Preuređenje i obnova kupaonice u nekoliko korakanka.

  Članak je koristio već 15308+ korisnicima
  Kupaonica je prostor koji mora biti, koliko je moguće, koristan, istovremeno želimo i da dobro izgleda, što je uz sve sanitarne naprave i instalacije ponekad teško doseći. Kad su površine izložene stalnoj vlazi i korištenju, ili kad pločice djeluju zastarjelo, odlučujemo se za preuređenje kupaonice. Pri tome nas ne čeka samo zamjena svega vidljivog, nego obično i svih instalacija, koje su očima nevidljive. Potpuno preuređenje kupaonice je zamjena sanitarnih elemenata, zamjena podnih i zidnih pločica, preuređenje električnih instalacija s rasvjetom te vodovodnih i odvodnih instalacija.
  Imamo 1397 izvođača za područje Adaptacija kupaonice:

  Ocjena opsega obnove kupaonice

  Prije sanacije kupaonice potrebno je odlučiti što je sve potrebno zamijeniti. Pri tome se prije svega računa i na cijevi i električne instalacije u kupaonici te eventualnu ugradnju dodatnih sustava kao što je, na primjer, podno grijanje.
   

  Koje izvođače trebamo prilikom obnove kupaonice?

  Pri izradi kupaonice važna je usklađenost i organiziranost svih izvođača koji pritom sudjeluju. Obično su to izvođači tehničkih i vodovodnih instalacija, električnih instalacija te keramičar. Radi brže izvedbe i povremeno radi štednje, moguća je također izvedba »ključ u ruke« gdje odgovornost za sve radove preuzima jedan izvođač koji preuređuje kupaonicu zajedno s partnerima.
   

  Dizajn kupaonice i opremanje kupaonice

  Prvo je potrebno odlučiti kako oblikovati kupaonicu u zaokruženu cjelinu. Pri tome vam može pomoći arhitekt ili dizajner interijera. Komplet pločica i elemenata možete odabrati i iz kataloga objavljenih na internetu, a s okvirnom idejom se potom isplati obići salon keramike te provjeriti materijale uživo. Nacrt kupaonice može vam olakšati program za crtanje kupaonice te savjetnik u salonu keramike, koji će vam pripremti prikaz konačnog izgleda s opremom i keramikom. Oprema i veličina pločica prije svega ovise o veličini kupaonice te su za veliku kupaonicu primjereni drugi formati pločice nego što su to za malu kupaonicu.
   

  Preuređenje instalacija u kupaonici

  Iako očima nevidljive, instalacije u velikoj mjeri odlučuju o položaju sanitarnih elemenata. Najveće ograničenje je položaj kućnog vertikalnoga kanalizacijskog šahta u koji ulaze otpadne vode i fekalije. Treba paziti da je zahodska školjka postavljena čim bliže šahtu i da je priključak na njega čim kraći. Dugačak priključak može značiti začepljenja i smanjenje statične tvrdoće poda u koji je ugrađen. Instalacije se često skrivaju iza suhomontažnog zida za koji se uvriježio izraz »instalacijski zid«. Takvu izvedbu je lakše održavati i ne zahtijeva intervencije u konstrukciji. Pri samim instalacijama važni su prije svega pravilni ispusti i odvodi.
   
  Podno grijanje u kupaonici je danas skoro već standard. Možete se odlučiti za podno grijanje toplom vodom iz centralnoga grijanja ili na podno grijanje na struju. Pri tome se kod preuređenja primjenjuje prije svega podno grijanje na struju jer se tako ne povisuje tlak. Pri podnom grijanju vodom iz centralnoga grijanja dobijete dodatnu »stepenicu«.
   

  Uklanjanje pločica

  Uklanjanje pločica zahtijeva mnogo razbijanja i prljavštine. Ako su stare pločice slabo zalijepljene i prilikom kucanja na nekim mjestima daju šuplji zvuk ili se odvajaju, uklanjanje je najbolje rješenje. Nakon uklanjanja starih pločica zidovi se poravnavaju glet-masom i tako se priprema zid za lijepljenje novih pločica.
  Kada se uklanjaju podne pločice iznad cijevi podnoga grijanja, potrebno je vrlo oprezno raditi kako ne bismo oštetili cijevi podnoga grijanja.
   
  Uklanjanje, zajedno s odvozom materijala, svakako je bolje prepustiti obrtu; no definitivno se nešto novca može uštedjeti pogotovo u prvim fazama rada, na primjer za rušenje neke prostorije odnosno objekta i odvoz materiala, što možemo obaviti i sami.
   

  Kupaonske pločice i mozaici

  U kupaonice se ugrađuju prije svega pločice različitih formata. Kvalitetom površine pločicama su jako slični mozaici koji svojim sitnim uzorcima ili zidnom površinom mogu oživjeti kupaonicu. Pri tome treba paziti na to da u većoj kupaonici nemamo previše mozaika sitnog uzorka odnosno da ih ne oblažemo po cijeloj kupaonici. Dobili bismo jako intenzivan i neusklađen izgled. Mozaik je primjeren manjim kupaonicama ili manjim površinama u većim kupaonicama i koristi se kao prošaranost ambijenta i dodatak klasičnim pločicama.
   

  Kamen i drvo u kupaonici

  Osim pločica i mozaika, koji su klasične vrste oblaganja u kupaonicama, danas se koriste i neke druge obloge. Vrlo korištena i lijepa podna i zidna obloga su kamene ploče. Kamen u kupaonici djeluje klasično, malo hladno, ali također i elegantno. Za njega se odlučuju ljudi prije svega zbog njegova primata i klasike. Kamene ploče nisu tako otporne i neosjetljive kao keramičke pločice i zahtijevaju više održavanja.
   
  Malo drugačije i zanimljivo rješenje je također i drvo u kupaonici. Ne odnosi se to samo na kupaonski namještaj, već i na zidne i podne obloge. Drvene kupaonske podne obloge daju ugodan osjećaj bosim nogama.
   
  Pri tome je potrebno odabrati vrlo otpornu vrstu drveta koja se lako prilagođava promjenama temperature, vodi i vlazi. Za to su primjerene neke tropske vrste, kao što je na primjer tikovina, koja se koristi i u nautici, za što su nužni posebni premazi. Drvo zahtijeva i više održavanja. Preporučljivo je također da je obloga postavljena tako da je podignuta od poda i da je na donjoj strani omogućeno prozračivanje.
   

  Cijena obnove kupaonice

  Cijena kupaonice ovisi o opsegu obnove, kvaliteti ugrađenih materijala i veličini kupaonice. Kreće od oko 2.000 eura, pa sve do 6.000 eura. Pri tome cijena ne raste pravocrtno tako da manja kupaonica više košta po m2 od veće. Kada ćete odabirati ponude izvođača, pazite da ponuda sadrži barem sljedeće točke: demontažu opreme i odstranjivanje pločica, odvoz materijala, grube vodovodne radove, zidarske radove, pripremu podloge za polaganje, polaganje pločica, fugiranje pločica te fine radove montaže. Ako ćete preko izvođača uzeti također i materijal, plaćat ćete nižu poreznu stopu. Materijal podrazumijeva keramičke pločice, građevinski i vodovodni materijal (ljepila, fugirnu masu, beton, vodovodne cijevi i odvode), sanitarnu keramiku, tuš-kabine, kade, umivaonike i drugo.
   
  Stručni članak 15308
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1397 izvođača za područje Adaptacija kupaonice:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENI IZVOĐAČI ZA PODRUČJE ADAPTACIJA KUPAONICE
  9.3
  0

  MEDUC j.d.o.o.

  Priko 58, 51550 Mali Lošinj
  9.9
  0

  RELJA DOM d.o.o.

  I Resnik 74a, 10000 Zagreb
  10
  0

  CREATEKS d.o.o.

  Pinturska 21f, 10020 Zagreb-dio
  9.7
  0

  ZELJKO d.o.o.

  Ulica Josipa Jovića 27, 21000 Split
  9.7
  0

  VENGES d.o.o.

  Nikole Tesle 10, 32000 Vukovar
  10
  5

  INSTALACIJE KRZNARIĆ, vl. Hrvoje Krznarić i Luka Krznarić

  Dabar 89, 53220 Otočac
  Imamo 1397 izvođača za područje Adaptacija kupaonice:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ADAPTACIJA KUPAONICE?

  povoljna adaptacija kupaonice
  cjenovno dostupna renovacija kupaonice
  majstor za adaptacije kupaonice
 • Adaptacija kupaonice Biograd na moru
 • Adaptacija kupaonice Bjelovar
 • Adaptacija kupaonice Dubrovnik
 • Adaptacija kupaonice Karlovac
 • Adaptacija kupaonice Knin
 • Adaptacija kupaonice Krk
 • Adaptacija kupaonice Makarska
 • Adaptacija kupaonice Osijek
 • Adaptacija kupaonice Pag
 • Adaptacija kupaonice Poreč
 • Adaptacija kupaonice Pula
 • Adaptacija kupaonice Rijeka
 • Adaptacija kupaonice Rovinj
 • Adaptacija kupaonice Šibenik
 • Adaptacija kupaonice Sisak
 • Adaptacija kupaonice Slavonski Brod
 • Adaptacija kupaonice Split
 • Adaptacija kupaonice Umag
 • Adaptacija kupaonice Varaždin
 • Adaptacija kupaonice Zadar
 • Adaptacija kupaonice Zagreb
 • CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana