KERAMIČARI cijena

  Trošak keramičkih radova može biti vrlo različit. Ovisi uglavnom o veličini površine, odabranim pločicama, ljepilu za keramiku i, naravno, keramičarima. Za vas smo pripremili cjenik za jednostavno izračunavanje troškova polaganja pločica.

  POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA CIJENA


  Cijena za postavljanje keramičkih pločica standardnih dimenzija, na pripremljenu podlogu, bez dobave materijala.

  70.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  130.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  CIJENA ZA keramičara

  DRUGE CIJENE ZA KERAMIČARI

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena kompletnog obavljanja keramičarskih radova podova po principu "ključ u ruke"

  Troškovi kompletnog polaganja pločica sa svim uključenim materijalom, uključenom bijelom fugirnom masom, pločicama klasičnih dimenzija te premaza i ljepila za keramiku.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  CIjena postavljanja pločica klasičnih dimenzija od 20-30 cm2 na ljepilo

  Troškovi postavljanja keramičkih pločica klasičnih dimenzija od 20-30 cm2 u ljepilo, pri čemu je uključeni rad i vezivni materijal.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena postavljanja bordura, sokla i špaleta keramičkim pločicama

  Troškovi montaže bordura, sokla i špaleta keramičkim pločicama pri čemu su uključeni samo vezivni materijali i rad


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena montaže mozaik pločica dimenzija 10 cm bez uključenog materijala

  Troškovi postavljanja mozaik pločica dimenzije 10 cm na pripremljenu površinu sa uključenim vezivnim materijalom


  KN

  KN/m

  m
  upit

  Cijena običnog ljepila 25 kg

  Troškovi običnog ljepila za postavljanje keramičkih pločica.


  KN

  KN/25 kg

  25 kg
  upit

  Cijena fleksibilnog ljepila 25 kg

  Troškovi fleksibilnog ljepila za postavljanje keramičkih pločica.


  KN

  KN/25 kg

  25 kg
  upit

  CIjena bijelog ljepila 25 kg

  Troškovi bijelog ljepila za postavljanje keramičkih pločica.


  KN

  KN/25kg

  25kg
  upit

  Cijena dijagonalnog postavljanja pločica klasičnih dimenzija od 20-30 cm2 na ljepilo

  Troškovi montaže klasičnih pločica dimenzija od 20-30 cm2 u ljepilo sa uključenim vezivnim materijalom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  CIjena klasične montaže keramičkih pločica klasičnih dimenzija 20-30 cm2 na zidove

  Troškovi postavljanja klasičnih pločica dimenzija 20-30 cm2 u ljepilo na zidove sa uključenim vezivnim materijalom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena postavljanja vanjskih i unutarnjih keramičkih pločica na stubištima (ljepilo)

  troškovi montaže unutarnjih i vanjskih keramičkih pločica na ljepilo na stubištima sa uključenim vezivnim materijalom.


  KN

  KN/m

  m
  upit

  Cijena aluminijske lajsne na spoju parketa i pločica

  Trošak montaže dilatacijske lajsne na spoju parketa i pločica sa uključenim materijalom


  KN

  KN/m

  m
  upit

  Cijena za postavljanje PVC kutnih lajsni na pločicama

  Troškovi montaže kutnih Polivinilskih lajsni na uglove pločica sa uključenim materijalom


  KN

  KN/m

  m
  upit

  Cijena za keramičarske popravke

  Troškovi obavljanja manjih keramičarskih popravaka.


  KN

  KN/sat

  sat
  upit
  UKUPNO:
  POŠALJI UPIT >

  Postavljanje pločica


  Kada kupujete keramičke pločice, razmislite o rezanju otpada, stoga uvijek nabavite oko 10% više plo...

  Provjerite i: Postavljanje pločica cijena

  Pločice


  Pločice imaju dug radni vijek, jednostavne su za održavanje i otporne su na čišćenje, ali mogu puknu...

  Provjerite i: Pločice cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Keramičari – sve što morate znati

  1. Keramičarstvo – što morate znati prije nego što se odlučite za keramičke pločice?

  Keramičke pločice su već tisućama godina sastavni dio ljudskog prebivališta. Tehnologija je napredovala, pa današnje pločice nisu samo prikladne za kupaonice, kuhinje i hodnike, već se upotrebljavaju u svim prostorijama, kao i vani.

   

  keramicari.jpg
  Pravilno polaganje pločica zahtijeva kvalitetne materijale, alate i iznimnu preciznost.

   

  1.1. Koje prednosti imaju keramičke pločice?

  Što pločice čini tako široko primjenjivima? U usporedbi s drugim podnim i zidnim oblogama, imaju brojne prednosti: pločice su otporne na vremenske uvjete, temperaturne razlike, vlagu i kemikalije. Osim toga, dostupne su u mnogim bojama, teksturama i uzorcima, veličine se kreću od mozaičnih pločica do pločica velikog formata. Osim toga, dobro akumuliraju toplinu, te su stoga idealan materijal za popločavanje u kombinaciji s podnim grijanjem. Čišćenje je jednostavno, a pločice su gotovo neograničenog vijeka.

  1.2. Koje su slabosti keramike?

  Kada govorimo o tako izdržljivom i kvalitetnom materijalu kao što su keramičke pločice, gotovo se uvijek postavlja pitanje cijene. Kvalitetne keramičke pločice imaju nešto višu cijenu od jeftinijih podova, ali se dugoročno isplate jer su uz prikladno održavanje gotovo neuništive. Jedna od rijetkih slabosti keramičkih pločica je njihova fizička karakteristika - nisu otporne na udar tvrđih predmeta jer mogu puknuti. Na pukotine i druga oštećenja treba osobito obratiti pozornost kod vanjskih pločica, jer ih smrzavanje vlage u pukotinama može povećati.

  2. Vrste pločica

  Pločice se razlikuju po mnogim svojstvima. Imaju različita fizikalna i kemijska svojstva, većina dobro odbija vodu, dok različito podnose temperaturu, habanje, udarce, savijanje, rastezanje, prljavštinu, kemikalije i druge čimbenike. Ovisno o veličini, razlikujemo klasične pločice, pločice za mozaik i velike pločice. Također je važno kojoj su površini namijenjene, jer unutarnje pločice, vanjske pločice, podne pločice i zidne pločice imaju različita svojstva. S obzirom na materijal, najraširenije su keramičke pločice. Polažu se i kamene pločice, gres pločice, drvene pločice i sl. Napredak u tehnologiji keramike dan-danas omogućava upotrebu pločica u brojne svrhe, zato možete birati između pločica za kupaonicu, pločica za kuhinju, pločica za terasu i mnogih drugih.

  3. Keramičari - kako do dobrog izvođača?

  Na prvi pogled keramičarstvo se čini jednostavnim poslom, ali kvalitetno postavljanje pločica nije mačji kašalj. Na tržištu postoji velik broj izvođača, koji se uvelike razlikuju u kvaliteti, cijeni i pouzdanosti. Stoga je odabir pravog izvođača ključan da bi vam pločice dugo služile. Pošaljite majstorima popis svojih želja ili poslova i kada dobijete više ponuda, možete ih usporediti. Izvođače koji vam se čine zanimljivi pitajte za reference i kontakte njihovih klijenata. Kad se odlučite, potpišite ugovor s izvođačem i radovi mogu početi. Na Mojmojster možete na jednome mjestu naći na tisuće provjerenih izvođača, zajedno s referencama, ocjenama i mišljenjem klijenata.

  4. Kako teče polaganje pločica?

  Polaganje pločica nije tehnološki komplicirano, ali zahtijeva strpljenje i preciznost. Već pri kupnji uzmite u obzir da vam treba oko 10 % pločica više od konačne površine, jer ćete morati mnoge pločice rezati. Ključ uspjeha je dobro pripremljena površina. Za polaganje keramike potrebna je tvrda, ravna, suha i čista podloga. Usto je potreban i obrazac polaganja, zbog čega treba odrediti početnu točku. Povežite sredine suprotnih zidova. Na temelju ovog prividnog križa možete nacrtati skicu polaganja pločica ili čak položiti pločice na suhom i provjeriti učinak. Pokušajte cijele pločice staviti na mjesta gdje će biti najvidljivije, primjerice kod vrata. Počnite polagati zidne pločice ispod. Ako ne oblažete cijeli pod ili zidove, onda položite cijele pločice na vanjske rubove i izrežite ih samo na unutarnjoj strani. Dobar keramičar položit će optimalan broj cijelih pločica.

  Prije polaganja provjerite imate li sve potrebne materijale i opremu kao što su: keramičke pločice, ljepilo za pločice, zubata gladilica, temeljni premaz, masa za poravnanje, metar, žičana četka, kanta za masu, gumeni čekić za poravnavanje pločica, libela, fugirni mort, stroj za rezanje pločica (rezač), bušilica, plastični distanceri (križići) za pločice, silikon i sredstvo za čišćenje ostataka od cementa.

  Za bolje prianjanje ljepila za pločice podlogu treba premazati emulzijom za bolje prianjanje, koja se mora dobro posušiti. Ljepilo za pločice se potom ravnomjerno nanosi na podlogu. S obzirom na to da se brzo suši, uvijek se nanosi najviše 1 m2 odjednom. Na ljepilo se položi pločica, koja se potom izravna gumenim čekićem, a ravnomjernu distancu od drugih pločica osiguravaju distanceri. Tamo gdje je to potrebno, pločice se režu dijamantnim rezačem. Ljepilo za pločice se suši oko jedan dan. Na kraju se pločice fugiraju fugirnom masom, koja se suši približno pola dana. Kutne, dilatacijske i priključne fuge zabrtvljuju se silikonom. Nakon općeg mokrog čišćenja prostor je spreman za upotrebu.

   


  5. Kako pravilno položiti vanjske pločice ili pločice za kupaonicu?

  Polaganje vanjskih pločica ili pločica u vlažnim prostorijama zahtijeva dodatnu pozornost. Kod vanjskih pločica treba uzeti u obzir velike temperaturne promjene između dana i noći, kao i tijekom godine. Također, prisutne su padaline, vlaga, mraz, prljavština te alge i lišajevi. Prvi korak je odabir pločica koje su namijenjene za vanjsku uporabu. Drugo, na cijeloj površini treba osigurati nagib do 2 %, koji će omogućiti lakše otjecanje vode. Kao posljednja mjera zaštite, ispod pločica se nanosi vodootporni sloj hidroizolacije. Preporučujemo ga i za kupaonice i kuhinje. Zbog temperaturnog širenja upotrebljavajte samo najelastičnije fugirne mase. Moguća je i upotreba silikona, ali nema dugi vijek.

  6. Keramičarski radovi

  6.1. Obnova kupaonice

  Najčešće se pločice upotrebljavaju u kupaonicama, kuhinjama i drugim mokrim prostorijama. Zbog učestale upotrebe ti se prostori brže pohabaju. Obnova kupaonice je građevinski zahvat, koji uz pažljivo planiranje možete obaviti u roku od jednog do četiri tjedna. Obnova kupaonice uključuje rušenje kupaonice, demontažu stare sanitarne opreme, skidanje pločica i uklanjanje starih fekalnih i vodovodnih instalacija. Postavlja se nova vodovodna instalacija, montira se odvod, a opcionalno i podno, zidno, stropno grijanja ili radijatori. Nakon toga slijedi postavljanje pregradnih zidova i izravnavanje površina za kasnije polaganje pločica. Završni radovi su suhomontažni, ličenje i fina montaža tuš kabine, WC školjke, radijatora, ormara i drugih elemenata kupaonice.

  6.2. Polaganje kamena

  Polaganje kamena je postupak sličan polaganju keramike, ali s određenim specifičnostima. Polaganje prirodnog ili umjetnog kamena zahtijeva ravnu, čistu i nosivu podlogu. Postoje mnoge vrste kamena različitih svojstava: mramor, granit ili umjetni kamen, zato također treba odabrati prikladno ljepilo i masu za fugiranje. Zbog nepravilnih oblika pojedinog kamena, polaganje kamena je mnogo zahtjevnije od polaganja pločica, stoga posao povjerite samo iskusnim majstorima.

  6.3. Polaganje mozaika

  Mozaične pločice zahtijevaju dobro pripremljenu podlogu i preciznost u polaganju. S obzirom na to da se mozaik sastoji od manjih pločica, presudna je dobro pripremljena ravna podloga. Ovisno o materijalu i obliku, razlikujemo više vrsta mozaika: keramički mozaik, stakleni mozaik, mozaik od prirodnog i umjetnog kamena, metalni mozaik i drveni mozaik. Polaganje mozaičnih pločica zahtijeva izuzetnu preciznost, stoga posao povjerite samo majstorima s iskustvom.

   

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  SKIDANJE I POSTAVLJANJE ZIDNIH PLOČICA

  Potrebno mijenjanje zidnih pločica u kuhinji i kupatilu, te oblaganje kade u kupaoni pločicama.
  Treba skidanje starih pločica i stavljanje novih. 1890 KN do 3150 KN


  ........

  POSTAVLJANJE PLOČICA

  Postavljanje pločica u hodnik,koji je L oblika,ima cca 20 m2. Hodnik se nalazi u stambenoj zgradi(kvart Stoja,Pula). Stare pločice bi sami maknuli,tako da keramičari imaju što manje posla oko ugradnje novih. Pločice,koje bi željeli staviti bile bi neke klasične 30x30 cm u nekoj prljavobijeloj ili svijetlo sivkastoj varijanti,tzv.batiškova bi bila nešto tamnija od poda. 1890 KN do 3150 KN


  ........

  POSTAVLJANJE PLOČICA

  Potrebno je postaviti keramičke pločice na balkonu kuće preko starih pločica, površine cca 8 m2. Nije potrebna dobava pločica. 945 KN do 1575 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, HIDROIZOLACIJA PODA KUPAONICE, CCA 5 M2
  Keramičari, Zagreb

  1012.5 KN do 1687.5 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 35 M2
  Keramičari, Tužno

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, SKIDANJE STARIH I POSTAVLJANJE NOVIH PLOČICA NA ZIDOVE, CCA 2,1 X 2,3 X 1,8 M
  Keramičari, Sisak

  1012.5 KN do 1687.5 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE ZIDNIH PLOČICA, CCA 6 M2
  Keramičari, Zagreb

  675 KN do 1125 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA NA BALKONU I TERASI, CCA 70 M2
  Keramičari, Osijek

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 6 M2
  Keramičari, Zagreb

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, SKIDANJE STARIH PLOČICA I POSTAVLJANJE NOVIH, CCS 24 M2
  Keramičari, Opuzen

  2362.5 KN do 3937.5 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUHINJI, CCA 10 M2
  Keramičari, Zagreb

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, ZAMJENA PLOČICA NA TERASI, CCA 35 M2
  Keramičari, Zagreb

  5400 KN do 9000 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUPATILU, CCA 32 M2
  Keramičari, Tenja

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA NA TERASI , CCA 27 M2
  Keramičari, Varaždin

  2700 KN do 4500 KN

  CIJENA, SKIDANJE STARIH I POSTAVLJANJE NOVIH PLOČICA, CCA 10 M2
  Keramičari, Zagreb

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKI PLOČICA, CCA 23 M2
  Keramičari, Zagreb

  2362.5 KN do 3937.5 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA , CCA 110 M2
  Keramičari, Virje

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 170 M2
  Keramičari, Pula

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, POLAGANJE PODNIH PLOČICA, CCA 21 M2
  Keramičari, Crikvenica

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, PROMJENA PLOČICA NA TERASI, CCA 27 M2
  Keramičari, Samobor

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE I POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 30 M2
  Keramičari, Slavetić

  5400 KN do 9000 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 3 M2
  Keramičari, Koprivnica

  337.5 KN do 562.5 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 80 M2
  Keramičari, Varaždin

  8100 KN do 13500 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUPAONI, 25 M2
  Keramičari, Gradac

  2700 KN do 4500 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 10 M2
  Keramičari, Split

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUHINJI I HODNIKU, 12 M2
  Keramičari, Split

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUĆI, CCA 90 M2
  Keramičari, Polača

  9450 KN do 15750 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PODNIH I ZIDNIH PLOČICA, CCA 20 M2
  Keramičari, Vir

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA I POPRAVAK VEĆ POSTAVLJENIH PLOČICA, CCA 100 M2
  Keramičari, Zagreb

  8775 KN do 14625 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA NA VANJSKOJ TERASI , 26,2 M2
  Keramičari, Odra

  2700 KN do 4500 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA NA TERASI, CCA 30 M2
  Keramičari, Kaštel Štafilić

  3037.5 KN do 5062.5 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, KUPAONA CCA 4 M2 KUHINJA CCA 7 M2.
  Keramičari, Karlovac

  2700 KN do 4500 KN

  CIJENA, PRIPREMA I POSTAVLJANJE PLOČICA U PODRUMU, CCA 10 M2
  Keramičari, Zagreb

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, SKINUTI STARE I STAVITI NOVE PLOČICE , CCA 12 M2
  Keramičari, Zagreb

  1687.5 KN do 2812.5 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 100 M2
  Keramičari, Petrinja

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE VANJSKIH PLOČICA NA DVIJE TERASE , CCA 24 M2
  Keramičari, Slavonski Brod

  2362.5 KN do 3937.5 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 70 M2
  Keramičari, Hvar

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUPAONICI , CCA 25 M2
  Keramičari, Preko

  3712.5 KN do 6187.5 KN

  CIJENA, STARE FUGE U DVORIŠNIM PLOČICAMA IZVADITI I FUGIRATI NOVE, CCA 60 M2
  Keramičari, Supetar

  2025 KN do 3375 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  KERAMIČARI CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 1068 PODUZEĆA ZA KERAMIČARI


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KERAMIČARI?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana