IC paneli cijena - izračun cijene za infracrveno grijanje

Koja je cijena IC ploča? Grijanje manjih prostorija ili zgrada s infracrvenim pločama (ic paneli) jeftinije je od grijanja s konvencionalnim sustavima. Potrošnja energije je nešto manja u odnosu na grijanje radijatorom i podnim grijanjem, jer infracrveno grijanje ne zagrijava zgradu na željenu temperaturnu udobnost, već izravno zagrija tijelo/predmet, pa su gubici topline kroz ovojnicu zgrade manji. Infracrveni paneli imaju jeftinije troškove instalacije, niže troškove rada, zdravije su i brže! Oni imaju male troškove održavanja i mogu se ponovo upotrijebiti u slučaju obnove. Naravno, infracrveni paneli i njihove cijene razlikuju se ovisno o pojedinačnoj snazi ​​IC panela, veličini IC panela i, posljednje, ali ne najmanje bitno, dobavljaču. Cijene IC panela kreću se od 100 EUR pa sve do 1.000 EUR.

Kome povjeriti postavljanje IC ploča? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Infracrveni paneli za grijanje - cijena za infracrveno grijanje


IC paneli za grijanje, cijena za infracrveni panel od 350 W.

132.63 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
238.73 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
IC paneli cijena - izračun cijene za infracrveno grijanje

Druge cijene za IC paneli

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Infracrveno grijanje IC panelima – sve što morate znati

1. Što moramo znati o IR grijanju?

ic grijanje.jpg
Infracrveno grijanje zagrijava površine u prostoru, a ne zrak.

 

1.1. Što je infracrvena svjetlost?


Infracrvena svjetlost je razlog zašto osjećamo toplinu dok sja sunce usred zimskog dana. Konvencionalno je razmišljanje ako je temperatura zraka niska, nama je hladno. Istina je da infracrveni valovi koje emitira sunce bez ograničenja putuju kroz svemir i zagrijavaju sve predmete koje dotaknu, uključujući i vaše tijelo. Infracrveno zračenje oblik je elektromagnetskog zračenja koji se nalazi na crvenom kraju raspona vidljivog svjetla elektromagnetskog spektra. Riječ zračenje često čujemo i automatski je povezujemo sa štetnim, a u stvarnosti zračenje je samo proces emitiranja energije. Infracrveno zračenje je, kao i zračenje vidljive svjetlosti, 100 % sigurno, a emitiraju ga i naša tijela.

1.2. Konvencionalno grijanje prostorija u domovima


Standardno grijanje radi na principu grijanja zraka oko vas. Radijator, na primjer, većinu grijanja obavlja konvekcijskim tokovima. Nakon što se radijator zagrije, on zagrijava zrak u svojoj neposrednoj blizini, koji se zatim prostire po prostoriji i diže. Kada se zagrijani zrak diže, iza njega se stvara vakuum koji hladniji zrak dovodi u kontakt s radijatorom, na kojem se zagrijava. Kada se topli zrak počinje hladiti, spušta se natrag na tlo, gdje se ponovno zagrijava i taj se proces ponavlja, a to nazivamo konvekcijskim grijanjem. Većina standardnih sustava grijanja emitira i infracrvene valove. Na primjer, ako ste ikad sjedili pored otvorene vatre, osjetili ste toplinu na licu. Ako stavite ruku na lice, prekidate dotok infracrvenih zraka. Umjesto topline na licu, osjetit ćete kako se griju vaše ruke. To je infracrveno zračenje.

1.3. Grijanje IR panelima 


Grijanje IR panelima relativno je nov način grijanja stanova i domova. Infracrveni paneli emitiraju IR zrake, koje zatim nesmetano putuju po zraku do različitih predmeta u prostoriji. Predmeti apsorbiraju zrake, zbog čega molekule u njima vibriraju i proizvode toplinu.

Ako zrake dođu u kontakt s čovjekom, one prodiru oko 2,5 cm centimetra duboko u tijelo, što uzrokuje osjet unutarnje topline. Čak i ako vaše tijelo nije u kontaktu sa zrakama, predmeti (namještaj) i površine (podovi, zidovi) koji su u vašoj blizini isijavat će toplinu prema vama. Električni IR paneli ne zahtijevaju posebne instalacije ili odvode, nego obične strujne utičnice. Možete ih ugraditi visoko na zid, ili još bolje, na strop, te ih tako skloniti od djece ili kućnih ljubimaca. Paneli se mogu zagrijati na temperaturu od oko 70 Celzijevih stupnjeva (isto kao i radijatori). 

1.4. Ušteda energije 


Infracrveno grijanje radi na principu grijanja površina u prostoriji, a ne prostora, odnosno zraka u prostoru (npr. tradicionalno konvekcijsko grijanje). To znači da griju puno manje za isti učinak topline. Osim toga, zagrijani zidovi i predmeti zbog svoje mase zadržavaju toplinu koju polako ispuštaju u prostoriju, dok s druge strane, zrak nema toplinske mase. Kod konvekcijskog grijanja topli zrak brzo iziđe van ako otvorimo vrata ili prozor. Prostoriju treba ponovno zagrijati kako bismo se u njoj osjećali ugodno i toplo. Prednost grijanja IR panelima je i u tome što im treba manje od minute za postizanje pune radne temperature, a zbog toga su mnogo učinkovitiji u grijanju prostorije nego što su to radijatori i podno grijanje.

1.4.1. IR paneli – potrošnja energije za grijanje


Detaljni troškovi potrošnje električne energije za svaki se objekt izračunavaju pojedinačno. Troškovi ovise o toplinskim gubitcima zgrade, životnih navika stanara itd. Opći izračuni pokazuju da za grijanje loše izolirane kuće površine oko 150 kvadratnih metara prosječna obitelj potroši oko 2500 litara loživog ulja. U 150 kvadratnih metara velike kuće koja nije izolirana potroši se oko 2300 litara loživog ulja. Grijanjem infracrvenim panelima za grijanje bi plaćali manje od pola, točnije oko 900 eura godišnje. Ako kuću grijete na plin, prelaskom na IR panele uštedjeli biste oko 40 % godišnje. Troškovi grijanja IR panelima slični su troškovima grijanja toplinskom pumpom.

1.5. Prednosti i nedostatci


1.5.1. Prednosti IR panela


- Infracrveni paneli dugog su vijeka (30 i više godina).

- Niska potrošnja električne energije.

- Omogućuju optimalni temperaturni profil u cijeloj prostoriji.

- Mogu se kombinirati s postojećim sustavima grijanja.

- Jedinice su kompaktne i mogu se dizajnirati tako da se uklope u prostor. Mogu izgledati kao ogledalo ili kao zidne slike, zidovi.

- Infracrveni paneli ne uzrokuju kruženje prašine i prikladni su za astmatičare.

- IR paneli sprečavaju skupljanje vlage na površinama i tako ograničavaju širenje plijesni.

- Jednostavna ugradnja i održavanje. Ne treba vam kotlovnica, dimnjak, radijatori ili obvezni redovni servisi peći i dimnjaka...

- Ne ispuštaju stakleničke plinove. Ako ih napajate obnovljivim izvorima energije (Sunčevim kolektorima), dobivate 100 % čistu, besprijekornu toplinu. 

- Način grijanja je učinkovitiji od standardnih konvekcijskih grijača, te su zbog toga isplativiji.

- IR paneli zagrijavaju predmete i površine u prostoriji (zidove, podove, namještaj) Oni akumuliraju toplinu i polako je ispuštaju u prostoriju, te zbog toga kod propuha ili otvorenih vrata prostorija ostaje topla.

1.5.2. Nedostatci IR panela
- Infracrvenim panelima nije moguće grijati sanitarnu vodu i zbog toga treba ugraditi odvojeni uređaj za grijanje (toplinska pumpa, električni bojler za vodu).

- IR panelima nije moguće hladiti prostorije, kao što se može toplinskom pumpom, te zbog toga treba ugraditi dodatni uređaj za klimatiziranje.  

- Cijena IR panela dvaput je viša od cijene radijatora, no ipak uštedom energije viši početni troškovi vraćaju se već u roku godine dana, a nakon toga ostaje samo osjetno niži račun za grijanje. 

- Kako biste osjetili stvarne prednosti IR panela između vas i grijaće jedinice ne smije biti nikakvih prepreka, što nije uvijek jednostavno postići.

2. Izbor dobavljača


Na tržištu postoji mnoštvo dobavljača IR panela. Savjetujemo vam da pažljivo provjerite kvalitetu proizvoda koje dobavljač ima u ponudi. Odaberite provjerenog dobavljača koji je prisutan na tržištu dugi niz godina. Budite oprezni jer tvrtke mogu oglašavati proizvode koji zapravo nisu IR paneli. Isto tako, mogu reklamirati proizvode kao europske, a oni su napravljeni u Kini i samo sastavljeni u Europi. Ti dobavljači godinu ili dvije prodaju IR ploče za grijanje, u ponudi imaju višegodišnje jamstvo, a zatim zatvore tvrtku i jamstvo više ne postoji. Posljedice povoljne kupnje mogu biti vrlo kratak vijek proizvoda, visoka potrošnja električne energije itd.  

3. Vrste IR grijača


3.1. Kratkovalni i dugovalni spektar infracrvenog zračenja


Spektar infracrvenog zračenja je širok. Poznati su nam infracrveni valovi različite valne duljine, kratki A, srednji B i dugi C. U infracrvenu saunu ugrađen je grijač koji se koristi infracrvenim zračenjem kratkovalnog spektra (IRA), koji potiče znojenje tijela. Za grijanje stanova, ureda i drugih prostorija za boravak upotrebljavaju se infracrveni paneli sa zračenjem dugovalnog spektra 5 – 15μm (IRC). Ta vrsta zračenja zagrijava predmete u prostoriji iznutra prema van, što je najbolji izvor toplinske energije. Za razne vrste grijača, poput grijača vanjskih ugostiteljskih terasa, raznih tipova radionica, itd. upotrebljavaju se infracrvene žarulje kratkovalnog spektra.

3.2. Vrste IR grijača s obzirom na potrošnju


3.2.1. IR paneli 


IR panelima najčešće grijemo ili ih upotrebljavamo kao izvor dodatnog grijanja prostorija u kojima boravimo, stambenih i uredskih prostorija. Panele možemo postaviti na stropove ili zidove. 

3.2.2. Infracrveni kamini i peći


Infracrveni grijači prikladni su za dobro izolirane unutarnje prostorije. Popularni su i IR grijači u obliku kamina.

3.2.3. Garažni i industrijski infracrveni grijači


Infracrveni grijači mogu se upotrebljavati i u radnim okruženjima, kao i u garažama i radionicama. Zbog velike toplinske snage i veličine grijača, prikladno su rješenje za grijanje većih prostorija. Mjesta koja imaju najviše koristi od infracrvenih grijača ugrađenih na zid su dokovi za utovar, skladišta, hangari i drugo.

3.2.4. Vanjski infracrveni grijači


Vanjski IR grijači praktično su i sigurno rješenje za grijanje na otvorenom. Prikladni su za upotrebu na terasama i balkonima. Često se upotrebljavaju za grijanje ugostiteljskih terasa u hladnijim mjesecima. Prikladni su i za grijanje pretprostorija, većih vjetrolova, ulazaka u restorane itd. Možete birati između infracrvenih grijača na propan, struju ili zemni plin.

3.2.5. Infracrveni paneli u kupaonici


Danas se za grijanje ili dodatno grijanje kupaonica najčešće upotrebljavaju IR paneli umjesto zidnih IR grijača, koji su se prije upotrebljavali. 

3.3. Tipovi IR grijača s obzirom na vrstu goriva


Infracrveni grijači dizajnirani su tako da učinkovito rade bez obzira na izvor energije ili vrstu goriva.

3.3.1. Struja


Infracrveni paneli te garažni ili industrijski infracrveni grijači većinom se napajaju električnom energijom. Zbog toga električne instalaciju moraju biti na odgovarajući način izvedene u prostorijama. Treba paziti i na pravilan raspored grijaćih tijela kako bismo postigli ravnomjernu raspodjelu topline te na jačinu IR panela i grijača s obzirom na prostoriju koju grijemo (veličina, izoliranost, geografska lokacija itd.).

3.3.2. Propan


Prednost infracrvenih grijača na propan je njihova mobilnost, koja nam omogućuje da ih postavimo na mjesto na kojem nam je toplina potrebna u zatvorenom ili na otvorenom mjestu, odnosno na vrt, terasu itd. Omogućuju trenutno grijanje gdje god ih postavimo. Propan grijači su vrlo izdržljivi, dizajnirani za teške uvjete u vanjskim i zatvorenim uvjetima. Sadrže podesive termostate i zaštitu od pregrijavanja. Omogućuju brzu ugradnju i učinkovito grijanje.

3.3.3. Zemni plin


Postoje i infracrveni grijači na zemni plin, ali se kod nas ne upotrebljavaju. Prikladni su prije svega za uporabu na otvorenom jer učinkovito emitiraju toplinu ondje gdje je potrebna.  Omogućuju ugradnju sustava s više grijača, podešavanje topline, ugradnju u strop ili zid i automatsko paljenje, što ih čini praktičnim rješenjem za vanjske terase ili vrtove restorana. Međutim, infracrvene grijače na zemni plin ili propan mora instalirati stručno osposobljen izvođač. 

4. Infracrveni paneli – postavljanje i održavanje


Jedna od brojnih prednosti IR panela je brzo i vrlo jednostavno postavljanje koje ne zahtijeva veće građevinske zahvate. Postavljanje IR panela na strop je optimalno, što omogućuje ravnomjernu raspodjelu IR panela i konvekcijsku toplinu, te pruža maksimalnu iskoristivost. Ako postavite infracrveni panel na strop, neće vam biti hladno za noge jer se griju i podovi. Osjećaj topline je sličan kao i kod podnog grijanja. Naravno, grijaći paneli moraju imati dovoljnu snagu. Životni vijek IR panela je vrlo dug. Servis i održavanje nisu potrebni.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Ugradnja IC panela

Potrebno ugraditi ic panele . 3393 € do 5655 €

........

Montaža stropnih IC panela

Potrebno je stropno montirati 4 IC panela u 4 prostorije, kako slijedi:
1 x 700 W
1 x 520 W
2 x 320 W
6786 € do 11310 €

........

Postavljanje IC panela

Potrebno je postaviti stropni panel za grijanje prostorije cca 18 m2 i visoke 256 cm. Prostorija ima pvc stolariju i jedan vanjski, nosivi zid. Objekt je građen 1979, nije termoizoliran. 1357.2 € do 2262 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Ugradnja IC panela, 2 kom
IC paneli, Šmrika

360 € do 600 €

Cijena, Ugradnja IC panela, u 8 prostorija
IC paneli, Buzin

1800 € do 3000 €

Cijena, Postavljanje IC panela, cca 80 m2
IC paneli, Molvice

1800 € do 3000 €

Cijena, IC paneli, 25 m2
IC paneli, Osijek

360 € do 600 €

Cijena, Nabavka IR panela za stan, 103 m2
IC paneli, Velika Gorica

450 € do 750 €

Cijena, Servis i montaža jednog ic panela, 12 m2
IC paneli, Rijeka

270 € do 450 €

Cijena, IC paneli, garsonjera 25 m2
IC paneli, Zagreb

360 € do 600 €

Cijena, Montaža IC panela u kupaonu na strop, cca 5 m2
IC paneli, Štrigova

360 € do 600 €

Cijena, Postavljanje IC panela, cca 25 m2
IC paneli, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Postavljanje IC panela na strop, 15 m2
IC paneli, Oprič

450 € do 750 €

Cijena, Postavljanje IC panela radi grijanja frizerskog salona, 20 m2
IC paneli, Đurđevac

450 € do 750 €

Cijena, IC paneli , 50 m2
IC paneli, Matulji

2700 € do 4500 €

Cijena, Postavljenja Ic paneli , 50 m2
IC paneli, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Instaliranje Ic panela u dvije prostorije u stanu. , 16 m2 i 20 m2
IC paneli, Zagreb

540 € do 900 €

Cijena, Dobava IC panela, 1200
IC paneli, Koprivnica

1800 € do 3000 €

Cijena, Postavljanje IC panela, cca 65-70 m2
IC paneli, Šibenik

900 € do 1500 €

Cijena, Dobava IC panela, 23 m2
IC paneli, Petrinja

450 € do 750 €

Cijena, Ugradnja ic panela za grijanje u suterenu, 3 kd
IC paneli, Zagreb

540 € do 900 €

Cijena, Nabava i instaliranje IC panela, 2 stropna i 1 zidnog
IC paneli, Velika Gorica

630 € do 1050 €

Cijena, Postavljanje IC panela, 2 x 500W cca stropni paneli
IC paneli, Cerna

450 € do 750 €

Cijena, Dobava i ugradnja IC panela, 4 kom
IC paneli, Ogulin

1080 € do 1800 €

Cijena, Postavljanje IC panela, 55 m2
IC paneli, Zagreb

1800 € do 3000 €

Cijena, Dobava i postavljanje IC panela, cca 100 m2
IC paneli, Vukovar

4500 € do 7500 €

Cijena, Postavljanje IC panela radi grijanja, 50 m2
IC paneli, Split

900 € do 1500 €

Cijena, Postavljanje IC panela za El struju, 9 kw
IC paneli, Čakovec

900 € do 1500 €

Cijena, IC paneli, cca 160m2
IC paneli, Sesvete

2700 € do 4500 €

Cijena, IC paneli, 2 kom
IC paneli, Sesvete

630 € do 1050 €

Cijena, Renovacija grijanja s IC panelima, cca 40m2
IC paneli, Vinkovci

7200 € do 12000 €

Cijena, Dobava i ugradnja IC panela, cca 43 m2
IC paneli, Zagreb

22500 € do 37500 €

Cijena, IC paneli, 1 kd / cca 0,90 m2
IC paneli, Split

108 € do 180 €

Cijena, Ugradnja IC panela u obiteljsku kuću, cca 160 m2
IC paneli, Dubrava

1800 € do 3000 €

Cijena, IC paneli , 40 kvadrata stana
IC paneli, Daruvar

450 € do 750 €

Cijena, IC paneli, 100 m2
IC paneli, Zagreb

2250 € do 3750 €

Cijena, IC paneli ,
IC paneli, Vuka

1800 € do 3000 €

Cijena, Ugradnja IC panela, cca 55 m2
IC paneli, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Nabava i ugradnja IC panela, 15 kw
IC paneli, Hrženica

2700 € do 4500 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

IC paneli cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

57+ poduzeća za IC paneli
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje IC paneli?