Za područje

  Estrih, glazura cijena

  Cijena estriha ovisi o konstrukciji, debljini estriha i naravno naručenoj količini. Cijena klasičnog estriha debljine 4-5 cm iznosi od 9-11 EUR/m2.

  Kome povjeriti suhomontažne radove? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit
  Provjerite i:
  Tekući estrih, cijena

  Cijena za estrih


  Cijena estriha. Cijena za dobavu i ugradnju cementnog estriha debljine 5 cm.

  9.28 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  €/m2

  SREDNJA CIJENA
  14.32 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Estrih, glazura

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za izradu "plivajućeg" estriha iz cementa, debljine 5 cm

  Cijena za izradu "plivajućeg" estriha iz cementa, debljine 5 cm. Troškovi izvođenja "plivajućeg" cementnog estriha, debljine 5 cm. Dodatna ugradnja mreže Q131 ili armiranje propilenskim vlaknima sa odvajanjem estriha od zidova stiroporom, debljne 2 cm.


  m2

  €/m2

  Cijena izrade strojne glazure bez materijala

  Troškovi izvođenja strojne glazure bez materijala


  m2

  €/m2

  Cijena betona za pri postavljanju strojnog estriha

  Troškovi materijala betona za postavljanje strojnog estriha


  cm za m2

  €/cm za m2

  Cijena stiropora potrebnog za postavljanje strojne glazure

  Troškovi postavljanja stiropora,rubne dilatacijske trake debljine 5 mm i visine minimalno 8 cm te PE folije.


  cm za m2

  €/cm za m2

  Cijena izrade "plivajućeg" strojnog estriha

  Troškovi izvedbe "plivajućeg" strojnog estriha debljine 5 cm, dilatiranja od zidova stiroporom debljine 2 cm ugradnje mreže q 131 i armiranja propilenskim mikrovlaknima, sa svim uključenim materijalom


  m2

  €/m2

  Cijena za brušenje betona

  Cijena brušenja betona. Cijena dijamantnog brušenja betona do visine od 2,6 m, bez dodatnih radova i pomične skele.


  m2

  €/m2

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Tekući estrih


  Samonivelirajući estrih je malo skuplji od klasičnog estriha, ali u kombinaciji s podnim grijanjem,...

  Provjerite i: Tekući estrih cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Estrih – sve što morate znati

  1. Što morate znati o estrihu?

  Estrih je tanka podloga za podne obloge koja se izrađuje na betonskoj podlozi ili drugim nosivim elementima, u debljini od nekoliko centimetara. Estrih se sastoji od cementa, lijevanog asfalta i anhidrita, a nazvan je po vrsti veziva. Poznat nam je, dakle, cementni estrih, samorazlivni estrih na bazi kalcijeva sulfata, polimer-cementna prevlaka, estrih na bazi polimera itd. Estrihom stvaramo ravnu, glatku podlogu, prikladnu za polaganje završnih podnih obloga, a osim toga, estrih je učinkovit u zaštiti od buke i požara. U estrih možemo ugraditi podno grijanje, pri čemu se toplina prenosi iz cijevi na estrih i na taj se način ravnomjerno podijeli po cijeloj površini poda. Estrih se može nanositi strojno ili ručno, važno je osigurati ravnomjerno stvrdnjavanje, sušenje i obradu, a na taj način sprječavamo nastanak pukotina.

  polaganje-estriha.jpg

  Izvedba estriha je zahtjevan posao koji mora obaviti stručno osposobljen izvođač. 

  2. Izvođači

  Izrada estriha jedan je od najzahtjevnijih građevinskih poslova. Zbog toga je važno potražiti stručno osposobljene izvođače s iskustvom u izradi estriha. Podovi su vrlo opterećen dio stambenog prostora i zbog toga je važno imati stručno ugrađen i kvalitetno obrađen estrih. Estrih možete izraditi i sami, ali prije toga morate jako dobro proučiti način izvođenja. 

  3. Vrste estriha

  3.1. Vrste estriha s obzirom na konstrukciju, odnosno vrstu izrade

  S obzirom na povezivanje estriha s podlogom, odnosno donjim slojem, dijelimo ga na sljedeće vrste:

  3.1.1. Vezivni estrih

  Ovo je najjednostavnija verzija estriha. Vezivne estrihe pričvršćujemo izravno na podlogu u jednom ili više slojeva, a kako bismo postigli stvarno jako učvršćivanje estriha za podlogu, upotrebljavamo posebno sredstvo, odnosno emulziju za bolje prianjanje.

  3.1.2. Plivajući estrih

  Ovo je najsloženiji estrih. Od podloge ga odvaja sloj izolacije, a širokim fugama (minimalno 4 mm, na mjestima gdje su instalacije minimalno 10 mm) odvojen je od drugih građevinskih elemenata (stijena, zidova, stupova, dimnjaka...).

  3.1.3. Klizni estrih

  Od podloge je odvojen međuslojem (npr. folijom), a istodobno je fugama minimalne širine 4 mm odvojen od drugih građevinskih elemenata, zato ih ne dodiruje. Upotrebljavamo ga u prostorijama u kojima očekujemo veća opterećenja, a toplinska i zvučna izolacija nisu od velike važnosti.

  3.2. Vrste estriha s obzirom na sastav i način polaganja

  3.2.1. Klasični, odnosno ručno ugrađeni estrih

  Mješavinu betona izvođač ugrađuje ručno i tijekom rada je „zaglađuje”, te tako stvara glatku površinu podne plohe.  

  3.2.2. Samorazlivni estrih

  Tvornički napravljenu mješavinu betona izvođač miješa s vodom. Mješavina je više vodenjasta od klasičnog estriha. Prednost ovog estriha je nanošenje u tankom sloju, čija debljina može biti od 2 cm naviše. Tekućim samorazlivnim estrihom u potpunosti možemo zaliti cijevi podnog grijanja i time osigurati idealan prijenos topline iz cijevi podnog grijanja na estrih. 

  3.2.3. Suhomontažni, odnosno suhi estrih

  Suhomontažni estrih su ploče od iverice ili cementnog vlakna koje se ugrađuju na podlogu kao plivajući pod. Njihova prednost je što se mogu izraditi u bilo koje doba godine jer ne zahtijevaju sušenje kao druge vrste estriha. Izvedba je relativno jednostavna i odvija se brzo. Suhi estrih je lagan i nije visok, a prednost je što se na njega odmah može postaviti završni sloj podnih obloga (parket, pločice...). 

  3.2.4. Ručni estrih

  Najčešće se upotrebljava kada su površine za ugradnju manje (kupaonica, wc, utility...) ili je lokacija ugradnje takva da na nju nije moguće pristupiti strojem radi izvođenja strojnog estriha. Upotrebljava se i za punjenje raznih većih i manjih rupa koje nastaju zbog obnove instalacija.

  3.2.5. Strojni estrih

  Strojni estrih sastoji se od više slojeva izolacije i betonskog završnog sloja. Izvođač izlijeva estrih na sloj izolacije i tako ojačava cijevi, a beton izradi kao plivajući pod koji je odvojen od građevinskih elemenata objekta i tako sprječava prijenos zvuka s estriha na objekt. 

  3.3. Koje su prednosti i nedostatci mokrih estriha?

  Mokri estrih ravnomjeran zbog toga što je tvornički zamiješan, a njegovo polaganje zahtijeva fino niveliranje. Preporučuje se za pokrivanje većih površina i za prostorije u koje će se postaviti podno grijanje. Mokri estrih ima visoku tlačnu čvrstoću i čvrstoću na savijanje, te se stoga polaže ravnomjerno, bez neravnina. Može se polagati i na veće površine bez dilatiranja. S druge strane, najveći problem kod mokrog estriha je dugo sušenje. U tjedan dana osuši se samo 1 cm estriha. Što je estrih deblji, treba se dulje sušiti. Zbog toga se mokri estrih najčešće polaže ljeti, kada su temperature zraka visoke. Ujesen i na proljeće estrih se može sušiti i nekoliko mjeseci jer su temperature zraka niske, a u zraku ima dosta vlage. Zima nikako nije prikladna za polaganje estriha jer se on može smrznuti i ispucati. Ne preporučuje se polagati mokri estrih kada smo u žurbi sa završetkom radova jer njegovo prisilno sušenje uzrokuje dodatne troškove.

  3.4. Koje su prednosti i nedostatci suhih estriha?

  Suhi estrih je kao podloga prikladan za skoro sve vrste završnih podnih obloga. Polaže se brzo, a ne zahtijeva sušenje i odmah je spreman za polaganje završnih podnih obloga. Za razliku od mokrog estriha, lagan je, što znači da je prikladan za polaganje na stare drvene grede, za izvođenje međuetaža. Njegov nedostatak je viša cijena, zbog čega se za njega odlučujemo kada nemamo drugih opcija. 

  4. Postupak

  4.1. Na koji način pravilno izvesti mokri estrih?

  Mokri estrih dijelimo na tri vrste: klasični cementni estrih, brzovezujući (brzosušeći) estrih i samorazlivni estrih. Klasični estrih izradimo tako da najprije pripremimo mješavinu betona i strojem ga postavimo u prostoriju, zatim izvođač ručno, zidarskom letvom poravna i na kraju strojno zagladi površinu. Brzosušeći estrih dolazi u obzir kada smo u žurbi i kada završne podne obloge želimo položiti u roku od nekoliko dana ili prije. Mješavina betona umjesto uobičajenog veziva za cement sadrži vezivo koje se brzo veže. Nedostatak ovog estriha je vrlo visoka cijena, koju dodatno povećava odvlaživač zraka koji treba postaviti u prostoriju kako bismo spriječili previsoku razinu vlage u prostoru, koja mora biti ispod 70 %. Samorazlivni estrih tvornički je pripremljena mješavina koja se u silosima dovozi do objekta. Mješavini zatim na gradilištu dodaju vodu i razlijevaju je po podovima do odgovarajuće visine. Česta pogreška koja se radi prilikom izvođenja mokrog estriha je neizvođenje dilatacija. Kako bismo spriječili nastanak pukotina, estrih treba odvojiti od svih zidova i stupova u prostoriji, te izraditi odgovarajuće dilatacije s obzirom na debljinu, veličinu i oblik estriha. Druga pogreška koja se često dogodi je nedovoljno zaglađivanje estriha, nakon čega ostane neravna površina, što kasnije uzrokuje poteškoće kod polaganja završnih podnih obloga. 

  4.2. Na koji način pravilno izrađujemo suhi estrih?

  Suhi estrih obično se sastoji od tri sloja: nivelacijske ispune, izolacijske ploče i nosive ploče (najčešće dvije, križno položene). Ispuna se jednostavno istrese na pod i poravna nivelacijskom letvom. Pritom moramo voditi brigu o prethodnom polaganju izolacijske trake za odvajanje, koje sprječava prijenos zvuka u druge prostorije. Također treba voditi brigu o prekrivenosti cijevi slojem pijeska debljine barem 1 cm. Izolacijske ploče uvijek polažemo od vrata prema naprijed, a završnu zatim odrežemo po mjeri. Kada je nasuti sloj niži od 4 cm, možemo ga učvrstiti hodanjem po površini. Ako je sloj viši od 4 cm, treba se koristiti sabijačem (električnim ili ručnim). Nakon učvršćivanja površine polažemo nosive ploče u dva križno položena sloja. Rubne ploče treba dodatno zalijepiti i pričvrstiti vijcima, pri čemu ploče opterećujemo vlastitom težinom. Prije početka polaganja završne podne obloge, mjesta kontakta ploča i glave vijaka treba fugirati. Tako pripremljen estrih može se u potpunosti opteretiti već 12 sati nakon izvođenja, kada možemo početi s polaganjem završnih podnih obloga. Najčešća pogreška pri izradi suhog estriha je pogrešno, odnosno slabo učvršćena ispuna, što uzrokuje vidljive neravnine na koje je teško ili čak nemoguće postaviti završne obloge. Često se zaboravi i postaviti izolacijska traka za odvajanje, pa se zvukovi prenose u susjedne prostorije.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Strojno žbukanje zidova i izrada glazure

  Potrebno strojno žbukanje zidova i izrada glazure katnice. Površina zidova cca 500 m2 a površina poda cca 200 m2. Kuća je roh bau. 54288 € do 90480 €

  ........

  Izrada glazure

  Potrebna izrada glazure cca 80-100 m2.- Moja je priprema sa stiroporom. 10179 € do 16965 €

  ........

  Izrada glazure

  Potrebna izrada glazure cca 80 m2. U pitanju je betonska podloga. 8143.2 € do 13572 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada glazure na pripremljenu podlogu, 70 m2
  Estrih, glazura, Vodice

  810 € do 1350 €

  Cijena, Izrada glazure, 160 m2
  Estrih, glazura, Pula

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada glazure, cca 120 m2
  Estrih, glazura, Biograd na moru

  1620 € do 2700 €

  Cijena, Izrada glazure, cca 51 m2
  Estrih, glazura, Zagreb

  810 € do 1350 €

  Cijena, Izrada glazure, cca 36 m2
  Estrih, glazura, Zadar

  540 € do 900 €

  Cijena, Strojna glazura, 60 m2
  Estrih, glazura, Dubrava

  810 € do 1350 €

  Cijena, Izrada glazure, 60 m2
  Estrih, glazura, Komiža

  810 € do 1350 €

  Cijena, Izrada estriha na podnom grijanju, cca 180 m2
  Estrih, glazura, Murter

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada glazure, 70 m2
  Estrih, glazura, Crikvenica

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Izrada estriha, 80 m2
  Estrih, glazura, Privlaka

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Izrada estriha + ljepenka, cca 143 m2 + cca 28 m2 terasa
  Estrih, glazura, Zemunik

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada glazure sa izolacijom, 80 m2
  Estrih, glazura, Mlini

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Izrada glazure, 50 m2
  Estrih, glazura, Zagreb

  675 € do 1125 €

  Cijena, Glazura na zatvorenu terasu, 45 m2
  Estrih, glazura, Karlovac

  675 € do 1125 €

  Cijena, Izrada glazure, 50 m2
  Estrih, glazura, Bregana

  675 € do 1125 €

  Cijena, Izrada estriha na terasi ispred kuće, 100 m2
  Estrih, glazura, Labin

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada glazure, 60 m2
  Estrih, glazura, Plešivica

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izrada estriha u potkrovlju, cca 82 m2
  Estrih, glazura, Zagreb

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Estrih za podno grijanje, cca 120m2
  Estrih, glazura, Gornji Zvečaj

  1530 € do 2550 €

  Cijena, Izrada glazure, 50 m2
  Estrih, glazura, Vukova Gorica

  675 € do 1125 €

  Cijena, Izrada glazure, 60 m2
  Estrih, glazura, Split

  810 € do 1350 €

  Cijena, Izrada glazura sa stiroporom, 100 m2
  Estrih, glazura, Karlovac

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Klasični estrih, cca 90 m2
  Estrih, glazura, Pula

  1170 € do 1950 €

  Cijena, Izrada estriha, cca 100m2
  Estrih, glazura, Šibenik

  1170 € do 1950 €

  Cijena, Izrada glazure, 40-50 m2
  Estrih, glazura, Budak

  540 € do 900 €

  Cijena, Izrada glazure, 80 m2
  Estrih, glazura, Kistanje

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Izrada glazure, 60 m2
  Estrih, glazura, Otok

  810 € do 1350 €

  Cijena, Izrada glazure, cca 160 m2
  Estrih, glazura, Ždrelac

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada glazure i postavljanje hidro i termoizolacije, 65 m2
  Estrih, glazura, Petrčane

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Postavljanje estriha u montažnoj kući na podno grijanje, 200 m2
  Estrih, glazura, Brtonigla

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada glazure, 70 m2
  Estrih, glazura, Mimice

  990 € do 1650 €

  Cijena, Izrada glazure, 45-50 m2
  Estrih, glazura, Metković

  720 € do 1200 €

  Cijena, Izrada estriha, 45 m2
  Estrih, glazura, Novalja

  630 € do 1050 €

  Cijena, Kompletna izolacija poda stana, cca 56 m2
  Estrih, glazura, Klana

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada glazure, cca 10 m2
  Estrih, glazura, Peroj

  135 € do 225 €

  Cijena, Polaganje estriha sa zvučnim izolacijom, 180 m2
  Estrih, glazura, Jadrtovac

  3600 € do 6000 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Estrih, glazura cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  564+ poduzeća za Estrih, glazura
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu