IC paneli cijena - izračun cijene za infracrveno grijanje

  Koja je cijena IC ploča? Grijanje manjih prostorija ili zgrada s infracrvenim pločama (ic paneli) jeftinije je od grijanja s konvencionalnim sustavima. Potrošnja energije je nešto manja u odnosu na grijanje radijatorom i podnim grijanjem, jer infracrveno grijanje ne zagrijava zgradu na željenu temperaturnu udobnost, već izravno zagrija tijelo/predmet, pa su gubici topline kroz ovojnicu zgrade manji. Infracrveni paneli imaju jeftinije troškove instalacije, niže troškove rada, zdravije su i brže! Oni imaju male troškove održavanja i mogu se ponovo upotrijebiti u slučaju obnove. Naravno, infracrveni paneli i njihove cijene razlikuju se ovisno o pojedinačnoj snazi ​​IC panela, veličini IC panela i, posljednje, ali ne najmanje bitno, dobavljaču. Cijene IC panela kreću se od 700 kn pa sve do 7000 kn. Na kraju zimske sezone često se pojavljuju posebne ponude. Za točnu cijenu IC ploča možete poslati upit našim provjerenim dobavljačima IC ploča i dobit ćete više ponuda. Za vas smo također sastavili nekoliko savjeta za IC panele.

  POŠALJI UPIT IZVOĐAČIMA >

  INFRACRVENI PANELI ZA GRIJANJE - CIJENA ZA INFRACRVENO GRIJANJE


  IC paneli za grijanje, cijena za infracrveni panel od 350 W.

  1000.00 KN/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/kom

  SREDNJA CIJENA
  1500.00 KN/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  IC paneli cijena - izračun cijene za infracrveno grijanje

  DRUGE CIJENE ZA IC PANELI

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  UKUPNO:
  POŠALJI UPIT >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Infracrveno grijanje IC panelima – sve što morate znati

  1. Što moramo znati o IR grijanju?

  ic grijanje.jpg
  Infracrveno grijanje zagrijava površine u prostoru, a ne zrak.

   

  1.1. Što je infracrvena svjetlost?


  Infracrvena svjetlost je razlog zašto osjećamo toplinu dok sja sunce usred zimskog dana. Konvencionalno je razmišljanje ako je temperatura zraka niska, nama je hladno. Istina je da infracrveni valovi koje emitira sunce bez ograničenja putuju kroz svemir i zagrijavaju sve predmete koje dotaknu, uključujući i vaše tijelo. Infracrveno zračenje oblik je elektromagnetskog zračenja koji se nalazi na crvenom kraju raspona vidljivog svjetla elektromagnetskog spektra. Riječ zračenje često čujemo i automatski je povezujemo sa štetnim, a u stvarnosti zračenje je samo proces emitiranja energije. Infracrveno zračenje je, kao i zračenje vidljive svjetlosti, 100 % sigurno, a emitiraju ga i naša tijela.

  1.2. Konvencionalno grijanje prostorija u domovima


  Standardno grijanje radi na principu grijanja zraka oko vas. Radijator, na primjer, većinu grijanja obavlja konvekcijskim tokovima. Nakon što se radijator zagrije, on zagrijava zrak u svojoj neposrednoj blizini, koji se zatim prostire po prostoriji i diže. Kada se zagrijani zrak diže, iza njega se stvara vakuum koji hladniji zrak dovodi u kontakt s radijatorom, na kojem se zagrijava. Kada se topli zrak počinje hladiti, spušta se natrag na tlo, gdje se ponovno zagrijava i taj se proces ponavlja, a to nazivamo konvekcijskim grijanjem. Većina standardnih sustava grijanja emitira i infracrvene valove. Na primjer, ako ste ikad sjedili pored otvorene vatre, osjetili ste toplinu na licu. Ako stavite ruku na lice, prekidate dotok infracrvenih zraka. Umjesto topline na licu, osjetit ćete kako se griju vaše ruke. To je infracrveno zračenje.

  1.3. Grijanje IR panelima 


  Grijanje IR panelima relativno je nov način grijanja stanova i domova. Infracrveni paneli emitiraju IR zrake, koje zatim nesmetano putuju po zraku do različitih predmeta u prostoriji. Predmeti apsorbiraju zrake, zbog čega molekule u njima vibriraju i proizvode toplinu.

  Ako zrake dođu u kontakt s čovjekom, one prodiru oko 2,5 cm centimetra duboko u tijelo, što uzrokuje osjet unutarnje topline. Čak i ako vaše tijelo nije u kontaktu sa zrakama, predmeti (namještaj) i površine (podovi, zidovi) koji su u vašoj blizini isijavat će toplinu prema vama. Električni IR paneli ne zahtijevaju posebne instalacije ili odvode, nego obične strujne utičnice. Možete ih ugraditi visoko na zid, ili još bolje, na strop, te ih tako skloniti od djece ili kućnih ljubimaca. Paneli se mogu zagrijati na temperaturu od oko 70 Celzijevih stupnjeva (isto kao i radijatori). 

  1.4. Ušteda energije 


  Infracrveno grijanje radi na principu grijanja površina u prostoriji, a ne prostora, odnosno zraka u prostoru (npr. tradicionalno konvekcijsko grijanje). To znači da griju puno manje za isti učinak topline. Osim toga, zagrijani zidovi i predmeti zbog svoje mase zadržavaju toplinu koju polako ispuštaju u prostoriju, dok s druge strane, zrak nema toplinske mase. Kod konvekcijskog grijanja topli zrak brzo iziđe van ako otvorimo vrata ili prozor. Prostoriju treba ponovno zagrijati kako bismo se u njoj osjećali ugodno i toplo. Prednost grijanja IR panelima je i u tome što im treba manje od minute za postizanje pune radne temperature, a zbog toga su mnogo učinkovitiji u grijanju prostorije nego što su to radijatori i podno grijanje.

  1.4.1. IR paneli – potrošnja energije za grijanje


  Detaljni troškovi potrošnje električne energije za svaki se objekt izračunavaju pojedinačno. Troškovi ovise o toplinskim gubitcima zgrade, životnih navika stanara itd. Opći izračuni pokazuju da za grijanje loše izolirane kuće površine oko 150 kvadratnih metara prosječna obitelj potroši oko 2500 litara loživog ulja. U 150 kvadratnih metara velike kuće koja nije izolirana potroši se oko 2300 litara loživog ulja. Grijanjem infracrvenim panelima za grijanje bi plaćali manje od pola, točnije oko 900 eura godišnje. Ako kuću grijete na plin, prelaskom na IR panele uštedjeli biste oko 40 % godišnje. Troškovi grijanja IR panelima slični su troškovima grijanja toplinskom pumpom.

  1.5. Prednosti i nedostatci


  1.5.1. Prednosti IR panela


  - Infracrveni paneli dugog su vijeka (30 i više godina).

  - Niska potrošnja električne energije.

  - Omogućuju optimalni temperaturni profil u cijeloj prostoriji.

  - Mogu se kombinirati s postojećim sustavima grijanja.

  - Jedinice su kompaktne i mogu se dizajnirati tako da se uklope u prostor. Mogu izgledati kao ogledalo ili kao zidne slike, zidovi.

  - Infracrveni paneli ne uzrokuju kruženje prašine i prikladni su za astmatičare.

  - IR paneli sprečavaju skupljanje vlage na površinama i tako ograničavaju širenje plijesni.

  - Jednostavna ugradnja i održavanje. Ne treba vam kotlovnica, dimnjak, radijatori ili obvezni redovni servisi peći i dimnjaka...

  - Ne ispuštaju stakleničke plinove. Ako ih napajate obnovljivim izvorima energije (Sunčevim kolektorima), dobivate 100 % čistu, besprijekornu toplinu. 

  - Način grijanja je učinkovitiji od standardnih konvekcijskih grijača, te su zbog toga isplativiji.

  - IR paneli zagrijavaju predmete i površine u prostoriji (zidove, podove, namještaj) Oni akumuliraju toplinu i polako je ispuštaju u prostoriju, te zbog toga kod propuha ili otvorenih vrata prostorija ostaje topla.

  1.5.2. Nedostatci IR panela
  - Infracrvenim panelima nije moguće grijati sanitarnu vodu i zbog toga treba ugraditi odvojeni uređaj za grijanje (toplinska pumpa, električni bojler za vodu).

  - IR panelima nije moguće hladiti prostorije, kao što se može toplinskom pumpom, te zbog toga treba ugraditi dodatni uređaj za klimatiziranje.  

  - Cijena IR panela dvaput je viša od cijene radijatora, no ipak uštedom energije viši početni troškovi vraćaju se već u roku godine dana, a nakon toga ostaje samo osjetno niži račun za grijanje. 

  - Kako biste osjetili stvarne prednosti IR panela između vas i grijaće jedinice ne smije biti nikakvih prepreka, što nije uvijek jednostavno postići.

  2. Izbor dobavljača


  Na tržištu postoji mnoštvo dobavljača IR panela. Savjetujemo vam da pažljivo provjerite kvalitetu proizvoda koje dobavljač ima u ponudi. Odaberite provjerenog dobavljača koji je prisutan na tržištu dugi niz godina. Budite oprezni jer tvrtke mogu oglašavati proizvode koji zapravo nisu IR paneli. Isto tako, mogu reklamirati proizvode kao europske, a oni su napravljeni u Kini i samo sastavljeni u Europi. Ti dobavljači godinu ili dvije prodaju IR ploče za grijanje, u ponudi imaju višegodišnje jamstvo, a zatim zatvore tvrtku i jamstvo više ne postoji. Posljedice povoljne kupnje mogu biti vrlo kratak vijek proizvoda, visoka potrošnja električne energije itd.  

  3. Vrste IR grijača


  3.1. Kratkovalni i dugovalni spektar infracrvenog zračenja


  Spektar infracrvenog zračenja je širok. Poznati su nam infracrveni valovi različite valne duljine, kratki A, srednji B i dugi C. U infracrvenu saunu ugrađen je grijač koji se koristi infracrvenim zračenjem kratkovalnog spektra (IRA), koji potiče znojenje tijela. Za grijanje stanova, ureda i drugih prostorija za boravak upotrebljavaju se infracrveni paneli sa zračenjem dugovalnog spektra 5 – 15μm (IRC). Ta vrsta zračenja zagrijava predmete u prostoriji iznutra prema van, što je najbolji izvor toplinske energije. Za razne vrste grijača, poput grijača vanjskih ugostiteljskih terasa, raznih tipova radionica, itd. upotrebljavaju se infracrvene žarulje kratkovalnog spektra.

  3.2. Vrste IR grijača s obzirom na potrošnju


  3.2.1. IR paneli 


  IR panelima najčešće grijemo ili ih upotrebljavamo kao izvor dodatnog grijanja prostorija u kojima boravimo, stambenih i uredskih prostorija. Panele možemo postaviti na stropove ili zidove. 

  3.2.2. Infracrveni kamini i peći


  Infracrveni grijači prikladni su za dobro izolirane unutarnje prostorije. Popularni su i IR grijači u obliku kamina.

  3.2.3. Garažni i industrijski infracrveni grijači


  Infracrveni grijači mogu se upotrebljavati i u radnim okruženjima, kao i u garažama i radionicama. Zbog velike toplinske snage i veličine grijača, prikladno su rješenje za grijanje većih prostorija. Mjesta koja imaju najviše koristi od infracrvenih grijača ugrađenih na zid su dokovi za utovar, skladišta, hangari i drugo.

  3.2.4. Vanjski infracrveni grijači


  Vanjski IR grijači praktično su i sigurno rješenje za grijanje na otvorenom. Prikladni su za upotrebu na terasama i balkonima. Često se upotrebljavaju za grijanje ugostiteljskih terasa u hladnijim mjesecima. Prikladni su i za grijanje pretprostorija, većih vjetrolova, ulazaka u restorane itd. Možete birati između infracrvenih grijača na propan, struju ili zemni plin.

  3.2.5. Infracrveni paneli u kupaonici


  Danas se za grijanje ili dodatno grijanje kupaonica najčešće upotrebljavaju IR paneli umjesto zidnih IR grijača, koji su se prije upotrebljavali. 

  3.3. Tipovi IR grijača s obzirom na vrstu goriva


  Infracrveni grijači dizajnirani su tako da učinkovito rade bez obzira na izvor energije ili vrstu goriva.

  3.3.1. Struja


  Infracrveni paneli te garažni ili industrijski infracrveni grijači većinom se napajaju električnom energijom. Zbog toga električne instalaciju moraju biti na odgovarajući način izvedene u prostorijama. Treba paziti i na pravilan raspored grijaćih tijela kako bismo postigli ravnomjernu raspodjelu topline te na jačinu IR panela i grijača s obzirom na prostoriju koju grijemo (veličina, izoliranost, geografska lokacija itd.).

  3.3.2. Propan


  Prednost infracrvenih grijača na propan je njihova mobilnost, koja nam omogućuje da ih postavimo na mjesto na kojem nam je toplina potrebna u zatvorenom ili na otvorenom mjestu, odnosno na vrt, terasu itd. Omogućuju trenutno grijanje gdje god ih postavimo. Propan grijači su vrlo izdržljivi, dizajnirani za teške uvjete u vanjskim i zatvorenim uvjetima. Sadrže podesive termostate i zaštitu od pregrijavanja. Omogućuju brzu ugradnju i učinkovito grijanje.

  3.3.3. Zemni plin


  Postoje i infracrveni grijači na zemni plin, ali se kod nas ne upotrebljavaju. Prikladni su prije svega za uporabu na otvorenom jer učinkovito emitiraju toplinu ondje gdje je potrebna.  Omogućuju ugradnju sustava s više grijača, podešavanje topline, ugradnju u strop ili zid i automatsko paljenje, što ih čini praktičnim rješenjem za vanjske terase ili vrtove restorana. Međutim, infracrvene grijače na zemni plin ili propan mora instalirati stručno osposobljen izvođač. 

  4. Infracrveni paneli – postavljanje i održavanje


  Jedna od brojnih prednosti IR panela je brzo i vrlo jednostavno postavljanje koje ne zahtijeva veće građevinske zahvate. Postavljanje IR panela na strop je optimalno, što omogućuje ravnomjernu raspodjelu IR panela i konvekcijsku toplinu, te pruža maksimalnu iskoristivost. Ako postavite infracrveni panel na strop, neće vam biti hladno za noge jer se griju i podovi. Osjećaj topline je sličan kao i kod podnog grijanja. Naravno, grijaći paneli moraju imati dovoljnu snagu. Životni vijek IR panela je vrlo dug. Servis i održavanje nisu potrebni.

   

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  IC PANELI

  Želim da osnovno grijanje u stanu bude pomoću ic panela. Stan ima novu plastičnu stolariju i ulazna vrata tako da je gubitak topline minimalan. Ima klima uređaj kojim se može dodatno grijati. 3150 KN do 5250 KN


  ........

  IC PANELI

  Osigurati grijanje za cijelu kucu preko zime sa ic panelima. 3150 KN do 5250 KN


  ........

  DOBAVA I POSTAVLJANJE IC PANELA

  Dobava i postavljanje IC panela. U pitanju je jedna soba površine cca 25 m2. 1260 KN do 2100 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, POSTAVLJANJE IC PANELA, CCA 30 M2
  IC paneli, Kraljevica

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, UVOĐENJE IR GRIJANJA U STAN, 70 M2
  IC paneli, Rijeka

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, IC PANELI, CCA 160 M2
  IC paneli, Slavonski Brod

  10800 KN do 18000 KN

  CIJENA, UGRADNJA STROPNIH PANELA, CCA 50 M2
  IC paneli, Funtana

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, GRIJANJE NA IC PANELE, CCA 58 M2
  IC paneli, Ogulin

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IC PANELI ZA GRIJANJE KUPAONICE , CCA 6 M2
  IC paneli, Trški Vrh

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA IC PANELA, CCA 120 M2
  IC paneli, Bregana

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA IC PANELA, CCA 125 M2
  IC paneli, Vinkovci

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE IC PANELA, CCA 90 M2
  IC paneli, Zadar

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, UGRADNJA IC PANELA, CCA 50 M2
  IC paneli, Zagreb

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA IC PANELI, CCA 52 M2
  IC paneli, Zagreb

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE IC PANELI , CCA 75 M2
  IC paneli, Umag

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA IC PANELA, CCA 70 M2
  IC paneli, Rab

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE IC PANELA, CCA 18 M2
  IC paneli, Kornić

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA IC PANELA, PANELI-2 KOM
  IC paneli, Hrnjanec

  2362.5 KN do 3937.5 KN

  CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE IC PANELA, CCA 70 M2
  IC paneli, Fažana

  5400 KN do 9000 KN

  CIJENA, IC PANELI ZA STAN , CCA 40 M2
  IC paneli, Vinkovci

  2700 KN do 4500 KN

  CIJENA, UGRADNJA PANELA, PANELI-3 KOM
  IC paneli, Šibenik

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, DOBAVA I UGADNJA IC PANELA U OBITELJSKOJ KUĆI, CCA 70 M2
  IC paneli, Dubovac

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, INFRA CRVENI PANELI ZA GRIJANJE STANA, 32 M2
  IC paneli, Osijek

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA IC PANELA, CCA 1.4 M2
  IC paneli, Križišće

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, MONTAŽA IC STROPNIH PANELA, PANELI-6 KOM
  IC paneli, Sisak

  1687.5 KN do 2812.5 KN

  CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE IC PANELA, PANELI-3 KOM
  IC paneli, Osijek

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA IC PANELA ZA GRIJANJE, CCA 83 M2
  IC paneli, Nedelišće

  6750 KN do 11250 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  IC PANELI CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 21 PODUZEĆA ZA IC PANELI


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE IC PANELI?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana