TERMS

I. Opće

Članak 1

O općim uvjetima

Sadržaj općih uvjeta korištenja internetskom stranicom eMajstor.hr odnosi se na sve oblike korištenja sadržajem i uslugama na internetskim stranicama eMajstor.hr i predstavlja pravno valjani i obvezujući sporazum između upravljača i korisnika internetske stranice eMajstor.hr.

Vlasnik internetske stranice DAIBAU d.o.o. zadržava pravo promjene općih uvjeta korištenja stranicom eMajstor.hr bez prethodnog upozorenja korisnicima.

Članak 2

Upotrijebljeni pojmovi

Internetska stranica s informacijama o gradnji eMajstor.hr, koja je u vlasništvu DAIBAU d.o.o., u daljem tekstu: INTERNETSKA STRANICA.

Vlasnik, razvojni akter i upravljač internetske stranice eMajstor.hr je tvrtka DAIBAU International d.o.o., u daljem tekstu: ADMINISTRATOR.

Internetska stranica namijenjena je posjetiteljima investitorima. To su privatnici, tvrtke ili institucije, koje namjeravaju graditi ili obnavljati i traže izvođača ili samo informacije o gradnji, u daljem tekstu: KORISNICI.

Osobni i tehnički podaci koje korisnici navode u internetskom obrascu kako bi pronašli izvođača za svoj građevinski, obrtnički ili projektantski projekt, u daljem tekstu: UPIT.

Internetska stranica namijenjena je izvođačima. To su građevinske, obrtničke ili inženjersko- projektantske tvrtke, u daljem tekstu: IZVOĐAČI.

Kriteriji koje internetska stranica upotrebljava pri odabiru izvođača za posredovanje upita odnose se na veličinu tima izvođača, njegovu lokaciju, raspoloživost, odaziv, koji zajedno čine ocjenu, u daljem tekstu: KRITERIJI.

Internetska stranica, ovisno o vrsti usluge, obavještava e-poštom ili na internetskoj stranici izvođače koji zadovoljavaju kriterije. Ti izvođači su: PRIMJERNI IZVOĐAČI.

Internetska stranica namijenjena je tvrtkama koje se oglašavaju; uvjeti upotrebe internetske stranice utvrđeni su pojedinačnim ugovorima o suradnji, u daljem tekstu: OGLAŠIVAČI.

Internetska stranica, namijenjena prezentaciji pojedinačnog izvođača, unutar internetske stranice administratora, u daljem tekstu: PROFIL IZVOĐAČA.

Članak 3

Upotreba i zlonamjerno postupanje

Svaka uporaba internetske stranice koja bi mogla oštetiti, onemogućiti, preopteretiti ili naštetiti internetskoj stranici, tehničkoj opremi ili tvrtki stranice nije dopuštena. Upravljač zadržava pravo da s liste korisnika odmah ukloni one korisnike koji bi kršili ova pravila ili na neki drugi način naštetili internetskoj stranici, drugim korisnicima, izvođačima ili oglašivačima.

U slučaju ponovljenih kršenja iste pravne osobe ili privatnika koji bi mogli prouzročiti poslovnu štetu internetskoj stranici, stranica zadržava pravo pokretanja pravnog spora.

Članak 4

Usredotočenost na točne podatke

Administrator se zalaže za točne i ažurirane podatke u svim dijelovima internetske stranice. Ako se utvrdi netočnost podataka, administrator će iskazati spremnost za ispravak pogrešaka na utemeljeno upozorenje korisnika ili izvođača. Administrator će odgovoriti u roku od 7 radnih dana od primitka pismenog upozorenja. Administrator nije odgovoran za točnost podataka.

Sve informacije objavljene ili posredovane korisnicima ili izvođačima su samo informativne prirode. Administrator ne garantira niti je odgovoran za njihovu točnost. Administrator također nije odgovoran za bilo kakvu štetu pričinjenu pravnim ili fizičkim osobama koja je nastala upotrebom podataka na internetskoj stranici.

Članak 5

Ograničenje odgovornosti

Internetska stranica nastoji osigurati nesmetan i besprijekoran rad internetske stranice, pravodobnost i točnost sadržaja te uspostavu internetske stranice u slučaju ili nakon ispada u radu stranice.

Administrator nije odgovoran za bilo kakvu štetu pričinjenu korisnicima ili izvođačima tijekom nedostupnosti internetske stranice.

Korisnici upotrebljavaju sadržaj na internetskoj stranici na vlastitu odgovornost. Korisnik se obvezuje da neće upotrebljavati internetsku stranicu u nezakonite svrhe, suprotno odredbama zakona ili etičkim i moralnim standardima.

Sve informacije objavljene ili posredovane korisnicima ili izvođačima samo su informativne prirode. Administrator ne garantira niti je odgovoran za njihovu točnost. Administrator također nije odgovoran za moguću štetu pravnim ili fizičkim osobama nastalu korištenjem podatcima na internetskoj stranici.

Administrator nije izvođač građevinsko-obrtničkih radova, prodavač građevinsko-obrtničkog materijala ili materijala za unutarnju opremu, zato nije odgovoran za pogreške ili štetu pričinjenu od strane tvrtki koje su registrirane na internetskoj stranici. Administrator nije dužan rješavati reklamacije ili druge sporove, ali može pomoći korisniku u rješavanju reklamacije.

Korisnik i izvođač zaključuju međusobni odnos izvan internetske stranice, tako da administrator nije povezan s tim i ne zadire u taj odnos.

Administrator nije odgovoran za potencijalnu netočnost i zastarjeli sadržaj ili nedostupnost internetske stranice, za prekide u pristupu stranici ili za prekide u korištenju internetskom stranicom, za lošu kvalitetu iste ili bilo koju drugu pogrešku na stranici ili u vezi s internetskom stranicom.

Administrator također nije odgovoran za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati na hardveru, softveru ili drugoj opremi korisnika zbog upotrebe internetske stranice. Korisnik mora osigurati odgovarajuću zaštitu opreme (antivirus itd.) prije pristupa web-stranici i njezinoj upotrebi.

Internetska stranica može upotrebljavati poveznice ka drugim internetskim stranicama koje nisu pod nadzorom tvrtke koja je vlasnik internetske stranice. Internetska stranica nije odgovorna i ne preuzima odgovornost za informacije i materijale i drugi sadržaj dostupan na internetskim stanicama trećih osoba.

Korisnicima se savjetuje da pažljivo pročitaju uvjete korištenja i izjave o privatnosti na svim internetskim stranicama trećih osoba, prije korištenja takve internetske stranice odnosno prije nego preko njih objave ili posreduju svoje osobne ili druge podatke.

Članak 6

Autorska prava

U vlasništvu administratora su autorska prava na sav sadržaj i upite, a njihovo umnožavanje ili upotreba na drugim internetskim stranicama je zabranjena Zakonom o autorskim i srodnim pravima (ZASP), osim sadržaja koji su izradili izvođači ili oglašivači a za koje vrijede iste odredbe ZASP.

Sadržaj i podaci na internetskoj stranici služe za osobnu, nekomercijalnu uporabu korisnika i ne smiju se preuzimati, kopirati, prerađivati ili distribuirati za komercijalnu upotrebu, osim onog sadržaja koji je dostupan za preuzimanje i posebno namijenjen za tu svrhu. Korisnik može tiskati ili objavljivati na društvenim mrežama samo dijelove internetske stranice koji su namijenjeni osobnoj upotrebi.

Sadržaj internetske stranice, osim profila tvrtki, tj. tekstovi članaka i drugih priloga, slike, grafike i postavke zaštićeni su autorskim pravima i vlasništvo su internetske stranice. Navedeni sadržaj je dopušteno doslovno citirati, sažeti, reproducirati, obraditi, distribuirati u komercijalne svrhe izdavanja časopisa, publikacija ili u drugim medijskim objavama samo ako se internetska stranica navede kao izvor s aktivnom poveznicom do internetske stranice.

Članak 7

Autorska prava profila izvođača

Sadržaj internetskog profila pojedinog dobavljača i sve intelektualno vlasništvo izvođača je vlasništvo izvođača. Sadržaj i intelektualno vlasništvo izvođača objavljeno je isključivo uz usmenu ili pisanu suglasnost izvođača. Na zahtjev izvođača, koji može biti pismeni ili usmeni, administrator će odmah povući intelektualno vlasništvo ili izbrisati profil izvođača.

Sav svoj autorski sadržaj profila može uređivati samo izvođač ili uz pomoć administratora.

II. Korištenje internetskom stranicom - ZA KORISNIKE

Članak 8

Slanje upita

Korisnici se mogu koristiti internetskom stranicom u svrhe pretraživanja izvođača, tako što će poslati upit odabranim izvođačima ili tako da administrator odabere prikladne izvođače za projekt.

Koje specifične podatke prikuplja i obrađuje administrator internetskog mjesta, određuje politika privatnosti.

Korisnik jamči da su podaci točni i da su podaci za kontakt koje je posredovao u internetskom obrascu podaci osobe koja će ujedno biti i naručitelj usluge, u slučaju da se ona izvrši.

Pri podnošenju upita korisnik se mora složiti s općim uvjetima korištenja i politikom o privatnosti.

Za potvrdu broja telefona administrator može korisniku poslati i SMS poruku sa šifrom za potvrdu.

Članak 9

Procjena potvrde upita

Administrator može dati prednost rješavanju upita korisnika koji su već upotrebljavali internetsko mjesto, posebno ako su dali ocjene za rad izvođača i izvršili usluge za njihove upite.

Administrator obrađuje primljeni upit i na temelju raspoloživih podataka korisnika može korisnika dodatno i nazvati, u slučaju da zatreba dodatne informacije.

Administrator ne potvrđuje upit u sljedećim slučajevima:

 • Ako korisnik ne dostavi potpune podatke u internetskom obrascu za upit, osobito telefonski broj. Administrator će od korisnika naknadno zatražiti da navede nepotpune podatke. Ako podatke ne dobije u roku jednog radnog dana, administrator neće potvrditi upit.
 • U slučaju da administrator na temelju prošlih iskustava zaključi da neće biti interesa izvođača, može donijeti odluku da upit ne potvrdi.
 • Ako administrator utvrdi da za konkretni upit nema nijednog izvođača, upit neće potvrditi.
 • Ako administrator, na temelju prošlih iskustava, a na osnovu informacija dobivenih od izvođača ili na drugi način, utvrdi da je korisnik prekršio važeće opće uvjete eMajstor.hr, može odlučiti ne potvrditi zahtjev.

Članak 10

Potvrđivanje upita

U slučaju da administrator procjeni da ima dovoljno podataka za potvrđivanje upita, administrator potvrđuje upit. To znači da je upit vidljiv svim izvođačima koji su prikladni za provedbu projekta, a anonimni sadržaj upita dostupan je i posebnom dijelu internetske stranice. Nakon potvrde može obavijestiti i izvođače koje je korisnik odabrao.

Administrator će također putem svojih obavještajnih kanala obavijestiti izvođače o upitu, za koje na temelju svoje evidencije i dosadašnjeg iskustva može zaključiti da bi bili prikladni za pružanje usluga koje korisnik traži.

Ako korisnik želi da upit bude još vidljiv za odabrane izvođače, ali ne i za ostale izvođače, može upit sakriti na internetskoj stranici.

Administrator ne garantira odgovor izvođača koje je korisnik odabrao. Također, administrator ne jamči da će obavijestiti izvođače koje je korisnik odabrao.

Administrator ne garantira primljene ponude ili dogovore za provedbu.

Administrator nije odgovoran i ne garantira za odziv izvođača.

Korisnik je dužan sam kontaktirati predložene izvođače.

Članak 11

Zaključak upita i ocjena izvođača

Po završetku radova od strane izvođača korisnik je dužan zaključiti upit, inače se upit nakon nekoliko poziva putem elektroničke pošte dovršava automatski.

Korisnik može dati ocjenu za rad izvođača s liste predloženih izvođača u slučaju da je izvođač bio izabran.

Negativne ocjene administrator objavljuje samo u slučaju kada korisnik može dokazati da je usluga loše izvršena i ako od izvođača koji je izvodio radove ne dobije odgovarajuće objašnjenje.

Članak 12

Zloupotreba kod slanja upita

Slanje upita dopušteno je samo fizičkim osobama i tvrtkama koje trebaju usluge u području planiranja, gradnje i obnove

Slanje upita u svrhe istraživanja tržišta ili radi pristupa listi izvođača u komercijalne svrhe nije dopušteno.

Slanje upita u svrhe traženja podizvođača također nije dopušteno. Ako administrator utvrdi da je korisnik predao upit radi traženja vlastitih podizvođača ili za posredovanje radne snage, može naplatiti uslugu objavljivanja komercijalnog upita prema važećem cjeniku.

Članak 13

Rješavanje reklamacija

Unatoč činjenici da administrator nije odgovoran za kvalitetu usluga koje pružaju izvođači i za bilo kakvu nastalu štetu, može pomoći korisniku u rješavanju potencijalnih reklamacija pomoću smjernica i komunikacije s izvođačem.

Administrator može pomoći korisniku u rješavanju reklamacija samo u slučaju:

 • kada je naručitelj predao upit za pružene usluge,
 • kada je usluge pružao izvođač koji je registriran na internetskoj stranici.

Internetska stranica pruža pomoć u rješavanju reklamacija kada naručitelj podnese:

 • dokaz o plaćanju usluge i račun ili potpisani predračun izvođača,
 • dokazni materijal za priznavanje reklamacije, poput fotografija, mišljenja sudskog procjenitelja i sl.
 • točan datum početka radova
 • prepisku iz koje se jasno vidi da je pozvao izvođača da otkloni nedostatke, a izvođač nije nedostatke otklonio u razumnom roku ili je odbio da otkloni nedostatke.

Članak 14

Garancija za certificiranog izvođača

Certificirani izvođači su izvođači koji su sa administratorom sklopili odgovarajući ugovor o poslovnoj suradnji za certificirane izvođače i na temelju ovog ugovora nude svoje usluge na internetskoj platformi eMajstor.hr, kao certificirani izvođači, a administrator ih na internetskoj platformi označava kao certificirane izvođače radova, pri čemu ih označava s vrstom izdanog certifikata (A +, AA ili AAA).

Administrator korisniku koji certificiranom izvođaču s kojim je stupio u kontakt putem internetske platforme MojMojster za provedbu radova plaća predujam, avansni račun ili na drugi način plaća uslugu unaprijed (u daljem tekstu: avansno plaćanje), kao supsidijarni jamac garantira povrat plaćenog iznosa u visini do 500,00 EUR za certifikat A +, 1.500,00 EUR za AA certifikat i 3.000,00 EUR za AAA certifikat, ako korisnik dokaže da certificirani izvođač nije započeo s izvršavanjem naručenih usluga u ugovorenom roku i nije vratio uplaćeni iznos u roku 8 dana na temelju pisanog poziva. Administrator korisniku garantira jamstvo prema ovom članku ako je izvođač na internetskoj stranici administratora uvršten među certificirane izvođače u trenutku kada je korisnik predao narudžbu i izvođaču platio avans.

Administrator ne jamči korisniku u slučaju manjih radova do vrijednosti 300,00 EUR. Administrator ne garantira za bilo koje druge obveze certificiranog izvođača koje nisu izričito definirane u ovom članku, kao ni za kvalitetu i pravodobnost izvođenja radova od strane izvođača.

Administrator ne garantira korisniku da su certificirani izvođači koje posreduje korisniku platežno sposobni i da će ispuniti sve potencijalne zahtjeve korisnika.

Ako se u pojedinoj kalendarskoj godini dogodi nekoliko situacija za koje administrator garantira korisniku sukladno ovom članku, administrator korisniku garantira ukupno najviše do 4.000,00 EUR u kalendarskoj godini.

Korisniku se prema ovom članku garancija priznaje pod sljedećim uvjetima:

 • u slučaju nastanka jamstvenog događaja korisnik će prvo kontaktirati certificiranog izvođača i prvo zatražiti povrat unaprijed plaćenog iznosa od certificiranog izvođača
 • korisnik mora biti platitelj predujma, avansnog računa ili drugog unaprijed plaćenog iznosa
 • samo u slučaju da mu certificirani izvođač ne vrati unaprijed plaćeni iznos u roku 8 dana, korisniku se jamstvo administratora priznaje sukladno ovom članku uz istodobno dostavljanje dokaza o zahtjevu za povrat plaćenog iznosa od certificiranog izvođača i drugih relevantnih dokaza.

Korisnik ima pravo na garanciju za plaćeni predujam samo ako je:

 • poslao upit za certificiranog izvođača putem internetske platforme eMajstor.hr
 • uplatio predujam na bankovni račun odabranog izvođača i dostavio potvrdu o uplati
 • dostavio potpisanu ponudu, račun, avansni račun, ugovor, dokaz o uplati ili bilo koji drugi dokument na temelju kojeg je izvršio predujam na propisano mjesto u nadzornoj ploči, u propisanom roku
 • upisao iznos cjelokupne ponude i iznos predujma na propisana mjesta u nadzornoj ploči
 • da je odabrao certificiranog izvođača ove internetske platforme.

Korisnik može aktivirati garanciju prema ovom ugovoru od administratora, najkasnije u roku 30 dana kada bi certificirani izvođač trebao započeti s izvođenjem radova.

Ako administrator sumnja da korisnik zlouporabljuje garanciju administratora prema ovom članku ili pokušava na bilo koji drugi način naštetiti administratoru, može u bilo kojem trenutku odstupiti od garancije prema ovom članku, pri čemu odstupanje stupa na snagu od datuma uručenja pismene obavijesti, pri čemu se smatra da je uručenje izvršeno na dan kada je obavijest poslana elektroničkom poštom na elektroničku adresu korisnika.

III. Korištenje internetske stranice - ZA IZVOĐAČA

Članak 15

Uvjeti za sudjelovanje

Uvjet za sudjelovanje u sustavu je registracija izvođača, gdje administrator evidentira podatke o tvrtki, uslugama i komercijalnim interesima u elektroničku bazu. Uvjeti za registraciju su sljedeći:

 • da je izvođač pravna osoba
 • da je izvođač registriran za djelatnost koju nudi korisnicima na internetskoj stranici
 • da izvođač ima sve odgovarajuće dozvole i završio je svu zakonski obveznu izobrazbu koja je zakonski potrebna za obavljanje odabranih aktivnosti na internetskoj stranici
 • izvođač nije uključen ili pravomoćno osuđivan u parničnim predmetima zbog štete uzrokovane pružanjem svojih usluga
 • da je otvorio najmanje jedan račun u razdoblju od najmanje 3 mjeseca od datuma pregleda
 • da ima valjanu e-mail adresu i broj mobilnog telefona koji je u funkciji
 • da izvođač obavlja samostalnu djelatnost i da sam pruža usluge, posredovanje trećim pravnim ili fizičkim osobama nije dopušteno
 • da je potpisao Izjavu o identifikaciji kojom potpisnik garantira da je ovlašten registrirati tvrtku na internetskoj stranici.

Izvođač je dužan pismeno obavijestiti administratora u roku 7 dana ako ne ispunjava bilo koji od gore navedenih uvjeta.

Ako administrator utvrdi da izvođač ne ispunjava navedene uvjete, može privremeno prekinuti suradnju ili izbrisati izvođača s internetske stranice bez najave.

Članak 16

Probno razdoblje

Administrator može omogućiti izvođaču besplatno probno razdoblje za korištenje uslugama internetske stranice.

Opseg besplatnih usluga i razdoblje u kojem besplatne usluge vrijede administrator može promijeniti u bilo kojem trenutku bez najave.

Članak 17

Pretplatnički paketi i brojenje primljenih upita

Internetska stranica nudi razne pretplatničke pakete za izvođače i oglašivače. Koliko upita izvođač može pogledati, kao i na koji način ga internetska stranica prezentira kupcu te koliko brzo i koliko puta je informiran o objavljenim upitima, ovisi o izboru pretplatničkog paketa.

U slučaju da tvrtka nije izvođač, već trgovac, veletrgovac, zastupnik, proizvođač ili reklamna agencija, osobito kada je cilj suradnje prosljeđivanje upita vlastitoj mreži izvođača, ona podliježe odvojenoj ponudi od pretplatničkih paketa za izvođače.

Pretplatnički odnos počinje kada se uplati predračun. Internetska stranica omogućuje pristup upitima najkasnije 24 sata nakon primitka uplate, ako je sljedeći dan radni dan.

U trenutku kada izvođač pošalje internetskoj stranici zahtjev za prikaz kontakta kupca, internetska stranica mu oduzima taj upit od ukupnog broja upita koji su mu dostupni u pretplatničkom paketu.

U slučaju da internetska stranica izvođača predlaže korisniku odmah po potvrdi upita, upit prema dobavljaču također se oduzima od ukupnog broja upita koji su mu dostupni u pretplatničkom paketu jer je njegov kontakt odmah vidljiv korisniku.

Članak 18

Primanje upita

Administrator pruža izvođaču podatke o novom upitu putem svojih kanala informiranja. Učestalost i vrijeme od objave upita do posredovanja informacija o upitu mogu ovisiti o tome koji je pretplatnički paket izvođač sklopio.

Na internetskoj stranici izvođač ima mogućnost pristupiti svim informacijama koje su ključne za provedbu projekta, uključujući podatke za kontakt. Administrator prethodno provjerava sve podatke ili ih provjerava na poziv izvođača. U slučaju da je korisnik zaključio upit, pristup podacima je onemogućen.

Izvođač ima mogućnost obavijestiti administratora kada smatra da upit ne ispunjava uvjete za objavljivanje. Tada mu administrator odbija takav upit od kvote pregledanih upita.

U slučaju da administrator utvrdi da je korisnik prethodno prekršio uvjete korištenja ili na drugi način zloupotrijebio stranicu, manipulirao izvođačima ili ih na bilo koji drugi način oštetio, administrator će o tome obavijestiti izvođače.

Članak 19

Ograničenje odgovornosti

Administrator garantira da su korisnički podaci oni podaci koje su korisnici unijeli u internetski obrazac za predaju upita, kao i da ih neće mijenjati niti intervenirati u njih, osim ako utvrdi da su manjkavi ili nerazumljivi.

Administrator se zalaže za prosljeđivanje upita korisnika koji su izrazili ozbiljnu namjeru da izvedu projekt. Ozbiljnost namjere administrator utvrđuje prema internim parametrima.

Administrator ne garantira da korisnik namjerava provesti projekt niti jamči da će se izvođač dogovoriti za provedbu.

Također, administrator ne garantira za odziv korisnika na telefonske pozive ili poruke.

Administrator ne garantira da su bili ispunjeni svi uvjeti za provedbu usluga iz upita.

Administrator također ne garantira plaćanje od strane korisnika za izvršenu uslugu.

Članak 20

Broj upita

Administrator može izvođaču omogućiti pristup samo onom broju upita koje je korisnik stvarno podnio, u kategorijama i regijama koje su dodijeljene izvođaču.

Članak 21

Kategorije usluga za upite

Izvođači mogu primati upite samo za kategorije usluga za koje su registrirani, odnosno za kategorije koje izvode u tvrtki. Korištenje internetskom stranicom za tvrtke koje posreduju radnu snagu ili projekte, kao i za inženjering poduzeća nije dopušteno, osim u iznimnim slučajevima koje određuje administrator. S takvim izvođačima odnosi se sklapaju pojedinačno.

U iznimnim slučajevima izvođači mogu proslijediti upite stalnim suradnicima u slučaju da provedba projekta zahtijeva posebne kategorije usluga koje izvođač ne pruža.

Administrator internetske stranice može prema nahođenju određene kategorije oduzeti izvođaču, osobito u slučaju sumnje na zloupotrebu ili kada izvođač ne dokaže da je kvalificiran za određenu kategoriju.

Članak 22

Vrijednost upita

Administrator prethodno procjenjuje vrijednost svakog upita. Upite klasificira na upite male, srednje i velike vrijednosti. Kriterij za manje i veće upite administrator može promijeniti bez najave. Administrator također može u bilo kojem trenutku odrediti druge ili više klasa vrijednosti upita. Broj upita male, srednje i velike vrijednosti koje izvođač može primiti ovisi o ugovorenom paketu.

Članak 23

Internetski profil izvođača

Internetski profil izvođača je internetska stranica izvođača na internetskoj stranci. Internetski profil postavlja administrator ili sam izvođač. Internetski profil kreira se pri registraciji izvođača.

U slučaju da registracijom upravlja administrator, on određuje osnovne sadržaje i opis tvrtke. U slučaju da izvođač sam registrira svoju tvrtku, on u obrazac unosi obvezne podatke koji postaju dio sadržaja internetske stranice.

Sav sadržaj može uređivati izvođač sam, u iznimnim slučajevima može zatražiti pomoć u uređivanju sadržaja od administratora.

Zajednički sadržaji na internetskom profilu su:

 • slikovne reference s opisima
 • opisi poduzeća
 • neograničen broj ostalih tekstovnih sadržaja.

Administrator internetske stranice nije odgovoran za sadržaj na profilima. Sav sadržaj internetskog profila izvođača i sve intelektualno vlasništvo izvođača je vlasništvo izvođača. Sadržaj i intelektualno vlasništvo izvođača objavljeno je isključivo uz usmenu ili pisanu suglasnost izvođača. Na zahtjev izvođača, koji može biti pismenoj ili usmenoj formi, administrator će odmah ukloniti intelektualno vlasništvo ili izbrisati profil izvođača.

Članak 24

Ocjena izvođača

Ocjena izvođača je objektivna procjena koja se sastoji od nekoliko čimbenika koje je administrator prikupio ili su utvrđeni na temelju suradnje s izvođačem. Ocjena se sastoji od sljedećih kriterija:

 • broj godina na tržištu od osnutka tvrtke
 • stručne preporuke i preporuke klijenata
 • broj referenci i opremljenost internetskog profila izvođača
 • odziv izvođača.

Administrator zadržava pravo promjene kriterija ocjenjivanja, dakle promjene ili dodavanja čimbenika bez prethodnog upozorenja.

Ocjena izvođača utvrđuje se isključivo na temelju procjene gore navedenih kriterija. Ocjena se ne može poboljšati na temelju plaćanja administratoru.

Članak 25

Zakon o minimalnoj plaći

Izvođači su dužni sebi i svojim zaposlenicima isplaćivati minimalnu plaću u visini utvrđenoj prema odredbama Zakona, koji je u danom trenutku na snazi.

U slučaju radnog odnosa koji proizlazi iz ugovora o djelu sklopljenog sa svojim podizvođačima, izvođači su dužni za pružene usluge isplaćivati najmanje minimalnu cijenu rada po radnom satu, utvrđenoj sukladno odredbama Zakona, koji je u danom trenutku na snazi.

Članak 26

Osiguranje od odgovornosti i osiguranje od nesposobnosti za rad

Administrator stranice pruža izvođačima informacije o mogućnostima zaključenja osiguranja od odgovornosti i osiguranja od nesposobnosti za rad na internetskoj stranici, radi zaštite korisnika i izvođača kao i neophodnost posjedovanja certifikata o Sigurnosti i Zdravlju na radu.

Administrator stranice može pozvati izvođače u određenim kategorijama da pruže informacije o postojanju osiguranja i detaljima njihove police osiguranja. U sustavu ocjenjivanja izvođača administrator može promijeniti kriterije ocjenjivanja na internetskoj stranici i dodati dodatne bodove i dodatno vizualno istaknuti one izvođače koji su zaključili odgovarajuće police.

Članak 27

Isključivanje izvođača

Isključenje izvođača iz sustava slijedi:

 • ako osnovni uvjeti za sudjelovanje više nisu ispunjeni
 • na temelju argumentirane reklamacije na uslugu, s pismenim i slikovnim dokaznim materijalom koji je podnio korisnik
 • na temelju negativne ocjene obavljenog posla od strane sudskog vještaka
 • na temelju negativne ocjene administratora o obavljenom poslu
 • u slučaju neplaćanja dospjelih obveza
 • u slučaju utvrđivanja neovlaštenog posredovanja osobnih podataka trećim stranama.

Administrator će obavijestiti izvođača o isključenju poštom, telefonom ili e-poštom u roku od tri dana od isključenja, a bez obveze povrata uplaćenog novca za kupljene bodove. Administrator zadržava pravo promjene kriterija za isključenje.

Članak 28

Administrator može oglašivačima posredovati podatke o izvođačima. Ti podaci obuhvaćaju djelatnost, komercijalne interese i opće informacije o uslugama koje pruža izvođač. Administrator posreduje ciljane podatke samo onim oglašivačima koji pružaju usluge ili proizvode, korisne određenoj kategoriji izvođača.

IV. Ostalo

Članak 29

Izmjene općih uvjeta

Ponuditelj zadržava pravo na bilo kakve izmjene, djelomično ili u cijelosti, bilo kojeg dijela općih uvjeta, o čemu mora unaprijed obavijestiti korisnike na internetskoj stranici na uobičajeni način. Izmjene vrijede od trenutka objave na internetskoj stranici. Ponuditelj se obvezuje da će važeći uvjeti uvijek biti lako dostupni na internetskoj stranici.

29. članak

Nadležnost za sporove

Sporazum o prihvaćanju ovih općih uvjeta sklopljen je u Zagrebu. Za sporove nastale iz korištenja usluga web-stranice te općih uvjeta, koristi se isključivo pravo Republike Hrvatske.

Eventualne sporove nastale iz ove pogodbe uključene strane će rješavati sporazumno. U suprotnom, svaka od ugovornih strana može pokrenuti spor pri nadležnom sudu u Zagrebu.

U Zagrebu, 10.5.2021.

Opći uvjeti vrijede do prekida ili do sljedeće izmjene sadržaja.

Martin Pelcl, direktor

DAIBAU d.o.o.
Pijavišće 17g
10000 Zagreb
M.broj: 04988981
OIB: 43235052044