Za područje

  Ugradbeni ormari cijena

  S prilagođenom ugrađenom garderobom možete u potpunosti iskoristiti prostor u kući. Tako će soba izgledati veća i urednija. Cijena prilagođenog ugrađenog ormara ovisi o veličini ormarića, materijalu (drvo, iverica, MDF, OSB, furnir, ogledalo, staklo itd.), načinu otvaranja vrata (krilo, klizanje), vrsti police i naravno izvođaču. Trošak za nabavu i ugradnju prosječnog ugrađenog ormara iznosi između 130-470 EUR/tm.

  Kome povjeriti izradu ugradbenih ormara? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena za ugradbeni ormar


  Cijena ugradbenog ormara. Cijena za dostavu i montažu prosječnog ugradbenog ormara.

  99.47 €/tm

  VRLO NISKA CIJENA
  159.15 €/tm

  SREDNJA CIJENA
  190.98 €/tm

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Ugradbeni ormari (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ugradbeni ormar – sve što morate znati

  1. Prednosti ugradbenih ormara
   ugradbeni-ormari.jpg

  S ugradbenim ormarima, za razliku od klasičnih, slobodnostojećih ormara, uštedjet ćete mnogo prostora.

  1.1. Ušteda prostora


  S ugradbenim ormarima, za razliku od klasičnih, slobodnostojećih ormara, uštedjet ćete mnogo prostora jer ćete moći iskoristiti sav prostor koji imate na raspolaganju. Kod ugradbenog ormara visine od poda do stropa uštedjet ćete i na materijalu, odnosno na troškovima, jer ormar nema stropne površine. Umjesto nje koristi se zid, odnosno strop prostorije. Ugradbeni ormari često se ugrađuju od zida do zida. U tom slučaju možete uštedjeti jer nije potrebno izraditi bočne stranice ormara. U potkrovljima i nišama u kojima zbog specifičnog oblika prostora nije moguće postaviti klasične ormare, ugradbeni ormari jedino su rješenje. Ugradbeni ormari omogućuju i izvedbu s kliznim vratima, čime možete dobiti na prostoru ispred ormara, što je osobito poželjno u uskim hodnicima i drugim prostorijama u kojima bi otvorena klasična vrata onemogućavala prolazak (npr. u spavaćoj sobi, pored kreveta). 

  1.2. Prilagođavanje boje i stila ormara ostalom namještaju


  Kod ugradbenog ormara napravljenog po mjeri možete birati stil, boju i materijal od kojeg će se ormar izraditi. Najčešće korišten materijal za ugradbene ormare je iveral, zbog prilagodljivosti i povoljne cijene. Ovaj materijal je dostupan u širokom spektru boja, koje mogu biti mat ili visokog sjaja. Možete birati različite drvene i druge dekore, koji mogu biti i reljefni. Osim iverala, ugradbene ormare je moguće napraviti i od brojnih drugih materijala, poput drva, furnira, medijapana, iverice. Materijalu od kojeg su napravljeni korpusi moguće je dodati vrata od različitih vrsta stakla (običnog, pjeskarenog, mliječnog, obojenog, ukrasnog), te ogledala (zatamnjenih, klasičnih, obojenih, graviranih, starinskih). Zbog širokog izbora materijala, ugradbeni ormari mogu se stilski u potpunosti prilagoditi ostatku opreme stana, odnosno kuće (namještaju, podovima, boji zidova i drugoj opremi). Budući da ugradbeni ormari predstavljaju znatan udio površina u prostoriji, savjetujemo vam odabir svjetlijih boja koje neće učiniti prostoriju tamnijom.

  1.3. Garderobne sobe


  Ako za garderobu imamo dostupnu sobu ili veću nišu, od ugradbenih ormara je moguće složiti tzv. garderobnu sobu. U ovom slučaju garderobni ormari obično nemaju vrata, nego samo korpuse s različitim elementima (vješalicama, ladicama, policama), a kliznim ili klasičnim vratima zatvara se ulaz u garderobnu sobu. 

  1.4. Cijena ugradbenog ormara


  Iako je općeprihvaćeno uvjerenje da su ugradbeni ormari izrađeni po mjeri skuplji od običnih, često se to pokaže pogrešnim. Sve ovisi o izabranim materijalima i dodacima, ali najčešće ako usporedimo cijenu kvadratnog metra iskorištenog prostora kod klasičnog i ugradbenog ormara, utvrdit ćemo da je cijena ugradbenog ormara povoljnija. Odluka o ugradbenom ormaru s kliznim vratima umanjit će samu cijenu ormara. Od materijala za ormare najjeftiniji je iveral u svijetlim nijansama, a skuplje su varijante od stakla, ogledala, masivnog drva.

  2. Izbor dobavljača 


  Većina kvalitetnijih dobavljača tvornički izrađenih ugradbenih ormara, kao i stolara koji izrađuju ugradbene ormare po narudžbi, u ponudi imaju cjelovito rješenje, koje obuhvaća savjetovanje, pripremu idejnih skica i nacrta, izmjeru na lokaciji, te dostavu, unos namještaja u prostoriju i montažu. Izaberite kvalitetnog izvođača s dobrim referencama i ne trebate se brinuti hoće li vaš namještaj biti onakav kakvog želite.

  3. Različit unutarnji raspored ugradbenih ormara


  Osim vanjskog izgleda vašeg ugradbenog ormara, od velike je važnosti i unutarnja konfiguracija ormara. Upotrijebite razne elemente kako biste najbolje iskoristili prostor i osigurajte uređen i pregledan stan, skriven od tuđih pogleda.

  3.1. Razmislite o onome što vam treba


  Netko ima više haljina nego košulja, a netko više cipela nego suknji. Prije odabira vanjskog izgleda ormara, razmislite za što vam je potreban ugradbeni ormar i za što ćete ga upotrebljavati. To će vam pomoći odrediti veličinu i unutarnji raspored vašeg ormara. Budući da je izrađen, odnosno sastavljen po mjeri, u potpunosti ga možete prilagoditi svojim potrebama i izabrati više ladica ili prostora za vješanje, niske ili visoke police, ogledala itd. Pri raspoređivanju elemenata morate uzeti u obzir neka pravila:

  - Predmete koje najčešće upotrebljavate postavite u visinu očiju, a one koje rjeđe upotrebljavate postavite na dno. Stvari koje najrjeđe upotrebljavate postavite na najviše police.

  - Dobro raspoređenu garderobu lakše je pospremiti i u njoj nemamo problema s pronalaženjem stvari.

  - Preporučena širina polica je minimalno 30 cm, a dubina minimalno 35 cm. To je, naime, prosječna veličina složene odjeće. Ova dimenzija će vam omogućiti slaganje odjeće do vrha a da ne morate posezati odostraga.

  3.2. Kombinacija otvorenih polica i ladica


  Ladice općenito poskupljuju vaš ugradbeni ormar zbog dodatnih materijala i postavljanja vodilica, prednjih površina ladice i ručki. Ladice će ujedno i ograničiti raspoloživi prostor za pohranu u vašem ormaru, ali vrlo su korisne na nižim razinama ormara jer ih možete potegnuti i pogledati prema dolje, umjesto da se savijate i zavirujete duboko u otvorenu policu. Umjesto ladica za spremanje odjeće možete upotrijebiti odgovarajuće košare ili kutije. Manje kutije možete upotrijebiti za nakit, a veće za donje rublje i čarape. Ova dodatna oprema pruža vam više prostora i prilagodljivosti u garderobi. Ako vam je potrebno više prostora na otvorenim policama, košare jednostavno uklonite i postavite na drugo mjesto.

  3.3. Više haljina zahtijeva više prostora za vješanje 


  Prostor za vješanje odjeće u ugradbenom ormaru potreban je za odjeću koja se glača. Žene obično trebaju više visećeg prostora od muškaraca, a dobro je imati i opciju za vješanje duže odjeće (haljine, kaputi), kao i za vješanje kraćih komada (košulje, jakne, sakoi, hlače, suknje). Opće je pravilo da prostora za vješanje kraćih komada ima dvostruko više nego za vješanje dužih komada.

   

   

  3.4. Korisni dodaci za namještaj


  Nakon što utvrdite odgovarajući raspored unutarnjeg prostora ugradbenog ormara, pomoću dodataka za namještaj možete poboljšati iskoristivost prostora u ormaru. 

  Izvlačne police
  Ovi unutarnji organizatori zauzimaju manje visine od običnih ladica i kao stvoreni su za spremanje nakita, manžeta ili satova.

  Izvlačne košare
  Kako smo već spomenuli, ako ne želite potrošiti previše prostora u ormaru na ladice, na police možete postaviti košare za pohranu koje možete izvlačiti. Ovo je osobito korisno za dugotrajnije spremanje zimske odjeće, rezervne posteljine, pokrivača i sl. 

  Izvlačne kuke
  Na izvlačne kuke možete objesiti remenje i torbice i tako izbjeći njihovo zaplitanje i nered. Remenje i torbice su nam pregledni, te nam je olakšan odabir. 

  Izvlačne vješalice za hlače
  Mnogo prostora u svom ormaru uštedjet ćete postavljanjem vješalica za hlače. Ako svaki par hlača objesite na posebnu vješalicu, to će zauzeti mnogo prostora. 

  Ogledala
  Ako na ili u ormar ugradite zrcalo, ostvarit ćete privid većeg prostora. Ako ogledalo upotrebljavate samo za oblačenje, možete ga postaviti na unutarnju stranu vrata ormara. Ogledalo možete dodati na vanjska vrata garderobnog ormara kako bi vaš prostor izgledao veći i svjetliji, a osim toga, možete provjeriti svoj izgled prije odlaska iz kuće.

  Osvjetljenje ormara
  Ormar možemo osvijetliti na različite načine, odnosno izvana ili iznutra. Kvalitetniji ugradbeni ormari obično imaju ugrađena LED svjetla. Pritom je važno da je svjetlost LED žarulje hladnog spektra. Na taj način ćete bolje vidjeti obrise i boje predmeta u unutrašnjosti.

  Šarke s mekim zatvaranjem
  Danas je ovo standardna dodatna oprema većine kvalitetnijih ugradbenih garderoba. Šarke s mekim zatvaranjem omogućuju zatvaranje vrata bez glasnog udarca. Na ladice možete isto tako ugraditi dodatak za meko zatvaranje.

  4. Postupak narudžbe i izrade ugradbenog ormara


  4.1. Kvalitetno savjetovanje


  Savjetnici u salonima i kod stolara mogu vam ponuditi brojne ideje i rješenja kojih se sami možda ne biste dosjetili. Savjetovat će vas oko optimalnog iskorištavanja prostora, pomoći će vam riješiti zagonetke u prostoru i predložiti vam različita stilska rješenja, kao i rješenja za boje. Povjerite im svoje želje, osigurajte podatke o prostoriji i ne zaboravite navesti eventualne posebnosti koje želite naglasiti. Kako biste lakše zamislili kako će vaš ormar izgledati, pripremit će za vas idejne skice i nacrte, te po želji i 3D nacrt. Prilikom savjetovanja teži se maksimalnoj iskoristivosti prostora, stvaranju funkcionalnog rasporeda unutarnjeg prostora ormara, željenom estetskom izgledu i doradi detalja. 

  4.2. Izvođenje


  Nakon obavljenog izvida na licu mjesta na kojem se obavljaju i mjerenja dobit ćete završni nacrt ugradbenog ormara te ga potvrđujete. Kod tvornički izrađenih ormara, kao i prilikom izrade ormara po mjeri kod stolara uobičajeni rok izvedbe i postavljanja je oko 3 tjedna. Naravno to ovisi o zauzetosti stolara i o drugim čimbenicima, koji mogu utjecati na produljenje roka izvedbe (ljetni praznici...)

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Izrada ormara sa kliznim vratima

  Potrebna izrada ormara za odlaganje raznih stvari visine 205, širine 90 i dubine 46 6786 € do 11310 €

  ........

  Izrada ormara u hodniku

  Bilo bi nam drago ako mozete doc 12 ili 13.7 na nasu adresu da se dogovorimo kakav ugradbeni ormar zelimo duzina je 2. Visina 2.60 otprilike. 6786 € do 11310 €

  ........

  Izrada ugradbenog ormara

  Novi stan, trebamo ugradbeni ormar u hodniku 125 visine 250, donji dio 190cm gornji 60cm. Donji podijeljen vertikalno na 2 dijela: jedan za vjesanje duge odjece, drugi isto za vjesanje sa 2 sipke jedna gore druga na pola ormara. Materijal po preporuci, ne razumijemo se u materijal i dosada nismo radili nista ugradbeno. Htjeli bi nesto lijepo i kvalitetno, stan je novogradnja 110m2 i ako nam sve odgovara radili bi i spavacu sobu 200×180 i gospodarsku prostoriju. Molim kontakt mejlom. 6786 € do 11310 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Ugradbeni ormar u hodniku, cca visina 255 cm, dubina 108 cm, širina 185 cm
  Ugradbeni ormari, Pinezići

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ormara za hodnik, 2,70 x 2,20 x 0,50
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara, Cca Visina 200 , širina 250 i dubina 62
  Ugradbeni ormari, Zadar

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara, 105 cm širine i 244 cm visine
  Ugradbeni ormari, Varaždin

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža zgradbenih ormara, ormari-3 kom
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Ugradbeni ormari, 3 kom
  Ugradbeni ormari, Lučko

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara s kliznim vratima, 400cm*260cm*55cm
  Ugradbeni ormari, Split

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradbeni ormar, 227 x 95 cm
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradbeni ormar, 227.5 x 70 x 62.5 cm
  Ugradbeni ormari, Zadar

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradbeni ormar za kupaonicu, 40 x 74x 253
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara za predsoblje, Sirina 2m, visina 2.20
  Ugradbeni ormari, Osijek

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara, 368 x 238 x 55 cm
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara, 3.20 x 2.60 x 0.60 m
  Ugradbeni ormari, Split

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara po mjeri, visina 2,50, širina 1.90, dubina 0,78
  Ugradbeni ormari, Osijek

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada dva ugradbena ormara, 255 x 216 x 73 cm 255 x 216 x 55 cm
  Ugradbeni ormari, Baška Voda

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada i montaža ormara od iveral ploča, dužina 3 m
  Ugradbeni ormari, Malinska

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ormara sa kliznim vratima, 230 × 180 × 70 cm
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada kliznog ormara, 242 x 1598 x 48 cm
  Ugradbeni ormari, Vukovar

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara, Prilog skica
  Ugradbeni ormari, Umag

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada garderobnog ormara, cca 180×500 ( 250+250 =kutni dio ) ×60 cm
  Ugradbeni ormari, Dubrava

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara za vanjski prostor, 200/100/90
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izrada ugradbenog ormara za hodnik, 256 x 150 x 50 cm
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradbeni klizni ormar, 200 x 260 cm
  Ugradbeni ormari, Sesvete

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ormara za odlaganje cipela i kaputa, 265 x 200 x 35 cm
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ugradbenih ormara, 220 x 180 x 55 cm 2 kom
  Ugradbeni ormari, Neviđane

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Ugradbeni ormar, 250 x 290 x 61 cm
  Ugradbeni ormari, Seline

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradbeni ormar, 250 x 380 x 59 cm
  Ugradbeni ormari, Beli Manastir

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža ugradbenog ormara, 270 x 252 x 60
  Ugradbeni ormari, Sesvetski Kraljevac

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada ormara sa kliznim vratima, Visina-240 cm, Širina-250 cm, Dubina-68 cm
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradbeni ormar za predsoblje, 240 x 150 x 55 cm
  Ugradbeni ormari, Zadar

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izrada i montaža ormara od prirodnog drveta, 3 kom
  Ugradbeni ormari, Novi Marof

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada ormara po mjeri u sobi, 200 cm širina 270 cm visina 60 cm dubina
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža ugradbenog ormara, cca 215-250 x 230 x 40 cm
  Ugradbeni ormari, Biograd na moru

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ormar po mjeri sa kosinom krova, 5 metara 244cm je ravan a ostatak je pad krova, niži dio je 2,5m dugačak, dubina ormara standardna
  Ugradbeni ormari, Veliko Polje

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada i montaža ugradbenog ormara, cca 135 x 305 x 60 cm
  Ugradbeni ormari, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža ugradbenog ormara sa ladicama, dužina cca 300 cm
  Ugradbeni ormari, Čakovec

  630 € do 1050 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Ugradbeni ormari cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  824+ poduzeća za Ugradbeni ormari
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu