Arhitekti, arhitektura cijena

Redovna cijena cjelokupnog projekta (idejni projekt, glavni projekt i Izvedbeni projekt) iznosi 4.000 do 8.600 EUR. Ako dobijete ponudu s cijenom nižom od ovog iznosa, preporučamo oprez jer kvaliteta koju pruža arhitekt može biti upitna. Možda se na prvi pogled to čini puno, ali promislite jer dobar nacrt znači da će sav ostatak novca namijenjen za gradnju biti uložen u dom, koji će biti potpuno prilagođen vašim željama. Cijena za individualni glavni projekt obiteljske kuće se kreće u visini 1-2% vrijednosti investicije. Naravno, tipski nacrti su jeftiniji, međutim svaka moguća izmjena brzo poskupljuje projekt, dok vam to istovremeno ne omogućava nikakvu slobodu izbora. Sasvim je jasno da ćete se morati odlučiti na velike kompromise za kuću u koju ćete puno investirati i u kojoj ćete možda preživjeli ostatak života. Cijena za nacrt obnove stana ili adaptaciju mansarde ovisi o veličini projekta i detalja nacrta. Cijena idejnog projekta se kreće od 2 EUR/m2 do 8 EUR/m2 , cijena glavnog projekta 4-8 EUR/m2 i izvedbenog projekta 4-8 EUR/m2.

Kome povjeriti nacrt doma? Pošaljite upit odgovarajućem i ocijenjenom projektno/arhitektonskom uredu u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za dobivanje građevinske dozvole PGD


Projekt za dobivanje građevinske dozvole PGD. Sva dokumentacija za dobivanje građevinske dozvole, nacrti arhitekture za dobivanje građevinske dozvole PGD. Projekt arhitekture PGD sadrži osnovni tehnički opis objekta, nacrt vanjskog uređenja u mjerilu 1:200 ili većem, tlocrt temelja i svih katova, tloris potkrovlja i krova, 2 presjeka i sve fasade objekta v mjerilu 1:100. Sadrži sve arhitektonske nacrte i skice, koje su potrebne za dobivanje građevinske dozvole.

1856.76 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
7957.56 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za arhitekta

Druge cijene za Arhitekti, arhitektura

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena arhitekta po satu rada

Trošak arhitekta po satu rada, nadzor i izlasci na teren.€/sat

sat
upit

Cijena arhitekta po kvadratnom metru

Trošak arhitekta po kvadratnom metru.€/m2

m2
upit

Cijena arhitekta po % ukupne investicije

Trošak arhitekta za novu zgradu, cijena glavnog projekta.€/%

%
upit

Glavni projekt, cijena glavnog projekta za PGD

Izrada glavnog projekta. Cijena glavnog projekta za kuću od 150m2. Cijena za izradu glavnog projekta, procjena mogućnosti gradnje, arhitektonski projekt, građevinski projekt i statički proračun, projekt vodovoda i kanalizacije, projekt elektrotehničkih instalacija, elaborat toplinske zaštite i zaštite od buke i troškovnici.€/kpl

kpl
upit

Idejno rješenje za kuču - cijena idejnog projekta

Cijena idejnog rješenja za kuću(projekt kuće). Cijena za idejni projekt za kuću do 150m2.€/kpl

kpl
upit

Cijena za projektiranje kuće

Cijena za projektiranje kuće prizemnice do 100 m2. Cijena uključuje idejni i glavni projekt.€/kom

kom
upit

Legalizacija pomoćnih objekata do 50 kvadrata

Cijena za izradu elaborata za legalizaciju pomoćnih objekata do 50 kvadrata.€/kom

kom
upit

Izmjena namjene objekta

Promjena namjene iz poslovnog prostora u restoran ili lokal. Cijena pokretanja postupka promjene namjene, ishođenja odobrenja i ishođenja građevinske dozvole za promjenu namjene.€/kom

kom
upit

Idejni nacrt

Cijena za idejni nacrt stana, zajedno s tlocrtima i odjeljcima 1: 100 i rasporedom namještaja.€/m2

m2
upit

Građevinski nadzor

5 posjeta gradilištu uz glavnu koordinaciju i koordinaciju s izvođačima radova. Tumačenje planova dobavljačima i pregled ponuda.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Građevinska dozvola


Koliko košta građevinska dozvola? Trošak odnosno cijena građevinske dozvole se razlikuje od veliči...

Provjerite i: Cijena građevinske dozvole

Izvedbeni projekt


Cijena Izvedbenog projekta (PZI), razlikuje se ovisno o veličini objekta, zahtjevnosti konstrukcije...

Provjerite i: Izvedbeni projekt cijena

Legalizacija objekata


Legalizacija objekata, cijena i ukupni troškovi legalizacije izgradnje prvenstveno ovise o veličini...

Provjerite i: Legalizacija objekata - cijena legalizacije

Urbanizam


Urbanističko planiranje je kompleksan proces, koji zahtjeva multidisciplinaran pristup. Kod zadatak...

Provjerite i: Urbanizam cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

ARHITEKT, ARHITEKTURA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

1. Zašto angažirati arhitekta?

50068414_m.jpg

Iako odlučiti raditi s arhitektom zaista znači malo veće početno ulaganje, štedi vam puno kasnijih briga i, prije svega, troškova. Put do vašeg cilja (obnova ili izgradnja stana, kuće, uredskog prostora) bez arhitekta je mnogo teži, a krajnji rezultat obično je drukčiji od onoga što ste željeli na početku. Posao arhitekta je da vas pravilno vodi kroz projekt, uzima u obzir vaše sklonosti, dolazi do svježih ideja, ukazuje na potencijalne prepreke i prostorna ograničenja. Arhitekt je stručnjak koji se svakodnevno susreće s projektima životnog okruženja i ima veliko iskustvo i znanje kako pravilno pristupiti određenom problemu.

Uz stručnost, on osigurava prenošenje ideja prvo na papir, a kasnije od planova na papiru do konačne izvedbe. Od samog početka predviđa što više detalja, a kasnije ih koordinira prema slici željenog projekta.

Arhitekt teži funkcionalnim, suvremenim i estetskim rješenjima. Na temelju svojih želja i prostora treba pravilno smjestiti prostorije u objektu, racionalno rasporediti unutarnje prostore, odabrati najprikladnije materijale, završnu obradu, dizajnirati opremu, prilagoditi boje i ostale sitnice potrebne da prostor ili objekt funkcioniraju kao zamišljeno dizajnirana i dovršena cjelina.

2. Arhitekt projekta i koordinator svih uključenih

Nije vam potreban arhitekt samo kao stručnjak koji će vam pomoći da složite projektnu dokumentaciju, već kao netko tko će vas voditi u pravom smjeru i organizirati vaš rad ispravnim redoslijedom.

Uloga arhitekta je planiranje unutarnjeg i vanjskog prostora, profesionalno pristupanje projektima koje proizlazi iz dane situacije i potreba klijenta. Za projekte on slijedi osnovnu ideju, ali je svjestan da samo dobra ideja nije dovoljna – važna je profesionalna provedba projekta na svim razinama. Arhitekt uvažava želje klijenta i do realizacije dolazi pomoću stručnosti i prethodnih iskustava.

Zabluda je da je zadaća arhitekta samo da osmišljava ideju i nacrta planove. Većina ljudi je uvjerena da arhitekti troše većinu svog vremena razmišljajući i dizajnirajući, ali istina je da troše čak tri puta više vremena na susrete s klijentom, pregovaranje s administrativnim jedinicama, inženjerima, ponuditeljima, izvođačima radova itd., te nam zahvaljujući današnjem brzom tempu organizacije rada i bavljenju postupcima štede puno nepotrebnih briga i dragocjenog vremena.

Kao organizator projekta, arhitekt pažljivo upravlja i organizira rad od prvog dizajna do konačne izvedbe, predviđa troškove i rokove, a kao arhitekt osmišljava idejne nacrte koji kasnije čine osnovu za crtanje i izvršenje plana. U planiranju surađuje s drugim stručnjacima i ko-projektantima, a u izvođenju s odabranim suradnicima.

3. Kojeg arhitekta odabrati?

3.1. Gdje pronaći arhitekta?

Preporučujemo da odvojite vrijeme za to. Saznajte više o iskustvima prijatelja i poznanika koji su već renovirali stanove ili gradili i surađivali s arhitektom. Također možete pretraživati ​​arhitekte na internetu. Jedna je mogućnost da zahtjev podnesete na portal poput MojMojster, a iskusni arhitekti će vas kontaktirati sami. Na portalu možete vidjeti njihove profile na kojima ćete također pronaći recenzije i mišljenja klijenata koji su već radili s njima. Prilikom licitiranja uvijek provjerite ima li arhitekt (ako se zahtijeva gradnja) licenciju komore za arhitekturu (HKA). Povrh svega, pogledajte njegov dosadašnji rad i razmislite odgovara li vam. Obvezno vodite računa da arhitekt kojeg odaberete nije previše udaljen od vaše lokacije. Tako ćete lakše i brže pregledati lokaciju dok je posao u tijeku.

3.2. Kako odabrati pravog arhitekta za vas?

Nakon što ste odabrali uži izbor od tri ili više potencijalnih arhitekata, dogovorite sastanak s njima. Za uspješan projekt i zadovoljstvo krajnjim rezultatom vrlo je važno koliko dobro funkcionira komunikacija među sudionicima projekta. Ako arhitekt odvoji vrijeme za vas, predstavi vam kvalitetan rad i daje vam dobre i temeljite savjete, ukratko, ako ostavlja dobar dojam na vas, mogućnost dobre suradnje i pozitivnih rezultata je velika. Prije nego što krenete s arhitektom, također je dobra ideja da se od upravne jedinice pribave informacije o lokaciji vašeg objekta koje točno opisuju mogućnosti i ograničenja implementacije. Arhitekt će tada moći smisliti detaljan nacrt i razgovarati s vama o ograničenjima. Pripremite i popis svojih sklonosti, načina života, prostorija koje vam trebaju itd. Naravno, pri odabiru arhitekta važna je i njegova cijena, ali to ne bi trebao biti ključni razlog vaše odluke. Nakon donošenja konačne odluke za određenog arhitekta važno je da sklopite ugovor u kojem je jasno naznačeno šta će on ili ona proizvesti za vas (vrsta dokumentacije) po kojoj cijeni i u kojem vremenu.

3.3. Provjera arhitektonske dozvole?

Ako vam je potreban arhitekt za izradu projektne dokumentacije, za obavljanje poslova odgovornog arhitekta, arhitekt mora imati odgovarajuću diplomu Arhitektonskog fakulteta i licenciju komore za arhitekturu.

Međutim, ne trebate tražiti licenciranog arhitekta za dizajn interijera ili manjeg građevinskog projekta za koji nije potrebno odobrenje administrativne jedinice.

4. Postupak

4.1. Razumijevanje svojih želja

Prvi sastanci s arhitektom u njegovom uredu ili na lokaciji vašeg objekta bit će posvećeni prikupljanju podataka o vašim željama, potrebama i vašoj viziji. Također će ga zanimati vaše svakodnevne navike, stil života i vrijednosti. U slučaju poslovnog prostora ili objekta, bit će zainteresiran za poslovnu kulturu tvrtke. U početku će to biti temeljita zbirka informacija usmjerenih na razumijevanje vaših ciljeva i želja.

4.2. Razumijevanje prostora

Prije dizajniranja će arhitekt također morati pribaviti što više informacija o vašoj lokaciji, zemljištu, postojećem objektu... To uključuje dobivanje geodetskih i drugih podataka, informacija o lokaciji, fotodokumentacije lokacije, prostora itd. Zatim arhitekt crta prostor koji služi kao osnova za planiranje. Arhitekt će također provjeriti koje zakonske, lokalne i građevinske propise treba uzeti u obzir prilikom projektiranja.

4.3. Konceptualne skice, varijante

Nakon prikupljanja informacija slijedi izrada idejne skice ili nekoliko skica vašeg objekta. Pri tome će dizajner pažljivo osigurati da je dizajn upotrebljiv, siguran i u skladu sa svim propisima, uzimajući u obzir vaše želje i potrebe. Skica ideja je vrsta vizije vašeg objekta.

4.4. Idejni projekt

Nakon što se odlučite i potvrdite jednu od varijanti, arhitekt će pristupiti detaljnom rasporedu plana i pripremiti tzv. idejni projekt (IDZ). Na osnovi ovog projekta moguće je dalje dobiti projektne uvjete i odobrenja nadležnih izvođača za priključenje komunalne infrastrukture.

4.5. Projekt građevinske dozvole

Kao što naziv govori, ovo je projekt i projektna dokumentacija koja dobiva dozvolu za gradnju na administrativnoj jedinici. Sadržaj projektne dokumentacije PGD-a mora biti naveden u pravilniku projektne dokumentacije. Osim planova, projekt za dobivanje građevinske dozvole mora sadržavati sve osnovne podatke o lokaciji i planiranom zahvatu koji su zabilježeni u stavci vodeće mape.

Projekt provedbe PZI-a sadrži sve informacije potrebne za izgradnju i početak uporabe objekta. To je detaljna obrada svega što PGD već prikazuje. Planovi projekta PZI projektirani su u tolikoj mjeri i s takvom preciznošću da su upotrebljivi i na gradilištu. Tek na temelju tih planova može se izraditi pouzdan popis radova kako bi se dobile usporedive ponude izvođača.

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Izrada projekta za gradnju kuće

Potrebna izrada projekta prema nacrtu iz privitka. Volio bih izvesti kuću prema skicama iz priloga. Svaki dobar savjet je dobrodošao. Nebi trebalo biti komplicirano s obzirom na veličinu objekta. 20358 € do 33930 €

........

Izrada projekta za dogradnju kuće

Potrebna izrada projekta za dogradnju kuće cca 160 m2. 20358 € do 33930 €

........

Izrada triškovnika građevinskih radova

Garaža ima uvedenu struju,centralno, vodu…,,
Htjela bi preurediti u prostor za najam poput apartmana. Trebala bi idejno rjresenje i procjenu i troškovnik tj ponudu. 3393 € do 5655 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Nadogradnja/završetak legalizirane nedovršene kuće, 145 m2
Arhitekti, arhitektura, Sesvete

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada projekta i ishođenje građevinske dozvole, cca 220 m2
Arhitekti, arhitektura, Nerezine

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada idejnog i glavnog projekta, 250-400 m2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

3420 € do 5700 €

Cijena, Izrada idejnog projekta i prijedlog troškovnika, 120 m2
Arhitekti, arhitektura, Čepin

900 € do 1500 €

Cijena, Idejno rješenje, cca 90m2
Arhitekti, arhitektura, Gornje Brezno

675 € do 1125 €

Cijena, Projekt za rekontrukciju vikendice, 75 m2
Arhitekti, arhitektura, Batina

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju kuće, cca 90 m2
Arhitekti, arhitektura, Sinj

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada glavnog projekta za gradnju garaže, 50 m2
Arhitekti, arhitektura, Velika Gorica

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada kompletne dokumentacije za gradnju kuće, 140 m2
Arhitekti, arhitektura, Imotski

6300 € do 10500 €

Cijena, Izrada projekta za rušenje objekta, 140 m2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada idejnog rješenja za rekonstrukciju stambene zgrade, 145 m2
Arhitekti, arhitektura, Karlovac

450 € do 750 €

Cijena, Izrada projekta za proširenje i preuređenje vikendice, 50 m2
Arhitekti, arhitektura, Vrbovec

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada dokumentacije za dogradnju postoječeg objekta, 45 m2
Arhitekti, arhitektura, Linardići

1800 € do 3000 €

Cijena, Ishođenje građevinske dozvole za nadograđeni balkon, 10 m2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju kuće, cca 500 m2
Arhitekti, arhitektura, Buići

6300 € do 10500 €

Cijena, Dopuna izvedbenog projekta i izrada troškovnika građevinskih radova, 120 m2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju vikendice, 48 m2
Arhitekti, arhitektura, Stari Brod

6300 € do 10500 €

Cijena, Arhitekt za dogovor oko adaptacije kuće u Zadru, cca 200 m2
Arhitekti, arhitektura, Zadar

1440 € do 2400 €

Cijena, Projekt za novogradnju u Murvica, cca 200 m2
Arhitekti, arhitektura, Zadar

1440 € do 2400 €

Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju kuće, cca 60 m2
Arhitekti, arhitektura, Ražanac

2700 € do 4500 €

Cijena, Građevinsko projektiranje parking AB stupići, 300 m2
Arhitekti, arhitektura, Varaždin Breg

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada projekta za rekonstrukciju balkona i terasa, 148 m2
Arhitekti, arhitektura, Sveta Nedelja

900 € do 1500 €

Cijena, Idejno rješenje za LED display, 13,82 m2, dvostrano
Arhitekti, arhitektura, Sisak

450 € do 750 €

Cijena, Izrada dokumentacije za natječaj energetske obnove, 2300 m2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Kompletno renoviranje stana sa nadzorom, 90 m2
Arhitekti, arhitektura, Dubrovnik

900 € do 1500 €

Cijena, Dovršetak obiteljske kuće, cca 217 m2
Arhitekti, arhitektura, Split

2700 € do 4500 €

Cijena, Ishođenje graševinske dozvole i izrada glavnog projekta za garažu, 60 m2
Arhitekti, arhitektura, Prekvršje

2700 € do 4500 €

Cijena, Izmjena glavnog projekta i izrada troškovnika, 100 m2
Arhitekti, arhitektura, Zaprešić

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada projekata za nadogradnju, 50 m2
Arhitekti, arhitektura, Novi Marof

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gadnju kuće, 150 m2
Arhitekti, arhitektura, Sisak

6300 € do 10500 €

Cijena, Izrada izvedbenog projekta, 35 m2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada glavnog projekta za garažu, 50 m2
Arhitekti, arhitektura, Kmeti

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju kuće, 200 m2
Arhitekti, arhitektura, Novaki

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju tri kuće u nizu, 315 m2
Arhitekti, arhitektura, Sesvete

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada projektne dokumentacije za gradnju kuće, 140 m2
Arhitekti, arhitektura, Beletinec

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada idejnog i glavnog projekta za gradnju zgrade, 1500 m2 zgrada
Arhitekti, arhitektura, Bjelovar

9000 € do 15000 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Arhitekti, arhitektura cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

1027+ poduzeća za Arhitekti, arhitektura
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Arhitekti, arhitektura?