x

  Solarne elektrane, solarni paneli cijena

  Kupnja solarne elektrane dugoročna je investicija koja se trenutno predviđa za otplatu za otprilike 15 godina, jer ćete znatno smanjiti račun za struju. Solarni paneli sve su jeftiniji a najbolji prinosi do sada postignuti su malo skupljim jednostrukim kristalnim silicijskim ćelijama, s prinosima između 15 i 17,5%. Polikristalne solarne ćelije, međutim, jeftinije su i imaju učinkovitost između 13 i 15%. Također možemo koristiti posebne module za praćenje koji su izgrađeni kako bi slijedili sunce. Ovaj je sustav skup, ali omogućuje maksimalno korištenje sunca. Cijene fotonaponskih sustava mogu biti vrlo različite ovisno o broju modula, vrsti solarnih ćelija i dodatnim elementima koji su ugrađeni u sustav. Obično se standardni sustav za obiteljsku zgradu kreće od 30,000-36,000 kn, tj. Oko 900-1500 kn / m2. Za izračun solarne elektrane i točne cijene možete poslati upit našim provjerenim dobavljačima i dobit ćete više ponuda.

  CIJENA ZA SOLARNE PANELE


  Solarni paneli. Cijena fotonaponskog modula. Cijena za dobavu fotovoltaičnih ćelija u panelu, 250W, bez montaže.

  900.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  1100.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Solarne elektrane, solarni paneli cijena

  DRUGE CIJENE ZA SOLARNE ELEKTRANE

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Solarna elektrana

  Cijena za solarnu elektranu jačine 8kW, 18 panela. Cijena uključuje sve potrebne radove, dobavu i montažu.


  KN

  KN/kom

  kom
  upit

  Solarni paneli za vikendice

  Cijena solarnog panela jačine 40W s regulatorom i akumulatorom 40Ah iznosi.


  KN

  KN/kom

  kom
  upit
  POŠALJI UPIT >
  UKUPNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Fotonaponski sustavi ili solarne elektrane - sve što trebate znati

  1. Fotonaponski sustavi ili solarne elektrane - sve što trebate znati

  Samoopskrba je aktualna tema. Život u okolišu gdje svoj boravak možemo organizirati upotrebom prirodnih resursa, prije svega energije iz obnovljivih izvora, sve je važnija tema. Niskoenergetske pasivne gradnje, solarne elektrane i podno grijanje iz spremnika tople vode iz toplinske crpke, sanitarna voda iz kolektora kišnice su elementi koji se sve više upotrebljavaju prilikom gradnje stambenih objekata.

  solarna-elektrana.jpg
  Solarna energija je besplatna, neograničena i čista, stoga su solarne elektrane također kod nas sve češća pojava.

   

  1.1. Prednosti solarne elektrane

  Solarna energija je besplatna, neograničena i čista. 

  Prelaskom na čistu energiju smanjujemo emisije ugljičnog dioksida. 

  Vijek solarne elektrane je 30 godina.

  Ugradnja sustava je jednostavna.

  Solarna elektrana iskorištava izravnu i difuznu Sunčevu svjetlost.

  Električnu energiju koju ne potrošimo možemo prodati.

  Solarnu elektranu jednostavno je održavati.

  1.2. Rad solarne elektrane

  Solarne elektrane sastoje se od dva dijela. Prvi dio su solarni fotonaponski moduli, koji pretvaraju elektromagnetske valove Sunca u električnu struju i napon. Drugi dio su elementi koji služe za iskorištavanje proizvedene električne energije za pojedinačnu svrhu. Solarna ćelija izravno pretvara solarnu energiju u struju. Sunčeva svjetlost naime uzrokuje kretanje elektrona u Sunčevoj ćeliji, a tako nastaje jednosmjerna električna struja. Izmjenjivač je pretvara u dvosmjernu električnu struju i šalje je u mrežu. Sunčeve ćelije su najčešće od silicija, kojeg u zemljinoj kori ima u velikim količinama. Monokristalne stanice silicija postižu najveću učinkovitost.

  2. Gdje možemo postaviti solarne elektrane?

  2.1. Solarna elektrana na krovu

  Solarna elektrana na krovu prikladna je za objekte s klasičnim krovnim pokrivačem i nagibom krova od 0 do 60 stupnjeva. Važno je da je krovni pokrivač u zadovoljavajućem stanju, da izdrži najmanje 30 godina, koliko traje solarna elektrana. Dobro je da je krov okrenut prema jugu, prikladni smjerovi su i zapad i istok. Površina krova treba biti dovoljno velika, ovisno o potrebama za strujom.

  2.2. Integrirana solarna elektrana na krovu

  To je posebna vrsta solarne elektrarne, gdje su fotonaponski moduli istodobno primarno krovište. Odlikuje ju estetika i najprikladnije je rješenje za novogradnju te u slučaju kada treba zamijeniti postojeće krovište zbog dotrajalosti.

  2.3. Samostojeća solarna elektrana

  Izvrstan izvor prihoda na neiskorištenom zemljištu. Pomoću prikladne podkonstrukcije postižemo optimalnu orijentaciju fotonaponskih modula i tako osiguravamo najbolji prinos solarne elektrane.

  2.4. Otočni sustav solarne elektrane

  Rješenje za energetsku opskrbu individualnih kuća i ostalih manjih objekata. Omogućava električnu opskrbu kuća za odmor, prikolica za kampiranje, planinskih koliba, vinogradarskih kućica i svih ostalih objekata koje nije moguće priključiti na javnu mrežu.

  3. Ponuditelji solarnih elektrana

  Kada tražite ponuditelje za solarni sustav provjerite jesu li profesionalno obučeni i imaju li sve odgovarajuće certifikate i osiguranja. Puno podataka naći ćete na internetu, za reference možete zamoliti i prijatelje i članove obitelji koji su se možda nedavno odlučili za ulaganje u solarnu elektranu.

  Na web-portalu Mojmojster možete potražiti i usporediti ponuditelje solarnih elektrana, tamo možete provjeriti i ocjene njihovih prethodnih stranaka. Savjetujemo da prikupite najmanje tri ponude za ugradnju solarnog sustava, koje se moraju zasnivati na jednakim ulaznim podacima i mjerenjima, jer ćete ih samo na taj način moći međusobno usporediti.

  Ponuditeljima možete postaviti sljedeća pitanja:

  Poznaje li vaša tvrtka lokalne propise i postupke izdavanja dozvola i postupke priključivanja na električnu mrežu? Ishoditi građevinske dozvole i dozvole za priključivanje na mrežu često je kompliciran i dugotrajan postupak. Uvjerite se da vaš ponuditelj ima puno iskustva s takvim postupcima i da će se pobrinuti da vaša solarna elektrana brzo počne raditi.

  Može li tvrtka osigurati reference drugih kupaca u vašem području? Razgovarajte s ostalim strankama iz vašeg područja ako želite saznati više o svim izazovima s kojima su se suočavali i kako je tvrtka pomogla u rješavanju tih problema.

  Provjerite ima li tvrtka prikladnu licencu ili certifikat. Fotovoltaične sustave mora namjestiti licencirani monter. To obično znači da monter ili podizvođač ima licenciju lokalne tvrtke za distribuciju električne energije. 

  Kakva je garancija za taj sustav? Tko osigurava djelovanje i održavanje sustava? Većina solarnih elektrana podržana je standardnom industrijskom garancijom (često 20 godina za solarne stanice i 10 godina za pretvarače). Dobra garancija je često znak da monter upotrebljava kvalitetnu opremu. Također je važno utvrditi čija je odgovornost za pravilno održavanje i moguće popravke sustava. Većina dogovora i ugovora o zakupu od izvođača (montera) zahtijeva i održavanje sustava.

  Ima li tvrtka bilo kakva neriješena ili aktivna sudska rješenja ili založno pravo? Kao kod svakog projekta za koji trebamo izvođača, preporučuje se oprez u odabiru. 

  U ponudi mora biti jasno naveden najveći proizvodni kapacitet sistema – mjeren vatima (W) ili kilovatima (kW). Zahtijevajte također ocjenu količine energije koju će sustav proizvoditi godišnje ili mjesečno (mjerenu u kilovatnim satima). Taj broj je najprikladniji za usporedbu s postojećim računima za struju.

  Ponuda treba uključivati i ukupne troškove za pokretanje sustava solarne elektrane, uključujući strojnu opremu, instalaciju, priključivanje na mrežu, dozvole, porez na promet i garanciju. Troškovi / vat i procijenjeni troškovi / kWh najprikladniji su podaci za usporedbu cijena različitih ponuditelja, jer monteri mogu upotrebljavati različitu opremu ili nude sustave različitih veličina.

  4. Solarne elektrane - različiti sustavi

  Postoje tri glavne vrste solarnih sustava za dom:

  4.1. Mrežni sustav solarnih elektrana

  Mrežni sustavi su najčešći domaći sustav solarne elektrane. Sastavljeni su od krovnih solarnih kolektora koji proizvode jednosmjernu energiju i od pretvarača koji tu snagu pretvaraju u izmjeničnu snagu koju možete upotrebljavati u kući. Višak solarne energije koja nastane tijekom dana vraća se u mrežu. Noću ili u vrijeme kada je solarne proizvodnje malo vaš dom će napajati električna mreža. Ti sustavi osiguravaju rezervno napajanje u slučaju ispada električne mreže.

  4.2. Hibridni sustavi solarnih elektrana

  Hibridni sistemi slični su mrežnim sustavima, osim što uključuju bateriju za čuvanje viška energije koju proizvedu solarni kolektori. Noću odnosno kada solarni kolektori ne proizvode električnu energiju, možete upotrijebiti energiju koja je u bateriji, umjesto da crpite iz mreže. Ti sustavi su popularni u krajevima u kojima često nestaje električne energije.

  4.3. Samostalni sustavi solarnih elektrana

  Samostalna domaća solarna elektrana nije povezana s javnom električnom mrežom. U tom slučaju treba s energijom koju dobivaju solarni kolektori i baterije pokriti sve potrebe za električnom energijom. Ti su sustavi obično skuplji jer trebate više solarnih kolektora i spremnika energije da pokrijete cijelu potrošnju, jer se mreža ne može upotrebljavati u vrijeme niske solarne proizvodnje. Pri planiranju vanjske mreže solarnog sustava obično treba strogo kontrolirati i mjeriti potrošnju i imati nekakav rezervni generator.

  5. Koraci do vaše solarne elektrane 

  5.1. Istražite energetsku učinkovitost svog doma

  Prije konačne odluke o ugradnji solarne elektrane vlasnik stana ili kuće treba dobro poznavati svoju potrošnju energije i uvjeriti se da s manjim, jeftinijim prilagođavanjima ne može postići bolju energetsku učinkovitost.

  5.2. Procijenite svoj potencijal korištenja sunca

  Procijenite potencijalnu solarnu energiju koju možete proizvesti na svojoj lokaciji. Budući da fotonaponski sustavi za proizvodnju električne energije upotrebljavaju kako izravnu tako difuznu Sunčevu svijetlost, u Hrvatskoj ima dovoljno solarnih izvora za domaće solarne električne sustave. Međutim, količina energije koju sustav stvara na određenom mjestu ovisi o tome koliko solarne energije dobiva i o veličini samog sustava. Dostupno je nekoliko kartografskih mjerenja i alata koji će vam pomoći da odredite potencijal solarne energije svog doma.

  5.3. Procijenite buduću potrošnju struje

  Ako želite pomoći izvođaču u pripremi izvješća u vezi s vrstom i veličinom vašeg fotonaponskog sustava, preporučuje se da pripremite nekoliko podataka:

  Pregledajte račune za struju i utvrdite godišnju potrošnju električne energije. Vaša potrošnja bit će prikazana u kilovatsatima (kWh). Pregledajte svaki mjesec u godini; u nekim mjesecima ćete možda potrošiti više električne energije (npr. ljeti jer upotrebljavate klimatizacijski uređaj), a u drugim mjesecima manje. Uzmite u obzir i sve planirane promjene. Ako kupujete električno vozilo ili planirate dograđivanje doma, vaše potrebe po električnoj energiji će možda biti veće. Ako dodatno izolirate fasadu kuće, možda ćete trebati manje električne energije nego prije.

  5.4. Subvencije za solarne elektrane

  U Hrvatskoj se kontinuirano usvajaju i provode mjere poticaja proizvodnje iz obnovljivih izvora energije s ciljem stvaranja niskougljeničnog društva. U tom smjeru aktivno djeluje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisivanjem natječaja za sufinanciranje solarnih elektrana na obiteljskim kućama.

  5.5. Sudjelujte s ponuditeljem solarne elektrane

  Ponuditelj elektrane će vam pomoći da ishodite sve dozvole za priključenje koje trebate. Također vam može besplatno pomoći oko subvencija fonda. Ponuditelj će vas savjetovati o tome kakav solarni sustav je za vas najprikladniji. Veličina vaše solarne elektrarne ovisit će o vašim potrebama za električnom energijom, ali i o sljedećim čimbenicima:

  - lokaciji vašega objekta i raspoloživoj Sunčevoj svjetlosti

  - veličini, usmjerenosti i nagibu krova na koji biste smjestili solarnu elektranu

  - učinkovitosti sustava kod transformiranja Sunčeve svjetlosti u električnu energiju

  - drugim izvorima električne energije, poput električne mreže, vjetroelektrane ili generatora struje.

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  SOLARNI SUSTAV ZA OBITELJSKU KUCU

  Dobava i montaža solarnog sustava za obiteljsku kuću površine cca 160 m2. 31500 KN do 52500 KN


  ........

  DOBAVA I UGRADNJA SOLARNIH PANELA

  Potrebna dobava i ugradnja solarnih panela za rad Tv-a, frizidera, rasvjete. 2520 KN do 4200 KN


  ........

  PONUDA ZA SOLARNI SUSTAV RADI DODJELE SREDSTAVA OD FONDA

  Potrebno izraditi troškovnik sukladno ponudi u privitku. Od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobila sam pravo na dodjelu sredstava za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u obiteljskoj kući. 31500 KN do 52500 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, SOLARNI KOLEKTOR RADI GRIJANJA VODE,
  Solarne elektrane, Sinj

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, SOLARNI SUSTAV ZA MOBILNI KUĆICU,
  Solarne elektrane, Dugi Rat

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, SOLARNA ELEKTRANA ZA VIKENDICU,
  Solarne elektrane, Sulkovci

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, SOLARNI SUSTAV ZA VIKENDICU,
  Solarne elektrane, Konjščina

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, UGRADNJU SOLARNOG ZA GRIJANJA,
  Solarne elektrane, Makarska

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, SOLARNA ELEKTRANA ZA VIKENDICU,
  Solarne elektrane, Pokupsko

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNOG SUSTAVA,
  Solarne elektrane, Oštri Zid

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, KROVNU SOLARNU ELEKTRANU,
  Solarne elektrane, Vrsi

  35775 KN do 59625 KN

  CIJENA, SOLARNA ELEKTRANA NA KUĆI,
  Solarne elektrane, Vir

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, SOLARNI SUSTAV ZA KUĆU,
  Solarne elektrane, Vinica

  47250 KN do 78750 KN

  CIJENA, SOLARNI SUSTAV ZA KUĆU,
  Solarne elektrane, Vinica

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, SOLARNA ELEKTRANA ZA STAN,
  Solarne elektrane, Medulin

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, NADOGRADNJA POSTOJEĆEG SOLARNOG SUSTAVA MOBILNE KUĆICE,
  Solarne elektrane, Drage

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNOG SUSTAVA U MANJU KUĆU,
  Solarne elektrane, Malinska

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, SOLARNA ELEKTRANA ZA OBITELJSKU KUĆU,
  Solarne elektrane, Split

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, MONTAŽA I PUŠTANJE U RAD SOLARNOG SUSTAVA ,
  Solarne elektrane, Umag

  2700 KN do 4500 KN

  CIJENA, SOLARNA ELEKTRANA ZA OBITELJSKU KUĆU,
  Solarne elektrane, Omiš

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, SERVIS SOLARNOG SUSTAVA,
  Solarne elektrane, Dobrinj

  1687.5 KN do 2812.5 KN

  CIJENA, PRIKLJUČAK POSTOJEĆIH SOLARNIH PANELE NA HEP ,
  Solarne elektrane, Sv. Filip i Jakov

  2362.5 KN do 3937.5 KN

  CIJENA, SOLARNA ELEKTRANA ZA STANOVE,
  Solarne elektrane, Zagreb-dio

  67500 KN do 112500 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNIH KOLEKTORA,
  Solarne elektrane, Sisak

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNOG SUSTAVA,
  Solarne elektrane, Vodice

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, PONUDA ZA SOLARNU ELEKTRANU RADI NATJEČAJA ZA TURIZAM,
  Solarne elektrane, Okrug Gornji

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNOG SUSTAVA ZA GRIJANJE PROSTORA I TOPLE VODE,
  Solarne elektrane, Pula

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, UVOĐANJE SOLARNOG GRIJANJA,
  Solarne elektrane, Grubišno Polje

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA SOLARNOG KOLEKTORA ZA BAZEN,
  Solarne elektrane, Rijeka

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, SOLARNA ELEKTRANA NA KUĆI,
  Solarne elektrane, Zagreb

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNOG SUSTAVA U OBITELJSKOJ KUĆI,
  Solarne elektrane, Hrastovica

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, DOBAVA I ZAMJENA BOJLERA ZA SOLARNI SUSTAV,
  Solarne elektrane, Kruševo

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNOG SUSTAVA/ELEKTRANE,
  Solarne elektrane, Uskoci

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNE ELEKTRANE,
  Solarne elektrane, Zemunik

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, PONUDA ZA SOLARNE KOLEKTORE RADI NATJEČAJA ZA ENERGETSKU OBNOVU KUĆA,
  Solarne elektrane, Karlovac

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, UGRADNJA SOLARNE ELEKTRANE ,
  Solarne elektrane, Žrnovnica

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, OFF-GRID SOLARNA ELEKTRANA ,
  Solarne elektrane, Prvić Šepurine

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, PONUDA ZA SOLARNE PANELE RADI NATJEČAJA ZA ENERGETSKU OBNOVU KUĆA,
  Solarne elektrane, Starigrad

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA SOLARNIH PANELA,
  Solarne elektrane, Žbandaj

  20250 KN do 33750 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  SOLARNE ELEKTRANE CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 94 PODUZEĆA ZA SOLARNE ELEKTRANE


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE SOLARNE ELEKTRANE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana