x

  ARHITEKTI, ARHITEKTURA cijena

  Redovna cijena cjelokupnog projekta (idejni projekt, glavni projekt i Izvedbeni projekt) iznosi 30,000 do 65,000 kn. Ako dobijete ponudu s cijenom nižom od ovog iznosa, preporučujemo oprez jer kvaliteta može biti upitna. Možda se na prvi pogled to čini puno, ali promislite jer dobar nacrt znači da će sav ostatak novca namijenjen za gradnju biti uložen u dom, koji će biti potpuno prilagođen vašim željama. Cijene individualnih projekata za obiteljsku kuću se kreću u visini 1-2% vrijednosti investicije. Naravno, tipski nacrti su jeftiniji, međutim svaka moguća izmjena brzo poskupljuje projekt, dok vam to istovremeno ne omogućava nikakvu slobodu izbora. Sasvim je jasno da ćete se morati odlučiti na velike kompromise za kuću u koju ćete puno investirati i u kojoj ćete možda preživjeli ostatak života. Cijena za nacrt obnove stana ili adaptaciju mansarde ovisi o veličini projekta i detalja nacrta. Cijena idejnog projekta se kreće od 15 kn/m2 do 60 kn/m2 , cjena glavnog projekta 45-60kn/m2 i izvedbenog projekta 45-60kn/m2. Opišite nam svoj dom iz snova i pošaljite upit za ponudu našem provjerenom projektnom / arhitektonskom uredu pa budite pripremni na skoru selidbu.

  CIJENA ZA DOBIVANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE PGD


  Projekt za dobivanje građevinske dozvole PGD. Sva dokumentacija za dobivanje građevinske dozvole, nacrti arhitekture za dobivanje građevinske dozvole PGD. Projekt arhitekture PGD sadrži osnovni tehnički opis objekta, nacrt vanjskog uređenja u mjerilu 1:200 ili većem, tlocrt temelja i svih katova, tloris potkrovlja i krova, 2 presjeka i sve fasade objekta v mjerilu 1:100. Sadrži sve arhitektonske nacrte i skice, koje su potrebne za dobivanje građevinske dozvole.

  14000.00 KN/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/kom

  SREDNJA CIJENA
  50000.00 KN/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  CIJENA ZA arhitekta

  DRUGE CIJENE ZA ARHITEKTI, ARHITEKTURA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena arhitekta po satu rada

  Trošak arhitekta po satu rada, nadzor i izlasci na teren.


  HRK

  HRK/sat

  sat
  upit

  Cijena arhitekta po kvadratnom metru

  Trošak arhitekta po kvadratnom metru.


  HRK

  HRK/m2

  m2
  upit

  Cijena arhitekta po % ukupne investicije

  Trošak arhitekta za novu zgradu, cijena glavnog projekta.


  HRK

  HRK/%

  %
  upit

  Cijena građevinska dozvola

  Cijena glavnog projekta za kuću od 150m2. Cijena za izradu glavnog projekta, procjena mogućnosti gradnje, arhitektonski projekt, građevinski projekt i statički proračun, projekt vodovoda i kanalizacije, projekt elektrotehničkih instalacija, elaborat toplinske zaštite i zaštite od buke i troškovnici.


  HRK

  HRK/kpl

  kpl
  upit

  Cijena idejnog rješenja za kuću

  Cijena za idejni projekt za kuću do 150m2.


  HRK

  HRK/kpl

  kpl
  upit
  POŠALJI UPIT >
  UKUPNO:

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?  ARHITEKT, ARHITEKTURA – SVE ŠTO TREBATE ZNATI

  1. Zašto angažirati arhitekta?

  50068414_m.jpg

  Iako odlučiti raditi s arhitektom zaista znači malo veće početno ulaganje, štedi vam puno kasnijih briga i, prije svega, troškova. Put do vašeg cilja (obnova ili izgradnja stana, kuće, uredskog prostora) bez arhitekta je mnogo teži, a krajnji rezultat obično je drukčiji od onoga što ste željeli na početku. Posao arhitekta je da vas pravilno vodi kroz projekt, uzima u obzir vaše sklonosti, dolazi do svježih ideja, ukazuje na potencijalne prepreke i prostorna ograničenja. Arhitekt je stručnjak koji se svakodnevno susreće s projektima životnog okruženja i ima veliko iskustvo i znanje kako pravilno pristupiti određenom problemu.

  Uz stručnost, on osigurava prenošenje ideja prvo na papir, a kasnije od planova na papiru do konačne izvedbe. Od samog početka predviđa što više detalja, a kasnije ih koordinira prema slici željenog projekta.

  Arhitekt teži funkcionalnim, suvremenim i estetskim rješenjima. Na temelju svojih želja i prostora treba pravilno smjestiti prostorije u objektu, racionalno rasporediti unutarnje prostore, odabrati najprikladnije materijale, završnu obradu, dizajnirati opremu, prilagoditi boje i ostale sitnice potrebne da prostor ili objekt funkcioniraju kao zamišljeno dizajnirana i dovršena cjelina.

  2. Arhitekt projekta i koordinator svih uključenih

  Nije vam potreban arhitekt samo kao stručnjak koji će vam pomoći da složite projektnu dokumentaciju, već kao netko tko će vas voditi u pravom smjeru i organizirati vaš rad ispravnim redoslijedom.

  Uloga arhitekta je planiranje unutarnjeg i vanjskog prostora, profesionalno pristupanje projektima koje proizlazi iz dane situacije i potreba klijenta. Za projekte on slijedi osnovnu ideju, ali je svjestan da samo dobra ideja nije dovoljna – važna je profesionalna provedba projekta na svim razinama. Arhitekt uvažava želje klijenta i do realizacije dolazi pomoću stručnosti i prethodnih iskustava.

  Zabluda je da je zadaća arhitekta samo da osmišljava ideju i nacrta planove. Većina ljudi je uvjerena da arhitekti troše većinu svog vremena razmišljajući i dizajnirajući, ali istina je da troše čak tri puta više vremena na susrete s klijentom, pregovaranje s administrativnim jedinicama, inženjerima, ponuditeljima, izvođačima radova itd., te nam zahvaljujući današnjem brzom tempu organizacije rada i bavljenju postupcima štede puno nepotrebnih briga i dragocjenog vremena.

  Kao organizator projekta, arhitekt pažljivo upravlja i organizira rad od prvog dizajna do konačne izvedbe, predviđa troškove i rokove, a kao arhitekt osmišljava idejne nacrte koji kasnije čine osnovu za crtanje i izvršenje plana. U planiranju surađuje s drugim stručnjacima i ko-projektantima, a u izvođenju s odabranim suradnicima.

  3. Kojeg arhitekta odabrati?

  3.1. Gdje pronaći arhitekta?

  Preporučujemo da odvojite vrijeme za to. Saznajte više o iskustvima prijatelja i poznanika koji su već renovirali stanove ili gradili i surađivali s arhitektom. Također možete pretraživati ​​arhitekte na internetu. Jedna je mogućnost da zahtjev podnesete na portal poput MojMojster, a iskusni arhitekti će vas kontaktirati sami. Na portalu možete vidjeti njihove profile na kojima ćete također pronaći recenzije i mišljenja klijenata koji su već radili s njima. Prilikom licitiranja uvijek provjerite ima li arhitekt (ako se zahtijeva gradnja) licenciju komore za arhitekturu (HKA). Povrh svega, pogledajte njegov dosadašnji rad i razmislite odgovara li vam. Obvezno vodite računa da arhitekt kojeg odaberete nije previše udaljen od vaše lokacije. Tako ćete lakše i brže pregledati lokaciju dok je posao u tijeku.

  3.2. Kako odabrati pravog arhitekta za vas?

  Nakon što ste odabrali uži izbor od tri ili više potencijalnih arhitekata, dogovorite sastanak s njima. Za uspješan projekt i zadovoljstvo krajnjim rezultatom vrlo je važno koliko dobro funkcionira komunikacija među sudionicima projekta. Ako arhitekt odvoji vrijeme za vas, predstavi vam kvalitetan rad i daje vam dobre i temeljite savjete, ukratko, ako ostavlja dobar dojam na vas, mogućnost dobre suradnje i pozitivnih rezultata je velika. Prije nego što krenete s arhitektom, također je dobra ideja da se od upravne jedinice pribave informacije o lokaciji vašeg objekta koje točno opisuju mogućnosti i ograničenja implementacije. Arhitekt će tada moći smisliti detaljan nacrt i razgovarati s vama o ograničenjima. Pripremite i popis svojih sklonosti, načina života, prostorija koje vam trebaju itd. Naravno, pri odabiru arhitekta važna je i njegova cijena, ali to ne bi trebao biti ključni razlog vaše odluke. Nakon donošenja konačne odluke za određenog arhitekta važno je da sklopite ugovor u kojem je jasno naznačeno šta će on ili ona proizvesti za vas (vrsta dokumentacije) po kojoj cijeni i u kojem vremenu.

  3.3. Provjera arhitektonske dozvole?

  Ako vam je potreban arhitekt za izradu projektne dokumentacije, za obavljanje poslova odgovornog arhitekta, arhitekt mora imati odgovarajuću diplomu Arhitektonskog fakulteta i licenciju komore za arhitekturu.

  Međutim, ne trebate tražiti licenciranog arhitekta za dizajn interijera ili manjeg građevinskog projekta za koji nije potrebno odobrenje administrativne jedinice.

  4. Postupak

  4.1. Razumijevanje svojih želja

  Prvi sastanci s arhitektom u njegovom uredu ili na lokaciji vašeg objekta bit će posvećeni prikupljanju podataka o vašim željama, potrebama i vašoj viziji. Također će ga zanimati vaše svakodnevne navike, stil života i vrijednosti. U slučaju poslovnog prostora ili objekta, bit će zainteresiran za poslovnu kulturu tvrtke. U početku će to biti temeljita zbirka informacija usmjerenih na razumijevanje vaših ciljeva i želja.

  4.2. Razumijevanje prostora

  Prije dizajniranja će arhitekt također morati pribaviti što više informacija o vašoj lokaciji, zemljištu, postojećem objektu... To uključuje dobivanje geodetskih i drugih podataka, informacija o lokaciji, fotodokumentacije lokacije, prostora itd. Zatim arhitekt crta prostor koji služi kao osnova za planiranje. Arhitekt će također provjeriti koje zakonske, lokalne i građevinske propise treba uzeti u obzir prilikom projektiranja.

  4.3. Konceptualne skice, varijante

  Nakon prikupljanja informacija slijedi izrada idejne skice ili nekoliko skica vašeg objekta. Pri tome će dizajner pažljivo osigurati da je dizajn upotrebljiv, siguran i u skladu sa svim propisima, uzimajući u obzir vaše želje i potrebe. Skica ideja je vrsta vizije vašeg objekta.

  4.4. Idejni projekt

  Nakon što se odlučite i potvrdite jednu od varijanti, arhitekt će pristupiti detaljnom rasporedu plana i pripremiti tzv. idejni projekt (IDZ). Na osnovi ovog projekta moguće je dalje dobiti projektne uvjete i odobrenja nadležnih izvođača za priključenje komunalne infrastrukture.

  4.5. Projekt građevinske dozvole

  Kao što naziv govori, ovo je projekt i projektna dokumentacija koja dobiva dozvolu za gradnju na administrativnoj jedinici. Sadržaj projektne dokumentacije PGD-a mora biti naveden u pravilniku projektne dokumentacije. Osim planova, projekt za dobivanje građevinske dozvole mora sadržavati sve osnovne podatke o lokaciji i planiranom zahvatu koji su zabilježeni u stavci vodeće mape.

  Projekt provedbe PZI-a sadrži sve informacije potrebne za izgradnju i početak uporabe objekta. To je detaljna obrada svega što PGD već prikazuje. Planovi projekta PZI projektirani su u tolikoj mjeri i s takvom preciznošću da su upotrebljivi i na gradilištu. Tek na temelju tih planova može se izraditi pouzdan popis radova kako bi se dobile usporedive ponude izvođača.

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  ARHITEKTONSKI NACRT

  Potreban arhitekta za područje Podsljemena (Markuševec) za preprojektiranje i dogradnju postojeće obiteljske kuće u 4 stambene jedinice. Bitno mi je da arhitekt garantira za svoj rad, odnosno da garantira da će proći na urbanizmu za dozvolu, Kada ga napravi.
  Jer, do sada sam imao loša iskustva s kojekakvima što rade po principu "ako prođe, prođe". 31500 KN do 52500 KN


  ........

  HOUSE RECONSTRUCTION

  Hi, it’s hard to describe the situation. This is an old family house that I’d like to make it last for the future. I’m thinking about the stability of the structure with some improvement. Giving for granted that architect is a qualified expert, would be suitable someone with which I can disclose in English or Italian. The house actually doesn’t have an official plan deposited at the town-hall. I’m planning to be there by the end of February and it would be perfect to set a meeting by that time. 18900 KN do 31500 KN


  ........

  IZGRADNJA STALE

  Potrebno ishođenje građevinske dozvole, kao i izrada idejnog projekta štale. Štala bi trebala biti 10 x 8 m, poluotvorenog tipa na jednu vodu sa time da unutar nje bi trebao biti betonski valov i kanalica za otilazak mokrace. 3150 KN do 5250 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, PROJEKT ZA REKONSTRUKCIJU KROVA,
  Arhitekti, arhitektura, Rijeka

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, IDEJNI I GLAVNI PROJEKT ZA KUĆU,
  Arhitekti, arhitektura, Sesvete

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, IZRADA GLAVNOG PROJEKTA ZA KUĆU,
  Arhitekti, arhitektura, Buševec

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, IZRADA TROŠKOVNIKA ZA ADAPTACIJU STANA,
  Arhitekti, arhitektura, Zadar

  1890 KN do 3150 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA ADAPTACIJU OBITELJSKE KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Bilje

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA ADAPTACIJU STANA ZBOG PRENAMJENE PROSTORA U STAMBENI,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  2520 KN do 4200 KN

  CIJENA, UNUTARNJE UREĐENJE SHOPPING CENTRA- ARHITEKTONSKE I USLUGE UPRAVLJANJA PROJEKTOM,
  Arhitekti, arhitektura, Trogir

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, KOMPLETNA DOKUMENTACIJA ZA GRADNJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Split

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, KOMPLETNA DOKUMENTACIJA ZA GRAĐEVINSKU DOZVOLU,
  Arhitekti, arhitektura, Ičići

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA ADAPTACIJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Vukovar

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, IZRADA TROŠKOVNIKA RADOVA PREMA GLAVNOM PROJEKTU,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, TROŠKOVNIK ZA ADAPTACIJU PRIZEMLJA,
  Arhitekti, arhitektura, Dugopolje

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA NADOGRADNJU PRIZEMNICE,
  Arhitekti, arhitektura, Sesvete

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA DRVENU KUĆU,
  Arhitekti, arhitektura, Velika Mlaka

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, KOMPLETNA DOKUMENTACIJA ZA NADOGRADNJU KUĆE ,
  Arhitekti, arhitektura, Posedarje

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, GLAVNI PROJEKT UKLANJANJE POSTOJEĆE I IZGRADNJE NOVE GARAŽE,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, IZRADA TROŠKOVNIKA ZA ADAPTACIJU,
  Arhitekti, arhitektura, Split

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, TROŠKOVNIK ZA ADAPTACIJU STANA U KUĆI,
  Arhitekti, arhitektura, Zadar

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA ADAPTACIJU STANA,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA ADAPTACIJU STANA,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, IZRADA DOKUMENTACIJE ZA GRAĐEVINSKU DOZVOLU ZA DOGRADNJU,
  Arhitekti, arhitektura, Kamen

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA NADOGRADNJU MONTAŽNE KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Solin

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA OBNOVU STARE KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Funtana

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, PROJEKT UNUTARNJEG UREĐENJA POTKROVLJA,
  Arhitekti, arhitektura, Čakovec

  5670 KN do 9450 KN

  CIJENA, KOMPLETNA DOKUMENTACIJA ZA GRAĐEVINSKU DOZVOLU,
  Arhitekti, arhitektura, Osijek

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, IZRADA GLAVNOG PROJEKTA,
  Arhitekti, arhitektura, Pula

  18900 KN do 31500 KN

  CIJENA, KOMPLETNA DOKUMENTACIJA ZA NADOGRADNJU I ADAPTACIJU DIJELA ZGRADE,
  Arhitekti, arhitektura, Osijek

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, IDEJNI PROJEKAT, 3D VIZUALIZACIJU ZA PROSTOR,
  Arhitekti, arhitektura, Ivanja Reka

  12600 KN do 21000 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA DOGRADNJU OBITELJSKE KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  3150 KN do 5250 KN

  CIJENA, PROJEKT ZA NADOGRADNJU POSTOJEĆEG OBJEKTA ,
  Arhitekti, arhitektura, Ličko Petrovo Selo

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, KOMPLETNA DOKUMENTACIJA ZA GRADNJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Poljanica Bistranska

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, KOMPLETNA DOKUMENTACIJA ZA GRADNJU ZA KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Vir

  25200 KN do 42000 KN

  CIJENA, GLAVNI PROJEKT I ISHODOVANJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE ZA DRVENU KUĆICU,
  Arhitekti, arhitektura, Ist

  6300 KN do 10500 KN

  CIJENA, PROJEKT OBITELJSKE KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Zabok

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, KOMPLETNA DOKUMENTACIJA I NADZOR GRADNJE OBITELJSKE KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Zadar

  31500 KN do 52500 KN

  CIJENA, TROŠKOVNIK I PROJEKT ZA ADAPTACIJU KUĆE,
  Arhitekti, arhitektura, Zagreb

  31500 KN do 52500 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  ARHITEKTI, ARHITEKTURA CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 540 PODUZEĆA ZA ARHITEKTI, ARHITEKTURA


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ARHITEKTI, ARHITEKTURA?  građevinska dozvola
  projekt za izvođenje
  načrt za kuću
  renovacija stana
  projekt izvođačkih radova
  unutarnje oblikovanje
  tipski projekti kuće
  projekt rušenja
  idejni tlocrt stanova
  nacrti za kuću po mjeri
  projektno poduzeće
  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 099 3317 311
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2018 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana