KLIZNA VRATA cijena

Cijena kliznih vrata varira i ovisi o veličini krila vrata, izboru vodilica, materijalu i završetku krila vrata. Krilo vrata po želji se može obraditi, urezano uzorom, ali svaka je dodatna usluga dodatni trošak. Cijene se kreću od 600 kn/m2 nadalje, bez ugradnje. To znači da ćete za klizna staklena vrata standardnih dimenzija oduzeti između 2000-2800 kn .

Kome povjeriti izradu/postavljanje kliznih vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA UNUTARNJA KLIZNA STAKLENA VRATA


Cijena kliznih steklenih vrata. Cijena za unutrašnja staklena klizna vrata sa rukohvatima i okovima

1500.00 KN/kom

VRLO NISKA CIJENA
KN/kom

SREDNJA CIJENA
3600.00 KN/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA ponuditelje, montažere kliznih vrata

DRUGE CIJENE ZA KLIZNA VRATA

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Klizna staklena vrata

Staklo za unutarnja klizna vrata. Staklo za unutarnja vrata, dimenzija 100 x 200 cm i debljine 10 mm.


KN

KN/kom

kom
upit

Montaža kliznih vrata

Ugradnja kliznih vrata. Cijena za montažu kliznih staklenih vrata.


KN

KN/kom

kom
upit

Vodilice za klizna vrata cijena

Cijena za vodilice za klizna vrata sobna od iverala. Cijena ne uključuje montažu.


KN

KN/kom

kom
upit

Klizna sobna vrata cijena

Cijena za drvena klizna sobna vrata standardnih dimenzija. Cijena ne uključuje montažu.


KN

KN/kom

kom
upit

Klizna vrata po mjeri

Cijena za klizna vrata po mjeri standardnih dimenzija. Cijena uključuje i dobavu i montažu.


KN

KN/kom

kom
upit

Klizna vrata u zid

Cijena za klizna vrata koja ulaze u zid. Cijena za izradu i montažu kliznih vrata koja ulaze u zid.


KN

KN/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Klizna vrata - sve što trebate znati

1. Zašto se odlučiti za unutarnja klizna vrata?

Lijepa, fleksibilna i funkcionalna unutarnja klizna vrata mogu biti rješenje koje tražite. U modernoj arhitekturi volimo naglasiti otvorenost i fluidnost prostora – klizna vrata to osiguravaju. Stvaraju osjećaj protoka kroz stan, što obična vrata jednostavno ne mogu. Lijepa su, elegantna, fleksibilna i štede prostor.

Klizna vrata stvaraju osjećaj protoka prostora, što obična vrata jednostavno ne mogu
Klizna vrata stvaraju osjećaj protoka prostora, što obična vrata jednostavno ne mogu

 

1.1. Omogućuju fleksibilnost

Moderne kuće s otvorenim tlocrtima odgovaraju suvremenom načinu života, ali mogućnost odvajanja prostorija također ima svoje prednosti. Kliznim vratima možete, ako je potrebno, odvojiti kuhinju/blagovaonicu/dnevni boravak od ostatka doma, kada to želite. Rješenje koje vam svakako treba kada vam, recimo, djeca idu na spavanje, a prijatelji su vam u posjetu, dok se tinejdžeri tako mogu odvojiti od vas.

1.2. Štede prostor

Bez obzira na to sklapaju li se klizna vrata ili klize u udubljenje u zidu, s kliznim vratima se ne trebate brinuti koliko prostora će zauzeti luk vaših vrata kada se budu otvarala ili zatvarala. S unutarnjim kliznim vratima, koja teku paralelno s vanjskima, možete imati otvoreni prolaz između interijera i vrta ili balkona. To klizna vrata čini izvrsnim izborom za male domove – klizna vrata između dva povezana prostora (ili između dvije prostorije u sobi) omogućuju vam otvaranje prostora ili izoliranje oba područja, ovisno o tome što vam je u tom trenutku potrebno. Klizna vrata radne sobe koja pripadaju zajedničkom prostoru omogućuju vam da se odvojite od ostatka kućanstva kada posao ili učenje zahtijevaju svu vašu punu pažnju.

1.3. Osiguravaju protočnost

Budući da mogu otvoriti prostor bez zauzimanja prostora kao što to čine obična vrata, klizna vrata omogućuju stvaranje protoka između prostorija bez nezgrapnosti. Što je otvor između prostorija širi, klizna vrata stvaraju veću protočnost kada su otvorena. Okovi vrata mogu se ugraditi u okvir vrata tako da se ne vide, stvarajući besprijekoran izgled i vizualno povećavajući prostor. Savjet: Naravno, trebaju se pravilno ugraditi. Neka vas ne zavara misao da trebate vodilice na podu – danas se većina okova kliznih vrata ugrađuje na vrhu vrata, tako da na podu ne trebate vodilice koje bi prekinule protok između dvije prostorije. Međutim, ako su vaša vrata velika i teška, pobrinite se da okovi vrata mogu podnijeti to opterećenje. Posavjetujte se sa stručnjakom.

1.4. Mogu propuštati svjetlost

Osim održavanja protoka, pomoću kliznih vrata možete stvoriti pregradu između dvije prostorije a da pritom ne blokirate potpuno drugu prostoriju, a time i njezinu svjetlost. Odlučite se za klizna vrata sa staklom ili, ako želite svjetlost, ali ne i potpunu vizualnu povezanost radi privatnosti, potražite matirana ili pjeskarena staklena vrata. Ovo je savršeno rješenje između kuhinja i blagovaonica / dnevnih boravaka, gdje otvorena klizna vrata stvaraju jednu veliku sobu i omogućuju ljudima da se kreću bez potrebe da stalno otvaraju i zatvaraju vrata. Međutim, ako niste uspjeli oprati posuđe i želite uživati ​​sa svojim gostima, jednostavno zatvorite vrata u kuhinju.

1.5. Daju karakter i stil

Postoji bezbroj varijacija dizajna kliznih vrata. Klizna vrata također mogu biti izvrstan način korištenja recikliranih materijala. Stara ili kolekcionarska vrata stolar može preraditi u klizna vrata, što vašem domu dodaje poseban karakter.

1.6. Materijali za klizna vrata

Unutarnja klizna vrata dizajnirana su za kućnu upotrebu. Mogu se upotrebljavati u bilo kojoj prostoriji doma umjesto standardnih vrata ili se mogu upotrebljavati kao garderobna i ugradbena vrata ormara. Naprimjer, možete upotrijebiti klizna ili džepna klizna vrata u kupaonici ili garderobi ili upotrijebiti japanska klizna vrata Shoji od papira ili francuska vrata za odvajanje prostorija. Klizna vrata mogu biti izrađena od mnogo različitih materijala. Klizna vrata izrađena od pjeskarenog ili mliječnog stakla omogućuju privatnost i svjetlost u kupaonici. Vrata mogu biti izrađena od masivnog drva, šupljih materijala, kompozitnih materijala ili PVC-a i vinila. Odabir materijala ovisi uglavnom o izgledu koji želite postići i proračunu koji imate. Također se možete odlučiti za bojenje ili lakiranje vrata po vašim željama. Neki materijali, poput vinila, inače imaju unaprijed definirane mogućnosti boja koje nudi proizvođač, tako da ćete možda biti ograničeni pri izboru.

2. Odaberite kvalitetna klizna vrata

Kada birate klizna vrata, uzmite u obzir starost i stil vašeg doma, koliko je svijetao (razmislite o staklenim kliznim vratima ako želite dodati malo svjetlosti u prostor), kao i o održavanju, i naravno, koliko biste novca željeli odvojiti za kupnju vrata. Jasno je da će za obnovu doma na selu ili uz obalu biti potreban potpuno drukčiji stil vrata nego u modernom urbanom stanu. Zamjenom vrata možete učinkovito osvježiti dom i uskladiti ih s postojećim namještajem. Kada kupujete klizna vrata, odaberite ponuditelja koji nudi kompletnu uslugu. To bi trebalo uključivati ​​početno savjetovanje, pregled na licu mjesta, mjerenja, montažu i usluge nakon prodaje. Obratite pozornost na to da tvrtka nudi garanciju na unutarnja klizna vrata, čime iskazuje povjerenje u svoj proizvod. Važno je da odabrani ponuditelj preuzme odgovornost za upravljanje projektom, nabavu i ugradnju unutarnjih kliznih vrata, te da se koristi samo najkvalitetnijim materijalima i alatima koji su važni za izradu i ugradnju vrata, bilo da su to drvena vrata, vrata od kaljenog stakla, matiranog stakla ili laminata. Dobar ponuditelj uvijek će vam biti na raspolaganju za sva pitanja ili nejasnoće, tako da možete biti sigurni i mirni da ste stvarno u dobrim rukama. I na kraju, ali ne najmanje važno, treba odabrati ponuditelja s dugogodišnjim iskustvom i dobrim referencama.

3. Klizna vrata – vrste

3.1. Džepna klizna vrata

Ova vrsta kliznih vrata pomiče se u zid kad ih otvorimo. Kada su otvorena, ne vidimo ih. Takva vrata moraju se planirati već u fazi gradnje ili postavljanja zidova jer u zid treba ugraditi aluminijsku kasetu s vodilicom za vrata. Zatim se na vodilicu u kaseti montira vratno krilo, a na kraju se zid zatvori oblogama i završnim letvicama.

3.2. Klizna vrata uza zid

Ova vrsta kliznih vrata pomiče se duž zida kada ih otvorimo, odnosno zatvaramo. Drveni dio s vodilicom, odnosno vidljiva aluminijska vodilica montira se na zid ili strop iznad otvora vrata i pored njega. Klizno krilo klizi duž zida.

3.3. Klizna vrata uz dovratnike

Drveni dovratnik montira se u sam otvor zida, a na okvir se pored toga montiraju još i drvena ili ALU karniša i vodilica na koju objesimo vratno krilo.

4. Montaža i održavanje kliznih vrata

Unutarnja klizna vrata naglašavaju šarm i karakter svakog prostora. Također osiguravaju funkcionalnost i uštedu prostora u odnosu na tradicionalna vrata. Zbog njihove sve veće popularnosti, klizna vrata je sada jednostavno montirati.

4.1. Montaža kliznih vrata

Naučiti kako ugraditi klizna vrata nije teško, ali treba voditi računa o detaljima kako bi osigurali da vrata rade ispravno i sigurno. Klizna vrata najbolje djeluju kada pored otvora vrata ima dovoljno praznog prostora da se vrata mogu potpuno otvoriti. Dvostruka klizna vrata zahtijevaju dovoljno prostora s obje strane. Obratite pozornost da na zidu gdje se vrata otvaraju nema prepreka, poput prekidača za svjetlo, električnih utičnica i slično. Ako postoje, treba ih premjestiti negdje drugdje. Krilo kliznih vrata trebalo bi biti dovoljno široko i visoko da u potpunosti prekrije otvor vrata i proteže se čak nekoliko centimetara prijeko, s obje strane i na vrhu otvora vrata. Vodilice za klizna vrata treba montirati dovoljno visoko da između dna vrata i poda ima oko 1 cm prostora kada su obješena. Sigurnosni savjet: Vrata mogu biti teška i teško je njima manevrirati ako ste sami. Za dizanje teških komada dobro je imati na raspolaganju pomoćnika. Koji su načini pričvršćivanja kliznih unutarnjih vrata?

4.1.2. Viseća klizna vrata

Različiti proizvođači nude različite sustave za pričvršćivanje unutarnjih kliznih vrata. Jedan od načina pričvršćivanja su viseća klizna vrata, gdje se vodilica montira na zid ili strop. Na donjem dijelu vrata su podni kotači koji sprječavaju ljuljanje vrata.

4.1.2. Klizna vrata na kotačima

Druga inačica sustava za pričvršćivanje kliznih vrata omogućava da se klizna vrata postavljaju na kotačiće umjesto da se objese na zid ili strop. To je osobito korisno kada zid ili strop nemaju dovoljnu nosivost (suhomontažni zidovi i strop). U tom slučaju vrata moraju imati montirane kotačiće pri dnu, a u podu ugrađenu vodilicu po kojoj voze kotačići. Vrata imaju, dakle, gornju vodilicu, koja je pričvršćena na zid ili strop, i donju vodilicu, koja je montirana u pod (podna obloga nije obvezna). Većina težine vrata tako se prenosi u pod, a ne na zidove ili strop.

4.1.3. Ugrađene podne vodilice za klizna vrata

Je li moguće i donje vodilice vrata postaviti u pod? Naravno! Ako je na pod postavljen parket, onda se u pod urezuje uski kanal u koji se ugrađuje podna vodilica. Ako želite postaviti vodilicu u pod za koji je predviđena obloga od keramičkih pločica, treba prije postavljanja pločica pripremiti predprofil vodilice kliznih vrata. Kada se pločice postave, vodilice se ubacuju u predprofil. Međutim, ako je podna obloga tapison, vodilica se postavlja između poda i tekstilne obloge. Svi spomenuti primjeri osiguravaju da profil odnosno kanal za vodilice bude poravnan s podnom površinom, što izgleda puno ljepše nego kada vodilica strši iz poda.

4.2. Održavanje kliznih vrata

Nakon što uspješno ugradite klizna vrata, važno je da ih održavate čistima i u dobrom stanju. Budući da nisu izložena vanjskim elementima, unutarnja klizna vrata ne zahtijevaju puno održavanja osim uobičajenog čišćenja. Uvijek slijedite upute proizvođača za čišćenje i održavanje vrata i okova.

Evo nekoliko općih savjeta za čišćenje i održavanje kliznih vrata: Okove i vodilice redovito brišite mekom krpom i blagim sredstvom za čišćenje. Za čišćenje vrata upotrebljavajte prikladno sredstvo za čišćenje drva, odnosno za druge materijale. Očistite staklene površine sredstvom za čišćenje stakla. Ne upotrebljavajte oštra sredstva za čišćenje koja sadrže bjelilo. Ne upotrebljavajte grubu krpu niti čeličnu vunu na vratima ili okovima vrata. Ako se olabave, zategnite vijke i zamijenite okove u slučaju oštećenja.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADU I POSTAVLJANJE KLIZNIH VRATA

Klizna,sobna jednokrilna vrata širine 1 x visine 2,10 m. 945 KN do 1575 KN


........

IZRADA I MONTAŽA ALU KLIZNE STAKLENE STIJENKE

Potrebna izrada i montaža ALU klizne staklene stijenke. Otvor cca 420 x 256 cm je potrebno zatvoriti sa tri klizne stijene 140x257 koje se sve tri mogu gurnuti iza fix. zida. Želim da stolarija ima metalni crni okvir i satinirano bijelo staklo. 31500 KN do 52500 KN


........

KLIZNA VRATA

Dvokrilna, drvena klizna vrata u japanskom stilu. 945 KN do 1575 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, UGRADNJA ECLISSE SOBNIH KLIZNIH VRATA, 1 KOM
Klizna vrata, Strmec Samoborski

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, IZRADA ŠINE ZA DRVENA KLIZNA VRATA, CCA 230 X 250 CM
Klizna vrata, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA U BIJELOJ BOJI, CCA 257 X 210 CM
Klizna vrata, Sesvete

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA NA VODILICU BEZ BUŠANJA PODA, CCA 146 X 190 CM
Klizna vrata, Split

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA I UGRADNJA KLIZNIH VRATA, VRATA-3 KOM
Klizna vrata, Podravska Slatina

3037.5 KN do 5062.5 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA STAKLENE PREGRADNE STIJENKE, CCA 255 X 246 CM
Klizna vrata, Split

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH SOBNIH VRATA, KLIZNA VRATA-2 KOM
Klizna vrata, Vrbovec

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA, CCA 143 X 302 CM
Klizna vrata, Zagreb

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, KLIZNA SOBNA VRATA, 2 KOM
Klizna vrata, Zagreb-dio

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADU I MONTAŽA KLIZNIH SOBNIH VRATA, CCA 208 X 225 CM
Klizna vrata, Zagreb

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, STAKLENA KLIZNA VRATA IZMEĐU TRPEZARIJE I DNEVNOG BORAVKA, 1 KOM
Klizna vrata, Klana

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA SA ZAKLJUČAVANJEM, KLIZNA VRATA-2 KOM
Klizna vrata, Milna

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, STAKLENA KLIZNA VRATA ZA TERASU, 3 M2
Klizna vrata, Subotica Podravska

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UNUTARNJIH VRATA, KRILNA VRATA-3 KOM KLIZNA VRATA-1 KOM
Klizna vrata, Omišalj

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, KAZETNA STAKLENA VRATA, 80 X 200 CM
Klizna vrata, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA STAKLENE STIJENE, 2 KOM - 255 X 88 CM
Klizna vrata, Sinj

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENOG PREGRADNOG ZIDA SA KLIZNIM VRATIMA , CCA 2,95 X 2,78 M
Klizna vrata, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA SOBNIH KLIZNIH VRATA, CCA 255 X 80 CM
Klizna vrata, Gornji Stupnik

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA ZA NIŠU , CCA 250 X 200 CM
Klizna vrata, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, ZAMJENA UNUTARNJIH VRATA, 2 I 1 KLIZNA
Klizna vrata, Đurđevac

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA KLIZNIH VRATA PO MJERI, CCA 132 X 210 CM
Klizna vrata, Križevci

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENIH KLIZNIH VRATA, CCA 75 X 200 CM
Klizna vrata, Zagreb

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA KLIZNIH STAKLENIH VRATA, 3 - KOM
Klizna vrata, Sinj

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, KLIZNA VRATA ZA KUPAONU, 1 KOM VRATA, 80 X 200 CM
Klizna vrata, Dubrava

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, NABAVA I UGRADNJA SOBNIH VRATA, 8 - KOM
Klizna vrata, Zaprešić

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, STAKLENA KLIZNA VRATA, 1
Klizna vrata, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA , CCA 200 X 70 CM
Klizna vrata, Brod Moravice

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH SOBNIH VRAT OD KALJENOG STAKLA, CCA 205 X 90 CM
Klizna vrata, Bogačevo

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA, CCA 120 X 226 CM
Klizna vrata, Zagreb

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH STAKLENIH VRATA SA METALNIM OKVIREM, CCA 160 X 230 CM
Klizna vrata, Zagreb

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA STAKLENE KLIZNE STIJENE, CCA 150 X 237 CM
Klizna vrata, Opatija

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA, KLIZNA VRATA-2 KOM
Klizna vrata, Samobor

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNE STAKLENE STIJENE, STIJENE-3 KOM
Klizna vrata, Ivanic Grad

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH STAKLENIH VRATA, CCA 205 X 82 CM 2 KOM
Klizna vrata, Vrbovec

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KLIZNIH VRATA, CCA 200 X 110 CM
Klizna vrata, Brezik Našički

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENIH KLIZNIH VRATA, KLIZNA VRATA-3 KOM
Klizna vrata, Orebić

2700 KN do 4500 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

KLIZNA VRATA CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

60+ PODUZEĆA ZA KLIZNA VRATA
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KLIZNA VRATA?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana