Za područje
  Najveći izbor bazenske opreme u Hrvatskoj
  U današnje vrijeme teško je zamisliti dom bez struje. Da biste se osjećali sigurno, elektroinstalacije ne samo da moraju biti pravilno razvedene, već ih treba redovito održavati i kontrolirati.Za vas smo istražili ulogu planova električnih instalacija i njihovu ugradnju, kao i savjete za pravilno održavanje elektroinstalacija.
  Stručni članak 135
  elektricne instalacije
  Imamo 1851 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  1. Elektroinstalacije: električne instalacije u novogradnji

  Obvezni dio projektne dokumentacije prije bilo koje gradnje je detaljan plan elektroinstalacija. Tijekom gradnje prvo se pripremaju grube instalacije, koje podrazumijevaju izvođenje proboja i „štemanjeˮ kanala za kablove i cijevi, ako ste se odlučili za podžbuknu instalaciju. Slijedi fina montaža, koja uključuje polaganje kabela, ugradnju razvodnih kutija odnosno razvodnog ormarića. Razvodni ormarići su čvorovi električnih instalacija u kući koji sadrže FID sklopke, automatske osigurače i glavne prekidače.

  Za videonadzor ili alarmni uređaj stručnjaci preporučuju ugradnju samostalnog elektroormara, budući da se na taj način povećava sigurnost. Na samom kraju slijedi fina montaža prekidača, utičnica i svjetla.
  Ugradnja električnih instalacija
  Za ugradnju električnih instalacija potreban je precizan plan s određenim pozicijama svjetla, utičnica, prekidača, alarma i ostalih kabela.

   

  2. Kako se obnavlja ili nadograđuje električna instalacija?

  S vremenom će se električne instalacije istrošiti ili će ih oštetiti vanjski utjecaji, što predstavlja značajnu opasnost od požara ako se ne saniraju. Ako instalacija nije vidljiva, njeno stanje može pomoću posebnih mjernih instrumenata provjeriti iskusan električar. Električne instalacije obično traju više od 30 godina.

  U obnovu električnih instalacija se možete upustiti ako želite drukčiji raspored prekidača, svjetala i ostalih električnih priključaka. Kompletna obnova elektroinstalacija za kuću može trajati 3 do 5 dana, a uključuje: zamjenu ili nadogradnju elektroinstalacija, zamjenu prekidača i utičnica, zamjenu manualnih osigurača automatskim osiguračima te pronalaženje i otklanjanje grešaka na elektroinstalacijama.

  3. Održavanje elektroinstalacija

  Pravilnim održavanjem se električne instalacije ne troše, osim zbog mogućeg pregrijavanja na izloženim spojevima. Stanje kućnih instalacija uvijek možete provjeriti mjerenjem, stoga vam preporučujemo da  povremeno angažirate profesionalnog električara koji će obaviti redoviti servis i popraviti električne instalacije koje su oštećene ili istrošene.

  Provjeravanje ispravnosti instalacija
  Redovito provjeravajte ispravnost instalacija da biste izbjegli neugodnosti.

   

  Stručni članak 135
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 1851 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1851 izvođača za područje Elektroinstalacije:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 1851 izvođača za područje Elektroinstalacije
  10
  3

  MISLAV ELEKTRO d.o.o.


  9.1
  0

  PARATUS j.d.o.o.


  9.5
  0

  ENEKOM j.d.o.o.


  10
  3

  INOX ALU TEH d.o.o.


  Tražite dobre izvođače za područje ELEKTROINSTALACIJE?