Za područje

  Cijena fasade - Fasaderski radovi

  Cijena fasade najviše ovisi o vrsti i debljini izolacije. Za dobru toplinsku izolaciju, nemojte postavljati izolaciju manju od 12cm. Ako obnavljate fasadu starije zgrade, često su dostupni razni natječaji (npr. ECO FUND) za pružanje deblje izolacije, što vam može pomoći da smanjite troškove ulaganja. Za fasadni sustav od stiropora od 12 cm izdvojit ćete oko 25 EUR/m2. Cijena stiropora od 15 cm iznosi 30 EUR/m2. Za još deblji stiropor od 20 cm, cijena fasade je oko 32 EUR/m2.

  Kome povjeriti izradu fasade? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena fasade po m2 - ključ u ruke


  Cijena fasade za kuću. Cijena fasaderskih radova, izrada izolacije fasade sa 16 cm stiropora.

  31.83 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  €/m2

  SREDNJA CIJENA
  47.75 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Izrada fasade

  Izrada fasade uključuje izolaciju fasade, žbukanje i bojanje fasade. Osim toga, također morate izraditi sokl fasade, zatvoriti strehu i izolirati donju stranu balkona. Za ljepši izgled pažljivo birajte prozorske klupčice.

  Izrada fasade
  200 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  250 €/m2

  SREDNJA CIJENA
  300 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  IZRAČUN

  Druge cijene za Fasade

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Pripreme za izradu f

  Zaštita površina i stolarije

  Zaštita površina i stolarije krep trakama i PE folijom.


  m2

  €/m2

  Više

  Cijena za otklanjanje problema i brze popravke

  Trošak za popravke, rad u režiji, bez materijala.


  sat

  €/sat

  Cijena za impregnaciju fasade i završni sloj, skela je uključena

  Trošak impregniranja i izrade završnog sloja fasade.


  m2

  €/m2

  Cijena za montažu prozorske klupice, 100x10x2

  Trošak ugradnje klupice na prozoru dimenzija 100x10x2.


  kom

  €/kom

  Cijena za montažu prozorske klupice, 100x20x3

  Trošak ugradnje klupice na prozoru dimenzija 100x20x3.


  kom

  €/kom

  Cijena za fasadni stiropor

  Trošak fasadnog stiropora, 5cm.


  m2

  €/m2

  Cijena za fasadni stiropor

  Trošak fasadnog stiropora, 10cm.


  m2

  €/m2

  Cijena glet mase

  Trošak glet mase 25kg.


  kom

  €/kom

  Cijena završne akrilne žbuke DEKOMASTER

  Trošak završne akrilne žbuke, 25kg.


  kom

  €/kom

  Dekorativna tankoslojna žbuka Ceresit CT60/64

  Dekorativna tankoslojna žbuka Ceresit CT60/64 za unutarnju i vanjsku upotrebu. Pogodno za sustave toplinske izolacije na betonskim površinama, starim žbukama, gipsanim podlogama i šperpločama, gipsanim pločama i slično. Granulacija 2mm


  m2

  €/m2

  Demit fasada - cijena za potrebni rad i material

  Cijena za montažu demit fasade od stiropora zakačenog na fasadu (stiropor 5 cm), profila, kutnih profila na rubovima, utiskivanje staklene mrežice, impregnacija te završna obrada žbukom granulacije 2,00mm. Trošak za potrebni rad i materijal izrade demit kontaktne fasade.


  m2

  €/m2

  Demontaža skele

  Tijekom demontaže, prvo se olabave vijci, zatim (odozgo prema dolje) demontiraju se pojedini elementi skele, pregledavaju elementi skele, neki se šalju na mogući popravak, čišćenje, premaz za zaštitu od korozije, bojanje, podmazivanje i na kraju - skladištenje.  m2

  €/m2

  Fasada - stiropor 10 cm, cijena po principu ključ u ruke

  Cijena za izradu fasade po principu ključ u ruke, debljina: stiropor 10 cm. Trošak montaže cijele fasade sa materijalom, d=10 cm.


  m2

  €/m2

  Fasada - stiropor 10 cm, cijena sa zaključnim edelputz-om na fasadi

  Cijena za montažu stiropora F-10 (stiropor 10 cm) sa zaključnim edelputz-om na fasadi. Trošak za izradu cijele fasade sa stiroporom, F-10.


  m2

  €/m2

  Fasada - stiropor 10 cm, cijena sa zaključnim silikatom na fasadi

  Cijena za montažu stiropora F-10 (stiropor 10 cm) sa zaključnim silikatom na fasadi. Trošak za izradu cijele fasade sa stiroporom, F-10.


  m2

  €/m2

  Fasada - stiropor 12 cm, cijena po principu ključ u ruke

  Cijena za izradu fasade po principu ključ u ruke, debljina: stiropor 12 cm. Trošak montaže cijele fasade sa materijalom, d=12 cm.


  m2

  €/m2

  Fasada - stiropor 3 cm, cijena sa zaključnim edelputz-om na fasadi

  Cijena za montažu stiropora F-3 (stiropor 3 cm) sa zaključnim edelputz-om na fasadi. Trošak za izradu cijele fasade sa stiroporom, F-3.


  m2

  €/m2

  Fasada - stiropor 3 cm, cijena sa zaključnim silikatom na fasadi

  Cijena za montažu stiropora F-3 (stiropor 3 cm) sa zaključnim silikatom na fasadi. Trošak za izradu cijele fasade sa stiroporom, F-3.


  m2

  €/m2

  Fasada od ekspandiranog polistirena (EPS) debljine:

  Priprema površine za obradu i impregnacija površine fasade odgovarajućim temeljnim premazom, nabava i ugradnja termoizolacijskih ploča EPS ekspandirani polistiren, opskrba i ugradnja preostalog dodatnog materijala poput kutnih profila, kapajućih profila, prozorskih profila, armaturnog stakla mreža, izravnavanje drugim slojem, prethodno premazivanje površine osnovnim slojem i izrada završne žbuke do 2 ljestvice u boji s granulacijom od 1,5 mm.
  ‣ Osnovni premaz - Ceresit CT17
  ‣ Sredstvo za lepljenje - Ceresit CT83
  ‣ Fleksibilan lepak - Ceresit CT85
  ‣ Armaturna mrežica - Ceresit CT325
  ‣ Osnovni premaz - Ceresit CT16


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Fasada s kamenom vunom debljine:

  Priprema površine za obradu i impregnaciju površine fasade odgovarajućim temeljnim premazom, opskrba i ugradnja kamene vune, opskrba i ugradnja preostalog dodatnog materijala kao što su kutni profili, profili za kapanje, prozorski profili, armirajuća staklena mreža, izravnavanje s još jednom primjenom sistemskog ljepila, površinsko premazivanje temeljnim premazom i izrada završne žbuke do 2 ljestvice u boji s granulacijom od 1,5 mm po ETICS sistemu.
  ‣ Osnovni premaz - Ceresit CT17
  ‣ Lepak za lepljenje - Ceresit CT80
  ‣ Lepak za lepljenje- Ceresit CT190
  ‣ Armaturna mrežica - Ceresit CT325
  ‣ Osnovni premaz - Ceresit CT16


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Izolacija fasadnih stropova, prevjesa s EPS debljinom izolacije:

  Izrada podkonstrukcije i obloge Stirodur XPS od 3 cm na tom području ostavlja: priprema površine za obradu, izrada čelične podkonstrukcije, ugradnja toplotnih izolacijskih ploča Stirodur, ugradnja PVC kutnih profila, izrada osnovne ljepljive mase, zatezanje armaturne mreže, izravnavanje s drugom primjenom sistemskog ljepila s osnovnim slojem i izrada završne žbuke s granulacijom od 1,5 mm.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Izrada postolja za fasadu s izolacijom od stiropora (XPS)

  Priprema površine za obradu i impregnaciju površine fasade odgovarajućim temeljnim premazom - Ceresit CT 17, nabava i ugradnja ljepila za toplinsku izolaciju Stirodur XPS sistem, nabava i ugradnja ostalih dodatnih materijala poput kutnih profila, kapajućih profila, prozorskih profila, proizvodnja osnovnog sistemskog ljepila, armirajuća staklena mreža, izravnavanje drugom primjenom sistemskog ljepila, premazivanje površine temeljnim premazom i izrada završne žbuke.


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2


  m2

  €/m2

  Izrada strehe

  Izrada podkonstrukcije i obloge Stirodur XPS od 3 cm na površini ostavlja: ​​priprema površine za obradu, izrada čelične podkonstrukcije, ugradnja termoizolacionih ploča Stirodur, ugradnja PVC kutnih profila, izrada osnovnog sloja ljepka, zatezanje armaturne staklene mreže, izravnavanje drugim primenom ljepka sa osnovnim slojem, i izrada završne žbuke sa granulacijom od 1,5 mm po sustavu ETICS.


  m2

  €/m2

  Montaža skele na objekat

  Izrada temelja skele izvodi se na temelju detaljne analize opterećenja, izrađuju se kvalitetni temelji (obično od betona), a čvrsta veza stupova skele s temeljima osigurava se pomoću osnovne ploče i sidara. Pristupa se montaži stupova, uz istodobno spajanje horizontale i dijagonale, dok su spojnice (vijci) zategnute na stup. Ovisno o visini skele, sidrenje se vrši žičanim stezaljkama za zemlju ili sidrima za zgradu, ugradnjom regulatora visine i vilicama za prihvaćanje strukture zgrade, učvršćivanjem gornjeg kraja skele za zgradu, podešavanjem visine, uz stezanje vijaka do kraja.


  m2

  €/m2

  Najam skele

  Najam skele do i preko 30 dana.


  m2

  €/m2

  Obnova fasada, cijena za obnovu fasade s radovima

  Obnova fasada, cijena za obnovu starog pročelja. Cijena za skidanje žbuke na zdravu površinu, pranje blagim mlazom vode i izravnavanje novim žbukama, nanošenje rijetkog cementnog maltera, izravnavanje maltera i nanošenje strukturne žbuke, te lakiranje vodonepropusnom bojom.


  m2

  €/m2

  Odkapni profili za balkon

  Ugradnja kapljičnih profila na pročelju balkona.


  m2

  €/m2

  Silikatno-silikonski dekorativna tankoslojna žbuka - Ceresit CT174/CT175

  Silikatno-silikonski dekorativna tankoslojna žbuka - Ceresit CT174/CT175 zaglađene konstrukcije za vanjsko i unutarnje žbukanje zgrada s granulacijom zrna 1mm / 1,5mm / 2mm. Ugrađuje se u izolacijske sustave, na betonske površine, stare žbuke, gipsane podloge, gips ploče, šperploču i slično. Žbuka s tehnologijom Double Dry.


  m2

  €/m2

  Skidanje stare fasade

  Skidanje stare fasade.


  m2

  €/m2

  Stiropor fasada 5 cm, cijena po principu ključ u ruke

  Cijena za postavljanje stiropor fasade po principu ključ u ruke, debljina - stiropor 5 cm. Trošak montaže cijele fasade sa materijalom, d=5cm.


  m2

  €/m2

  Stiropor fasada 8 cm, cijena po principu ključ u ruke

  Cijena za izradu fasade po principu ključ u ruke, debljina: stiropor 8 cm. Komplet stiropor fasada tj. trošak montaže cijele fasade sa materijalom, d=8 cm.


  m2

  €/m2

  Ugradnja prozorskih klupčica

  Priprema podloge, izravnavanje i nanošenje emulzije, nanošenje ljepila i ugradnja polica, uključujući obradu spojeva potpornim zidom.


  m2

  €/m2

  Ugradnja skrivenih ormarića sa roletama

  Izrada i ugradnja slijepo skrivenih maski od nehrđajućeg čelika s toplinski izolacijskim umetkom PIR deb. 4 cm


  m2

  €/m2

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Izrada fasade na kući i fasaderstvo – sve što trebate znati

  1. Što trebamo znati prije nego što se odlučimo za fasadu?

  93289720_m.jpg

  1.1. Najvažnije informacije koje trebate dobiti prije nego što pristupite izgradnji ili obnovi fasade:

  - Pribavite stručne informacije o najprikladnijoj vrsti izolacije za vaš objekt.

  - Raspitajte se o troškovima izrade različitih vrsta fasada po četvornom metru.

  - Odlučite kakav bi trebao biti završni sloj vaše fasade. Posavjetujte se s arhitektom ili stručnjakom za boje.

  - Saznajte možete li dobiti subvenciju za fasade.

  - Planirajte fasadu u mjesecima kada su vanjski uvjeti (temperatura zraka, padaline, Sunčeva svjetlost) optimalni.

  1.2. Subvencija Eko fonda za fasadu

  Da biste dobili subvenciju, uvjet je da instalirate fasadni sustav s najmanje 18 cm toplinske izolacije. Možete dobiti i subvenciju ako je vaš objekt već opremljen toplinskom izolacijom koja treba biti dopunjena dodatnom toplinskom izolacijom.

  Eko fond subvencionira do 20 % priznatih troškova ulaganja (ali ne više od 12 €/m²). Međutim, ako se vaš objekt nalazi na jednom od područja odobrenih Pravilnikom o planu kvalitete zraka, možete dobiti subvenciju do 50 % od troškova ulaganja. Građani u nepovoljnom položaju mogu dobiti financijski poticaj do 100 % priznatih troškova ulaganja.

  Međutim, Eko fond ne prepoznaje punu cijenu investicije. Troškovi koje priznaje eko fond uključuju: kupnju i ugradnju fasadnog sustava, troškove skela, uklanjanje i izravnavanje postojeće žbuke, ugradnju hidroizolacije na pregradni zid, demontažu starih prozorskih pragova, obradu paleta i kupnju i ugradnju nove klupice za prozore.

  Ne mogu se dobiti subvencije za pojedinačne stanove ili katove u višečlanim kućama. Izgradnja fasada subvencionira se samo za objekte izgrađene prije 2003. Nelegalne građevine koje su izgrađene prije 2003. moraju se legalizirati prije podnošenja zahtjeva.
  Prijava se mora podnijeti Eko fondu prije početka radova. Investicija mora biti dovršena u roku 9 mjeseci od konačnosti prijave. Moguće je u isto se vrijeme koristiti i zajmom Eko fonda.

  Korisnik subvencije može biti bilo koja fizička osoba (vlasnik zgrade, vlasnik stambenog zbrinjavanja, vlasnik prava građenja na nekretnini ili najmoprimac uz pisanu suglasnost vlasnika).

  Eko fond nudi besplatne savjete i pravnu pomoć u pripremi zahtjeva za dodjelu subvencija.

  2. Izvođači radova na fasadi

  Fasada se izrađuje jedanput ili dva puta u životu. Mnogi izvođači zloupotrebljavaju tu činjenicu i neiskustvo klijenata i obmanjuju ih kako u pogledu performansi (a ne kakvoće), tako i u odnosu prema klijentu (ne drže se rokova, loše komuniciraju s klijentom itd.) kako bi se spriječili prigovori na naknadno utvrđene pogreške. Odabir pouzdanog izvođača fasada stoga je vrlo važan. Najbolje je poslati popis željenih radova nekolicini građevinskih tvrtki. Nakon primitka njihovih ponuda, napravite uži izbor i zamolite odabrane dobavljače da svojim klijentima pruže potrebne reference i kontakte. Odaberite samo izvođača na temelju referenci. Izvođači na portalu Mojmojster su provjereni i testirani. O njima svjedoče ocjene i mišljenja korisnika koji su dostupni na njihovim profilima. Kad odaberete izvođača, sklopite ugovor s njim.

  3. Vrste fasada

  3.1. Najčešći tipovi fasadnih sustava

  3.1.1. Kontaktne fasade

  U Sloveniji se najčešće odlučuju za tzv. kontaktne fasade. Mogu biti tanke ili debele. Kontaktna fasada je sustav fasade koji se nanosi izravno na nosivi zid u više slojeva. Završni sloj kontaktne fasade uvijek je žbuka, koja se može nanijeti na zid ili na toplinsku izolaciju (ožbukane neizolirane ili ožbukane izolirane fasade).

  3.1.2. Obložene fasade

  Kada nosivi zid i završni sloj djeluju kao zasebni sustavi (između njih postoji podkonstrukcija), govorimo o obloženoj fasadi. Ako ima zraka između nosivog zida i završne obloge, govorimo o ventiliranoj fasadi, a kada nema zraka između, o neventiliranoj fasadi.

  Ventilirana fasada

  Slojevi koji čine ventiliranu fasadu su: nosivi zid, samonosivi izolacijski paneli (vodootporni, toplinski i zvučni), minimalno 4 cm ventilacijskog sloja tj. vanjske obloge. Ventilacijski pojas služi za sušenje vlage koja nastaje kao posljedica kondenzacije vodene pare koja prolazi kroz strukturu. U ljetnim temperaturama ventilacijski kanal pomaže pri minimiziranju pregrijavanja zgrade.

  Neventilirana fasada

  Slojevi koji čine prozračenu fasadu su: nosivi zid, izolacija i vanjska obloga. Budući da je vanjska obloga (fasadna cigla, drvena obloga, aluminijska obloga...) pored izolacije, važno je odabrati oblogu koja je vodootporna i paropropusna kako vlaga koja se kondenzira ne bi ostajala u izolacijskom sloju.

  3.2. Fasadna obloga – najčešći tipovi

  3.2.1. Ožbukane fasade

  Ožbukane fasade dijele se na neizolirane (tj. klasične fasade) i izolirane.
  Klasične fasade najčešće se nalaze na starim, spomenički zaštićenim zgradama. Tu je potrebna mehanički otporna fasada, bez toplinske izolacije. Vanjski zidovi tih zgrada nisu hidroizolirani. Ugradnjom toplinske izolacije zidovi bi se neosjetljivo zatvorili, čime bi se spriječilo uklanjanje kapilarne vlage. Klasična žbuka sastoji se od tri sloja: spreja, grube žbuke i finog gipsa koji je premazan vapnom ili silikatom (važno je da boja diše!). Vezivno sredstvo za gips obvezno je vapno koje omogućuje sušenje vanjskih zidova.
  Ožbukana izolirana fasada višeslojni je fasadni sustav u kojem toplinska izolacija, osim zadatka toplinske zaštite, ima i zadatak nošenja završnog sloja (ljepljivi malter i završna žbuka). Obično se upotrebljavaju ploče od ekspandiranog polistirena – trake od stiropora ili mineralne vune. Postoje tanki i debeli slojevi fasadnih sustava.
  Izolacijske ploče tankozidne fasade zalijepljene su i pričvršćene na nosivi zid tankoslojnim žbukama debljine 3 – 6 mm u koje je utisnuta staklena armaturna mreža. Slijedi tankoslojna dekorativna žbuka debljine do 2 mm. Tankoslojna kontaktna fasada izrađena je kako za nove zgrade, tako i za popravak postojećih konstrukcija izrađenih od različitih građevinskih materijala.

  Kontaktna fasada s debelim zidom osobito je pogodna za nove zgrade. Izolacijske ploče pričvršćene su na nosivi zid dodatnim sidrima koja imaju držače za pocinčane čelične mrežice koje se provlače preko sidra. Na mrežicu se najprije nanosi osnovna cementna žbuka. Nakon što se osuši, ostaje završna žbuka.

  3.2.2. Drvene fasade

  Drvo je ekološki materijal koji je zbog svojih prirodnih svojstava oduvijek bio dio našeg ruralnog okoliša. Kao fasadni materijal ima brojna obilježja: toplinsku izolaciju, trajnost, dragocjenost, toplinu i dobar doprinos ekologiji. Imamo različite vrste drva pogodne za oblaganje fasada. Najčešći su smreka, bor, ariš i hrast. Fasada od drva pruža jedinstvena rješenja jer je moguće odabrati vrstu obloge (čvrsto drvo, ploče skupljenog drva), profil, način pričvršćivanja (prekrivanje, žlijebni kontakt, zračni spojevi između letvica...) i razne površinske obrade. Drvo se također lijepo kombinira s drugim materijalima (kamen, staklo, žbuka...) Kako bi se spriječilo stvaranje gljivica i plijesni, sve se drvene fasade moraju prozračiti.

  3.2.3. Staklene fasade

  Staklene fasade su tipične za komercijalne zgrade i sve se više upotrebljavaju u stambenoj gradnji. Kroz velike staklene površine zimi se prirodno zagrijavaju, ali nedostatak je toga što se, osobito ljeti, prostorije mogu pregrijavati. Puno dnevne svjetlosti prolazi kroz staklo, tako da je potreba za umjetnom rasvjetom smanjena. Kvalitetna staklena fasada dinamički se prilagođava svjetlima i vremenskim uvjetima, regulira gubitak topline, omogućava prozračivanje... Važno je da fasada kontrolira Sunčevu svjetlost i štiti od pregrijavanja. Optimum se postiže odgovarajućim izborom stakla, sjenila i ventilacijskih zaklopki. Staklena fasada može imati jedan sloj stakla ili dvostruki sloj s intermedijarnim zračnim prostorom.

  3.2.4. Kamene fasade

  Čvrst kamen kao građevinski materijal uvijek se pojavljivao u našim krajevima, a početkom 20. stoljeća počeo se pojavljivati ​​kao tanak element na vanjskoj fasadi. Postoje dva načina ugradnje tankih kamenih ploča. Prvi način, koji je već zastario, je da je kamen s cementnim vezivom pričvršćen na potporni zid. U drugom načinu koji se danas upotrebljava kamen je učvršćen na principu ventilirane fasade. Između kamena i noseće konstrukcije nalazi se podkonstrukcija i zračni pojas zbog kojeg se zid prozračuje, a deformacije potporne konstrukcije se ne prenose na pročelje. Među kamenim fasadnim pločama (obično debljine 3 cm) nalaze se otvori za širenje koji omogućuju da se ploče istegnu zbog temperaturnih promjena i pomiču se dok nosiva konstrukcija diše.

  3.2.5. Fasade od vlaknastih ploča

  Ploče su izrađene od sintetičkih vlakana, a cementno vezivo obojeno je različitim tonovima boje. Ploče različitih dimenzija mogu biti ravne ili valovite. Površinska struktura može biti vidljiva ili prekrivena. Pričvršćeni su na metalnu ili drvenu konstrukciju kontaktnim ili vidljivim spojevima. Imaju brojne prednosti: nezapaljivost, dug vijek, jednostavno održavanje.

  3.2.6. Fasade obložene plastičnim pločama

  Najčešće se izrađuju od akrilnog stakla, polikarbonata, polivinilklorida, polistirena i nezasićene poliesterske smole. Prozirne su i mogu se obojiti u više boja. Lagane su i tako olakšavaju konstrukciju. Jednostavno ih je instalirati, tj. vezati za podokvir i nudi se mnogo dizajna u više različitih oblika poput ploča, remena i letvica.

  3.2.7. ALU fasade

  ALU fasade su izrađene od aluminijskih sendvič fasadnih ploča koje se sastoje od više slojeva plastike i aluminija. Obloženi su višeslojnim zaštitnim slojevima koji štite fasadu od vanjskih utjecaja poput UV zraka, kiselih kiša, industrijskog zagađenja i raznih alkalnih tvari. Prednosti ALU fasade su: izuzetna čvrstoća u pogledu težine ploče, visoka čvrstoća i jednostavna obrada, otpornost na vanjske utjecaje, lako održavanje i svestranost. Pričvršćuju se na metalnu konstrukciju. Ploče se također mogu kombinirati s drugim vrstama fasadnih obloga i dostupne su u različitim bojama.

  3.2.8. Fasade od keramičke opeke

  Fasade od keramičke opeke vrlo su otporne na utjecaje okoline i jednostavne su za održavanje. Mogu se pričvrstiti vidljivo ili prikriveno. Kod nas nisu baš česte. Upotrebljavaju se uglavnom u područjima s obilnim kišama i blagim zimama (npr. U Velikoj Britaniji, Japanu).

  4. Postupak izgradnje kontaktne fasade

  57525737_m.jpg

  Za kvalitetan rezultat, pravilan rad i lijepu završnu obradu vrlo je važno da fasada bude profesionalno dizajnirana. Važno je uzeti u obzir sljedeće:

  4.1. Vremenski uvjeti

  Jedan od važnih uvjeta za kvalitetnu fasadu je da se radovi ne odvijaju kada temperatura zraka padne ispod 5 Celzijevih stupnjeva. Ni noću temperatura ne bi trebala biti niža. Također se savjetuje da se ne izvodi direktno na suncu, s oborinama i jakim vjetrom.

  4.2. Prikladna osnova

  Podloga pogodna za lijepljenje fasadnog sustava trebala bi biti što glađa. Može imati maksimalno odstupanje od 1 cm (neravnine) duljine više od 4 metra. Podloga također ne smije biti vlažna prilikom nanošenja ljepila. Za nove zgrade preporučuje se očvršćivanje betonske osnove najmanje mjesec dana prije izrade fasade. U suprotnom, fasada može uzrokovati pukotine i neravnomjernu boju.

  4.3. Nanošenje ljepila

  Kako bi se spriječila loša izolacija i cirkulacija zraka prilikom oblaganja zidova od opeke ili betona, ljepilo se nanosi na rubove izolacijskih ploča širine 5 cm i ne deblje od 2 cm. Kad se izolacija lijepi na glatku površinu, ljepilo se nanosi u debljini do 1 cm po cijeloj površini izolacijske ploče. Ploče treba odmah instalirati na zid kako bi se spriječilo da se ljepilo presuši prebrzo i da slabo prianja.

  4.4. Postavljanje izolacijskih ploča

  Vrlo je važno da kontakti između položenih izolacijskih ploča budu što čvršći. Ako se između ploča formiraju spojevi, moraju se napuniti ekspandiranim polistirenom (stiroporom).

  4.5. Postavljanje prozora, prozorskih klupica i ostalih dodataka

  Zgrade i pripadajući elementi moraju biti ugrađeni profesionalno i u skladu sa svim propisima da se ne bi stvorili toplinski mostovi.

  4.6. Balkoni

  U većini slučajeva toplinski mostovi se javljaju upravo pri izgradnji fasade za balkone koje korisnici nisu izolirali. To zgradu čini podložnijom kondenzaciji vlage zraka u područjima gdje se oslobađa toplina. Lako se može dogoditi da se nakupi plijesan.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Izrada fasade sa kamenom vunom

  Potrebna izrada fasade. Površina fasade cca 1800 m2 a debljina izolacije - kamene vune 5 cm. 407160 € do 678600 €

  ........

  Toplinska izolacija zida sobe

  U stanu na 5. katu imam sobu sa 2 vanjska zida u kojoj je jako hladno. Kraći zid s prozorom gleda na ulicu, a duži zid dijeli zid sa otvorenom terasom cijelom dužinom pa mislim da je taj zid uzrok hladnoće u sobi. Za početak mi treba savjet kako bi bilo najbolje izvesti toplinsku izolaciju, vanjsku ili unutarnju, i da li je uopće moguće. Opcija koju ja razmatram je da se izvede izolacija samo dužeg zida sa vanjske strane, na strani terase. Razmišljao sam i o unutarnjoj izolaciji, ali me brinulo što je manje učinkovito, gubi se prostor, pojava plijesni, a i na zidu je montiran klima uređaj. Htio bih da se napravi nešto tek toliko da se može ugodno živjeti u toj sobi, ne nužno da bude jako toplo. Ako je to moguće postići izolacijom samo tog većeg zida izvana, to bi bilo sasvim ok. 2035.8 € do 3393 €

  ........

  Izrada stiropor fasade

  Potrebna izrada stiropor fasade. Površina fasade cca 200 m2 a debljina izolacije 16 cm. U pitanju je novogradnja. 40716 € do 67860 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada završnog sloja fasade na stambenoh zgradi, 1200 m2
  Fasade, Zagreb

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 600-700 m2
  Fasade, Dugi Rat

  18900 € do 31500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 235 m2
  Fasade, Srb (Gornji i Donji)

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Farbanje fasade sa Rofixom, cca 120 m2
  Fasade, Crikvenica

  585 € do 975 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 2000 m2
  Fasade, Sesvete

  45000 € do 75000 €

  Cijena, Izrada fasade stiropor grafit, cca.600m2
  Fasade, Zagreb

  18000 € do 30000 €

  Cijena, Izrada fasade sa izolacijom od mineralne vune, 284 m2
  Fasade, Zagreb

  8100 € do 13500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, cca 150 m2
  Fasade, Martinišće

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Stiropor fasada, 150 m2
  Fasade, Kaštel Novi

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 60 m2
  Fasade, Split

  1620 € do 2700 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, cca 360 m2
  Fasade, Spinčići

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada fasade bez stiropora, cca 300 m2
  Fasade, Crikvenica

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 100 m2
  Fasade, Delnice

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Obnova fasade na stambenoj zgradi, cca 300 m2
  Fasade, Split

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada fasade, 168,05 m2
  Fasade, Sesvete

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 420 m2
  Fasade, Vratišinec

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 150 m2
  Fasade, Zagreb

  4050 € do 6750 €

  Cijena, Popravak fasade, 100 m2
  Fasade, Pag

  900 € do 1500 €

  Cijena, Navlačenje građevinskog ljepila na postojeći stiropor, 13 m2
  Fasade, Zagreb

  180 € do 300 €

  Cijena, Izrada fasade sa izolacijom od kamene vune, 700 m2
  Fasade, Ražanj

  18900 € do 31500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 142 m2
  Fasade, Tisno

  4050 € do 6750 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 210 m2
  Fasade, Petrinja

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 200 m2
  Fasade, Petrovec

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 600 m2
  Fasade, Petrinja

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 100m2
  Fasade, Zagreb

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 160 m2
  Fasade, Antunovac

  4050 € do 6750 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 200 m2
  Fasade, Grižane

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Obojati postojeću fasadu, 400 m2
  Fasade, Donji Kraljevec

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 400 m2
  Fasade, Zaprešić

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 260 + 70 m2
  Fasade, Zagreb

  8100 € do 13500 €

  Cijena, Obnova fasade, 290 m2
  Fasade, Donja Pušća

  8100 € do 13500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 100m2
  Fasade, Crno

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, cca.180m2
  Fasade, Sveta Nedelja

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 80-100 m2
  Fasade, Stankovci

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada stiropor fasade, 400 m2
  Fasade, Susedgrad

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Izrada fasade na stambenoj zgradi, 500 m2
  Fasade, Rab

  13500 € do 22500 €  Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

  Fasade cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  2150+ poduzeća za Fasade
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu