Montažne kuće cijena

Koliki su troškovi montažne gradnje? Stil montažne kuće, cijena i kvaliteta montažnih kuća razlikuju se od tvrtke do tvrtke. Prosječna cijena montažne kuće (120m2) s postupkom "ključ u ruke" je 800-1.350 EUR/m2. U cijenu je uključena i subvencija u rasponu od 1.900-8.000 EUR, ovisno o dobavljaču montažnih kuća. Naravno, cijene montažnih kuća razlikuju se od različitih pružatelja usluga, ali općenito nema velikih varijacija. Prema cijenama, montažne kuće podijeljene su u dva cjenovna razreda. Klasa standardnih montažnih kuća uključuje montažne kuće, čija se prosječna cijena kreće od 530-950 EUR/m2. U drugom ili Viši cjenovni okvir uključuje montažne kuće, čije su cijene u prosjeku iznad 950 EUR/m2. Međutim, ako želimo prilagođenu montažnu kuću, ona može biti skuplja za više od 15% u odnosu na tipičnu montažnu kuću.

Kome povjeriti izradu montažne kuće? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim dobavljačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA MONTAŽNE KUĆE


Cijena obiteljske montažne kuće ključ u ruke. Cijena za klasičnu drvenu montažnu kuću 120 m2 u prizemlju i mansardi sa dvodjelnim krovom.

596.82 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
1193.63 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

MONTAŽNE KUĆE CIJENA KLJUČ U RUKE


Cijena obiteljske montažne kuće "ključ u ruke". Cijena klasične drvene montažne kuće 120 m2 u prizemlju i potkrovlju s dvovodnim krovom.

729.44 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
1432.36 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Montažne kuće cijena

DRUGE CIJENE ZA MONTAŽNE KUĆE

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena montažne kuće djelomično po sistemu ključ u ruke

Cijena obiteljske montažne kuće djelomično po sistemu ključ u ruke ili. do 4. faze izgradnje. Cijena klasične drvene montažne kuće 120 m2 u prizemlju i potkrovlju s dvovodnim krovom.€/m2

m2
upit

Cijena montažne kuće

Cijena obiteljske montažne kuće do 3. faze gradnje. Cijena klasične drvene montažne kuće 120 m2 u prizemlju i potkrovlju s dvovodnim krovom.€/m2

m2
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Montažna kuća – sve što morate znati

1.Što morate znati o montažnim kućama?
 

montazna-kuca.jpg
Montažne kuće izrađuju se od sastavnih dijelova proizvedenih u tvornici, koji se transportiraju na lokaciju kuće i sastavljaju u cjelinu.

 

Pri klasičnoj stambenoj gradnji, odnosno zidanoj ili mokroj gradnji, objekt se gradi na građevinskoj parceli po građevinskim fazama. Nasuprot tome, montažne kuće se grade od sastavnih dijelova proizvedenih u tvornici koji se transportiraju na lokaciju, gdje se sklapaju u cjelinu. Takvu gradnju nazivamo i suhom gradnjom.

1.1. Koliko traje gradnja montažne kuće?


Ovisno o veličini i karakteristikama kuće, montažna kuća se može izraditi već za tri mjeseca. Izgradnja većine montažnih kuća traje približno šest mjeseci, što je znatno brže od klasične gradnje, koja obično traje najmanje godinu dana, a može potrajati i nekoliko godina. Zašto je gradnja montažne kuće brža? Izrada montažne kuće odvija se u prostorijama radionice sa svim potrebnim strojevima i materijalima i u kontroliranim uvjetima, koji ne ovise o vremenskim prilikama. I sama organizacija rada je učinkovitija jer je posao organiziran kao u tvornici. To eliminira zamornu koordinaciju i čekanje izvođača pojedinačnih faza, odnosno radova na objektu.
U svakom slučaju, i kod montažne gradnje, kao kod klasične, treba uračunati vrijeme za planiranje i dobivanje svih potrebnih dozvola. Treba uzeti u obzir i vrijeme za pripremu gradilišta, iskop građevinske jame, izradu temelja, odnosno temeljne ploče i eventualnu izradu podruma (klasična izgradnja). Treba uzeti u obzir i da odabrani ponuditelj montažnih kuća ima listu čekanja, odnosno da trebate nekoliko mjeseci (čak i više od pola godine) čekati na početak proizvodnje vaše montažne kuće.

1.2. Je li montažna kuća u većoj mjeri ekološka i održiva od klasično građene kuće?


Montažna izgradnja općenito se smatra više ekološkom od klasično građene kuće. Već sam postupak montažne izgradnje stvara manje otpadaka. Umjesto da mnogo različitih izvođača dostavlja različite materijale na gradilište i proizvodi građevinske otpatke, radionice montažnih kuća su učinkovitije. Potrebna količina materijala precizno se procjenjuje tijekom postupka gradnje, a većina otpada često se ponovno upotrijebi ili reciklira u radionicama. Tvornički građeni domovi također mogu biti bolje izolirani i zabrtvljeni od objekata klasične gradnje, što grijanje i klimatizaciju čini učinkovitijom. Također, ponuđači montažnih kuća više su usmjereni na pakete koji su ekološki prihvatljiviji; većina graditelja nudi u sklopu izgradnje energetski učinkovitije uređaje, neki uključuju i održivije materijale (recimo, podne obloge od bambusa) i dodatke, poput solarnih panela i sustava za prikupljanje kišnice. U vrijeme sve većih klimatskih izazova montažna gradnja zbog svoje fleksibilnosti tako postiže dodatnu kvalitetu.

1.3. Postoji li montažna kuća po mjeri?


Da! Ovisno o izbranom ponuditelju, postoje različiti načini kako možete prilagoditi uobičajeni tipski plan montažne kuće svojim željama i potrebama. Većina ponuditelja nudi različite konačne pakete ili nadogradnju, a neki omogućuju i različita prilagođavanja i konfiguracije po mjeri. Međutim, pažnja!, ove promjene mogu znatno povećati cijenu vaše kuće.

2. U planiranje montažne kuće treba što prije uključiti ponuditelja montažnih kuća 


Proizvođači montažnih kuća svakodnevno analiziraju i rješavaju probleme koji se odnose na planiranje objekata, logistiku, montažu na lokaciji i vođenje projekata. Kada potpišete ugovor s dobrim ponuditeljem, ne kupujete samo kuću, već dobivate i kvalificiranog i iskusnog savjetnika koji će biti s vama tijekom cijelog projekta. Zar onda ne bi bilo pametno da tog savjetnika što prije imate kraj sebe? Pogledajmo kako doista možete dobiti puno odabirom ponuditelja usluga u ranoj fazi.


2.1. Građevinski detalji


Dok se arhitekti usredotočuju na geometriju, prostorno planiranje i estetiku, proizvođači montažnih kuća fokusiraju se na konstrukcijske detalje izgradnje. Kada prvi put razgovarate s proizvođačem o svom projektu, budite sigurni da će vam postaviti puno pitanja. Zašto je to tako važno? Jednostavno zato što proizvođač mora sagraditi vašu kuću. Kuću ne vidi kao životni prostor, vidi je kao skup različitih materijala koje treba sastaviti u čvrsto stojeći objekt koji prkosi silama gravitacije, upotrebe i prirodnih elemenata. Također biste trebali biti svjesni da je pri određivanju cijene kuće važno znati ove detalje kako biste cijenu pravilno odredili. Nakon što kontaktirate veći broj proizvođača kako biste dobili cijenu, svi gore navedeni detalji još nisu definirani i svaki proizvođač za njih daje različite postavke, prema tome i različite cijene. Što prije odredite ove detalje, to će procjena troškova biti točnija.
 


2.2. Pomoć kod tehničkih pitanja


Ponuditelj odnosno izvođač montažne izgradnje vrlo je koristan pri rješavanju tehničkih pitanja. Tipične situacije koje zahtijevaju njegovo stručno mišljenje su: energetska učinkovitost kuće, instalacije (grijanje, vodovod, struja, ventilacija), planiranje temelja. Što se prije vaš ponuditelj montažne kuće poveže s drugim izvođačima, život će vam biti lakši.

2.3. Uštedite vrijeme


Što se planovi bolje pripreme, to će biti manje kašnjenja i neugodnosti tijekom izgradnje. Što više vremena posvetite planiranju, brže će vaš projekt napredovati. Ako kasno uključite proizvođača, bit će potrebne revizije i naknadne prilagodbe projektne dokumentacije.


3. Faze odnosno vrste izgradnje montažnih kuća


3.1. Montažna kuća do 3. produžene građevinske faze


Vanjski dio objekta je u potpunosti završen. Unutrašnjost je bez električnih i strojnih instalacija, grijanja i ventilacije i hlađenja, strojnih podova i suhomontažnih radova. Nedostaju sve završne podne i zidne obloge, ličilački radovi, fina montaža... Ni namještaj, naravno, nije uključen.

3.2. Montažna kuća do 4. građevinske faze (djelomični ključ)


Objekt izgrađen do četvrte građevinske faze ima osim vanjštine (konstrukcija, fasada, krovni pokrivač, građevinska stolarija, limarski elementi, balkon i prozorske police) u unutrašnjosti obično uključene zidove, stropove i podove te podne i zidne završne obloge i ličilačke radove. Treba naglasiti da naručitelj za ovu vrstu provedbe mora provjeriti koju vrstu završenih radova uključuje ova faza. U tom pogledu postoje razlike između proizvođača.

3.3. Montažna kuća po sistemu „ključ u ruke”


Najskuplja je, naravno, montažna kuća izrađena po sistemu „ključ u ruke”. Cijena također ovisi o odabiru pojedinih završnih materijala i provedbi. Također uključuje odabir podnih i zidnih završnih obloga, unutarnja vrata, sanitarne elemente, a može uključiti i ugradbeni namještaj i rasvjetu. Pokretni namještaj nije uključen u cijenu.


4. Postupak gradnje montažne kuće


4.1. Ideja


Sve počinje s idejom. Jednog dana uvidite da trebate prostor za svoju obitelj i počnete razmišljati kako će izgledati vaš dom iz snova. Ako se usredotočite na vaše potrebe, navike i rutine, možete brzo konstatirati koliko soba i prostora trebate. Nakon toga možete pregledavati internet i potražiti neke primjere kuća koje vam se sviđaju.

4.2. Izrada arhitekturne osnove


Nakon što dobijete skicu, dovoljan broj fotografija s primjerima i grubu ideju o budžetu, možete kontaktirati arhitekta i započeti rad na projektu. Uključivanje arhitekta u ranim fazama vrlo je važno iz tri razloga:
- arhitekt poznaje lokalne propise i rad upravnih jedinica (oni se mogu razlikovati od općine do općine). Uvažavanje njegovih savjeta će vam uštedjeti tonu vremena i glavobolje.

- arhitekt može predlagati odgovarajuća prostorna rješenja koja će znatno poboljšati izgled i funkcionalnost vaše kuće (samostalno izrađivanje plana općenito je loša ideja).

- u svakom slučaju, za dobivanje građevinske dozvole trebat će vam arhitekt.

Dakle, na temelju gornje tri točke, što prije na krov pozovete arhitekta, to bolje!

4.3. Financijska konstrukcija


Pogrešno je misliti da vam proizvođač isporučuje montažni dom u potpunosti dovršen i spreman za useljenje. Zapravo samo nekolicina proizvođača može ponuditi tu uslugu, a velika većina će vam kuću izraditi i ugraditi djelomično dovršenu. To ostavlja puno stvari s kojima ćete se morati suočiti sami i koje predstavljaju dodatni trošak. Uz pripremljeni iskop i temelj obično se morate pobrinuti i za priključivanje na mrežu (vodovod, kanalizacija, struja, plin, komunikacije), koje se planira i izvodi zajedno s osnovnim radovima. U određenim slučajevima morate se pobrinuti i za unutarnje instalacije: grijanje, struja, ventilacija, vodovodne instalacije. To znači da trebate i za njih dobiti ponude i povezati se s mnogim tvrtkama i upravljačima koji će obaviti priključivanje nakon što kuća bude postavljena. Važne postavke koje ne biste trebali zaboraviti su i završni obrtnički radovi i unutarnja oprema doma.

4.4. Odabir ponuditelja


Odabir pravog ponuditelja odnosno proizvođača obično je dugotrajna operacija. U ovoj fazi kupac ima puno otvorenih pitanja i bombardiran je brojnim informacijama različitih pružatelja usluga. Važno je da bez obzira na sve što prije odabere ponuditelja koji će ga stručno usmjeravati kroz sve nadolazeće korake. O tome smo napisali više u poglavlju 2. Odabir ponuditelja i izvođača.


4.5. Odabir ostalih izvođača


U slučaju da od ponuditelja ne naručite izradu montažne kuće po sistemu „ključ u ruke”, savjetujemo vam da potražite tzv. generalnog izvođača, koji će se pobrinuti za one građevinske obrtničke radove za koje se neće pobrinuti ponuditelj montažnog doma. Kada uključite generalnog izvođača, možete biti sigurni da će se mogućnost pogrešaka u radu svesti na najmanju moguću mjeru. Također, rasteretit ćete proizvođača, što olakšava suradnju. Kada je uključen generalni izvođač, proizvođač ima na gradilištu jednu nadležnu osobu za kontakt i protok informacija je brz, pouzdan i učinkovit.

Imajte na umu da je u građevinarstvu dobra komunikacija često ono što projekt čini uspješnim ili ga prekine. Tako ćete troškove svesti na minimum, a istodobno podići kvalitetu na najbolji nivo koji si možete priuštiti.

4.6. Planovi rada


Nakon što sve uključene strane budu zaključene, vrijeme je da se pripremi inženjerski koncept izrade kuće. Inženjerski dizajn montažne kuće (planovi rada, koje priprema ponuditelj montažne kuće) važan je i dugotrajan dio postupka, koji zahtijeva puno vremena i jedan je od osnovnih koraka u izgradnji montažnih domova. Ovisno o veličini kuće i složenosti arhitekture, ova faza može trajati i do 12 tjedana. U toj se fazi kuća raščlanjuje na osnovne dijelove, kao u 3D slagalici. Svaka komponenta kuće tada se pažljivo dizajnira. Pri planiranju sastavnih dijelova kuće projektanti uzimaju u obzir postavljanje električnih, ventilacijskih, vodovodnih i drugih instalacija. Stoga je važno da svi potrebni planovi drugih izvođača u ovoj fazi budu usklađeni. Na kraju ove faze spreman je čitav niz crteža za izradu. U ovoj fazi je pripremljen i plan montaže na lokaciji.


4.7. Priprema terena i temelja


Dok se pripremaju planovi rada, treba pripremiti sve potrebno na lokaciji odnosno gradilištu. Obaviti iskop terena, učvrstiti teren i pripremiti temelj, odnosno temeljnu ploču.

4.8. Izrada sastavnih dijelova kuće


Ovo je jedna od kraćih faza cijelog procesa (prijevoz je najkraći). Izrada obiteljske kuće u radionici traje oko dva tjedna, što je iznimno brzo. Da bi se to dogodilo bez pogrešaka, radnički planovi trebaju biti bez besprijekorno pripremljeni. To je također razlog zašto je faza planiranja najvažnija i traje tako dugo. Pažnja usmjerena na detalje jedan je od aspekata koji montažnu kuću uistinu razlikuju od objekata sagrađenih na klasičan način. Dobar dizajn i kvalitetna izrada rezultiraju vrhunskom kvalitetom sastavnih dijelova kuće, koji se dostavljaju na gradilište.


4.9. Transport


Nakon što sastavni dijelovi vaše kuće budu izrađeni, transportiraju se na gradilište.

4.10. Montaža na lokaciji


Vrijeme potrebno za montažu ovisi o obilježjima i veličini kuće i obično traje tjedan ili dva. 

4.11. Instalacije


Nakon postavljanja objekta montažna ekipa će otići i prepustiti posao generalnom izvođaču, koji će koordinirati rad podizvođača strojnih i elektroinstalacija. To obično uključuje vodovodne instalacije, struju, ventilaciju, grijanje i komunikacije. Ovi radovi mogu potrajati nekoliko tjedana.

4.12. Interijer


U posljednjoj fazi generalni izvođač (ili pojedinačni izvođači građevinsko-obrtnih radova) će izvesti unutarnje završne radove. Ova faza može trajati od dva tjedna do nekoliko mjeseci, ovisno o veličini doma i zahtjevnosti radova. Važno je da se završni radovi završe bez žurbe i točno. Čak i ako je struktura kuće savršena, loše izvedeni završni radovi mogu prouzročiti pukotine na zidovima ili druga neugodna iznenađenja.


4.13. Primopredaja kuće


Nakon što proizvođač montažne kuće završi unutarnje radove, i generalni izvođač obavlja završni pregled zajedno s vlasnikom i provjerava je li sve izgrađeno po planu i očekivanjima. Svaka napomena vlasnika u pogledu kvalitete ili količine mora se zabilježiti u pisanom obliku i obje strane je potpisuju za zapisnik. Otklanjanje eventualnih nedostataka ili pogrešaka obavlja se u garantnom roku proizvođača montažne kuće, kao i generalnog izvođača (za radove koje je izvodio):
Kuća je sada spremna za primopredaju.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPOSTAVITI KOSTUR DRVENE KUĆE

Treba montirati kostur drvene kuće sa izolacijom instalacijom dimnjak om i dr. 31500 € do 52500 €


........

IZRADA DVIJE TIPSKE MONTAŽNE KUĆE NA JEDNOJ PARCELI

Potrebna izrada dvije tipske montažne kuće na jednoj parceli. Ukupna površina obe kuće cca 115 m2. 724500 € do 1207500 €


........

TIPSKA MONTAŽNA KUĆA

Potrebna projektna dokumentacije tipska modular kuća bez kata ravan krov manje 2 sobe cca 10 m2, 2 sanitarna i manji ili veci dnevni boravak, kuhinja. Sve 30-50m2. Također želim natkrivenu terasu.
220500 € do 367500 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, CCA 110
Montažne kuće, Nova Gradiška

99000 € do 165000 €

CIJENA, MONTAŽNA KUĆA KLJUČ U RUKE, 120 M2
Montažne kuće, Jazbina Cvetlinska

108000 € do 180000 €

CIJENA, MONTAŽNA KUĆA KLJUČ U RUKE, 135 KVADRATA 30 CM
Montažne kuće, Šiškovci

121500 € do 202500 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTA ZA MONTAŽNU KUĆU, 40 M2
Montažne kuće, Ogulin

6300 € do 10500 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, 80 M2
Montažne kuće, Zadar

63000 € do 105000 €

CIJENA, MONTAŽNA KUĆA, 135 M2
Montažne kuće, Galgovo

108000 € do 180000 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, 120 M2
Montažne kuće, Murvica

90000 € do 150000 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA , 50 M2
Montažne kuće, Bartolići

81000 € do 135000 €

CIJENA, GRADNJA MONTAŽNE KUĆE PO PRINCIPU KLJUČ U RUKE, CCA 50 M2
Montažne kuće, Jovići

45000 € do 75000 €

CIJENA, POPRAVCI VODOVODNIH INSTALACIJA, UMIVAONIK-1 KD VENTILI-2 KD BOJLER-2 KD SIFON SUDOPERE-1 KD
Montažne kuće, Stari Golubovec

135 € do 225 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, 60 M2
Montažne kuće, Zagreb

46800 € do 78000 €

CIJENA, DOBAVA TIPSKE MONTAŽNE KUĆE - PUTEM MAILA !!!, CCA 80M2
Montažne kuće, Tenja

72000 € do 120000 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, CCA 15 M2
Montažne kuće, Split

13500 € do 22500 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA OBITELJSKA KUĆA , MINIMALNO 75M²
Montažne kuće, Zadar

90000 € do 150000 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, 45 M2
Montažne kuće, Omišalj

31500 € do 52500 €

CIJENA, MONTAŽNU KUĆU, ZA 72000 EURA MAX, CCA 50M2
Montažne kuće, Zagreb

45000 € do 75000 €

CIJENA, IZGRADNJA MONTAŽNE KUĆE , CCA 160M2
Montažne kuće, Rakovica

63000 € do 105000 €

CIJENA, DOBAVA MONTAŽNE DVORANE ZA VJEŽBANJE, CCA 30M2
Montažne kuće, Višnjevac

13500 € do 22500 €

CIJENA, MONTAŽA IKEA ORMARA, CCA 200 X 238 CM
Montažne kuće, Splitska

90 € do 150 €

CIJENA, ADAPTACIJA I , CCA 300M2
Montažne kuće, Susedgrad

4500 € do 7500 €

CIJENA, IZGRADNJA KUĆE ROCH BAU, CCA 100M2
Montažne kuće, Zadar

79200 € do 132000 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, CCA 30 M2
Montažne kuće, Sljeme

22500 € do 37500 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, DO 40-50M2
Montažne kuće, Sinj

43200 € do 72000 €

CIJENA, ORIGINALNA MONTAŽNA KUĆA, CCA 150 M2
Montažne kuće, Zagreb

135000 € do 225000 €

CIJENA, MONTAZA TRI MONTAŽNE KUĆICE, CCA 18 M2 CCA 12 M2 CCA 9 M2
Montažne kuće, Vrgorac

1800 € do 3000 €

CIJENA, MONTAŽNA KUĆA, CCA 20 M2
Montažne kuće, Split

18000 € do 30000 €

CIJENA, MONTAŽA IKEA KREVETA, CCA 90 X 200 CM
Montažne kuće, Zagreb

45 € do 75 €

CIJENA, NADOGRADNJA MONTAŽNE KUĆE, CCA 36 M2
Montažne kuće, Šibenik-dio

32400 € do 54000 €

CIJENA, MONTAŽNA KUĆA, CCA 30- 35 M2
Montažne kuće, Beli Manastir

22500 € do 37500 €

CIJENA, MONTAŽA IKEA PAX ORMARA, CCA 120 X 236 CM
Montažne kuće, Zagreb

45 € do 75 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, CCA 75 M2
Montažne kuće, Briševo

67500 € do 112500 €

CIJENA, MONTAŽNA KUĆA, CCA 53 M2
Montažne kuće, Buzin

47700 € do 79500 €

CIJENA, IZRADA MONTAŽNE TIPSKE KUĆE , 50-60 M2
Montažne kuće, Drenje Brdovečko

63000 € do 105000 €

CIJENA, TIPSKA MONTAŽNA KUĆA, CCA 30 M3
Montažne kuće, Šolta

22500 € do 37500 €

CIJENA, MONTAŽNA KUĆA, CCA 50 M2
Montažne kuće, Zagreb

40500 € do 67500 €

CIJENA, MONTAŽNA KUĆA, 120 M2
Montažne kuće, Zaprešić

108000 € do 180000 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Montažne kuće CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

213+ PODUZEĆA ZA MONTAŽNE KUĆE
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE MONTAŽNE KUĆE?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau | Sva prava zadržana