x

  ARHITEKTI, ARHITEKTURA cijena

  Redovna cijena cjelokupnog projekta (idejni projekt, glavni projekt i Izvedbeni projekt) iznosi 30,000 do 65,000 kn. Ako dobijete ponudu s cijenom nižom od ovog iznosa, preporučujemo oprez jer kvaliteta koju pruža arhitekt može biti upitna. Možda se na prvi pogled to čini puno, ali promislite jer dobar nacrt znači da će sav ostatak novca namijenjen za gradnju biti uložen u dom, koji će biti potpuno prilagođen vašim željama. Cijena za individualni glavni projekt obiteljske kuće se kreće u visini 1-2% vrijednosti investicije. Naravno, tipski nacrti su jeftiniji, međutim svaka moguća izmjena brzo poskupljuje projekt, dok vam to istovremeno ne omogućava nikakvu slobodu izbora. Sasvim je jasno da ćete se morati odlučiti na velike kompromise za kuću u koju ćete puno investirati i u kojoj ćete možda preživjeli ostatak života. Cijena za nacrt obnove stana ili adaptaciju mansarde ovisi o veličini projekta i detalja nacrta. Cijena idejnog projekta se kreće od 15 kn/m2 do 60 kn/m2 , cjena glavnog projekta 45-60kn/m2 i izvedbenog projekta 45-60kn/m2. Opišite nam svoj dom iz snova i pošaljite upit za ponudu našem provjerenom projektnom / arhitektonskom uredu pa budite pripremni na skoru selidbu.

  CIJENA ZA DOBIVANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE PGD


  Projekt za dobivanje građevinske dozvole PGD. Sva dokumentacija za dobivanje građevinske dozvole, nacrti arhitekture za dobivanje građevinske dozvole PGD. Projekt arhitekture PGD sadrži osnovni tehnički opis objekta, nacrt vanjskog uređenja u mjerilu 1:200 ili većem, tlocrt temelja i svih katova, tloris potkrovlja i krova, 2 presjeka i sve fasade objekta v mjerilu 1:100. Sadrži sve arhitektonske nacrte i skice, koje su potrebne za dobivanje građevinske dozvole.

  14000.00 KN/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/kom

  SREDNJA CIJENA
  50000.00 KN/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  CIJENA ZA arhitekta

  DRUGE CIJENE ZA ARHITEKTI, ARHITEKTURA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena arhitekta po satu rada

  Trošak arhitekta po satu rada, nadzor i izlasci na teren.


  KN

  KN/sat

  sat
  upit

  Cijena arhitekta po kvadratnom metru

  Trošak arhitekta po kvadratnom metru.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena arhitekta po % ukupne investicije

  Trošak arhitekta za novu zgradu, cijena glavnog projekta.


  KN

  KN/%

  %
  upit

  Glavni projekt, cijena glavnog projekta za PGD

  Izrada glavnog projekta. Cijena glavnog projekta za kuću od 150m2. Cijena za izradu glavnog projekta, procjena mogućnosti gradnje, arhitektonski projekt, građevinski projekt i statički proračun, projekt vodovoda i kanalizacije, projekt elektrotehničkih instalacija, elaborat toplinske zaštite i zaštite od buke i troškovnici.


  KN

  KN/kpl

  kpl
  upit

  Idejno rješenje za kuču - cijena idejnog projekta

  Cijena idejnog rješenja za kuću(projekt kuće). Cijena za idejni projekt za kuću do 150m2.


  KN

  KN/kpl

  kpl
  upit

  Cijena za projektiranje kuće

  Cijena za projektiranje kuće prizemnice do 100 m2. Cijena uključuje idejni i glavni projekt.


  KN

  KN/kom

  kom
  upit

  Legalizacija pomoćnih objekata do 50 kvadrata

  Cijena za izradu elaborata za legalizaciju pomoćnih objekata do 50 kvadrata.


  KN

  KN/kom

  kom
  upit

  Izmjena namjene objekta

  Promjena namjene iz poslovnog prostora u restoran ili lokal. Cijena pokretanja postupka promjene namjene, ishođenja odobrenja i ishođenja građevinske dozvole za promjenu namjene.


  KN

  KN/kom

  kom
  upit

  Idejni nacrt

  Cijena za idejni nacrt stana, zajedno s tlocrtima i odjeljcima 1: 100 i rasporedom namještaja.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Građevinski nadzor

  5 posjeta gradilištu uz glavnu koordinaciju i koordinaciju s izvođačima radova. Tumačenje planova dobavljačima i pregled ponuda.


  KN

  KN/kom

  kom
  upit
  POŠALJI UPIT >
  UKUPNO:

  Građevinska dozvola


  Koliko kosta građevinska dozvola? Trošak odnosno cijena građevinske dozvole se razlikuje od veličine...

  Provjerite i: Cijena građevinske dozvole

  Izvedbeni projekt


  Cijena Izvedbenog projekta (PZI), se razlikuje ovisno o veličini objekta, zahtjevnosti konstrukcije,...

  Provjerite i: Izvedbeni projekt cijena

  Legalizacija objekata


  Legalizacija objekata, cijena i ukupni troškovi legalizacije izgradnje prvenstveno ovise o veličini ...

  Provjerite i: Legalizacija objekata - cijena legalizacije

  Urbanizam


  Urbanističko planiranje je kompleksan proces, koji zahtjeva multidisciplinaran pristup. Kod zadataka...

  Provjerite i: Urbanizam cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  ARHITEKT, ARHITEKTURA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

  1. Zašto angažirati arhitekta?

  50068414_m.jpg

  Iako odlučiti raditi s arhitektom zaista znači malo veće početno ulaganje, štedi vam puno kasnijih briga i, prije svega, troškova. Put do vašeg cilja (obnova ili izgradnja stana, kuće, uredskog prostora) bez arhitekta je mnogo teži, a krajnji rezultat obično je drukčiji od onoga što ste željeli na početku. Posao arhitekta je da vas pravilno vodi kroz projekt, uzima u obzir vaše sklonosti, dolazi do svježih ideja, ukazuje na potencijalne prepreke i prostorna ograničenja. Arhitekt je stručnjak koji se svakodnevno susreće s projektima životnog okruženja i ima veliko iskustvo i znanje kako pravilno pristupiti određenom problemu.

  Uz stručnost, on osigurava prenošenje ideja prvo na papir, a kasnije od planova na papiru do konačne izvedbe. Od samog početka predviđa što više detalja, a kasnije ih koordinira prema slici željenog projekta.

  Arhitekt teži funkcionalnim, suvremenim i estetskim rješenjima. Na temelju svojih želja i prostora treba pravilno smjestiti prostorije u objektu, racionalno rasporediti unutarnje prostore, odabrati najprikladnije materijale, završnu obradu, dizajnirati opremu, prilagoditi boje i ostale sitnice potrebne da prostor ili objekt funkcioniraju kao zamišljeno dizajnirana i dovršena cjelina.

  2. Arhitekt projekta i koordinator svih uključenih

  Nije vam potreban arhitekt samo kao stručnjak koji će vam pomoći da složite projektnu dokumentaciju, već kao netko tko će vas voditi u pravom smjeru i organizirati vaš rad ispravnim redoslijedom.

  Uloga arhitekta je planiranje unutarnjeg i vanjskog prostora, profesionalno pristupanje projektima koje proizlazi iz dane situacije i potreba klijenta. Za projekte on slijedi osnovnu ideju, ali je svjestan da samo dobra ideja nije dovoljna – važna je profesionalna provedba projekta na svim razinama. Arhitekt uvažava želje klijenta i do realizacije dolazi pomoću stručnosti i prethodnih iskustava.

  Zabluda je da je zadaća arhitekta samo da osmišljava ideju i nacrta planove. Većina ljudi je uvjerena da arhitekti troše većinu svog vremena razmišljajući i dizajnirajući, ali istina je da troše čak tri puta više vremena na susrete s klijentom, pregovaranje s administrativnim jedinicama, inženjerima, ponuditeljima, izvođačima radova itd., te nam zahvaljujući današnjem brzom tempu organizacije rada i bavljenju postupcima štede puno nepotrebnih briga i dragocjenog vremena.

  Kao organizator projekta, arhitekt pažljivo upravlja i organizira rad od prvog dizajna do konačne izvedbe, predviđa troškove i rokove, a kao arhitekt osmišljava idejne nacrte koji kasnije čine osnovu za crtanje i izvršenje plana. U planiranju surađuje s drugim stručnjacima i ko-projektantima, a u izvođenju s odabranim suradnicima.

  3. Kojeg arhitekta odabrati?

  3.1. Gdje pronaći arhitekta?

  Preporučujemo da odvojite vrijeme za to. Saznajte više o iskustvima prijatelja i poznanika koji su već renovirali stanove ili gradili i surađivali s arhitektom. Također možete pretraživati ​​arhitekte na internetu. Jedna je mogućnost da zahtjev podnesete na portal poput MojMojster, a iskusni arhitekti će vas kontaktirati sami. Na portalu možete vidjeti njihove profile na kojima ćete također pronaći recenzije i mišljenja klijenata koji su već radili s njima. Prilikom licitiranja uvijek provjerite ima li arhitekt (ako se zahtijeva gradnja) licenciju komore za arhitekturu (HKA). Povrh svega, pogledajte njegov dosadašnji rad i razmislite odgovara li vam. Obvezno vodite računa da arhitekt kojeg odaberete nije previše udaljen od vaše lokacije. Tako ćete lakše i brže pregledati lokaciju dok je posao u tijeku.

  3.2. Kako odabrati pravog arhitekta za vas?

  Nakon što ste odabrali uži izbor od tri ili više potencijalnih arhitekata, dogovorite sastanak s njima. Za uspješan projekt i zadovoljstvo krajnjim rezultatom vrlo je važno koliko dobro funkcionira komunikacija među sudionicima projekta. Ako arhitekt odvoji vrijeme za vas, predstavi vam kvalitetan rad i daje vam dobre i temeljite savjete, ukratko, ako ostavlja dobar dojam na vas, mogućnost dobre suradnje i pozitivnih rezultata je velika. Prije nego što krenete s arhitektom, također je dobra ideja da se od upravne jedinice pribave informacije o lokaciji vašeg objekta koje točno opisuju mogućnosti i ograničenja implementacije. Arhitekt će tada moći smisliti detaljan nacrt i razgovarati s vama o ograničenjima. Pripremite i popis svojih sklonosti, načina života, prostorija koje vam trebaju itd. Naravno, pri odabiru arhitekta važna je i njegova cijena, ali to ne bi trebao biti ključni razlog vaše odluke. Nakon donošenja konačne odluke za određenog arhitekta važno je da sklopite ugovor u kojem je jasno naznačeno šta će on ili ona proizvesti za vas (vrsta dokumentacije) po kojoj cijeni i u kojem vremenu.

  3.3. Provjera arhitektonske dozvole?

  Ako vam je potreban arhitekt za izradu projektne dokumentacije, za obavljanje poslova odgovornog arhitekta, arhitekt mora imati odgovarajuću diplomu Arhitektonskog fakulteta i licenciju komore za arhitekturu.

  Međutim, ne trebate tražiti licenciranog arhitekta za dizajn interijera ili manjeg građevinskog projekta za koji nije potrebno odobrenje administrativne jedinice.

  4. Postupak

  4.1. Razumijevanje svojih želja

  Prvi sastanci s arhitektom u njegovom uredu ili na lokaciji vašeg objekta bit će posvećeni prikupljanju podataka o vašim željama, potrebama i vašoj viziji. Također će ga zanimati vaše svakodnevne navike, stil života i vrijednosti. U slučaju poslovnog prostora ili objekta, bit će zainteresiran za poslovnu kulturu tvrtke. U početku će to biti temeljita zbirka informacija usmjerenih na razumijevanje vaših ciljeva i želja.

  4.2. Razumijevanje prostora

  Prije dizajniranja će arhitekt također morati pribaviti što više informacija o vašoj lokaciji, zemljištu, postojećem objektu... To uključuje dobivanje geodetskih i drugih podataka, informacija o lokaciji, fotodokumentacije lokacije, prostora itd. Zatim arhitekt crta prostor koji služi kao osnova za planiranje. Arhitekt će također provjeriti koje zakonske, lokalne i građevinske propise treba uzeti u obzir prilikom projektiranja.

  4.3. Konceptualne skice, varijante

  Nakon prikupljanja informacija slijedi izrada idejne skice ili nekoliko skica vašeg objekta. Pri tome će dizajner pažljivo osigurati da je dizajn upotrebljiv, siguran i u skladu sa svim propisima, uzimajući u obzir vaše želje i potrebe. Skica ideja je vrsta vizije vašeg objekta.

  4.4. Idejni projekt

  Nakon što se odlučite i potvrdite jednu od varijanti, arhitekt će pristupiti detaljnom rasporedu plana i pripremiti tzv. idejni projekt (IDZ). Na osnovi ovog projekta moguće je dalje dobiti projektne uvjete i odobrenja nadležnih izvođača za priključenje komunalne infrastrukture.

  4.5. Projekt građevinske dozvole

  Kao što naziv govori, ovo je projekt i projektna dokumentacija koja dobiva dozvolu za gradnju na administrativnoj jedinici. Sadržaj projektne dokumentacije PGD-a mora biti naveden u pravilniku projektne dokumentacije. Osim planova, projekt za dobivanje građevinske dozvole mora sadržavati sve osnovne podatke o lokaciji i planiranom zahvatu koji su zabilježeni u stavci vodeće mape.

  Projekt provedbe PZI-a sadrži sve informacije potrebne za izgradnju i početak uporabe objekta. To je detaljna obrada svega što PGD već prikazuje. Planovi projekta PZI projektirani su u tolikoj mjeri i s takvom preciznošću da su upotrebljivi i na gradilištu. Tek na temelju tih planova može se izraditi pouzdan popis radova kako bi se dobile usporedive ponude izvođača.

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  DIZAJN BLAGAVAONE

  Potreban dizajn interijera za blagavaona ima 12m2. Trebam savjet kod namještaja stol stolci i nešto za ukras na zidovima. 1890 KN do 3150 KN


  ........

  DIZAJN INTERIJERA UGOSTITELJSKOG OBJEKTA

  Potreban dizajn interijera ugostiteljskog objekta cca 80 m2. 12600 KN do 21000 KN


  ........

  PROCJENA VRIJEDNOSTI NEKRETNINE I ZEMLJIŠTA

  TREBAMO ZANTI VRIJEDNOST NEKRETNINE ( HALE ZA PROIZVODNJU) I VRIJEDNOST ZEMLJIŠTA. TRENUTNO IMAMO NABAVNU VRIJEDNOST SVEGA ZAJEDNO. 1890 KN do 3150 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, LEGALIZACIJA OBJEKTA ,
  Arhitekti, arhitektura, Knin

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, IZRADA PROJEKTA ADAPTACIJE POSTOJEĆE GRAĐEVINE,
  Arhitekti, arhitektura, Samobor

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, GEODECKI SNIMAK ZA UPIS KUĆE ,
  Arhitekti, arhitektura, Galgovo

  1687.5 KN do 2812.5 KN

  CIJENA, TROŠKOVNIK ZA ADAPTACIJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Varaždin

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, GEODETSKE USLUGE,
  Arhitekti, arhitektura, Antunovac

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, NADZORNI INŽENJER,
  Arhitekti, arhitektura, Antunovac

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA ENERGETSKOG CERTIFIKATA ,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, STATIČKA PROCJENA NAKON POTRESA,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, STATIKA KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, IZRADA IZVEDBENOG PROJEKTA ZA GRADNJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Pula

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, GEOMEHANIKA,
  Arhitekti, arhitektura, Zaprešić

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, IZRADA TROŠKOVNIKA ZA NOVOGRADNJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Novo Čiće

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, STATIKA PODRUMA,
  Arhitekti, arhitektura, Sisak

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, IZRADA TROŠKOVNIKA ZA RENOVACIJU,
  Arhitekti, arhitektura, Osijek

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, DOKUMENTACIJA ZA NADOGRADNJU I REKONSTRUKCIJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Varaždin

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, STROJARSKI PROJEKT,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  5400 KN do 9000 KN

  CIJENA, NADZOR GRADNJE GUSTJERNA,
  Arhitekti, arhitektura, Prožurska Luka

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, STATIKA KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, STATIKA KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Zabok

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, ELABORAT ZA OJAČAVANJE STAMBENE KUĆE OD POTRESA,
  Arhitekti, arhitektura, Dubrava

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, STATIK KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, ENRGETSKI CERTIFIKAT,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, IZRADA TROŠKOVNIKA ZA RENOVACIJU,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  1687.5 KN do 2812.5 KN

  CIJENA, DIZAJN INTERIJERA KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Hrastin

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, DIZAJN INTERIJERA KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Bestovje

  2700 KN do 4500 KN

  CIJENA, STATIKA NOSIVOG ZIDA,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, 3D VIZUALIZACIJA OBJEKTA ,
  Arhitekti, arhitektura, Otok

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, IZRADA STROJARSKOG PROJEKTA,
  Arhitekti, arhitektura, Dugo Selo

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, UPIS OBJEKTA U KATASTAR,
  Arhitekti, arhitektura, Greda Sunjska

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, IZRADA PROJEKTA ZA SANACIJU I REKONSTRUKCIJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Maružini

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, 3D VIZUALIZACIJA KUĆE ,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  1687.5 KN do 2812.5 KN

  CIJENA, 3D VIZUALIZACIJU TRGOVINE ,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  1687.5 KN do 2812.5 KN

  CIJENA, IZRADA KOMPLETNE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Zaton Doli

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, IZMJERA TLOCRTA FIRME,
  Arhitekti, arhitektura, Kotoriba

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, IZRADA KOMPLETNE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Rogoznica

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, IZRADA KOMPLETNE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Lepoglava

  33750 KN do 56250 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  ARHITEKTI, ARHITEKTURA CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 932 PODUZEĆA ZA ARHITEKTI, ARHITEKTURA


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ARHITEKTI, ARHITEKTURA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 099 3317 311
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana