Za područje

  Arhitekti, arhitektura cijena

  Redovna cijena cjelokupnog projekta (idejni projekt, glavni projekt i Izvedbeni projekt) iznosi 4.000 do 8.600 EUR. Ako dobijete ponudu s cijenom nižom od ovog iznosa, preporučamo oprez jer kvaliteta koju pruža arhitekt može biti upitna. Možda se na prvi pogled to čini puno, ali promislite jer dobar nacrt znači da će sav ostatak novca namijenjen za gradnju biti uložen u dom, koji će biti potpuno prilagođen vašim željama. Cijena za individualni glavni projekt obiteljske kuće se kreće u visini 1-2% vrijednosti investicije. Naravno, tipski nacrti su jeftiniji, međutim svaka moguća izmjena brzo poskupljuje projekt, dok vam to istovremeno ne omogućava nikakvu slobodu izbora. Sasvim je jasno da ćete se morati odlučiti na velike kompromise za kuću u koju ćete puno investirati i u kojoj ćete možda preživjeli ostatak života. Cijena za nacrt obnove stana ili adaptaciju mansarde ovisi o veličini projekta i detalja nacrta. Cijena idejnog projekta se kreće od 2 EUR/m2 do 8 EUR/m2 , cijena glavnog projekta 4-8 EUR/m2 i izvedbenog projekta 4-8 EUR/m2.

  Kome povjeriti nacrt doma? Pošaljite upit odgovarajućem i ocijenjenom projektno/arhitektonskom uredu u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena za dobivanje građevinske dozvole PGD


  Projekt za dobivanje građevinske dozvole PGD. Sva dokumentacija za dobivanje građevinske dozvole, nacrti arhitekture za dobivanje građevinske dozvole PGD. Projekt arhitekture PGD sadrži osnovni tehnički opis objekta, nacrt vanjskog uređenja u mjerilu 1:200 ili većem, tlocrt temelja i svih katova, tloris potkrovlja i krova, 2 presjeka i sve fasade objekta v mjerilu 1:100. Sadrži sve arhitektonske nacrte i skice, koje su potrebne za dobivanje građevinske dozvole.

  1856.76 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  €/kom

  SREDNJA CIJENA
  7957.56 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Arhitekti, arhitektura

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena arhitekta po satu rada

  Trošak arhitekta po satu rada, nadzor i izlasci na teren.


  sat

  €/sat

  Cijena arhitekta po kvadratnom metru

  Trošak arhitekta po kvadratnom metru.


  m2

  €/m2

  Cijena arhitekta po % ukupne investicije

  Trošak arhitekta za novu zgradu, cijena glavnog projekta.


  %

  €/%

  Glavni projekt, cijena glavnog projekta za PGD

  Izrada glavnog projekta. Cijena glavnog projekta za kuću od 150m2. Cijena za izradu glavnog projekta, procjena mogućnosti gradnje, arhitektonski projekt, građevinski projekt i statički proračun, projekt vodovoda i kanalizacije, projekt elektrotehničkih instalacija, elaborat toplinske zaštite i zaštite od buke i troškovnici.


  kpl

  €/kpl

  Idejno rješenje za kuču - cijena idejnog projekta

  Cijena idejnog rješenja za kuću(projekt kuće). Cijena za idejni projekt za kuću do 150m2.


  kpl

  €/kpl

  Cijena za projektiranje kuće

  Cijena za projektiranje kuće prizemnice do 100 m2. Cijena uključuje idejni i glavni projekt.


  kom

  €/kom

  Građevinski nadzor

  5 posjeta gradilištu uz glavnu koordinaciju i koordinaciju s izvođačima radova. Tumačenje planova dobavljačima i pregled ponuda.


  kom

  €/kom

  Idejni nacrt

  Cijena za idejni nacrt stana, zajedno s tlocrtima i odjeljcima 1: 100 i rasporedom namještaja.


  m2

  €/m2

  Izmjena namjene objekta

  Promjena namjene iz poslovnog prostora u restoran ili lokal. Cijena pokretanja postupka promjene namjene, ishođenja odobrenja i ishođenja građevinske dozvole za promjenu namjene.


  kom

  €/kom

  Legalizacija pomoćnih objekata do 50 kvadrata

  Cijena za izradu elaborata za legalizaciju pomoćnih objekata do 50 kvadrata.


  kom

  €/kom

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Građevinska dozvola


  Koliko košta građevinska dozvola? Trošak odnosno cijena građevinske dozvole se razlikuje od veliči...

  Provjerite i: Cijena građevinske dozvole

  Izvedbeni projekt


  Cijena Izvedbenog projekta (PZI), razlikuje se ovisno o veličini objekta, zahtjevnosti konstrukcije...

  Provjerite i: Izvedbeni projekt cijena

  Legalizacija objekata


  Legalizacija objekata, cijena i ukupni troškovi legalizacije izgradnje prvenstveno ovise o veličini...

  Provjerite i: Legalizacija objekata - cijena legalizacije

  Urbanizam


  Urbanističko planiranje je kompleksan proces, koji zahtjeva multidisciplinaran pristup. Kod zadatak...

  Provjerite i: Urbanizam cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  ARHITEKT, ARHITEKTURA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

  1. Zašto angažirati arhitekta?

  50068414_m.jpg

  Iako odlučiti raditi s arhitektom zaista znači malo veće početno ulaganje, štedi vam puno kasnijih briga i, prije svega, troškova. Put do vašeg cilja (obnova ili izgradnja stana, kuće, uredskog prostora) bez arhitekta je mnogo teži, a krajnji rezultat obično je drukčiji od onoga što ste željeli na početku. Posao arhitekta je da vas pravilno vodi kroz projekt, uzima u obzir vaše sklonosti, dolazi do svježih ideja, ukazuje na potencijalne prepreke i prostorna ograničenja. Arhitekt je stručnjak koji se svakodnevno susreće s projektima životnog okruženja i ima veliko iskustvo i znanje kako pravilno pristupiti određenom problemu.

  Uz stručnost, on osigurava prenošenje ideja prvo na papir, a kasnije od planova na papiru do konačne izvedbe. Od samog početka predviđa što više detalja, a kasnije ih koordinira prema slici željenog projekta.

  Arhitekt teži funkcionalnim, suvremenim i estetskim rješenjima. Na temelju svojih želja i prostora treba pravilno smjestiti prostorije u objektu, racionalno rasporediti unutarnje prostore, odabrati najprikladnije materijale, završnu obradu, dizajnirati opremu, prilagoditi boje i ostale sitnice potrebne da prostor ili objekt funkcioniraju kao zamišljeno dizajnirana i dovršena cjelina.

  2. Arhitekt projekta i koordinator svih uključenih

  Nije vam potreban arhitekt samo kao stručnjak koji će vam pomoći da složite projektnu dokumentaciju, već kao netko tko će vas voditi u pravom smjeru i organizirati vaš rad ispravnim redoslijedom.

  Uloga arhitekta je planiranje unutarnjeg i vanjskog prostora, profesionalno pristupanje projektima koje proizlazi iz dane situacije i potreba klijenta. Za projekte on slijedi osnovnu ideju, ali je svjestan da samo dobra ideja nije dovoljna – važna je profesionalna provedba projekta na svim razinama. Arhitekt uvažava želje klijenta i do realizacije dolazi pomoću stručnosti i prethodnih iskustava.

  Zabluda je da je zadaća arhitekta samo da osmišljava ideju i nacrta planove. Većina ljudi je uvjerena da arhitekti troše većinu svog vremena razmišljajući i dizajnirajući, ali istina je da troše čak tri puta više vremena na susrete s klijentom, pregovaranje s administrativnim jedinicama, inženjerima, ponuditeljima, izvođačima radova itd., te nam zahvaljujući današnjem brzom tempu organizacije rada i bavljenju postupcima štede puno nepotrebnih briga i dragocjenog vremena.

  Kao organizator projekta, arhitekt pažljivo upravlja i organizira rad od prvog dizajna do konačne izvedbe, predviđa troškove i rokove, a kao arhitekt osmišljava idejne nacrte koji kasnije čine osnovu za crtanje i izvršenje plana. U planiranju surađuje s drugim stručnjacima i ko-projektantima, a u izvođenju s odabranim suradnicima.

  3. Kojeg arhitekta odabrati?

  3.1. Gdje pronaći arhitekta?

  Preporučujemo da odvojite vrijeme za to. Saznajte više o iskustvima prijatelja i poznanika koji su već renovirali stanove ili gradili i surađivali s arhitektom. Također možete pretraživati ​​arhitekte na internetu. Jedna je mogućnost da zahtjev podnesete na portal poput MojMojster, a iskusni arhitekti će vas kontaktirati sami. Na portalu možete vidjeti njihove profile na kojima ćete također pronaći recenzije i mišljenja klijenata koji su već radili s njima. Prilikom licitiranja uvijek provjerite ima li arhitekt (ako se zahtijeva gradnja) licenciju komore za arhitekturu (HKA). Povrh svega, pogledajte njegov dosadašnji rad i razmislite odgovara li vam. Obvezno vodite računa da arhitekt kojeg odaberete nije previše udaljen od vaše lokacije. Tako ćete lakše i brže pregledati lokaciju dok je posao u tijeku.

  3.2. Kako odabrati pravog arhitekta za vas?

  Nakon što ste odabrali uži izbor od tri ili više potencijalnih arhitekata, dogovorite sastanak s njima. Za uspješan projekt i zadovoljstvo krajnjim rezultatom vrlo je važno koliko dobro funkcionira komunikacija među sudionicima projekta. Ako arhitekt odvoji vrijeme za vas, predstavi vam kvalitetan rad i daje vam dobre i temeljite savjete, ukratko, ako ostavlja dobar dojam na vas, mogućnost dobre suradnje i pozitivnih rezultata je velika. Prije nego što krenete s arhitektom, također je dobra ideja da se od upravne jedinice pribave informacije o lokaciji vašeg objekta koje točno opisuju mogućnosti i ograničenja implementacije. Arhitekt će tada moći smisliti detaljan nacrt i razgovarati s vama o ograničenjima. Pripremite i popis svojih sklonosti, načina života, prostorija koje vam trebaju itd. Naravno, pri odabiru arhitekta važna je i njegova cijena, ali to ne bi trebao biti ključni razlog vaše odluke. Nakon donošenja konačne odluke za određenog arhitekta važno je da sklopite ugovor u kojem je jasno naznačeno šta će on ili ona proizvesti za vas (vrsta dokumentacije) po kojoj cijeni i u kojem vremenu.

  3.3. Provjera arhitektonske dozvole?

  Ako vam je potreban arhitekt za izradu projektne dokumentacije, za obavljanje poslova odgovornog arhitekta, arhitekt mora imati odgovarajuću diplomu Arhitektonskog fakulteta i licenciju komore za arhitekturu.

  Međutim, ne trebate tražiti licenciranog arhitekta za dizajn interijera ili manjeg građevinskog projekta za koji nije potrebno odobrenje administrativne jedinice.

  4. Postupak

  4.1. Razumijevanje svojih želja

  Prvi sastanci s arhitektom u njegovom uredu ili na lokaciji vašeg objekta bit će posvećeni prikupljanju podataka o vašim željama, potrebama i vašoj viziji. Također će ga zanimati vaše svakodnevne navike, stil života i vrijednosti. U slučaju poslovnog prostora ili objekta, bit će zainteresiran za poslovnu kulturu tvrtke. U početku će to biti temeljita zbirka informacija usmjerenih na razumijevanje vaših ciljeva i želja.

  4.2. Razumijevanje prostora

  Prije dizajniranja će arhitekt također morati pribaviti što više informacija o vašoj lokaciji, zemljištu, postojećem objektu... To uključuje dobivanje geodetskih i drugih podataka, informacija o lokaciji, fotodokumentacije lokacije, prostora itd. Zatim arhitekt crta prostor koji služi kao osnova za planiranje. Arhitekt će također provjeriti koje zakonske, lokalne i građevinske propise treba uzeti u obzir prilikom projektiranja.

  4.3. Konceptualne skice, varijante

  Nakon prikupljanja informacija slijedi izrada idejne skice ili nekoliko skica vašeg objekta. Pri tome će dizajner pažljivo osigurati da je dizajn upotrebljiv, siguran i u skladu sa svim propisima, uzimajući u obzir vaše želje i potrebe. Skica ideja je vrsta vizije vašeg objekta.

  4.4. Idejni projekt

  Nakon što se odlučite i potvrdite jednu od varijanti, arhitekt će pristupiti detaljnom rasporedu plana i pripremiti tzv. idejni projekt (IDZ). Na osnovi ovog projekta moguće je dalje dobiti projektne uvjete i odobrenja nadležnih izvođača za priključenje komunalne infrastrukture.

  4.5. Projekt građevinske dozvole

  Kao što naziv govori, ovo je projekt i projektna dokumentacija koja dobiva dozvolu za gradnju na administrativnoj jedinici. Sadržaj projektne dokumentacije PGD-a mora biti naveden u pravilniku projektne dokumentacije. Osim planova, projekt za dobivanje građevinske dozvole mora sadržavati sve osnovne podatke o lokaciji i planiranom zahvatu koji su zabilježeni u stavci vodeće mape.

  Projekt provedbe PZI-a sadrži sve informacije potrebne za izgradnju i početak uporabe objekta. To je detaljna obrada svega što PGD već prikazuje. Planovi projekta PZI projektirani su u tolikoj mjeri i s takvom preciznošću da su upotrebljivi i na gradilištu. Tek na temelju tih planova može se izraditi pouzdan popis radova kako bi se dobile usporedive ponude izvođača.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Izrada projekta za nadogradnju kuće

  Potrebna izrada projekta za nadogradnju i adaptaciju kuće. Potrebno je skidanje postojećeg krova, rušenje dimnjaka, rušenje zabatnog diza, izrada nadozida, izrada krovišta izrada pergole, izrada topliske i i hidroizolacije terase te estriha izrada demit fasade, potrebno je izraditi glavni projekt sukladno pravilniku o jednostavnim građevinama (arhitektronski, građevinski i statički proračun). 20358 € do 33930 €

  ........

  Izrada projekta za izradu nadstrešnice

  Zelim napraviti fiksnu nadstresnicu sa drvenom gradom i kanalicama koja bi bila do 50m2. 3393 € do 5655 €

  ........

  Prenamjena podruma u radionicu

  Potrebna mi je prenamjena podruma kuće u radionicu i malo skladište što u zbilji podrum i jest. Odvojiti podrum-radionicu od stambenog dijela kuće sa protupožarnim vratima i zidom. Tako su rekli u uredu za graditeljstvo. 6786 € do 11310 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada projekta za adaptaciju višeetažnog stana u kući, cca 80 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izradu projekta obiteljske kuće, 200 m2
  Arhitekti, arhitektura, Solin

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Uporabna dozvola, 200 m2
  Arhitekti, arhitektura, Kraljevica

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada glavnog projekta za izgradnju kuće, 130 m2
  Arhitekti, arhitektura, Ivanic Grad

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Potrebna izrada kompletne dokumentacije za bungalove, 4 komada cca 35 m2
  Arhitekti, arhitektura, Rukavac

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada projekta za rekonstrukciju potkrovlja u stambeni dio, 50 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada dokumentacije za građevinsku dozvolu, cca 140 m2
  Arhitekti, arhitektura, Slavonski Brod

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradevinsku, 60 m2
  Arhitekti, arhitektura, Bukovac Perušićki

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju kuće, 139 m2
  Arhitekti, arhitektura, Sv. Filip i Jakov

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada nacrta za prvi kat kuće, 90 m2
  Arhitekti, arhitektura, Rogotin

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju kuće, 200 m2
  Arhitekti, arhitektura, Novaki

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Dozvola za proširenje terase, 160 cm
  Arhitekti, arhitektura, Oroslavje

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada glavnog projekta, 76 m2
  Arhitekti, arhitektura, Koprivnica

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada projekta za montažnu halu, 64 m2
  Arhitekti, arhitektura, Brdovec

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Projekt za dogradnju i uređenje potkrovlja kuće, 100 m2
  Arhitekti, arhitektura, Odranski Obrež

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada projektne dokumentacije za obiteljsku kuću, 160 m2
  Arhitekti, arhitektura, Sesvete

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Projekt za nadogradnju kuće i građevinska dozvola, 10 m2
  Arhitekti, arhitektura, Beli Manastir

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada dokumentacije za nadogradnju i adaptaciju objekta, 72 m2
  Arhitekti, arhitektura, Pula

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Ishođenje građevinske dozvole za nadogradnju, 30 m2
  Arhitekti, arhitektura, Lopatinec

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada izvedbenog projekta i troškovnika, 300 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada kompletne dokumentacije za kuću sa bazenom, 130 m2
  Arhitekti, arhitektura, Debeljak

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Projektiranje zgrade industrijskog postrojenja za čistu proizvodnju, 27 x 57 m
  Arhitekti, arhitektura, Rugvica

  18000 € do 30000 €

  Cijena, Projekt rekonstrukcije krovišta, Tlocrtno 55 m2
  Arhitekti, arhitektura, Kaštel Novi

  900 € do 1500 €

  Cijena, Idejni i glavni projekt, 100-130m2 neto
  Arhitekti, arhitektura, Dugo Selo

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Projekt rušenja dimnjaka, vanjski dio dimnjaka
  Arhitekti, arhitektura, Koprivnica

  450 € do 750 €

  Cijena, Komplet projektna dokumentacija, 199 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zdenci Brdovečki

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada projekta za vikend kućicu, 36 m2
  Arhitekti, arhitektura, Umag

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Idejno rješenje za proširenje kamene kuće, 50 m2
  Arhitekti, arhitektura, Kaprije

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada projekta za nadogradnju kuće, 80 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada projekta za dogradnju kuće, 90 m2
  Arhitekti, arhitektura, Murvica

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada projektne dokumentacije za pomoćni objekt, 20 m2
  Arhitekti, arhitektura, Umag

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada projekta za adaptaciju kuče i okoliša, 130 m2
  Arhitekti, arhitektura, Kućište

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izrada kompletne dokumentacije za gradnju kuće, 200 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zaprešić

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada kompletne dokumentacije za gradnju kuće, 140 m2
  Arhitekti, arhitektura, Šašinovec

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada glavnog i izvedbenog projekta za drvenu kuću, 49 m2
  Arhitekti, arhitektura, Gornja Dubrava

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada idejnog projekt obiteljske kuće, 90 m2
  Arhitekti, arhitektura, Zadar

  900 € do 1500 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Arhitekti, arhitektura cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  1041+ poduzeća za Arhitekti, arhitektura
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu