Estrih, glazura cijena

Cijena estriha ovisi o konstrukciji, debljini estriha i naravno naručenoj količini. Cijena klasičnog estriha debljine 4-5 cm iznosi od 70-80 kn/m2.

Kome povjeriti suhomontažne radove? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT
Provjerite i:
Tekući estrih, cijena

CIJENA ZA ESTRIH


Cijena estriha. Cijena za dobavu i ugradnju cementnog estriha debljine 5 cm.

70.00 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
108.00 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA građevinara, polagača glazura i estriha

DRUGE CIJENE ZA ESTRIH, GLAZURA

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za izradu "plivajućeg" estriha iz cementa, debljine 5 cm

Cijena za izradu "plivajućeg" estriha iz cementa, debljine 5 cm. Troškovi izvođenja "plivajućeg" cementnog estriha, debljine 5 cm. Dodatna ugradnja mreže Q131 ili armiranje propilenskim vlaknima sa odvajanjem estriha od zidova stiroporom, debljne 2 cm.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena izrade strojne glazure bez materijala

Troškovi izvođenja strojne glazure bez materijala


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena betona za pri postavljanju strojnog estriha

Troškovi materijala betona za postavljanje strojnog estriha


KN

KN/cm za m2

cm za m2
upit

Cijena stiropora potrebnog za postavljanje strojne glazure

Troškovi postavljanja stiropora,rubne dilatacijske trake debljine 5 mm i visine minimalno 8 cm te PE folije.


KN

KN/cm za m2

cm za m2
upit

Cijena izrade "plivajućeg" strojnog estriha

Troškovi izvedbe "plivajućeg" strojnog estriha debljine 5 cm, dilatiranja od zidova stiroporom debljine 2 cm ugradnje mreže q 131 i armiranja propilenskim mikrovlaknima, sa svim uključenim materijalom


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena za brušenje betona

Cijena brušenja betona. Cijena dijamantnog brušenja betona do visine od 2,6 m, bez dodatnih radova i pomične skele.


KN

KN/m2

m2
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Tekući estrih


Samonivelirajući estrih je malo skuplji od klasičnog estriha, ali u kombinaciji s podnim grijanjem,...

Provjerite i: Tekući estrih cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Estrih – sve što morate znati

1. Što morate znati o estrihu?

Estrih je tanka podloga za podne obloge koja se izrađuje na betonskoj podlozi ili drugim nosivim elementima, u debljini od nekoliko centimetara. Estrih se sastoji od cementa, lijevanog asfalta i anhidrita, a nazvan je po vrsti veziva. Poznat nam je, dakle, cementni estrih, samorazlivni estrih na bazi kalcijeva sulfata, polimer-cementna prevlaka, estrih na bazi polimera itd. Estrihom stvaramo ravnu, glatku podlogu, prikladnu za polaganje završnih podnih obloga, a osim toga, estrih je učinkovit u zaštiti od buke i požara. U estrih možemo ugraditi podno grijanje, pri čemu se toplina prenosi iz cijevi na estrih i na taj se način ravnomjerno podijeli po cijeloj površini poda. Estrih se može nanositi strojno ili ručno, važno je osigurati ravnomjerno stvrdnjavanje, sušenje i obradu, a na taj način sprječavamo nastanak pukotina.

polaganje-estriha.jpg

Izvedba estriha je zahtjevan posao koji mora obaviti stručno osposobljen izvođač. 

2. Izvođači

Izrada estriha jedan je od najzahtjevnijih građevinskih poslova. Zbog toga je važno potražiti stručno osposobljene izvođače s iskustvom u izradi estriha. Podovi su vrlo opterećen dio stambenog prostora i zbog toga je važno imati stručno ugrađen i kvalitetno obrađen estrih. Estrih možete izraditi i sami, ali prije toga morate jako dobro proučiti način izvođenja. 

3. Vrste estriha

3.1. Vrste estriha s obzirom na konstrukciju, odnosno vrstu izrade

S obzirom na povezivanje estriha s podlogom, odnosno donjim slojem, dijelimo ga na sljedeće vrste:

3.1.1. Vezivni estrih

Ovo je najjednostavnija verzija estriha. Vezivne estrihe pričvršćujemo izravno na podlogu u jednom ili više slojeva, a kako bismo postigli stvarno jako učvršćivanje estriha za podlogu, upotrebljavamo posebno sredstvo, odnosno emulziju za bolje prianjanje.

3.1.2. Plivajući estrih

Ovo je najsloženiji estrih. Od podloge ga odvaja sloj izolacije, a širokim fugama (minimalno 4 mm, na mjestima gdje su instalacije minimalno 10 mm) odvojen je od drugih građevinskih elemenata (stijena, zidova, stupova, dimnjaka...).

3.1.3. Klizni estrih

Od podloge je odvojen međuslojem (npr. folijom), a istodobno je fugama minimalne širine 4 mm odvojen od drugih građevinskih elemenata, zato ih ne dodiruje. Upotrebljavamo ga u prostorijama u kojima očekujemo veća opterećenja, a toplinska i zvučna izolacija nisu od velike važnosti.

3.2. Vrste estriha s obzirom na sastav i način polaganja

3.2.1. Klasični, odnosno ručno ugrađeni estrih

Mješavinu betona izvođač ugrađuje ručno i tijekom rada je „zaglađuje”, te tako stvara glatku površinu podne plohe.  

3.2.2. Samorazlivni estrih

Tvornički napravljenu mješavinu betona izvođač miješa s vodom. Mješavina je više vodenjasta od klasičnog estriha. Prednost ovog estriha je nanošenje u tankom sloju, čija debljina može biti od 2 cm naviše. Tekućim samorazlivnim estrihom u potpunosti možemo zaliti cijevi podnog grijanja i time osigurati idealan prijenos topline iz cijevi podnog grijanja na estrih. 

3.2.3. Suhomontažni, odnosno suhi estrih

Suhomontažni estrih su ploče od iverice ili cementnog vlakna koje se ugrađuju na podlogu kao plivajući pod. Njihova prednost je što se mogu izraditi u bilo koje doba godine jer ne zahtijevaju sušenje kao druge vrste estriha. Izvedba je relativno jednostavna i odvija se brzo. Suhi estrih je lagan i nije visok, a prednost je što se na njega odmah može postaviti završni sloj podnih obloga (parket, pločice...). 

3.2.4. Ručni estrih

Najčešće se upotrebljava kada su površine za ugradnju manje (kupaonica, wc, utility...) ili je lokacija ugradnje takva da na nju nije moguće pristupiti strojem radi izvođenja strojnog estriha. Upotrebljava se i za punjenje raznih većih i manjih rupa koje nastaju zbog obnove instalacija.

3.2.5. Strojni estrih

Strojni estrih sastoji se od više slojeva izolacije i betonskog završnog sloja. Izvođač izlijeva estrih na sloj izolacije i tako ojačava cijevi, a beton izradi kao plivajući pod koji je odvojen od građevinskih elemenata objekta i tako sprječava prijenos zvuka s estriha na objekt. 

3.3. Koje su prednosti i nedostatci mokrih estriha?

Mokri estrih ravnomjeran zbog toga što je tvornički zamiješan, a njegovo polaganje zahtijeva fino niveliranje. Preporučuje se za pokrivanje većih površina i za prostorije u koje će se postaviti podno grijanje. Mokri estrih ima visoku tlačnu čvrstoću i čvrstoću na savijanje, te se stoga polaže ravnomjerno, bez neravnina. Može se polagati i na veće površine bez dilatiranja. S druge strane, najveći problem kod mokrog estriha je dugo sušenje. U tjedan dana osuši se samo 1 cm estriha. Što je estrih deblji, treba se dulje sušiti. Zbog toga se mokri estrih najčešće polaže ljeti, kada su temperature zraka visoke. Ujesen i na proljeće estrih se može sušiti i nekoliko mjeseci jer su temperature zraka niske, a u zraku ima dosta vlage. Zima nikako nije prikladna za polaganje estriha jer se on može smrznuti i ispucati. Ne preporučuje se polagati mokri estrih kada smo u žurbi sa završetkom radova jer njegovo prisilno sušenje uzrokuje dodatne troškove.

3.4. Koje su prednosti i nedostatci suhih estriha?

Suhi estrih je kao podloga prikladan za skoro sve vrste završnih podnih obloga. Polaže se brzo, a ne zahtijeva sušenje i odmah je spreman za polaganje završnih podnih obloga. Za razliku od mokrog estriha, lagan je, što znači da je prikladan za polaganje na stare drvene grede, za izvođenje međuetaža. Njegov nedostatak je viša cijena, zbog čega se za njega odlučujemo kada nemamo drugih opcija. 

4. Postupak

4.1. Na koji način pravilno izvesti mokri estrih?

Mokri estrih dijelimo na tri vrste: klasični cementni estrih, brzovezujući (brzosušeći) estrih i samorazlivni estrih. Klasični estrih izradimo tako da najprije pripremimo mješavinu betona i strojem ga postavimo u prostoriju, zatim izvođač ručno, zidarskom letvom poravna i na kraju strojno zagladi površinu. Brzosušeći estrih dolazi u obzir kada smo u žurbi i kada završne podne obloge želimo položiti u roku od nekoliko dana ili prije. Mješavina betona umjesto uobičajenog veziva za cement sadrži vezivo koje se brzo veže. Nedostatak ovog estriha je vrlo visoka cijena, koju dodatno povećava odvlaživač zraka koji treba postaviti u prostoriju kako bismo spriječili previsoku razinu vlage u prostoru, koja mora biti ispod 70 %. Samorazlivni estrih tvornički je pripremljena mješavina koja se u silosima dovozi do objekta. Mješavini zatim na gradilištu dodaju vodu i razlijevaju je po podovima do odgovarajuće visine. Česta pogreška koja se radi prilikom izvođenja mokrog estriha je neizvođenje dilatacija. Kako bismo spriječili nastanak pukotina, estrih treba odvojiti od svih zidova i stupova u prostoriji, te izraditi odgovarajuće dilatacije s obzirom na debljinu, veličinu i oblik estriha. Druga pogreška koja se često dogodi je nedovoljno zaglađivanje estriha, nakon čega ostane neravna površina, što kasnije uzrokuje poteškoće kod polaganja završnih podnih obloga. 

4.2. Na koji način pravilno izrađujemo suhi estrih?

Suhi estrih obično se sastoji od tri sloja: nivelacijske ispune, izolacijske ploče i nosive ploče (najčešće dvije, križno položene). Ispuna se jednostavno istrese na pod i poravna nivelacijskom letvom. Pritom moramo voditi brigu o prethodnom polaganju izolacijske trake za odvajanje, koje sprječava prijenos zvuka u druge prostorije. Također treba voditi brigu o prekrivenosti cijevi slojem pijeska debljine barem 1 cm. Izolacijske ploče uvijek polažemo od vrata prema naprijed, a završnu zatim odrežemo po mjeri. Kada je nasuti sloj niži od 4 cm, možemo ga učvrstiti hodanjem po površini. Ako je sloj viši od 4 cm, treba se koristiti sabijačem (električnim ili ručnim). Nakon učvršćivanja površine polažemo nosive ploče u dva križno položena sloja. Rubne ploče treba dodatno zalijepiti i pričvrstiti vijcima, pri čemu ploče opterećujemo vlastitom težinom. Prije početka polaganja završne podne obloge, mjesta kontakta ploča i glave vijaka treba fugirati. Tako pripremljen estrih može se u potpunosti opteretiti već 12 sati nakon izvođenja, kada možemo početi s polaganjem završnih podnih obloga. Najčešća pogreška pri izradi suhog estriha je pogrešno, odnosno slabo učvršćena ispuna, što uzrokuje vidljive neravnine na koje je teško ili čak nemoguće postaviti završne obloge. Često se zaboravi i postaviti izolacijska traka za odvajanje, pa se zvukovi prenose u susjedne prostorije.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPOSTAVLJANJE ESTRIHA

POtrebno postaviti estrih u 3 kuće.

Estrih debljine 5 cm,
cca 240 m2.


2 kuće bez podnog grijanja, 1 kuća sa podnim grijanjem.


Izolacija EPS 100 / 4 - 5 cm.
18900 KN do 31500 KN


........

IZRADA ESTRIHA

Potrebna izrada Estriha sa izolacijom od 6 cm debljine. Željena debljina estriha iznosi 6 cm, a ukupno za izradu ima cca 270 m2. 27090 KN do 45150 KN


........

IZRADA GLAZURE

Potrebna izrada glazure cca 68 m2 sa stiroporom od 5cm i glazure od 5cm ukupna gotova visina sa keramikom je 12cm. Uz to treba sva potrebna podna izolacija. 6300 KN do 10500 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, IZRADA GLAZURE, 180 M2
Estrih, glazura, Hum na Sutli

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, 22 M2
Estrih, glazura, Split

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 90 M2
Estrih, glazura, Brnaze

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, TERMOIZOLACIJA I GLAZURA, 50
Estrih, glazura, Pojatno

0 KN do 0 KN

CIJENA, NIVELIRANJE PODA, 26 M2
Estrih, glazura, Pula

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE NA POSTAVLJENO PODNO GRIJANJE , 65 M²
Estrih, glazura, Bjelovar

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, 170 M2
Estrih, glazura, Kučine

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, STROJNO ŽBUKANJE I IZRADA GLAZURE, ŽBUKANJE CCA 550 M2 GLAZURA CCA 200 M2
Estrih, glazura, Rijeka

50625 KN do 84375 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE I POSTAVLJANJE PLOČICA NA STEPENICAMA, 8 M2
Estrih, glazura, Poreč

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 15 M2
Estrih, glazura, Brela

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE U POTKROVLJU, 84 M2
Estrih, glazura, Vinkovci

8775 KN do 14625 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, 120 M2
Estrih, glazura, Merhatovec

12150 KN do 20250 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, 7 M2
Estrih, glazura, Zadar

675 KN do 1125 KN

CIJENA, ŽBUKANJE ZIDOVA I IZRADA GLAZURE, 300 M2 ŽBUKE I 100 M2 GLAZURE
Estrih, glazura, Labin

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 150 M2
Estrih, glazura, Rijeka

14850 KN do 24750 KN

CIJENA, IZRADA ESTRIHA PREKO INSTALACIJA PODNOG GRIJANJA, 120 M2
Estrih, glazura, Zagreb

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, IZRADA ESTRIHA U KUHINJI, 22 M2
Estrih, glazura, Gospić

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE NA TERASU , 80 M2
Estrih, glazura, Zagreb

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, IZRADA TEKUĆEG ESTRIHA ZBOG PODNOG GRIJANJA , CCA 120 M2
Estrih, glazura, Novi Marof

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE NAD STROJARNICOM I IZOLACIJA BANZENA, 50-60 M2
Estrih, glazura, Grebaštica

6075 KN do 10125 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, 54 M2
Estrih, glazura, Đurići

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE I ŽBUKANJE ZIDOVA, GLAZURA 41 M2 ŽBUKANJE 119 M2
Estrih, glazura, Podstrana

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, 60 M2
Estrih, glazura, Rakovec Tomaševečki

6075 KN do 10125 KN

CIJENA, IZRADA ESTRIHA, CCA 25 M2
Estrih, glazura, Zagreb

2362.5 KN do 3937.5 KN

CIJENA, STROJNO ŽBUKANJE ZIDOVA I IZRADA GLAZURE, 330 M2, ESTRIHA 120 M2
Estrih, glazura, Jelsa

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, 100 M2
Estrih, glazura, Đakovo

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, CCA 80 M2
Estrih, glazura, Okuje

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, IZRADA ESTRIHA , CCA 300 M2
Estrih, glazura, Snašići

24300 KN do 40500 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE, 35 M2
Estrih, glazura, Garčin

3712.5 KN do 6187.5 KN

CIJENA, IZRADA ESTRIHA U STANU, CCA 23M2
Estrih, glazura, Zagreb

2362.5 KN do 3937.5 KN

CIJENA, STROJNA IZRADA GLAZURA, CCA 90 M2
Estrih, glazura, Zadar

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA ESTRIHA IZNAD PODNOG CJEVNOG GRIJANJA, 80 M2
Estrih, glazura, Zagreb-dio

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE NA TERASI I ISPRED ULAZNIH VRATA, CCA 55 M2
Estrih, glazura, Osijek

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, IZRADA GLAZURE NA TERASI I ULAZNIM STEPENICAMA, 40 M2
Estrih, glazura, Osijek

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, ESTRIH , 220 M2
Estrih, glazura, Barbat na Rabu

16875 KN do 28125 KN

CIJENA, IZRADA ESTRIHA, 80 M2
Estrih, glazura, Mokošica

6075 KN do 10125 KNPogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Estrih, glazura CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

491+ PODUZEĆA ZA ESTRIH, GLAZURA
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ESTRIH, GLAZURA?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana