Za područje

  Arhitekti, arhitektura cijena

  Redovna cijena cjelokupnog projekta (idejni projekt, glavni projekt i Izvedbeni projekt) iznosi 4.000 do 8.600 EUR. Ako dobijete ponudu s cijenom nižom od ovog iznosa, preporučamo oprez jer kvaliteta koju pruža arhitekt može biti upitna. Možda se na prvi pogled to čini puno, ali promislite jer dobar nacrt znači da će sav ostatak novca namijenjen za gradnju biti uložen u dom, koji će biti potpuno prilagođen vašim željama. Cijena za individualni glavni projekt obiteljske kuće se kreće u visini 1-2% vrijednosti investicije. Naravno, tipski nacrti su jeftiniji, međutim svaka moguća izmjena brzo poskupljuje projekt, dok vam to istovremeno ne omogućava nikakvu slobodu izbora. Sasvim je jasno da ćete se morati odlučiti na velike kompromise za kuću u koju ćete puno investirati i u kojoj ćete možda preživjeli ostatak života. Cijena za nacrt obnove stana ili adaptaciju mansarde ovisi o veličini projekta i detalja nacrta. Cijena idejnog projekta se kreće od 2 EUR/m2 do 8 EUR/m2 , cijena glavnog projekta 4-8 EUR/m2 i izvedbenog projekta 4-8 EUR/m2.

  Kome povjeriti nacrt doma? Pošaljite upit odgovarajućem i ocijenjenom projektno/arhitektonskom uredu u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena za dobivanje građevinske dozvole PGD


  Projekt za dobivanje građevinske dozvole PGD. Sva dokumentacija za dobivanje građevinske dozvole, nacrti arhitekture za dobivanje građevinske dozvole PGD. Projekt arhitekture PGD sadrži osnovni tehnički opis objekta, nacrt vanjskog uređenja u mjerilu 1:200 ili većem, tlocrt temelja i svih katova, tloris potkrovlja i krova, 2 presjeka i sve fasade objekta v mjerilu 1:100. Sadrži sve arhitektonske nacrte i skice, koje su potrebne za dobivanje građevinske dozvole.

  1856.76 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  5092.84 €/kom

  SREDNJA CIJENA
  7957.56 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Arhitekti, arhitektura (2024)

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena arhitekta po satu rada

  Trošak arhitekta po satu rada, nadzor i izlasci na teren.


  sat

  €/sat

  Cijena arhitekta po kvadratnom metru

  Trošak arhitekta po kvadratnom metru.


  m2

  €/m2

  Cijena arhitekta po % ukupne investicije

  Trošak arhitekta za novu zgradu, cijena glavnog projekta.


  %

  €/%

  Glavni projekt, cijena glavnog projekta za PGD

  Izrada glavnog projekta. Cijena glavnog projekta za kuću od 150m2. Cijena za izradu glavnog projekta, procjena mogućnosti gradnje, arhitektonski projekt, građevinski projekt i statički proračun, projekt vodovoda i kanalizacije, projekt elektrotehničkih instalacija, elaborat toplinske zaštite i zaštite od buke i troškovnici.


  kpl

  €/kpl

  Idejno rješenje za kuču - cijena idejnog projekta

  Cijena idejnog rješenja za kuću(projekt kuće). Cijena za idejni projekt za kuću do 150m2.


  kpl

  €/kpl

  Cijena za projektiranje kuće

  Cijena za projektiranje kuće prizemnice do 100 m2. Cijena uključuje idejni i glavni projekt.


  kom

  €/kom

  Građevinski nadzor

  5 posjeta gradilištu uz glavnu koordinaciju i koordinaciju s izvođačima radova. Tumačenje planova dobavljačima i pregled ponuda.


  kom

  €/kom

  Idejni nacrt

  Cijena za idejni nacrt stana, zajedno s tlocrtima i odjeljcima 1: 100 i rasporedom namještaja.


  m2

  €/m2

  Izmjena namjene objekta

  Promjena namjene iz poslovnog prostora u restoran ili lokal. Cijena pokretanja postupka promjene namjene, ishođenja odobrenja i ishođenja građevinske dozvole za promjenu namjene.


  kom

  €/kom

  Legalizacija pomoćnih objekata do 50 kvadrata

  Cijena za izradu elaborata za legalizaciju pomoćnih objekata do 50 kvadrata.


  kom

  €/kom

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  Građevinska dozvola


  Koliko košta građevinska dozvola? Trošak odnosno cijena građevinske dozvole se razlikuje od veliči...

  Provjerite i: Cijena građevinske dozvole

  Izvedbeni projekt


  Cijena Izvedbenog projekta (PZI), razlikuje se ovisno o veličini objekta, zahtjevnosti konstrukcije...

  Provjerite i: Izvedbeni projekt cijena

  Legalizacija objekata


  Legalizacija objekata, cijena i ukupni troškovi legalizacije izgradnje prvenstveno ovise o veličini...

  Provjerite i: Legalizacija objekata - cijena legalizacije

  Urbanizam


  Urbanističko planiranje je kompleksan proces, koji zahtjeva multidisciplinaran pristup. Kod zadatak...

  Provjerite i: Urbanizam cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  ARHITEKT, ARHITEKTURA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

  1. Zašto angažirati arhitekta?

  50068414_m.jpg

  Iako odlučiti raditi s arhitektom zaista znači malo veće početno ulaganje, štedi vam puno kasnijih briga i, prije svega, troškova. Put do vašeg cilja (obnova ili izgradnja stana, kuće, uredskog prostora) bez arhitekta je mnogo teži, a krajnji rezultat obično je drukčiji od onoga što ste željeli na početku. Posao arhitekta je da vas pravilno vodi kroz projekt, uzima u obzir vaše sklonosti, dolazi do svježih ideja, ukazuje na potencijalne prepreke i prostorna ograničenja. Arhitekt je stručnjak koji se svakodnevno susreće s projektima životnog okruženja i ima veliko iskustvo i znanje kako pravilno pristupiti određenom problemu.

  Uz stručnost, on osigurava prenošenje ideja prvo na papir, a kasnije od planova na papiru do konačne izvedbe. Od samog početka predviđa što više detalja, a kasnije ih koordinira prema slici željenog projekta.

  Arhitekt teži funkcionalnim, suvremenim i estetskim rješenjima. Na temelju svojih želja i prostora treba pravilno smjestiti prostorije u objektu, racionalno rasporediti unutarnje prostore, odabrati najprikladnije materijale, završnu obradu, dizajnirati opremu, prilagoditi boje i ostale sitnice potrebne da prostor ili objekt funkcioniraju kao zamišljeno dizajnirana i dovršena cjelina.

  2. Arhitekt projekta i koordinator svih uključenih

  Nije vam potreban arhitekt samo kao stručnjak koji će vam pomoći da složite projektnu dokumentaciju, već kao netko tko će vas voditi u pravom smjeru i organizirati vaš rad ispravnim redoslijedom.

  Uloga arhitekta je planiranje unutarnjeg i vanjskog prostora, profesionalno pristupanje projektima koje proizlazi iz dane situacije i potreba klijenta. Za projekte on slijedi osnovnu ideju, ali je svjestan da samo dobra ideja nije dovoljna – važna je profesionalna provedba projekta na svim razinama. Arhitekt uvažava želje klijenta i do realizacije dolazi pomoću stručnosti i prethodnih iskustava.

  Zabluda je da je zadaća arhitekta samo da osmišljava ideju i nacrta planove. Većina ljudi je uvjerena da arhitekti troše većinu svog vremena razmišljajući i dizajnirajući, ali istina je da troše čak tri puta više vremena na susrete s klijentom, pregovaranje s administrativnim jedinicama, inženjerima, ponuditeljima, izvođačima radova itd., te nam zahvaljujući današnjem brzom tempu organizacije rada i bavljenju postupcima štede puno nepotrebnih briga i dragocjenog vremena.

  Kao organizator projekta, arhitekt pažljivo upravlja i organizira rad od prvog dizajna do konačne izvedbe, predviđa troškove i rokove, a kao arhitekt osmišljava idejne nacrte koji kasnije čine osnovu za crtanje i izvršenje plana. U planiranju surađuje s drugim stručnjacima i ko-projektantima, a u izvođenju s odabranim suradnicima.

  3. Kojeg arhitekta odabrati?

  3.1. Gdje pronaći arhitekta?

  Preporučujemo da odvojite vrijeme za to. Saznajte više o iskustvima prijatelja i poznanika koji su već renovirali stanove ili gradili i surađivali s arhitektom. Također možete pretraživati ​​arhitekte na internetu. Jedna je mogućnost da zahtjev podnesete na portal poput MojMojster, a iskusni arhitekti će vas kontaktirati sami. Na portalu možete vidjeti njihove profile na kojima ćete također pronaći recenzije i mišljenja klijenata koji su već radili s njima. Prilikom licitiranja uvijek provjerite ima li arhitekt (ako se zahtijeva gradnja) licenciju komore za arhitekturu (HKA). Povrh svega, pogledajte njegov dosadašnji rad i razmislite odgovara li vam. Obvezno vodite računa da arhitekt kojeg odaberete nije previše udaljen od vaše lokacije. Tako ćete lakše i brže pregledati lokaciju dok je posao u tijeku.

  3.2. Kako odabrati pravog arhitekta za vas?

  Nakon što ste odabrali uži izbor od tri ili više potencijalnih arhitekata, dogovorite sastanak s njima. Za uspješan projekt i zadovoljstvo krajnjim rezultatom vrlo je važno koliko dobro funkcionira komunikacija među sudionicima projekta. Ako arhitekt odvoji vrijeme za vas, predstavi vam kvalitetan rad i daje vam dobre i temeljite savjete, ukratko, ako ostavlja dobar dojam na vas, mogućnost dobre suradnje i pozitivnih rezultata je velika. Prije nego što krenete s arhitektom, također je dobra ideja da se od upravne jedinice pribave informacije o lokaciji vašeg objekta koje točno opisuju mogućnosti i ograničenja implementacije. Arhitekt će tada moći smisliti detaljan nacrt i razgovarati s vama o ograničenjima. Pripremite i popis svojih sklonosti, načina života, prostorija koje vam trebaju itd. Naravno, pri odabiru arhitekta važna je i njegova cijena, ali to ne bi trebao biti ključni razlog vaše odluke. Nakon donošenja konačne odluke za određenog arhitekta važno je da sklopite ugovor u kojem je jasno naznačeno šta će on ili ona proizvesti za vas (vrsta dokumentacije) po kojoj cijeni i u kojem vremenu.

  3.3. Provjera arhitektonske dozvole?

  Ako vam je potreban arhitekt za izradu projektne dokumentacije, za obavljanje poslova odgovornog arhitekta, arhitekt mora imati odgovarajuću diplomu Arhitektonskog fakulteta i licenciju komore za arhitekturu.

  Međutim, ne trebate tražiti licenciranog arhitekta za dizajn interijera ili manjeg građevinskog projekta za koji nije potrebno odobrenje administrativne jedinice.

  4. Postupak

  4.1. Razumijevanje svojih želja

  Prvi sastanci s arhitektom u njegovom uredu ili na lokaciji vašeg objekta bit će posvećeni prikupljanju podataka o vašim željama, potrebama i vašoj viziji. Također će ga zanimati vaše svakodnevne navike, stil života i vrijednosti. U slučaju poslovnog prostora ili objekta, bit će zainteresiran za poslovnu kulturu tvrtke. U početku će to biti temeljita zbirka informacija usmjerenih na razumijevanje vaših ciljeva i želja.

  4.2. Razumijevanje prostora

  Prije dizajniranja će arhitekt također morati pribaviti što više informacija o vašoj lokaciji, zemljištu, postojećem objektu... To uključuje dobivanje geodetskih i drugih podataka, informacija o lokaciji, fotodokumentacije lokacije, prostora itd. Zatim arhitekt crta prostor koji služi kao osnova za planiranje. Arhitekt će također provjeriti koje zakonske, lokalne i građevinske propise treba uzeti u obzir prilikom projektiranja.

  4.3. Konceptualne skice, varijante

  Nakon prikupljanja informacija slijedi izrada idejne skice ili nekoliko skica vašeg objekta. Pri tome će dizajner pažljivo osigurati da je dizajn upotrebljiv, siguran i u skladu sa svim propisima, uzimajući u obzir vaše želje i potrebe. Skica ideja je vrsta vizije vašeg objekta.

  4.4. Idejni projekt

  Nakon što se odlučite i potvrdite jednu od varijanti, arhitekt će pristupiti detaljnom rasporedu plana i pripremiti tzv. idejni projekt (IDZ). Na osnovi ovog projekta moguće je dalje dobiti projektne uvjete i odobrenja nadležnih izvođača za priključenje komunalne infrastrukture.

  4.5. Projekt građevinske dozvole

  Kao što naziv govori, ovo je projekt i projektna dokumentacija koja dobiva dozvolu za gradnju na administrativnoj jedinici. Sadržaj projektne dokumentacije PGD-a mora biti naveden u pravilniku projektne dokumentacije. Osim planova, projekt za dobivanje građevinske dozvole mora sadržavati sve osnovne podatke o lokaciji i planiranom zahvatu koji su zabilježeni u stavci vodeće mape.

  Projekt provedbe PZI-a sadrži sve informacije potrebne za izgradnju i početak uporabe objekta. To je detaljna obrada svega što PGD već prikazuje. Planovi projekta PZI projektirani su u tolikoj mjeri i s takvom preciznošću da su upotrebljivi i na gradilištu. Tek na temelju tih planova može se izraditi pouzdan popis radova kako bi se dobile usporedive ponude izvođača.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Izrada projekta radi promjene građevinske dozvole

  Imamo građevinsku dozvolu. Želimo napraviti novi projekt i naručiti promjenu građevinske dozvole. 6786 € do 11310 €

  ........

  Izrada projekta radi izrade kupaonice

  Potrebno je donjeti odluku gdje smjestiti kupaonu, kako će ona izgledati, kuda će ići potrebne instalacije. 3393 € do 5655 €

  ........

  Izrada glavnog projekta za mjenjanje izgleda postojećeg objekta

  Potrebana izrada glavnog projekta postojecem objektu kojem mjenjam izgled. 13572 € do 22620 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju kuće, 80 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zadar

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada projektne dokumentacije, 300 m2
  Arhitekti, arhitektura, Vis

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada idejnog projekta, 100 m2
  Arhitekti, arhitektura, Šibenik

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada projekta za nisku prizemnicu, 100-120 m2
  Arhitekti, arhitektura, Hruševec Kupljenski

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Etažiranje obiteljske kuće, 100 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  270 € do 450 €

  Cijena, Izmena idejnog i glavnog projekta i nadzor nad izvođenjem, 250 m2
  Arhitekti, arhitektura, Viškovići

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Projektiranje vanjskih sportskih terena, 2500 m2
  Arhitekti, arhitektura, Velika Gorica

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Izrada idejnog projekta, 110 m2
  Arhitekti, arhitektura, Primošten Burnji/dio/

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada projekta moderne obiteljske kuće, 280 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Izrada projekta za dogradnju kuće, cca 40 m2
  Arhitekti, arhitektura, Osijek

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Kompletna dokumentacija za gradnju montažne kuće, 40 m2
  Arhitekti, arhitektura, Gornja Ploča

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Projekt interijera, cca 120 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada projekta za gradnju teretane, 30
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada dokumentacije za gradnju kuće, 80m2 + podkrovlje
  Arhitekti, arhitektura, Magić Mala

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada projekta za nadogradnju kuće, 64 m2
  Arhitekti, arhitektura, Posedarje

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada kompletne dokumentacije za montažnu kuću, 180 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada kompletne dokumentacije za gradnju kuće, 110 m2
  Arhitekti, arhitektura, Santalezi

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada projektne dokumentacije za dagradnju kuće, cca 100 m2
  Arhitekti, arhitektura, Podbrđe

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada glavnog projekta za adaptaciju, 88 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada glavnog projekta za nadstrešnicu, 38 m2
  Arhitekti, arhitektura, Njivice

  450 € do 750 €

  Cijena, Arhitektonsko rješenje adaptacije/obnove stana, 56 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada projekta za izgradnju garaže, 50 m2
  Arhitekti, arhitektura, Slavonski Brod

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Arhitetski tlocrt za turisticku prijavu, 70m2 i 25m2
  Arhitekti, arhitektura, Zadar

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada kompletne dokumentacije za gradnju kuće, 250 m2
  Arhitekti, arhitektura, Paz

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Ishođenje građevinske dozvole, cca 200 Mm
  Arhitekti, arhitektura, Sljeme

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada projekta za izradu vanjskih stepenica na obiteljskoj kuci, cca 400 m2
  Arhitekti, arhitektura, Sesvete

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada projekta radi renoviranja kuće, 60 m2
  Arhitekti, arhitektura, Jasenice

  900 € do 1500 €

  Cijena, Građevinska dozvola za proširenje građevine, Obujam 7, 78m2
  Arhitekti, arhitektura, Supetar

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada projekta za bazen, 3,5 x 8 m
  Arhitekti, arhitektura, Jovići

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada glavnog i idejnog projekta, 49,5 m2
  Arhitekti, arhitektura, Kerestinec

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada kompletne dokumentacije za gradnju kuće, 400 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada projekta radi preuređenje stana, 54 m2
  Arhitekti, arhitektura, Dugo Selo

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada tlocrta stana, 65 m2
  Arhitekti, arhitektura, Split

  450 € do 750 €

  Cijena, Ishođenje građevinske dozvole za pomoćni objekt za svinje i ovce, 150 m2
  Arhitekti, arhitektura, Darda

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada projektne dokumentacije za vikend kućicu, 40 m2
  Arhitekti, arhitektura, Cvetlin

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada idejnog i izvedbenog projeka radi renovacje, 95 m2
  Arhitekti, arhitektura, Susedgrad

  1350 € do 2250 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Arhitekti, arhitektura cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  1051+ poduzeća za Arhitekti, arhitektura
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu