ESTRIH, GLAZURA cijena

  Cijena estriha ovisi o konstrukciji, debljini estriha i naravno naručenoj količini. Cijena klasičnog estriha debljine 4-5 cm iznosi od 70-80 kn / m2. Za točniju cijenu kontaktirajte nas i pošaljite svoj upit

  Provjerite i:
  Tekući estrih, cijena

  CIJENA ZA ESTRIH


  Cijena estriha. Cijena za dobavu i ugradnju cementnog estriha debljine 5 cm.

  70.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  90.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  CIJENA ZA građevinara, polagača glazura i estriha

  DRUGE CIJENE ZA ESTRIH, GLAZURA

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za izradu "plivajućeg" estriha iz cementa, debljine 5 cm

  Cijena za izradu "plivajućeg" estriha iz cementa, debljine 5 cm. Troškovi izvođenja "plivajućeg" cementnog estriha, debljine 5 cm. Dodatna ugradnja mreže Q131 ili armiranje propilenskim vlaknima sa odvajanjem estriha od zidova stiroporom, debljne 2 cm.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena izrade strojne glazure bez materijala

  Troškovi izvođenja strojne glazure bez materijala


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena betona za pri postavljanju strojnog estriha

  Troškovi materijala betona za postavljanje strojnog estriha


  KN

  KN/cm za m2

  cm za m2
  upit

  Cijena stiropora potrebnog za postavljanje strojne glazure

  Troškovi postavljanja stiropora,rubne dilatacijske trake debljine 5 mm i visine minimalno 8 cm te PE folije.


  KN

  KN/cm za m2

  cm za m2
  upit

  Cijena izrade "plivajućeg" strojnog estriha

  Troškovi izvedbe "plivajućeg" strojnog estriha debljine 5 cm, dilatiranja od zidova stiroporom debljine 2 cm ugradnje mreže q 131 i armiranja propilenskim mikrovlaknima, sa svim uključenim materijalom


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena za brušenje betona

  Cijena brušenja betona. Cijena dijamantnog brušenja betona do visine od 2,6 m, bez dodatnih radova i pomične skele.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit
  UKUPNO:
  POŠALJI UPIT >

  Tekući estrih


  Samonivelirajući estrih je malo skuplji od klasičnog estriha, ali u kombinaciji s podnim grijanjem, ...

  Provjerite i: Tekući estrih cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Estrih – sve što morate znati

  1. Što morate znati o estrihu?

  Estrih je tanka podloga za podne obloge koja se izrađuje na betonskoj podlozi ili drugim nosivim elementima, u debljini od nekoliko centimetara. Estrih se sastoji od cementa, lijevanog asfalta i anhidrita, a nazvan je po vrsti veziva. Poznat nam je, dakle, cementni estrih, samorazlivni estrih na bazi kalcijeva sulfata, polimer-cementna prevlaka, estrih na bazi polimera itd. Estrihom stvaramo ravnu, glatku podlogu, prikladnu za polaganje završnih podnih obloga, a osim toga, estrih je učinkovit u zaštiti od buke i požara. U estrih možemo ugraditi podno grijanje, pri čemu se toplina prenosi iz cijevi na estrih i na taj se način ravnomjerno podijeli po cijeloj površini poda. Estrih se može nanositi strojno ili ručno, važno je osigurati ravnomjerno stvrdnjavanje, sušenje i obradu, a na taj način sprječavamo nastanak pukotina.

  polaganje-estriha.jpg

  Izvedba estriha je zahtjevan posao koji mora obaviti stručno osposobljen izvođač. 

  2. Izvođači

  Izrada estriha jedan je od najzahtjevnijih građevinskih poslova. Zbog toga je važno potražiti stručno osposobljene izvođače s iskustvom u izradi estriha. Podovi su vrlo opterećen dio stambenog prostora i zbog toga je važno imati stručno ugrađen i kvalitetno obrađen estrih. Estrih možete izraditi i sami, ali prije toga morate jako dobro proučiti način izvođenja. 

  3. Vrste estriha

  3.1. Vrste estriha s obzirom na konstrukciju, odnosno vrstu izrade

  S obzirom na povezivanje estriha s podlogom, odnosno donjim slojem, dijelimo ga na sljedeće vrste:

  3.1.1. Vezivni estrih

  Ovo je najjednostavnija verzija estriha. Vezivne estrihe pričvršćujemo izravno na podlogu u jednom ili više slojeva, a kako bismo postigli stvarno jako učvršćivanje estriha za podlogu, upotrebljavamo posebno sredstvo, odnosno emulziju za bolje prianjanje.

  3.1.2. Plivajući estrih

  Ovo je najsloženiji estrih. Od podloge ga odvaja sloj izolacije, a širokim fugama (minimalno 4 mm, na mjestima gdje su instalacije minimalno 10 mm) odvojen je od drugih građevinskih elemenata (stijena, zidova, stupova, dimnjaka...).

  3.1.3. Klizni estrih

  Od podloge je odvojen međuslojem (npr. folijom), a istodobno je fugama minimalne širine 4 mm odvojen od drugih građevinskih elemenata, zato ih ne dodiruje. Upotrebljavamo ga u prostorijama u kojima očekujemo veća opterećenja, a toplinska i zvučna izolacija nisu od velike važnosti.

  3.2. Vrste estriha s obzirom na sastav i način polaganja

  3.2.1. Klasični, odnosno ručno ugrađeni estrih

  Mješavinu betona izvođač ugrađuje ručno i tijekom rada je „zaglađuje”, te tako stvara glatku površinu podne plohe.  

  3.2.2. Samorazlivni estrih

  Tvornički napravljenu mješavinu betona izvođač miješa s vodom. Mješavina je više vodenjasta od klasičnog estriha. Prednost ovog estriha je nanošenje u tankom sloju, čija debljina može biti od 2 cm naviše. Tekućim samorazlivnim estrihom u potpunosti možemo zaliti cijevi podnog grijanja i time osigurati idealan prijenos topline iz cijevi podnog grijanja na estrih. 

  3.2.3. Suhomontažni, odnosno suhi estrih

  Suhomontažni estrih su ploče od iverice ili cementnog vlakna koje se ugrađuju na podlogu kao plivajući pod. Njihova prednost je što se mogu izraditi u bilo koje doba godine jer ne zahtijevaju sušenje kao druge vrste estriha. Izvedba je relativno jednostavna i odvija se brzo. Suhi estrih je lagan i nije visok, a prednost je što se na njega odmah može postaviti završni sloj podnih obloga (parket, pločice...). 

  3.2.4. Ručni estrih

  Najčešće se upotrebljava kada su površine za ugradnju manje (kupaonica, wc, utility...) ili je lokacija ugradnje takva da na nju nije moguće pristupiti strojem radi izvođenja strojnog estriha. Upotrebljava se i za punjenje raznih većih i manjih rupa koje nastaju zbog obnove instalacija.

  3.2.5. Strojni estrih

  Strojni estrih sastoji se od više slojeva izolacije i betonskog završnog sloja. Izvođač izlijeva estrih na sloj izolacije i tako ojačava cijevi, a beton izradi kao plivajući pod koji je odvojen od građevinskih elemenata objekta i tako sprječava prijenos zvuka s estriha na objekt. 

  3.3. Koje su prednosti i nedostatci mokrih estriha?

  Mokri estrih ravnomjeran zbog toga što je tvornički zamiješan, a njegovo polaganje zahtijeva fino niveliranje. Preporučuje se za pokrivanje većih površina i za prostorije u koje će se postaviti podno grijanje. Mokri estrih ima visoku tlačnu čvrstoću i čvrstoću na savijanje, te se stoga polaže ravnomjerno, bez neravnina. Može se polagati i na veće površine bez dilatiranja. S druge strane, najveći problem kod mokrog estriha je dugo sušenje. U tjedan dana osuši se samo 1 cm estriha. Što je estrih deblji, treba se dulje sušiti. Zbog toga se mokri estrih najčešće polaže ljeti, kada su temperature zraka visoke. Ujesen i na proljeće estrih se može sušiti i nekoliko mjeseci jer su temperature zraka niske, a u zraku ima dosta vlage. Zima nikako nije prikladna za polaganje estriha jer se on može smrznuti i ispucati. Ne preporučuje se polagati mokri estrih kada smo u žurbi sa završetkom radova jer njegovo prisilno sušenje uzrokuje dodatne troškove.

  3.4. Koje su prednosti i nedostatci suhih estriha?

  Suhi estrih je kao podloga prikladan za skoro sve vrste završnih podnih obloga. Polaže se brzo, a ne zahtijeva sušenje i odmah je spreman za polaganje završnih podnih obloga. Za razliku od mokrog estriha, lagan je, što znači da je prikladan za polaganje na stare drvene grede, za izvođenje međuetaža. Njegov nedostatak je viša cijena, zbog čega se za njega odlučujemo kada nemamo drugih opcija. 

  4. Postupak

  4.1. Na koji način pravilno izvesti mokri estrih?

  Mokri estrih dijelimo na tri vrste: klasični cementni estrih, brzovezujući (brzosušeći) estrih i samorazlivni estrih. Klasični estrih izradimo tako da najprije pripremimo mješavinu betona i strojem ga postavimo u prostoriju, zatim izvođač ručno, zidarskom letvom poravna i na kraju strojno zagladi površinu. Brzosušeći estrih dolazi u obzir kada smo u žurbi i kada završne podne obloge želimo položiti u roku od nekoliko dana ili prije. Mješavina betona umjesto uobičajenog veziva za cement sadrži vezivo koje se brzo veže. Nedostatak ovog estriha je vrlo visoka cijena, koju dodatno povećava odvlaživač zraka koji treba postaviti u prostoriju kako bismo spriječili previsoku razinu vlage u prostoru, koja mora biti ispod 70 %. Samorazlivni estrih tvornički je pripremljena mješavina koja se u silosima dovozi do objekta. Mješavini zatim na gradilištu dodaju vodu i razlijevaju je po podovima do odgovarajuće visine. Česta pogreška koja se radi prilikom izvođenja mokrog estriha je neizvođenje dilatacija. Kako bismo spriječili nastanak pukotina, estrih treba odvojiti od svih zidova i stupova u prostoriji, te izraditi odgovarajuće dilatacije s obzirom na debljinu, veličinu i oblik estriha. Druga pogreška koja se često dogodi je nedovoljno zaglađivanje estriha, nakon čega ostane neravna površina, što kasnije uzrokuje poteškoće kod polaganja završnih podnih obloga. 

  4.2. Na koji način pravilno izrađujemo suhi estrih?

  Suhi estrih obično se sastoji od tri sloja: nivelacijske ispune, izolacijske ploče i nosive ploče (najčešće dvije, križno položene). Ispuna se jednostavno istrese na pod i poravna nivelacijskom letvom. Pritom moramo voditi brigu o prethodnom polaganju izolacijske trake za odvajanje, koje sprječava prijenos zvuka u druge prostorije. Također treba voditi brigu o prekrivenosti cijevi slojem pijeska debljine barem 1 cm. Izolacijske ploče uvijek polažemo od vrata prema naprijed, a završnu zatim odrežemo po mjeri. Kada je nasuti sloj niži od 4 cm, možemo ga učvrstiti hodanjem po površini. Ako je sloj viši od 4 cm, treba se koristiti sabijačem (električnim ili ručnim). Nakon učvršćivanja površine polažemo nosive ploče u dva križno položena sloja. Rubne ploče treba dodatno zalijepiti i pričvrstiti vijcima, pri čemu ploče opterećujemo vlastitom težinom. Prije početka polaganja završne podne obloge, mjesta kontakta ploča i glave vijaka treba fugirati. Tako pripremljen estrih može se u potpunosti opteretiti već 12 sati nakon izvođenja, kada možemo početi s polaganjem završnih podnih obloga. Najčešća pogreška pri izradi suhog estriha je pogrešno, odnosno slabo učvršćena ispuna, što uzrokuje vidljive neravnine na koje je teško ili čak nemoguće postaviti završne obloge. Često se zaboravi i postaviti izolacijska traka za odvajanje, pa se zvukovi prenose u susjedne prostorije.

   

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  IZRADA GLAZURE

  Potrebna je izrada glazure u obiteljskoj kući, novogradnja, ukupno 120 m2 (85 m2 prizemlje + 35 m2 kat). Lokacija je Zagreb, Podsused.
  Sve prethodne radnje su izvedene (termoizolacija, cijevi podnog grijanja postavljene i tlačene, diletacije i rubne trake postavljene). Glazuru treba izvesti u debljini od 5 do 6cm.
  Sav materijal je vaš, osim aditiva za povećanje gustoće kojeg imam 2 x 10 L.
  . 4410 KN do 7350 KN


  ........

  IZRADA GLAZURE

  Potrebna izrada glazure cca 85 m2. U pitanju je podloga od starog estriha. 8190 KN do 13650 KN


  ........

  IZRADA GLAZURE

  Potrebna izrada glazure cca 107 m2. U pitanju je betonska podloga. 10080 KN do 16800 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, STROJNO ŽBUKANJE PODRUMA I IZRADA GLAZURE, CCA 200 M2
  Estrih, glazura, Klanjec

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 90 M2
  Estrih, glazura, Đurđevac

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 54 M2
  Estrih, glazura, Lasinja

  3712.5 KN do 6187.5 KN

  CIJENA, IZRADA ESTRIHA , CCA 100 M2
  Estrih, glazura, Đurđevac

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 90 M2
  Estrih, glazura, Petrinja

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, PRIPREMA I POSTAVITI NOVI PARKET , CCA 100 M2
  Estrih, glazura, Višnjevac

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 16 M2
  Estrih, glazura, Zagreb

  1687.5 KN do 2812.5 KN

  CIJENA, IZRADA PODNE GLAZURE, CCA 68 M2
  Estrih, glazura, Zagreb

  5062.5 KN do 8437.5 KN

  CIJENA, IZRADA ESTRIHA , CCA 65 M2
  Estrih, glazura, Zagreb

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, POSTAVANJE PARKETA ZA PODNO GRIJANJE, GLAZURA ETRIH, 90 M2
  Estrih, glazura, Dubrava

  16200 KN do 27000 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 50 M2
  Estrih, glazura, Bednja

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 400 M2
  Estrih, glazura, Selnica

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE I POSTAVLJANJE PLOČICA, CCA 30 M2
  Estrih, glazura, Slavetić

  5400 KN do 9000 KN

  CIJENA, IZRADA ESTRIHA , CCA 100 M2
  Estrih, glazura, Rupa

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA CEMENTNOG ESTRIHA, CCA 60 M2
  Estrih, glazura, Delnice

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA ESTRIHA , CCA 60 M2
  Estrih, glazura, Sisak

  4387.5 KN do 7312.5 KN

  CIJENA, IZRADA ESTRIHA , CCA 100 M2
  Estrih, glazura, Drniš

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 36 M2
  Estrih, glazura, Klinča Sela

  2362.5 KN do 3937.5 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE U SOBI, CCA 10 M2
  Estrih, glazura, Zagreb

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 18 M2
  Estrih, glazura, Zagreb

  1350 KN do 2250 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 105 M2
  Estrih, glazura, Zagreb

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 55 M2
  Estrih, glazura, Zagreb

  5737.5 KN do 9562.5 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 48 M2
  Estrih, glazura, Guci Draganički

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE NOVOJ KUĆI , CCA 180 M2
  Estrih, glazura, Potočnica

  12150 KN do 20250 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 30 M2
  Estrih, glazura, Tuheljske Toplice

  3037.5 KN do 5062.5 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 70 M2
  Estrih, glazura, Bjelovar

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 100 M2
  Estrih, glazura, Kutina

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 120 M2
  Estrih, glazura, Krapina

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE I POSTAVA STIROPORA, CCA 65 M2
  Estrih, glazura, Karlovac

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 50 M2
  Estrih, glazura, Gornja Stubica

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, SANACIJA BALKONA, CCA 25 M2
  Estrih, glazura, Žejinci

  4050 KN do 6750 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 65 M2
  Estrih, glazura, Karlovac

  4387.5 KN do 7312.5 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 48,2 M2
  Estrih, glazura, Sljeme

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 31 M2
  Estrih, glazura, Zagreb

  3037.5 KN do 5062.5 KN

  CIJENA, IZRADA PODNIH GLAZURA NA KATU KUĆE., CCA 100 M2
  Estrih, glazura, Knezovec

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, IZRADA ESTRIHA , CCA 50 M2
  Estrih, glazura, Split

  3712.5 KN do 6187.5 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  ESTRIH, GLAZURA CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 422 PODUZEĆA ZA ESTRIH, GLAZURA


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ESTRIH, GLAZURA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana