Limeni krov Cijena - Limeni pokrov (ploče) sa cijenom za postavljanje

  Cijena metalnog krovišta ovisi o kvaliteti čelika, vrsti zaštite (bakar, cink, aluminij-cink), vrsti brušenja i, naravno, proizvođaču. Cijena lima bez izolacije, trapez T4, kreće se oko 40-70kn / m2. Možete smanjiti troškove izgradnje pažljivim planiranjem. Krov je pokriven limenim krovom s limenim krovom. Ali pazite, budući da su dobri limariji prilično zauzeti, nazovite ih i zatražite ponudu što je prije moguće. Za točnu cijenu možete poslati upit kod naših provjerenih izvođača limenih krovova. Za vas smo pripremili i nekoliko savjeta za limene krovove.

  CIJENA ZA LIMENI KROV


  Cijena lima za krov. Cijena za limene ploče, trapez T40. Cijena pokrova brez izolacije.

  35.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  55.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Limeni krov Cijena - Limeni pokrov (ploče) sa cijenom za postavljanje

  DRUGE CIJENE ZA LIMENI KROV

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  UKUPNO:
  POŠALJI UPIT >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Limeni krovovi – sve što trebate znati

  1. Limeni krovovi – što trebamo znati?


  Limeni krovni pokrov postaje sve pristupačniji, a time i sve popularniji izbor za gotovo sve krovove, osim za potpuno ravne krovove. Danas osim lima i zakrivljenog lima postoje i limeni odnosno metalni crijepovi koje teško možete razlikovati od tradicionalnih crijepova od opeke, betonskih i ostalih krovnih pokrova. Ako se pitate koje su to prednosti metalnih krovnih pokrova, evo nekoliko činjenica.

  limeni-krov.jpg
  Limeni krovni pokrov je sve pristupačniji i vlasnicima donosi brojne prednosti.

   

  1.1. Limeni krovovi su sve popularniji


  Donedavno ste limeni krovni pokrov mogli vidjeti samo na vrhunskim kućama koje su dizajnirali arhitekti. To se danas promijenilo. Zbog veće dostupnosti i poboljšanih proizvodnih procesa, ova vrsta krovnog pokrova sve se češće nalazi u standardnim kućama. Prema industrijskim statistikama, tržišni udio metalnih krovova povećava se za oko 3 % svake godine u posljednjih nekoliko godina i trenutno iznosi oko 15 %. Istodobno, tržišni udio betonskih i krovova od opeke opada i trenutno čini oko 59 % svih ugrađenih krovnih pokrova.

  1.2. Metalni krovni pokrov može se namjestiti na postojeći krovni pokrov 


  Metalni krovovi mogu se postaviti na postojeći krov bez uklanjanja postojećeg krovnog pokrova ako to dopuštaju lokalni građevinski propisi. Iako je uklanjanje postojećeg krovnog pokrova najprikladniji put, to je povezano i s većim troškovima. Mogući problem je zadržavanje vodene pare između novog metalnog krova i staroga, što može uzrokovati plijesan i truljenje krova. Ovaj potencijalni problem može se riješiti tako da se između postavi ventilacijski pojas, odnosno kanal.

  1.3. Metalni krovni pokrov nije nimalo bučniji od klasičnog krovnog pokrova


  Iako je uobičajena zabluda da su metalni krovovi bučni kad na njih pada kiša ili tuča, u stvarnosti metalni pokrov, ako je pravilno ugrađen, nije bučniji od bilo koje druge vrste krovnog pokrova. Metalni pokrov obično se postavlja na čvrstu osnovu. Osim toga, krovište i izolacija pružaju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti zgrade. Stoga se iz dnevnih prostorija ne primjećuje porast razine buke.

  1.4. Metalni krov ne privlači munje


  Možda mislite da će metalni krov privući munje, ali činjenice ili statistike to ne potvrđuju. Metalni pokrov ni na koji način ne povećava rizik od udara munje. Osim toga, ako munja udari u krov prekriven metalnim pokrovom, on je manje zapaljiv od uobičajenih krovnih materijala. Budući da je metalni pokrov istodobno električni vodič i nezapaljiv materijal, to je jedan od najsigurnijih izbora koji su trenutno dostupni. Razlog zašto metalni krovovi ne privlače udare groma jednostavan je: munja traži najbliži i najizravniji put do tla, stoga drveće, telefonski stupovi i druge takve strukture privlače munje. Metalni krov je svojim dizajnom izolirani strukturni element koji nema izravnu vezu s tlom. Stoga ne postoji znanstveni razlog da grom češće udara u metalni krov nego u krov od opeke, betona ili bitumena.

  1.5. Metalni krovni pokrov je dugoročno isplativiji od bitumenskog


  Iako izvođači za limarski krovni pokrov nude garanciju usporedivu s najboljim bitumenskim krovnim materijalima (otprilike 30 godina), u praksi je poznato da metalni krovovi imaju vijek 50 ili više godina. Stoga je vrlo rijetko da vlasnik kuće mora više puta zamijeniti krovni pokrov, obično samo jednom dok živi u njoj. Suprotno tome, vlasnik će vjerojatno morati zamijeniti bitumenski krov dvaput ili čak tri puta u roku od 50 godina. Cijena metalnog krova gotovo je dvostruko veća od cijene bitumenskog krova, ali dugoročno štedi novac.

  1.6. Metalni krov je vatrootporan, otporan na truljenje i oštećenja od insekata


  Jedan od glavnih razloga zašto je metalni krov vrlo popularan je što je potpuno vatrootporan. I ne samo to: insekti i štetnici ne mogu oštetiti metalni krov. Metalni krov je također otporan na truljenje i plijesan.

  1.7. Limeni krov odbija toplinu sunca


  Studije pokazuju da metalni krovovi odbijaju toplinu sunca, što ljeti može smanjiti troškove hlađenja za 10 do 25 %. U podnebljima u kojima su troškovi hlađenja veći od troškova grijanja metalni krovni premaz sa sjajnim ili granuliranim premazom može povećati reflektivnost krova i poboljšati uštedu energije.

  1.8. Minimalni nagib limenog krova 


  Česta zabluda je da je metalni krov pogodan samo za krovove sa strmim nagibom, međutim on može izvrsno funkcionirati i na krovovima s malom kosinom. Ova vrsta krovnog pokrova ima podignute vodonepropusne šavove. Potreban je blagi nagib od oko 8 stupnjeva da bi voda otjecala.

  1.9. Jaka tuča može oštetiti krovni pokrov


  Iako su metalni krovovi znatno trajniji i jednostavnije ih je održavati nego ostale vrste krovnih pokrova, oni nisu neuništivi. Jaka tuča posebno je opasna za metalne krovove. Aluminij i bakar osobito su osjetljivi, dok je nehrđajući čelik tvrđi i otporniji na tuču. Tuča veličine graška ili centimetar tuče rijetko je problem. Tuča koja je veća od te može naštetiti metalnom krovu.

  1.10. Montaža i popravak limenog pokrova zahtijevaju stručnjaka


  Ne preporučuje se samostalna ugradnja limenog krovnog pokrova jer montaža zahtijeva specijalizirano tehničko znanje i alate. Također je u slučaju oštećenja bolje pozvati stručnjaka. Srećom, oštećenja limenih krovova vrlo su rijetka.

  1.11. Metalni krovovi mogu se reciklirati 


  Iako su metalni krovovi vrlo izdržljivi, mogu se odnijeti na prodajna mjesta za reciklažu metala kada dođe vrijeme za zamjenu krovnog pokrova. Ostali krovni pokrovi mogu se odnijeti samo na otpad, gdje također plaćate troškove zbrinjavanja.

  2. Kako naći pravog krovopokrivača za izradu limenog krova?


  Kvaliteta limenog krova uvelike ovisi o profesionalnosti i iskustvu krovopokrivača. Možete započeti s pretraživanjem dobavljača metalnih pokrova na mreži, a zatim pronaći kvalificiranog krovopokrivača u vašem području izravno od proizvođača. Ili posjetite web-portal Mojmojster i povežite se s lokalnim izvođačima. Dobit ćete nekoliko ponuda provjerenih izvođača, ali moći ćete provjeriti i njihove reference i ocjene drugih korisnika. Savjet: odaberite krovopokrivača koji će ponuditi najmanje 5 godina garancije za obavljeni posao. Ako za to vrijeme metalni krov ne procuri, malo je vjerojatno da će curiti kasnije.

  3. Različite vrste limenih krovova


  Svaki metal ima svoje prednosti, bilo da je to trajnost, boja ili trošak. Odaberite onaj koji odgovara vašoj klimi, vašem budžetu i stilu vaše kuće.

  3.1. Čelični krovni pokrov


  Čelični lim je istodobno najjača, najpopularnija i obično najjeftinija opcija. Da bi se spriječila hrđa, lim se namoči u cink (pocinčani čelik) ili leguru aluminij-cink. Pocinčani čelik može ostati sirov, srebrnaste boje, ali najčešće je obojen, što nudi dodatnu zaštitu i produljuje vijek lima. Može potrajati 30 do 50 godina.


  3.2. ALU krovni pokrov


  Lakši, mekši i skuplji od čelika je aluminij u mnogim istim stilovima reljefa; ispod sloja boje – aluminij je gotovo uvijek obojen – teško je razlikovati dva metala. Aluminij je dobar izbor u područjima sa slanim zrakom ili kiselim kišama jer ne hrđa. Može potrajati 30 do 50 godina.

  3.3. Bakreni krov


  Najstariji metal koji se upotrebljava kao krovni pokrov i koji se i danas upotrebljava je bakar. Bakreni krovni pokrov je najdugovječniji, a ujedno je i najskuplji od svih materijala za limeni krov. Bakar se izrazito lijepo obrađuje i reže. Bakreni lim karakterizira činjenica da s vremenom dobiva patinu svijetloplavo-zelene boje, što je osobito šarmantno. Za razliku od ostalih metala koji se određuju debljinom ili profilom, bakar se određuje težinom po kvadratnom metru. Vijek bakrenog krova može biti i do 200 godina.

  3.4. Krovni pokrov od nehrđajućeg čelika


  Prvobitni željezni krovni lim korišten u Europi u 18. stoljeću bio je presvučen kositrom i olovom. Današnja verzija bez olova – nehrđajući čelik, stisnut između slojeva kositra –otporan je na oštre vanjske uvjete i ne zahtijeva zaštitni sloj boje. Ima jednoličnu mat sivu boju, a vijek mu je više od 100 godina.

  3.5. Pocinčani krovni pokrov


  Poput bakra, i cink je prirodno otporan na hrđu i druge vremenske uvjete, pa ga ne treba zaštititi bojom. Često je legiran titanom radi čvrstoće i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno ga je dizajnirati i obrađivati. S vremenom cink dobiva patinu lijepe plavosive boje – sjetite se poznatih pariških krovova. Može trajati od 80 do 100 godina.

  4. Održavanje limenog krovnog pokrova


  Limeni krovni pokrov gotovo ne zahtijeva održavanje i lako se čisti. Međutim, može se brzo ogrepsti. U slučaju da je lim obojen, boja se s vremenom može i okrnjiti, pa je s vremena na vrijeme treba obnoviti. Limeni krovovi su obično nepropusni za vodu, može doći do prokapavanja oko spojeva i šavova. Međutim, ako voda curi, to obično nije zbog propuštanja krova, već zbog kondenzata koji se stvara ispod površine zbog nepravilne ventilacije krova. Stoga je važno odabrati pouzdanog i kvalificiranog krovopokrivača koji s tim ima puno iskustva. Lim je poseban površinski materijal kojem treba stručnjak obučen da razumije njegov jedinstveni sastav i ponašanje, poput tendencije širenja i skupljanja tijekom vremena.

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  ADAPTACIJA KROVIŠTA

  Treba skinuti crijep te ponovno poletvati i postaviti lim emitaciju crijepa sa olucima.
  Znaci izmijeniti cijelo kroviste bez građe jer građa ostaje stara. 37800 KN do 63000 KN


  ........

  IZRADA LIMENOG KROVA

  Potrebna izrada novog limenog krova dužine 20 m širine 5 m. Drvena greda ide nova od rozenica do staflina. Lim treba bit imitacija crijepa. Takošer treba i postava žljebova. 12600 KN do 21000 KN


  ........

  POSTAVA LIMENOG KROVA

  Potrebno postavljenje limenog pokrova na već postavljene letve i izolaciju. Površina krova cca 140 m2 , 14 m i 20 stupnjeva nagib. 15750 KN do 26250 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA LIMENIM POKROVOM,
  Limeni krov, Legrad

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, SANACIJA KOSOG KROVA SA POKROVOM OD LIMA,
  Limeni krov, Zaprešić

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA NA STARIJOJ KUĆI,
  Limeni krov, Lekenik

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA LIMENIM POKROVOM,
  Limeni krov, Bjelovar

  47250 KN do 78750 KN

  CIJENA, ZAMJENA DOTRAJALOG CRIJEPA LIMENIM KROVOM,
  Limeni krov, Slavonski Brod

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA NA BETONSKU PLOČU,
  Limeni krov, Trpanj

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POSTAVA SENDVIČ PANELA NA RAVAN KROV,
  Limeni krov, Pavićini

  4050 KN do 6750 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA SA LIMENIM POKROVOM,
  Limeni krov, Mokošica

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA,
  Limeni krov, Vrbovsko

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, SKIDANJE STARE KONSTRUKCIJE KROVA I IZRADA NOVE,
  Limeni krov, Sesvete

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, SKIDANJE SALONIT PLOČA I POSTAVLJANJE NOVOG LIMENOG KROVA,
  Limeni krov, Jagnjić Dol

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA,
  Limeni krov, Poljana Čička

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVIŠTE ZA ŠUPU ,
  Limeni krov, Zagreb

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, IZRADA LIMENOG POKROVA NA STARIM ROGOVIMA I ZIDANJE ZABATNOG ZIDA,
  Limeni krov, Dubrava

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, ZAMJENA SALONITNIH PLOČA ZA TRAPEZ LIM U OBLIKU CRIJEPA ,
  Limeni krov, Goli Breg

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, UKLANJANJE AZBESTNIH PLOČA I POSTAVLJANEJ LIMENOG KROVA,
  Limeni krov, Konšćica

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POSTAVA LIMENOG KROVA NA GARAŽU,
  Limeni krov, Mače

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, DEMONTIRATI POSTOJEĆE SALONITNE PLOČE I MONTIRATI NOVI LIM,
  Limeni krov, Dugo Selo

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, IZRADA KROVA SA POKROVOM OD LIMA,
  Limeni krov, Garešnički Brestovac

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, ZAMJENA KROVIŠTA I POSTAVA METALNOG POKROVA,
  Limeni krov, Senj

  60750 KN do 101250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE REBRASTOG LIMA NA METALNU NADSTREŠNICU,
  Limeni krov, Umag

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVIŠTA SA LIMENIM POKROVOM,
  Limeni krov, Bjelovar

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POKRITI GARAŽU LIMENIM KROVOM,
  Limeni krov, Trnje

  5737.5 KN do 9562.5 KN

  CIJENA, ZAMJENA CRIJEPA LIMENIM POKROVOM,
  Limeni krov, Glina

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, ZAMJENA LIMENOG KROVA ,
  Limeni krov, Martinec Orehovički

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA IZNAD TERASE KOJA ĆE SE ZATVORITI,
  Limeni krov, Zagreb

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, IZRADA KROVA SA POKROVOM OD LIMA,
  Limeni krov, Bjelovar

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG LIMENOG KROVA,
  Limeni krov, Vrbovsko

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE SA LIMENIM POKROVOM,
  Limeni krov, Biograd na moru

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA NA NADSTREŠNICU ,
  Limeni krov, Zagreb

  4050 KN do 6750 KN

  CIJENA, ZAMJENA GUTANIT PLOČA LIMENIM KROVOM.,
  Limeni krov, Osijek

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA IZNAD ZATVORENOG BALKONA ,
  Limeni krov, Zagreb

  675 KN do 1125 KN

  CIJENA, ZAMJENA SALONITNIH PLOČA SA LIMENIM KROVOM,
  Limeni krov, Kupljenovo

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, ZAMJENA POKROVA,
  Limeni krov, Šimraki

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA I OLUKA,
  Limeni krov, Prugovo

  2362.5 KN do 3937.5 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG LIMENOG KROVA,
  Limeni krov, Kaniža

  10125 KN do 16875 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  LIMENI KROV CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 396 PODUZEĆA ZA LIMENI KROV


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE LIMENI KROV?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana