Panel ograde cijena

Koja je cijena panel ograda? Najveća prednost panel ograda je definitivno brza ugradnja i povoljna cijena. Cijena metra panel ograde ovisi o visini svake ploče, materijalu ploče (drvo, PVC, pocinčana mreža), vrsti ploče (čvrste, perforirane, žice), ogradnim stupovima i naravno od izvođača. Za ugradnju pojedinačne ogradne ploče odbit ćete 15 EUR nadalje. Cijena visine ograde od 120 cm, zajedno s instalacijom, kreće se oko 25 EUR/tm. Za visoku ploču od 200 cm izdvojit ćete otprilike 27 EUR/tm.

Kome povjeriti izradu panel ograde? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA PANEL OGRADE


Panel ograda 3D visine 1,23 m (5 mm / 5 mm) sa stupom zajedno s nosačem

19.89 €/tm

VRLO NISKA CIJENA
€/tm

SREDNJA CIJENA
27.06 €/tm

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA poduzeće za panel ograde

DRUGE CIJENE ZA PANEL OGRADE

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Ugradnja ogradnih ploča

Cijena montažnih ploča za ogradu.



€/tm

tm
upit

Panel ograda 3D visine 2,03 m (5 mm / 5 mm) sa stupom zajedno s nosačem



€/tm

tm
upit

Panel dvokrilna vrata 1030 x 2000 mm

Cijena dvokrilnih vrata. Cijena dvokrilnih panelnih vrata visine 1030 mm i širine 2000 mm.



€/kom

kom
upit

Samonoseća klizna vrata od panela 1030 x 3000 mm

Cijena samonosivih kliznih panelnih vrata. Cijena samonosećih kliznih panelnih vrata visine 1030 mm i širine 3000 mm.



€/kom

kom
upit

Ugradnja dvokrilnih panelnih vrata

Cijena ugradnje dvokrilnih panelnih vrata.



€/kom

kom
upit

Panel jednostruka vrata 2030 x 1000 mm

Cijena panela s jednim vratima. Cijena panelnih jednostrukih vrata visine 2030 mm i širine 1000 mm.



€/kom

kom
upit

Panel dvokrilna vrata 1030 x 3000 mm

Cijena dvokrilnih vrata. Cijena dvokrilnih panelnih vrata visine 1030 mm i širine 3000 mm.



€/kom

kom
upit

Panel dvokrilna vrata 1030 x 4000 mm

Cijena dvokrilnih vrata. Cijena dvokrilnih panelnih vrata visine 1030 mm i širine 4000 mm.



€/kom

kom
upit

Samonosiva klizna vrata 1030 x 4000 mm

Cijena samonosivih kliznih panelnih vrata. Cijena samonosećih kliznih panelnih vrata visine 1030 mm i širine 4000 mm.



€/kom

kom
upit

Ugradnja električnog pogona za klizna panelna vrata

Cijena ugradnje električnog pogona za samonosiva klizna vrata.



€/kpl

kpl
upit

Ugradnja jednokrilnih panelnih vrata

Cijena ugradnje jednokrilnih panelnih vrata.



€/kom

kom
upit

3D panelna ograda visine 1,53 m (5 mm / 5 mm) sa stupom zajedno s nosačem

3D panelna ograda visine 1,53 m (5 mm / 5 mm) sa stupom zajedno s nosačem



€/tm

tm
upit

Ugradnja samonosećih kliznih vrata od panela

Cijena za ugradnju samonosećih kliznih panelnih vrata. Ugradnja samonosećih kliznih panelnih vrata na gotov betonski temelj prema planu.



€/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Kovane ograde


Željezne ograde smatraju se skupljim, prestižnijim rješenjem, ali su izuzetno čvrste i služit će vam...

Provjerite i: Kovane ograde cijena

Željezne ograde, čelik


Cijena metalne ograde uglavnom ovisi o temelju i kvaliteti i vrsti čelika. Nehrđajući čelik značajno...

Provjerite i: Željezne ograde, čelik cijena

Drvene ograde


Cijena drvene ograde ovisi o vrsti drva, temeljima, složenosti puta (ravna ili kosina terena), vrsti...

Provjerite i: Drvene ograde cijena

PVC ograde


Koja je cijena PVC ograde? Cijene plastičnih ograda od tekućeg metra variraju. Ovise o željenom vizu...

Provjerite i: PVC ograde cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Panelne ograde – sve što trebate znati

panelne-ograde.jpg
Panelne ograde su pristupačne, izdržljive i jednostavno ih je ugraditi i održavati.

 

1. Panelne ograde – što trebamo znati?


Ljudima su ograde potrebne iz različitih razloga, ali najčešće ograda označava granicu između dviju ili više susjednih parcela ili granicu između vrta i nogostupa ili ceste. Panele za ograde u svom vrtu možete upotrijebiti i za druge svrhe, kao što je zatvaranje terase, prekrivanje spremnika za smeće, za zaslon povrtnjaka ili stvaranje zaklona od vjetra oko roštilja. Ograde često upotrebljavamo za uzgoj biljaka penjačica i kao zaslone za pokrivanje neestetskih zidova. Ograda ima važnu ulogu u osiguravanju sigurnosti i privatnosti doma i vrta, ali panelne ograde se također mogu upotrebljavati kao ukrasni element u vrtu (osobito drvene ploče mogu biti vrlo atraktivne).

1.1. Panelna ograda – prednosti


Glavne prednosti panelne ograde su cjenovna pristupačnost, jednostavnost i brzina ugradnje. Održavanje većine vrsta panelnih ograda vrlo je jednostavno, a njihov vijek je dugačak. Ugradnja panelnih ograda moguća je i na zahtjevnim terenima. Također, velika prednost panelne ograde je i što se oštećena ploča može lako zamijeniti novom, bez potrebe za interveniranjem u druge dijelove ograde.

1.2. Trebam li dozvolu za postavljanje panelne ograde?


Prije nego što počnete postavljati ogradu morate se temeljito upoznati s važećim zakonodavstvom i pravilima. Ograda mora biti izvedena u skladu s prostornim aktima koji su na snazi ​​u svakoj općini. Informacije o tome obično se mogu dobiti na web-stranici općine, ali također se općini možete obratiti sa zahtjevom za dobivanje lokacijskih podataka. Prostorni akti određuju koliko ograda može biti visoka, koliko mora biti udaljena od međe parcele, a u određenim slučajevima i od kakvih materijala može biti izrađena.

1.2.1. Visina panelne ograde


Sadašnja uredba o vrstama objekata ogradu smatra nezahtjevnim objektom za vlastite potrebe sve dok njena visina ne prelazi 220 cm, mjereno od najnižeg dijela konačno zaravnanog i uređenog terena uz ogradu, te građevinska dozvola nije potrebna. Ako je planirana ograda visoka između 220 cm i 350 cm, treba ishoditi građevinsku dozvolu za nezahtjevni objekt. Za ishođenje dozvole propisan je sažeti, poseban postupak. Zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju nezahtjevnog objekta treba podnijeti nadležnoj upravnoj jedinici na posebnom propisanom obrascu. Uz prijavu se prilaže:
- prikaz položaja objekta na zemljištu s vidljivim tlocrtom položaja ograde i oblikom na katastarskom planu zemljišta, udaljenost objekta od granica parcela susjednih zemljišta.

- karakteristični presjeci, odnosno grafički prikazi objekta na terenu,

- suglasnosti nadležnih suglasnih strana.

Za dobivanje ove vrste građevinske dozvole ne trebate arhitekta ili građevinskog inženjera. Zahtjev možete podnijeti samostalno, kao pojedinac, jer je to online prijava koju je lako ispuniti i poslati određenoj upravnoj jedinici.

1.2.2. Udaljenost panelne ograde od međe susjednog zemljišta 


Kada provedbeni prostorni akt ne propisuje koliko ograda mora biti udaljena od međe susjednog zemljišta, tada se ograda može postaviti najviše do granice zemljišne parcele na kojoj se gradi, pri čemu se izgradnjom ne smije intervenirati u susjedno zemljište. Ograda između susjednih zemljišta koja označava granicu, može se izgraditi točno na granici, sve dok se vlasnici zemljišta s tim pismeno slože. Takva ograda tada pripada zajedničkom vlasništvu oba vlasnika susjednih međa. Naime, Zakon o stvarnim pravima propisuje da su oznake međa koje leže na samoj granici u zajedničkom vlasništvu vlasnika susjednih zemljišta.

1.2.3. Postavljanje panelne ograde uz javnu cestu


Pri postavljanju ograde uz javnu cestu treba obratiti pozornost da ograda ne smanjuje vidljivost s ceste. Prije postavljanja takve ograde treba dobiti suglasnost upravnih organa javne ceste.

1.3. Provjerite sa susjedima


Kad god planirate bilo kakav posao koji bi mogao utjecati na ljude koji žive u susjedstvu, savjetujemo vam da o tome unaprijed popričate i s njima, čak i ako ne trebate njihovo dopuštenje. To se posebno odnosi na postavljanje ograda. Na taj ćete način pokazati dobrosusjedske namjere i, u većini slučajeva, unaprijed eliminirati svako moguće loše raspoloženje koje bi moglo nastati kada jednog dana susjed utvrdi da gradite ogradu. Pitajte svoje susjede za mišljenje o planiranom dizajnu ograde, jer će i oni morati živjeti s tim. Recite im koliko će visoka biti ograda, a kad je započnete postavljati, pobrinite se da se u potpunosti slažete oko granične linije.

2. Odaberite kvalitetnog ponuditelja panelnih ograda


Kada tražite kvalitetnog ponuditelja panelnih ograda, obratite posebnu pozornost na kvalitetu proizvoda koje nudi. Kvaliteta se najčešće izražava u obliku garancije. Što je garancijski period dulji, to sigurniji možete biti da je proizvod dobavljača dobre kvalitete. Također se preporučuje da ponuditelj ima vlastiti tim montažera koji se brine o profesionalnoj ugradnji panelne ograde i nudi brz i kvalitetan servis u slučaju oštećenja ograde.

3. Vrste panelnih ograda


3.1. PVC panelne ograde


PVC panelni sustavi ograda sigurno su trajno rješenje. Njihova prednost je prije svega jednostavno održavanje. PVC panelne ograde otporne su na hrđu, plijesan ili štetočine, ne trunu i ne upijaju vlagu, stoga ih ne treba povremeno obnavljati bojom. Prednost PVC ograda je i u tome što su pristupačnije od ostalih sustava ograda. PVC paneli za ogradu dostupni su u mnogim različitim verzijama boja i dizajna.

3.2. ALU panelne ograde


Moderan dizajn diktira usklađenost ograde s okolišem i arhitekturom kuće, što omogućuje ugodan osjećaj. Također je važno da ograda bude izrađena od dugotrajnih materijala koji ne zahtijevaju često održavanje. Aluminijski paneli su lijepi i u skladu sa suvremenim trendovima u gradnji i vanjskom dizajnu, a istodobno su izrazito izdržljivi i gotovo da ne zahtijevaju održavanje, osim redovitog čišćenja. Iz svih ovih razloga oni su sve popularniji odabir investitora. Aluminijske ograde otporne su na hrđu i istodobno izrazito jake. Uz prirodnu boju aluminija, dostupne su i u svim bojama prema RAL ljestvici te u raznim izvedbenim varijantama.

3.3. Drvene panelne ograde


Drvene panelne ograde su među najatraktivnijim ogradama u estetskom i dekorativnom smislu. Osim estetike, najveća prednost drvenih panelnih ograda je i relativno niska cijena (ovisno o vrsti drva i dizajnu), jednostavan popravak i zamjena oštećenih dijelova. Drvene ograde, s druge strane, zahtijevaju redovito održavanje (obnavljanje boje ili zaštitnih premaza svakih nekoliko godina) i brže se oštećuju. Stoga njihov vijek obično nije dug kao kod ostalih materijala. Drvo je osjetljivo na vanjske uvjete i štetočine. Odlučimo li se za panelnu ogradu od kemijski impregniranog drva, njezin će vijek biti znatno duži. Izbor vrste drva također ima važnu ulogu u trajnosti ograde. Od slovenskih vrsta drva ariš sadrži najviše smole, istodobno to je čvrsto i vrlo otporno drvo. Drvo četinjača sadrži puno smole i stoga je otpornije na vremenske utjecaje. Dobro izrađena drvena panelna ograda od odgovarajućeg drva i s dobrom zaštitom može trajati i do 30 godina. Ograde od drvenih panela mogu biti različitih oblika, ali najčešći su paneli s uspravnim lamelama jer voda bolje otječe iz okomitih lamela i stoga su takve ograde trajnije.

3.4. Panelne ograde od pocinčane ili plastificirane metalne mreže


Ove vrste panelnih ograda su najpopularnije u našoj zemlji jer predstavljaju dobru kombinaciju funkcionalnosti, niske cijene i jednostavne ugradnje. Prednosti pocinčanih ili plastificiranih metalnih mrežastih ograda su također trajnost i lako održavanje. Nedostatak mrežaste ograde je što ne omogućuje veliku privatnost. Ako želimo privatnost, uz mrežnu ogradu moramo posaditi živicu. Postoje i 2D i 3D panelne ograde. 3D panelne ograde su jače i tvrđe od 2D panelnih ograda.

Panelne ograde od metalne mreže dobar su izbor ako vam je potrebna samo fizička barijera za nepozvane goste (i životinje) ili kućne ljubimce, a izgled ograde vam nije jako važan.

4. Postupak ugradnje i održavanja panelne ograde


4.1. Ugradnja panelne ograde


Postavljanje ograde relativno je jednostavno i u principu to može učiniti svatko tko ima prosječne vještine. Međutim, dobro je ako su za rad dostupna najmanje dva para ruku. Ako niste baš sigurni u svoje sposobnosti, naravno da je najbolje potražiti pomoć stručnjaka. Postupak postavljanja panelne ograde:

- Pripremite pod za ogradu uklanjanjem korova i nečistoće kako biste dobili prostor za rad.

- Označite liniju ograde kukama i užetom. Obratite pažnju na udaljenost od međe parcele itd.

- Izmjerite i odredite mjesta za temelje i stupove ograde. U svoje izračune ne zaboravite uključiti širinu stupova za ogradu.

- Dimenzija temelja za ogradu ovisi o visini ograde. U prosjeku su temelji duboki oko 0,5 m, a nešto manje široki, oko 0,3 m. Za ograde više od 2,5 metara temelji trebaju biti proporcionalno širi i dublji (približno 50 x 80 cm).

-Svi stupovi trebaju biti na istoj visini i potpuno okomiti na ravninu tla (redovito provjeravajte libelom!)

- Montaža panela i raznih završnih dijelova relativno je jednostavna i može se obaviti samostalno.

 


4.2. Održavanje drvene panelne ograde


Panelne ograde od aluminija ili PVC-a gotovo ne zahtijevaju održavanje. Drukčije je u slučaju drvenih panelnih ograda. Zbog njihove dugovječnosti, važno ih je redovito pregledavati i održavati. Drveni paneli moraju biti što otporniji na vanjske uvjete jer želimo da naša nova drvena ograda izdrži test vremena. Prije kupnje dobro razmislite na koji način je drvo od kojeg su izrađeni paneli zaštićeno od štetnika, truljenja i drugih vanjskih utjecaja. Postoje dva načina kemijske impregnacije drva, pod pritiskom i natapanjem. Drvo koje je kemijski impregnirano u kotlovima pod pritiskom najdublje je kemijski zaštićeno i najotpornije je. Unatoč tome, treba i tako zaštićeno drvo održavati redovitim nanošenjem zaštitnog ulja ili laka svakih nekoliko godina.

Upute za održavanje panelne ograde:

- Redovito provjeravajte postoje li oštećenja na ogradi ili znakovi truljenja, zamijenite oštećene daske ili ploče čim primijetite problem.

- Redovito čistite prljavštinu s ograde jer ona veže vlagu i tako pospješuje rast plijesni, koja uzrokuje truljenje.

- Održavajte dobar protok zraka oko ograde.

- Drvo redovito tretirajte kvalitetnim zaštitnim premazima.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM



DOBAVA I POSTAVLJANJE PANELNE OGRADE

Potrebna dobava i postavljanje panelne ograde. Ograda je dužine 17 m. 3780 € do 6300 €


........

DOBAVA I POSTAVLJANJE PANELNE OGRADE

Potrebna dobava i postavljanje panelne ograde dužine cca 50-60 m a visine cca 125 cm. 5040 € do 8400 €


........

DOBAVA I UGRADNJA PANELNE OGRADE

Dovoz i montaža panelne ograde. Ograda je dužine 11 m, 3,70 m bi bila ulazna klizna ograda, i fiksno jos 7,50. 3150 € do 5250 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA





CIJENA, MONTAŽA ALU OGRADE , CCA 16 X 1 M
Panel ograde, Kašina

180 € do 300 €

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE PLASTIFICIRANE PANELNE OGRADA , 200 X 1.5 M
Panel ograde, Malinska

6300 € do 10500 €

CIJENA, IZRADA PANELNE OGRADE SA DVOKRILNIM VRATIMA, 5,5 X 1,5 M (2 KOMADA) TE VRATA 2,7 X 1,8 M
Panel ograde, Zagreb

630 € do 1050 €

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE PANELNE OGRADE, 10 X 1, 2 M
Panel ograde, Zagreb

540 € do 900 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PANELNE OGRADE, CCA 15 X 0.70 M
Panel ograde, Vrsi

495 € do 825 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DVORIŠNIH KLIZNIH VRATA, CCA 6 X 1.2 M
Panel ograde, Vodice

450 € do 750 €

CIJENA, POSTAVLJANJE PANEL OGRADE, 30 X 1,2 M
Panel ograde, Dvor

900 € do 1500 €

CIJENA, POSTAVITI PANEL OGRADU S BETONSKIM ISPUNAMA IZMEĐU STUPOVA, 60 X 1.2 M
Panel ograde, Semeljci

2700 € do 4500 €

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA PANEL OGRADA, 120 X 1.5 M
Panel ograde, Marija Gorica

4500 € do 7500 €

CIJENA, POSTAVLJANJE ŽIĆANE OGRADE, 1000 M2
Panel ograde, Ludbreg

450 € do 750 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PANELNE BALKONSKE OGRADA, DUZINA 300, A VISINA 100
Panel ograde, Zagreb

225 € do 375 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PANEL ALUMINIJSKE OGRADE, 10 X 0.75 M
Panel ograde, Split

450 € do 750 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PANELNE OGRADE, 15 M
Panel ograde, Ludbreg

405 € do 675 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PANELNE OGRADE NA ZIDNOM PARAPETU, 43 M, 103 CM
Panel ograde, Carevići

2700 € do 4500 €

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE PANELNE OGRADE, CCA 40 M
Panel ograde, Koledinec

1800 € do 3000 €

CIJENA, IZRADA I POSTAVLJANJE PANELNE OGRADE, 15 M, 1 M
Panel ograde, Zagreb

450 € do 750 €

CIJENA, POSTAVLJANJE PANELNE OGRADE, 60 X 1.80 M
Panel ograde, Zagreb

2700 € do 4500 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE BALKONSKE PANELNE OGRADE, CCA 17 M
Panel ograde, Sljeme

720 € do 1200 €

CIJENA, IZRADA I POSTAVLJANJE PANELNE OGRADE, 840×180 +630×140 CM
Panel ograde, Vodice

720 € do 1200 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA OGRADE OD VARENIH PROFILA, KLIZNA VRATA 5X1,2M + VRATA 0,8X1,2M + OGRADA 13X0,6M
Panel ograde, Susedgrad

630 € do 1050 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DVORIŠNE OGRADE, CCA 50 X 1.23 M
Panel ograde, Kuče

1350 € do 2250 €

CIJENA, POSTAVLJANJE PANELNE OGRADE, DUŽINA 1,80 M ,VISINA 1,10M
Panel ograde, Crikvenica

225 € do 375 €

CIJENA, POSTAVLJANJE PANEL OGRADE OBIČNE ZELENE SA STUPOVIMA , CCA 110 M
Panel ograde, Crveni Vrh

2970 € do 4950 €

CIJENA, IZRADA I POSTAVLJANJE ŽIČANE OGRADE, CCA 50 X 1.20 M
Panel ograde, Sesvetski Kraljevac

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA PANELNE POKRETNE OGRADA SAM ELEKTROMOTOROM, 550 X 200 CM
Panel ograde, Sljeme

450 € do 750 €

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE PANEL OGRADE, CCA 1.20 X 20 M
Panel ograde, Sljeme

1620 € do 2700 €

CIJENA, OGRAĐIVANJE PARCELE, DUŽINA 340 M VISINA 1,5 M
Panel ograde, Mugeba

18000 € do 30000 €

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA PANEL OGRADE I VRATAŠCA, 4M I 1M, VISINA 1,80M
Panel ograde, Varaždin

540 € do 900 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA BALKONSKE PANELNE OGRADE , CCA 25 M
Panel ograde, Sveta Marija

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ALU PANELNE OGRADE, CCA 27 M2
Panel ograde, Njivice

1800 € do 3000 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PANALNE OGRADE, CCA 6 X 2 M
Panel ograde, Mursko Središće

540 € do 900 €

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA PANELNE OGRADE, CCA 650 X 110 CM
Panel ograde, Karlovac

360 € do 600 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PANELNE OGRADE, CCA 17 X 1,23 M
Panel ograde, Jastrebarsko

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PANELNE OGRADE, CCA 20 X 1 M
Panel ograde, Đurđevac

1800 € do 3000 €

CIJENA, SIVA PANEL OGRADA SA ISPUNOM, CCA 500X200CM
Panel ograde, Zagreb

720 € do 1200 €

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PANEL OGRADA ZA DVORIŠTE S VRATIMA, CCA 49 M , VISINA 1,50 NA PARAPET OD 50 CM
Panel ograde, Zabok

4500 € do 7500 €



Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Panel ograde CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

87+ PODUZEĆA ZA PANEL OGRADE
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE PANEL OGRADE?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau | Sva prava zadržana