Za područje

  Limeni krov Cijena - Limeni pokrov (ploče) sa cijenom za postavljanje

  Cijena metalnog krovišta ovisi o kvaliteti čelika, vrsti zaštite (bakar, cink, aluminij-cink), vrsti brušenja i naravno, proizvođaču. Cijena lima bez izolacije, trapez T4, kreće se oko 5-10 EUR/m2. Možete smanjiti troškove izgradnje pažljivim planiranjem. Ali pazite, budući da su dobri limariji prilično zauzeti, nazovite ih i zatražite ponudu što je prije moguće.

  Kome povjeriti limarske radove? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena za limeni krov


  Cijena lima za krov. Cijena za limene ploče, trapez T40. Cijena pokrova brez izolacije.

  4.64 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  7.16 €/m2

  SREDNJA CIJENA
  8.75 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Limeni krov (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Limeni krovovi – sve što trebate znati

  1. Limeni krovovi – što trebamo znati?


  Limeni krovni pokrov postaje sve pristupačniji, a time i sve popularniji izbor za gotovo sve krovove, osim za potpuno ravne krovove. Danas osim lima i zakrivljenog lima postoje i limeni odnosno metalni crijepovi koje teško možete razlikovati od tradicionalnih crijepova od opeke, betonskih i ostalih krovnih pokrova. Ako se pitate koje su to prednosti metalnih krovnih pokrova, evo nekoliko činjenica.

  limeni-krov.jpg
  Limeni krovni pokrov je sve pristupačniji i vlasnicima donosi brojne prednosti.

   

  1.1. Limeni krovovi su sve popularniji


  Donedavno ste limeni krovni pokrov mogli vidjeti samo na vrhunskim kućama koje su dizajnirali arhitekti. To se danas promijenilo. Zbog veće dostupnosti i poboljšanih proizvodnih procesa, ova vrsta krovnog pokrova sve se češće nalazi u standardnim kućama. Prema industrijskim statistikama, tržišni udio metalnih krovova povećava se za oko 3 % svake godine u posljednjih nekoliko godina i trenutno iznosi oko 15 %. Istodobno, tržišni udio betonskih i krovova od opeke opada i trenutno čini oko 59 % svih ugrađenih krovnih pokrova.

  1.2. Metalni krovni pokrov može se namjestiti na postojeći krovni pokrov 


  Metalni krovovi mogu se postaviti na postojeći krov bez uklanjanja postojećeg krovnog pokrova ako to dopuštaju lokalni građevinski propisi. Iako je uklanjanje postojećeg krovnog pokrova najprikladniji put, to je povezano i s većim troškovima. Mogući problem je zadržavanje vodene pare između novog metalnog krova i staroga, što može uzrokovati plijesan i truljenje krova. Ovaj potencijalni problem može se riješiti tako da se između postavi ventilacijski pojas, odnosno kanal.

  1.3. Metalni krovni pokrov nije nimalo bučniji od klasičnog krovnog pokrova


  Iako je uobičajena zabluda da su metalni krovovi bučni kad na njih pada kiša ili tuča, u stvarnosti metalni pokrov, ako je pravilno ugrađen, nije bučniji od bilo koje druge vrste krovnog pokrova. Metalni pokrov obično se postavlja na čvrstu osnovu. Osim toga, krovište i izolacija pružaju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti zgrade. Stoga se iz dnevnih prostorija ne primjećuje porast razine buke.

  1.4. Metalni krov ne privlači munje


  Možda mislite da će metalni krov privući munje, ali činjenice ili statistike to ne potvrđuju. Metalni pokrov ni na koji način ne povećava rizik od udara munje. Osim toga, ako munja udari u krov prekriven metalnim pokrovom, on je manje zapaljiv od uobičajenih krovnih materijala. Budući da je metalni pokrov istodobno električni vodič i nezapaljiv materijal, to je jedan od najsigurnijih izbora koji su trenutno dostupni. Razlog zašto metalni krovovi ne privlače udare groma jednostavan je: munja traži najbliži i najizravniji put do tla, stoga drveće, telefonski stupovi i druge takve strukture privlače munje. Metalni krov je svojim dizajnom izolirani strukturni element koji nema izravnu vezu s tlom. Stoga ne postoji znanstveni razlog da grom češće udara u metalni krov nego u krov od opeke, betona ili bitumena.

  1.5. Metalni krovni pokrov je dugoročno isplativiji od bitumenskog


  Iako izvođači za limarski krovni pokrov nude garanciju usporedivu s najboljim bitumenskim krovnim materijalima (otprilike 30 godina), u praksi je poznato da metalni krovovi imaju vijek 50 ili više godina. Stoga je vrlo rijetko da vlasnik kuće mora više puta zamijeniti krovni pokrov, obično samo jednom dok živi u njoj. Suprotno tome, vlasnik će vjerojatno morati zamijeniti bitumenski krov dvaput ili čak tri puta u roku od 50 godina. Cijena metalnog krova gotovo je dvostruko veća od cijene bitumenskog krova, ali dugoročno štedi novac.

  1.6. Metalni krov je vatrootporan, otporan na truljenje i oštećenja od insekata


  Jedan od glavnih razloga zašto je metalni krov vrlo popularan je što je potpuno vatrootporan. I ne samo to: insekti i štetnici ne mogu oštetiti metalni krov. Metalni krov je također otporan na truljenje i plijesan.

  1.7. Limeni krov odbija toplinu sunca


  Studije pokazuju da metalni krovovi odbijaju toplinu sunca, što ljeti može smanjiti troškove hlađenja za 10 do 25 %. U podnebljima u kojima su troškovi hlađenja veći od troškova grijanja metalni krovni premaz sa sjajnim ili granuliranim premazom može povećati reflektivnost krova i poboljšati uštedu energije.

  1.8. Minimalni nagib limenog krova 


  Česta zabluda je da je metalni krov pogodan samo za krovove sa strmim nagibom, međutim on može izvrsno funkcionirati i na krovovima s malom kosinom. Ova vrsta krovnog pokrova ima podignute vodonepropusne šavove. Potreban je blagi nagib od oko 8 stupnjeva da bi voda otjecala.

  1.9. Jaka tuča može oštetiti krovni pokrov


  Iako su metalni krovovi znatno trajniji i jednostavnije ih je održavati nego ostale vrste krovnih pokrova, oni nisu neuništivi. Jaka tuča posebno je opasna za metalne krovove. Aluminij i bakar osobito su osjetljivi, dok je nehrđajući čelik tvrđi i otporniji na tuču. Tuča veličine graška ili centimetar tuče rijetko je problem. Tuča koja je veća od te može naštetiti metalnom krovu.

  1.10. Montaža i popravak limenog pokrova zahtijevaju stručnjaka


  Ne preporučuje se samostalna ugradnja limenog krovnog pokrova jer montaža zahtijeva specijalizirano tehničko znanje i alate. Također je u slučaju oštećenja bolje pozvati stručnjaka. Srećom, oštećenja limenih krovova vrlo su rijetka.

  1.11. Metalni krovovi mogu se reciklirati 


  Iako su metalni krovovi vrlo izdržljivi, mogu se odnijeti na prodajna mjesta za reciklažu metala kada dođe vrijeme za zamjenu krovnog pokrova. Ostali krovni pokrovi mogu se odnijeti samo na otpad, gdje također plaćate troškove zbrinjavanja.

  2. Kako naći pravog krovopokrivača za izradu limenog krova?


  Kvaliteta limenog krova uvelike ovisi o profesionalnosti i iskustvu krovopokrivača. Možete započeti s pretraživanjem dobavljača metalnih pokrova na mreži, a zatim pronaći kvalificiranog krovopokrivača u vašem području izravno od proizvođača. Ili posjetite web-portal Mojmojster i povežite se s lokalnim izvođačima. Dobit ćete nekoliko ponuda provjerenih izvođača, ali moći ćete provjeriti i njihove reference i ocjene drugih korisnika. Savjet: odaberite krovopokrivača koji će ponuditi najmanje 5 godina garancije za obavljeni posao. Ako za to vrijeme metalni krov ne procuri, malo je vjerojatno da će curiti kasnije.

  3. Različite vrste limenih krovova


  Svaki metal ima svoje prednosti, bilo da je to trajnost, boja ili trošak. Odaberite onaj koji odgovara vašoj klimi, vašem budžetu i stilu vaše kuće.

  3.1. Čelični krovni pokrov


  Čelični lim je istodobno najjača, najpopularnija i obično najjeftinija opcija. Da bi se spriječila hrđa, lim se namoči u cink (pocinčani čelik) ili leguru aluminij-cink. Pocinčani čelik može ostati sirov, srebrnaste boje, ali najčešće je obojen, što nudi dodatnu zaštitu i produljuje vijek lima. Može potrajati 30 do 50 godina.


  3.2. ALU krovni pokrov


  Lakši, mekši i skuplji od čelika je aluminij u mnogim istim stilovima reljefa; ispod sloja boje – aluminij je gotovo uvijek obojen – teško je razlikovati dva metala. Aluminij je dobar izbor u područjima sa slanim zrakom ili kiselim kišama jer ne hrđa. Može potrajati 30 do 50 godina.

  3.3. Bakreni krov


  Najstariji metal koji se upotrebljava kao krovni pokrov i koji se i danas upotrebljava je bakar. Bakreni krovni pokrov je najdugovječniji, a ujedno je i najskuplji od svih materijala za limeni krov. Bakar se izrazito lijepo obrađuje i reže. Bakreni lim karakterizira činjenica da s vremenom dobiva patinu svijetloplavo-zelene boje, što je osobito šarmantno. Za razliku od ostalih metala koji se određuju debljinom ili profilom, bakar se određuje težinom po kvadratnom metru. Vijek bakrenog krova može biti i do 200 godina.

  3.4. Krovni pokrov od nehrđajućeg čelika


  Prvobitni željezni krovni lim korišten u Europi u 18. stoljeću bio je presvučen kositrom i olovom. Današnja verzija bez olova – nehrđajući čelik, stisnut između slojeva kositra –otporan je na oštre vanjske uvjete i ne zahtijeva zaštitni sloj boje. Ima jednoličnu mat sivu boju, a vijek mu je više od 100 godina.

  3.5. Pocinčani krovni pokrov


  Poput bakra, i cink je prirodno otporan na hrđu i druge vremenske uvjete, pa ga ne treba zaštititi bojom. Često je legiran titanom radi čvrstoće i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno ga je dizajnirati i obrađivati. S vremenom cink dobiva patinu lijepe plavosive boje – sjetite se poznatih pariških krovova. Može trajati od 80 do 100 godina.

  4. Održavanje limenog krovnog pokrova


  Limeni krovni pokrov gotovo ne zahtijeva održavanje i lako se čisti. Međutim, može se brzo ogrepsti. U slučaju da je lim obojen, boja se s vremenom može i okrnjiti, pa je s vremena na vrijeme treba obnoviti. Limeni krovovi su obično nepropusni za vodu, može doći do prokapavanja oko spojeva i šavova. Međutim, ako voda curi, to obično nije zbog propuštanja krova, već zbog kondenzata koji se stvara ispod površine zbog nepravilne ventilacije krova. Stoga je važno odabrati pouzdanog i kvalificiranog krovopokrivača koji s tim ima puno iskustva. Lim je poseban površinski materijal kojem treba stručnjak obučen da razumije njegov jedinstveni sastav i ponašanje, poput tendencije širenja i skupljanja tijekom vremena.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Letvanje i postavljanje limenog krova

  Potrebno letvanje i postavljanje limenog krova. 8143.2 € do 13572 €

  ........

  Postavljanje limenog krova

  Potrebno je sa kuće skinuti crijep i odvesti ga, a potom postaviti limene ploče ispod kojih će ići neka vrsta izolacije. Krov ima nekih 140 m2(fotografije su u prilogu). 28501.2 € do 47502 €

  ........

  Demontaža, montaža limenog krova, krovna izolacija

  Potrebna izrada krovišta na obiteljskoj kući u Karlovcu. Kvadratura bi bila otprilike 140 m2. Potrebno je demontirati stari krovni pokrov od bezazbestnih salonit ploča te napraviti sve radove vezane uz postavljanje limenog krova (zajedno s izolacijom jer se radi o stambenom potkrovlju). 28501.2 € do 47502 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Izrada limenog krova, 20 m2
  Limeni krov, Vukosavljevica

  1260 € do 2100 €

  Cijena, Postavljanje lima na krov, 35-40 m2
  Limeni krov, Dragovci

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Zamjena salonitnih krovnih ploča, 55 m2
  Limeni krov, Hlapa

  900 € do 1500 €

  Cijena, Demontaža starog i postava novog limenog krova, 84 m²
  Limeni krov, Zagreb

  2160 € do 3600 €

  Cijena, Skidanje ploča i postavljanje limenih sendvič panela, 27 m2
  Limeni krov, Osijek

  540 € do 900 €

  Cijena, Dobava i izrada limenog pokrova, opšavi i oluci, opšavi i oluci cca. 210 m1 limeni pokrov cca. 160m2
  Limeni krov, Šibenik

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Prepokrivanje krova limom, 12m dužina sljemena 40 m2 krova
  Limeni krov, Vukovina

  720 € do 1200 €

  Cijena, Postaviti limeni pokrov preko šindre, 120 m2
  Limeni krov, Petrinja

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Obnova dijela krovišta, Oko 200 m2
  Limeni krov, Karlovec Ludbreški

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Limeni krov, 60 m2
  Limeni krov, Vugrovec Gornji

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Postavljanje limenog pokrova na dotrajalu šindru, sljeme 5 m, nagib < 30%, površina 95m2
  Limeni krov, Zagreb

  1710 € do 2850 €

  Cijena, Izrada novog limenog krova, cca 80 m2
  Limeni krov, Lič

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Pokrivanje postojeće betonske ploče, 140 m2 30 stupnjeva
  Limeni krov, Pag

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Zamjeniti salonit ploče limom, cca 15 m2
  Limeni krov, Peroj

  450 € do 750 €

  Cijena, Skidanje drvene šindre i postavljanje limenog krova, površina krova 40 m2. Nagib krova 45 stupnjeva
  Limeni krov, Senj

  720 € do 1200 €

  Cijena, Postavljanje limenog pokrova, 32 m2
  Limeni krov, Vukovar

  540 € do 900 €

  Cijena, Zamjena salonit ploča limenim pokrovom, 65 m/kv, nagib 20 stupnjeva
  Limeni krov, Krapina

  1170 € do 1950 €

  Cijena, Zamjena dotrajale ṣ̌indre sa kvalitetnim limenim pokrovon, 140 m2
  Limeni krov, Zagreb

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Postavljanje limenog pokrova, cca 130 m2 5.5 x 10 m jedna strana
  Limeni krov, Beli Manastir

  2340 € do 3900 €

  Cijena, Postavljanje limenog pokrova, 160 m2
  Limeni krov, Bistrinci

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Pokrivanje ravnog krova garaže, 20 m2, ravni krov
  Limeni krov, Osijek

  405 € do 675 €

  Cijena, Izrada limenog krova, cca 180 m2
  Limeni krov, Karlovac

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Postavljanje limenog pokrova, cca 130 m2
  Limeni krov, Martin

  2340 € do 3900 €

  Cijena, Zamjena pokrova na nadstrešnici, cca 15 m2
  Limeni krov, Krapinske Toplice

  360 € do 600 €

  Cijena, Postaviti sendvič panele i opšava, 20 m2
  Limeni krov, Opatija

  360 € do 600 €

  Cijena, Natkrivanje terase sendvič panelima, 60m2 terasa a krov je 80 cca
  Limeni krov, Šibenik

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Postavljanje limenog krova, 64 m2
  Limeni krov, Križevci

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Micanje postojećeg krova i izrada nove konstrukcije i krova, 100 m2
  Limeni krov, Zadar

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Pokrivanje krova limenim pokrovom, cca 60 m2 i nagib od 12 do 22%
  Limeni krov, Zaprešić

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Obnova krovišta, cca 200 m2
  Limeni krov, Požega

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Demontaža salonitnih ploča i montaža limenog krova, 150 m2
  Limeni krov, Samobor

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Pokrivanje postojeće terase limom, 10 m2
  Limeni krov, Velika Gorica

  135 € do 225 €

  Cijena, Postavljanje panela na konstrukciju, Oko 300m2
  Limeni krov, Slavonski Brod

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Izolacija i postavljanje limenog pokrova, 8 x 11 m
  Limeni krov, Šibenik

  1440 € do 2400 €

  Cijena, Prekrivanje krova limom, 180 m2
  Limeni krov, Grubišno Polje

  3240 € do 5400 €

  Cijena, Skinuti salonit ploče i zamijeniti sa limom, 70 m2
  Limeni krov, Lukoran

  1260 € do 2100 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Limeni krov cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  581+ poduzeća za Limeni krov
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu