Za područje

  Dizalica topline - cijena toplinske pumpe

  Prije nego što počnete instalirati toplinsku pumpu, usporedite značajke svoje kuće s osobinama vašeg uređaja. Nemojte se zavaravati cijenom, jer se bez dobrog razmišljanja dizalica topline može preplatiti, a još gore je ukoliko kupite prejaku, ušteda je mnogo manja. Cijena ne bi trebala biti glavni kriterij, jer je toplinska pumpa investicija 20 i više godina. Glavni kriterij treba biti kvaliteta toplinske crpke i stručni savjet o njenom izboru, kako se sustav instalira i regulira te sama instalacija. Toplinska crpka sama po sebi može biti vrlo dobar uređaj, ali ako nije pravilno instaliran u sustav, neće raditi ispravno i energetska učinkovitost će biti manja. Cijena sustava toplinske crpke voda-voda ili zemlja-voda je najviša i kreće se od 9.300-13.300 EUR bez ulaganja u distribucijski sustav. Cijena dizalice topline zrak-voda je mnogo niža, za opskrbu i ugradnju prosječne toplinske pumpe od 8kW, koja je dovoljna za dobro izoliranu stambenu kuću, odbit ćete 4.000 EUR. Koja je ušteda na grijanju? Tri puta!

  Kome povjeriti postavljanje dizalice topline? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Dizalice topline, cijena dobave i ugradnje


  Cijena dizalice topline. Cijena za dobavu i ugradnju dizalice topline na obiteljskoj kući, snage 12kW.

  6631.30 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  7957.56 €/kom

  SREDNJA CIJENA
  10610.08 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Dizalica topline (2024)

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Dizalica topline

  Cijena ugradnje dizalice topline. Trošak montaže dizalice topline za toplu vodu


  kom

  €/kom

  Dizalica topline za sanitarnu vodu

  Dobava dizalice topline za sanitarnu vodu


  kom

  €/kom

  Niskotemperaturna toplinska pumpa zrak voda

  Dobava niskotemperaturne dizalice topline zrak voda


  kom

  €/kom

  Toplinska pumpa cijena

  Cijena toplinske pumpe FUJIAIR GREE (20kw) za grijanje i hlađenje. Trošak za toplinsku pumpu i uređaj za hlađenje.


  kom

  €/kom

  Visokotemperaturna dizalica topline zrak voda

  Dobava visokotemperaturne dizalice topline zrak voda


  kom

  €/kom

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Toplinska pumpa, sve što morate znati

  1. Što morate znati prije kupnje toplinske pumpe?

  toplotne-crpalke.jpg
  Toplinske pumpe, energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv način grijanja.

  1.1. Prednosti toplinskih pumpi

  Manja potrošnja energije, manja emisija štetnih tvari i osjetno niži troškovi grijanja.

  U dobro izoliranim, pasivnim zgradama, troškovi grijanja, hlađenja i pripreme tople vode niži su i do 10 puta nego kod klasičnih načina grijanja na lož ulje.

  Ulaganje u toplinsku pumpu nadoknađuje se najkraćem mogućem roku

  Uz pravilan odabir odgovarajuće toplinske pumpe i povoljnog ponuditelja, investicija se vraća u roku od 5 godina. Gotovo je sigurno da se ulaganje nadoknađuje u znatno kraćem roku od drugih alternativnih obnovljivih izvora grijanja (solarno grijanje, peleti, fotonaponski sustavi i sl.).

  Dugi vijek i praktički nema održavanja

  Vijek toplinskih pumpi je i do 25 godina, a za svoj rad ne treba gotovo nikakvo održavanje. Ljeti njima možemo hladiti prostorije, a time smanjujemo i troškove klimatizacijskih uređaja.

  1.2. Nedostatci toplinskih pumpi

  Glasnoća kompresora

  Suvremene toplinske pumpe nešto su tiše (danas oko 52 decibela), a unatoč tome preporučuje se vanjske jedinice s kompresorom postaviti npr. ispod prozora spavaće sobe. Ako vanjsku jedinicu postavimo na udaljenost od 3 metra od otvorenog prozora, zvuk je još glasniji.

  Ograničenja

  Za toplinsku pumpu tipa voda - voda potreban je izvor vode s dovoljno snažnim protokom vode, a za toplinsku pumpu tipa zemlja - voda dovoljna velika parcela (parcela mora biti barem 2 puta veća od veličine zgrade) za polaganje zemaljskih kolektora. Obje navedene vrste toplinskih pumpi skuplje su od inverterskog tipa zrak - voda, a za nju treba i dobiti odgovarajuće dozvole. Toplinske pumpe tipa zemlja - voda i voda - voda s druge strane imaju puno bolju iskoristivost od crpki zrak - voda. Zato je preporučljivo prije kupnje uz pomoć stručnjaka (projektanta) dobro razmisliti koja je toplinska pumpa najprikladnija i najisplativija za naše potrebe. 

  2. Izbor ponuditelja i izvođača

  Samo izbor kvalitetnog ponuditelja osigurava nesmetani rad, velike uštede i dug radni vijek toplinske pumpe.

  2.1. Kvalitetna montaža toplinske pumpe

  Odgovarajuća i kvalitetno izvedena montaža od ključne je važnosti za dobar rad toplinske pumpe. Tržište je danas puno prodavatelja toplinskih pumpi koji nude i montažu, a nemaju vlastite ekipe za montažu. Montažu organiziraju s podizvođačima, odnosno vanjskim monterima. To je loše jer se u tom slučaju podijeli odgovornost za kvalitetno izvedene radove. U praksi je često da monter upotrijebi nekvalitetan materijal za ugradnju, nekvalitetno i estetski loše izvede instalaciju, te se ne odaziva kada treba ukloniti eventualne nedostatke. Zbog toga je vrlo važno odlučiti se za ponuditelja koji ima vlastite montažne i servisne ekipe i nudi garanciju za cjelokupnu uslugu kupnje i montaže. 

  2.2. Iskustva korisnika

  Provjerite izvedene projekte ponuditelja i s njim dogovorite posjet objektima koji su slični vašem. Tako ćete iz prve ruke vidjeti kako je posao obavljen. S korisnicima možete razgovarati o njihovim iskustvima, a možete i usporediti troškove, raspitati se o pouzdanosti usluga nakon prodaje, kao npr. usluga servisiranja.

  2.3. Servis toplinskih pumpi

  Važno je da ponuditelj ima vlastitu službu za servis i sve odgovarajuće certifikate za prodaju i montažu toplinskih pumpi. Raspitajte se također o roku čekanja servisne službe. Nije dobra ideja da toplinsku pumpu kupite u trgovini, a zatim u vlastitom aranžmanu naručite montažu kod drugog ponuditelja! Montažer koji je istodobno i serviser nije dovoljno zainteresiran za izvođenje besplatnog servisa i zbog toga ćete ga dugo čekati, budući da će radije preuzimati druge, plaćene poslove.

  3. Različite vrste toplinskih pumpi

  3.1. S obzirom na izvor energije

  Tipovi toplinskih pumpi nazivaju se prema izvoru iz kojeg crpe energiju voda - voda, zemlja - voda i zrak - voda. Pritom prva riječ u nazivu govori otkud pumpa crpi, a druga kamo prenosi toplinu. 

  Toplinska pumpa voda - voda

  Među najučinkovitije toplinske pumpe spada tip voda - voda. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je da se vaš objekt mora nalaziti na području bogatom podzemnom vodom. Za toplinsku pumpu voda - voda treba napraviti bušotinu, za što morate imati određene dozvole. Koeficijent učinkovitosti za toplinske pumpe voda - voda je najviši od svih tipova toplinskih pumpi i iznosi 4,5. Koeficijent učinkovitosti odnos je između željene topline i uložene pogonske energije (npr. COP = 4,5 znači da za 4,5 kWh energije grijanja trošimo 1 kWh električne energije).

  Toplinska pumpa zemlja - voda

  Druga najučinkovitija toplinska pumpa je tip zemlja - voda. Njen koeficijent učinkovitosti iznosi 4,0. Osnovni uvjet za postavljanje te pumpe je veća površina zemlje oko objekta u koju se mogu postaviti kolektori. Nedostatak te pumpe je zaleđivanje vode u njima ako se ne postave dovoljno duboko. U slučaju da se kolektori postave vertikalno, treba dobiti dozvolu za bušotinu, a sonde se polažu od 30 do 200 metara u dubinu.

  Toplinska pumpa zrak - voda

  Na slovenskom tržištu prodano je 90% toplinskih pumpi tipa zrak - voda. Ova vrsta toplinske pumpe zrak - voda je najjednostavnija i najpovoljnija za montažu. Zbog toga se investicija u toplinsku pumpu zrak - voda isplati unatoč tome što je njena učinkovitost malo lošija od druge dvije (koeficijent učinkovitosti je samo 3,5). Učinkovitost rada ove toplinske pumpe je unatoč tome znatno bolja od svih tradicionalnih izvora topline. Rok povrata investicije u toplinsku pumpu zrak - voda je najkraći od sve tri opcije, a njen vijek trajanja usporediv je s druge dvije.

  3.2. Toplinske pumpe za grijanje s obzirom na vrstu grijaćeg tijela

  Toplinske pumpe dijelimo i prema izlaznoj temperaturi vode koju mogu osigurati.

  Toplinske pumpe visoke temperature

  U starijim objektima sa slabijom izolacijom i grijanjem klasičnim sustavom radijatora (dovodna temperatura je 55 - 60 Celzijevih stupnjeva) potrebna je toplinska pumpa visoke temperature koja osigurava temperaturu vode do 80 Celzijevih stupnjeva. Samo na taj način možemo osigurati temperaturu primjerenu za grijanje radijatorima bez nepotrebnog preopterećivanja unutarnjih komponenti.

  Toplinske pumpe niske temperature

  U novijim, dobro izoliranim zgradama koje se griju modernim sustavima kao što su podno grijanje, konvektori i radijatori niske temperature dolazi u obzir toplinska pumpa niske temperature. Potonja zagrijava vodu na 55 Celzijevih stupnjeva. Toplinska pumpa niske temperature primjerena je i za starije objekte kod cjelokupne energetske obnove prilikom koje se povećava izolacija objekta i ugrađuje moderniji sustav grijanja. 

  3.2. S obzirom na način rada u sustavu grijanja

  Monovalentni način rada

  U tom načinu rada toplinska crpka bez prebacivanja na druge sustave tijekom cijele sezone grijanja pokriva sve toplinske potrebe zgrade. Temperaturni režim kod monovalentnog načina rada odgovara sustavu grijanja niske temperature monovalentnom i obično je 45/40 Celzijevih stupnjeva.

  Bivalentni alternativni način rada

  U ovom slučaju toplinska pumpa radi, odnosno njen rad je ekonomičan dok vanjska temperatura ne padne ispod 0 - 5 Celzijevih stupnjeva. Kod nižih vanjskih temperatura se isključuje i sustav grijanja se priključuje na drugi izvor topline, obično na kotao za toplu vodu. Sustav ima dva međusobno neovisna generatora koji mijenjaju jedan drugog u slučaju ispada, što je svakako prednost. Temperaturni režim odgovara i sustavu grijanja visoke temperature i u rasponu od 60/50 do 80/60 Celzijevih stupnjeva.

  Bivalentni paralelni način rada

  Toplinska pumpa radi bez spajanja na drugi izvor topline. Kada vanjske temperature padnu ispod 0 stupnjeva, uključuje se o kotao za toplu vodu kao dodatni izvor topline i oba generatora topline rade paralelno.

  Bivalentno djelomično paralelni način rada

  Toplinska pumpa radi jednako kao u slučaju bivalentnog alternativnoga načina rada, s jednom razlikom – regulacijom sami odabiremo željeni način rada kod određenih vanjskih temperatura.

  4. Postupak

  Osim pravilnog izbora vrste toplinske pumpe, vrlo je važno gdje će se i na koji način ugraditi toplinska pumpa. Za pomoć kod izbora najbolje se obratiti stručnjacima i ovlaštenim dobavljačima toplinskih pumpi koji imaju kvalitetne ekipe za montažu i servis.

  4.1. Ugradnja toplinske pumpe

  Sustav toplinske pumpe sastoji se od unutarnje i vanjske jedinice. Odabir lokacije za ugradnju unutarnje jedinice je jednostavan jer ne mora stajati pored dimnjaka ili spremnika za skladištenje. U objektima koji su nanovo izgrađeni obično je to podrum. Unutarnje jedinice toplinske pumpe danas su lijepo dizajnirane i mogu se postaviti u stambeni prostor. Unutarnji dio toplinske pumpe najprije se priključi na već pripremljen razvod cijevi za vodu i cijevi podnog grijanja ili cijevi radijatora. Zatim dolazi na red ugradnja vanjske jedinice, koja se obično postavlja negdje u blizini kuće, na betonsku bazu. Obje jedinice povezuju se električnim cijevima. Zatim slijedi ispuštanje zraka i povezivanje obiju jedinica plinom (freon).

  4.2. Upravljanje toplinskom pumpom

  Nakon ugradnje obiju jedinica i reguliranja svih priključaka slijedi spajanje na vodu i struju. Nakon priključenja na struju cirkulacijske pumpe, ventil za miješanje i mjerač temperature, najprije se iz vanjske jedinice ispusti plin, a zatim se sustav za grijanje napuni vodom i

  ispusti zrak. Time završava puštanje u rad novog sustava. Pri tome je vrlo važno da izvođači upoznaju korisnike s radom sustava i ključnim postavkama. Upravljanje sustavom je unatoč mnoštvu eventualnih postavki sasvim jednostavno, a treba poznavati osnove. Demonstracija upravljanja nužan je dio procesa jer je pravilno upravljanje najvažnije za optimalno funkcioniranje toplinske pumpe i sustava grijanja.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Centralno grijanje + dizalica topline

  Potrebno je uvođenje centralnog grijanja sa dizalicom topline u novogradnju površine cca 400 m2. 271440 € do 452400 €

  ........

  Dobava i ugradnja dizalice topline

  Koristim grijanje na plin i sada je vrijeme za promjenu bojlera i sanaciju dimnjaka ili moguci prelazak na struju, tj. visokotemperaturnu dizalicu topline.
  Stan je veličine 100m2, Zagreb, relativno dobro toplinsko izoliran, pvc stolarija, celicni plocasti radijatori u 5 prostorija i podno grijanje u kupaonici, sve spojeno na stari plinski bojler, topla voda takodjer preko bojlera... 54288 € do 90480 €

  ........

  Izvedba centralnog grijanja sa dizalicom topline

  Potrebna ugradnja dizalice, sustava grijanja na radijatore i grijanje vode.
  Radi se o kući, građena 1970.-ih, koja se sastoji od dva podrumska prostora (veličine 30 i 44 m2), stambenog prostora (91 m2, 230 m3, sveukupno 10 prostorija) i tavanskog prostora (91 m2). Stambeni i tavanski prostor prekriveni su izolacijom, stripor debljine 5 cm, i postavljen je novi krov prije desetak godina. Podrumski prostor se djelomično nalazi ispod zemlje.
  Stambeni dio se grije dio pomoću plinskih peći, kupaonica se grije strujnim grijačem, a dnevna soba s peći na drva.
  U kući je ugrađen plinski atmosferski bojler.
  Grijanje bi se izvodilo samo za stambeni prostor, 101790 € do 169650 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Dobava i ugradnja dizalice toline, 65 m2
  Dizalica topline, Žabno

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Instalacija dizalice topline i podnog grijanja, 200 m2
  Dizalica topline, Gornja Bistra

  18000 € do 30000 €

  Cijena, Montaža dizalice topline, zrak - voda
  Dizalica topline, Krk

  270 € do 450 €

  Cijena, Ugradnja dizalice topline i solarnih panela za grijanje, cca 250 m2
  Dizalica topline, Varaždin

  18000 € do 30000 €

  Cijena, Montirati Vaillantovu dizalicu topline, 100
  Dizalica topline, Vodice

  270 € do 450 €

  Cijena, Ugradnja podnog grijanja sa dizalicom topline, cca 190 m2
  Dizalica topline, Sisak

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Rrekonstrukcija grijanja kuće, 200 m2
  Dizalica topline, Zagreb

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Ugradnja dizalice topline, 115 m2
  Dizalica topline, Sveta Nedelja

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Instalacija dizalice topline zrak-voda i podnog grijanja, 75 m2
  Dizalica topline, Breg

  13950 € do 23250 €

  Cijena, Dizalica topline + podno grijanje, 4 kom
  Dizalica topline, Kastav

  57600 € do 96000 €

  Cijena, Grijanje i hlađenje - dizalica topline + podno grijanje, 39 m2 x 2,55 = 99,5 m3
  Dizalica topline, Zagreb

  9630 € do 16050 €

  Cijena, Dobava i ugradnja dizalice topline, 220 m2
  Dizalica topline, Varaždin

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Servis dizalice topline GREE, 3 stana
  Dizalica topline, Susedgrad

  180 € do 300 €

  Cijena, Godisnji/redoviti servis za toplinsku dizalicu, 270 m2
  Dizalica topline, Biograd na moru

  135 € do 225 €

  Cijena, Podno grijanje na dizalicu topline, 135 m2
  Dizalica topline, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Montaža kotlovnice sa Mitsubishi ecodan, cca 130 m2
  Dizalica topline, Cerje Nebojse

  135 € do 225 €

  Cijena, Ugradnja dizalice topline, cca 250 m2
  Dizalica topline, Daruvar

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Montaža dizalice topline, 1 kom
  Dizalica topline, Mursko Središće

  270 € do 450 €

  Cijena, Trebam dizalicu topline za kuću k, 90
  Dizalica topline, Susedgrad

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja dizalice topline, 120 m2
  Dizalica topline, Donji Stupnik

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Ugradnju nove monoblok dizalice topline na zrak, 150 m2
  Dizalica topline, Svilaj

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Ugradnja dizalice topline i postavljanje podnog grijanja, 215 m2
  Dizalica topline, Bilice

  13500 € do 22500 €

  Cijena, Dobava i montaža dizalice topline, cca 180 m2
  Dizalica topline, Dubrava

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja dizalice topline, cca 175 m2
  Dizalica topline, Koretinec

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Ugradnju dizalice topline, cca 120 m2
  Dizalica topline, Lisac

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Sustav grijanja i hlađenja, cca 130 m2
  Dizalica topline, Korenica

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Ugradnja dizalice toplone, 35 m2
  Dizalica topline, Zagreb

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Ugradnja visoko temperaturnu dizalicu topline, 170 m2
  Dizalica topline, Sveta Nedelja

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja dizalice topline, 90 m2
  Dizalica topline, Šibenik

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Dobava i montaža dizalice topline, 180 m2
  Dizalica topline, Zadar

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Ponuda za instaliranje dizalice topline radi prijave na natječaj, cca 100 m2
  Dizalica topline, Bužinija

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja dizalice topline, cca 130 m2
  Dizalica topline, Sisak

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Ugradnja podnog grijanja i dizalice topline, cca 130 m2
  Dizalica topline, Zagreb

  14400 € do 24000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja dizalice topline, cca 90 m2
  Dizalica topline, Topusko

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Postavljanje podnog grijanja sa dizalicom topline, 150 m2
  Dizalica topline, Trnava

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Servis postojećih instalacija, cca 140 m2
  Dizalica topline, Dopsin

  90 € do 150 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Dizalica topline cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  654+ poduzeća za Dizalica topline
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu