajnirana su za kućnu upotrebu. Mogu se upotrebljavati u bilo kojoj prostoriji doma umjesto standardnih vrata ili se mogu upotrebljavati kao garderobna i ugradbena vrata ormara. Naprimjer, možete upotrijebiti klizna ili džepna klizna vrata u kupaonici ili garderobi ili upotrijebiti japanska klizna vrata Shoji od papira ili francuska vrata za odvajanje prostorija. Klizna vrata mogu biti izrađena od mnogo različitih materijala. Klizna vrata izrađena od pjeskarenog ili mliječnog stakla omogućuju privatnost i svjetlost u kupaonici. Vrata mogu biti izrađena od masivnog drva, šupljih materijala, kompozitnih materijala ili PVC-a i vinila. Odabir materijala ovisi uglavnom o izgledu koji želite postići i proračunu koji imate. Također se možete odlučiti za bojenje ili lakiranje vrata po vašim željama. Neki materijali, poput vinila, inače imaju unaprijed definirane mogućnosti boja koje nudi proizvođač, tako da ćete možda biti ograničeni pri izboru.

2. Odaberite kvalitetna klizna vrata

Kada birate klizna vrata, uzmite u obzir starost i stil vašeg doma, koliko je svijetao (razmislite o staklenim kliznim vratima ako želite dodati malo svjetlosti u prostor), kao i o održavanju, i naravno, koliko biste novca željeli odvojiti za kupnju vrata. Jasno je da će za obnovu doma na selu ili uz obalu biti potreban potpuno drukčiji stil vrata nego u modernom urbanom stanu. Zamjenom vrata možete učinkovito osvježiti dom i uskladiti ih s postojećim namještajem. Kada kupujete klizna vrata, odaberite ponuditelja koji nudi kompletnu uslugu. To bi trebalo uključivati ​​početno savjetovanje, pregled na licu mjesta, mjerenja, montažu i usluge nakon prodaje. Obratite pozornost na to da tvrtka nudi garanciju na unutarnja klizna vrata, čime iskazuje povjerenje u svoj proizvod. Važno je da odabrani ponuditelj preuzme odgovornost za upravljanje projektom, nabavu i ugradnju unutarnjih kliznih vrata, te da se koristi samo najkvalitetnijim materijalima i alatima koji su važni za izradu i ugradnju vrata, bilo da su to drvena vrata, vrata od kaljenog stakla, matiranog stakla ili laminata. Dobar ponuditelj uvijek će vam biti na raspolaganju za sva pitanja ili nejasnoće, tako da možete biti sigurni i mirni da ste stvarno u dobrim rukama. I na kraju, ali ne najmanje važno, treba odabrati ponuditelja s dugogodišnjim iskustvom i dobrim referencama.

3. Klizna vrata – vrste

3.1. Džepna klizna vrata

Ova vrsta kliznih vrata pomiče se u zid kad ih otvorimo. Kada su otvorena, ne vidimo ih. Takva vrata moraju se planirati već u fazi gradnje ili postavljanja zidova jer u zid treba ugraditi aluminijsku kasetu s vodilicom za vrata. Zatim se na vodilicu u kaseti montira vratno krilo, a na kraju se zid zatvori oblogama i završnim letvicama.

3.2. Klizna vrata uza zid

Ova vrsta kliznih vrata pomiče se duž zida kada ih otvorimo, odnosno zatvaramo. Drveni dio s vodilicom, odnosno vidljiva aluminijska vodilica montira se na zid ili strop iznad otvora vrata i pored njega. Klizno krilo klizi duž zida.

3.3. Klizna vrata uz dovratnike

Drveni dovratnik montira se u sam otvor zida, a na okvir se pored toga montiraju još i drvena ili ALU karniša i vodilica na koju objesimo vratno krilo.

4. Montaža i održavanje kliznih vrata

Unutarnja klizna vrata naglašavaju šarm i karakter svakog prostora. Također osiguravaju funkcionalnost i uštedu prostora u odnosu na tradicionalna vrata. Zbog njihove sve veće popularnosti, klizna vrata je sada jednostavno montirati.

4.1. Montaža kliznih vrata

Naučiti kako ugraditi klizna vrata nije teško, ali treba voditi računa o detaljima kako bi osigurali da vrata rade ispravno i sigurno. Klizna vrata najbolje djeluju kada pored otvora vrata ima dovoljno praznog prostora da se vrata mogu potpuno otvoriti. Dvostruka klizna vrata zahtijevaju dovoljno prostora s obje strane. Obratite pozornost da na zidu gdje se vrata otvaraju nema prepreka, poput prekidača za svjetlo, električnih utičnica i slično. Ako postoje, treba ih premjestiti negdje drugdje. Krilo kliznih vrata trebalo bi biti dovoljno široko i visoko da u potpunosti prekrije otvor vrata i proteže se čak nekoliko centimetara prijeko, s obje strane i na vrhu otvora vrata. Vodilice za klizna vrata treba montirati dovoljno visoko da između dna vrata i poda ima oko 1 cm prostora kada su obješena. Sigurnosni savjet: Vrata mogu biti teška i teško je njima manevrirati ako ste sami. Za dizanje teških komada dobro je imati na raspolaganju pomoćnika. Koji su načini pričvršćivanja kliznih unutarnjih vrata?

4.1.2. Viseća klizna vrata

Različiti proizvođači nude različite sustave za pričvršćivanje unutarnjih kliznih vrata. Jedan od načina pričvršćivanja su viseća klizna vrata, gdje se vodilica montira na zid ili strop. Na donjem dijelu vrata su podni kotači koji sprječavaju ljuljanje vrata.

4.1.2. Klizna vrata na kotačima

Druga inačica sustava za pričvršćivanje kliznih vrata omogućava da se klizna vrata postavljaju na kotačiće umjesto da se objese na zid ili strop. To je osobito korisno kada zid ili strop nemaju dovoljnu nosivost (suhomontažni zidovi i strop). U tom slučaju vrata moraju imati montirane kotačiće pri dnu, a u podu ugrađenu vodilicu po kojoj voze kotačići. Vrata imaju, dakle, gornju vodilicu, koja je pričvršćena na zid ili strop, i donju vodilicu, koja je montirana u pod (podna obloga nije obvezna). Većina težine vrata tako se prenosi u pod, a ne na zidove ili strop.

4.1.3. Ugrađene podne vodilice za klizna vrata

Je li moguće i donje vodilice vrata postaviti u pod? Naravno! Ako je na pod postavljen parket, onda se u pod urezuje uski kanal u koji se ugrađuje podna vodilica. Ako želite postaviti vodilicu u pod za koji je predviđena obloga od keramičkih pločica, treba prije postavljanja pločica pripremiti predprofil vodilice kliznih vrata. Kada se pločice postave, vodilice se ubacuju u predprofil. Međutim, ako je podna obloga tapison, vodilica se postavlja između poda i tekstilne obloge. Svi spomenuti primjeri osiguravaju da profil odnosno kanal za vodilice bude poravnan s podnom površinom, što izgleda puno ljepše nego kada vodilica strši iz poda.

4.2. Održavanje kliznih vrata

Nakon što uspješno ugradite klizna vrata, važno je da ih održavate čistima i u dobrom stanju. Budući da nisu izložena vanjskim elementima, unutarnja klizna vrata ne zahtijevaju puno održavanja osim uobičajenog čišćenja. Uvijek slijedite upute proizvođača za čišćenje i održavanje vrata i okova.

Evo nekoliko općih savjeta za čišćenje i održavanje kliznih vrata: Okove i vodilice redovito brišite mekom krpom i blagim sredstvom za čišćenje. Za čišćenje vrata upotrebljavajte prikladno sredstvo za čišćenje drva, odnosno za druge materijale. Očistite staklene površine sredstvom za čišćenje stakla. Ne upotrebljavajte oštra sredstva za čišćenje koja sadrže bjelilo. Ne upotrebljavajte grubu krpu niti čeličnu vunu na vratima ili okovima vrata. Ako se olabave, zategnite vijke i zamijenite okove u slučaju oštećenja.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Izrada kliznih harmonika vrata

Potrebna izrada kliznih harmonika vrata dimenzije cca 2800 x 2500 mm. 2714.4 € do 4524 €

........

Klizna vrata za zidni ormar

Dvokrilna klizna vrata za zidni ormaru u spavačoj sobi
Svijetli otvor vis.2635mm širina 1475mm.
Molim vašu ponudu i prjedlog za više kombinacija bijela lakirana ili kombinacija bijelalakirana sa staklom ili ogledalom. 4071.6 € do 6786 €

........

Izrada i ugradnja dvokrilnih kliznih vrata

Potrebna izrada i montaža dvokrilnih bijelih kliznih vrata. Vrata su dimenzije :
Širina cca 180cm
Visina cca 250cm. 3393 € do 5655 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Klizna vrata za ormar s jednom stijenom s ogledalom, 4 kom / cca 262 × 395 cm
Klizna vrata, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih staklenih vrata, cca 58 x 200 cm
Klizna vrata, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih vrata, cca 246 x 251 cm
Klizna vrata, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih vrata, cca 110 x 260 cm
Klizna vrata, Sesvete

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih vrata, 135 x 200 cm
Klizna vrata, Vrbovec

225 € do 375 €

Cijena, Izrada kliznih vrata, 317 x 548 cm
Klizna vrata, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih staklenih vrata, cca 75 × 206 cm
Klizna vrata, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih vrata "slide-in", 1 kom
Klizna vrata, Mačkovec

270 € do 450 €

Cijena, Izrada i montaža staklenih kliznih vrata za kupaonu, 200 x 85 cm
Klizna vrata, Sela

450 € do 750 €

Cijena, Jednokrilna bijela vrata, cca 236.5 x 137
Klizna vrata, Adamovec

315 € do 525 €

Cijena, Izrada sobnih vrata, štokova i kuhinjskih kliznih vrata, 4 kom sobnih vrata + klizna (okvir drvo, sredina staklo)
Klizna vrata, Sesvete

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih vrata, vrata-2 kom
Klizna vrata, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Fiksirati i učvrstiti postavljena klizna vrata od drveta, 205 x 80 cm 4 puta
Klizna vrata, Lozice

270 € do 450 €

Cijena, Dobava i montaža kliznih vrata, 1 kom
Klizna vrata, Zagreb

225 € do 375 €

Cijena, Zamjena stakla ili cijelih kliznih vrata, dužina cca 2, 5 m
Klizna vrata, Zagreb

360 € do 600 €

Cijena, Izrada i ugradnja kliznih vrata za kupaonu (drvo) sa podžbuknom i okovima, 1 kom/ cca 200 x 70 cm
Klizna vrata, Seketin

270 € do 450 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih vrata za kupaonu, cca 220 x 70 cm
Klizna vrata, Gornji Kneginec

180 € do 300 €

Cijena, Izrada i montaža staklenih kliznih vrata, klizna vrata-2 kom
Klizna vrata, Rijeka

720 € do 1200 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih vrata za kupaonicu, 1 kom - cca 200 x 75 cm
Klizna vrata, Zagreb

405 € do 675 €

Cijena, Izrada i montaža staklenih kliznih vrata, 80 x 205 cm
Klizna vrata, Rijeka

450 € do 750 €

Cijena, Dobava i montaža staklenih kliznih vrata, cca 750 x 2000mm
Klizna vrata, Zagreb-dio

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih staklenih vrata, cca 220 x 150 cm
Klizna vrata, Ilok

450 € do 750 €

Cijena, Izrada i montaža sobnih i kliznih vrata, klizna vrata: 1 kom sobna vrata: 3 kom
Klizna vrata, Klada

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada kliznih vrata za dječju sobu, cca 110 x 200cm
Klizna vrata, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Izrada kliznih sobnih vrata, 2 kom, 210 x 80 cm
Klizna vrata, Split

450 € do 750 €

Cijena, Ugradnja kliznih vrata s ogledalom na ugradbeni ormar, 1 kom / visina 2,60 m, širina 0,87 m
Klizna vrata, Rovinj

270 € do 450 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih staklenih vrata, 295 x 100 cm
Klizna vrata, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Popravak unutarnjih metalnih kliznih vrata , vrata-1 kd
Klizna vrata, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih drvenih vrata, 90 x 205 x 5 cm
Klizna vrata, Zadar

180 € do 300 €

Cijena, Klizna vrata, 3 kom
Klizna vrata, Privlaka

1080 € do 1800 €

Cijena, Drvena klizna vrata za ostavu, 210 x 60 cm
Klizna vrata, Split

270 € do 450 €

Cijena, Popravak kliznih vrata, 1 kom
Klizna vrata, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Izrada i montaža sobnih vrata, sobna vrata-10 kom
Klizna vrata, Zadar

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada i montaža kliznih dvorišnih vrata, Klizna vrata 1,4 x 7 m s motorom (teleskopska) + ulazna 1,4 x 1 m
Klizna vrata, Varaždinske Toplice

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i ugradnja kliznih vrata, klizna vrata-2 kd
Klizna vrata, Varaždin

450 € do 750 €

Cijena, Ugradbena klizna vrata, cca 2.5 x 2 m
Klizna vrata, Split

450 € do 750 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Klizna vrata cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

90+ poduzeća za Klizna vrata
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Klizna vrata?