Limeni krov Cijena - Limeni pokrov (ploče) sa cijenom za postavljanje

Cijena metalnog krovišta ovisi o kvaliteti čelika, vrsti zaštite (bakar, cink, aluminij-cink), vrsti brušenja i, naravno, proizvođaču. Cijena lima bez izolacije, trapez T4, kreće se oko 40-70kn / m2. Možete smanjiti troškove izgradnje pažljivim planiranjem. Krov je pokriven limenim krovom s limenim krovom. Ali pazite, budući da su dobri limariji prilično zauzeti, nazovite ih i zatražite ponudu što je prije moguće. Za točnu cijenu možete poslati upit kod naših provjerenih izvođača limenih krovova. Za vas smo pripremili i nekoliko savjeta za limene krovove.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT IZVOĐAČIMA

CIJENA ZA LIMENI KROV


Cijena lima za krov. Cijena za limene ploče, trapez T40. Cijena pokrova brez izolacije.

35.00 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
55.00 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Limeni krov Cijena - Limeni pokrov (ploče) sa cijenom za postavljanje

DRUGE CIJENE ZA LIMENI KROV

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Limeni krovovi – sve što trebate znati

1. Limeni krovovi – što trebamo znati?


Limeni krovni pokrov postaje sve pristupačniji, a time i sve popularniji izbor za gotovo sve krovove, osim za potpuno ravne krovove. Danas osim lima i zakrivljenog lima postoje i limeni odnosno metalni crijepovi koje teško možete razlikovati od tradicionalnih crijepova od opeke, betonskih i ostalih krovnih pokrova. Ako se pitate koje su to prednosti metalnih krovnih pokrova, evo nekoliko činjenica.

limeni-krov.jpg
Limeni krovni pokrov je sve pristupačniji i vlasnicima donosi brojne prednosti.

 

1.1. Limeni krovovi su sve popularniji


Donedavno ste limeni krovni pokrov mogli vidjeti samo na vrhunskim kućama koje su dizajnirali arhitekti. To se danas promijenilo. Zbog veće dostupnosti i poboljšanih proizvodnih procesa, ova vrsta krovnog pokrova sve se češće nalazi u standardnim kućama. Prema industrijskim statistikama, tržišni udio metalnih krovova povećava se za oko 3 % svake godine u posljednjih nekoliko godina i trenutno iznosi oko 15 %. Istodobno, tržišni udio betonskih i krovova od opeke opada i trenutno čini oko 59 % svih ugrađenih krovnih pokrova.

1.2. Metalni krovni pokrov može se namjestiti na postojeći krovni pokrov 


Metalni krovovi mogu se postaviti na postojeći krov bez uklanjanja postojećeg krovnog pokrova ako to dopuštaju lokalni građevinski propisi. Iako je uklanjanje postojećeg krovnog pokrova najprikladniji put, to je povezano i s većim troškovima. Mogući problem je zadržavanje vodene pare između novog metalnog krova i staroga, što može uzrokovati plijesan i truljenje krova. Ovaj potencijalni problem može se riješiti tako da se između postavi ventilacijski pojas, odnosno kanal.

1.3. Metalni krovni pokrov nije nimalo bučniji od klasičnog krovnog pokrova


Iako je uobičajena zabluda da su metalni krovovi bučni kad na njih pada kiša ili tuča, u stvarnosti metalni pokrov, ako je pravilno ugrađen, nije bučniji od bilo koje druge vrste krovnog pokrova. Metalni pokrov obično se postavlja na čvrstu osnovu. Osim toga, krovište i izolacija pružaju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti zgrade. Stoga se iz dnevnih prostorija ne primjećuje porast razine buke.

1.4. Metalni krov ne privlači munje


Možda mislite da će metalni krov privući munje, ali činjenice ili statistike to ne potvrđuju. Metalni pokrov ni na koji način ne povećava rizik od udara munje. Osim toga, ako munja udari u krov prekriven metalnim pokrovom, on je manje zapaljiv od uobičajenih krovnih materijala. Budući da je metalni pokrov istodobno električni vodič i nezapaljiv materijal, to je jedan od najsigurnijih izbora koji su trenutno dostupni. Razlog zašto metalni krovovi ne privlače udare groma jednostavan je: munja traži najbliži i najizravniji put do tla, stoga drveće, telefonski stupovi i druge takve strukture privlače munje. Metalni krov je svojim dizajnom izolirani strukturni element koji nema izravnu vezu s tlom. Stoga ne postoji znanstveni razlog da grom češće udara u metalni krov nego u krov od opeke, betona ili bitumena.

1.5. Metalni krovni pokrov je dugoročno isplativiji od bitumenskog


Iako izvođači za limarski krovni pokrov nude garanciju usporedivu s najboljim bitumenskim krovnim materijalima (otprilike 30 godina), u praksi je poznato da metalni krovovi imaju vijek 50 ili više godina. Stoga je vrlo rijetko da vlasnik kuće mora više puta zamijeniti krovni pokrov, obično samo jednom dok živi u njoj. Suprotno tome, vlasnik će vjerojatno morati zamijeniti bitumenski krov dvaput ili čak tri puta u roku od 50 godina. Cijena metalnog krova gotovo je dvostruko veća od cijene bitumenskog krova, ali dugoročno štedi novac.

1.6. Metalni krov je vatrootporan, otporan na truljenje i oštećenja od insekata


Jedan od glavnih razloga zašto je metalni krov vrlo popularan je što je potpuno vatrootporan. I ne samo to: insekti i štetnici ne mogu oštetiti metalni krov. Metalni krov je također otporan na truljenje i plijesan.

1.7. Limeni krov odbija toplinu sunca


Studije pokazuju da metalni krovovi odbijaju toplinu sunca, što ljeti može smanjiti troškove hlađenja za 10 do 25 %. U podnebljima u kojima su troškovi hlađenja veći od troškova grijanja metalni krovni premaz sa sjajnim ili granuliranim premazom može povećati reflektivnost krova i poboljšati uštedu energije.

1.8. Minimalni nagib limenog krova 


Česta zabluda je da je metalni krov pogodan samo za krovove sa strmim nagibom, međutim on može izvrsno funkcionirati i na krovovima s malom kosinom. Ova vrsta krovnog pokrova ima podignute vodonepropusne šavove. Potreban je blagi nagib od oko 8 stupnjeva da bi voda otjecala.

1.9. Jaka tuča može oštetiti krovni pokrov


Iako su metalni krovovi znatno trajniji i jednostavnije ih je održavati nego ostale vrste krovnih pokrova, oni nisu neuništivi. Jaka tuča posebno je opasna za metalne krovove. Aluminij i bakar osobito su osjetljivi, dok je nehrđajući čelik tvrđi i otporniji na tuču. Tuča veličine graška ili centimetar tuče rijetko je problem. Tuča koja je veća od te može naštetiti metalnom krovu.

1.10. Montaža i popravak limenog pokrova zahtijevaju stručnjaka


Ne preporučuje se samostalna ugradnja limenog krovnog pokrova jer montaža zahtijeva specijalizirano tehničko znanje i alate. Također je u slučaju oštećenja bolje pozvati stručnjaka. Srećom, oštećenja limenih krovova vrlo su rijetka.

1.11. Metalni krovovi mogu se reciklirati 


Iako su metalni krovovi vrlo izdržljivi, mogu se odnijeti na prodajna mjesta za reciklažu metala kada dođe vrijeme za zamjenu krovnog pokrova. Ostali krovni pokrovi mogu se odnijeti samo na otpad, gdje također plaćate troškove zbrinjavanja.

2. Kako naći pravog krovopokrivača za izradu limenog krova?


Kvaliteta limenog krova uvelike ovisi o profesionalnosti i iskustvu krovopokrivača. Možete započeti s pretraživanjem dobavljača metalnih pokrova na mreži, a zatim pronaći kvalificiranog krovopokrivača u vašem području izravno od proizvođača. Ili posjetite web-portal Mojmojster i povežite se s lokalnim izvođačima. Dobit ćete nekoliko ponuda provjerenih izvođača, ali moći ćete provjeriti i njihove reference i ocjene drugih korisnika. Savjet: odaberite krovopokrivača koji će ponuditi najmanje 5 godina garancije za obavljeni posao. Ako za to vrijeme metalni krov ne procuri, malo je vjerojatno da će curiti kasnije.

3. Različite vrste limenih krovova


Svaki metal ima svoje prednosti, bilo da je to trajnost, boja ili trošak. Odaberite onaj koji odgovara vašoj klimi, vašem budžetu i stilu vaše kuće.

3.1. Čelični krovni pokrov


Čelični lim je istodobno najjača, najpopularnija i obično najjeftinija opcija. Da bi se spriječila hrđa, lim se namoči u cink (pocinčani čelik) ili leguru aluminij-cink. Pocinčani čelik može ostati sirov, srebrnaste boje, ali najčešće je obojen, što nudi dodatnu zaštitu i produljuje vijek lima. Može potrajati 30 do 50 godina.


3.2. ALU krovni pokrov


Lakši, mekši i skuplji od čelika je aluminij u mnogim istim stilovima reljefa; ispod sloja boje – aluminij je gotovo uvijek obojen – teško je razlikovati dva metala. Aluminij je dobar izbor u područjima sa slanim zrakom ili kiselim kišama jer ne hrđa. Može potrajati 30 do 50 godina.

3.3. Bakreni krov


Najstariji metal koji se upotrebljava kao krovni pokrov i koji se i danas upotrebljava je bakar. Bakreni krovni pokrov je najdugovječniji, a ujedno je i najskuplji od svih materijala za limeni krov. Bakar se izrazito lijepo obrađuje i reže. Bakreni lim karakterizira činjenica da s vremenom dobiva patinu svijetloplavo-zelene boje, što je osobito šarmantno. Za razliku od ostalih metala koji se određuju debljinom ili profilom, bakar se određuje težinom po kvadratnom metru. Vijek bakrenog krova može biti i do 200 godina.

3.4. Krovni pokrov od nehrđajućeg čelika


Prvobitni željezni krovni lim korišten u Europi u 18. stoljeću bio je presvučen kositrom i olovom. Današnja verzija bez olova – nehrđajući čelik, stisnut između slojeva kositra –otporan je na oštre vanjske uvjete i ne zahtijeva zaštitni sloj boje. Ima jednoličnu mat sivu boju, a vijek mu je više od 100 godina.

3.5. Pocinčani krovni pokrov


Poput bakra, i cink je prirodno otporan na hrđu i druge vremenske uvjete, pa ga ne treba zaštititi bojom. Često je legiran titanom radi čvrstoće i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno ga je dizajnirati i obrađivati. S vremenom cink dobiva patinu lijepe plavosive boje – sjetite se poznatih pariških krovova. Može trajati od 80 do 100 godina.

4. Održavanje limenog krovnog pokrova


Limeni krovni pokrov gotovo ne zahtijeva održavanje i lako se čisti. Međutim, može se brzo ogrepsti. U slučaju da je lim obojen, boja se s vremenom može i okrnjiti, pa je s vremena na vrijeme treba obnoviti. Limeni krovovi su obično nepropusni za vodu, može doći do prokapavanja oko spojeva i šavova. Međutim, ako voda curi, to obično nije zbog propuštanja krova, već zbog kondenzata koji se stvara ispod površine zbog nepravilne ventilacije krova. Stoga je važno odabrati pouzdanog i kvalificiranog krovopokrivača koji s tim ima puno iskustva. Lim je poseban površinski materijal kojem treba stručnjak obučen da razumije njegov jedinstveni sastav i ponašanje, poput tendencije širenja i skupljanja tijekom vremena.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMSKIDANJE STAROG CRIJEPA I POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA

Potrebna demontaža starog krova i postavljanje novog krova od lima s olucima komplet. 15750 KN do 26250 KN


........

IZRADA LIMENOG POKROVA IZNAD PARKINGA

Potrebno pokriti parking koji ima konstrukciju.
3150 KN do 5250 KN


........

DOGRADNJA LIMENOG KROVA

Namjeravam uz kuću napraviti nastrešnicu za sklanjanje poljoprivrednih strojeva i auta. Postoji i mogućost da se vertikalno zatvori 1 strana. Na krov bi došli IZO paneli najmanje od 5 cm. Nosači bi se betonirali u zemlju. 12600 KN do 21000 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, MONTAŽA LIMENOG POKROVA, CCA 130 M2
Limeni krov, Kraljevica

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, SKIDANJE SALONITA I MONTAŽA SENDVIČ LIMA, CCA 170 M2
Limeni krov, Požega

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZMJENA POKROVA, CCA 80 M2
Limeni krov, Sveti Ivan Zelina

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, POKRIVANJE RAVNOG KROVA LIMENIM POKROVOM, CCA 30 M2
Limeni krov, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA , CCA 24 M2
Limeni krov, Garica

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA LIMENE BIJELE NADSTREŠNICE, CCA 30 M2
Limeni krov, Novi Vinodolski

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, ZATVORITI KUT POD LIMENIM KROVOM, CCA 3 X 1M
Limeni krov, Ivanic Grad

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, ZAMJENA POKROVA I MONTAŽA KROVNIH PROZORA, CCA 150 M2
Limeni krov, Zagreb

74250 KN do 123750 KN

CIJENA, IZRADA NOVOG LIMENOG KROVA, CCA 150 M2
Limeni krov, Sveti Ivan Žabno

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, POKRIVANJE KROVA LIMENIM POKROVOM, CCA 50 M2
Limeni krov, Samobor

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA, CCA 136 M2
Limeni krov, Novi Vinodolski

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, OBNOVA POSTOJEĆEG KROVIŠTA TE POSTAVLJANJE LIMARIJE, CCA 90 M2
Limeni krov, Ludbreg

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA KROVIŠTA S LIMENIM POKROVOM, CCA 75 M2
Limeni krov, Zadar

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, SANACIJA KROVIŠTA NAKON POŽARA, CCA 60 M2
Limeni krov, Gojanec

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, ZAMJENA LIMENOG POKROVA, CCA 70 M2
Limeni krov, Stubičke Toplice

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, ZAMJENA CRIJEPA LIMENIM POKROVOM SA UGRADNJOM KAMENE VUNE , CCA 119 M2
Limeni krov, Zagreb

23625 KN do 39375 KN

CIJENA, MONTAŽA LIMENOG KROVA, CCA 45 M2
Limeni krov, Rijeka

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, OBNOVA KROVA, CCA 180 M2
Limeni krov, Vranjic

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, SKIDANJE LESONIT PLOCA I POSTAVLJANJE LIMENOG POKTOVA, CCA 240 M2
Limeni krov, Samobor

54000 KN do 90000 KN

CIJENA, PONUDA ZA IZRADU NOVOG KROVIŠTA RADI NATJEČAJA ZA ENERGETSKU OBNOVU OBITELJSKIH KUĆA, CCA 120 M2
Limeni krov, Sesvete

54000 KN do 90000 KN

CIJENA, IZRADA NOVOG LIMENOG KROVA, CCA 100 M2
Limeni krov, Kašina

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA, CCA 30 M2
Limeni krov, Kneževi Vinogradi

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, SKIDANJE STAROG I POSTAVA NOVOG KROVA, CCA 240 M2
Limeni krov, Zamlaka

74250 KN do 123750 KN

CIJENA, IZRADA DRVENE GALERIJE I POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, KROV CCA 50 M2 GALERIJA CCA 30 M2
Limeni krov, Generalski Stol

47250 KN do 78750 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE SALONIT PLOČA NA KROVU, CCA 100 M2
Limeni krov, Gradići

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, DOBAVA LIMENIH PLOČA ZA KROV, CCA 60 M2
Limeni krov, Split

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, POKRIVANJE METALNE NADSTREŠNICE LIMENIM POKROVOM, CCA 20 X 5 M
Limeni krov, Slavonski Brod

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, OBNOVA KROVIŠTA, CCA 90 M2
Limeni krov, Stubičke Toplice

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA, CCA 320 M2
Limeni krov, Karlovac

54000 KN do 90000 KN

CIJENA, IZRADA OLUKA I SPAJANJE CIJEVI 2 KROVA, CIJEVI : CCA 7 M, OLUK: 220 CM
Limeni krov, Rogoznica

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, ZAMJENA KROVA LIMENIM, UZ POJAČAVANJE KONSTRUKCIJE, ~140 M2 TLOCRTNO, NISAM SIGURAN NAGIB U STUPNJEVIMA
Limeni krov, Delkovec

47250 KN do 78750 KN

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE KROVNOG I FASADNOG LIMA, KROVNI LIM-35 M2 FASADNI LIM-60 M2
Limeni krov, Našice

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA SA FILCOM, CCA 50 M2
Limeni krov, Velika Mlaka

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA, CCA 100 M2
Limeni krov, Čavle

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, RUŠENJE STAROG KROVA I IZRADA KOMPLETNOG NOVOG KROVIŠTA, CCA 180 M2
Limeni krov, Zaprešić

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, OKO 50 M2 + DODATNO 20M2
Limeni krov, Sigetec Ludbreški

6750 KN do 11250 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

LIMENI KROV CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

418+ PODUZEĆA ZA LIMENI KROV
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE LIMENI KROV?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

KONTAKTI

Upiti: 01 3535 204
Poduzeća: 099 3309 224

GLOBALNE STRANICE

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana