Za područje

  Vrtne kućice

  Članak je pregledalo čak 47658+ korisnika
  Kućica predstavlja dodatni prostor za pohranu, kako opreme za sport i slobodno vrijeme, tako i vrtnog oruđa. U slučaju da je malo većih dimenzija, natkrivena kućica može služiti i kao mjesto za piknik.
  Stručni članak 47658
  omiljen
  Primjer drvene vrtne kućice, http://www.basici.hr/
  Imamo 202 izvođača za područje Vrtne kućice, šupe:

  Vrste kućica

  Najčešće su drvene, iako na izbor imamo zidane ili kućice željeznih konstrukcija. Kod odluke pri odabiru moramo paziti na sklad, dakle odabrati onu koja vizualno nabolje odgovara stambenom objektu.

  Najtraženije su drvene kućice zbog jednostavnog načina gradnje, a prirodni materijal od kojeg su izrađene uklapa se u biljni okoliš kao što je vrt. Drvo za izgradnju ovakve kućice valja impregnirati, dakle, adekvatno zaštititi. Obzirom na to da ona ujedno predstavlja i manji objekt, potrebno ju je pravilno temeljiti. Temelji mogu biti betonski ili drveni impregnirani.

  vrtnekucice2.jpg

  Stručni savjet tvrtke STESA HOME d.o.o. 


  Što sve nudi tvrtka STESA HOME d.o.o.?

  STESA HOME d.o.o. je poduzeće koje se osim izgradnje i montaže drvenih i vikend kućica,bavi preradom drveta i izradom dječjih vrtnih kućica,vrtnih sjenica,kućica za kućne ljubimce,drvarnice,pergole,saune,vrtne konstrukcije za tuševe i drvene njihaljke. Specijalizirani smo i za izradu drvenih konstrukcija,popravak i izradu krovišta i terasa. Sve radimo po narudžbi i u dogovoru sa potencijalnim investitorima. Posebnost je izrada kućica u gotičkom stilu,polukružnog oblika. Kućice se izrađuju kod nas u radioni i kao gotov proizvod transportiraju do mjesta predviđenog za njezin smještaj. Transport možemo organizirati mi ili investitor. Sve je stvar dogovora.

  Koliko vremenski traje izrada, proizvodnja drvene kuće?

  Proizvodnja drvene kućice traje 15 do 20 radnih dana,ali rok izvedbe ovisi prvenstveno o složenosti same izrade. Nije isti rok izvedbe za kućicu prizemnici od 20 m2 ili 50 sa terasom i galerijom što izradu kućice čini zahtjevnijom za izradu.

  Čime se pokriva krov?

  Kućice mogu biti pokrivene šindrom,crijepom,limom ili krovnim panelima, ovisno o vrsti i poziciji kućice. Šindra kao pokrov se stavlja na kućice sa strmim kosinama zbog područja u kojima su velike količine oborina.

  Ima li drvena kuća nekakvu kemijsku zaštitu?

  Da bi se drvo zaštitilo od vanjskih utjecaja, koristi se impregnacija protiv nametnika i lazura kao zaštita.

  Savjet svima koji se odluče za drvenu kućicu je da se nakon godinu - dvije kućica mora ponovno zaštiti od vanjskih utjecaja čime se produžuje njezin vijek trajanja. Na svaku izrađenu kućicu investitor dobiva garanciju da zadovoljavaju sve standardne građevinske uvjete. Našim kupcima pomažemo savjetima kako riješiti probleme vezane za izbor materijala ili idejna rješenja vezana uz sam izgled kućice. 

  G-din Stjepan Kalničanec, STESA HOME d.o.o. 


  Kada želimo trajnije rješenje, dakle objekt kojem nije potrebno puno održavanja, odlučujemo se za zidane tipove ovakvih kuća. U tom je slučaju ona estetski manje privlačna, a uz to, mora imati betonske temelje i odgovarajući nacrt.

  Moguće je izabrati i kućicu metalne konstrukcije koju možemo prebojati u željenu boju. Dakle, one izrađene u metalu ili aluminiju bliže su industrijskoj varijanti, te se za njih opredjeljujemo kada je i sam stambeni objekt izgrađen u istoimenom stilu, pa međusobno skladno funkcioniraju. Opisani objekti vrlo se rijetko uklapaju u vrtni prostor jer se kao strani element u potpunosti protive prirodnom okolišu.

  Kućica od fiberglassa, tzv. stakloplastike, koja se jednostavno postavlja i lako održava, isto tako može biti pravi odabir za vaš vrt. Ima slične karakteristike kao metalna kućica, praktična je, ali također nedovoljno kompatibilna s okolinom. Iz tog je razloga najčešće posljednja na listi želja naših korisnika.

  Možete nam poslati upit ili nam postaviti pitanje.

  vrtnekucice3.jpg

  Stručni članak 47658
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 202 izvođača za područje Vrtne kućice, šupe:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija