x

  Elektroinstalacije cijena

  Trošak električnih instalacija teško je procijeniti, ali još uvijek možete izbjeći nepotrebne dodatne troškove. Preporučljivo je da prije pokretanja električne instalacije napravite projekt elektroinstalacije kojeg je izradio vaš dizajner - točno određivanjem protoka kablova, ormara, utičnica i sklopki izbjegavate naknadne dodatne troškove nadogradnje ili obnove instalacije. Uz dobar plan instalacije, električar će vam također pripremiti precizniji navod. Cijena projektne dokumentacije iznosi između 2,000-4,000 kn, što je još uvijek mali iznos u odnosu na ukupne troškove izgradnje. Za elektrifikaciju prosječne kuće trebat će vam između 3 i 5 ormara od 1200-2000 kn / ormar. Ako želite ocjenu "preko palca", cijena jednostavnih električnih instalacija je oko 100 kn / m2. Električne instalacije u prosječnoj kući koštaju otprilike 20,000 kn. Za točniju procjenu možete poslati upit našim certificiranim električarima.

  CIJENA ZA ELEKTRIČNE INSTALACIJE


  Cijena električnih instalacija. Cijena za grube i fine elektro instalacije u klasičnoj obiteljskoj kući.

  50.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  150.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Elektroinstalacije cijena

  DRUGE CIJENE ZA ELEKTROINSTALACIJE

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za izvedbu novih električnih instalacija za rasvjetna tijela u objektu

  Troškovi postavljanja novih elektroinstalacija za mjesta rasvjetnih tijela u objektu sa cijelokupnim materijalom


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit

  Cijena za izvedbu novih električnih instalacija za utičnice u objektu

  Troškovi postavljanja novih elektroinstalacija za mjesta utičnica u objektu sa cijelokupnim materijalom


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit

  Cijena za izvedbu novih telefonskih instalacija

  Cijena postavljanja telefonskih instalacija sa kompletnim vodovima i materijalom


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit

  Cijena za izvedbu električnih instalacija antenstkih sustava

  Troškovi montaže električnih instalacija za antenske sustave sa svim uključenim materijalima


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit

  Cijena za uklanjanje, sabiranje i odvoz starih rabljenih rasvjetnih tijela (lustera, plafonjera)

  Troškovi za skidanje i sabiranje starih rabljenih rasvjetnih lustera i plafonijera te odvoz na deponij.


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit

  Cijena za postavljanje novih rasvjetnih tijela (lustera, plafonjera)

  Troškovi za montažu novih rasvjetnih tijela, pri čemu troškove rasvjetnih tijela krije stranka.


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit

  Cijena za instaliranje novih utičnica i sklopki

  Troškovi postavljanja novih sklopki i utičnica, pri čemu troškove utičnica i sklopki krije stranka


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit

  Cijena postavljanja novog električnog ormarića sa ugradnjom automatskih osigurača i FID sklopke

  Troškovi postavljanja novog električnog ormarića sa ugradnjom FID sklopke te pripadajućih osigurača, pri čemu plombiranje brojila vrši elektra.


  HRK

  HRK/kom

  kom
  upit
  POŠALJI UPIT >
  UKUPNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?  Elektroinstalacije – sve što morate znati

  1. Što moramo znati o elektroinstalacijama?
   

  Elektroinstalacije zahtijevaju odgovarajuću stručnu osposobljenost izvođača.

  Elektroinstalacije u današnje vrijeme važan su dio životnog okruženja. Pružaju nam mogućnost grijanja, pristupa svježoj vodi, odvodu otpadnih voda, mogućnost osvjetljavanja prostorija i uporabu brojnih električnih aparata. Pouzdan sustav instalacija ugrađen na odgovarajući način omogućuje nesmetano funkcioniranje zgrade. Elektroinstalacije su vrsta radova koji zahtijevaju odgovarajuću stručnu osposobljenost. Dobro je da je naručitelj upoznat s osnovnim elektroinstalacijskim pojmovima i tehnikama, jer mu je tada lakše dogovoriti se sa stručnjakom projektantom i izvođačem.

  1.1. Mjerenje i održavanje elektroinstalacija


  Minimalno svakih 10 godina u kućama i stambenih zgradama treba provjeriti stanje električne mreže, odnosno izmjeriti provodljivost električnih žica. Na taj način ovlašteni električar koji obavlja mjerenja može prepoznati eventualne nedostatke na pojedinim mjestima u instalacijama. Na tim mjestima, ako ih pravodobno ne otkrijemo, može doći do kratkog spoja, pa i do požara. Istodobno se provjeravaju i gromobrani i ožičenje računala. Izvješće koje izdaje električar vrijedi kao službeni dokaz o sigurnosti objekta. Gromobrane treba češće provjeravati, minimalno u razmacima od 2 do 4 godine. Isto tako treba obaviti pregled električne mreže i gromobrana pri svakom većem zahvatu, odnosno adaptaciji. Ako pravilno i redovito održavamo električne instalacije (redovna mjerenja, uklanjanje nedostataka, zamjena osigurača itd.), neće dolaziti do prekida opskrbe električnom energijom, koji štetno utječe na sve priključene električne uređaje. 

  2. Stručno i kvalitetno projektiranje i izvođenje


  Stručno osposobljen elektroinženjer najprije će izraditi projekt elektroinstalacija za vaš stan ili kuću, a zatim će započeti s radovima. Za rasvjetu i električne instalacije u kući potrebne su vam tzv. instalacije niskog napona, a za telefonski priključak, kompjutorsku mrežu, klimatizacijske uređaje, portafon, protupožarnu i protuprovalnu zaštitu tzv. informacijske instalacije. Projektiranje i izvedba elektroinstalacija svakako je usluga koja zahtijeva stručno osposobljenog i iskusnog izvođača. Ne savjetujemo vam da to radite sami. Kod projektiranja električnih instalacija treba uzeti u obzir odgovarajuće, zakonom utvrđene propise, a ujedno treba osigurati i pristup električnim instalacijama, ako budu potrebni popravci ili nadogradnja. 

  3. Vrste elektroinstalacija


  3.1. Električne instalacije niskog napona i informacijske instalacije


  Električne instalacije niskog napona napajaju električne uređaje i rasvjetu. Informacijske instalacije su instalacije za telefon, protuprovalnu i protupožarnu zaštitu, klimatizaciju i kompjutorske mreže.

  3.2. S obzirom na izvedbu


  Električne instalacije u objektu možemo ugraditi na različite načine:

  - Podžbukno i u žbuku: Instalacije se razvode nakon izgradnje zidova, a prije postavljanja završnog sloja žbuke. 

  - Nadžbukno: Na taj se način ugrađuju u prostorije s visokom vlagom u zraku. Instalacije treba instalirati zajedno s plastičnim vodičima na odgovarajuće nosače.

  - U šuplje zidove: mogu biti gorivi ili negorivi, a to ovisi o materijalu koji se upotrebljava za ugradnju elektroinstalacija. Tako se izvodi distribucija u suhomontažnoj gradnji.

  - U beton: Slično kao kod podžbukne i nadžbukne ugradnje, elektroinstalacije se razvode u beton već na početku gradnje.

  - U instalacijske kanale: Na taj se način najčešće razvode instalacije u industrijskoj gradnji, a rijetko u stambenim objektima. 

  - S neizoliranim vodičima: Na taj se način u kućama i stanovima razvode sustavi niskog napona, npr. halogenske svjetiljke i slični uređaji.

  Izrazito je važno proizvesti elektroinstalacije u skladu s važećim propisima i projektom elektroinstalacija. Moramo paziti na to da su niski i visoki napon odvojeni (minimalno 5 cm razmaka). Isto tako ne smiju biti povezani u istom strujnom krugu, uz iznimku ako su odvojeni pregradnim zidom. Električne kabele postavljamo u savitljive cijevi i tako omogućavamo njihovu zamjenu ili popravak u budućnosti. Važno je na sve električne izvode postaviti zaštitni vodič, koji predstavlja treću fazu u trofaznom električnom toku.

  4. Kako se odvija izvedba elektroinstalacija u kući i stanu?


  4.1. Izvedba


  Pri izvedbi električnih instalacija iznimno je važno da su detaljno planirane i stručno postavljene jer samo na taj način možemo spriječiti ozbiljnije komplikacije u budućnosti. Uzmimo na primjer kupaonicu u kojoj u slučaju preuređivanja instalacija treba razbiti zidne keramičke pločice. Električne instalacije izrađujemo u dvije faze. Prva tzv. izrada ugrubo, odvija se na samom početku, a druga, fina, u završnim fazama obnove, odnosno gradnje. Gruba faza izvodi se nakon postavljanja svih pregradnih zidova. Najčešće se istodobno ugrađuju vodovodne i mehaničke instalacije (grijanje, ventilacija) te razvod telekomunikacija. Kod zidanih zidova struja se u cijevima razvodi ispod žbuke, a u slučaju suhomontažih zidova od gipsanih ploča unutar šupljina zidova. Kod novogradnje se elektroinstalacije najčešće provode kroz betonske ploče. Šuplje PVC cijevi provode se po oplati, zatim se zalijevaju betonom. Na taj način možemo izbjeći bušenje i naknadno zatrpavanje kanala u već napravljenim zidovima. Električar naknadno ugura električne kabele u PVC cijevi, koje su već razvedene po ploči. Električne kabele u PVC cijevima u slučaju potrebe možemo zamijeniti bilo kada. Pri polaganju PVC cijevi i betoniranju treba voditi brigu o tome da cijevi nisu stisnute ili oštećene. Instalacijske cijevi uvijek polažemo vertikalno ili horizontalno, nikada ukoso. Cijevi uvijek ugrađujemo u pojas između 20 – 120 cm od zemlje kako bismo instalacije naknadno mogli lakše popraviti ili nadograditi. Jedino se po stropu cijevi postavljaju najkraćim mogućim putem. Prosječna količina položenih električnih kabela u obiteljskoj kući je od 500 do 100 tekućih metara, a ugrađenih razvodnih kutija oko 100 – 150.

  Čak i kod električnih instalacija u kućanstvima može doći do povećanja prolaznog otpora vodiča, kao i do kvara na petlji te smanjenog otpora izolacije. Kod novog razvoda elektroinstalacija može doći do raznih pogrešaka u priključku i lošoj povezanosti vodiča. Kako bismo spriječili oštećenja zbog električne struje uslijed kojih može doći do požara, vrlo je važno pobrinuti se za dobru zaštitu od električnog udara. Stoga utičnice u kuhinji moramo postaviti minimalno 1 metar iznad ispusta vode i minimalno 50 cm sa strane. Ako utičnice imaju zaštitu ili će uređaj (hladnjak, perilica posuđa itd.) biti stalno priključen na utičnicu, ona se može postaviti 30 cm iznad poda. U kupaonici i sanitarijama, odnosno prostorijama s većom vlažnosti zraka u kojima neprestano postoji opasnost od dodira previsokog napona, svi električni uređaji moraju se napajati FID prekidačima, diferencijalnom strujom od 0,03 A ili preko prekidača sa zaštitom od kratkog spoja diferencijalnom strujom od 0,03 A. Prekidači za te prostorije moraju biti postavljeni s vanjske strane. Također se preporučuje odvojena zaštita utičnica i rasvjete u dječjim sobama, spavaćim sobama i dnevnom boravku. 

  4.2. Postupak priključenja na distribucijsku mrežu


  1. Nakon pisanja idejnog projekta elektroinstalacija kuće, odnosno stana popunjavanjem zahtjeva tražite od izvođača distribucije izdavanje projektnih uvjeta. Nakon što dobijete građevinsku dozvolu, podnosite zahtjev za izdavanje suglasnosti za priključak na distribucijsku mrežu (jedinstveni obrazac). Suglasnost za priključenje može dobiti samo vlasnik objekta. 

  2. Nakon što izdana suglasnost za priključak postane pravomoćna i prije početka radova, odnosno izgradnje, s izvođačem električne distribucije morate sklopiti ugovor o priključenju u kojem se reguliraju međusobni odnosi, u koje ulaze troškovi mrežarine i priključenja na distribucijsku mrežu.

  3. Nakon završetka izvedbe podnosi se zahtjev za priključak i korištenje mreže.

  4. Nakon što distributer preuzme ulogu priključenja i uporabe mreže, provjerava je li priključak napravljen u skladu sa svim zahtjevima distributera i prema važećem zakonu. Najkasnije u roku deset dana distributer izvodi priključak objekta, odnosno stana na mrežu. 

  5. Prije priključenja s dobavljačem električne energije morate sklopiti ugovor o opskrbi električnom energijom, a s distributerom ugovor o korištenju mreže.

   

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  PRIKLJUČAK ZA TELEFON I INTERNET U NOVOGRADNJI

  Potreban priključak za telefon/internet u novogradnji površine cca 90 m2. Treba napraviti skupa sa kutijom. 2205 KN do 3675 KN


  ........

  POPRAVAK PLAFONJERE I UGRADNJA LAMPI

  Potrebno je produžiti kabel od tv-a kako bi se mogao uključiti u struju, popraviti plafonjeru, promijeniti vanjske lampe 3 kom. 315 KN do 525 KN


  ........

  ZAMJENA KUTIJE SA OSIGURAČIMA

  Potrebna zamjena kutije sa osiguračima, odnosno sa novim automatskim osiguračima. Također potrebna i dobava kutije. 630 KN do 1050 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, SPAJANJE ELEKTRIČNOG BOJLERA NA PREKIDAČ,
  Elektroinstalacije, Osijek

  315 KN do 525 KN

  CIJENA, UVOĐENJE ELEKTROINSTALACIJA U NOVOGRADNJI,
  Elektroinstalacije, Javorje

  10080 KN do 16800 KN

  CIJENA, NOVE ELEKTROINSTALACIJE U KUĆI,
  Elektroinstalacije, Cres

  9450 KN do 15750 KN

  CIJENA, ZAMJENA KOMPLETNIH ELEKTROINSTALACIJA U OBITELJSKOJ KUĆI,
  Elektroinstalacije, Kutina

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, REZANJE DIJELA GIPSANOG ZIDA I IZMJEŠTANJE PREKIDAČA,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, ZAMJENA KUTIJE SA OSIGURAČIMA ,
  Elektroinstalacije, Rijeka

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, UGRADNJA RASVJETE NA LOĐI,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  1260 KN do 2100 KN

  CIJENA, DEMONTAŽA PLINSKOG I MONTAŽA ELEKTRIČNOG BOJLERA,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  1260 KN do 2100 KN

  CIJENA, POPRAVAK ELEKTROINSTALACIJA U OBITELJSKOJ KUĆI,
  Elektroinstalacije, Karlobag

  1890 KN do 3150 KN

  CIJENA, IZRADA ELEKTROINSTALACIJA U NOVOGRADNJI,
  Elektroinstalacije, Crikvenica

  44100 KN do 73500 KN

  CIJENA, UVOĐENJE KOMPLETNIH ELEKTROINSTALACIJA U GARSONJERI,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, ŠTEMANJE ZIDA I UGRADNJA UTIČNICA,
  Elektroinstalacije, Split

  1260 KN do 2100 KN

  CIJENA, UGRADNJA RASVJETNIH TIJELA I ISPITIVANJE ELEKTROINSTALACIJA,
  Elektroinstalacije, Varaždin

  630 KN do 1050 KN

  CIJENA, MONTAŽA LED LUSTERA,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  1260 KN do 2100 KN

  CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE UTIČNICA I PREKIDAČA,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  2205 KN do 3675 KN

  CIJENA, ISPITIVANJE ELEKTROINSTALACIJA RADI PRENAMJENE PROSTORA,
  Elektroinstalacije, Strmec Samoborski

  630 KN do 1050 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE NADZORNIH KAMERA NA OBITELJSKOJ KUĆI,
  Elektroinstalacije, Popovec

  1890 KN do 3150 KN

  CIJENA, POSTAVA VIKING ELEKTRIČNIH RADIJATORA,
  Elektroinstalacije, Karlovac

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, DOVOĐENJE TELEFONSKE LINIJE OD GLAVNE PLOČE DO STANA ,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  2205 KN do 3675 KN

  CIJENA, IZRADA POTVRDE O UPORABLJIVOSTI IZVEDENIH ELEKTRIČNIH INSTALACIJA ZA HEP,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  1890 KN do 3150 KN

  CIJENA, MONTAŽA LUSTERA,
  Elektroinstalacije, Medulin

  630 KN do 1050 KN

  CIJENA, UGRADNJA SMARTHOME PAMETNIH SKLOPKI U KUĆNU MREŽU,
  Elektroinstalacije, Novigrad

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, UVOĐENJE ELEKTROINSTALCIJA NA TERASI,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  2205 KN do 3675 KN

  CIJENA, UGRADNJA UTIČNICA I PREKIDAČA ZA RASVJETU,
  Elektroinstalacije, Ičići

  2205 KN do 3675 KN

  CIJENA, PROMJENA UTIČNICA I RASVJETE ,
  Elektroinstalacije, Rijeka

  945 KN do 1575 KN

  CIJENA, IZRADA SPUŠTENOG STROPA I UGRADNJA LED ŽARULJA,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  2205 KN do 3675 KN

  CIJENA, ISPITIVANJE ELEKTROINSTALACIJA U KUPAONICI,
  Elektroinstalacije, Banovci

  315 KN do 525 KN

  CIJENA, SANACIJA I ISUŠIVANJE GIPSANIH PLOČA U KAMENOJ KUĆI ,
  Elektroinstalacije, Povlja

  22050 KN do 36750 KN

  CIJENA, DOBAVA I IZMJENA POZICIJA UTIČNICA NA ZIDOVIMA U KUHINJI,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  1890 KN do 3150 KN

  CIJENA, POPRAVAK PERILICE SUĐA CANDY,
  Elektroinstalacije, Rasinja

  315 KN do 525 KN

  CIJENA, UGRADNJA GROMOBRANA NA OBITELJSKU KUĆU,
  Elektroinstalacije, Gardinovec

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, ZAMJENA ELEKTRIČNOG BOJLERA,
  Elektroinstalacije, Mladenići

  315 KN do 525 KN

  CIJENA, MONTAŽA PROTOČMOG KUHINJSKOG BOJLERA,
  Elektroinstalacije, Samobor

  315 KN do 525 KN

  CIJENA, SANACIJA ZIDOVA I KREČENJE STANA U RAZLIČITIM BOJAMA,
  Elektroinstalacije, Zagreb

  5040 KN do 8400 KN

  CIJENA, ZAMJENA OSIGURAČA I OSTALI ELEKTROINSTALACIJI RADOVI,
  Elektroinstalacije, Osijek

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, UGRADNJA GROMOBRANA I UZEMLJENJA ZA DVIJE KUĆE,
  Elektroinstalacije, Mrgani

  9450 KN do 15750 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  ELEKTROINSTALACIJE CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 1280 PODUZEĆA ZA ELEKTROINSTALACIJE


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ELEKTROINSTALACIJE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 099 3317 311
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana