Tende za terase, balkone cijene

Cijena tende ili pergole ovisi o veličini, vrsti konstrukcije, platna, načinu zatvaranja (ručno, motorno, automatsko) i naravno izvođaču. Za prosječnu nijansu izdvojit ćete od 90-180 EUR. Cijena za klasične tende za terasu ili tende za balkone, s montažom, iznosi oko 130 EUR/m2. Pergola je najteža, a i najskuplja varijanta. Za čeličnu pergolu prekrivenu platnom, dimenzija 3m x 3m, izdvojit ćete oko 470 EUR.

Kome povjeriti izradu/postavljanje tende? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

BALKONSKE TENDE CIJENA


Tenda za balkon cijena. Cijena za izradu i montažu tende za balkon dimenzije 350 x 250 cm

663.13 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
954.91 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Tende za terase, balkone cijene

DRUGE CIJENE ZA TENDE

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

ALU tenda za terasu

Cijena za ALU tende za terasu s akril platnom. Cijena za dobavu i montažu ALU tende za terase s akril platnom dimenzija 550 x 250 cm€/kom

kom
upit

Platno za tendu

Cijena za izradu i montažu platna na postojeću konstrukciju dimenzija 4 x 2 m€/kom

kom
upit

Kazetne tende cijena

Cijena kazetne tende. Cijena dobave kazetne tende dimenzija 450 x 300 cm.€/kom

kom
upit

Pergola tende cijena

Cijena pergola tende. Cijena dobave pergola tende s motoriziranim krovom dimenzija 3x3 m€/kom

kom
upit

Tende za terase cijena

Cijena tende za terasu od aluminija. Cijena tende s motoriziranim krovom dimenzija 3x6 m€/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Tende, markize – sve što trebate znati

1. Što trebate znati prije kupnje tende ili markize?

Uz tendu, vaš će kut balkona ili terase biti još ugodniji i učinkovitiji tijekom cijele godine.

1.1. Kvaliteta ugrađenih materijala

S obzirom na snažnu izloženost tende vremenskim uvjetima i vanjskim elementima, za trajnost i upotrebljivost veoma je važno da su svi ugrađeni materijali visoke kvalitete. Sljedeće čimbenike treba uzeti u obzir:

- gdje ćemo staviti tendu (na balkon, terasu itd.)

- dimenzije tende (koju duljinu želimo, širina tende itd.) ovise o tome kakva nam je konstrukcija i snaga potrebna

- koliki kapacitet nosi postojeća podloga na koju ćemo postaviti tendu?

40903430_m.jpg

1.2. Izbor

Možete odabrati bilo koju vrstu tende prema vašim potrebama i željama.

Način uporabe

Sve vrste tenda mogu se upotrebljavati ručno, ali danas sve više kupaca radije upotrebljava motorne tende, koje su udobnije. Motorom se može upravljati pomoću prekidača ili daljinskog upravljača. Najnoviji sustavi također pružaju nadograđeno upravljanje, koje je povezano s vašim telefonom ili tabletom. Daljinsko upravljanje često se kombinira s raznim sigurnosnim senzorima (vjetar, sunce, kiša...). Senzor se automatski isključuje kada puše vjetar ili pada kiša. Kad sunce zasja, automatski se ponovno uključuje.

Svojstva materijala

Možete odabrati boju i kvalitetu materijala kao i mnoga druga obilježja. Zbog trajnosti i dobrih toplinskih karakteristika, preporučuje se akril koji se izrađuje u boji kako bi se spriječilo blijeđenje. Također je nanoimpregniran, zbog čega sprječava prljavštinu da prodre u tkaninu. Također se preporučuje da tkanina ima teflonski premaz. Materijal treba imati optimalan omjer zatamnjenja i zaštite od UV zraka.

Materijal konstrukcije i mehanizma

Preporučuje se da svi dijelovi konstrukcije tende budu izrađeni od visokokvalitetnog ekstrudiranog aluminija koji je obojen praškastim elektrostatičkim premazom. Uz pravilnu kvalitetu mehanizma, tkanina se neće uništiti. Stoga je važno da se nakon nekoliko godina uporabe može zamijeniti samo tkanina.

1.3. Tenda i održavanje

Ako želite produžiti vijek trajanja tende i izbjeći troškove popravka, tenda se mora pravilno i redovito održavati. Slijedite ove savjete:

- Kod jakog vjetra, kiše ili snijega, tende se moraju umotati ili posložiti.

- Pukotine ili rupe koje primijetite treba popraviti prije nego što se prošire.

- Metalni elementi tende moraju se povremeno pregledavati i po potrebi preispitati.

- Točkice za tende treba redovito čistiti blagim sredstvom za čišćenje i mekom krpom.

- Preporučuje se periodično (redovito) čišćenje gornje strane tende čistom vodom.

- Donju stranu treba redovito čistiti četkom.

1.4. Tenda i njen vijek trajanja

Unatoč dugom vijeku trajanja tende, korisno je razmotriti određene uvjete koji mogu dugoročno oštetiti tendu:

- Držite biljke poput vinove loze i grmlja daleko od tende. Mnoge biljke sadrže kiseline koje mogu oštetiti tendu.

- Kada su vanjske temperature ispod nule, bolje je ne odvijati/zamotavati tende.

- Nikada ne čistite tendu grubim četkama i jakim sredstvima za čišćenje.

- Roštilj, grijač na plin i drugi izvori topline nikada ne smiju biti u blizini platna tende.

- Nikada ne uvijajte tendu ako je mokra. Zbog vlage, na platnu se pojavljuju mrlje.

- Ptičji izmet, trulo lišće, tlo itd. po mogućnosti uklonite odmah s platna jer se mogu brzo formirati mrlje.

2. Odabir ponuditelja za tende

S obzirom na velik broj ponuditelja tenda ili markiza na tržištu, svakako je pametno upoznati ih i dobiti što više različitih ponuda.

2.1. Jamstvo

Jamstvo je najbolji dokaz kvalitete proizvoda. Dobavljači kvalitetnih tendi nude vam dvogodišnje ili višegodišnje jamstvo na odabrane proizvode (12 mjeseci na električne motore). Za to vrijeme tende na prozorima trebaju biti besprijekorne, kako po izgledu, tako i po upotrebljivosti.

2.2. Vlastita montažna ekipa i servis

Kvaliteta tende može se osigurati samo ako je pravilno i profesionalno ugrađena. Veoma je važno da ponuditelj pruža vlastitu profesionalno obučenu instalacijsku ekipu. Istodobno, također je važno da se zajamči usluga kupca kod isporuke rezervnih dijelova.

2.3. Certifikati

Važno je hoće li će vam ponuditelj dostaviti ili u trenutku instalacije izdati sve certifikate i tehničke specifikacije proizvoda.

3. Vrste tenda ili markiza

3.1. Klasična tenda

Ovo je najčešća i jednostavna vrsta tende. Klasična tenda je tenda s aluminijskim opružnim krakovima i namotanom cijevi na kojoj je poduprto platno. Prednost ove tende je što se jednostavno odmotava i uvija. U presavijenom položaju zauzima malo prostora. Može biti ručna ili na motorni pogon. Najbolje je ugraditi klasičnu tendu bez kaseta ispod postojeće nadstrešnice ili betonske ploče. Može se i montirati na strop ili zid, a možete kontrolirati nagib tende (do 60 ili više stupnjeva) kako biste prilagodili hlad prema smjeru Sunčevih zraka.

3.2. Polukasetna i kasetna tenda

Kasetna tenda razlikuje se od klasične po tome što je cijev za namatanje s tkaninom, kao i struktura (ruke) uvijena i spremljena u aluminijsku kasetu otpornu na koroziju. Na taj način su svi dijelovi tende zaštićeni od vanjskih utjecaja, što uvelike utječe na produljenje njezina vijeka trajanja. U slučaju polukasetne tende, u kasetu se stavlja samo namotana cijev s platnom, a konstrukcija ostaje otvorena.

3.3. Prozorska i balkonska tenda

Kao što piše u nazivu, to su tende koje se mogu postaviti na otvore prozora, balkona i svuda gdje nije potrebno proširenje tende. Kao i kod klasične tende, ona se lagano oslanja na zavojitu cijev s donjim krakovima koji tendu drže dalje od prozora.

3.4. Kupolasta tenda

To su tende u obliku kupole koje djeluju kao nadstrešnice nad prozorima ili vratima. Mogu zasjeniti i manje balkone. Tende se upotrebljavaju u kući za nadstrešnice nad prozorima i vratima, ali i za zasjenjenje balkona. Maksimalni domet kupolaste tende je 2 metra, a duljina može biti veća od 7 metara.

3.5. Krovna i fasadna tenda

Krovnim i fasadnim tendama možemo zasjeniti velike staklene površine krovova ili fasada, osobito u vrtovima zimi. Takve se tende mogu modularno kombinirati. Mogu se montirati na unutarnjoj ili vanjskoj strani staklene površine.

3.6. Pergola tende za terase

Moderne zgrade s većim terasama uključuju i posebno dizajnirane pergola tende koje štite od sunca i drugih vremenskih uvjeta. Pergole mogu biti samostojeće ili usidrene na postojeći objekt. Razlikuju se i po sustavu slaganja.

4. Postupak naručivanja i ugradnje tende ili markize

4.1. Narudžba za tende

Po dogovoru u salonu obratit će vam se prodavač radi odabira tende te će vam pomoći pronaći najbolje rješenje prema vašim željama i potrebama. Kod kuće će vam predstaviti sve varijante i savjetovati vas o prednostima i razlikama između različitih mogućih implementacija tende. Također će obaviti sva potrebna mjerenja. Prema ugovoru, pripremit će informativnu ponudu. Nakon potvrde, obično najkasnije u roku od 30 dana, slijedi proizvodnja tende i montiranje.

4.2. Montiranje tende

Tende se mogu montirati na različitim površinama. Najčešće na drvu, betonu, špirovima, šupljim ciglama, raznim metalnim potporama i konstrukcijama. Moguća je i ugradnja na izolirane zidove, stare problematične zidove itd. Kvalitetni ponuđači obično imaju svoje timove za montažu koji su stručno osposobljeni za instalaciju i posjeduju odgovarajuće znanje za reagiranje na mnoge nepredviđene situacije. Električne instalacije izvodi ovlašteni stručnjak. Ugradnja tende se obavlja u jednom danu, obično ne traje dulje od nekoliko sati.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA PROZORSKE TENDE NA PEČENJARI


Potrebna izrada i ugradnja tende iznad pečenjare.

Dimenzije su cca 6 x 4 metra. 9450 € do 15750 €


........

MONTAŽA DVIJU KAZETNIH TENDI,1 ŠIRINA 3M I 1 ŠIRINA 4,5M

Potrebna izrada i montaža kazetnih tendi dimenzija 1 x 3 m i 1 x 4,5 m. 12600 € do 21000 €


........

IZRADA VERTIKALNE TENDE

Balkonske vanjske tende dim 130x160 cm x 4 kom sa ojacañjem pocinc. 18900 € do 31500 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE ZA LOĐU , 3,50 X 2,00 M
Tende, Zagreb

450 € do 750 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE ZA TERASU, 550 X 250 CM
Tende, Odra

630 € do 1050 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA SCREEN TENDI, 1X - 4000 X 2650 MM I 1 X - 1465 X 2650 MM
Tende, Zagreb

1350 € do 2250 €

CIJENA, ZGLOBNA TENDA ZA TERASU, 5X2 M
Tende, Stubičke Toplice

900 € do 1500 €

CIJENA, TENDA , 2,5 M
Tende, Rijeka

540 € do 900 €

CIJENA, TENDA, 3 X 1.5 M
Tende, Zagreb

630 € do 1050 €

CIJENA, IZRADA TENDE ZA BALKON, PANELNE ZAVJESE I KOMARNIKA, MOMARNICI-3 KD TENDA-1 KD ZAVJESA-1 KD
Tende, Pavićini

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE ZA LOĐU NA SPUŠTANJE., CCA 4 X 1.5 M
Tende, Polje Krapinsko

630 € do 1050 €

CIJENA, IZRADA KAZETNE TENDE ZA TERASU , 450 X 300 CM
Tende, Kloštar Ivanić

900 € do 1500 €

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE PLATNA NA SUNCOBRAN, FI 1,5 M
Tende, Krasica

450 € do 750 €

CIJENA, ZAMJENA RUKE NA KONZOLNOJ TENDI, TENDE-2 KD
Tende, Split

90 € do 150 €

CIJENA, TENDA ZA BALKON, Š. CCA 4 M, IZBAČAJ CCA 2,5 - 3 M. TRAKASTI UZORAK.
Tende, Bogovići

630 € do 1050 €

CIJENA, TENDA ZA GLISER, PO POPISU
Tende, Varaždinske Toplice

270 € do 450 €

CIJENA, TENDA ZA TERASA , 1100×490
Tende, Medveja

1350 € do 2250 €

CIJENA, PROMJENA PLATNA NA TENDI, CCA 12 M2
Tende, Primošten

450 € do 750 €

CIJENA, POKROV ZA BAZEN, CCA 6 X 3 M
Tende, Malinska

1350 € do 2250 €

CIJENA, ZATVARANJE TERASE, CCA 40 M2
Tende, Batina

1350 € do 2250 €

CIJENA, ZATVARANJE TERASE CERADOM, CCA 5 X 6 M
Tende, Glina

900 € do 1500 €

CIJENA, MONTAŽA ZIDNE ZGLOBNE TENDE, CCA 3 X 2 M
Tende, Split

90 € do 150 €

CIJENA, ZATVARANJE TERESE SA ROLO CERADOM, CCA 15 M2
Tende, Ivanovac

900 € do 1500 €

CIJENA, ZAMJENA PLATNA NA TENDI, CCA 4 X 3 M
Tende, Podstrana

450 € do 750 €

CIJENA, DOBAVA PLATNA ZA TENDU, CCA 4X 8 M
Tende, Stojdraga

450 € do 750 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE, 315*200 CM
Tende, Savudrija

630 € do 1050 €

CIJENA, IZRADA TENDE ZA TERASU, CCA 7 X 7 M
Tende, Plano

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE, CCA 40 M2
Tende, Mali Lošinj

2700 € do 4500 €

CIJENA, UGRADNJA TENDA, 3 X 1, 2 M
Tende, Rovinj

90 € do 150 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENDE, CCA 3.6 X 6 M
Tende, Zagreb

630 € do 1050 €

CIJENA, MONTAŽA KASETNE TENDE, 350 X 300 CM
Tende, Krk

90 € do 150 €

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE PLATNA NA TENDU, 6 - 7,5 M2
Tende, Zagreb

450 € do 750 €

CIJENA, ZATVARANJE TERASE CERADOM, CCA 4 X 2 M
Tende, Našice

630 € do 1050 €

CIJENA, IZRADA TENDE, CCA 9 M2
Tende, Osijek

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA TENTE ZA TERASU, CCA 315 X 415 CM 4 KD
Tende, Bol

2250 € do 3750 €

CIJENA, PERGOLA ZA TERASU, D X Š X V = 394 X 450 X 288 CM
Tende, Susedgrad

2250 € do 3750 €

CIJENA, IZRADA TENDE NA TERASI, TERASA CCA 24 M2
Tende, Funtana

900 € do 1500 €

CIJENA, ZATVARANJE TERASE CERADOM, 260×155 CM
Tende, Rakitje, Bestovje

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA BALKONSKE TENDE, CCA 20 M2
Tende, Uble

2700 € do 4500 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Tende CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

123+ PODUZEĆA ZA TENDE
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE TENDE?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau | Sva prava zadržana