Za područje

  IC paneli cijena - izračun cijene za infracrveno grijanje

  Koja je cijena IC ploča? Grijanje manjih prostorija ili zgrada s infracrvenim pločama (ic paneli) jeftinije je od grijanja s konvencionalnim sustavima. Potrošnja energije je nešto manja u odnosu na grijanje radijatorom i podnim grijanjem, jer infracrveno grijanje ne zagrijava zgradu na željenu temperaturnu udobnost, već izravno zagrija tijelo/predmet, pa su gubici topline kroz ovojnicu zgrade manji. Infracrveni paneli imaju jeftinije troškove instalacije, niže troškove rada, zdravije su i brže! Oni imaju male troškove održavanja i mogu se ponovo upotrijebiti u slučaju obnove. Naravno, infracrveni paneli i njihove cijene razlikuju se ovisno o pojedinačnoj snazi ​​IC panela, veličini IC panela i, posljednje, ali ne najmanje bitno, dobavljaču. Cijene IC panela kreću se od 100 EUR pa sve do 1.000 EUR.

  Kome povjeriti postavljanje IC ploča? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Infracrveni paneli za grijanje - cijena za infracrveno grijanje


  IC paneli za grijanje, cijena za infracrveni panel od 350 W.

  132.63 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  198.94 €/kom

  SREDNJA CIJENA
  238.73 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za IC paneli (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Infracrveno grijanje IC panelima – sve što morate znati

  1. Što moramo znati o IR grijanju?

  ic grijanje.jpg
  Infracrveno grijanje zagrijava površine u prostoru, a ne zrak.

   

  1.1. Što je infracrvena svjetlost?


  Infracrvena svjetlost je razlog zašto osjećamo toplinu dok sja sunce usred zimskog dana. Konvencionalno je razmišljanje ako je temperatura zraka niska, nama je hladno. Istina je da infracrveni valovi koje emitira sunce bez ograničenja putuju kroz svemir i zagrijavaju sve predmete koje dotaknu, uključujući i vaše tijelo. Infracrveno zračenje oblik je elektromagnetskog zračenja koji se nalazi na crvenom kraju raspona vidljivog svjetla elektromagnetskog spektra. Riječ zračenje često čujemo i automatski je povezujemo sa štetnim, a u stvarnosti zračenje je samo proces emitiranja energije. Infracrveno zračenje je, kao i zračenje vidljive svjetlosti, 100 % sigurno, a emitiraju ga i naša tijela.

  1.2. Konvencionalno grijanje prostorija u domovima


  Standardno grijanje radi na principu grijanja zraka oko vas. Radijator, na primjer, većinu grijanja obavlja konvekcijskim tokovima. Nakon što se radijator zagrije, on zagrijava zrak u svojoj neposrednoj blizini, koji se zatim prostire po prostoriji i diže. Kada se zagrijani zrak diže, iza njega se stvara vakuum koji hladniji zrak dovodi u kontakt s radijatorom, na kojem se zagrijava. Kada se topli zrak počinje hladiti, spušta se natrag na tlo, gdje se ponovno zagrijava i taj se proces ponavlja, a to nazivamo konvekcijskim grijanjem. Većina standardnih sustava grijanja emitira i infracrvene valove. Na primjer, ako ste ikad sjedili pored otvorene vatre, osjetili ste toplinu na licu. Ako stavite ruku na lice, prekidate dotok infracrvenih zraka. Umjesto topline na licu, osjetit ćete kako se griju vaše ruke. To je infracrveno zračenje.

  1.3. Grijanje IR panelima 


  Grijanje IR panelima relativno je nov način grijanja stanova i domova. Infracrveni paneli emitiraju IR zrake, koje zatim nesmetano putuju po zraku do različitih predmeta u prostoriji. Predmeti apsorbiraju zrake, zbog čega molekule u njima vibriraju i proizvode toplinu.

  Ako zrake dođu u kontakt s čovjekom, one prodiru oko 2,5 cm centimetra duboko u tijelo, što uzrokuje osjet unutarnje topline. Čak i ako vaše tijelo nije u kontaktu sa zrakama, predmeti (namještaj) i površine (podovi, zidovi) koji su u vašoj blizini isijavat će toplinu prema vama. Električni IR paneli ne zahtijevaju posebne instalacije ili odvode, nego obične strujne utičnice. Možete ih ugraditi visoko na zid, ili još bolje, na strop, te ih tako skloniti od djece ili kućnih ljubimaca. Paneli se mogu zagrijati na temperaturu od oko 70 Celzijevih stupnjeva (isto kao i radijatori). 

  1.4. Ušteda energije 


  Infracrveno grijanje radi na principu grijanja površina u prostoriji, a ne prostora, odnosno zraka u prostoru (npr. tradicionalno konvekcijsko grijanje). To znači da griju puno manje za isti učinak topline. Osim toga, zagrijani zidovi i predmeti zbog svoje mase zadržavaju toplinu koju polako ispuštaju u prostoriju, dok s druge strane, zrak nema toplinske mase. Kod konvekcijskog grijanja topli zrak brzo iziđe van ako otvorimo vrata ili prozor. Prostoriju treba ponovno zagrijati kako bismo se u njoj osjećali ugodno i toplo. Prednost grijanja IR panelima je i u tome što im treba manje od minute za postizanje pune radne temperature, a zbog toga su mnogo učinkovitiji u grijanju prostorije nego što su to radijatori i podno grijanje.

  1.4.1. IR paneli – potrošnja energije za grijanje


  Detaljni troškovi potrošnje električne energije za svaki se objekt izračunavaju pojedinačno. Troškovi ovise o toplinskim gubitcima zgrade, životnih navika stanara itd. Opći izračuni pokazuju da za grijanje loše izolirane kuće površine oko 150 kvadratnih metara prosječna obitelj potroši oko 2500 litara loživog ulja. U 150 kvadratnih metara velike kuće koja nije izolirana potroši se oko 2300 litara loživog ulja. Grijanjem infracrvenim panelima za grijanje bi plaćali manje od pola, točnije oko 900 eura godišnje. Ako kuću grijete na plin, prelaskom na IR panele uštedjeli biste oko 40 % godišnje. Troškovi grijanja IR panelima slični su troškovima grijanja toplinskom pumpom.

  1.5. Prednosti i nedostatci


  1.5.1. Prednosti IR panela


  - Infracrveni paneli dugog su vijeka (30 i više godina).

  - Niska potrošnja električne energije.

  - Omogućuju optimalni temperaturni profil u cijeloj prostoriji.

  - Mogu se kombinirati s postojećim sustavima grijanja.

  - Jedinice su kompaktne i mogu se dizajnirati tako da se uklope u prostor. Mogu izgledati kao ogledalo ili kao zidne slike, zidovi.

  - Infracrveni paneli ne uzrokuju kruženje prašine i prikladni su za astmatičare.

  - IR paneli sprečavaju skupljanje vlage na površinama i tako ograničavaju širenje plijesni.

  - Jednostavna ugradnja i održavanje. Ne treba vam kotlovnica, dimnjak, radijatori ili obvezni redovni servisi peći i dimnjaka...

  - Ne ispuštaju stakleničke plinove. Ako ih napajate obnovljivim izvorima energije (Sunčevim kolektorima), dobivate 100 % čistu, besprijekornu toplinu. 

  - Način grijanja je učinkovitiji od standardnih konvekcijskih grijača, te su zbog toga isplativiji.

  - IR paneli zagrijavaju predmete i površine u prostoriji (zidove, podove, namještaj) Oni akumuliraju toplinu i polako je ispuštaju u prostoriju, te zbog toga kod propuha ili otvorenih vrata prostorija ostaje topla.

  1.5.2. Nedostatci IR panela
  - Infracrvenim panelima nije moguće grijati sanitarnu vodu i zbog toga treba ugraditi odvojeni uređaj za grijanje (toplinska pumpa, električni bojler za vodu).

  - IR panelima nije moguće hladiti prostorije, kao što se može toplinskom pumpom, te zbog toga treba ugraditi dodatni uređaj za klimatiziranje.  

  - Cijena IR panela dvaput je viša od cijene radijatora, no ipak uštedom energije viši početni troškovi vraćaju se već u roku godine dana, a nakon toga ostaje samo osjetno niži račun za grijanje. 

  - Kako biste osjetili stvarne prednosti IR panela između vas i grijaće jedinice ne smije biti nikakvih prepreka, što nije uvijek jednostavno postići.

  2. Izbor dobavljača


  Na tržištu postoji mnoštvo dobavljača IR panela. Savjetujemo vam da pažljivo provjerite kvalitetu proizvoda koje dobavljač ima u ponudi. Odaberite provjerenog dobavljača koji je prisutan na tržištu dugi niz godina. Budite oprezni jer tvrtke mogu oglašavati proizvode koji zapravo nisu IR paneli. Isto tako, mogu reklamirati proizvode kao europske, a oni su napravljeni u Kini i samo sastavljeni u Europi. Ti dobavljači godinu ili dvije prodaju IR ploče za grijanje, u ponudi imaju višegodišnje jamstvo, a zatim zatvore tvrtku i jamstvo više ne postoji. Posljedice povoljne kupnje mogu biti vrlo kratak vijek proizvoda, visoka potrošnja električne energije itd.  

  3. Vrste IR grijača


  3.1. Kratkovalni i dugovalni spektar infracrvenog zračenja


  Spektar infracrvenog zračenja je širok. Poznati su nam infracrveni valovi različite valne duljine, kratki A, srednji B i dugi C. U infracrvenu saunu ugrađen je grijač koji se koristi infracrvenim zračenjem kratkovalnog spektra (IRA), koji potiče znojenje tijela. Za grijanje stanova, ureda i drugih prostorija za boravak upotrebljavaju se infracrveni paneli sa zračenjem dugovalnog spektra 5 – 15μm (IRC). Ta vrsta zračenja zagrijava predmete u prostoriji iznutra prema van, što je najbolji izvor toplinske energije. Za razne vrste grijača, poput grijača vanjskih ugostiteljskih terasa, raznih tipova radionica, itd. upotrebljavaju se infracrvene žarulje kratkovalnog spektra.

  3.2. Vrste IR grijača s obzirom na potrošnju


  3.2.1. IR paneli 


  IR panelima najčešće grijemo ili ih upotrebljavamo kao izvor dodatnog grijanja prostorija u kojima boravimo, stambenih i uredskih prostorija. Panele možemo postaviti na stropove ili zidove. 

  3.2.2. Infracrveni kamini i peći


  Infracrveni grijači prikladni su za dobro izolirane unutarnje prostorije. Popularni su i IR grijači u obliku kamina.

  3.2.3. Garažni i industrijski infracrveni grijači


  Infracrveni grijači mogu se upotrebljavati i u radnim okruženjima, kao i u garažama i radionicama. Zbog velike toplinske snage i veličine grijača, prikladno su rješenje za grijanje većih prostorija. Mjesta koja imaju najviše koristi od infracrvenih grijača ugrađenih na zid su dokovi za utovar, skladišta, hangari i drugo.

  3.2.4. Vanjski infracrveni grijači


  Vanjski IR grijači praktično su i sigurno rješenje za grijanje na otvorenom. Prikladni su za upotrebu na terasama i balkonima. Često se upotrebljavaju za grijanje ugostiteljskih terasa u hladnijim mjesecima. Prikladni su i za grijanje pretprostorija, većih vjetrolova, ulazaka u restorane itd. Možete birati između infracrvenih grijača na propan, struju ili zemni plin.

  3.2.5. Infracrveni paneli u kupaonici


  Danas se za grijanje ili dodatno grijanje kupaonica najčešće upotrebljavaju IR paneli umjesto zidnih IR grijača, koji su se prije upotrebljavali. 

  3.3. Tipovi IR grijača s obzirom na vrstu goriva


  Infracrveni grijači dizajnirani su tako da učinkovito rade bez obzira na izvor energije ili vrstu goriva.

  3.3.1. Struja


  Infracrveni paneli te garažni ili industrijski infracrveni grijači većinom se napajaju električnom energijom. Zbog toga električne instalaciju moraju biti na odgovarajući način izvedene u prostorijama. Treba paziti i na pravilan raspored grijaćih tijela kako bismo postigli ravnomjernu raspodjelu topline te na jačinu IR panela i grijača s obzirom na prostoriju koju grijemo (veličina, izoliranost, geografska lokacija itd.).

  3.3.2. Propan


  Prednost infracrvenih grijača na propan je njihova mobilnost, koja nam omogućuje da ih postavimo na mjesto na kojem nam je toplina potrebna u zatvorenom ili na otvorenom mjestu, odnosno na vrt, terasu itd. Omogućuju trenutno grijanje gdje god ih postavimo. Propan grijači su vrlo izdržljivi, dizajnirani za teške uvjete u vanjskim i zatvorenim uvjetima. Sadrže podesive termostate i zaštitu od pregrijavanja. Omogućuju brzu ugradnju i učinkovito grijanje.

  3.3.3. Zemni plin


  Postoje i infracrveni grijači na zemni plin, ali se kod nas ne upotrebljavaju. Prikladni su prije svega za uporabu na otvorenom jer učinkovito emitiraju toplinu ondje gdje je potrebna.  Omogućuju ugradnju sustava s više grijača, podešavanje topline, ugradnju u strop ili zid i automatsko paljenje, što ih čini praktičnim rješenjem za vanjske terase ili vrtove restorana. Međutim, infracrvene grijače na zemni plin ili propan mora instalirati stručno osposobljen izvođač. 

  4. Infracrveni paneli – postavljanje i održavanje


  Jedna od brojnih prednosti IR panela je brzo i vrlo jednostavno postavljanje koje ne zahtijeva veće građevinske zahvate. Postavljanje IR panela na strop je optimalno, što omogućuje ravnomjernu raspodjelu IR panela i konvekcijsku toplinu, te pruža maksimalnu iskoristivost. Ako postavite infracrveni panel na strop, neće vam biti hladno za noge jer se griju i podovi. Osjećaj topline je sličan kao i kod podnog grijanja. Naravno, grijaći paneli moraju imati dovoljnu snagu. Životni vijek IR panela je vrlo dug. Servis i održavanje nisu potrebni.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Montaža IC panela

  Potrebno instaliranje IC panela. 2714.4 € do 4524 €

  ........

  Postavljanje kompletnog sustava grijanja

  Potreban kompletan sustav za cca 80m2 - 3 spavaće cca 10 m2 svaka, dnevni, kuhinja i blagovaona su skupa. 9500.4 € do 15834 €

  ........

  Ugradnja IC panela u kuću

  Trebam ugradnju ic panela u stambenu kuću. Kuća je površine cca 110 m2. 9500.4 € do 15834 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Postavljanje IC panela i podnog grijanja, 80 m2
  IC paneli, Bibinje

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Postavljanje IR paneli, cca 55m2
  IC paneli, Pašman

  450 € do 750 €

  Cijena, Postavljanje IC panela, 20-25m2 8 soba
  IC paneli, Karlovac

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Kupnja i instalacija IC panela, cca 20 m2
  IC paneli, Špadići

  360 € do 600 €

  Cijena, Postavljanje IC panela, 1 kom
  IC paneli, Našice

  180 € do 300 €

  Cijena, Ugradnja IC Panela, cca 80m2
  IC paneli, Čakovec

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Postavljanje IC panela, cca 70 m2
  IC paneli, Rijeka

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Ugradnja IC panela, cca 100 m2
  IC paneli, Osijek

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Ugradnja IC panela, 37,8 m2
  IC paneli, Ivanec

  450 € do 750 €

  Cijena, Montaža stropnih IC panela, 4 kom
  IC paneli, Kornić

  900 € do 1500 €

  Cijena, Postavljanje IC panela, cca 18 m2
  IC paneli, Kornić

  180 € do 300 €

  Cijena, Ugradnja IC panela, 2 kom
  IC paneli, Šmrika

  360 € do 600 €

  Cijena, Postavljanje IC panele u stanu, Stan 70 m2
  IC paneli, Varaždin

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradnja IC panela, u 8 prostorija
  IC paneli, Buzin

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Postavljanje IC panela, cca 80 m2
  IC paneli, Molvice

  1800 € do 3000 €

  Cijena, IC paneli, 25 m2
  IC paneli, Osijek

  360 € do 600 €

  Cijena, Nabavka IR panela za stan, 103 m2
  IC paneli, Velika Gorica

  450 € do 750 €

  Cijena, Servis i montaža jednog ic panela, 12 m2
  IC paneli, Rijeka

  270 € do 450 €

  Cijena, IC paneli, garsonjera 25 m2
  IC paneli, Zagreb

  360 € do 600 €

  Cijena, Montaža IC panela u kupaonu na strop, cca 5 m2
  IC paneli, Štrigova

  360 € do 600 €

  Cijena, Postavljanje IC panela, cca 25 m2
  IC paneli, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Postavljanje IC panela na strop, 15 m2
  IC paneli, Oprič

  450 € do 750 €

  Cijena, Postavljanje IC panela radi grijanja frizerskog salona, 20 m2
  IC paneli, Đurđevac

  450 € do 750 €

  Cijena, IC paneli , 50 m2
  IC paneli, Matulji

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Postavljenja Ic paneli , 50 m2
  IC paneli, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Instaliranje Ic panela u dvije prostorije u stanu. , 16 m2 i 20 m2
  IC paneli, Zagreb

  540 € do 900 €

  Cijena, Dobava IC panela, 1200
  IC paneli, Koprivnica

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Postavljanje IC panela, cca 65-70 m2
  IC paneli, Šibenik

  900 € do 1500 €

  Cijena, Dobava IC panela, 23 m2
  IC paneli, Petrinja

  450 € do 750 €

  Cijena, Ugradnja ic panela za grijanje u suterenu, 3 kd
  IC paneli, Zagreb

  540 € do 900 €

  Cijena, Nabava i instaliranje IC panela, 2 stropna i 1 zidnog
  IC paneli, Velika Gorica

  630 € do 1050 €

  Cijena, Postavljanje IC panela, 2 x 500W cca stropni paneli
  IC paneli, Cerna

  450 € do 750 €

  Cijena, Dobava i ugradnja IC panela, 4 kom
  IC paneli, Ogulin

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Postavljanje IC panela, 55 m2
  IC paneli, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Dobava i postavljanje IC panela, cca 100 m2
  IC paneli, Vukovar

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Postavljanje IC panela radi grijanja, 50 m2
  IC paneli, Split

  900 € do 1500 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  IC paneli cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  71+ poduzeća za IC paneli
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu