Arhitekti, arhitektura cijena

Redovna cijena cjelokupnog projekta (idejni projekt, glavni projekt i Izvedbeni projekt) iznosi 30,000 do 65,000 kn. Ako dobijete ponudu s cijenom nižom od ovog iznosa, preporučamo oprez jer kvaliteta koju pruža arhitekt može biti upitna. Možda se na prvi pogled to čini puno, ali promislite jer dobar nacrt znači da će sav ostatak novca namijenjen za gradnju biti uložen u dom, koji će biti potpuno prilagođen vašim željama. Cijena za individualni glavni projekt obiteljske kuće se kreće u visini 1-2% vrijednosti investicije. Naravno, tipski nacrti su jeftiniji, međutim svaka moguća izmjena brzo poskupljuje projekt, dok vam to istovremeno ne omogućava nikakvu slobodu izbora. Sasvim je jasno da ćete se morati odlučiti na velike kompromise za kuću u koju ćete puno investirati i u kojoj ćete možda preživjeli ostatak života. Cijena za nacrt obnove stana ili adaptaciju mansarde ovisi o veličini projekta i detalja nacrta. Cijena idejnog projekta se kreće od 15 kn/m2 do 60 kn/m2 , cijena glavnog projekta 45-60kn/m2 i izvedbenog projekta 45-60kn/m2.

Kome povjeriti nacrt doma? Pošaljite upit odgovarajućem i ocijenjenom projektno/arhitektonskom uredu u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA DOBIVANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE PGD


Projekt za dobivanje građevinske dozvole PGD. Sva dokumentacija za dobivanje građevinske dozvole, nacrti arhitekture za dobivanje građevinske dozvole PGD. Projekt arhitekture PGD sadrži osnovni tehnički opis objekta, nacrt vanjskog uređenja u mjerilu 1:200 ili većem, tlocrt temelja i svih katova, tloris potkrovlja i krova, 2 presjeka i sve fasade objekta v mjerilu 1:100. Sadrži sve arhitektonske nacrte i skice, koje su potrebne za dobivanje građevinske dozvole.

14000.00 KN/kom

VRLO NISKA CIJENA
KN/kom

SREDNJA CIJENA
60000.00 KN/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA arhitekta

DRUGE CIJENE ZA ARHITEKTI, ARHITEKTURA

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena arhitekta po satu rada

Trošak arhitekta po satu rada, nadzor i izlasci na teren.


KN

KN/sat

sat
upit

Cijena arhitekta po kvadratnom metru

Trošak arhitekta po kvadratnom metru.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena arhitekta po % ukupne investicije

Trošak arhitekta za novu zgradu, cijena glavnog projekta.


KN

KN/%

%
upit

Glavni projekt, cijena glavnog projekta za PGD

Izrada glavnog projekta. Cijena glavnog projekta za kuću od 150m2. Cijena za izradu glavnog projekta, procjena mogućnosti gradnje, arhitektonski projekt, građevinski projekt i statički proračun, projekt vodovoda i kanalizacije, projekt elektrotehničkih instalacija, elaborat toplinske zaštite i zaštite od buke i troškovnici.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Idejno rješenje za kuču - cijena idejnog projekta

Cijena idejnog rješenja za kuću(projekt kuće). Cijena za idejni projekt za kuću do 150m2.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Cijena za projektiranje kuće

Cijena za projektiranje kuće prizemnice do 100 m2. Cijena uključuje idejni i glavni projekt.


KN

KN/kom

kom
upit

Legalizacija pomoćnih objekata do 50 kvadrata

Cijena za izradu elaborata za legalizaciju pomoćnih objekata do 50 kvadrata.


KN

KN/kom

kom
upit

Izmjena namjene objekta

Promjena namjene iz poslovnog prostora u restoran ili lokal. Cijena pokretanja postupka promjene namjene, ishođenja odobrenja i ishođenja građevinske dozvole za promjenu namjene.


KN

KN/kom

kom
upit

Idejni nacrt

Cijena za idejni nacrt stana, zajedno s tlocrtima i odjeljcima 1: 100 i rasporedom namještaja.


KN

KN/m2

m2
upit

Građevinski nadzor

5 posjeta gradilištu uz glavnu koordinaciju i koordinaciju s izvođačima radova. Tumačenje planova dobavljačima i pregled ponuda.


KN

KN/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Građevinska dozvola


Koliko košta građevinska dozvola? Trošak odnosno cijena građevinske dozvole se razlikuje od veliči...

Provjerite i: Cijena građevinske dozvole

Izvedbeni projekt


Cijena Izvedbenog projekta (PZI), razlikuje se ovisno o veličini objekta, zahtjevnosti konstrukcije...

Provjerite i: Izvedbeni projekt cijena

Legalizacija objekata


Legalizacija objekata, cijena i ukupni troškovi legalizacije izgradnje prvenstveno ovise o veličini...

Provjerite i: Legalizacija objekata - cijena legalizacije

Urbanizam


Urbanističko planiranje je kompleksan proces, koji zahtjeva multidisciplinaran pristup. Kod zadatak...

Provjerite i: Urbanizam cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

ARHITEKT, ARHITEKTURA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

1. Zašto angažirati arhitekta?

50068414_m.jpg

Iako odlučiti raditi s arhitektom zaista znači malo veće početno ulaganje, štedi vam puno kasnijih briga i, prije svega, troškova. Put do vašeg cilja (obnova ili izgradnja stana, kuće, uredskog prostora) bez arhitekta je mnogo teži, a krajnji rezultat obično je drukčiji od onoga što ste željeli na početku. Posao arhitekta je da vas pravilno vodi kroz projekt, uzima u obzir vaše sklonosti, dolazi do svježih ideja, ukazuje na potencijalne prepreke i prostorna ograničenja. Arhitekt je stručnjak koji se svakodnevno susreće s projektima životnog okruženja i ima veliko iskustvo i znanje kako pravilno pristupiti određenom problemu.

Uz stručnost, on osigurava prenošenje ideja prvo na papir, a kasnije od planova na papiru do konačne izvedbe. Od samog početka predviđa što više detalja, a kasnije ih koordinira prema slici željenog projekta.

Arhitekt teži funkcionalnim, suvremenim i estetskim rješenjima. Na temelju svojih želja i prostora treba pravilno smjestiti prostorije u objektu, racionalno rasporediti unutarnje prostore, odabrati najprikladnije materijale, završnu obradu, dizajnirati opremu, prilagoditi boje i ostale sitnice potrebne da prostor ili objekt funkcioniraju kao zamišljeno dizajnirana i dovršena cjelina.

2. Arhitekt projekta i koordinator svih uključenih

Nije vam potreban arhitekt samo kao stručnjak koji će vam pomoći da složite projektnu dokumentaciju, već kao netko tko će vas voditi u pravom smjeru i organizirati vaš rad ispravnim redoslijedom.

Uloga arhitekta je planiranje unutarnjeg i vanjskog prostora, profesionalno pristupanje projektima koje proizlazi iz dane situacije i potreba klijenta. Za projekte on slijedi osnovnu ideju, ali je svjestan da samo dobra ideja nije dovoljna – važna je profesionalna provedba projekta na svim razinama. Arhitekt uvažava želje klijenta i do realizacije dolazi pomoću stručnosti i prethodnih iskustava.

Zabluda je da je zadaća arhitekta samo da osmišljava ideju i nacrta planove. Većina ljudi je uvjerena da arhitekti troše većinu svog vremena razmišljajući i dizajnirajući, ali istina je da troše čak tri puta više vremena na susrete s klijentom, pregovaranje s administrativnim jedinicama, inženjerima, ponuditeljima, izvođačima radova itd., te nam zahvaljujući današnjem brzom tempu organizacije rada i bavljenju postupcima štede puno nepotrebnih briga i dragocjenog vremena.

Kao organizator projekta, arhitekt pažljivo upravlja i organizira rad od prvog dizajna do konačne izvedbe, predviđa troškove i rokove, a kao arhitekt osmišljava idejne nacrte koji kasnije čine osnovu za crtanje i izvršenje plana. U planiranju surađuje s drugim stručnjacima i ko-projektantima, a u izvođenju s odabranim suradnicima.

3. Kojeg arhitekta odabrati?

3.1. Gdje pronaći arhitekta?

Preporučujemo da odvojite vrijeme za to. Saznajte više o iskustvima prijatelja i poznanika koji su već renovirali stanove ili gradili i surađivali s arhitektom. Također možete pretraživati ​​arhitekte na internetu. Jedna je mogućnost da zahtjev podnesete na portal poput MojMojster, a iskusni arhitekti će vas kontaktirati sami. Na portalu možete vidjeti njihove profile na kojima ćete također pronaći recenzije i mišljenja klijenata koji su već radili s njima. Prilikom licitiranja uvijek provjerite ima li arhitekt (ako se zahtijeva gradnja) licenciju komore za arhitekturu (HKA). Povrh svega, pogledajte njegov dosadašnji rad i razmislite odgovara li vam. Obvezno vodite računa da arhitekt kojeg odaberete nije previše udaljen od vaše lokacije. Tako ćete lakše i brže pregledati lokaciju dok je posao u tijeku.

3.2. Kako odabrati pravog arhitekta za vas?

Nakon što ste odabrali uži izbor od tri ili više potencijalnih arhitekata, dogovorite sastanak s njima. Za uspješan projekt i zadovoljstvo krajnjim rezultatom vrlo je važno koliko dobro funkcionira komunikacija među sudionicima projekta. Ako arhitekt odvoji vrijeme za vas, predstavi vam kvalitetan rad i daje vam dobre i temeljite savjete, ukratko, ako ostavlja dobar dojam na vas, mogućnost dobre suradnje i pozitivnih rezultata je velika. Prije nego što krenete s arhitektom, također je dobra ideja da se od upravne jedinice pribave informacije o lokaciji vašeg objekta koje točno opisuju mogućnosti i ograničenja implementacije. Arhitekt će tada moći smisliti detaljan nacrt i razgovarati s vama o ograničenjima. Pripremite i popis svojih sklonosti, načina života, prostorija koje vam trebaju itd. Naravno, pri odabiru arhitekta važna je i njegova cijena, ali to ne bi trebao biti ključni razlog vaše odluke. Nakon donošenja konačne odluke za određenog arhitekta važno je da sklopite ugovor u kojem je jasno naznačeno šta će on ili ona proizvesti za vas (vrsta dokumentacije) po kojoj cijeni i u kojem vremenu.

3.3. Provjera arhitektonske dozvole?

Ako vam je potreban arhitekt za izradu projektne dokumentacije, za obavljanje poslova odgovornog arhitekta, arhitekt mora imati odgovarajuću diplomu Arhitektonskog fakulteta i licenciju komore za arhitekturu.

Međutim, ne trebate tražiti licenciranog arhitekta za dizajn interijera ili manjeg građevinskog projekta za koji nije potrebno odobrenje administrativne jedinice.

4. Postupak

4.1. Razumijevanje svojih želja

Prvi sastanci s arhitektom u njegovom uredu ili na lokaciji vašeg objekta bit će posvećeni prikupljanju podataka o vašim željama, potrebama i vašoj viziji. Također će ga zanimati vaše svakodnevne navike, stil života i vrijednosti. U slučaju poslovnog prostora ili objekta, bit će zainteresiran za poslovnu kulturu tvrtke. U početku će to biti temeljita zbirka informacija usmjerenih na razumijevanje vaših ciljeva i želja.

4.2. Razumijevanje prostora

Prije dizajniranja će arhitekt također morati pribaviti što više informacija o vašoj lokaciji, zemljištu, postojećem objektu... To uključuje dobivanje geodetskih i drugih podataka, informacija o lokaciji, fotodokumentacije lokacije, prostora itd. Zatim arhitekt crta prostor koji služi kao osnova za planiranje. Arhitekt će također provjeriti koje zakonske, lokalne i građevinske propise treba uzeti u obzir prilikom projektiranja.

4.3. Konceptualne skice, varijante

Nakon prikupljanja informacija slijedi izrada idejne skice ili nekoliko skica vašeg objekta. Pri tome će dizajner pažljivo osigurati da je dizajn upotrebljiv, siguran i u skladu sa svim propisima, uzimajući u obzir vaše želje i potrebe. Skica ideja je vrsta vizije vašeg objekta.

4.4. Idejni projekt

Nakon što se odlučite i potvrdite jednu od varijanti, arhitekt će pristupiti detaljnom rasporedu plana i pripremiti tzv. idejni projekt (IDZ). Na osnovi ovog projekta moguće je dalje dobiti projektne uvjete i odobrenja nadležnih izvođača za priključenje komunalne infrastrukture.

4.5. Projekt građevinske dozvole

Kao što naziv govori, ovo je projekt i projektna dokumentacija koja dobiva dozvolu za gradnju na administrativnoj jedinici. Sadržaj projektne dokumentacije PGD-a mora biti naveden u pravilniku projektne dokumentacije. Osim planova, projekt za dobivanje građevinske dozvole mora sadržavati sve osnovne podatke o lokaciji i planiranom zahvatu koji su zabilježeni u stavci vodeće mape.

Projekt provedbe PZI-a sadrži sve informacije potrebne za izgradnju i početak uporabe objekta. To je detaljna obrada svega što PGD već prikazuje. Planovi projekta PZI projektirani su u tolikoj mjeri i s takvom preciznošću da su upotrebljivi i na gradilištu. Tek na temelju tih planova može se izraditi pouzdan popis radova kako bi se dobile usporedive ponude izvođača.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE

Potrebna izrada idejnog, glavnog i izvedbenog projekta s uključenim geodetskim poslovima.
Za pomoć pri formiranju ponude dostavljam i analizu lokacijskih uvjeta za predmetno zemljište za dva objekta.


94500 KN do 157500 KN


........

IZRADA PROJEKTA ZA MONTAŽNU KUĆU

Potrebna izrada projekta za montažnu kuću površine cca 70 m2.
Montažna kuća sa:
Dvije spavaće sobe,
1 kupatilo
1 wc
Ulazni hodnik
Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak u jednom. 37800 KN do 63000 KN


........

IZRADA PROJEKTA IZGRADNJE I POSTAVLJANJE SOLARNE ELEKTRANE NA KUĆU

Želimo se prijaviti za sufinanciranje i najprije nam je potrebna početna dokumentacija. 18900 KN do 31500 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, IZRADA PROJEKTA ZA KLIJET I DVORIŠTE, 40 M2
Arhitekti, arhitektura, Kalinje

60750 KN do 101250 KN

CIJENA, ISHOĐENJE DOZVOLE ZA RUŠENJE OBJEKTA, CCA 1110 M2
Arhitekti, arhitektura, Lijevi Dubrovčak

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, IZRADA GLAVNOG PROJEKTA ZA NADSTREŠNICU , 34M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA ZA GRAĐEVINSKU DOZVOLU, 590 M2
Arhitekti, arhitektura, Krk

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA RADI REKONSTRUKCIJA OBITELJSKE KUCE, 290 M2
Arhitekti, arhitektura, Viškovo

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, RJEŠENJE O IZVEDENOM STANJU, CCA 164 M2
Arhitekti, arhitektura, Crikvenica

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA OBITELJSKU KUĆU, 100 M2
Arhitekti, arhitektura, Bednja

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, IZRADA IDEJNOG RIJEŠENJA I IZVEDBENOG PLANA ZA KOMPLETNO RENOVIRANJE STANA, 100 M2
Arhitekti, arhitektura, Rijeka

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA I ISHOĐENJE GRAĐEVINSKU DOZVOLU, 100 M2
Arhitekti, arhitektura, Veprinac

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, PROJEKT I LEGALIZACIJA SPREMIŠTA, 50 M2
Arhitekti, arhitektura, Luka Pokupska

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, IZRADA GLAVNOG PROJEKTA ZA GRADNJU DRVENE KUĆE, 70 M2
Arhitekti, arhitektura, Donja Stubica

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, IZRADA GLAVNOG PROJEKTA ZA GRADNJU KUĆE, CCA 200 M2
Arhitekti, arhitektura, Plat

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, DO 90 M2
Arhitekti, arhitektura, Zadar

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, IZRADA DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU APARTMANA, 196 M2
Arhitekti, arhitektura, Zaostrog

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA RADI REKONSTRUKCIJE I NADOGRADNJE OBJEKTA , 100 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

54000 KN do 90000 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE , STANA-2 KD
Arhitekti, arhitektura, Brdovec

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, ARHITEKT - NADOGRADNJA KUĆE , 50M2
Arhitekti, arhitektura, Gornja Višnjica

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA RADI REKONSTRUKCIJE OBJEKTA, 70 M2
Arhitekti, arhitektura, Brela

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA NACRTA ZA ADAPTACIJU I PROSIRENJE STANA U KUĆI, CCA 60 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU OBITELJSKE KUĆE, 180 M2
Arhitekti, arhitektura, Lumbarda

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, IZRADA KOMLETNE PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, CCA 300 M2
Arhitekti, arhitektura, Šibenik

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 160 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, PROJEKT REKONSTRUKCIJE, 20 M2
Arhitekti, arhitektura, Zadar

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 100 M2
Arhitekti, arhitektura, Radošinovci

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA , CCA 30 M2
Arhitekti, arhitektura, Koškovec

12150 KN do 20250 KN

CIJENA, ARHITEKTONSKI PROJEKT ZA ORDINACIJU, CCA 500M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

23625 KN do 39375 KN

CIJENA, IZRADA IDEJNOG PROJEKTA I SAVJETOVANJE, CCA 80 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

7425 KN do 12375 KN

CIJENA, ISHOĐENJE UPORABNE DOZVOLE, 200 M2
Arhitekti, arhitektura, Dugo Selo

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA ZA VILU SA BAZENOM, CCA 250M2
Arhitekti, arhitektura, Grebaštica

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE ZA ODMOR, 140 M2
Arhitekti, arhitektura, Benkovac Fužinski

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA I TROŠKOVNIKA RADI ADAPTACIJA KUĆE, 180 M2
Arhitekti, arhitektura, Bjelovar

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA ZA DVA STANA UNUTAR POSLOVNO STAMBENE ZGRADE, 150 M2
Arhitekti, arhitektura, Čakovec

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, PROJEKT RADIONE ZA ODRŽAVANJE I POPRAVAK MOTORNIH VOZILA , 92 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, NACRT LEGALIZIRANOG PRIZEMLJA, 109 M2
Arhitekti, arhitektura, Rogoznica

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA RADI ADAPTACIJE KUĆE, 110 M2
Arhitekti, arhitektura, Malinska

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA PROJEKTA RADI RENOVACIJE DIJELA OBITELJSKE KUĆE, 130 M2
Arhitekti, arhitektura, Brezovica

6750 KN do 11250 KNPogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Arhitekti, arhitektura CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

992+ PODUZEĆA ZA ARHITEKTI, ARHITEKTURA
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ARHITEKTI, ARHITEKTURA?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana