Limeni krov Cijena - Limeni pokrov (ploče) sa cijenom za postavljanje

Cijena metalnog krovišta ovisi o kvaliteti čelika, vrsti zaštite (bakar, cink, aluminij-cink), vrsti brušenja i naravno, proizvođaču. Cijena lima bez izolacije, trapez T4, kreće se oko 5-10 EUR/m2. Možete smanjiti troškove izgradnje pažljivim planiranjem. Ali pazite, budući da su dobri limariji prilično zauzeti, nazovite ih i zatražite ponudu što je prije moguće.

Kome povjeriti limarske radove? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA LIMENI KROV


Cijena lima za krov. Cijena za limene ploče, trapez T40. Cijena pokrova brez izolacije.

4.64 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
8.75 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Limeni krov Cijena - Limeni pokrov (ploče) sa cijenom za postavljanje

DRUGE CIJENE ZA LIMENI KROV

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Limeni krovovi – sve što trebate znati

1. Limeni krovovi – što trebamo znati?


Limeni krovni pokrov postaje sve pristupačniji, a time i sve popularniji izbor za gotovo sve krovove, osim za potpuno ravne krovove. Danas osim lima i zakrivljenog lima postoje i limeni odnosno metalni crijepovi koje teško možete razlikovati od tradicionalnih crijepova od opeke, betonskih i ostalih krovnih pokrova. Ako se pitate koje su to prednosti metalnih krovnih pokrova, evo nekoliko činjenica.

limeni-krov.jpg
Limeni krovni pokrov je sve pristupačniji i vlasnicima donosi brojne prednosti.

 

1.1. Limeni krovovi su sve popularniji


Donedavno ste limeni krovni pokrov mogli vidjeti samo na vrhunskim kućama koje su dizajnirali arhitekti. To se danas promijenilo. Zbog veće dostupnosti i poboljšanih proizvodnih procesa, ova vrsta krovnog pokrova sve se češće nalazi u standardnim kućama. Prema industrijskim statistikama, tržišni udio metalnih krovova povećava se za oko 3 % svake godine u posljednjih nekoliko godina i trenutno iznosi oko 15 %. Istodobno, tržišni udio betonskih i krovova od opeke opada i trenutno čini oko 59 % svih ugrađenih krovnih pokrova.

1.2. Metalni krovni pokrov može se namjestiti na postojeći krovni pokrov 


Metalni krovovi mogu se postaviti na postojeći krov bez uklanjanja postojećeg krovnog pokrova ako to dopuštaju lokalni građevinski propisi. Iako je uklanjanje postojećeg krovnog pokrova najprikladniji put, to je povezano i s većim troškovima. Mogući problem je zadržavanje vodene pare između novog metalnog krova i staroga, što može uzrokovati plijesan i truljenje krova. Ovaj potencijalni problem može se riješiti tako da se između postavi ventilacijski pojas, odnosno kanal.

1.3. Metalni krovni pokrov nije nimalo bučniji od klasičnog krovnog pokrova


Iako je uobičajena zabluda da su metalni krovovi bučni kad na njih pada kiša ili tuča, u stvarnosti metalni pokrov, ako je pravilno ugrađen, nije bučniji od bilo koje druge vrste krovnog pokrova. Metalni pokrov obično se postavlja na čvrstu osnovu. Osim toga, krovište i izolacija pružaju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti zgrade. Stoga se iz dnevnih prostorija ne primjećuje porast razine buke.

1.4. Metalni krov ne privlači munje


Možda mislite da će metalni krov privući munje, ali činjenice ili statistike to ne potvrđuju. Metalni pokrov ni na koji način ne povećava rizik od udara munje. Osim toga, ako munja udari u krov prekriven metalnim pokrovom, on je manje zapaljiv od uobičajenih krovnih materijala. Budući da je metalni pokrov istodobno električni vodič i nezapaljiv materijal, to je jedan od najsigurnijih izbora koji su trenutno dostupni. Razlog zašto metalni krovovi ne privlače udare groma jednostavan je: munja traži najbliži i najizravniji put do tla, stoga drveće, telefonski stupovi i druge takve strukture privlače munje. Metalni krov je svojim dizajnom izolirani strukturni element koji nema izravnu vezu s tlom. Stoga ne postoji znanstveni razlog da grom češće udara u metalni krov nego u krov od opeke, betona ili bitumena.

1.5. Metalni krovni pokrov je dugoročno isplativiji od bitumenskog


Iako izvođači za limarski krovni pokrov nude garanciju usporedivu s najboljim bitumenskim krovnim materijalima (otprilike 30 godina), u praksi je poznato da metalni krovovi imaju vijek 50 ili više godina. Stoga je vrlo rijetko da vlasnik kuće mora više puta zamijeniti krovni pokrov, obično samo jednom dok živi u njoj. Suprotno tome, vlasnik će vjerojatno morati zamijeniti bitumenski krov dvaput ili čak tri puta u roku od 50 godina. Cijena metalnog krova gotovo je dvostruko veća od cijene bitumenskog krova, ali dugoročno štedi novac.

1.6. Metalni krov je vatrootporan, otporan na truljenje i oštećenja od insekata


Jedan od glavnih razloga zašto je metalni krov vrlo popularan je što je potpuno vatrootporan. I ne samo to: insekti i štetnici ne mogu oštetiti metalni krov. Metalni krov je također otporan na truljenje i plijesan.

1.7. Limeni krov odbija toplinu sunca


Studije pokazuju da metalni krovovi odbijaju toplinu sunca, što ljeti može smanjiti troškove hlađenja za 10 do 25 %. U podnebljima u kojima su troškovi hlađenja veći od troškova grijanja metalni krovni premaz sa sjajnim ili granuliranim premazom može povećati reflektivnost krova i poboljšati uštedu energije.

1.8. Minimalni nagib limenog krova 


Česta zabluda je da je metalni krov pogodan samo za krovove sa strmim nagibom, međutim on može izvrsno funkcionirati i na krovovima s malom kosinom. Ova vrsta krovnog pokrova ima podignute vodonepropusne šavove. Potreban je blagi nagib od oko 8 stupnjeva da bi voda otjecala.

1.9. Jaka tuča može oštetiti krovni pokrov


Iako su metalni krovovi znatno trajniji i jednostavnije ih je održavati nego ostale vrste krovnih pokrova, oni nisu neuništivi. Jaka tuča posebno je opasna za metalne krovove. Aluminij i bakar osobito su osjetljivi, dok je nehrđajući čelik tvrđi i otporniji na tuču. Tuča veličine graška ili centimetar tuče rijetko je problem. Tuča koja je veća od te može naštetiti metalnom krovu.

1.10. Montaža i popravak limenog pokrova zahtijevaju stručnjaka


Ne preporučuje se samostalna ugradnja limenog krovnog pokrova jer montaža zahtijeva specijalizirano tehničko znanje i alate. Također je u slučaju oštećenja bolje pozvati stručnjaka. Srećom, oštećenja limenih krovova vrlo su rijetka.

1.11. Metalni krovovi mogu se reciklirati 


Iako su metalni krovovi vrlo izdržljivi, mogu se odnijeti na prodajna mjesta za reciklažu metala kada dođe vrijeme za zamjenu krovnog pokrova. Ostali krovni pokrovi mogu se odnijeti samo na otpad, gdje također plaćate troškove zbrinjavanja.

2. Kako naći pravog krovopokrivača za izradu limenog krova?


Kvaliteta limenog krova uvelike ovisi o profesionalnosti i iskustvu krovopokrivača. Možete započeti s pretraživanjem dobavljača metalnih pokrova na mreži, a zatim pronaći kvalificiranog krovopokrivača u vašem području izravno od proizvođača. Ili posjetite web-portal Mojmojster i povežite se s lokalnim izvođačima. Dobit ćete nekoliko ponuda provjerenih izvođača, ali moći ćete provjeriti i njihove reference i ocjene drugih korisnika. Savjet: odaberite krovopokrivača koji će ponuditi najmanje 5 godina garancije za obavljeni posao. Ako za to vrijeme metalni krov ne procuri, malo je vjerojatno da će curiti kasnije.

3. Različite vrste limenih krovova


Svaki metal ima svoje prednosti, bilo da je to trajnost, boja ili trošak. Odaberite onaj koji odgovara vašoj klimi, vašem budžetu i stilu vaše kuće.

3.1. Čelični krovni pokrov


Čelični lim je istodobno najjača, najpopularnija i obično najjeftinija opcija. Da bi se spriječila hrđa, lim se namoči u cink (pocinčani čelik) ili leguru aluminij-cink. Pocinčani čelik može ostati sirov, srebrnaste boje, ali najčešće je obojen, što nudi dodatnu zaštitu i produljuje vijek lima. Može potrajati 30 do 50 godina.


3.2. ALU krovni pokrov


Lakši, mekši i skuplji od čelika je aluminij u mnogim istim stilovima reljefa; ispod sloja boje – aluminij je gotovo uvijek obojen – teško je razlikovati dva metala. Aluminij je dobar izbor u područjima sa slanim zrakom ili kiselim kišama jer ne hrđa. Može potrajati 30 do 50 godina.

3.3. Bakreni krov


Najstariji metal koji se upotrebljava kao krovni pokrov i koji se i danas upotrebljava je bakar. Bakreni krovni pokrov je najdugovječniji, a ujedno je i najskuplji od svih materijala za limeni krov. Bakar se izrazito lijepo obrađuje i reže. Bakreni lim karakterizira činjenica da s vremenom dobiva patinu svijetloplavo-zelene boje, što je osobito šarmantno. Za razliku od ostalih metala koji se određuju debljinom ili profilom, bakar se određuje težinom po kvadratnom metru. Vijek bakrenog krova može biti i do 200 godina.

3.4. Krovni pokrov od nehrđajućeg čelika


Prvobitni željezni krovni lim korišten u Europi u 18. stoljeću bio je presvučen kositrom i olovom. Današnja verzija bez olova – nehrđajući čelik, stisnut između slojeva kositra –otporan je na oštre vanjske uvjete i ne zahtijeva zaštitni sloj boje. Ima jednoličnu mat sivu boju, a vijek mu je više od 100 godina.

3.5. Pocinčani krovni pokrov


Poput bakra, i cink je prirodno otporan na hrđu i druge vremenske uvjete, pa ga ne treba zaštititi bojom. Često je legiran titanom radi čvrstoće i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno ga je dizajnirati i obrađivati. S vremenom cink dobiva patinu lijepe plavosive boje – sjetite se poznatih pariških krovova. Može trajati od 80 do 100 godina.

4. Održavanje limenog krovnog pokrova


Limeni krovni pokrov gotovo ne zahtijeva održavanje i lako se čisti. Međutim, može se brzo ogrepsti. U slučaju da je lim obojen, boja se s vremenom može i okrnjiti, pa je s vremena na vrijeme treba obnoviti. Limeni krovovi su obično nepropusni za vodu, može doći do prokapavanja oko spojeva i šavova. Međutim, ako voda curi, to obično nije zbog propuštanja krova, već zbog kondenzata koji se stvara ispod površine zbog nepravilne ventilacije krova. Stoga je važno odabrati pouzdanog i kvalificiranog krovopokrivača koji s tim ima puno iskustva. Lim je poseban površinski materijal kojem treba stručnjak obučen da razumije njegov jedinstveni sastav i ponašanje, poput tendencije širenja i skupljanja tijekom vremena.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMZAMJENA POKROVA LIMENIM POKROVOM

Potrebna zamjena starog pokrova sa limenim pokrovam. površina krova cca 100 m2. 12600 € do 21000 €


........

POSTAVLJANJE NOVOG KROVA OD VALOVITOG LIMA

Na drvenoj šupi je potrebna zamjena starog krova s crijepom (zbog premalog pada se zadržava voda) s novim krovom od valovitih ploća. 3150 € do 5250 €


........

POSTAVLJANJE KROVNIH SENDVIČ PANELE

Potrebno je odraditi rekonstrukciju krovišta industrijske hale. Treba skinuti staru PVC foliju, te ugraditi krovne sendvič panele na čeličnim nosačima. Također je potrebno odraditi limarske radove i gromobransku instalaciju. 756000 € do 1260000 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, ZAMJENU KROVISŠA, CCA 40 M2
Limeni krov, Zagreb

900 € do 1500 €

CIJENA, POPRAVAK, ZAMJENA GARAŽNIH PANELA, CCA 5100 X 2170 MM
Limeni krov, Samobor

450 € do 750 €

CIJENA, ZAMJENA STAROG KROVA, CCA 160 M2
Limeni krov, Zabok

2700 € do 4500 €

CIJENA, ZAMJENU CRIJEPA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 150 M2
Limeni krov, Donja Stubica

2700 € do 4500 €

CIJENA, RAVNI KROV GARAŽE PREKRITI TRAPEZNIM LIMOM, CCA 58 M2
Limeni krov, Dramalj

540 € do 900 €

CIJENA, IZRADA NOVOG KROVIŠTA, CCA 96 M2
Limeni krov, Dubrava

3600 € do 6000 €

CIJENA, ZAMJENA LIMENOG KROVA, 35 M2
Limeni krov, Medulin

2250 € do 3750 €

CIJENA, ZAMJENA SALONIT PLOČA I ROGOVA NA KROVIŠTU, 50 M2 SENDVIČ PANEL 5 CM I 30 M2 LIMENE PLOČE S FILCOM
Limeni krov, Slavonski Brod

3600 € do 6000 €

CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA ZA PUŠNICU, CCA 20 M3
Limeni krov, Zagreb

450 € do 750 €

CIJENA, OBNOVA KROVIŠTA I POKRIVANJE LIMENIM POKROVOM, 100 M2
Limeni krov, Draše

3600 € do 6000 €

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, CCA 30 M2
Limeni krov, Dubrava

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA DRVENE TERSE SA LIMENIM KROVOM, 20 M2, OD ZEMLJE 2 M
Limeni krov, Požega

1800 € do 3000 €

CIJENA, SKIDANJE CRIJEPA I POSTAVLJANJE LIMA, CCA 500 M2
Limeni krov, Sošice

9000 € do 15000 €

CIJENA, ZAMJENA KROVNIH PANELA, 20 M2
Limeni krov, Zadar

270 € do 450 €

CIJENA, SANACIJA KROVIŠTA, 110M2
Limeni krov, Ozalj

0 € do 0 €

CIJENA, UGRADNJA KROVNIH PROZORA, PROZORI-2 KD
Limeni krov, Gornji Kućan

450 € do 750 €

CIJENA, MONTAŽA LIMENOG KROVA NA POSTOJEĆU ŽELJEZNU KONSTRUKCIJU, CCA 45 M2
Limeni krov, Poreč

450 € do 750 €

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA I LIMARIJE NA KROV, CCA 35 M2
Limeni krov, Donja Pušća

900 € do 1500 €

CIJENA, SANACIJA LIMENOG POKROVA, CCA 2-3 M2
Limeni krov, Krk

180 € do 300 €

CIJENA, SKIDANJE I ODVOZ AZBESTNIH PLOČA I POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, CCA 200 M2
Limeni krov, Starigrad

2250 € do 3750 €

CIJENA, POPRAVAK LIMENOG KROVA NAKON PROKIŠNJAVANJA, CCA 5 M
Limeni krov, Zagreb

270 € do 450 €

CIJENA, SANACIJA LIMENOG KROVA, CCA 100 M2
Limeni krov, Susedgrad

900 € do 1500 €

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, CCA 45 M2
Limeni krov, Šibenik

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA, CCA 100 M2
Limeni krov, Čakovec

4500 € do 7500 €

CIJENA, SANACIJA CURENJA METALNOG KROVA, CCA 3000 M2
Limeni krov, Zagreb

2700 € do 4500 €

CIJENA, OBLAGANJE RAVNOG KROVA LIMOM ILI CRIJEPOM, CCA 20 M2
Limeni krov, Zagreb

1350 € do 2250 €

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA NA ŠUPI, 32 M2
Limeni krov, Krasica

900 € do 1500 €

CIJENA, POPRAVAK ŠINDRE ILI ZANJENA LIMOM, 200 M2
Limeni krov, Susedgrad

1350 € do 2250 €

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA SA IZOLACIJOM NA NADSTREŠNICU, 50 M2, 10%
Limeni krov, Zambratija

630 € do 1050 €

CIJENA, POKRIVANJE RAVNOG KROVA LIMENIM POKROVOM, CCA 25 M2
Limeni krov, Višnjevac

720 € do 1200 €

CIJENA, LIMENI KROV NA POSTOJEĆU ŠINDRU, D X Š X V 11 X 7 X 4 M / NAGIB 30 I 75 STUPNJEVA
Limeni krov, Zagreb

1080 € do 1800 €

CIJENA, IZRADA NOVOG KROVIŠTA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 75 M2, 55 STUPNJEVA
Limeni krov, Desno Sredičko

3600 € do 6000 €

CIJENA, IZRADA KOMPLETNOG KROVIŠTA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 100 M2
Limeni krov, Zagreb

3600 € do 6000 €

CIJENA, POKRIVANJE KROVA LIMENIM POKROVOM, 120 M2
Limeni krov, Otok

1800 € do 3000 €

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, 142 M2
Limeni krov, Drežničko Selište

1350 € do 2250 €

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA NA GARAŽU, 200 M2
Limeni krov, Odranski Obrež

13500 € do 22500 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Limeni krov CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

477+ PODUZEĆA ZA LIMENI KROV
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE LIMENI KROV?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau | Sva prava zadržana