Za područje

  Tende za terase, balkone cijene

  Cijena tende ili pergole ovisi o veličini, vrsti konstrukcije, platna, načinu zatvaranja (ručno, motorno, automatsko) i naravno izvođaču. Za prosječnu nijansu izdvojit ćete od 90-180 EUR. Cijena za klasične tende za terasu ili tende za balkone, s montažom, iznosi oko 130 EUR/m2. Pergola je najteža, a i najskuplja varijanta. Za čeličnu pergolu prekrivenu platnom, dimenzija 3m x 3m, izdvojit ćete oko 470 EUR.

  Kome povjeriti izradu/postavljanje tende? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Balkonske tende cijena


  Tenda za balkon cijena. Cijena za izradu i montažu tende za balkon dimenzije 350 x 250 cm

  663.13 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  €/kom

  SREDNJA CIJENA
  954.91 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Tende

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  ALU tenda za terasu

  Cijena za ALU tende za terasu s akril platnom. Cijena za dobavu i montažu ALU tende za terase s akril platnom dimenzija 550 x 250 cm


  kom

  €/kom

  Kazetne tende cijena

  Cijena kazetne tende. Cijena dobave kazetne tende dimenzija 450 x 300 cm.


  kom

  €/kom

  Pergola tende cijena

  Cijena pergola tende. Cijena dobave pergola tende s motoriziranim krovom dimenzija 3x3 m


  kom

  €/kom

  Platno za tendu

  Cijena za izradu i montažu platna na postojeću konstrukciju dimenzija 4 x 2 m


  kom

  €/kom

  Tende za terase cijena

  Cijena tende za terasu od aluminija. Cijena tende s motoriziranim krovom dimenzija 3x6 m


  kom

  €/kom

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Tende, markize – sve što trebate znati

  1. Što trebate znati prije kupnje tende ili markize?

  Uz tendu, vaš će kut balkona ili terase biti još ugodniji i učinkovitiji tijekom cijele godine.

  1.1. Kvaliteta ugrađenih materijala

  S obzirom na snažnu izloženost tende vremenskim uvjetima i vanjskim elementima, za trajnost i upotrebljivost veoma je važno da su svi ugrađeni materijali visoke kvalitete. Sljedeće čimbenike treba uzeti u obzir:

  - gdje ćemo staviti tendu (na balkon, terasu itd.)

  - dimenzije tende (koju duljinu želimo, širina tende itd.) ovise o tome kakva nam je konstrukcija i snaga potrebna

  - koliki kapacitet nosi postojeća podloga na koju ćemo postaviti tendu?

  40903430_m.jpg

  1.2. Izbor

  Možete odabrati bilo koju vrstu tende prema vašim potrebama i željama.

  Način uporabe

  Sve vrste tenda mogu se upotrebljavati ručno, ali danas sve više kupaca radije upotrebljava motorne tende, koje su udobnije. Motorom se može upravljati pomoću prekidača ili daljinskog upravljača. Najnoviji sustavi također pružaju nadograđeno upravljanje, koje je povezano s vašim telefonom ili tabletom. Daljinsko upravljanje često se kombinira s raznim sigurnosnim senzorima (vjetar, sunce, kiša...). Senzor se automatski isključuje kada puše vjetar ili pada kiša. Kad sunce zasja, automatski se ponovno uključuje.

  Svojstva materijala

  Možete odabrati boju i kvalitetu materijala kao i mnoga druga obilježja. Zbog trajnosti i dobrih toplinskih karakteristika, preporučuje se akril koji se izrađuje u boji kako bi se spriječilo blijeđenje. Također je nanoimpregniran, zbog čega sprječava prljavštinu da prodre u tkaninu. Također se preporučuje da tkanina ima teflonski premaz. Materijal treba imati optimalan omjer zatamnjenja i zaštite od UV zraka.

  Materijal konstrukcije i mehanizma

  Preporučuje se da svi dijelovi konstrukcije tende budu izrađeni od visokokvalitetnog ekstrudiranog aluminija koji je obojen praškastim elektrostatičkim premazom. Uz pravilnu kvalitetu mehanizma, tkanina se neće uništiti. Stoga je važno da se nakon nekoliko godina uporabe može zamijeniti samo tkanina.

  1.3. Tenda i održavanje

  Ako želite produžiti vijek trajanja tende i izbjeći troškove popravka, tenda se mora pravilno i redovito održavati. Slijedite ove savjete:

  - Kod jakog vjetra, kiše ili snijega, tende se moraju umotati ili posložiti.

  - Pukotine ili rupe koje primijetite treba popraviti prije nego što se prošire.

  - Metalni elementi tende moraju se povremeno pregledavati i po potrebi preispitati.

  - Točkice za tende treba redovito čistiti blagim sredstvom za čišćenje i mekom krpom.

  - Preporučuje se periodično (redovito) čišćenje gornje strane tende čistom vodom.

  - Donju stranu treba redovito čistiti četkom.

  1.4. Tenda i njen vijek trajanja

  Unatoč dugom vijeku trajanja tende, korisno je razmotriti određene uvjete koji mogu dugoročno oštetiti tendu:

  - Držite biljke poput vinove loze i grmlja daleko od tende. Mnoge biljke sadrže kiseline koje mogu oštetiti tendu.

  - Kada su vanjske temperature ispod nule, bolje je ne odvijati/zamotavati tende.

  - Nikada ne čistite tendu grubim četkama i jakim sredstvima za čišćenje.

  - Roštilj, grijač na plin i drugi izvori topline nikada ne smiju biti u blizini platna tende.

  - Nikada ne uvijajte tendu ako je mokra. Zbog vlage, na platnu se pojavljuju mrlje.

  - Ptičji izmet, trulo lišće, tlo itd. po mogućnosti uklonite odmah s platna jer se mogu brzo formirati mrlje.

  2. Odabir ponuditelja za tende

  S obzirom na velik broj ponuditelja tenda ili markiza na tržištu, svakako je pametno upoznati ih i dobiti što više različitih ponuda.

  2.1. Jamstvo

  Jamstvo je najbolji dokaz kvalitete proizvoda. Dobavljači kvalitetnih tendi nude vam dvogodišnje ili višegodišnje jamstvo na odabrane proizvode (12 mjeseci na električne motore). Za to vrijeme tende na prozorima trebaju biti besprijekorne, kako po izgledu, tako i po upotrebljivosti.

  2.2. Vlastita montažna ekipa i servis

  Kvaliteta tende može se osigurati samo ako je pravilno i profesionalno ugrađena. Veoma je važno da ponuditelj pruža vlastitu profesionalno obučenu instalacijsku ekipu. Istodobno, također je važno da se zajamči usluga kupca kod isporuke rezervnih dijelova.

  2.3. Certifikati

  Važno je hoće li će vam ponuditelj dostaviti ili u trenutku instalacije izdati sve certifikate i tehničke specifikacije proizvoda.

  3. Vrste tenda ili markiza

  3.1. Klasična tenda

  Ovo je najčešća i jednostavna vrsta tende. Klasična tenda je tenda s aluminijskim opružnim krakovima i namotanom cijevi na kojoj je poduprto platno. Prednost ove tende je što se jednostavno odmotava i uvija. U presavijenom položaju zauzima malo prostora. Može biti ručna ili na motorni pogon. Najbolje je ugraditi klasičnu tendu bez kaseta ispod postojeće nadstrešnice ili betonske ploče. Može se i montirati na strop ili zid, a možete kontrolirati nagib tende (do 60 ili više stupnjeva) kako biste prilagodili hlad prema smjeru Sunčevih zraka.

  3.2. Polukasetna i kasetna tenda

  Kasetna tenda razlikuje se od klasične po tome što je cijev za namatanje s tkaninom, kao i struktura (ruke) uvijena i spremljena u aluminijsku kasetu otpornu na koroziju. Na taj način su svi dijelovi tende zaštićeni od vanjskih utjecaja, što uvelike utječe na produljenje njezina vijeka trajanja. U slučaju polukasetne tende, u kasetu se stavlja samo namotana cijev s platnom, a konstrukcija ostaje otvorena.

  3.3. Prozorska i balkonska tenda

  Kao što piše u nazivu, to su tende koje se mogu postaviti na otvore prozora, balkona i svuda gdje nije potrebno proširenje tende. Kao i kod klasične tende, ona se lagano oslanja na zavojitu cijev s donjim krakovima koji tendu drže dalje od prozora.

  3.4. Kupolasta tenda

  To su tende u obliku kupole koje djeluju kao nadstrešnice nad prozorima ili vratima. Mogu zasjeniti i manje balkone. Tende se upotrebljavaju u kući za nadstrešnice nad prozorima i vratima, ali i za zasjenjenje balkona. Maksimalni domet kupolaste tende je 2 metra, a duljina može biti veća od 7 metara.

  3.5. Krovna i fasadna tenda

  Krovnim i fasadnim tendama možemo zasjeniti velike staklene površine krovova ili fasada, osobito u vrtovima zimi. Takve se tende mogu modularno kombinirati. Mogu se montirati na unutarnjoj ili vanjskoj strani staklene površine.

  3.6. Pergola tende za terase

  Moderne zgrade s većim terasama uključuju i posebno dizajnirane pergola tende koje štite od sunca i drugih vremenskih uvjeta. Pergole mogu biti samostojeće ili usidrene na postojeći objekt. Razlikuju se i po sustavu slaganja.

  4. Postupak naručivanja i ugradnje tende ili markize

  4.1. Narudžba za tende

  Po dogovoru u salonu obratit će vam se prodavač radi odabira tende te će vam pomoći pronaći najbolje rješenje prema vašim željama i potrebama. Kod kuće će vam predstaviti sve varijante i savjetovati vas o prednostima i razlikama između različitih mogućih implementacija tende. Također će obaviti sva potrebna mjerenja. Prema ugovoru, pripremit će informativnu ponudu. Nakon potvrde, obično najkasnije u roku od 30 dana, slijedi proizvodnja tende i montiranje.

  4.2. Montiranje tende

  Tende se mogu montirati na različitim površinama. Najčešće na drvu, betonu, špirovima, šupljim ciglama, raznim metalnim potporama i konstrukcijama. Moguća je i ugradnja na izolirane zidove, stare problematične zidove itd. Kvalitetni ponuđači obično imaju svoje timove za montažu koji su stručno osposobljeni za instalaciju i posjeduju odgovarajuće znanje za reagiranje na mnoge nepredviđene situacije. Električne instalacije izvodi ovlašteni stručnjak. Ugradnja tende se obavlja u jednom danu, obično ne traje dulje od nekoliko sati.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Izrada i montaža tende

  Potrebna izrada i montaža tende dimenzije cca 2 x 1.2 m. Želim tend sa pametnim instalacijama. 3393 € do 5655 €

  ........

  Tenda Izrada rolo tende

  Potrebna izrada tende dimenzije sirina 5 duzina 3m. 6786 € do 11310 €

  ........

  Izrada kazetne tende

  Potrebna izrada kazetne tende na ručno uvlačenje bez montaže 3x2,5 m. 4750.2 € do 7917 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada balkonske tende, Š 200X 170d
  Tende, Viškovo

  585 € do 975 €

  Cijena, Zamjena platna na tendama, cca 3 x 2 m i 4 x 2 m
  Tende, Rubeši

  630 € do 1050 €

  Cijena, Promjena platna tende, cca 4 x 3 m
  Tende, Split

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada balkonske tende, 2,30 x 3,00 m
  Tende, Karlovac

  585 € do 975 €

  Cijena, Montaža zglobne tende, Tenda 3 x 2
  Tende, Zabok

  180 € do 300 €

  Cijena, Zamjena platna na balkonskoj tendi, 386 x 237 cm
  Tende, Zaprešić

  450 € do 750 €

  Cijena, Zamjena platna tende, cca 12 m2
  Tende, Zagreb

  360 € do 600 €

  Cijena, Izrada kazetne tende, 3.5 x 2 m
  Tende, Vrbovec

  585 € do 975 €

  Cijena, Izrada tenda na ručno zatvaranje, 3.70 x 11 m
  Tende, Kamen

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Izrada i montaža tende, dužine cca 3 m
  Tende, Premantura

  540 € do 900 €

  Cijena, Izrada trakastih tenda, iz privitka
  Tende, Solin

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada kazetne tende, 400 x 200 c3
  Tende, Zagreb

  630 € do 1050 €

  Cijena, Montaža kupljene tende, cca 2.5 x 3 m
  Tende, Peroj

  135 € do 225 €

  Cijena, Izrada i montaža balkonske tende, 3 x 2,5 m
  Tende, Vodice

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada tende, cca 4,5 x 2,5 m
  Tende, Zadar

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izrada balkonske rolo tende, 4,30 × 240 m
  Tende, Senj

  630 € do 1050 €

  Cijena, Promjena platna na 2 tende, cca 5 x 4 m
  Tende, Split

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada tende, cca 3 x 2.5 m
  Tende, Selca kod Bogomolja

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izmjenite platno na tendi, 4 x 2,5 m
  Tende, Zagreb

  315 € do 525 €

  Cijena, Izrada i montaža tende na balkonu, 2 x 12 m
  Tende, Mlini

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Izrada i montaža tende, 8 m2
  Tende, Zadar

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada tende sa dva krila, 13 m
  Tende, Rovinjsko Selo

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada zglobnih kupolastih tendi, tende-2 kom
  Tende, Šibenik

  900 € do 1500 €

  Cijena, Zamijeniti platno na postojećoj kupolastoj tendi, 4 m dužina1,20 m širina
  Tende, Pula

  315 € do 525 €

  Cijena, Zakrpiti tendu, duljina zakrpe 10cm
  Tende, Split

  45 € do 75 €

  Cijena, Izrada tende s elektromotorom, cca 3 x 6 m
  Tende, Velika Mlaka

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža tende, 4,15 x 1,75 m
  Tende, Makarska

  900 € do 1500 €

  Cijena, Popravak motora za automatsko zatvaranje balkonske tende, 3 × 3 m
  Tende, Vodnjan

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada tende, 4 x 3 m 2 kom
  Tende, Ugljan

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada tende sa motorima i osvjetljenjem, 7 x 3 m
  Tende, Pirovac

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada suncobrana na postojećoj željeznoj konstrukciji, cca promjera 3 metra
  Tende, Stobreč

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada zglobne tende, 6,5m x 1,8m
  Tende, Opatija

  900 € do 1500 €

  Cijena, Postavljanje tende, 3 komada po 3 m
  Tende, Murter

  360 € do 600 €

  Cijena, Izrada kupolaste tende, Kupolastu tendu od tri metra
  Tende, Krk

  900 € do 1500 €

  Cijena, Zatvaranje otvora ceradom, 8 m2
  Tende, Dražice

  450 € do 750 €

  Cijena, Skidanje stare tende, cca 2.5 m radijus 1 m
  Tende, Viškovo

  90 € do 150 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tende cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  136+ poduzeća za Tende
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu