Za područje

  Montažne kuće cijena

  Koliki su troškovi montažne gradnje? Stil montažne kuće, cijena i kvaliteta montažnih kuća razlikuju se od tvrtke do tvrtke. Prosječna cijena montažne kuće (120m2) s postupkom "ključ u ruke" je 800-1.350 EUR/m2. U cijenu je uključena i subvencija u rasponu od 1.900-8.000 EUR, ovisno o dobavljaču montažnih kuća. Naravno, cijene montažnih kuća razlikuju se od različitih pružatelja usluga, ali općenito nema velikih varijacija. Prema cijenama, montažne kuće podijeljene su u dva cjenovna razreda. Klasa standardnih montažnih kuća uključuje montažne kuće, čija se prosječna cijena kreće od 530-950 EUR/m2. U drugom ili Viši cjenovni okvir uključuje montažne kuće, čije su cijene u prosjeku iznad 950 EUR/m2. Međutim, ako želimo prilagođenu montažnu kuću, ona može biti skuplja za više od 15% u odnosu na tipičnu montažnu kuću.

  Kome povjeriti izradu montažne kuće? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim dobavljačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena montažne kuće


  Cijena obiteljske montažne kuće ključ u ruke. Cijena za klasičnu drvenu montažnu kuću 120 m2 u prizemlju i mansardi sa dvodjelnim krovom.

  596.82 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  954.91 €/m2

  SREDNJA CIJENA
  1193.63 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Montažne kuće cijena ključ u ruke


  Cijena obiteljske montažne kuće "ključ u ruke". Cijena klasične drvene montažne kuće 120 m2 u prizemlju i potkrovlju s dvovodnim krovom.

  729.44 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  1114.06 €/m2

  SREDNJA CIJENA
  1432.36 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Montažne kuće

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena montažne kuće

  Cijena obiteljske montažne kuće do 3. faze gradnje. Cijena klasične drvene montažne kuće 120 m2 u prizemlju i potkrovlju s dvovodnim krovom.


  m2

  €/m2

  Cijena montažne kuće djelomično po sistemu ključ u ruke

  Cijena obiteljske montažne kuće djelomično po sistemu ključ u ruke ili. do 4. faze izgradnje. Cijena klasične drvene montažne kuće 120 m2 u prizemlju i potkrovlju s dvovodnim krovom.


  m2

  €/m2

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Montažna kuća – sve što morate znati

  1.Što morate znati o montažnim kućama?
   

  montazna-kuca.jpg
  Montažne kuće izrađuju se od sastavnih dijelova proizvedenih u tvornici, koji se transportiraju na lokaciju kuće i sastavljaju u cjelinu.

   

  Pri klasičnoj stambenoj gradnji, odnosno zidanoj ili mokroj gradnji, objekt se gradi na građevinskoj parceli po građevinskim fazama. Nasuprot tome, montažne kuće se grade od sastavnih dijelova proizvedenih u tvornici koji se transportiraju na lokaciju, gdje se sklapaju u cjelinu. Takvu gradnju nazivamo i suhom gradnjom.

  1.1. Koliko traje gradnja montažne kuće?


  Ovisno o veličini i karakteristikama kuće, montažna kuća se može izraditi već za tri mjeseca. Izgradnja većine montažnih kuća traje približno šest mjeseci, što je znatno brže od klasične gradnje, koja obično traje najmanje godinu dana, a može potrajati i nekoliko godina. Zašto je gradnja montažne kuće brža? Izrada montažne kuće odvija se u prostorijama radionice sa svim potrebnim strojevima i materijalima i u kontroliranim uvjetima, koji ne ovise o vremenskim prilikama. I sama organizacija rada je učinkovitija jer je posao organiziran kao u tvornici. To eliminira zamornu koordinaciju i čekanje izvođača pojedinačnih faza, odnosno radova na objektu.
  U svakom slučaju, i kod montažne gradnje, kao kod klasične, treba uračunati vrijeme za planiranje i dobivanje svih potrebnih dozvola. Treba uzeti u obzir i vrijeme za pripremu gradilišta, iskop građevinske jame, izradu temelja, odnosno temeljne ploče i eventualnu izradu podruma (klasična izgradnja). Treba uzeti u obzir i da odabrani ponuditelj montažnih kuća ima listu čekanja, odnosno da trebate nekoliko mjeseci (čak i više od pola godine) čekati na početak proizvodnje vaše montažne kuće.

  1.2. Je li montažna kuća u većoj mjeri ekološka i održiva od klasično građene kuće?


  Montažna izgradnja općenito se smatra više ekološkom od klasično građene kuće. Već sam postupak montažne izgradnje stvara manje otpadaka. Umjesto da mnogo različitih izvođača dostavlja različite materijale na gradilište i proizvodi građevinske otpatke, radionice montažnih kuća su učinkovitije. Potrebna količina materijala precizno se procjenjuje tijekom postupka gradnje, a većina otpada često se ponovno upotrijebi ili reciklira u radionicama. Tvornički građeni domovi također mogu biti bolje izolirani i zabrtvljeni od objekata klasične gradnje, što grijanje i klimatizaciju čini učinkovitijom. Također, ponuđači montažnih kuća više su usmjereni na pakete koji su ekološki prihvatljiviji; većina graditelja nudi u sklopu izgradnje energetski učinkovitije uređaje, neki uključuju i održivije materijale (recimo, podne obloge od bambusa) i dodatke, poput solarnih panela i sustava za prikupljanje kišnice. U vrijeme sve većih klimatskih izazova montažna gradnja zbog svoje fleksibilnosti tako postiže dodatnu kvalitetu.

  1.3. Postoji li montažna kuća po mjeri?


  Da! Ovisno o izbranom ponuditelju, postoje različiti načini kako možete prilagoditi uobičajeni tipski plan montažne kuće svojim željama i potrebama. Većina ponuditelja nudi različite konačne pakete ili nadogradnju, a neki omogućuju i različita prilagođavanja i konfiguracije po mjeri. Međutim, pažnja!, ove promjene mogu znatno povećati cijenu vaše kuće.

  2. U planiranje montažne kuće treba što prije uključiti ponuditelja montažnih kuća 


  Proizvođači montažnih kuća svakodnevno analiziraju i rješavaju probleme koji se odnose na planiranje objekata, logistiku, montažu na lokaciji i vođenje projekata. Kada potpišete ugovor s dobrim ponuditeljem, ne kupujete samo kuću, već dobivate i kvalificiranog i iskusnog savjetnika koji će biti s vama tijekom cijelog projekta. Zar onda ne bi bilo pametno da tog savjetnika što prije imate kraj sebe? Pogledajmo kako doista možete dobiti puno odabirom ponuditelja usluga u ranoj fazi.


  2.1. Građevinski detalji


  Dok se arhitekti usredotočuju na geometriju, prostorno planiranje i estetiku, proizvođači montažnih kuća fokusiraju se na konstrukcijske detalje izgradnje. Kada prvi put razgovarate s proizvođačem o svom projektu, budite sigurni da će vam postaviti puno pitanja. Zašto je to tako važno? Jednostavno zato što proizvođač mora sagraditi vašu kuću. Kuću ne vidi kao životni prostor, vidi je kao skup različitih materijala koje treba sastaviti u čvrsto stojeći objekt koji prkosi silama gravitacije, upotrebe i prirodnih elemenata. Također biste trebali biti svjesni da je pri određivanju cijene kuće važno znati ove detalje kako biste cijenu pravilno odredili. Nakon što kontaktirate veći broj proizvođača kako biste dobili cijenu, svi gore navedeni detalji još nisu definirani i svaki proizvođač za njih daje različite postavke, prema tome i različite cijene. Što prije odredite ove detalje, to će procjena troškova biti točnija.
   


  2.2. Pomoć kod tehničkih pitanja


  Ponuditelj odnosno izvođač montažne izgradnje vrlo je koristan pri rješavanju tehničkih pitanja. Tipične situacije koje zahtijevaju njegovo stručno mišljenje su: energetska učinkovitost kuće, instalacije (grijanje, vodovod, struja, ventilacija), planiranje temelja. Što se prije vaš ponuditelj montažne kuće poveže s drugim izvođačima, život će vam biti lakši.

  2.3. Uštedite vrijeme


  Što se planovi bolje pripreme, to će biti manje kašnjenja i neugodnosti tijekom izgradnje. Što više vremena posvetite planiranju, brže će vaš projekt napredovati. Ako kasno uključite proizvođača, bit će potrebne revizije i naknadne prilagodbe projektne dokumentacije.


  3. Faze odnosno vrste izgradnje montažnih kuća


  3.1. Montažna kuća do 3. produžene građevinske faze


  Vanjski dio objekta je u potpunosti završen. Unutrašnjost je bez električnih i strojnih instalacija, grijanja i ventilacije i hlađenja, strojnih podova i suhomontažnih radova. Nedostaju sve završne podne i zidne obloge, ličilački radovi, fina montaža... Ni namještaj, naravno, nije uključen.

  3.2. Montažna kuća do 4. građevinske faze (djelomični ključ)


  Objekt izgrađen do četvrte građevinske faze ima osim vanjštine (konstrukcija, fasada, krovni pokrivač, građevinska stolarija, limarski elementi, balkon i prozorske police) u unutrašnjosti obično uključene zidove, stropove i podove te podne i zidne završne obloge i ličilačke radove. Treba naglasiti da naručitelj za ovu vrstu provedbe mora provjeriti koju vrstu završenih radova uključuje ova faza. U tom pogledu postoje razlike između proizvođača.

  3.3. Montažna kuća po sistemu „ključ u ruke”


  Najskuplja je, naravno, montažna kuća izrađena po sistemu „ključ u ruke”. Cijena također ovisi o odabiru pojedinih završnih materijala i provedbi. Također uključuje odabir podnih i zidnih završnih obloga, unutarnja vrata, sanitarne elemente, a može uključiti i ugradbeni namještaj i rasvjetu. Pokretni namještaj nije uključen u cijenu.


  4. Postupak gradnje montažne kuće


  4.1. Ideja


  Sve počinje s idejom. Jednog dana uvidite da trebate prostor za svoju obitelj i počnete razmišljati kako će izgledati vaš dom iz snova. Ako se usredotočite na vaše potrebe, navike i rutine, možete brzo konstatirati koliko soba i prostora trebate. Nakon toga možete pregledavati internet i potražiti neke primjere kuća koje vam se sviđaju.

  4.2. Izrada arhitekturne osnove


  Nakon što dobijete skicu, dovoljan broj fotografija s primjerima i grubu ideju o budžetu, možete kontaktirati arhitekta i započeti rad na projektu. Uključivanje arhitekta u ranim fazama vrlo je važno iz tri razloga:
  - arhitekt poznaje lokalne propise i rad upravnih jedinica (oni se mogu razlikovati od općine do općine). Uvažavanje njegovih savjeta će vam uštedjeti tonu vremena i glavobolje.

  - arhitekt može predlagati odgovarajuća prostorna rješenja koja će znatno poboljšati izgled i funkcionalnost vaše kuće (samostalno izrađivanje plana općenito je loša ideja).

  - u svakom slučaju, za dobivanje građevinske dozvole trebat će vam arhitekt.

  Dakle, na temelju gornje tri točke, što prije na krov pozovete arhitekta, to bolje!

  4.3. Financijska konstrukcija


  Pogrešno je misliti da vam proizvođač isporučuje montažni dom u potpunosti dovršen i spreman za useljenje. Zapravo samo nekolicina proizvođača može ponuditi tu uslugu, a velika većina će vam kuću izraditi i ugraditi djelomično dovršenu. To ostavlja puno stvari s kojima ćete se morati suočiti sami i koje predstavljaju dodatni trošak. Uz pripremljeni iskop i temelj obično se morate pobrinuti i za priključivanje na mrežu (vodovod, kanalizacija, struja, plin, komunikacije), koje se planira i izvodi zajedno s osnovnim radovima. U određenim slučajevima morate se pobrinuti i za unutarnje instalacije: grijanje, struja, ventilacija, vodovodne instalacije. To znači da trebate i za njih dobiti ponude i povezati se s mnogim tvrtkama i upravljačima koji će obaviti priključivanje nakon što kuća bude postavljena. Važne postavke koje ne biste trebali zaboraviti su i završni obrtnički radovi i unutarnja oprema doma.

  4.4. Odabir ponuditelja


  Odabir pravog ponuditelja odnosno proizvođača obično je dugotrajna operacija. U ovoj fazi kupac ima puno otvorenih pitanja i bombardiran je brojnim informacijama različitih pružatelja usluga. Važno je da bez obzira na sve što prije odabere ponuditelja koji će ga stručno usmjeravati kroz sve nadolazeće korake. O tome smo napisali više u poglavlju 2. Odabir ponuditelja i izvođača.


  4.5. Odabir ostalih izvođača


  U slučaju da od ponuditelja ne naručite izradu montažne kuće po sistemu „ključ u ruke”, savjetujemo vam da potražite tzv. generalnog izvođača, koji će se pobrinuti za one građevinske obrtničke radove za koje se neće pobrinuti ponuditelj montažnog doma. Kada uključite generalnog izvođača, možete biti sigurni da će se mogućnost pogrešaka u radu svesti na najmanju moguću mjeru. Također, rasteretit ćete proizvođača, što olakšava suradnju. Kada je uključen generalni izvođač, proizvođač ima na gradilištu jednu nadležnu osobu za kontakt i protok informacija je brz, pouzdan i učinkovit.

  Imajte na umu da je u građevinarstvu dobra komunikacija često ono što projekt čini uspješnim ili ga prekine. Tako ćete troškove svesti na minimum, a istodobno podići kvalitetu na najbolji nivo koji si možete priuštiti.

  4.6. Planovi rada


  Nakon što sve uključene strane budu zaključene, vrijeme je da se pripremi inženjerski koncept izrade kuće. Inženjerski dizajn montažne kuće (planovi rada, koje priprema ponuditelj montažne kuće) važan je i dugotrajan dio postupka, koji zahtijeva puno vremena i jedan je od osnovnih koraka u izgradnji montažnih domova. Ovisno o veličini kuće i složenosti arhitekture, ova faza može trajati i do 12 tjedana. U toj se fazi kuća raščlanjuje na osnovne dijelove, kao u 3D slagalici. Svaka komponenta kuće tada se pažljivo dizajnira. Pri planiranju sastavnih dijelova kuće projektanti uzimaju u obzir postavljanje električnih, ventilacijskih, vodovodnih i drugih instalacija. Stoga je važno da svi potrebni planovi drugih izvođača u ovoj fazi budu usklađeni. Na kraju ove faze spreman je čitav niz crteža za izradu. U ovoj fazi je pripremljen i plan montaže na lokaciji.


  4.7. Priprema terena i temelja


  Dok se pripremaju planovi rada, treba pripremiti sve potrebno na lokaciji odnosno gradilištu. Obaviti iskop terena, učvrstiti teren i pripremiti temelj, odnosno temeljnu ploču.

  4.8. Izrada sastavnih dijelova kuće


  Ovo je jedna od kraćih faza cijelog procesa (prijevoz je najkraći). Izrada obiteljske kuće u radionici traje oko dva tjedna, što je iznimno brzo. Da bi se to dogodilo bez pogrešaka, radnički planovi trebaju biti bez besprijekorno pripremljeni. To je također razlog zašto je faza planiranja najvažnija i traje tako dugo. Pažnja usmjerena na detalje jedan je od aspekata koji montažnu kuću uistinu razlikuju od objekata sagrađenih na klasičan način. Dobar dizajn i kvalitetna izrada rezultiraju vrhunskom kvalitetom sastavnih dijelova kuće, koji se dostavljaju na gradilište.


  4.9. Transport


  Nakon što sastavni dijelovi vaše kuće budu izrađeni, transportiraju se na gradilište.

  4.10. Montaža na lokaciji


  Vrijeme potrebno za montažu ovisi o obilježjima i veličini kuće i obično traje tjedan ili dva. 

  4.11. Instalacije


  Nakon postavljanja objekta montažna ekipa će otići i prepustiti posao generalnom izvođaču, koji će koordinirati rad podizvođača strojnih i elektroinstalacija. To obično uključuje vodovodne instalacije, struju, ventilaciju, grijanje i komunikacije. Ovi radovi mogu potrajati nekoliko tjedana.

  4.12. Interijer


  U posljednjoj fazi generalni izvođač (ili pojedinačni izvođači građevinsko-obrtnih radova) će izvesti unutarnje završne radove. Ova faza može trajati od dva tjedna do nekoliko mjeseci, ovisno o veličini doma i zahtjevnosti radova. Važno je da se završni radovi završe bez žurbe i točno. Čak i ako je struktura kuće savršena, loše izvedeni završni radovi mogu prouzročiti pukotine na zidovima ili druga neugodna iznenađenja.


  4.13. Primopredaja kuće


  Nakon što proizvođač montažne kuće završi unutarnje radove, i generalni izvođač obavlja završni pregled zajedno s vlasnikom i provjerava je li sve izgrađeno po planu i očekivanjima. Svaka napomena vlasnika u pogledu kvalitete ili količine mora se zabilježiti u pisanom obliku i obje strane je potpisuju za zapisnik. Otklanjanje eventualnih nedostataka ili pogrešaka obavlja se u garantnom roku proizvođača montažne kuće, kao i generalnog izvođača (za radove koje je izvodio):
  Kuća je sada spremna za primopredaju.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Izrada montažne kuće

  Potrebna izrada montažne kuće do roh bau faze, po vlastirom nacrtu. 950040 € do 1583400 €

  ........

  Montažni objekt za trgovinu

  Potreban montažni objekt za trgovinu voće i povrće. 67860 € do 113100 €

  ........

  Tipska montažna kuća

  Potrebna tipska montažna kuća, dvosobna kućica s dvorištem 461448 € do 769080 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Tipska montažna kuća, Do 120 m2
  Montažne kuće, Slavonski Brod

  91800 € do 153000 €

  Cijena, Nadogradnja kuće montažnom kućom, cca 40 m2
  Montažne kuće, Labin

  31500 € do 52500 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, Do 100 m2
  Montažne kuće, Rezovac

  76500 € do 127500 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 100 m2
  Montažne kuće, Split

  72000 € do 120000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 60-70 m2
  Montažne kuće, Okučani

  53100 € do 88500 €

  Cijena, Montažna kuća katnica, 130 m2
  Montažne kuće, Virovitica

  90000 € do 150000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 55 m2
  Montažne kuće, Varaždin

  38700 € do 64500 €

  Cijena, Montažna kuća ključ u ruke i terasa, 40m2 (+-5 m2)
  Montažne kuće, Galgovo

  36000 € do 60000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, cca 60 - 80 m2
  Montažne kuće, Katuni

  61200 € do 102000 €

  Cijena, Montažna hala od lameliranog drveta, 11x9 m x 4 m cirka 100 m2
  Montažne kuće, Požega

  27000 € do 45000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, do 55 m2
  Montažne kuće, Cestica

  42120 € do 70200 €

  Cijena, Izrada prizemne montažne kuće s dva stana, 160 m2
  Montažne kuće, Zadar

  126000 € do 210000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 70 m2
  Montažne kuće, Lijeva Luka

  58500 € do 97500 €

  Cijena, Izrada montažnih kući, cca 30 m3 2 kom
  Montažne kuće, Radučić

  45000 € do 75000 €

  Cijena, Dvije pametne montažne kućice, 20 m2 2 kom
  Montažne kuće, Karlovac

  31500 € do 52500 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, cca 40m2
  Montažne kuće, Dugi otok

  30600 € do 51000 €

  Cijena, Montažna kuća, 50 m2
  Montažne kuće, Zadar

  40500 € do 67500 €

  Cijena, Izrada montažne kuće, cca 110 m2
  Montažne kuće, Kaniža Gospićka

  85500 € do 142500 €

  Cijena, Nadogradnja kuće montažnom kućom, 100 m2
  Montažne kuće, Split

  76500 € do 127500 €

  Cijena, Montažna vikendica, 40 m2
  Montažne kuće, Krvavac II

  28800 € do 48000 €

  Cijena, Tipska drvena montažna kuća, 65-100 m2
  Montažne kuće, Bakovčice

  54000 € do 90000 €

  Cijena, Tipska montažna kuće, 115 m2 netto
  Montažne kuće, Zabok

  90000 € do 150000 €

  Cijena, Tipsaka montažna kuća, 150 m2
  Montažne kuće, Zagreb

  121500 € do 202500 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 60 m2
  Montažne kuće, Pula

  45000 € do 75000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, cca 60 m2
  Montažne kuće, Supetar

  45000 € do 75000 €

  Cijena, Dvorišna ljetnja kuhinja sa garažom, 40 do 50 m2
  Montažne kuće, Zadar

  31500 € do 52500 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 80 m2
  Montažne kuće, Buzet

  63000 € do 105000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 100 m2
  Montažne kuće, Jastrebarsko

  72000 € do 120000 €

  Cijena, Tipska montažna kuće, 100 m2
  Montažne kuće, Balići

  81000 € do 135000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 60 m2
  Montažne kuće, Korenica

  46800 € do 78000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, cca 80m2
  Montažne kuće, Split

  63000 € do 105000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća prizemnica, 130 m2
  Montažne kuće, Cerna

  103500 € do 172500 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 110 m2
  Montažne kuće, Žrnovnica

  90000 € do 150000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 90 m2
  Montažne kuće, Babino Polje

  72000 € do 120000 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, 70 do 80 m2
  Montažne kuće, Sisak

  58500 € do 97500 €

  Cijena, Tipska montažna kuća, cca 70 - 80 m2
  Montažne kuće, Matulji

  54000 € do 90000 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Montažne kuće cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  248+ poduzeća za Montažne kuće
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu