Limeni krov Cijena - Limeni pokrov (ploče) sa cijenom za postavljanje

  Cijena metalnog krovišta ovisi o kvaliteti čelika, vrsti zaštite (bakar, cink, aluminij-cink), vrsti brušenja i, naravno, proizvođaču. Cijena lima bez izolacije, trapez T4, kreće se oko 40-70kn / m2. Možete smanjiti troškove izgradnje pažljivim planiranjem. Krov je pokriven limenim krovom s limenim krovom. Ali pazite, budući da su dobri limariji prilično zauzeti, nazovite ih i zatražite ponudu što je prije moguće. Za točnu cijenu možete poslati upit kod naših provjerenih izvođača limenih krovova. Za vas smo pripremili i nekoliko savjeta za limene krovove.

  POŠALJI UPIT IZVOĐAČIMA >

  CIJENA ZA LIMENI KROV


  Cijena lima za krov. Cijena za limene ploče, trapez T40. Cijena pokrova brez izolacije.

  35.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  55.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Limeni krov Cijena - Limeni pokrov (ploče) sa cijenom za postavljanje

  DRUGE CIJENE ZA LIMENI KROV

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  UKUPNO:
  POŠALJI UPIT >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Limeni krovovi – sve što trebate znati

  1. Limeni krovovi – što trebamo znati?


  Limeni krovni pokrov postaje sve pristupačniji, a time i sve popularniji izbor za gotovo sve krovove, osim za potpuno ravne krovove. Danas osim lima i zakrivljenog lima postoje i limeni odnosno metalni crijepovi koje teško možete razlikovati od tradicionalnih crijepova od opeke, betonskih i ostalih krovnih pokrova. Ako se pitate koje su to prednosti metalnih krovnih pokrova, evo nekoliko činjenica.

  limeni-krov.jpg
  Limeni krovni pokrov je sve pristupačniji i vlasnicima donosi brojne prednosti.

   

  1.1. Limeni krovovi su sve popularniji


  Donedavno ste limeni krovni pokrov mogli vidjeti samo na vrhunskim kućama koje su dizajnirali arhitekti. To se danas promijenilo. Zbog veće dostupnosti i poboljšanih proizvodnih procesa, ova vrsta krovnog pokrova sve se češće nalazi u standardnim kućama. Prema industrijskim statistikama, tržišni udio metalnih krovova povećava se za oko 3 % svake godine u posljednjih nekoliko godina i trenutno iznosi oko 15 %. Istodobno, tržišni udio betonskih i krovova od opeke opada i trenutno čini oko 59 % svih ugrađenih krovnih pokrova.

  1.2. Metalni krovni pokrov može se namjestiti na postojeći krovni pokrov 


  Metalni krovovi mogu se postaviti na postojeći krov bez uklanjanja postojećeg krovnog pokrova ako to dopuštaju lokalni građevinski propisi. Iako je uklanjanje postojećeg krovnog pokrova najprikladniji put, to je povezano i s većim troškovima. Mogući problem je zadržavanje vodene pare između novog metalnog krova i staroga, što može uzrokovati plijesan i truljenje krova. Ovaj potencijalni problem može se riješiti tako da se između postavi ventilacijski pojas, odnosno kanal.

  1.3. Metalni krovni pokrov nije nimalo bučniji od klasičnog krovnog pokrova


  Iako je uobičajena zabluda da su metalni krovovi bučni kad na njih pada kiša ili tuča, u stvarnosti metalni pokrov, ako je pravilno ugrađen, nije bučniji od bilo koje druge vrste krovnog pokrova. Metalni pokrov obično se postavlja na čvrstu osnovu. Osim toga, krovište i izolacija pružaju zvučnu barijeru između krova i unutrašnjosti zgrade. Stoga se iz dnevnih prostorija ne primjećuje porast razine buke.

  1.4. Metalni krov ne privlači munje


  Možda mislite da će metalni krov privući munje, ali činjenice ili statistike to ne potvrđuju. Metalni pokrov ni na koji način ne povećava rizik od udara munje. Osim toga, ako munja udari u krov prekriven metalnim pokrovom, on je manje zapaljiv od uobičajenih krovnih materijala. Budući da je metalni pokrov istodobno električni vodič i nezapaljiv materijal, to je jedan od najsigurnijih izbora koji su trenutno dostupni. Razlog zašto metalni krovovi ne privlače udare groma jednostavan je: munja traži najbliži i najizravniji put do tla, stoga drveće, telefonski stupovi i druge takve strukture privlače munje. Metalni krov je svojim dizajnom izolirani strukturni element koji nema izravnu vezu s tlom. Stoga ne postoji znanstveni razlog da grom češće udara u metalni krov nego u krov od opeke, betona ili bitumena.

  1.5. Metalni krovni pokrov je dugoročno isplativiji od bitumenskog


  Iako izvođači za limarski krovni pokrov nude garanciju usporedivu s najboljim bitumenskim krovnim materijalima (otprilike 30 godina), u praksi je poznato da metalni krovovi imaju vijek 50 ili više godina. Stoga je vrlo rijetko da vlasnik kuće mora više puta zamijeniti krovni pokrov, obično samo jednom dok živi u njoj. Suprotno tome, vlasnik će vjerojatno morati zamijeniti bitumenski krov dvaput ili čak tri puta u roku od 50 godina. Cijena metalnog krova gotovo je dvostruko veća od cijene bitumenskog krova, ali dugoročno štedi novac.

  1.6. Metalni krov je vatrootporan, otporan na truljenje i oštećenja od insekata


  Jedan od glavnih razloga zašto je metalni krov vrlo popularan je što je potpuno vatrootporan. I ne samo to: insekti i štetnici ne mogu oštetiti metalni krov. Metalni krov je također otporan na truljenje i plijesan.

  1.7. Limeni krov odbija toplinu sunca


  Studije pokazuju da metalni krovovi odbijaju toplinu sunca, što ljeti može smanjiti troškove hlađenja za 10 do 25 %. U podnebljima u kojima su troškovi hlađenja veći od troškova grijanja metalni krovni premaz sa sjajnim ili granuliranim premazom može povećati reflektivnost krova i poboljšati uštedu energije.

  1.8. Minimalni nagib limenog krova 


  Česta zabluda je da je metalni krov pogodan samo za krovove sa strmim nagibom, međutim on može izvrsno funkcionirati i na krovovima s malom kosinom. Ova vrsta krovnog pokrova ima podignute vodonepropusne šavove. Potreban je blagi nagib od oko 8 stupnjeva da bi voda otjecala.

  1.9. Jaka tuča može oštetiti krovni pokrov


  Iako su metalni krovovi znatno trajniji i jednostavnije ih je održavati nego ostale vrste krovnih pokrova, oni nisu neuništivi. Jaka tuča posebno je opasna za metalne krovove. Aluminij i bakar osobito su osjetljivi, dok je nehrđajući čelik tvrđi i otporniji na tuču. Tuča veličine graška ili centimetar tuče rijetko je problem. Tuča koja je veća od te može naštetiti metalnom krovu.

  1.10. Montaža i popravak limenog pokrova zahtijevaju stručnjaka


  Ne preporučuje se samostalna ugradnja limenog krovnog pokrova jer montaža zahtijeva specijalizirano tehničko znanje i alate. Također je u slučaju oštećenja bolje pozvati stručnjaka. Srećom, oštećenja limenih krovova vrlo su rijetka.

  1.11. Metalni krovovi mogu se reciklirati 


  Iako su metalni krovovi vrlo izdržljivi, mogu se odnijeti na prodajna mjesta za reciklažu metala kada dođe vrijeme za zamjenu krovnog pokrova. Ostali krovni pokrovi mogu se odnijeti samo na otpad, gdje također plaćate troškove zbrinjavanja.

  2. Kako naći pravog krovopokrivača za izradu limenog krova?


  Kvaliteta limenog krova uvelike ovisi o profesionalnosti i iskustvu krovopokrivača. Možete započeti s pretraživanjem dobavljača metalnih pokrova na mreži, a zatim pronaći kvalificiranog krovopokrivača u vašem području izravno od proizvođača. Ili posjetite web-portal Mojmojster i povežite se s lokalnim izvođačima. Dobit ćete nekoliko ponuda provjerenih izvođača, ali moći ćete provjeriti i njihove reference i ocjene drugih korisnika. Savjet: odaberite krovopokrivača koji će ponuditi najmanje 5 godina garancije za obavljeni posao. Ako za to vrijeme metalni krov ne procuri, malo je vjerojatno da će curiti kasnije.

  3. Različite vrste limenih krovova


  Svaki metal ima svoje prednosti, bilo da je to trajnost, boja ili trošak. Odaberite onaj koji odgovara vašoj klimi, vašem budžetu i stilu vaše kuće.

  3.1. Čelični krovni pokrov


  Čelični lim je istodobno najjača, najpopularnija i obično najjeftinija opcija. Da bi se spriječila hrđa, lim se namoči u cink (pocinčani čelik) ili leguru aluminij-cink. Pocinčani čelik može ostati sirov, srebrnaste boje, ali najčešće je obojen, što nudi dodatnu zaštitu i produljuje vijek lima. Može potrajati 30 do 50 godina.


  3.2. ALU krovni pokrov


  Lakši, mekši i skuplji od čelika je aluminij u mnogim istim stilovima reljefa; ispod sloja boje – aluminij je gotovo uvijek obojen – teško je razlikovati dva metala. Aluminij je dobar izbor u područjima sa slanim zrakom ili kiselim kišama jer ne hrđa. Može potrajati 30 do 50 godina.

  3.3. Bakreni krov


  Najstariji metal koji se upotrebljava kao krovni pokrov i koji se i danas upotrebljava je bakar. Bakreni krovni pokrov je najdugovječniji, a ujedno je i najskuplji od svih materijala za limeni krov. Bakar se izrazito lijepo obrađuje i reže. Bakreni lim karakterizira činjenica da s vremenom dobiva patinu svijetloplavo-zelene boje, što je osobito šarmantno. Za razliku od ostalih metala koji se određuju debljinom ili profilom, bakar se određuje težinom po kvadratnom metru. Vijek bakrenog krova može biti i do 200 godina.

  3.4. Krovni pokrov od nehrđajućeg čelika


  Prvobitni željezni krovni lim korišten u Europi u 18. stoljeću bio je presvučen kositrom i olovom. Današnja verzija bez olova – nehrđajući čelik, stisnut između slojeva kositra –otporan je na oštre vanjske uvjete i ne zahtijeva zaštitni sloj boje. Ima jednoličnu mat sivu boju, a vijek mu je više od 100 godina.

  3.5. Pocinčani krovni pokrov


  Poput bakra, i cink je prirodno otporan na hrđu i druge vremenske uvjete, pa ga ne treba zaštititi bojom. Često je legiran titanom radi čvrstoće i dodatne otpornosti na koroziju. Jednostavno ga je dizajnirati i obrađivati. S vremenom cink dobiva patinu lijepe plavosive boje – sjetite se poznatih pariških krovova. Može trajati od 80 do 100 godina.

  4. Održavanje limenog krovnog pokrova


  Limeni krovni pokrov gotovo ne zahtijeva održavanje i lako se čisti. Međutim, može se brzo ogrepsti. U slučaju da je lim obojen, boja se s vremenom može i okrnjiti, pa je s vremena na vrijeme treba obnoviti. Limeni krovovi su obično nepropusni za vodu, može doći do prokapavanja oko spojeva i šavova. Međutim, ako voda curi, to obično nije zbog propuštanja krova, već zbog kondenzata koji se stvara ispod površine zbog nepravilne ventilacije krova. Stoga je važno odabrati pouzdanog i kvalificiranog krovopokrivača koji s tim ima puno iskustva. Lim je poseban površinski materijal kojem treba stručnjak obučen da razumije njegov jedinstveni sastav i ponašanje, poput tendencije širenja i skupljanja tijekom vremena.

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  KOMPLETNA IZRADA KROVA SA POKROVOM OD FALCANOG LIMA

  Tražimo krovopokrivača koji će izvesti tesarske, izolacijske radove te pokrov od falcanog lima. Konstrukcija armirano-betonska konstrukcija je gotova. Nagib krova je 46 stupnjeva. Površina kuće je 50 m2. 12600 KN do 21000 KN


  ........

  POKRIVANJE GARAŽE

  Potrebno postavljanje limenog krova na garaži sa izradom drvenih radova. Krov je dimenzije cca 8 x 4 m. 4410 KN do 7350 KN


  ........

  IZRADA KROVA SA LIMENIM POKROVOM

  Potrebna izrada nove drvene krovne konstrukcije jednostrešnog krova, prekrivanje trapeznim limom. 6300 KN do 10500 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, POSTAVLJANJE SENDVIČ PANELA NA KROV, CCA 150 M2
  Limeni krov, Rab

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, LIMENI KROV, 180 M2
  Limeni krov, Sesvete

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, POSTAVA LIMENOG KROVA NA GARAŽU, CCA 30 M2
  Limeni krov, Lučice

  5400 KN do 9000 KN

  CIJENA, POKRIVANJE KROVA LIMENIM POKROVOM, CCA 56 M2
  Limeni krov, Zagreb

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, POSTOJEĆI POKROV OD ŠINDRU ZAMJENITI SA BAKRENIM POKROVOM, CCA 250 M2
  Limeni krov, Ivanec Bistranski

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, SKINUTI STARI CRIJEP I POSTAVITI PROFILIRANI LIMENI POKROV, CCA 90 M2
  Limeni krov, Grohote

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, RAVNAJE ROGOVA I ZAMJENA CRIJEPA TRAPEZNIM LIMOM, CCA 100 M2
  Limeni krov, Glina

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA, CCA 130 M2
  Limeni krov, Vukovina

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, ZAMJENA SALONIT PLOČA KROVNIM SENDVIČ PANELIMA, CCA 72 M2
  Limeni krov, Split

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, ZAMJENA STARE ŠINDRE SA LIMENIM CRIJEPOM, CCA 140 M2
  Limeni krov, Susedgrad

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, LETVANJE I POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, 170 M2
  Limeni krov, Velika Gorica

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, IZRADA DRVENE NADSTREŠNICE SA LIMENIM POKROVOM, 3.5 X 3 X 2.5 M
  Limeni krov, Zagreb

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA NA SJENICI, CCA 40 M2
  Limeni krov, Rude

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA, CCA 130 M2
  Limeni krov, Đakovo

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA PREKO POSTOJEĆE ŠINDRE, CCA 110 M2
  Limeni krov, Zagreb

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, DASKANJA I POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA, CCA 200M2
  Limeni krov, Sveti Ivan Zelina

  60750 KN do 101250 KN

  CIJENA, IZRADA DRVENE NADSTREŠNICE SA LIMENIM KROVOM, CCA 500 X 500 CM
  Limeni krov, Lukavec

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, ZAMJENA ŠINDRE POKROVOM OD SENDVIČ PANELA, CCA 70 M2
  Limeni krov, Osijek

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, ZAMJENA BITUMENSKIH PLOČA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 50 M2
  Limeni krov, Požega

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POKRIVANJE RAVNOG KROVA, CCA 24 M2
  Limeni krov, Kloštar Ivanić

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, IZRADA DRVENE KONSTRUKCIJE I LIMENOG KROVA, CCA 40 M2
  Limeni krov, Cerje Samoborsko

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, SKIDANJE CRIJEPA I POKRIVANJE KROVA LIMOM, CCA 150 M2
  Limeni krov, Petrinja

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, SKIDANJE SALONIT PLOČA I POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, CCA 60 M2
  Limeni krov, Požega

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRAD LIMENOG KROVA, CCA 200 M2
  Limeni krov, Metković

  81000 KN do 135000 KN

  CIJENA, POSTOJEĆE SALONIT PLOČE ZAMIJENITI LIMENIM POKROVOM, CCA 53 M2
  Limeni krov, Magadenovac

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA , VVA 140 M2
  Limeni krov, Poljica

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 125 M2
  Limeni krov, Velika Gorica

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, POKRIVANJE KROVA SENDVIČ PANELIMA, CCA 35 M2
  Limeni krov, Milna

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA PREKO ŠINDRE, CCA 133 M2
  Limeni krov, Čepin

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, ZAMJENA SALONIT PLOČA LIMENIM POKROVOM, CCA 150 M2
  Limeni krov, Kupljenovo

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA , CCA 54 M2
  Limeni krov, Vidovci

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POSTAVA LIMENOG KROVA , CCA 50 M2
  Limeni krov, Bjelovar

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA LIMENIM POKROVOM , CCA 80 M2
  Limeni krov, Virovitica

  27000 KN do 45000 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA , CCA 120 M2
  Limeni krov, Požega

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA, CCA 130 M2
  Limeni krov, Primošten

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, ZAMJENA POSTOJEĆE ŠINDRE BAKRENIM FALCANIM POKROVOM, CCA 250 M2
  Limeni krov, Ivanec Bistranski

  40500 KN do 67500 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  LIMENI KROV CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 403 PODUZEĆA ZA LIMENI KROV


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE LIMENI KROV?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana