Arhitekti, arhitektura cijena

Redovna cijena cjelokupnog projekta (idejni projekt, glavni projekt i Izvedbeni projekt) iznosi 4.000 do 8.600 EUR. Ako dobijete ponudu s cijenom nižom od ovog iznosa, preporučamo oprez jer kvaliteta koju pruža arhitekt može biti upitna. Možda se na prvi pogled to čini puno, ali promislite jer dobar nacrt znači da će sav ostatak novca namijenjen za gradnju biti uložen u dom, koji će biti potpuno prilagođen vašim željama. Cijena za individualni glavni projekt obiteljske kuće se kreće u visini 1-2% vrijednosti investicije. Naravno, tipski nacrti su jeftiniji, međutim svaka moguća izmjena brzo poskupljuje projekt, dok vam to istovremeno ne omogućava nikakvu slobodu izbora. Sasvim je jasno da ćete se morati odlučiti na velike kompromise za kuću u koju ćete puno investirati i u kojoj ćete možda preživjeli ostatak života. Cijena za nacrt obnove stana ili adaptaciju mansarde ovisi o veličini projekta i detalja nacrta. Cijena idejnog projekta se kreće od 2 EUR/m2 do 8 EUR/m2 , cijena glavnog projekta 4-8 EUR/m2 i izvedbenog projekta 4-8 EUR/m2.

Kome povjeriti nacrt doma? Pošaljite upit odgovarajućem i ocijenjenom projektno/arhitektonskom uredu u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA DOBIVANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE PGD


Projekt za dobivanje građevinske dozvole PGD. Sva dokumentacija za dobivanje građevinske dozvole, nacrti arhitekture za dobivanje građevinske dozvole PGD. Projekt arhitekture PGD sadrži osnovni tehnički opis objekta, nacrt vanjskog uređenja u mjerilu 1:200 ili većem, tlocrt temelja i svih katova, tloris potkrovlja i krova, 2 presjeka i sve fasade objekta v mjerilu 1:100. Sadrži sve arhitektonske nacrte i skice, koje su potrebne za dobivanje građevinske dozvole.

1856.76 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
7957.56 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA arhitekta

DRUGE CIJENE ZA ARHITEKTI, ARHITEKTURA

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena arhitekta po satu rada

Trošak arhitekta po satu rada, nadzor i izlasci na teren.€/sat

sat
upit

Cijena arhitekta po kvadratnom metru

Trošak arhitekta po kvadratnom metru.€/m2

m2
upit

Cijena arhitekta po % ukupne investicije

Trošak arhitekta za novu zgradu, cijena glavnog projekta.€/%

%
upit

Glavni projekt, cijena glavnog projekta za PGD

Izrada glavnog projekta. Cijena glavnog projekta za kuću od 150m2. Cijena za izradu glavnog projekta, procjena mogućnosti gradnje, arhitektonski projekt, građevinski projekt i statički proračun, projekt vodovoda i kanalizacije, projekt elektrotehničkih instalacija, elaborat toplinske zaštite i zaštite od buke i troškovnici.€/kpl

kpl
upit

Idejno rješenje za kuču - cijena idejnog projekta

Cijena idejnog rješenja za kuću(projekt kuće). Cijena za idejni projekt za kuću do 150m2.€/kpl

kpl
upit

Cijena za projektiranje kuće

Cijena za projektiranje kuće prizemnice do 100 m2. Cijena uključuje idejni i glavni projekt.€/kom

kom
upit

Legalizacija pomoćnih objekata do 50 kvadrata

Cijena za izradu elaborata za legalizaciju pomoćnih objekata do 50 kvadrata.€/kom

kom
upit

Izmjena namjene objekta

Promjena namjene iz poslovnog prostora u restoran ili lokal. Cijena pokretanja postupka promjene namjene, ishođenja odobrenja i ishođenja građevinske dozvole za promjenu namjene.€/kom

kom
upit

Idejni nacrt

Cijena za idejni nacrt stana, zajedno s tlocrtima i odjeljcima 1: 100 i rasporedom namještaja.€/m2

m2
upit

Građevinski nadzor

5 posjeta gradilištu uz glavnu koordinaciju i koordinaciju s izvođačima radova. Tumačenje planova dobavljačima i pregled ponuda.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Građevinska dozvola


Koliko košta građevinska dozvola? Trošak odnosno cijena građevinske dozvole se razlikuje od veliči...

Provjerite i: Cijena građevinske dozvole

Izvedbeni projekt


Cijena Izvedbenog projekta (PZI), razlikuje se ovisno o veličini objekta, zahtjevnosti konstrukcije...

Provjerite i: Izvedbeni projekt cijena

Legalizacija objekata


Legalizacija objekata, cijena i ukupni troškovi legalizacije izgradnje prvenstveno ovise o veličini...

Provjerite i: Legalizacija objekata - cijena legalizacije

Urbanizam


Urbanističko planiranje je kompleksan proces, koji zahtjeva multidisciplinaran pristup. Kod zadatak...

Provjerite i: Urbanizam cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

ARHITEKT, ARHITEKTURA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

1. Zašto angažirati arhitekta?

50068414_m.jpg

Iako odlučiti raditi s arhitektom zaista znači malo veće početno ulaganje, štedi vam puno kasnijih briga i, prije svega, troškova. Put do vašeg cilja (obnova ili izgradnja stana, kuće, uredskog prostora) bez arhitekta je mnogo teži, a krajnji rezultat obično je drukčiji od onoga što ste željeli na početku. Posao arhitekta je da vas pravilno vodi kroz projekt, uzima u obzir vaše sklonosti, dolazi do svježih ideja, ukazuje na potencijalne prepreke i prostorna ograničenja. Arhitekt je stručnjak koji se svakodnevno susreće s projektima životnog okruženja i ima veliko iskustvo i znanje kako pravilno pristupiti određenom problemu.

Uz stručnost, on osigurava prenošenje ideja prvo na papir, a kasnije od planova na papiru do konačne izvedbe. Od samog početka predviđa što više detalja, a kasnije ih koordinira prema slici željenog projekta.

Arhitekt teži funkcionalnim, suvremenim i estetskim rješenjima. Na temelju svojih želja i prostora treba pravilno smjestiti prostorije u objektu, racionalno rasporediti unutarnje prostore, odabrati najprikladnije materijale, završnu obradu, dizajnirati opremu, prilagoditi boje i ostale sitnice potrebne da prostor ili objekt funkcioniraju kao zamišljeno dizajnirana i dovršena cjelina.

2. Arhitekt projekta i koordinator svih uključenih

Nije vam potreban arhitekt samo kao stručnjak koji će vam pomoći da složite projektnu dokumentaciju, već kao netko tko će vas voditi u pravom smjeru i organizirati vaš rad ispravnim redoslijedom.

Uloga arhitekta je planiranje unutarnjeg i vanjskog prostora, profesionalno pristupanje projektima koje proizlazi iz dane situacije i potreba klijenta. Za projekte on slijedi osnovnu ideju, ali je svjestan da samo dobra ideja nije dovoljna – važna je profesionalna provedba projekta na svim razinama. Arhitekt uvažava želje klijenta i do realizacije dolazi pomoću stručnosti i prethodnih iskustava.

Zabluda je da je zadaća arhitekta samo da osmišljava ideju i nacrta planove. Većina ljudi je uvjerena da arhitekti troše većinu svog vremena razmišljajući i dizajnirajući, ali istina je da troše čak tri puta više vremena na susrete s klijentom, pregovaranje s administrativnim jedinicama, inženjerima, ponuditeljima, izvođačima radova itd., te nam zahvaljujući današnjem brzom tempu organizacije rada i bavljenju postupcima štede puno nepotrebnih briga i dragocjenog vremena.

Kao organizator projekta, arhitekt pažljivo upravlja i organizira rad od prvog dizajna do konačne izvedbe, predviđa troškove i rokove, a kao arhitekt osmišljava idejne nacrte koji kasnije čine osnovu za crtanje i izvršenje plana. U planiranju surađuje s drugim stručnjacima i ko-projektantima, a u izvođenju s odabranim suradnicima.

3. Kojeg arhitekta odabrati?

3.1. Gdje pronaći arhitekta?

Preporučujemo da odvojite vrijeme za to. Saznajte više o iskustvima prijatelja i poznanika koji su već renovirali stanove ili gradili i surađivali s arhitektom. Također možete pretraživati ​​arhitekte na internetu. Jedna je mogućnost da zahtjev podnesete na portal poput MojMojster, a iskusni arhitekti će vas kontaktirati sami. Na portalu možete vidjeti njihove profile na kojima ćete također pronaći recenzije i mišljenja klijenata koji su već radili s njima. Prilikom licitiranja uvijek provjerite ima li arhitekt (ako se zahtijeva gradnja) licenciju komore za arhitekturu (HKA). Povrh svega, pogledajte njegov dosadašnji rad i razmislite odgovara li vam. Obvezno vodite računa da arhitekt kojeg odaberete nije previše udaljen od vaše lokacije. Tako ćete lakše i brže pregledati lokaciju dok je posao u tijeku.

3.2. Kako odabrati pravog arhitekta za vas?

Nakon što ste odabrali uži izbor od tri ili više potencijalnih arhitekata, dogovorite sastanak s njima. Za uspješan projekt i zadovoljstvo krajnjim rezultatom vrlo je važno koliko dobro funkcionira komunikacija među sudionicima projekta. Ako arhitekt odvoji vrijeme za vas, predstavi vam kvalitetan rad i daje vam dobre i temeljite savjete, ukratko, ako ostavlja dobar dojam na vas, mogućnost dobre suradnje i pozitivnih rezultata je velika. Prije nego što krenete s arhitektom, također je dobra ideja da se od upravne jedinice pribave informacije o lokaciji vašeg objekta koje točno opisuju mogućnosti i ograničenja implementacije. Arhitekt će tada moći smisliti detaljan nacrt i razgovarati s vama o ograničenjima. Pripremite i popis svojih sklonosti, načina života, prostorija koje vam trebaju itd. Naravno, pri odabiru arhitekta važna je i njegova cijena, ali to ne bi trebao biti ključni razlog vaše odluke. Nakon donošenja konačne odluke za određenog arhitekta važno je da sklopite ugovor u kojem je jasno naznačeno šta će on ili ona proizvesti za vas (vrsta dokumentacije) po kojoj cijeni i u kojem vremenu.

3.3. Provjera arhitektonske dozvole?

Ako vam je potreban arhitekt za izradu projektne dokumentacije, za obavljanje poslova odgovornog arhitekta, arhitekt mora imati odgovarajuću diplomu Arhitektonskog fakulteta i licenciju komore za arhitekturu.

Međutim, ne trebate tražiti licenciranog arhitekta za dizajn interijera ili manjeg građevinskog projekta za koji nije potrebno odobrenje administrativne jedinice.

4. Postupak

4.1. Razumijevanje svojih želja

Prvi sastanci s arhitektom u njegovom uredu ili na lokaciji vašeg objekta bit će posvećeni prikupljanju podataka o vašim željama, potrebama i vašoj viziji. Također će ga zanimati vaše svakodnevne navike, stil života i vrijednosti. U slučaju poslovnog prostora ili objekta, bit će zainteresiran za poslovnu kulturu tvrtke. U početku će to biti temeljita zbirka informacija usmjerenih na razumijevanje vaših ciljeva i želja.

4.2. Razumijevanje prostora

Prije dizajniranja će arhitekt također morati pribaviti što više informacija o vašoj lokaciji, zemljištu, postojećem objektu... To uključuje dobivanje geodetskih i drugih podataka, informacija o lokaciji, fotodokumentacije lokacije, prostora itd. Zatim arhitekt crta prostor koji služi kao osnova za planiranje. Arhitekt će također provjeriti koje zakonske, lokalne i građevinske propise treba uzeti u obzir prilikom projektiranja.

4.3. Konceptualne skice, varijante

Nakon prikupljanja informacija slijedi izrada idejne skice ili nekoliko skica vašeg objekta. Pri tome će dizajner pažljivo osigurati da je dizajn upotrebljiv, siguran i u skladu sa svim propisima, uzimajući u obzir vaše želje i potrebe. Skica ideja je vrsta vizije vašeg objekta.

4.4. Idejni projekt

Nakon što se odlučite i potvrdite jednu od varijanti, arhitekt će pristupiti detaljnom rasporedu plana i pripremiti tzv. idejni projekt (IDZ). Na osnovi ovog projekta moguće je dalje dobiti projektne uvjete i odobrenja nadležnih izvođača za priključenje komunalne infrastrukture.

4.5. Projekt građevinske dozvole

Kao što naziv govori, ovo je projekt i projektna dokumentacija koja dobiva dozvolu za gradnju na administrativnoj jedinici. Sadržaj projektne dokumentacije PGD-a mora biti naveden u pravilniku projektne dokumentacije. Osim planova, projekt za dobivanje građevinske dozvole mora sadržavati sve osnovne podatke o lokaciji i planiranom zahvatu koji su zabilježeni u stavci vodeće mape.

Projekt provedbe PZI-a sadrži sve informacije potrebne za izgradnju i početak uporabe objekta. To je detaljna obrada svega što PGD već prikazuje. Planovi projekta PZI projektirani su u tolikoj mjeri i s takvom preciznošću da su upotrebljivi i na gradilištu. Tek na temelju tih planova može se izraditi pouzdan popis radova kako bi se dobile usporedive ponude izvođača.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA PROJEKTA ZA KUĆICU UZ BAZEN I POTPORNI KAMENI ZID

“Pool house” u blizini bazena u gradnji. Veličina: cca 8-10 m2. Materijal: kamen. Namjena: strojarnica za bazensku tehniku, spremište za ležaljke i suncobrane.

Potporni kameni zid uz jednu stranicu bazenske plaže, dužine cca. 8 m i širine cca. 30 cm.

Dodatno: fiksna nadstrešnica/pergola za terasu uz postojeću kamenu kuću. Veličina: cca 8 x 3 m. Materijal: drvo, pokrov crijep. 18900 € do 31500 €


........

IZRADA DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE

Izrada glavnog građevinskog projekta konstrukcije obiteljske kuće koja se sastoji od prizemnog dijela bruto površine 65 m2, u AB izvedbi (ploča, zidovi, strop), te 1. kata u CLT izvedbi zidova te jednostrešnog krova izvedenog drvenim gredama. Ukupna bruto površina cca 130 m2. Projekt sadržava i konstrukciju pomoćne građevine bruto površine 30 m2, te nadstrešnicu za 2 vozila bruto površine 35 m2.

Arhitektonski projekt za obiteljsku kuću (stambeni objekt) bruto površine cca 130 m2, pomoćni objekt bruto površine 30 m2 i natkriveni parking (nadstrešnica) bruto površine 35 m2. Objekti se nalaze na parceli površine cca. 2600 m2.

Stambeni objekt se sastoji od prizemlja i kata. Prizemlje će biti izvedeno u AB konstrukciji, a kat u CLT konstrukciji sa jednostrešnim krovom. Objekt će biti izveden kao pasivni.

Pomoćni objekt će biti izveden kao AB sa jednostrešnim krovom.

Ishođeni su svi posebni uvjeti, te definirano idejno rješenje.
Potrebno je izraditi samo arhitektonski projekt za ishođenje građevinske dozvole.

Isključeno iz ponude:
- komunikacija sa javnopravnim tijelima i/ili referentom
- ishođenje građevinske dozvole
- koordinacija sa projektantima ostalih struka

Opća mapa će biti izrađena kao zasebna mapa. 56700 € do 94500 €


........

UREĐIVANJE POSTOJEĆE DOKUMENTACIJE IZGRAĐENOG OBJEKTA

Potrebno uređivanje postojeće dokumentacije izgrađenog objekta. Parcela s objektom (ima građevinsku dozvolu koja je nepotpuna) je dio zemljišta mojih roditelja. Uz njihovu suglasnost želim odvojiti okučnicu oko tog objekta i dobiti novu katastarsku česticu što sada nije moguće zbog greške u projektu. Projektant više nije dostupan. 12600 € do 21000 €


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, GLAVNI PROJEKT ZA LIMENU GARAŽU, 20 M2
Arhitekti, arhitektura, Galižana

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA PROJEKAT ZA IZGRADNJU MONTAZNE KUCE, 129M2 (BRUTO)
Arhitekti, arhitektura, Sveti Anton

4500 € do 7500 €

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 120 M2
Arhitekti, arhitektura, Jelenje

8100 € do 13500 €

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU STAMBENOG OBJEKTA S TRI STANA, 200 M2
Arhitekti, arhitektura, Križevci

4500 € do 7500 €

CIJENA, IZRADA DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 150 M2
Arhitekti, arhitektura, Daruvar

7200 € do 12000 €

CIJENA, IZRADA IDEJNOG I GLAVNOG PROJEKT ZA KUĆU, 240 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

9000 € do 15000 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA OBITELJSKU KUĆU , 140 M2
Arhitekti, arhitektura, Odra

8100 € do 13500 €

CIJENA, PROJEKTIRANJE OBITELJSKE KUĆE , 130 M2
Arhitekti, arhitektura, Dobreć

5400 € do 9000 €

CIJENA, IZMJENA/DOPUNA STARE GRAĐEVINSKE DOZVOLE, 320 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

1800 € do 3000 €

CIJENA, PROJEKT ZA ISHOĐENJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE, 180 M2
Arhitekti, arhitektura, Fažana

4500 € do 7500 €

CIJENA, PROJEKT ZA NADOGRADNJU BALKONA NA OBITELJSKOJ KUĆI, CCA 7 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb-dio

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 120M2 + BAZEN (7X3M)
Arhitekti, arhitektura, Kršan

10800 € do 18000 €

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 198 M2 PRIZEMLJE + 198 M2 KAT
Arhitekti, arhitektura, Dugo Selo

10800 € do 18000 €

CIJENA, IZRADA IDEJNOG PROJEKTA ZA ADAPTACIJU POTKROVLJA, 100 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

450 € do 750 €

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE ZA ODMOR S BAZENOM, 120 M2
Arhitekti, arhitektura, Rovanjska

9000 € do 15000 €

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, CCA 220 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

9000 € do 15000 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 300 M2
Arhitekti, arhitektura, Sveti Juraj

10800 € do 18000 €

CIJENA, PROJEKT ZA IZRADU ZIMSKOG VRTA, 20 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb-dio

450 € do 750 €

CIJENA, IZRADA NACRTA ZA RENOVACIJU KAMENE KUĆE, 90 M2
Arhitekti, arhitektura, Zadar

1800 € do 3000 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTA ZA ADAPTACIJU ILI NOVU OBITELJSKU KUĆU, 150 M2 KATNICA
Arhitekti, arhitektura, Velika Gorica

1800 € do 3000 €

CIJENA, ISPITIVANJE TLA PRIJE GRADNJE KUĆE., CCA 850 M2
Arhitekti, arhitektura, Demerje

270 € do 450 €

CIJENA, IZRADA IDEJNOG I GLAVNOG PROJEKTA, 200 M2
Arhitekti, arhitektura, Novi Vinodolski

1800 € do 3000 €

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 120 M2
Arhitekti, arhitektura, Dračevica

9000 € do 15000 €

CIJENA, IZRADA GLAVNOG I IZVEDBENOG PROJEKTA, 130 M2
Arhitekti, arhitektura, Korčula

1350 € do 2250 €

CIJENA, IZRADA IDEJNOG PROJEKT ZA ADAPTACIJU STARE KAMENE KUĆE , 90 M2
Arhitekti, arhitektura, Primošten Burnji/dio/

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTA ZA NADOGRADNJU POSTOJEĆEG OBJEKTA, 40 M2
Arhitekti, arhitektura, Vodice

4500 € do 7500 €

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 240 M2
Arhitekti, arhitektura, Drežnik Podokićki

7200 € do 12000 €

CIJENA, IZRADA PROJEKT ZA NADOGRADNJU KUĆE, 30 M2
Arhitekti, arhitektura, Rovinj

2700 € do 4500 €

CIJENA, IZRADA KOMPLETNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 160 M2
Arhitekti, arhitektura, Umag

7200 € do 12000 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTA RADI KOMPLETNE ADAPTACIJE STANA, CCA 59 M2
Arhitekti, arhitektura, Velika Gorica

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 230 M2
Arhitekti, arhitektura, Zaprešić

6300 € do 10500 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTA RADI POŠIRENJA BALKONA I UREĐENJA ULAZA, OKO 25 M2
Arhitekti, arhitektura, Novi Marof

450 € do 750 €

CIJENA, TROŠKOVNIK GRAĐEVINSKIH RADOVA, 210 M2
Arhitekti, arhitektura, Buševec

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA DOKUMENTACIJE ZA GRADNJU KUĆE, 160-200 M2
Arhitekti, arhitektura, Sveta Nedelja

8100 € do 13500 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTA RADI ADAPTACIJA KUĆE , 135 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

900 € do 1500 €

CIJENA, IZRADA PROJEKTA RADI PRENAMJENE POSLOVNOG U STAMBENI PROSTOR, 40 M2
Arhitekti, arhitektura, Zagreb

900 € do 1500 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Arhitekti, arhitektura CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

1016+ PODUZEĆA ZA ARHITEKTI, ARHITEKTURA
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ARHITEKTI, ARHITEKTURA?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau | Sva prava zadržana