KERAMIČARI cijena

Trošak keramičkih radova može biti vrlo različit. Ovisi uglavnom o veličini površine, odabranim pločicama, ljepilu za keramiku i, naravno, keramičarima. Za vas smo pripremili cjenik za jednostavno izračunavanje troškova polaganja pločica.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT IZVOĐAČIMA

POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA CIJENA


Cijena za postavljanje keramičkih pločica standardnih dimenzija, na pripremljenu podlogu, bez dobave materijala.

70.00 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
130.00 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA keramičara

DRUGE CIJENE ZA KERAMIČARI

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena kompletnog obavljanja keramičarskih radova podova po principu "ključ u ruke"

Troškovi kompletnog polaganja pločica sa svim uključenim materijalom, uključenom bijelom fugirnom masom, pločicama klasičnih dimenzija te premaza i ljepila za keramiku.


KN

KN/m2

m2
upit

CIjena postavljanja pločica klasičnih dimenzija od 20-30 cm2 na ljepilo

Troškovi postavljanja keramičkih pločica klasičnih dimenzija od 20-30 cm2 u ljepilo, pri čemu je uključeni rad i vezivni materijal.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena postavljanja bordura, sokla i špaleta keramičkim pločicama

Troškovi montaže bordura, sokla i špaleta keramičkim pločicama pri čemu su uključeni samo vezivni materijali i rad


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena montaže mozaik pločica dimenzija 10 cm bez uključenog materijala

Troškovi postavljanja mozaik pločica dimenzije 10 cm na pripremljenu površinu sa uključenim vezivnim materijalom


KN

KN/m

m
upit

Cijena običnog ljepila 25 kg

Troškovi običnog ljepila za postavljanje keramičkih pločica.


KN

KN/25 kg

25 kg
upit

Cijena fleksibilnog ljepila 25 kg

Troškovi fleksibilnog ljepila za postavljanje keramičkih pločica.


KN

KN/25 kg

25 kg
upit

CIjena bijelog ljepila 25 kg

Troškovi bijelog ljepila za postavljanje keramičkih pločica.


KN

KN/25kg

25kg
upit

Cijena dijagonalnog postavljanja pločica klasičnih dimenzija od 20-30 cm2 na ljepilo

Troškovi montaže klasičnih pločica dimenzija od 20-30 cm2 u ljepilo sa uključenim vezivnim materijalom.


KN

KN/m2

m2
upit

CIjena klasične montaže keramičkih pločica klasičnih dimenzija 20-30 cm2 na zidove

Troškovi postavljanja klasičnih pločica dimenzija 20-30 cm2 u ljepilo na zidove sa uključenim vezivnim materijalom.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena postavljanja vanjskih i unutarnjih keramičkih pločica na stubištima (ljepilo)

troškovi montaže unutarnjih i vanjskih keramičkih pločica na ljepilo na stubištima sa uključenim vezivnim materijalom.


KN

KN/m

m
upit

Cijena aluminijske lajsne na spoju parketa i pločica

Trošak montaže dilatacijske lajsne na spoju parketa i pločica sa uključenim materijalom


KN

KN/m

m
upit

Cijena za postavljanje PVC kutnih lajsni na pločicama

Troškovi montaže kutnih Polivinilskih lajsni na uglove pločica sa uključenim materijalom


KN

KN/m

m
upit

Cijena za keramičarske popravke

Troškovi obavljanja manjih keramičarskih popravaka.


KN

KN/sat

sat
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Postavljanje pločica


Kada kupujete keramičke pločice, razmislite o rezanju otpada, stoga uvijek nabavite oko 10% više plo...

Provjerite i: Postavljanje pločica cijena

Pločice


Pločice imaju dug radni vijek, jednostavne su za održavanje i otporne su na čišćenje, ali mogu puknu...

Provjerite i: Pločice cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Keramičari – sve što morate znati

1. Keramičarstvo – što morate znati prije nego što se odlučite za keramičke pločice?

Keramičke pločice su već tisućama godina sastavni dio ljudskog prebivališta. Tehnologija je napredovala, pa današnje pločice nisu samo prikladne za kupaonice, kuhinje i hodnike, već se upotrebljavaju u svim prostorijama, kao i vani.

 

keramicari.jpg
Pravilno polaganje pločica zahtijeva kvalitetne materijale, alate i iznimnu preciznost.

 

1.1. Koje prednosti imaju keramičke pločice?

Što pločice čini tako široko primjenjivima? U usporedbi s drugim podnim i zidnim oblogama, imaju brojne prednosti: pločice su otporne na vremenske uvjete, temperaturne razlike, vlagu i kemikalije. Osim toga, dostupne su u mnogim bojama, teksturama i uzorcima, veličine se kreću od mozaičnih pločica do pločica velikog formata. Osim toga, dobro akumuliraju toplinu, te su stoga idealan materijal za popločavanje u kombinaciji s podnim grijanjem. Čišćenje je jednostavno, a pločice su gotovo neograničenog vijeka.

1.2. Koje su slabosti keramike?

Kada govorimo o tako izdržljivom i kvalitetnom materijalu kao što su keramičke pločice, gotovo se uvijek postavlja pitanje cijene. Kvalitetne keramičke pločice imaju nešto višu cijenu od jeftinijih podova, ali se dugoročno isplate jer su uz prikladno održavanje gotovo neuništive. Jedna od rijetkih slabosti keramičkih pločica je njihova fizička karakteristika - nisu otporne na udar tvrđih predmeta jer mogu puknuti. Na pukotine i druga oštećenja treba osobito obratiti pozornost kod vanjskih pločica, jer ih smrzavanje vlage u pukotinama može povećati.

2. Vrste pločica

Pločice se razlikuju po mnogim svojstvima. Imaju različita fizikalna i kemijska svojstva, većina dobro odbija vodu, dok različito podnose temperaturu, habanje, udarce, savijanje, rastezanje, prljavštinu, kemikalije i druge čimbenike. Ovisno o veličini, razlikujemo klasične pločice, pločice za mozaik i velike pločice. Također je važno kojoj su površini namijenjene, jer unutarnje pločice, vanjske pločice, podne pločice i zidne pločice imaju različita svojstva. S obzirom na materijal, najraširenije su keramičke pločice. Polažu se i kamene pločice, gres pločice, drvene pločice i sl. Napredak u tehnologiji keramike dan-danas omogućava upotrebu pločica u brojne svrhe, zato možete birati između pločica za kupaonicu, pločica za kuhinju, pločica za terasu i mnogih drugih.

3. Keramičari - kako do dobrog izvođača?

Na prvi pogled keramičarstvo se čini jednostavnim poslom, ali kvalitetno postavljanje pločica nije mačji kašalj. Na tržištu postoji velik broj izvođača, koji se uvelike razlikuju u kvaliteti, cijeni i pouzdanosti. Stoga je odabir pravog izvođača ključan da bi vam pločice dugo služile. Pošaljite majstorima popis svojih želja ili poslova i kada dobijete više ponuda, možete ih usporediti. Izvođače koji vam se čine zanimljivi pitajte za reference i kontakte njihovih klijenata. Kad se odlučite, potpišite ugovor s izvođačem i radovi mogu početi. Na Mojmojster možete na jednome mjestu naći na tisuće provjerenih izvođača, zajedno s referencama, ocjenama i mišljenjem klijenata.

4. Kako teče polaganje pločica?

Polaganje pločica nije tehnološki komplicirano, ali zahtijeva strpljenje i preciznost. Već pri kupnji uzmite u obzir da vam treba oko 10 % pločica više od konačne površine, jer ćete morati mnoge pločice rezati. Ključ uspjeha je dobro pripremljena površina. Za polaganje keramike potrebna je tvrda, ravna, suha i čista podloga. Usto je potreban i obrazac polaganja, zbog čega treba odrediti početnu točku. Povežite sredine suprotnih zidova. Na temelju ovog prividnog križa možete nacrtati skicu polaganja pločica ili čak položiti pločice na suhom i provjeriti učinak. Pokušajte cijele pločice staviti na mjesta gdje će biti najvidljivije, primjerice kod vrata. Počnite polagati zidne pločice ispod. Ako ne oblažete cijeli pod ili zidove, onda položite cijele pločice na vanjske rubove i izrežite ih samo na unutarnjoj strani. Dobar keramičar položit će optimalan broj cijelih pločica.

Prije polaganja provjerite imate li sve potrebne materijale i opremu kao što su: keramičke pločice, ljepilo za pločice, zubata gladilica, temeljni premaz, masa za poravnanje, metar, žičana četka, kanta za masu, gumeni čekić za poravnavanje pločica, libela, fugirni mort, stroj za rezanje pločica (rezač), bušilica, plastični distanceri (križići) za pločice, silikon i sredstvo za čišćenje ostataka od cementa.

Za bolje prianjanje ljepila za pločice podlogu treba premazati emulzijom za bolje prianjanje, koja se mora dobro posušiti. Ljepilo za pločice se potom ravnomjerno nanosi na podlogu. S obzirom na to da se brzo suši, uvijek se nanosi najviše 1 m2 odjednom. Na ljepilo se položi pločica, koja se potom izravna gumenim čekićem, a ravnomjernu distancu od drugih pločica osiguravaju distanceri. Tamo gdje je to potrebno, pločice se režu dijamantnim rezačem. Ljepilo za pločice se suši oko jedan dan. Na kraju se pločice fugiraju fugirnom masom, koja se suši približno pola dana. Kutne, dilatacijske i priključne fuge zabrtvljuju se silikonom. Nakon općeg mokrog čišćenja prostor je spreman za upotrebu.

 


5. Kako pravilno položiti vanjske pločice ili pločice za kupaonicu?

Polaganje vanjskih pločica ili pločica u vlažnim prostorijama zahtijeva dodatnu pozornost. Kod vanjskih pločica treba uzeti u obzir velike temperaturne promjene između dana i noći, kao i tijekom godine. Također, prisutne su padaline, vlaga, mraz, prljavština te alge i lišajevi. Prvi korak je odabir pločica koje su namijenjene za vanjsku uporabu. Drugo, na cijeloj površini treba osigurati nagib do 2 %, koji će omogućiti lakše otjecanje vode. Kao posljednja mjera zaštite, ispod pločica se nanosi vodootporni sloj hidroizolacije. Preporučujemo ga i za kupaonice i kuhinje. Zbog temperaturnog širenja upotrebljavajte samo najelastičnije fugirne mase. Moguća je i upotreba silikona, ali nema dugi vijek.

6. Keramičarski radovi

6.1. Obnova kupaonice

Najčešće se pločice upotrebljavaju u kupaonicama, kuhinjama i drugim mokrim prostorijama. Zbog učestale upotrebe ti se prostori brže pohabaju. Obnova kupaonice je građevinski zahvat, koji uz pažljivo planiranje možete obaviti u roku od jednog do četiri tjedna. Obnova kupaonice uključuje rušenje kupaonice, demontažu stare sanitarne opreme, skidanje pločica i uklanjanje starih fekalnih i vodovodnih instalacija. Postavlja se nova vodovodna instalacija, montira se odvod, a opcionalno i podno, zidno, stropno grijanja ili radijatori. Nakon toga slijedi postavljanje pregradnih zidova i izravnavanje površina za kasnije polaganje pločica. Završni radovi su suhomontažni, ličenje i fina montaža tuš kabine, WC školjke, radijatora, ormara i drugih elemenata kupaonice.

6.2. Polaganje kamena

Polaganje kamena je postupak sličan polaganju keramike, ali s određenim specifičnostima. Polaganje prirodnog ili umjetnog kamena zahtijeva ravnu, čistu i nosivu podlogu. Postoje mnoge vrste kamena različitih svojstava: mramor, granit ili umjetni kamen, zato također treba odabrati prikladno ljepilo i masu za fugiranje. Zbog nepravilnih oblika pojedinog kamena, polaganje kamena je mnogo zahtjevnije od polaganja pločica, stoga posao povjerite samo iskusnim majstorima.

6.3. Polaganje mozaika

Mozaične pločice zahtijevaju dobro pripremljenu podlogu i preciznost u polaganju. S obzirom na to da se mozaik sastoji od manjih pločica, presudna je dobro pripremljena ravna podloga. Ovisno o materijalu i obliku, razlikujemo više vrsta mozaika: keramički mozaik, stakleni mozaik, mozaik od prirodnog i umjetnog kamena, metalni mozaik i drveni mozaik. Polaganje mozaičnih pločica zahtijeva izuzetnu preciznost, stoga posao povjerite samo majstorima s iskustvom.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPOSTAVLJANJE PLOČICA

Potrebno je postaviti hidroizolacijski premaz (cca 20 m2) te popločenje keramičkim pločicama terase (10 m2), poda prizemlja (18 m2) i kupaonice na katu (cca 3 m2) te zidova kupaonica i kuhinje (sveukupno oko 60 m2). 6300 KN do 10500 KN


........

POSTAVLJANJE KERAMIKE

Potrebno postavljanje pločica na pripremljenoj podlozi u jednosobnom stanu. Čitava površina stana 40 m2. Soba, kupatilo, kuhinja i blagavaona. 3780 KN do 6300 KN


........

POSTAVLJANJE PLOČICA

Postavljanje plocica u kupaonici, cca 5 m2 podnih i 14 zidnih. 1890 KN do 3150 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 25 M2
Keramičari, Biograd na moru

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE KERAMIKE, CCA 450-500 M2
Keramičari, Tribunj

50625 KN do 84375 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PODNIH PLOČICA, CCA 17 M2
Keramičari, Grič

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE ZIDNIH PLOČICA U KUHINJI, CCA 2,5 M2
Keramičari, Dugo Selo

675 KN do 1125 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 40 M2
Keramičari, Rijeka

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, POSTAVA GRES PLOČICA NA STUBIŠTE, CCA 72 M2
Keramičari, Lučko

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE I POSTAVLJANJE PLOČICA I LAMINATA, PO POPISU
Keramičari, Sv. Filip i Jakov

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUPAONICI, CCA 20 M2
Keramičari, Hum na Sutli

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, OBLAGANJE KNAUF KUTIJE PLOČICAMA, CCA 5.76 M2
Keramičari, Zagreb

675 KN do 1125 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUPAONI, CCA 38 M2
Keramičari, Virovitica

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE VANJSKIM PLOČICA NA NATKRIVENOM BALKONU, CCA 10 M2
Keramičari, Zagreb

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA NA POD, CCA 30 M2
Keramičari, Crikvenica

3037.5 KN do 5062.5 KN

CIJENA, DEMONTAŽA OBZIDANE TUŠ KADE I MONTAŽA NOVE, CCA 80 X 80 CM
Keramičari, Đakovo

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA , CCA 500 M2
Keramičari, Senj

54000 KN do 90000 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE ZIDNIH PLOČICA U KUHINJI , CCA 3 M2
Keramičari, Dugo Selo

675 KN do 1125 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PODNIH PLOČICA U HODNIKU I PREDSOBLJU, CCA 20 M2
Keramičari, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUPAONI, CCA 35 M2
Keramičari, Split

4387.5 KN do 7312.5 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA , CCA 5 M2
Keramičari, Zagreb

675 KN do 1125 KN

CIJENA, PROMJENA SILIKONA U TUŠ KABINI, CCA 114 X 80 CM
Keramičari, Zagreb

337.5 KN do 562.5 KN

CIJENA, HIDROIZOLACIJA I POSTAVLJANJEM PLOČICA U KUPAONICI, CCA 35 M2
Keramičari, Tenja

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, POSTAVLJANE KERAMIKE, CCA 70 M2
Keramičari, Sesvetski Kraljevac

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, SANIRATI MOZAIK U BAZENU, CCA 8 X 4 X 1,40 M
Keramičari, Medulin

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 33 M2
Keramičari, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, POSTAVITI PLOČICE NA STEPENICE I PODEST, CCA 21 M2
Keramičari, Ivanec

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 50 M2
Keramičari, Zagreb

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUPAONICI, CCA 14 M2
Keramičari, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA I LAMINATA, PLOČICE - CCA 40 M2 I LAMINAT - CCA 65 M2
Keramičari, Solin

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, POTREBNO POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 8 M2
Keramičari, Novi Vinodolski

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE KERAMIKE U KUPAONICI, CCA 26 M2
Keramičari, Zagreb

3037.5 KN do 5062.5 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA U KUPAONICI, CCA 35 M2
Keramičari, Bukovac Svetojanski

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE KERAMICKIH PLOCICA, CCA 35M2
Keramičari, Split

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, ZAVRŠNI RADOVI U KUĆI , KUĆA 60 M2
Keramičari, Kavran

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 35 M2
Keramičari, Zagreb

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PODNIH PLOČICA, CCA 2.5 M2
Keramičari, Zagreb

337.5 KN do 562.5 KN

CIJENA, HIDROIZOLACIJA I POSTAVLJANJE PLOČICA U KUPAONICI I WC, CCA 35 M2
Keramičari, Pula

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 900 M2
Keramičari, Rijeka

101250 KN do 168750 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

KERAMIČARI CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

1152+ PODUZEĆA ZA KERAMIČARI
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KERAMIČARI?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

KONTAKTI

Upiti: 01 3535 204
Poduzeća: 099 3309 224

GLOBALNE STRANICE

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana