Tende za terase, balkone cijene

Cijena tende ili pergole ovisi o veličini, vrsti konstrukcije, platna, načinu zatvaranja (ručno, motorno, automatsko) i naravno izvođaču. Za prosječnu nijansu izdvojit ćete od 700-1400 kn. Cijena za klasične tende za terasu ili tende za balkone, s montažom, iznosi oko 1000 kn/m2. Pergola je najteža, a i najskuplja varijanta. Za čeličnu pergolu prekrivenu platnom, dimenzija 3m x 3m, izdvojit ćete oko 3500 kn.

Kome povjeriti izradu/postavljanje tende? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

BALKONSKE TENDE CIJENA


Tenda za balkon cijena. Cijena za izradu i montažu tende za balkon dimenzije 350 x 250 cm

5000.00 KN/kom

VRLO NISKA CIJENA
KN/kom

SREDNJA CIJENA
7200.00 KN/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Tende za terase, balkone cijene

DRUGE CIJENE ZA TENDE

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

ALU tenda za terasu

Cijena za ALU tende za terasu s akril platnom. Cijena za dobavu i montažu ALU tende za terase s akril platnom dimenzija 550 x 250 cm


KN

KN/kom

kom
upit

Platno za tendu

Cijena za izradu i montažu platna na postojeću konstrukciju dimenzija 4 x 2 m


KN

KN/kom

kom
upit

Kazetne tende cijena

Cijena kazetne tende. Cijena dobave kazetne tende dimenzija 450 x 300 cm.


KN

KN/kom

kom
upit

Pergola tende cijena

Cijena pergola tende. Cijena dobave pergola tende s motoriziranim krovom dimenzija 3x3 m


KN

KN/kom

kom
upit

Tende za terase cijena

Cijena tende za terasu od aluminija. Cijena tende s motoriziranim krovom dimenzija 3x6 m


KN

KN/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Tende, markize – sve što trebate znati

1. Što trebate znati prije kupnje tende ili markize?

Uz tendu, vaš će kut balkona ili terase biti još ugodniji i učinkovitiji tijekom cijele godine.

1.1. Kvaliteta ugrađenih materijala

S obzirom na snažnu izloženost tende vremenskim uvjetima i vanjskim elementima, za trajnost i upotrebljivost veoma je važno da su svi ugrađeni materijali visoke kvalitete. Sljedeće čimbenike treba uzeti u obzir:

- gdje ćemo staviti tendu (na balkon, terasu itd.)

- dimenzije tende (koju duljinu želimo, širina tende itd.) ovise o tome kakva nam je konstrukcija i snaga potrebna

- koliki kapacitet nosi postojeća podloga na koju ćemo postaviti tendu?

40903430_m.jpg

1.2. Izbor

Možete odabrati bilo koju vrstu tende prema vašim potrebama i željama.

Način uporabe

Sve vrste tenda mogu se upotrebljavati ručno, ali danas sve više kupaca radije upotrebljava motorne tende, koje su udobnije. Motorom se može upravljati pomoću prekidača ili daljinskog upravljača. Najnoviji sustavi također pružaju nadograđeno upravljanje, koje je povezano s vašim telefonom ili tabletom. Daljinsko upravljanje često se kombinira s raznim sigurnosnim senzorima (vjetar, sunce, kiša...). Senzor se automatski isključuje kada puše vjetar ili pada kiša. Kad sunce zasja, automatski se ponovno uključuje.

Svojstva materijala

Možete odabrati boju i kvalitetu materijala kao i mnoga druga obilježja. Zbog trajnosti i dobrih toplinskih karakteristika, preporučuje se akril koji se izrađuje u boji kako bi se spriječilo blijeđenje. Također je nanoimpregniran, zbog čega sprječava prljavštinu da prodre u tkaninu. Također se preporučuje da tkanina ima teflonski premaz. Materijal treba imati optimalan omjer zatamnjenja i zaštite od UV zraka.

Materijal konstrukcije i mehanizma

Preporučuje se da svi dijelovi konstrukcije tende budu izrađeni od visokokvalitetnog ekstrudiranog aluminija koji je obojen praškastim elektrostatičkim premazom. Uz pravilnu kvalitetu mehanizma, tkanina se neće uništiti. Stoga je važno da se nakon nekoliko godina uporabe može zamijeniti samo tkanina.

1.3. Tenda i održavanje

Ako želite produžiti vijek trajanja tende i izbjeći troškove popravka, tenda se mora pravilno i redovito održavati. Slijedite ove savjete:

- Kod jakog vjetra, kiše ili snijega, tende se moraju umotati ili posložiti.

- Pukotine ili rupe koje primijetite treba popraviti prije nego što se prošire.

- Metalni elementi tende moraju se povremeno pregledavati i po potrebi preispitati.

- Točkice za tende treba redovito čistiti blagim sredstvom za čišćenje i mekom krpom.

- Preporučuje se periodično (redovito) čišćenje gornje strane tende čistom vodom.

- Donju stranu treba redovito čistiti četkom.

1.4. Tenda i njen vijek trajanja

Unatoč dugom vijeku trajanja tende, korisno je razmotriti određene uvjete koji mogu dugoročno oštetiti tendu:

- Držite biljke poput vinove loze i grmlja daleko od tende. Mnoge biljke sadrže kiseline koje mogu oštetiti tendu.

- Kada su vanjske temperature ispod nule, bolje je ne odvijati/zamotavati tende.

- Nikada ne čistite tendu grubim četkama i jakim sredstvima za čišćenje.

- Roštilj, grijač na plin i drugi izvori topline nikada ne smiju biti u blizini platna tende.

- Nikada ne uvijajte tendu ako je mokra. Zbog vlage, na platnu se pojavljuju mrlje.

- Ptičji izmet, trulo lišće, tlo itd. po mogućnosti uklonite odmah s platna jer se mogu brzo formirati mrlje.

2. Odabir ponuditelja za tende

S obzirom na velik broj ponuditelja tenda ili markiza na tržištu, svakako je pametno upoznati ih i dobiti što više različitih ponuda.

2.1. Jamstvo

Jamstvo je najbolji dokaz kvalitete proizvoda. Dobavljači kvalitetnih tendi nude vam dvogodišnje ili višegodišnje jamstvo na odabrane proizvode (12 mjeseci na električne motore). Za to vrijeme tende na prozorima trebaju biti besprijekorne, kako po izgledu, tako i po upotrebljivosti.

2.2. Vlastita montažna ekipa i servis

Kvaliteta tende može se osigurati samo ako je pravilno i profesionalno ugrađena. Veoma je važno da ponuditelj pruža vlastitu profesionalno obučenu instalacijsku ekipu. Istodobno, također je važno da se zajamči usluga kupca kod isporuke rezervnih dijelova.

2.3. Certifikati

Važno je hoće li će vam ponuditelj dostaviti ili u trenutku instalacije izdati sve certifikate i tehničke specifikacije proizvoda.

3. Vrste tenda ili markiza

3.1. Klasična tenda

Ovo je najčešća i jednostavna vrsta tende. Klasična tenda je tenda s aluminijskim opružnim krakovima i namotanom cijevi na kojoj je poduprto platno. Prednost ove tende je što se jednostavno odmotava i uvija. U presavijenom položaju zauzima malo prostora. Može biti ručna ili na motorni pogon. Najbolje je ugraditi klasičnu tendu bez kaseta ispod postojeće nadstrešnice ili betonske ploče. Može se i montirati na strop ili zid, a možete kontrolirati nagib tende (do 60 ili više stupnjeva) kako biste prilagodili hlad prema smjeru Sunčevih zraka.

3.2. Polukasetna i kasetna tenda

Kasetna tenda razlikuje se od klasične po tome što je cijev za namatanje s tkaninom, kao i struktura (ruke) uvijena i spremljena u aluminijsku kasetu otpornu na koroziju. Na taj način su svi dijelovi tende zaštićeni od vanjskih utjecaja, što uvelike utječe na produljenje njezina vijeka trajanja. U slučaju polukasetne tende, u kasetu se stavlja samo namotana cijev s platnom, a konstrukcija ostaje otvorena.

3.3. Prozorska i balkonska tenda

Kao što piše u nazivu, to su tende koje se mogu postaviti na otvore prozora, balkona i svuda gdje nije potrebno proširenje tende. Kao i kod klasične tende, ona se lagano oslanja na zavojitu cijev s donjim krakovima koji tendu drže dalje od prozora.

3.4. Kupolasta tenda

To su tende u obliku kupole koje djeluju kao nadstrešnice nad prozorima ili vratima. Mogu zasjeniti i manje balkone. Tende se upotrebljavaju u kući za nadstrešnice nad prozorima i vratima, ali i za zasjenjenje balkona. Maksimalni domet kupolaste tende je 2 metra, a duljina može biti veća od 7 metara.

3.5. Krovna i fasadna tenda

Krovnim i fasadnim tendama možemo zasjeniti velike staklene površine krovova ili fasada, osobito u vrtovima zimi. Takve se tende mogu modularno kombinirati. Mogu se montirati na unutarnjoj ili vanjskoj strani staklene površine.

3.6. Pergola tende za terase

Moderne zgrade s većim terasama uključuju i posebno dizajnirane pergola tende koje štite od sunca i drugih vremenskih uvjeta. Pergole mogu biti samostojeće ili usidrene na postojeći objekt. Razlikuju se i po sustavu slaganja.

4. Postupak naručivanja i ugradnje tende ili markize

4.1. Narudžba za tende

Po dogovoru u salonu obratit će vam se prodavač radi odabira tende te će vam pomoći pronaći najbolje rješenje prema vašim željama i potrebama. Kod kuće će vam predstaviti sve varijante i savjetovati vas o prednostima i razlikama između različitih mogućih implementacija tende. Također će obaviti sva potrebna mjerenja. Prema ugovoru, pripremit će informativnu ponudu. Nakon potvrde, obično najkasnije u roku od 30 dana, slijedi proizvodnja tende i montiranje.

4.2. Montiranje tende

Tende se mogu montirati na različitim površinama. Najčešće na drvu, betonu, špirovima, šupljim ciglama, raznim metalnim potporama i konstrukcijama. Moguća je i ugradnja na izolirane zidove, stare problematične zidove itd. Kvalitetni ponuđači obično imaju svoje timove za montažu koji su stručno osposobljeni za instalaciju i posjeduju odgovarajuće znanje za reagiranje na mnoge nepredviđene situacije. Električne instalacije izvodi ovlašteni stručnjak. Ugradnja tende se obavlja u jednom danu, obično ne traje dulje od nekoliko sati.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA I MONTAŽA TENDE

Potrebna izrada i montaža tende koja se povlači na dolje. Dimenzije su cca 100x 250 cm i cca 160 x 250 cm 9450 KN do 15750 KN


........

IZRADA I MONTAŽA TENDE

Potrebna izrada i montaža tende balkon/terasa na ulazu u stan. Otvorena loggia, ukupne dužine cca 10m, sa vratima. lijeva mjera do vrata je 3,63m, desno od vrata 5,08m, dubina te loggie je 1,26m. Neznam koja bi dužina tende trebala. Također mi teba savijet dali staviti jednu tendu ili dvije..zbog ulaska u stan. 6300 KN do 10500 KN


........

IZRADA NADSTREŠNICA ZA TERASU I AUTO

Potrebna izrada jedne nadstrešnice iznad garaže,a jedna će se pričvrstiti za kontejner.
Točne mjere se još moraju utvrditi prema standardu.
Terasa će imati 3 ili 4 metalna nosača visine
cca 220cm, širine cca 500cm,a dužine cca 400cm.
Ovisno o troškovima, možda bismo imali narudžbu za nadstrešnicu za 2 auta. 5040 KN do 8400 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE, CCA 270 CM
Tende, Rijeka

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA KAZETNE TENDE, 5 X 3 M
Tende, Makarska

2362.5 KN do 3937.5 KN

CIJENA, MONTAŽA TENDE, CCA 4 M
Tende, Zagreb

337.5 KN do 562.5 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KAZETNE BALKONSKE TENDE, CCA 400 X 350 CM
Tende, Trsteno

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA ROLO TENDE, CCA 2M
Tende, Donji Muć

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZMJENA PLATNA NA KUPOLASTOJ TENDI, 250X80, CCA 250 X 80CM
Tende, Zagreb

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE, CCA 65 X 500 CM
Tende, Rovinj

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, ALUMINIJSKE TENDE ZA BALKONE, 2 KOM
Tende, Zadar

9450 KN do 15750 KN

CIJENA, TENDU ZA TARASU, 7 X 3 M
Tende, Dubrovnik

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZMJENA PLATNA NA TENDI, CCA 5,40 X 2,50 M
Tende, Bakar

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE, CCA 4 X 4 M
Tende, Zagreb

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, TENDA ZA BALKON, 2,5 M ŠIRINE
Tende, Sesvete

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA VERTIKALNA TENDA ZA TERASU, CCA 475 X 300 CM
Tende, Buzet

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KAZETNE TENDE, CCA 8 X 1.5 M
Tende, Zagreb

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE, CCA 250 X 230 CM
Tende, Rijeka

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA BALKONSKE TENDE, CCA 380 X 150 CM
Tende, Ivanic Grad

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KAZETNE TENDE, CCA 345 X 150 CM
Tende, Peroj

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE, TENDE-2 KOM
Tende, Crikvenica

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA KAZETNE TENDE I SCREEN ROLO , KAZETNA TENDA CCA 400 X 250 CM SCREEN ROLO CCA 400 X 150 CM.
Tende, Malinska

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA BALKONSKE TENDE, CCA 350 X 250 CM
Tende, Osijek

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE, CCA 4.6 X 5 M
Tende, Crikvenica

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA TENDE, 6 X 3 M
Tende, Zagreb-dio

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA TENDE, PO POPISU
Tende, Matulji

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, ZATVARANJE TERASE CERADOM, CCA 30 M2
Tende, Lipovljani

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, NABAVA I MONTAŽA BALKONSKE TENDE, CCA 2.6 M
Tende, Pula

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, ZATVARANJE NADSTREŠNICE CERADOM , PO POPISU
Tende, Osijek

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, ZATVARANJE BALKONA POKRETNIM TENDAMA, PO POPISU
Tende, Medulin

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE PLATNA NA TENDU, CCA 3 X 3 M
Tende, Zagreb

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, ZAMJENA PLATNA NA TENDI, CCA 4 X 3 M
Tende, Sinj

3037.5 KN do 5062.5 KN

CIJENA, MONTAŽA TENDE, CCA 5 X 3 M
Tende, Zagreb

1687.5 KN do 2812.5 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ZGLOBNE TENDE, CCA 2,30 × 2 M
Tende, Čibača

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, ZATVARANJE TERASE PVC CERADOM , CCA 20 M2
Tende, Butkovec

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA BALKONSKE TENDE, CCA 174 X 130 CM
Tende, Sesvetski Kraljevac

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA SKLOPIVE TENDE, CCA 5 X 6 M
Tende, Zadar

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, KROJENJE I ŠIVANJE SUNCOBRANA, CCA 3 X 3 M
Tende, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, DOBAVA PLATNA ZA TENDE, CCA 4 X 4 M
Tende, Makarska

6750 KN do 11250 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

TENDE CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

104+ PODUZEĆA ZA TENDE
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE TENDE?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana