Popločavanje dvorišta cijene

    Cijena tlakovci kamena vrlo je različita ovisno o vrsti kamena za popločavanje koje koristimo, načinu pripreme podloge i koliko će složeni oblik polaganja biti. Za granitne kocke izdvojit ćete oko 150 kn / m2, za betonske ploče između 70 i 180 kn / m2, a za betonske ploče za pranje oko 30 kn/ m2. Za točnu cijenu asfaltiranja pošaljite upit našim certificiranim izviđačima.

    Provjerite i:
    Štampani beton, cijena

    CIJENA ZA POPLOČAVANJE, POSTAVLJANJE OPLOČNIKA


    Cijena popločavanja. Cijena za dobavu tlakovca i popločavanja, te izradu tamponske podloge do 50 cm debeljine.

    200.00 KN/m2

    VRLO NISKA CIJENA
    KN/m2

    SREDNJA CIJENA
    300.00 KN/m2

    NAJVIŠA CIJENA
    ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
    Popločavanje dvorišta cijene

    DRUGE CIJENE ZA POPLOČAVANJE DVORIŠTA

    vaša količina

    jedinica

    okvirna cijena

    vaša cijena

    Postavljanje betonskih ploča

    Cijena isključivo rada postavljanja betonskih ploča dimenzija 40x40x5 cm u pijeskovito tlo. Troškovi isključivo postavljanja betonskih ploča dimenzija 40x40x5 cm u pripremljeno pjeskovito tlo, uz zalivanje spojeva cementnim mortom.(materijal nije uključen)


    KN

    KN/m2

    m2
    upit

    Kamena podloga

    Cijena kamene podne obloge. Trošak montaže kamena na podove sa potrebnim radovima i materijalom.


    KN

    KN/m2

    m2
    upit

    Opločnik I-profila

    Cijena opločnika I-profila. Trošak sivog opločnika I-profila 20/16.5/6 cm.


    KN

    KN/kom

    kom
    upit

    Opločnik UNII-profila

    Cijena opločnika UNII-profila. Trošak sivog opločnika UNI-profila 22.5/11.2/6 cm.


    KN

    KN/kom

    kom
    upit

    Opločnik Fuego Antico

    Cijena opločnika Fuego Antico. Trošak crvenog, otučenog opločnika Fuego Antico 24.4/12.2/5 cm.


    KN

    KN/kom

    kom
    upit

    Opločnik Castello Antico

    Cijena opločnika Castello Antico. Trošak sivog opločnika Castello Antico 18,7/12.5/6 cm.


    KN

    KN/kom

    kom
    upit

    Opločnik Asti

    Cijena opločnika Asti. Trošak grafitno sivog opločnika kombinirane forme Asti 18,7/12.5/6 cm.


    KN

    KN/kom

    kom
    upit
    POŠALJI UPIT >
    UKUPNO:

    Asfaltiranje


    Cijena asfalta ovisi o pripremi podloge i broju slojeva. Za pripremu i učvršćivanje supstrata izdvoj...

    Provjerite i: Asfaltiranje cijena

    Štampani beton


    Kolika je cijena ribnjaka? Cijena ribnjaka s biljnim filterom i kvalitetnim hardverom, uključujući i...

    Provjerite i: Štampani beton cijena

    Da li Vam je kalkulator bio koristan?

    Opločnici, polaganje opločnika - sve što trebate znati

    1. Popločavanje: što sve popločavamo?

    Polaganje opločnika sigurno pridonosi kvaliteti okoliša vaše kuće. Popločavanje je postupak pokrivanja pješačkih površina pojedinačnim opločnicima izrađenima od kamena, betona, drva ili drugih materijala. Opločnici se smatraju ljepšim i prestižnijim materijalom od asfalta, zbog čega se najčešće popločavaju površine od posebnog značaja. Ako ste zahtjevni i želite od svog dvorišta napraviti nešto više, popločavanje je pravi izbor. Popločavati možemo sve površine, a opločnike možemo postaviti na terase, dvorišta, staze, pločnike, ceste, trgove itd. Popločavanjem možemo uvelike pridonijeti izgledu i funkcionalnosti našeg uređenja na otvorenom.

    1.1. Popločavanje dvorišta

    Popločeno dvorište znatno pridonosi urednom izgledu doma. Popločavanje oko kuće, koje se s fasadom povezuje u cjelovitu cjelinu, vašem će domu dati osjećaj reda, udobnosti i ljepote. Stoga popločavanje vanjskog ulaznog prostora mora biti estetski usklađeno i istodobno funkcionalno, što se postiže odgovarajućim izborom materijala za popločavanje i kvalitetnim popločavanjem.

    Cijena za popločavanje dvorišta

    Cijena za nabavu opločnika, izradu tamponske podloge do 50 cm, kao i popločavanje dvorišta iznosi između 28 i 34 EUR/m2.

    Popločeno dvorište oko kuće.
    Popločeno dvorište oko kuće.

     

    1.2. Popločavanje parkirališta

    Gotovo svaka kuća ima parkiralište, garažu ili nadstrešnicu za automobile, tako da je uređeno dvorište jedna od prvih stvari koju vidite kada se vratite kući. Zašto odabrati popločavanje parkirališta umjesto asfaltiranja?

    Zašto se odlučiti za popločavanje parkirališta?

    Popločeno parkiralište vizualno će uljepšati okolinu vaše kuće, dajući joj osobniji pečat od monotonog, crnog asfaltnog premaza jer na raspolaganju imate velik broj veličina i boja opločnika: od pranih betonskih ploča do granitnih kocki. Popularne su i mreže za travu koje omogućuju zeleno parkiralište. Popločavanje također omogućuje bržu odvodnju kišnice.

    Cijena za popločavanje parkirališta

    Cijena za nabavu opločnika, izradu tampon podloge do 50 cm, drenažu i popločavanje parkirališta iznosi između 28 i 34 EUR/m2.

    Popločeno parkiralište ljepše je od dosadne asfaltne površine
    Popločeno parkiralište ljepše je od dosadne asfaltne površine.

     

    1.3. Popločavanje terasa

    Popločena vrtna terasa produžetak je dnevne sobe koji estetski povezuje interijer i eksterijer vašeg doma. U toplijim podnebljima za popločavanje terasa češće se upotrebljava prirodni kamen, prane betonske ploče ili vanjske pločice.

    Zašto se odlučiti za popločavanje terase?

    Svi navedeni materijali lako se održavaju i imaju dug vijek trajanja. Alternativno možete odabrati drvenu terasu prekrivenu brodskim podom od tikovine. Brodski pod je popularan u hladnijim podnebljima ili kao produžetak terase s bazenom, jer je drvo toplije na dodir i ugodnije za ležanje.

    Cijena popločavanja terasa

    Cijena za nabavu opločnika, izradu tamponske podloge do 50 cm, drenažu i popločavanje terase kreće se između 28 i 34 EUR/m2.

    Popločena terasa poziva na opuštanje
    Popločena terasa poziva na opuštanje.

     

    1.4. Popločavanje cesta

    Popločena prilazna cesta može biti moćan estetski element vaše kuće. Od presudne je važnosti pravilna priprema čvrste površine, odvodnje, kao i odabir opločnika za cestu, koja treba izdržati težinu automobila. Cesta se može popločiti betonskim opločnicima, oblucima, prirodnim kamenom ili šljunkom.

    Zašto se odlučiti za popločavanje prilazne ceste?

    Ako je projekt dobro izveden, a izvođači radova su pripremili stvarno dobru podlogu, vaša će prilazna cesta ostati trajno lijepa, čak i ako ikada budete morati zamijeniti dio opločnika zbog oštećenja i nečistoće ili prekopati cestu zbog nove infrastrukture.

    Cijena za popločavanje ceste ili prilaznog puta

    Cijena za nabavu opločnika, izradu tamponske podloge do 50 cm, drenažu i popločavanje kreće se između 28 i 34 EUR/m2.

    Cesta popločena prirodnim kamenom daje mjestu osobiti značaj
    Cesta popločena prirodnim kamenom daje mjestu osobiti značaj.

     

    1.5. Popločavanje vrtova

    Tko ne uživa u šetnji kaldrmiranim stazama cvjetnog vrta? Vrtove možemo popločiti na više načina. Staze mogu biti kontinuirane ili se opločnici mogu međusobno odvojiti širokim pješčanim ili zelenim fugama. Međutim, opločnici se čak mogu postaviti toliko odvojeno da čine stepenice. Na raspolaganju je mnogo materijala za popločavanje vrtnih staza: od betonskih pranih ploča, prirodnog kamena do drvenih opločnika.

    Cijena za popločavanje vrta

    Cijena za nabavu opločnika, izradu tamponske podloge do 50 cm, drenažu i popločavanje vrta kreće se između 28 i 34 EUR/m2.

    Popločavanje vrta i okoliša doma uljepšava naš dom
    Popločavanje vrta i okoliša doma uljepšava naš dom.

     

    1.6. Popločavanje putova

    Popločeni putovi do kuće i oko nje mogu prilično uljepšati vaš dom. Svaki popločeni put treba imati dobro učvršćenu podlogu i promišljenu drenažu. Put se može popločiti bilo kojim materijalom. Od popločavanja prirodnim kamenom do betonskih pranih ploča. Pri tome treba uzeti u obzir otpornost materijala na vlagu i opterećenje.

    Zašto popločavati putove u vrtu?

    Popločavanjem vrtnih putova nećete stvoriti samo lijepe elemente pejzažne arhitekture, već ćete osim estetske vrijednosti, u vrt unijeti i funkcionalnost. Polaganjem opločnika na putove osigurat ćete da ne budete blatni nakon kiše, a nećete ni uništavati travu na rutama kojima redovito hodate.

    Cijena za popločavanje putova

    Cijena za nabavu opločnika, izradu tamponske podloge do 50 cm, drenažu i popločavanje staza iznosi između 28 i 34 EUR/m2.

    Popločeni put poziva u šetnju
    Popločeni put poziva u šetnju.

     

    1.7. Škarpni elementi

    Škarpni elementi su gotovi betonski elementi za uređenje nasipa, strmina i litica. Upotrebljavaju se za učvršćivanje strmina, ozelenjavanje vertikalnih površina, okomito zasađenih potpornih zidova, za razgraničenje prostora te za odvajanje parcela i različitih razina terena. Betonske škarpe vrlo su otporne na vremenske utjecaje i imaju dug vijek.

    Vrste škarpnih elemenata

    Dijelimo ih na cvjetne i lomljene (cepljene) škarpne elemente.

    Cvjetni škarpni elementi pravi su izbor ako želimo ozeleniti strmine. Djeluju kao cvjetne gredice, odnosno tegle za cvijeće koje se mogu slagati jedna na drugu. Zelena škarpa lijepo se stapa s okolinom.

    betonski skarpni-cvetni skarpni-lomljene skarpe.jpg
    Betonskim cvjetnim škarpama možete na jednostavan i lijep način učvrstiti teren.

    Lomljene škarpe imaju izgled masivnog prirodnog kamena. Najčešće se lomljene škarpe upotrebljavaju za ukrasne zidove, koji su obično prekriveni još i ukrasnom završnom kapom.

    Lomljene škarpe čine čvrstu i lijepu škarpu
    Lomljene škarpe čine čvrstu i lijepu škarpu.

     

     

    Polaganje škarpnih elemenata

    Polaganjem škarpi učvršćujemo teren, pa prvo treba napraviti temelj od betona. Na svježi beton stavljamo prvi red škarpa i čekamo da se beton stvrdne. Također treba iskopati drenažu s odvodnom cijevi tik do temelja i škarpu hidroizolirati čepastom plastičnom folijom kako bi se spriječio prodor vlage u beton. Vertikalnim polaganjem škarpe možemo zidati do visine od 1 m ili do visine od 1,5 s nagibom.

    Cijena škarpnih elemenata

    Cijena za kupnju i isporuku betonskih škarpnih elemenata kreće se između 70 i 85 EUR/m2. Cijena postavljanja škarpi ovisi o vrsti zemljišta, nagibu terena, duljini škarpnih elemenata i, naravno, izvođaču. Upit za polaganje škarpi možete poslati našim provjerenim izvođačima.

    2. Oblici opločnika: koji oblik odabrati?

    Na tržištu postoji široka paleta oblika opločnika. Uza sav taj izbor, postavlja se pitanje što odabrati? Referentni primjeri s weba ili fotografije radova izvođača mogu biti od velike pomoći. Savjetujemo vam da odaberete jedan ili dva oblika, a zatim zamolite dobavljača da se poigra s različitim uzorcima polaganja.

    Oblici opločnika

    Opločnici mogu biti kvadratni, pravokutni, peterokutni, šesterokutni, višekutni, zaobljeni, okrugli ili posebnih oblika. Međutim, uvijek se izrađuju slaganjem jednih pored drugih, kao u slagalici, popločavajući tako veće površine.

    Također možete birati između opločnika s oštrim ili otučenim rubom. Oštri opločnici mogu se popločavati bliže jedni drugima i na taj način se stvara naizgled jednolična površina. Međutim, kod opločnika sa zaobljenim rubovima obrazac polaganja je vidljiviji.

    Oblici opločnika i uzorci polaganja opločnika
    Oblici opločnika i uzorci polaganja opločnika.

     

    Veličina opločnika

    Opločnici mogu biti vrlo različitih veličina. Od granitnih kocki veličine 8 cm do betonskih ploča velikog formata koje dosežu 50 cm i više. Polaganje većih opločnika je brže, pa je polaganje jeftinije, ali su opločnici skuplji i teži. Standardna debljina opločnika koja osigurava otpornost i čvrstoću je oko 5 cm.

    2.1. Ploče

    Kamene, betonske ili prane ploče za popločavanje obično su većih formata i jednostavnih pravokutnih oblika. Ploče su prikladne za oblaganje terasa i balkona, kao i za popločavanje nogostupa, šetališta i prilaza. Ploče su otporne na pritisak, soljenje i mraz jer su duboko impregnirane već u samom procesu tehnologije. Postavljanje ploča je jednostavno. Također se lako čiste i održavaju, tako da imaju dug vijek.

    2.2. Kocke

    Kocke spadaju u najstarije metode popločavanja jer su iznimno otporne i dugovječne. Različitim bojama, veličinama i načinima polaganja možemo pomoću kocki stvoriti prekrasne podne uzorke. Granitne kocke najčešće se upotrebljavaju za popločavanje nogostupa, prilaza, dvorišta, parkirališta i staza.

    2.3. Travnate ploče

    Travnate ploče, odnosno travnate mreže upotrebljavamo kada na popločenoj površini želimo sačuvati travnjak, na primjer na parkiralištu ili prilaznom putu. Betonske mreže za travu izrađene su od dva sloja: gornji sloj je kvarcni pijesak koji pruža otpornost na mraz i sol. Mogu se polagati u kombinaciji s raznim opločnicima ili asfaltom. Klasične mreže za travu su dostupne u dimenzijama 40 x 60 x 10cm.

    2.4. Rubnici

    Rubnik (ivičnjak) je betonski ili kameni element koji se upotrebljava za obrubljivanje popločenih ili asfaltiranih površina. Ovisno o njihovoj namjeni, razlikujemo tri vrste rubnika: vrtne, dvorišne i cestovne. Deblji betonski rubnici upotrebljavaju se za uređenje nogostupa, cesta, parkirališta i ulica. Tanji rubnici od betona ili kamena upotrebljavaju se za uređenje vrtova, parkova i staza.

    Polaganje rubnika vizualno ograđuje popločenu površinu.
    Polaganje rubnika vizualno ograđuje popločenu površinu.

     

    3. Vrste opločnika i boje opločnika

    Materijali za popločavanje moraju biti otporni na tlak, vlagu, mraz i toplinsko širenje, stoga nisu svi pogodni za popločavanje. Također je važno da izgled opločnika estetski odgovara izgledu kuće i okoliša. Opločnici od opeke odgovarat će ciglenoj kući, dok su betonske prane ploče u skladu s modernijom arhitekturom.

    3.1. Betonski opločnici

    Betonski opločnici dostupni su u mnogim oblicima, bojama različitih tekstura i oštrim ili zaobljenim rubovima. Betonski opločnici su jednostavniji za polaganje i nude brojne mogućnosti oblikovanja. Otporni su na mraz, a neki opločnici su zaštićeni od soli i UV zraka. Betonski opločnici mogu se upotrebljavati na terasama, vrtnim stazama, unutarnjim dvorištima, prilazima, parkiralištima i pločnicima.

    Ponuda betonskih opločnika na tržištu je veoma raznolika, različitih dimenzija i izgleda. To potvrđuju razne linije Prestige, Antik, Intakt i Klasik, koje pružaju širok izbor. Moguće su i imitacije kamena, drugih prirodnih materijala i poseban stari izgled.

    Cijena betonskih opločnika

    Cijena betonskih opločnika kreće se između 10 i 30 EUR/m2.

    Betonski opločnici na dobro pripremljenoj podlozi su praktički neuništivi
    Betonski opločnici na dobro pripremljenoj podlozi su praktički neuništivi.

     

    3.2. Prane ploče

    Prane betonske ploče izrađene su od posebnog betona, tako što se posebnim postupkom iz polusuhog agregata ispire vezivo. Konačni proizvod je prirodna površina slična mramoru. Ploče su dostupne u raznim bojama i dimenzijama, otporne na mraz i soljenje, a hrapava podloga štiti od klizanja. Prane ploče prikladne su za popločavanje staza, pločnika, šetališta i uređenje vrtova. Dimenzije pranih betonskih ploča kreću se između 40 x 40 cm i 60 x 60 cm.

    Cijena pranih ploča

    Popločavanje pranim pločama cjenovno je pristupačno jer se cijena kreće oko 6 EUR/m2.

    Prane ploče imaju lijep prirodni izgled, stoga su popularan materijal za popločavanje
    Prane ploče imaju lijep prirodni izgled, stoga su popularan materijal za popločavanje.

     

    3.3. Pjeskarene ploče

    Pjeskarene ploče, odnosno kreativ ploče izrađuju se postupkom finog pjeskarenja. Ovom metodom dobivamo blago nazubljenu, neklizeću površinu na ploči s prirodnim i elegantnim izgledom. Ploče se mogu dodatno impregnirati radi još veće otpornosti na prljavštinu. Dostupne su u dimenzijama 40 x 40 x 4 cm.

    Cijena pjeskarenih ploča

    Cjenovni rang pjeskarenih ploča je širok i kreće se od 18 EUR/m2 naviše.

    3.4. Betonske ploče

    Glatke betonske ploče imaju jednostavan izgled. Odlikuje ih neklizeća površina, iznimna otpornost i otpornost na sol, UV zrake i hladnoću, stoga imaju vrlo dug vijek. Upotrebljavaju se za prilaze i šetnice, na primjer za kućna dvorišta, vrtne staze, parkove ili trgovačke centre. Dimenzije glatkih ploča obično su 40 x 40 x 4cm. Čišćenje ploča smije se obavljati samo vodom ili neutralnim sredstvima za čišćenje.

    Cijena betonskih ploča

    Cjenovni rang betonskih ploča je širok i ovisno o kvaliteti i izgledu ploča, kreće se od 8 EUR/m2 naviše.

    S polaganjem betonskih ploča velikog formata možemo brzo popločiti velike površine
    S polaganjem betonskih ploča velikog formata možemo brzo popločiti velike površine.

     

    3.5. Kamene ploče, kameni opločnici

    Kamene ploče upotrebljavaju se za popločavanje tisućama godina jer se kamen odlikuje velikom otpornošću, čvrstinom, lijepim prirodnim izgledom i elegancijom. Za popločavanje upotrebljavamo nekoliko vrsta prirodnog kamena: granit, mramor, pješčenjak, škriljevac, vapnenac, kvarcit, porfir itd.

    Budite oprezni pri odabiru jer se stijene međusobno jako razlikuju u boji i strukturi. Odaberite kamen koji će se što bolje uklopiti u ambijent vašeg doma. Prirodni kamen može se površinski obraditi na razne načine, primjerice poliranjem, četkanjem, pečenjem, štokanjem, brazdanjem i još na mnogo drugih načina. Kamene ploče prikladne su za vanjsku i unutarnju upotrebu, kao i za ceste, vrtne staze, dvorišta, litice itd.

    Kamene ploče su najskuplje, a i najljepši i najprestižniji način popločavanja
    Kamene ploče su najskuplje, a i najljepši i najprestižniji način popločavanja.

     

    3.5.1. Granitne ploče

    Granit je vrlo čvrst i kvalitetan prirodni materijal. Granitne ploče upotrebljavaju se za popločavanje, odnosno oblaganje vanjskih i unutarnjih površina. Omogućuju oblikovanje različitih proizvoda, primjerice prozorskih polica, stepenica, šankova, portala, vrtne opreme, kamina, kamenih stolova itd.

    3.5.2. Mramorne ploče

    Mramor je kompaktna metamorfna stijena s karakterističnim kristalima. Sadržaj različitih minerala daje mramoru širok spektar boja. Koncentracija minerala tvori karakteristične obrasce koji se razlikuju od kamenoloma do kamenoloma. Mramor se najčešće polira do visokog sjaja, naglašavajući njegovu karakterističnu boju i teksturu. Zbog toga je mramor već tisućljećima najpopularniji ukrasni kamen. Danas se mramor koristi za popločavanje podova, oblaganje zidova, za nadgrobne spomenike itd.

    3.5.3. Ploče od vapnenca

    Vapnenac je čvrsta stijena, ali je osjetljiv na vodu, osobito na kiselu kišu. Ploče vapnenca su jednolikih bež nijansi. Ploče vapnenca uglavnom se upotrebljavaju za zatvorene prostore, ali se neke vrste upotrebljavaju i na otvorenom.

    3.5.4. Ploče od pješčenjaka

    Pješčenjak ima vrlo prirodan izgled, nježnih zemljanih boja. Najčešće je grubo obrađen i upotrebljava se za popločavanje vanjskih površina jer je izvrsna protuklizna površina.

    3.5.5. Kvarcne ploče

    Kvarc je vrlo čvrsta stijena. Najčešće se upotrebljava za popločavanje vanjskih površina.

    3.5.6. Ploče od porfirija

    Porfirij je čvrsta stijena. Grubo obrađeni porfir osobito je pogodan za popločavanje vanjskih površina.

    3.5.7. Ploče od škriljevca

    Škriljevac je prirodna stijena koja se ljušti u slojevima. Uglavnom se upotrebljava za popločavanje vanjskih površina, a neke vrste škriljevca pogodne su i za interijere.

    3.5.8. Popločavanje oblutcima

    S oblutcima popločavamo površine kojima želimo dati poseban estetski karakter. Samo su neki kamenčići određenih oblika prikladni za izradu mozaika: oni moraju biti stabilni i otporni na mraz. Odabirom različitih veličina i boja oblutaka mogu se oblikovati različite površine, pa čak i mozaici. Opločnici od oblutaka popularno su rješenje za terase, za kutove za sjedenje, kao i za vrtove. Oblutke možete kupiti u trgovinama s prirodnim kamenom ili kod kamenorezaca.

    3.6. Vanjske pločice

    Vanjske pločice odnosno gres keramika dobar su izbor za popločavanje vanjskih površina. Vanjske keramičke pločice ne upijaju vodu, otporne su na hladnoću i ne pucaju. Usto, gres keramika ima dobra protuklizna svojstva, pa se može postaviti na terasu, balkon ili vanjsko stubište.

    Cijena vanjskih pločica

    Cijene za vanjske keramičke pločice kreću se između 9 i 45 EUR/m2 pa naviše.

    3.7. Granitne kocke

    Granitne kocke jedan su od najstarijih lokalnih materijala za popločavanje površina kao što su trgovi, ceste i druge javne površine. Boje granitnih kocki mogu varirati od sive do zelene, žute ili crvene. Kombinacijom boja i načina polaganja granitnim kockama možemo oblikovati vrlo različite uzorke. Popločavanje granitnim kockama također je vrlo pogodno za neravne terene, međutim popločena površina od granitnih kocki je osjetljiva na oborine, osobito na površinama s velikim nagibom. Dimenzije granitnih kocki su između 5 i 20 cm.

    Cijena granitnih kocki

    Cijene granitnih kocki kreću se od 32 EUR/m2 naviše.

    Granitne kocke mogu se prilagoditi nepravilnostima terena i imaju dug vijek
    Granitne kocke mogu se prilagoditi nepravilnostima terena i imaju dug vijek.

     

    3.8. Opločnici od opeke

    Popločavanje pečenom opekom, odnosno klinker opekom, tradicionalno je rasprostranjeno u sredinama u kojima nije bilo puno drugog materijala pogodnog za popločavanje. Klinker se sastoji od vode i miješane gline. Sirova masa se prvo suši nekoliko dana, a zatim peče na 1200 ° C. Opločnici od opeke pogodni su za popločavanje u suhim i toplijim podnebljima.

    Cijena opločnika od opeke

    Cijene opločnika od opeke (terracotta) kreću se između 12 i 27 EUR/m2.

    Opločnici od opeke mogu se polagati u više uzoraka, a zbog svoje boje daju prostoru ugođaj topline
    Opločnici od opeke mogu se polagati u više uzoraka, a zbog svoje boje daju prostoru ugođaj topline.

     

    3.9. Travnate ploče

    Ova vrsta ploča zbog svog je izgleda jedna je od posebnih vrsta ploča za popločavanje. Upotrebljavaju se tamo gdje je uvjet za popločavanje očuvanje travnjaka, parkirališta, prilaza. Ako monotoniju popločene površine želimo razbiti travom, možemo je popločiti betonskom rešetkom koja omogućuje rast trave.

    Cijena za travnate ploče

    Za travnate ploče treba platiti oko 9 EUR/m2.

    Travnate ploče odnosno travnate mreže su izvrsno rješenje ako želimo popločiti površinu, ali istodobno sačuvati zelenilo
    Travnate ploče odnosno travnate mreže su izvrsno rješenje ako želimo popločiti površinu, ali istodobno sačuvati zelenilo.

     

    3.10. Drveni opločnici

    Popločavanje drvenim opločnicima može biti izvrstan dodatak vašem vrtu. Drveni opločnici savršeno se uklapaju u prirodni okoliš i ostale prirodne materijale. Budući da nezaštićeno drvo nije otporno na vlagu, moramo biti vrlo oprezni koju ćemo vrstu drva odabrati. Prikladan je kesten ili drugo tvrdo drvo, poput hrastova debla.

    Opločnici se mogu izrađivati i ​​od okruglog drveta, ali deblo mora imati promjer veći od 10 cm, a zatim se opločnici režu na duljine između 15 i 20 cm. Polaganje drvenih opločnika je jednostavno i zahtijeva samo dobru drenažu, u protivnom drveni pod može početi trunuti. Drvo se može upotrijebiti za popločavanje terasa, staza u vrtu, područja uz ribnjak ili bazen, kutove za sjedenje, podove paviljona.

    Cijena za drvene opločnike

    Za kvadratni metar okruglih drvenih opločnika platit ćete između 40 i 60 EUR/m2.

    Drveni opločnici daju vrtu posebnu draž
    Drveni opločnici daju vrtu posebnu draž.

     

    4. Polaganje opločnika - cijena

    Polaganje opločnika je cjenovno povoljno rješenje za pokrivanje površina i omogućava brzu provedbu. Cijene opločnika su veoma različite, ovisno o vrsti opločnika koja će se upotrebljavati, o tome kako ćemo pripremiti podlogu i koliko će uzorak polaganja biti složen.

    4.1. Priprema podloge za popločavanje

    Priprema podloge prvi je korak u popločavanju. Vijek bilo kojeg poda uvelike ovisi o ispravnoj pripremi terena, ovisno o namjeni površine i vrsti opločnika. Povozna površina opločnika s neadekvatno pripremljenom podlogom brzo će se slijegati. Prije svega treba ukloniti sav humus, čime se sprječava neravnomjerno slijeganje tla i osigurava odgovarajuća nosivost. Nakon toga slijedi iskop do dubine od 20 do 30 cm, polaganje vodonepropusne tkanine i punjenje šljunkom i pijeskom. Slijedi valjanje i zbijanje materijala do odgovarajuće nosivosti, ali istodobno ne smijemo zaboraviti da ga nanesemo pod minimalnim nagibom od 2,5 %.

    Cijena pripreme podloge

    Cijena za pripremu podloge za opločnike, koja obuhvaća iskop i ispunu, iznosi 15 i 20 EUR/m2.

    4.2. Drenaža

    Drenažni sloj presudan je za trajnost položenih opločnika. Drenaža se provodi polaganjem drenažne folije, nakon čega slijedi dvostruko posipanje šljunkom. To će održavati podnu konstrukciju ravnom i stabilnom, a time se izbjegavaju i stalni popravci izbočina, udubljenja i tragova kotača. Takva tamponska podloga osigurava brzu odvodnju kišnice i sprječava zadržavanje vode, odnosno vlage koja može oštetiti opločnike.

    Cijena za postavljanje filca

    Cijena polaganja filca za popločavanje je 1,2 - 2,0 EUR/m².

    4.3. Polaganje rubnika

    Polaganjem rubnika određujemo vanjske granice i visinu popločane površine. Upotrebljavaju se betonski ili kameni rubnici različitih dimenzija, u rasponu od 5,5 x 20 x 100 cm, pa sve do 15 x 24,5 x 100 cm.

    Pravilna ugradnja osigurava trajnost položenih rubnika. Prvo treba iskopati jarak, napraviti u njemu betonsku podlogu visoku oko 20 cm. Na podlogu postavljamo rubnike s minimalnim razmakom od 5 mm, nakon čega slijedi poravnanje i bočno betoniranje položenih rubnika. Fuge između položenih rubnika treba ispuniti cementnom masom.

    Cijena za polaganje rubnika

    Cijena polaganja rubnika uključuje pripremu betonske podloge, provedbu drenaže, kao i polaganje i fugiranje rubnika. Cijena može oscilirati ovisno o vrsti rubnika i izvođaču, ali u pravilu platit ćete između 10 i 20 EUR/m2.

    4.4. Rezanje ploča za popločavanje

    Da bi se opločnici potpuno uklopili u prostor, često ih treba rezati. Za rezanje opločnika trebamo kutnu brusilicu bez obzira na to radi li se o betonu, klinkeru ili prirodnom kamenu. Dijamantni rezač idealan je izbor za prirodni kamen, a upotrebljava se i profesionalni stroj za vodeno rezanje keramike. Ako sami režete, obavezno nosite zaštitu za sluh, naočale, masku protiv prašine, dobre radne rukavice i cipele s metalnom kapom.

    4.5. Polaganje opločnika

    Polaganje opločnika započinjemo postavljanjem opločnika u kutu, okomito na glavnu ulaznu liniju. Ako je moguće, počnite na najnižem dijelu površine. Opločnike ne pritišćite preblizu jedan uz drugi kako biste sačuvali fuge. Možete upotrijebiti i plastične distancere za fuge, a da biste sačuvali ravnu liniju polaganja, možete upotrijebiti zategnutu vrpcu. Opločnike poravnajte gumenim čekićem ili vibracijskom pločom. Na rubovima opločnike dovršite rezanjem ili odsijecanjem po potrebi. Opločnike treba uzimati iz više paleta istodobno da biste imali bojom ravnomjerno popločenu površinu.

    Cijena polaganja opločnika kreće se između 8 i 12 EUR/m2.

    4.6. Uzorci polaganja

    Različiti oblici i boje opločnika omogućuju različite načine polaganja. Uzorak polaganja presudan je za konačni izgled poda, stoga ga treba pažljivo odabrati. Različiti uzorci mogu se dobiti postavljanjem opločnika različitih veličina, polaganjem asimetričnih opločnika (npr. pravokutnika), polaganjem različitih oblika opločnika ili različitih boja opločnika i svih mogućih kombinacija navedenih metoda. Uzorak polaganja može biti tekstura, ali možemo oblikovati i razne apstraktne, geometrijske i figuralne uzorke. Uobičajeni obrasci su uzorak opeke s uvlačenjem, polaganje u riblju kost ili kružno polaganje.

    4.7. Fugiranje opločnika

    Prije nego što počnete fugirati popločene površine, trebate ih očistiti i pričekati da se osuše. Opločnike možete fugirati pijeskom ili posebnom masom za fugiranje.

    Da bi se fuge ispunile pijeskom, opločnici se posipaju kvarcnim pijeskom ili drugim pijeskom koji ne sadrži vapnenac. Takvo fugiranje opločnika mora se obaviti po suhom vremenu. Ako želite da punjenje fuga doista bude učinkovito upotrijebite vibracijsku ploču koja će pomoći da se fuge ravnomjerno popune i izravna površina. Kada završite s posipanjem, po potrebi fuge dodatno napunite.

    Masa za fugiranje, s druge strane, stvara gipku i fleksibilnu fugu koja je otporna na eroziju i sprječava rast korova između fuga. Masa za fugiranje može se upotrijebiti za popločavanje dvorišta, parkirališta i javnih površina ako nisu opterećene teškim prometom.

    4.8. Cijena, cjenik radova za polaganje opločnika

      radovi cijena
    priprema podloge iskop za opločnike, ispuna, tamponska podloga 15 - 20 EUR/m2
    drenaža drenaža, otvor, kanalice, mulde /
    polaganje rubnika betoniranje rubnika, poravnanje rubnika 10 - 20 EUR/m2
    razrez opločnika rezanje opločnika /
    polaganje opločnika polaganje opločnika, oblikovanje uzoraka 8 - 12 EUR/m²
    fugiranje opločnika fugiranje opločnika, vibriranje opločnika /
    UKUPNO nabava opločnika, provedba popločavanja

    25 - 35EUR/m2

     

    5. Održavanje opločnika

    5.1. Podno grijanje za dvorišta

    Dosta vam je neprekidnog čišćenja snijega u dvorištu? Ispod opločnika možete ugraditi grijaći kabel za grijanje vanjskih površina koje će otopiti snijeg. Vanjsko podno grijanje namijenjeno je otapanju snijega i sprječavanju zamrzavanja na dvorištima, stepenicama, rampama, terasama, garažama itd. Dvorišno podno grijanje prikladno je za ugradnju u pijesak, ispod asfalta, ispod betonskog poda, pločica ili opločnika.

    Cijena za podno grijanje opločnika

    Približna cijena za vanjsko podno grijanje, bez građevinskih radova, kreće se oko 20 EUR/m2.

    S vanjskim podnim grijanjem za dvorišta više nikada nećete imati problema sa snijegom
    S vanjskim podnim grijanjem za dvorišta više nikada nećete imati problema sa snijegom.

     

    5.2. Visokotlačno vodno čišćenje opločnika

    Unatoč trajnosti, opločnicima je također potrebno održavanje. Prašinu, sol, masnu prljavštinu i korov između fuga najlakše uklanjamo visokotlačnim vodenim čistačem opločnika. Tako će opločnici izgledati kao novi i imat će još duži vijek trajanja. Nedostatak visokotlačnog čišćenja je što se njime često ispire pijesak iz fuga, stoga treba prazni prostor između opločnika nakon čišćenja ponovno izravnati pijeskom ili kvarcnim pijeskom. Ali to učinite tek kad su fuge potpuno suhe.

    S visokotlačnim čišćenjem opločnika pomladit ćete njihov izgled i produžiti vijek
    S visokotlačnim čišćenjem opločnika pomladit ćete njihov izgled i produžiti vijek.

     

    5.3. Uklanjanje korova između opločnika

    Korova između opločnika možete se riješiti ručno, pomoću nožića. Ova metoda je spora, ali ne oštećuje fuge jer uklanjamo samo zelenilo. Korova se također možete riješiti uz pomoć kemijskih sredstava, što je učinkovito, ali ne i ekološki. Ponovni rast korova ili mahovine može se usporiti upotrebom herbicida ili upotrebom domaćih preparata, kao što je pripravak od octa, soli i sapuna.

    Zbog lošeg održavanja, između opločnika može brzo izrasti trava, mahovina i korov
    Zbog lošeg održavanja, između opločnika može brzo izrasti trava, mahovina i korov.

     

    8. Ponuditelji i izvođači za popločavanje

    8.1. Kamenoklesar, kamenoklesarstvo

    Kamenoklesarstvo je zanat oblikovanja grubog kamenja u precizne geometrijske oblike i slaganje kamenih elemenata u složene strukture. Kod iskusnih kamenoklesara možete naručiti izradu kamenih podova, pultova, kamenih stepenica, kamenih obloga i prozorskih polica, kamene nadgrobne spomenike, kamene stolove, kao i fontane, stupove, vaze, zdjele, lampe, postolja i drugi elemente od kamena.

    8.2. Izvođači za popločavanje

    Izvođači popločavanja su specijalizirane tvrtke koje vam pomažu u odabiru prikladnih opločnika, pripremaju podlogu, obavljaju drenažu i imaju iskustva s različitim obrascima polaganja. Važno je da izvođač ima odgovarajuću opremu za učvršćivanje terena i rezanje opločnika. Potrebna vam je usluga polaganja opločnika? Od presudnog značenja je odabir pravog izvođača za polaganje opločnika.

    Kada je najbolje vrijeme za popločavanje?

    Sezona polaganja je između ožujka i listopada. U vrijeme povećane potražnje, savjetujemo vam da upite pošaljete mjesec ili dva prije željenog početka radova.

    9. Usporedbe

    9.1. Popločavanje ili asfaltiranje

    Asfaltiranje dvorišta ili dovoza je cjenovno najpristupačnije, ali nije najljepša opcija, a uz to je i asfalt nemoguće popraviti ako ga režemo. Stoga popločeni podovi izgledaju puno ljepše i urednije. Polaganje opločnika je jednostavno i nudi brojne mogućnosti dizajna. Jeftiniji opločnici, poput betonskih, po cijeni su usporedivi s asfaltiranjem.

      asfaltiranje popločavanje
    cijena s materijalom 30 eur/m2 40 eur/m2
    trajnost veća manja
    mogućnost obnove manja - nakon što asfalt jednom pukne ili se ulegne, potrebno je zamijeniti površinski sloj i sl. veća - dotrajale opločnike jednostavno možemo zamijeniti, odnosno popraviti podlogu
    fleksibilnost manja - ako primjerice trebamo kanal za kanalizaciju, potrebno je ručno asfaltiranje i površina nikada neće biti jednaka. veća - opločnici se jednostavno uklanjaju, jednostavno se pravi iskop i jednostavno polažu natrag, tako da nijedna intervencija neće biti vidljiva
    mogućnost oblikovanja slabija - klasični odabir je prirodna boja asfalta, druge nijanse i dodaci boja vrlo su skupi bolja - na tržištu postoji mnogo različitih opločnika i uzoraka polaganja
    Zaključak Ako imate ograničeni proračun, asfalt je bolji izbor. Ako želite trajno i lijepo rješenje, preporučujemo vam opločnike.

     

    9.2. Popločavanje u vlastitoj režiji ili uz pomoć izvođača radova

    Ako već imate iskustva s polaganjem opločnika i znate sve detalje i radne postupke, tada možete sami započeti radove popločavanja. U suprotnom, preporučujemo vam da unajmite izvođača za polaganje opločnika jer pogrešno položen opločnik može biti neravan, može doći do ulijeganja, stajanja vode u njemu, što će izgledati neuredno, ali i ubrzavati propadanje poda.

      U vlastitoj režiji S izvođačem
    Nabava materijala Fizičkoj osobi će za nabavu materijala biti obračunan PDV od 22 % Za izvođača PDV iznosi samo 9,5 % za kupnju opločnika
    Priprema podloge Prikladan dovoz tampona bez mehanizacije je vrlo zahtjevan Izvođač ima strojeve i to može učiniti brzo i učinkovito
    Učvršćivanje podloge Treba unajmiti vibro ploče, učvršćivanje je zahtjevno, laiku je to teško izvesti Izvođač ima mehanizaciju i stručno je osposobljen za izvođenje
    Zaključak Skuplje, zahtijeva puno vremena, potrebno je iskustvo Unajmi majstora! :)

     

    10. Trendovi polaganja opločnika

    10.1. Rustikalni opločnici

    Rustikalni, odnosno klasični opločnici oponašaju izgled starog poda. Ako volite stara dvorišta ili vrtove, na ovaj način možete odmah stvoriti atmosferu starog prostora bez čekanja desetljećima. Ako upotrebljavate stare opločnike, neka budu u skladu s izgledom kuće i okoliša.

    10.2. Moderni opločnici

    Moderni opločnici su pravilnih, oštrih oblika s fino obrađenom minimalističkom strukturom, što ih čini savršenim za uklapanje s modernom arhitekturom. Ako upotrebljavate moderne opločnike, neka budu u skladu s izgledom kuće i okoliša.

    10.3. Stari opločnici, polovni opločnici

    Vrlo popularno rješenje postaje ponovna upotreba, odnosno recikliranje starih opločnika, koji imaju posebnu draž zbog habanja i starinske patine. Često se upotrebljavaju za restorane, vrtove i za obnovu starih zgrada. Ako upotrebljavate stare opločnike, neka budu u skladu s izgledom kuće i okoliša.

    EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM    PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA

    Potrebna priprema i postavljanje opločnika. U pitanju je površina cca 21 m2. 41580 KN do 69300 KN


    ........

    IZRADA POTPORNOG DVORIŠNOG ZIDA I POPLOČAVANJE

    Potrebna izrada zidane ograde iza kuće 17m *180 ,sa strane 15m*160,naprijed oko 20m. Također je potrebno postavljanje tlakovci oko 140 m2 (podloga i rubnici postavljeni). 69300 KN do 115500 KN


    ........

    UGRADNJA TLAKAVACA U DVORIŠTU

    Potrebno postavljanje tlakovca u dvorište površine cca 50 m2. Takošer treba staviti ivičnjake oko posađenih zelenih površina.
    10710 KN do 17850 KN


    ........

    ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Zagreb

    10125 KN do 16875 KN

    CIJENA, BETONIRANJE DVORIŠTA I POPLOČAVANJE,
    Popločavanje dvorišta, Sveti Ivan Zelina

    10125 KN do 16875 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA ,
    Popločavanje dvorišta, Susedgrad

    30375 KN do 50625 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Sesvete

    6750 KN do 11250 KN

    CIJENA, PORAVNATI TEREN I POPLOČATI STAZU ,
    Popločavanje dvorišta, Sisak

    23625 KN do 39375 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE TERASE,
    Popločavanje dvorišta, Brdovec

    13500 KN do 22500 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA I BETONIRANJE STEPENIKA,
    Popločavanje dvorišta, Zagreb-dio

    2362.5 KN do 3937.5 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA BETONSKIM PLOČAMA,
    Popločavanje dvorišta, Zagreb

    4050 KN do 6750 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Zagreb

    8100 KN do 13500 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA TLAKOVCEM,
    Popločavanje dvorišta, Juršići

    23625 KN do 39375 KN

    CIJENA, POSTAVA TERACO PODA NA STUBIŠTE I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Funtana

    54000 KN do 90000 KN

    CIJENA, DOBAVA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Cavtat

    20250 KN do 33750 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA ,
    Popločavanje dvorišta, Sveta Nedelja

    27000 KN do 45000 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA ,
    Popločavanje dvorišta, Odra

    6750 KN do 11250 KN

    CIJENA, SKIDANJE STARE STAZE I UREDJENJE NOVE.,
    Popločavanje dvorišta, Korduševci

    2362.5 KN do 3937.5 KN

    CIJENA, UREĐENJE DVORIŠTA ,
    Popločavanje dvorišta, Zagreb

    40500 KN do 67500 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA BETONSKIM OPLOČNJACIMA,
    Popločavanje dvorišta, Osijek

    8775 KN do 14625 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Žabnik

    33750 KN do 56250 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA ,
    Popločavanje dvorišta, Zagreb

    6750 KN do 11250 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Zagreb

    20250 KN do 33750 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Botovo

    44550 KN do 74250 KN

    CIJENA, PRIPREMA PODLOGE I POSTAVLJANJE TLAKAVACA,
    Popločavanje dvorišta, Varaždin

    20250 KN do 33750 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA I KOLNOG ULAZA,
    Popločavanje dvorišta, Čepin

    3375 KN do 5625 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOCAVANJE DVORISTA ,
    Popločavanje dvorišta, Budrovci

    42525 KN do 70875 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Zagreb

    33750 KN do 56250 KN

    CIJENA, UREĐENJE DVORIŠTA I SADNJA BILJAKA,
    Popločavanje dvorišta, Banjole

    27000 KN do 45000 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Konjščina

    13500 KN do 22500 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Valbandon

    23625 KN do 39375 KN

    CIJENA, PRIPREMA PODLOGE I MONTAŽA RUBNJAKA I TLAKAVCA,
    Popločavanje dvorišta, Pula

    33750 KN do 56250 KN

    CIJENA, POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Susedgrad

    4725 KN do 7875 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA ,
    Popločavanje dvorišta, Sv. Filip i Jakov

    27000 KN do 45000 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Čakovec

    22275 KN do 37125 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POSTAVLJANJE BETONSKE PLOĆE,
    Popločavanje dvorišta, Osijek

    2700 KN do 4500 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Podcrkavlje

    40500 KN do 67500 KN

    CIJENA, POSTAVA OPLOČNIKA,
    Popločavanje dvorišta, Bukovec Zelinski

    33750 KN do 56250 KN

    CIJENA, PRIPREMA I POPLOČAVANJE DVORIŠTA,
    Popločavanje dvorišta, Vrbanja

    14850 KN do 24750 KN    Pogledaj druge završene projekte i cjene

    POPLOČAVANJE DVORIŠTA CJENIK

    SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 435 PODUZEĆA ZA POPLOČAVANJE DVORIŠTA


    BESPLATNA USLUGA
    TRAŽIMO LOKALNO
    BEZ PROVIZIJA
    ZATRAŽI PONUDU
    © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana