Ugradbeni ormari cijena

S prilagođenom ugrađenom garderobom možete u potpunosti iskoristiti prostor u kući. Tako će soba izgledati veća i urednija. Cijena prilagođenog ugrađenog ormara ovisi o veličini ormarića, materijalu (drvo, iverica, MDF, OSB, furnir, ogledalo, staklo itd.), načinu otvaranja vrata (krilo, klizanje), vrsti police i naravno izvođaču. Trošak za nabavu i ugradnju prosječnog ugrađenog ormara iznosi između 1.000-3.500 kn/tm.

Kome povjeriti izradu ugradbenih ormara? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA UGRADBENI ORMAR


Cijena ugradbenog ormara. Cijena za dostavu i montažu prosječnog ugradbenog ormara.

750.00 KN/tm

VRLO NISKA CIJENA
KN/tm

SREDNJA CIJENA
1440.00 KN/tm

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Ugradbeni ormari cijena

DRUGE CIJENE ZA UGRADBENI ORMARI

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Ugradbeni ormar – sve što morate znati

1. Prednosti ugradbenih ormara
 ugradbeni-ormari.jpg

S ugradbenim ormarima, za razliku od klasičnih, slobodnostojećih ormara, uštedjet ćete mnogo prostora.

1.1. Ušteda prostora


S ugradbenim ormarima, za razliku od klasičnih, slobodnostojećih ormara, uštedjet ćete mnogo prostora jer ćete moći iskoristiti sav prostor koji imate na raspolaganju. Kod ugradbenog ormara visine od poda do stropa uštedjet ćete i na materijalu, odnosno na troškovima, jer ormar nema stropne površine. Umjesto nje koristi se zid, odnosno strop prostorije. Ugradbeni ormari često se ugrađuju od zida do zida. U tom slučaju možete uštedjeti jer nije potrebno izraditi bočne stranice ormara. U potkrovljima i nišama u kojima zbog specifičnog oblika prostora nije moguće postaviti klasične ormare, ugradbeni ormari jedino su rješenje. Ugradbeni ormari omogućuju i izvedbu s kliznim vratima, čime možete dobiti na prostoru ispred ormara, što je osobito poželjno u uskim hodnicima i drugim prostorijama u kojima bi otvorena klasična vrata onemogućavala prolazak (npr. u spavaćoj sobi, pored kreveta). 

1.2. Prilagođavanje boje i stila ormara ostalom namještaju


Kod ugradbenog ormara napravljenog po mjeri možete birati stil, boju i materijal od kojeg će se ormar izraditi. Najčešće korišten materijal za ugradbene ormare je iveral, zbog prilagodljivosti i povoljne cijene. Ovaj materijal je dostupan u širokom spektru boja, koje mogu biti mat ili visokog sjaja. Možete birati različite drvene i druge dekore, koji mogu biti i reljefni. Osim iverala, ugradbene ormare je moguće napraviti i od brojnih drugih materijala, poput drva, furnira, medijapana, iverice. Materijalu od kojeg su napravljeni korpusi moguće je dodati vrata od različitih vrsta stakla (običnog, pjeskarenog, mliječnog, obojenog, ukrasnog), te ogledala (zatamnjenih, klasičnih, obojenih, graviranih, starinskih). Zbog širokog izbora materijala, ugradbeni ormari mogu se stilski u potpunosti prilagoditi ostatku opreme stana, odnosno kuće (namještaju, podovima, boji zidova i drugoj opremi). Budući da ugradbeni ormari predstavljaju znatan udio površina u prostoriji, savjetujemo vam odabir svjetlijih boja koje neće učiniti prostoriju tamnijom.

1.3. Garderobne sobe


Ako za garderobu imamo dostupnu sobu ili veću nišu, od ugradbenih ormara je moguće složiti tzv. garderobnu sobu. U ovom slučaju garderobni ormari obično nemaju vrata, nego samo korpuse s različitim elementima (vješalicama, ladicama, policama), a kliznim ili klasičnim vratima zatvara se ulaz u garderobnu sobu. 

1.4. Cijena ugradbenog ormara


Iako je općeprihvaćeno uvjerenje da su ugradbeni ormari izrađeni po mjeri skuplji od običnih, često se to pokaže pogrešnim. Sve ovisi o izabranim materijalima i dodacima, ali najčešće ako usporedimo cijenu kvadratnog metra iskorištenog prostora kod klasičnog i ugradbenog ormara, utvrdit ćemo da je cijena ugradbenog ormara povoljnija. Odluka o ugradbenom ormaru s kliznim vratima umanjit će samu cijenu ormara. Od materijala za ormare najjeftiniji je iveral u svijetlim nijansama, a skuplje su varijante od stakla, ogledala, masivnog drva.

2. Izbor dobavljača 


Većina kvalitetnijih dobavljača tvornički izrađenih ugradbenih ormara, kao i stolara koji izrađuju ugradbene ormare po narudžbi, u ponudi imaju cjelovito rješenje, koje obuhvaća savjetovanje, pripremu idejnih skica i nacrta, izmjeru na lokaciji, te dostavu, unos namještaja u prostoriju i montažu. Izaberite kvalitetnog izvođača s dobrim referencama i ne trebate se brinuti hoće li vaš namještaj biti onakav kakvog želite.

3. Različit unutarnji raspored ugradbenih ormara


Osim vanjskog izgleda vašeg ugradbenog ormara, od velike je važnosti i unutarnja konfiguracija ormara. Upotrijebite razne elemente kako biste najbolje iskoristili prostor i osigurajte uređen i pregledan stan, skriven od tuđih pogleda.

3.1. Razmislite o onome što vam treba


Netko ima više haljina nego košulja, a netko više cipela nego suknji. Prije odabira vanjskog izgleda ormara, razmislite za što vam je potreban ugradbeni ormar i za što ćete ga upotrebljavati. To će vam pomoći odrediti veličinu i unutarnji raspored vašeg ormara. Budući da je izrađen, odnosno sastavljen po mjeri, u potpunosti ga možete prilagoditi svojim potrebama i izabrati više ladica ili prostora za vješanje, niske ili visoke police, ogledala itd. Pri raspoređivanju elemenata morate uzeti u obzir neka pravila:

- Predmete koje najčešće upotrebljavate postavite u visinu očiju, a one koje rjeđe upotrebljavate postavite na dno. Stvari koje najrjeđe upotrebljavate postavite na najviše police.

- Dobro raspoređenu garderobu lakše je pospremiti i u njoj nemamo problema s pronalaženjem stvari.

- Preporučena širina polica je minimalno 30 cm, a dubina minimalno 35 cm. To je, naime, prosječna veličina složene odjeće. Ova dimenzija će vam omogućiti slaganje odjeće do vrha a da ne morate posezati odostraga.

3.2. Kombinacija otvorenih polica i ladica


Ladice općenito poskupljuju vaš ugradbeni ormar zbog dodatnih materijala i postavljanja vodilica, prednjih površina ladice i ručki. Ladice će ujedno i ograničiti raspoloživi prostor za pohranu u vašem ormaru, ali vrlo su korisne na nižim razinama ormara jer ih možete potegnuti i pogledati prema dolje, umjesto da se savijate i zavirujete duboko u otvorenu policu. Umjesto ladica za spremanje odjeće možete upotrijebiti odgovarajuće košare ili kutije. Manje kutije možete upotrijebiti za nakit, a veće za donje rublje i čarape. Ova dodatna oprema pruža vam više prostora i prilagodljivosti u garderobi. Ako vam je potrebno više prostora na otvorenim policama, košare jednostavno uklonite i postavite na drugo mjesto.

3.3. Više haljina zahtijeva više prostora za vješanje 


Prostor za vješanje odjeće u ugradbenom ormaru potreban je za odjeću koja se glača. Žene obično trebaju više visećeg prostora od muškaraca, a dobro je imati i opciju za vješanje duže odjeće (haljine, kaputi), kao i za vješanje kraćih komada (košulje, jakne, sakoi, hlače, suknje). Opće je pravilo da prostora za vješanje kraćih komada ima dvostruko više nego za vješanje dužih komada.

 

 

3.4. Korisni dodaci za namještaj


Nakon što utvrdite odgovarajući raspored unutarnjeg prostora ugradbenog ormara, pomoću dodataka za namještaj možete poboljšati iskoristivost prostora u ormaru. 

Izvlačne police
Ovi unutarnji organizatori zauzimaju manje visine od običnih ladica i kao stvoreni su za spremanje nakita, manžeta ili satova.

Izvlačne košare
Kako smo već spomenuli, ako ne želite potrošiti previše prostora u ormaru na ladice, na police možete postaviti košare za pohranu koje možete izvlačiti. Ovo je osobito korisno za dugotrajnije spremanje zimske odjeće, rezervne posteljine, pokrivača i sl. 

Izvlačne kuke
Na izvlačne kuke možete objesiti remenje i torbice i tako izbjeći njihovo zaplitanje i nered. Remenje i torbice su nam pregledni, te nam je olakšan odabir. 

Izvlačne vješalice za hlače
Mnogo prostora u svom ormaru uštedjet ćete postavljanjem vješalica za hlače. Ako svaki par hlača objesite na posebnu vješalicu, to će zauzeti mnogo prostora. 

Ogledala
Ako na ili u ormar ugradite zrcalo, ostvarit ćete privid većeg prostora. Ako ogledalo upotrebljavate samo za oblačenje, možete ga postaviti na unutarnju stranu vrata ormara. Ogledalo možete dodati na vanjska vrata garderobnog ormara kako bi vaš prostor izgledao veći i svjetliji, a osim toga, možete provjeriti svoj izgled prije odlaska iz kuće.

Osvjetljenje ormara
Ormar možemo osvijetliti na različite načine, odnosno izvana ili iznutra. Kvalitetniji ugradbeni ormari obično imaju ugrađena LED svjetla. Pritom je važno da je svjetlost LED žarulje hladnog spektra. Na taj način ćete bolje vidjeti obrise i boje predmeta u unutrašnjosti.

Šarke s mekim zatvaranjem
Danas je ovo standardna dodatna oprema većine kvalitetnijih ugradbenih garderoba. Šarke s mekim zatvaranjem omogućuju zatvaranje vrata bez glasnog udarca. Na ladice možete isto tako ugraditi dodatak za meko zatvaranje.

4. Postupak narudžbe i izrade ugradbenog ormara


4.1. Kvalitetno savjetovanje


Savjetnici u salonima i kod stolara mogu vam ponuditi brojne ideje i rješenja kojih se sami možda ne biste dosjetili. Savjetovat će vas oko optimalnog iskorištavanja prostora, pomoći će vam riješiti zagonetke u prostoru i predložiti vam različita stilska rješenja, kao i rješenja za boje. Povjerite im svoje želje, osigurajte podatke o prostoriji i ne zaboravite navesti eventualne posebnosti koje želite naglasiti. Kako biste lakše zamislili kako će vaš ormar izgledati, pripremit će za vas idejne skice i nacrte, te po želji i 3D nacrt. Prilikom savjetovanja teži se maksimalnoj iskoristivosti prostora, stvaranju funkcionalnog rasporeda unutarnjeg prostora ormara, željenom estetskom izgledu i doradi detalja. 

4.2. Izvođenje


Nakon obavljenog izvida na licu mjesta na kojem se obavljaju i mjerenja dobit ćete završni nacrt ugradbenog ormara te ga potvrđujete. Kod tvornički izrađenih ormara, kao i prilikom izrade ormara po mjeri kod stolara uobičajeni rok izvedbe i postavljanja je oko 3 tjedna. Naravno to ovisi o zauzetosti stolara i o drugim čimbenicima, koji mogu utjecati na produljenje roka izvedbe (ljetni praznici...)

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA I UGRADNJA UGRADBENOG ORMARA

Potrebna su dva ugradbena ormara od kojih jedan ide u kupatilo, a drugi je u hodniku.

Specifičan je ovaj u hodniku (250x120x58) u njega ide mali ugradbeni zamrzivač
(V-87.5xŠ-54xD-54.5cm)

Poželjno je da su plakari na nogicama sa maskom. 5670 KN do 9450 KN


........

IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA

Potrebna izrada i montaža ugradbenog ormara u hodniku.
Krilna vrata.
Dimenzije ormara cca 2,4 x 2,54m.
Materijal: iverica
Boja: bijela
6300 KN do 10500 KN


........

IZRADA I MONTAŽA UGRADBENIH ORMARA

Potrebna izrada i montaža ugradbenog ormara sa kliznim vratima. Dimenzije ormara su cca v250, š270, d45 cm, i cca v250, š185, d62 cm. 12600 KN do 21000 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA , CCA 250 X 180 X 55CM
Ugradbeni ormari, Zagreb

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA, CCA 260 X 190 X 60 CM
Ugradbeni ormari, Split

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA UGRADBENOG ORMARA , ORMARA-3 KOM KREVET-1 KOM
Ugradbeni ormari, Rijeka

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA, CCA 290 X 260 CM KUTA DIO CCA170 X 170 CM
Ugradbeni ormari, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENIH ORMARA, ORMARI-2 KOM
Ugradbeni ormari, Vrećari

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA SA KLIZNIM VRATIMA, 2.50 × 0.54 × 3.00 M
Ugradbeni ormari, Tučepi

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA, 245-250 VISINA, 108 ŠIRINA, 53 DUBINA
Ugradbeni ormari, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA ORMARA I MONTAZA IKEINE KUHINJE, ORMAR: 156 X 256 CM KUHINJA: 200 CM
Ugradbeni ormari, Zagreb

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, UGRADBENI ORMAR ZA PREDSOBLJE, 250 X 220 X 60
Ugradbeni ormari, Ližnjan

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, IZLOŽBENE VITRINE OD IVERALA I STAKLA, 12 KOM
Ugradbeni ormari, Cres

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADNOG ORMARA SVIJETLE BOJE, CCA 230 X 235 CM
Ugradbeni ormari, Rijeka

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA , CCA 150 X 45 X 230 CM
Ugradbeni ormari, Susedgrad

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, ZIDNI ORMAR U KUHINJI, 260X90X60 CM
Ugradbeni ormari, Split

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, UGRADBENI ORMAR, 100X250X40 CM
Ugradbeni ormari, Kanfanar

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA, CCA 188 X 262 X 60 CM
Ugradbeni ormari, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA, CCA 250 X 355 X 65 CM
Ugradbeni ormari, Slunj

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, POLUUGRADBENI ORMAR ZA PREDSOBLJE, 2,3 X 4 M I DUBINE 62 CM
Ugradbeni ormari, Omiš

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KUTNOG ORMARA, CCA 272 X 75 X 75 CM
Ugradbeni ormari, Neviđane

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, UGRADBENI ORMARI, 2 KOMADA, 2,5M VISINA 160 CM JE JEDAN, A DRUGI 140 CM ŠIRINE
Ugradbeni ormari, Medulin

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA, 260 X 230 X 60 CM
Ugradbeni ormari, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA, CCA 242 X 198 X 65 CM
Ugradbeni ormari, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADNOG ORMARA PO MJERI, ORMARA-2 KOM
Ugradbeni ormari, Buzin

16875 KN do 28125 KN

CIJENA, IZRADA TROKRILNOG ORMARA, 165 X 250 X 58 CM
Ugradbeni ormari, Vodice

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, NAMJEŠTAJ PO MJERI, 2 KOM ORMARI- 3 X 2,7M, TV JEDINICA
Ugradbeni ormari, Pag

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TROKRILNOG UGRADBENOG ORMARA, 235 X 350 X 65 CM
Ugradbeni ormari, Vukovar

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, UGRADBENI ORMAR , 190 X 350 X 85
Ugradbeni ormari, Zagreb

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, ORMAR ZA SPAVACU SOBU, 2.2 X 2 M
Ugradbeni ormari, Komin

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, ORMAR SPAVAC SOBA, V 250 Š 270-275 D 60-64
Ugradbeni ormari, Zagreb

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, UGRADBENI ORMAR SA KLIZNIM VRATIMA I OGLEDALOM, 4.5 X 2.9, DUBINA 0.6 M
Ugradbeni ormari, Zagreb

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA NAMJEŠTAJA PO MJERI , KUHINJA 4 M DUŽINA, VISINA 2.7, UGRADBENI ORMAR- 11 M DUŽINA, VISINA 2.7 M, ŠANK - DUŽINA 2 M
Ugradbeni ormari, Zagreb

43875 KN do 73125 KN

CIJENA, UGRADBENI ORMAR, 260;150;65
Ugradbeni ormari, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA UGRADBENOG ORMARA I STEPENICE ZA GALERIJU, ORMAR - CCA 2,5 X 3 X 0,50 M, STEPENICE - CCA 2,5 M
Ugradbeni ormari, Novigrad

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA UGRADBENOG ORMARA, CCA 4.20×2.40×60
Ugradbeni ormari, Kladje

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA ORMARA PO MJERI S MOSTOM KOJI IH POVEZUJE, - ORMARI - 200 × 130 CM, MOST CCA 250 CM
Ugradbeni ormari, Split

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA UGRADBENOG ORMARA, CCA 2,45 X 3,0 X 0,60 M
Ugradbeni ormari, Split

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA UGRADBENOG ORMARA S KLIZNIM VRATIMA, CCA 258 X 176 X 60 CM
Ugradbeni ormari, Odra

4050 KN do 6750 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

UGRADBENI ORMARI CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

695+ PODUZEĆA ZA UGRADBENI ORMARI
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE UGRADBENI ORMARI?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana