Keramičari cijena

Trošak keramičkih radova može biti vrlo različit. Ovisi uglavnom o veličini površine, odabranim pločicama, ljepilu za keramiku i, naravno, keramičarima. Za vas smo pripremili cjenik za jednostavno izračunavanje troškova polaganja pločica.

Kome povjeriti keramičarske radove? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Postavljanje keramičkih pločica cijena


Cijena za postavljanje keramičkih pločica standardnih dimenzija, na pripremljenu podlogu, bez dobave materijala.

9.28 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
20.69 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za keramičara

Druge cijene za Keramičari

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena kompletnog obavljanja keramičarskih radova podova po principu "ključ u ruke"

Troškovi kompletnog polaganja pločica sa svim uključenim materijalom, uključenom bijelom fugirnom masom, pločicama klasičnih dimenzija te premaza i ljepila za keramiku.€/m2

m2
upit

CIjena postavljanja pločica klasičnih dimenzija od 20-30 cm2 na ljepilo

Troškovi postavljanja keramičkih pločica klasičnih dimenzija od 20-30 cm2 u ljepilo, pri čemu je uključeni rad i vezivni materijal.€/m2

m2
upit

Cijena postavljanja bordura, sokla i špaleta keramičkim pločicama

Troškovi montaže bordura, sokla i špaleta keramičkim pločicama pri čemu su uključeni samo vezivni materijali i rad€/m2

m2
upit

Cijena montaže mozaik pločica dimenzija 10 cm bez uključenog materijala

Troškovi postavljanja mozaik pločica dimenzije 10 cm na pripremljenu površinu sa uključenim vezivnim materijalom€/m

m
upit

Cijena običnog ljepila 25 kg

Troškovi običnog ljepila za postavljanje keramičkih pločica.€/25 kg

25 kg
upit

Cijena fleksibilnog ljepila 25 kg

Troškovi fleksibilnog ljepila za postavljanje keramičkih pločica.€/25 kg

25 kg
upit

CIjena bijelog ljepila 25 kg

Troškovi bijelog ljepila za postavljanje keramičkih pločica.€/25kg

25kg
upit

Cijena dijagonalnog postavljanja pločica klasičnih dimenzija od 20-30 cm2 na ljepilo

Troškovi montaže klasičnih pločica dimenzija od 20-30 cm2 u ljepilo sa uključenim vezivnim materijalom.€/m2

m2
upit

CIjena klasične montaže keramičkih pločica klasičnih dimenzija 20-30 cm2 na zidove

Troškovi postavljanja klasičnih pločica dimenzija 20-30 cm2 u ljepilo na zidove sa uključenim vezivnim materijalom.€/m2

m2
upit

Cijena postavljanja vanjskih i unutarnjih keramičkih pločica na stubištima (ljepilo)

troškovi montaže unutarnjih i vanjskih keramičkih pločica na ljepilo na stubištima sa uključenim vezivnim materijalom.€/m

m
upit

Cijena aluminijske lajsne na spoju parketa i pločica

Trošak montaže dilatacijske lajsne na spoju parketa i pločica sa uključenim materijalom€/m

m
upit

Cijena za postavljanje PVC kutnih lajsni na pločicama

Troškovi montaže kutnih Polivinilskih lajsni na uglove pločica sa uključenim materijalom€/m

m
upit

Cijena za keramičarske popravke

Troškovi obavljanja manjih keramičarskih popravaka.€/sat

sat
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Postavljanje pločica


Kada kupujete keramičke pločice, razmislite o rezanju otpada, stoga uvijek nabavite oko 10% više plo...

Provjerite i: Postavljanje pločica cijena

Pločice


Pločice imaju dug radni vijek, jednostavne su za održavanje i otporne su na čišćenje, ali mogu puknu...

Provjerite i: Pločice cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Keramičari – sve što morate znati

1. Keramičarstvo – što morate znati prije nego što se odlučite za keramičke pločice?

Keramičke pločice su već tisućama godina sastavni dio ljudskog prebivališta. Tehnologija je napredovala, pa današnje pločice nisu samo prikladne za kupaonice, kuhinje i hodnike, već se upotrebljavaju u svim prostorijama, kao i vani.

 

keramicari.jpg
Pravilno polaganje pločica zahtijeva kvalitetne materijale, alate i iznimnu preciznost.

 

1.1. Koje prednosti imaju keramičke pločice?

Što pločice čini tako široko primjenjivima? U usporedbi s drugim podnim i zidnim oblogama, imaju brojne prednosti: pločice su otporne na vremenske uvjete, temperaturne razlike, vlagu i kemikalije. Osim toga, dostupne su u mnogim bojama, teksturama i uzorcima, veličine se kreću od mozaičnih pločica do pločica velikog formata. Osim toga, dobro akumuliraju toplinu, te su stoga idealan materijal za popločavanje u kombinaciji s podnim grijanjem. Čišćenje je jednostavno, a pločice su gotovo neograničenog vijeka.

1.2. Koje su slabosti keramike?

Kada govorimo o tako izdržljivom i kvalitetnom materijalu kao što su keramičke pločice, gotovo se uvijek postavlja pitanje cijene. Kvalitetne keramičke pločice imaju nešto višu cijenu od jeftinijih podova, ali se dugoročno isplate jer su uz prikladno održavanje gotovo neuništive. Jedna od rijetkih slabosti keramičkih pločica je njihova fizička karakteristika - nisu otporne na udar tvrđih predmeta jer mogu puknuti. Na pukotine i druga oštećenja treba osobito obratiti pozornost kod vanjskih pločica, jer ih smrzavanje vlage u pukotinama može povećati.

2. Vrste pločica

Pločice se razlikuju po mnogim svojstvima. Imaju različita fizikalna i kemijska svojstva, većina dobro odbija vodu, dok različito podnose temperaturu, habanje, udarce, savijanje, rastezanje, prljavštinu, kemikalije i druge čimbenike. Ovisno o veličini, razlikujemo klasične pločice, pločice za mozaik i velike pločice. Također je važno kojoj su površini namijenjene, jer unutarnje pločice, vanjske pločice, podne pločice i zidne pločice imaju različita svojstva. S obzirom na materijal, najraširenije su keramičke pločice. Polažu se i kamene pločice, gres pločice, drvene pločice i sl. Napredak u tehnologiji keramike dan-danas omogućava upotrebu pločica u brojne svrhe, zato možete birati između pločica za kupaonicu, pločica za kuhinju, pločica za terasu i mnogih drugih.

3. Keramičari - kako do dobrog izvođača?

Na prvi pogled keramičarstvo se čini jednostavnim poslom, ali kvalitetno postavljanje pločica nije mačji kašalj. Na tržištu postoji velik broj izvođača, koji se uvelike razlikuju u kvaliteti, cijeni i pouzdanosti. Stoga je odabir pravog izvođača ključan da bi vam pločice dugo služile. Pošaljite majstorima popis svojih želja ili poslova i kada dobijete više ponuda, možete ih usporediti. Izvođače koji vam se čine zanimljivi pitajte za reference i kontakte njihovih klijenata. Kad se odlučite, potpišite ugovor s izvođačem i radovi mogu početi. Na Mojmojster možete na jednome mjestu naći na tisuće provjerenih izvođača, zajedno s referencama, ocjenama i mišljenjem klijenata.

4. Kako teče polaganje pločica?

Polaganje pločica nije tehnološki komplicirano, ali zahtijeva strpljenje i preciznost. Već pri kupnji uzmite u obzir da vam treba oko 10 % pločica više od konačne površine, jer ćete morati mnoge pločice rezati. Ključ uspjeha je dobro pripremljena površina. Za polaganje keramike potrebna je tvrda, ravna, suha i čista podloga. Usto je potreban i obrazac polaganja, zbog čega treba odrediti početnu točku. Povežite sredine suprotnih zidova. Na temelju ovog prividnog križa možete nacrtati skicu polaganja pločica ili čak položiti pločice na suhom i provjeriti učinak. Pokušajte cijele pločice staviti na mjesta gdje će biti najvidljivije, primjerice kod vrata. Počnite polagati zidne pločice ispod. Ako ne oblažete cijeli pod ili zidove, onda položite cijele pločice na vanjske rubove i izrežite ih samo na unutarnjoj strani. Dobar keramičar položit će optimalan broj cijelih pločica.

Prije polaganja provjerite imate li sve potrebne materijale i opremu kao što su: keramičke pločice, ljepilo za pločice, zubata gladilica, temeljni premaz, masa za poravnanje, metar, žičana četka, kanta za masu, gumeni čekić za poravnavanje pločica, libela, fugirni mort, stroj za rezanje pločica (rezač), bušilica, plastični distanceri (križići) za pločice, silikon i sredstvo za čišćenje ostataka od cementa.

Za bolje prianjanje ljepila za pločice podlogu treba premazati emulzijom za bolje prianjanje, koja se mora dobro posušiti. Ljepilo za pločice se potom ravnomjerno nanosi na podlogu. S obzirom na to da se brzo suši, uvijek se nanosi najviše 1 m2 odjednom. Na ljepilo se položi pločica, koja se potom izravna gumenim čekićem, a ravnomjernu distancu od drugih pločica osiguravaju distanceri. Tamo gdje je to potrebno, pločice se režu dijamantnim rezačem. Ljepilo za pločice se suši oko jedan dan. Na kraju se pločice fugiraju fugirnom masom, koja se suši približno pola dana. Kutne, dilatacijske i priključne fuge zabrtvljuju se silikonom. Nakon općeg mokrog čišćenja prostor je spreman za upotrebu.

 


5. Kako pravilno položiti vanjske pločice ili pločice za kupaonicu?

Polaganje vanjskih pločica ili pločica u vlažnim prostorijama zahtijeva dodatnu pozornost. Kod vanjskih pločica treba uzeti u obzir velike temperaturne promjene između dana i noći, kao i tijekom godine. Također, prisutne su padaline, vlaga, mraz, prljavština te alge i lišajevi. Prvi korak je odabir pločica koje su namijenjene za vanjsku uporabu. Drugo, na cijeloj površini treba osigurati nagib do 2 %, koji će omogućiti lakše otjecanje vode. Kao posljednja mjera zaštite, ispod pločica se nanosi vodootporni sloj hidroizolacije. Preporučujemo ga i za kupaonice i kuhinje. Zbog temperaturnog širenja upotrebljavajte samo najelastičnije fugirne mase. Moguća je i upotreba silikona, ali nema dugi vijek.

6. Keramičarski radovi

6.1. Obnova kupaonice

Najčešće se pločice upotrebljavaju u kupaonicama, kuhinjama i drugim mokrim prostorijama. Zbog učestale upotrebe ti se prostori brže pohabaju. Obnova kupaonice je građevinski zahvat, koji uz pažljivo planiranje možete obaviti u roku od jednog do četiri tjedna. Obnova kupaonice uključuje rušenje kupaonice, demontažu stare sanitarne opreme, skidanje pločica i uklanjanje starih fekalnih i vodovodnih instalacija. Postavlja se nova vodovodna instalacija, montira se odvod, a opcionalno i podno, zidno, stropno grijanja ili radijatori. Nakon toga slijedi postavljanje pregradnih zidova i izravnavanje površina za kasnije polaganje pločica. Završni radovi su suhomontažni, ličenje i fina montaža tuš kabine, WC školjke, radijatora, ormara i drugih elemenata kupaonice.

6.2. Polaganje kamena

Polaganje kamena je postupak sličan polaganju keramike, ali s određenim specifičnostima. Polaganje prirodnog ili umjetnog kamena zahtijeva ravnu, čistu i nosivu podlogu. Postoje mnoge vrste kamena različitih svojstava: mramor, granit ili umjetni kamen, zato također treba odabrati prikladno ljepilo i masu za fugiranje. Zbog nepravilnih oblika pojedinog kamena, polaganje kamena je mnogo zahtjevnije od polaganja pločica, stoga posao povjerite samo iskusnim majstorima.

6.3. Polaganje mozaika

Mozaične pločice zahtijevaju dobro pripremljenu podlogu i preciznost u polaganju. S obzirom na to da se mozaik sastoji od manjih pločica, presudna je dobro pripremljena ravna podloga. Ovisno o materijalu i obliku, razlikujemo više vrsta mozaika: keramički mozaik, stakleni mozaik, mozaik od prirodnog i umjetnog kamena, metalni mozaik i drveni mozaik. Polaganje mozaičnih pločica zahtijeva izuzetnu preciznost, stoga posao povjerite samo majstorima s iskustvom.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Postavljanje pločica

Trebamo keramičara za podnu i zidnu keramiku. 5428.8 € do 9048 €

........

Postavljanje pločica na natkrivenoj terasi

Potrebno je popločiti natkrivenu terasu.
Pločice sami nabavljamo.

Površina: cca 24m2 3393 € do 5655 €

........

Postavljanje pločica

Potrebno postavljanje pločica 120x60 na terasu cca 110m2. Dio terase je natkriven. Prije postavljanja pločica treba poravnati beton, složiti padove i hidroizolaciju.
Uz terasu, potrebno je i postaviti 2 pločice 120x120 na pomoćnu kuhinju - zid i radna ploča u gerung. 13572 € do 22620 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Postavljanje keramike u kupaoni, 35 m2
Keramičari, Vrbovec

585 € do 975 €

Cijena, Priprema i postavljanje vanjskih pločica, cca 6 m2
Keramičari, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Postavljanje podnih vanjskih pločica, 13+20 m2
Keramičari, Strmec Samoborski

585 € do 975 €

Cijena, Postavljanje pločica, 20 m2
Keramičari, Odra

360 € do 600 €

Cijena, Postaviti pločice na vanjsku terasu, 56 m2
Keramičari, Buići

900 € do 1500 €

Cijena, Postavljanje pločica na terasi i sunčalištu kod bazena, cca 130m2
Keramičari, Karigador

1800 € do 3000 €

Cijena, Postavljanje pločica u kupaoni, cca 25 m2
Keramičari, Dubrava

450 € do 750 €

Cijena, Postava pločica na sunčalištu, cca 56m2
Keramičari, Krničari

900 € do 1500 €

Cijena, Postava pločica i izolacija dvije terase i vanjskog stubišta, cca 80 m2
Keramičari, Vrsi

1800 € do 3000 €

Cijena, Postavljanje pločica u kupaoni, pod 6 m2, zidovi 21 m2
Keramičari, Zagreb

540 € do 900 €

Cijena, Postavljanje pločica u kupaoni, cca 2.5 x 135 x 2m
Keramičari, Zadar

1080 € do 1800 €

Cijena, Potrebno postavljanje unutarnjih pločica, cca 110m2
Keramičari, Žuljana

1800 € do 3000 €

Cijena, Priprema i postavljanje pločica, 22 m2
Keramičari, Gračišće

450 € do 750 €

Cijena, Postavljanje pločica, 10 m2
Keramičari, Sesvete

180 € do 300 €

Cijena, Postavljanje pločica za terasi, 160 m2
Keramičari, Zagreb

2700 € do 4500 €

Cijena, Postavljanje pločica na terasi, 50 m2
Keramičari, Varaždin

900 € do 1500 €

Cijena, Postavljanje podnih pločica, cca 79 m2
Keramičari, Privlaka

1350 € do 2250 €

Cijena, Postavljanje pločica na vanjske stepenice, 55 m2
Keramičari, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Postavljanje zidnih pločica, 11 m2
Keramičari, Zlatar

180 € do 300 €

Cijena, Fugiranje pločica, cca 20 m2
Keramičari, Osijek

180 € do 300 €

Cijena, Razbijanje i postavljanje pločica u kuhinji, 9 m2
Keramičari, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Postavljanje pločica, 90 m2
Keramičari, Srima

1620 € do 2700 €

Cijena, Postavljanje podnih pločica u podrumu, 18 m2
Keramičari, Zagreb

360 € do 600 €

Cijena, Postavljanje pločica, 37 m2
Keramičari, Šibenik/dio-Brodarica/

270 € do 450 €

Cijena, Postavljanje plocica na terasu i balkon, cca 60m2
Keramičari, Osijek

1350 € do 2250 €

Cijena, Postavljanje keramičkih pločica, 170 m2
Keramičari, Nova Vas

2700 € do 4500 €

Cijena, Postavljanje pločica, 45 m2
Keramičari, Madžarevo

900 € do 1500 €

Cijena, Postavljanje pločica, 45 m2
Keramičari, Zagreb

720 € do 1200 €

Cijena, Postavljanje pločica , 1100 m2
Keramičari, Rogoznica

13500 € do 22500 €

Cijena, Skidanje starih pločica i postavljanje novih pločica većih dimenzija, 9 m2
Keramičari, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Postavljanje plocica na vanjskoj terasi, 25 m2
Keramičari, Zagreb

540 € do 900 €

Cijena, Zamjena i postavljenje keramike na balkonima, kuhinji i kupatilu, 50m2 balkona, 32m2 podovi (kuhinja), kupatilo (5m2 pod, 25m2 zidovi)
Keramičari, Brezovica

3150 € do 5250 €

Cijena, Postavljanje hidroizolacije i pločica u kupaonici, cca 31 m2
Keramičari, Sesvetski Kraljevac

585 € do 975 €

Cijena, Postavljanje pločica, 140 m2
Keramičari, Šibenik

2520 € do 4200 €

Cijena, Postavljanje podnih i zidnih pločica , cca 30 m2
Keramičari, Mrljane

270 € do 450 €

Cijena, Postavljanje pločica u kupaoni, 30 m2
Keramičari, Zagreb

540 € do 900 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Keramičari cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

1469+ poduzeća za Keramičari
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Keramičari?