KROVOPOKRIVAČ cijena

  Koliki je trošak izrade krova? Cijene krovnih radova mogu se uvelike razlikovati. Ovisi uglavnom o veličini vašeg krova ili krova, konstrukciji, odabranom krovu i, naravno, krovu. Za vas smo pripremili cjenik za jednostavno izračunavanje troškova izgradnje ili obnove krova. Za točnu cijenu možete poslati upit našim provjerenim krovovima. Za vas smo pripremili i nekoliko savjeta za krovište.

  Provjerite i:
  Slamnati krovovi, cijena
  POŠALJI UPIT IZVOĐAČIMA >

  CIJENA KROVOPOKRIVAČKIH RADOVA


  Cijena za krovopokrivačke radove. Cijena cjelovite izrade klasičnog krova, sa svim tesarskim, krovopokrivačkim i vodoinstalaterskim radovima, te dobava i montaža pločastog lima.

  140.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  240.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  CIJENA ZA krovopokrivača

  DRUGE CIJENE ZA KROVOPOKRIVAČ

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za rušenje starog krova i odlaganje

  Troškovi demontaže krovišta i prijevoz šuta.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena za izgradnju kompletne krovne konstrukcije

  Troškovi izvedbe cijele krovne konstrukcije, uključeni su rad i materijal.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena izrade drvene krovne konstrukcije dvostrešnog, trostrešnog i četverostrešnog krovišta iz rezane drvene sirovine

  Troškovi za izradu dvostrešnog, trostrešnog i četverostrešnog krovištasa drvenom građom, uključenim svim okovima spojema te usidrenja te dostava i cijelokupna izvedba takovrstnih radova.


  KN

  KN/m3

  m3
  upit

  Cijena daskanja kosih krovišta daskama d=24mm ; te izolacija jednim slojem klasične ljepenke

  Troškovi izvođenja daskanja kosih krovištnih ploha, dasakama debljine 24mm te preliminarna izolacija jednim slojem ljepenke.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena daskanja vijenca krova obrađenom drvenom oplatom na pero i utor

  Troškovi izvedbe daskanja vijenca krova obrađenom drvenom oplatom po principu paro i utor te uključeni materijal.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena letvanja kosih krovišta letvama dimenzija 3x5 cm predviđene za biber crijep

  Troškovi za izvođenje letvanja kosih krovištnih ploha, letvama dimenzija 3xm cm, predviđenima za biber crijep.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena dodatnog letvanja u okomitom smjeru, drvenim letvama dimenzija 5x8 cm

  Troškovi izvedbe kontraletvanja sa letvama dimenzija 5x8 cm sa uključenim materijalom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena montaže biber crijepa na letve krova

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje krova crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena montaže utorenog crijepa na letve krova

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje utorenim crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Betonski krov - cijena montaže betonskog crijepa

  Cijena montaže betonskog crijepa na letve krova. Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje krova betonskim crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena montaže kupa kanalice na letve krova

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje kupom kanalicom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena pokrova biber crijepom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov biber crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena pokrova utorenim crijepom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov utorenim crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena pokrova betonskim crijepom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov betonskim crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena pokrova kupom kanalicom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov kupom kanalicom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit
  UKUPNO:
  POŠALJI UPIT >

  Kovane ograde


  Željezne ograde smatraju se skupljim, prestižnijim rješenjem, ali su izuzetno čvrste i služit će vam...

  Provjerite i: Kovane ograde cijena

  Slamnati krovovi


  Kolika je cijena slamnatog krovišta? Krov sa slamnatim krovom nije najjeftinije krovno rješenje, jer...

  Provjerite i: Slamnati krovovi cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Krovopokrivački radovi – sve što trebate znati

  1. Što je dobro znati o krovopokrivačkim radovima i izboru pokrova?

  Krovni pokrovi nas štite od vremenskih utjecaja i sprječavaju vlaženje materijala i konstrukcije u objektu, te tako sprječavaju rast plijesni i gljivica, prema tome i propadanje. Krov mora biti vodonepropustan, odnosno u više slojeva koji odvode vodu. Osim krovnog pokrova, krov se sastoji i od limarskih elemenata (opšivki, priključaka, dilatacija, snjegobrana) i sustava za odvođenje oborinskih voda (žlijebova i odvodnih cijevi). Vodonepropusnost postiže se materijalima koji ne propuštaju vodu i koji se izrađuju bez spojeva ili s vodonepropusnim spojevima. Pokrov se polaže u nagibu, s prekrivanjem, odnosno na preklop, čime se osigurava brzo istjecanje padalina s krova. Svi ostali priključci i proboji na krovu trebaju biti izvedeni tako da budu vodonepropusni.

  krov
  Osnovni rad krovopokrivača je pokrivanje krova različitih objekata.

   

  1.1. Odabir krovnog pokrova

  Pri odabiru krovnog pokrova važno je uzeti u obzir oblik krova, razgibanost i nagib krova. Također treba uzeti u obzir klimatski pojas u kojem se nalazi objekt, lokacijske uvjete i tipologiju arhitekture. Vrsta odabranog pokrova razlikuje se i prema namjeni arhitekture (industrijski objekt, gospodarski objekt, stambena kuća, šupa). Kada biramo pokrov za novogradnju, možemo birati između svih postojećih vrsta krovnih pokrova, dok smo kod odabira pokrova za postojeći objekt ili spomenik kulture ograničeni na određenu vrstu pokrova. Odabir krovnog pokrova na kraju ovisi i o našim financijskim mogućnostima te o tehničkoj regulativi u Sloveniji. Kod starijih zgrada ili kulturnih spomenika u velikom broju slučaja treba potražiti krovni pokrov od kamena, drva, slame ili opeke. Drvene šindre još uvijek ručno izrađuju i neki ponuđači u Sloveniji, dok je kamene pokrove teško naći. Njih uglavnom uvozimo iz Njemačke ili ih zamijenimo nekim drugim rješenjem. Naravno, na spomenicima kulture nisu dopuštena zamjenska rješenja.

  2. Krovopokrivački radovi i odabir majstora

  Osnovni rad krovopokrivača je pokrivanje različitih objekata. On može pokrivati krov novoizgrađenog objekta ili sanirati postojeće rješenje. Kod novih krovova majstor na novu krovnu konstrukciju pričvršćuje pokrov različitih oblika i materijala, od opeke, lima do valovite krovne ploče (valovitka) i sl. Kad je riječ o sanaciji, majstor mora prvo provjeriti stanje i kvalitetu postojećeg pokrova i podkonstrukcije. Na temelju onoga što je utvrdio odlučuje se odgovarajući način sanacije. Rad započinje uklanjanjem oštećenog pokrova i zamjenom eventualno oštećenih dijelova krovne konstrukcije. Zatim krov, odnosno dijelove krova, prekriva novim pokrovom. Kada je u pitanju obnova krova ili samo popravak krova, majstor može sam popraviti ili preurediti krovnu konstrukciju, jer je obično riječ o manjim radovima. U slučaju novog krova, konstrukciju obično rade drugi stručnjaci, ako je riječ o drvenoj konstrukciji, onda su to primjerice tesari. Zbog sve većeg preplitanja krovnih, tesarskih, građevinsko-limarskih radova, danas krovne tvrtke obično kombiniraju sva ta znanja i nude cjelovito rješenje za krovne radove.

  Budite oprezni pri odabiru izvođača krovopokrivačkih radova. Našoj zemlji nedostaje kvalitetan, pravilno obučen kadar, pogotovo za polaganje zahtjevnijih pokrova. Obuka izvođača koju organiziraju proizvođači je nezahtjevna i nepotpuna, a dulje sistematičnije osposobljavanje proizvođači obično ne nude. Također, oni ne obavljaju kontrolu izvođača, odnosno kontrolu izvedbi. Kod odabira krovopokrivača zanemarite reference i reputaciju majstora, dobro je provjeriti ima li majstor dodatne certifikate o školovanju, kvaliteti. Ne savjetujemo obavljanje krovopokrivačkih radova u vlastitoj režiji zbog sigurnosti na radu. Riječ je o veoma složenoj izvedbi sa zahtjevnim detaljima. Šteta uzrokovana loše izvedenim radovima može biti veoma ozbiljna.

  3. Najčešće vrste krovnih pokrova kod nas (crijep, krovni paneli...)

  Važno je da odabrani majstor dobro vlada pokrivanjem krovova različitim rješenjima. Mora poznavati karakteristike određenih pokrova, na koji način se krovovi pokrivaju i kako se održavaju.

  3.1. Krov od čeličnog lima (krovni paneli / izo paneli)

  Pozitivna karakteristika krova od lima je njegova mala težina. Krovni paneli površine 150 kvadratnih metara teže oko 1000 kg. Novije verzije čeličnih pokrova imaju posip koji uljepšava izgled pokrova, a istodobno djeluje kao i zvučna izolacija od padalina. Pokrov se na krov pričvršćuje pribijanjem na prednji rub, koji sprječava prokišnjavanje. Pojedini izo paneli koji su danas u ponudi protežu se u jednom komadu od sljemena do okapa. To uvelike pojednostavljuje polaganje, odnosno pričvršćivanje bez veće intervencije u krov. Lošija strana limenih pokrova je što se s promjenom temperature na njima stvara kondenzat. Proizvođači su našli rješenje i za ovaj problem te nude sendvič ploče limenog pokrova s izolacijom (stiropor, poliuretan, mineralna vuna i sl.), koje sprječavaju nastajanje kondenzata i istodobno djeluju kao zvučna i toplinska izolacija. Metalni pokrov je najskuplji od svih pokrova.

  3.2. Bitumenski krovni pokrov odnosno Tegola

  Kod zahtjevnijih oblika i razgibanih krovova upotrebljavamo bitumenski pokrov, koji za ugradnju ne zahtjeva dodatne krovne elemente. Prednost tegole je u tome što je lagana (kvadratni metar ima težinu oko 10 kg). Bitumenske krovne ploče, odnosno pločice, sastavljene su od nosive osnove, izrađene od bitumena i staklenih vlakana i kvarcnog posipa na gornjoj površini. Kvarcni posip može biti različitih boja, djeluje i kao zaštita od ultraljubičastih zraka. Bitumenski pokrov možemo upotrijebiti za sve vrste objekata i sve krovne nagibe. Postoji i bitumenski krovni pokrov s gornjim slojem od bakra.

  3.3. Krovni pokrivači od cementnih vlakana

  Krovni pokrivač od cementnih vlakana jedan je od najpristupačnijih krovnih pokrova. Njegova prednost je što se izrađuje u potpuno istim dimenzijama kao što su nekada bile azbestne ploče od cementnih vlakana, koje su danas, naravno, zabranjene. Tako kod obvezne zamjene azbestnog pokrova nije trebalo mijenjati i cijelo krovište i noseće grede. Nakon više od dvadeset godina, sada je na redu zamjena i tih prvih generacija ploča od cementnih vlakana. Troškovi sanacije krova znatno su niži ako ne treba zamijeniti cijeli krov. Pokrov od cementnih vlakana jedan je od najlakših prirodnih pokrova (19 kg/m²). Upotrebljavamo ga na svim vrstama objekata i kod niskih nagiba krova (minimalno 7 stupnjeva). Sekundarni pokrov u slučaju ploča od cementnih vlakana nije potreban, jer je materijal prirodan i propušta zrak, zato se na njemu ne stvara kondenzat.

  3.4. Betonski krov

  Pokrov od betona veoma je otporan na velike fluktuacije temperatura, koje su karakteristične i za naše podneblje. Zahvaljujući posebnim tehnologijama izrade i površinskih nanosa zaštitnih slojeva krovne ploče od betona otporne su i na smrzavanja jer odbijaju vlagu. Usto površinska obrada s kvarcnim oksidom štiti od štetnih utjecaja UV zraka i od nakupljanja algi i mahovine. Betonske krovne ploče su cjenovno pristupačne. Prikladne su za sve krovove s nagibom od najmanje 15 stupnjeva. Za nagibe od 15 do 22 stupnjeva treba montirati i sekundarni pokrov i stvoriti veći preklop između pojedinih krovova.

  3.5. Pokrov od opeke

  Krovne ploče od gline izrađene su od prirodnog i ekološkog materijala gline. Glina se pomiješa s vodom, osuši na zraku i na kraju se stavi u peć za pečenje. Glinu možemo 100 % reciklirati, osim toga, ona je vrlo izdržljiv materijal. Otporna je na UV zrake, kiseline, lužine, mehanička oštećenja, vatru i hladnoću, a danas postoje i takve krovne ploče od opeke koje se mogu položiti na krovove niskog nagiba od 15 stupnjeva nadalje. Ovaj pokrov ima dugi vijek i njegova cijena je umjerena.

  4. Postupak postavljanja krovišta/sanacija krovišta

  4.1. Pregled i mjerenje

  Krovopokrivač će vas posjetiti radi pregleda krova i mjerenja vašeg krova. On će vam dati i svoje stručno mišljenje, savjet i informacije. Nakon pregleda ćete dobiti informativnu ponudu za zamjenu vašeg krovnog pokrova.

  4.2. Dogovoreni termin

  Nakon što potvrdite ponudu uplatom predujma (obično 50 %), dogovarate se s majstorom o terminu početka radova i roku završetka. Treba uzeti u obzir nešto širi vremenski okvir jer izvedba krovnih radova uvelike ovisi o vremenskim uvjetima. Također je važno sve detalje dogovora s odabranim majstorom dogovoriti u obliku ugovora ili ih zapisati na predračunu.

  4.3. Početak radova polaganja ili mijenjanje krova na kući

  Izvođaču radova obično je potrebno oko tjedan dana za polaganje krovnog pokrova ili mijenjanje krova na kući. Redoslijed rada:

  1. Prvo se postavlja radna skela da se zaštite krovni rubovi.

  2. U slučaju zamjene starog krova, slijedi uklanjanje pokrova, što podrazumijeva i odvoženje na deponij.

  3. Izvođači pažljivo pregledavaju krovnu konstrukciju kako bi pripremili površinu, odnosno namjestili nove krovne letve.

  4. Tijekom jednog radnog dana obično se položi svaki pokrov, uključujući zabate, sljeme, krovne uvale.

  5. Na kraju se novi krov pregleda i očisti gradilište.

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE

  Potrebna izrada drvene nadstrešnice dimenzije cca 6 x 7 m. Želim nadstrešnicu na 4 vode. 6300 KN do 10500 KN


  ........

  POPRAVAK KROVA SA POKROVOM OD CRIJEPA

  Krov negdje curi. Tražim nekoga tko bi mogao prepoznati i otkloniti problem. 9450 KN do 15750 KN


  ........

  SKIDANJE I VRACANJE POSTOJEĆEG KROVA


  Trebalo bi skinut krov od cca 25 m2 da se zamjeni stolarija i potom vratit postojeći krov na istu poziciju. 3150 KN do 5250 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, POPRAVAK KROVA I LIMARIJE , CCA 120 M2
  Krovopokrivač, Nova Gradiška

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVIŠTA, CCA 120 M2
  Krovopokrivač, Duga Resa

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, RENOVACIJA KROVA SA IZOLACIJOM I STABILIZACIJOM ZABATNOG ZIDA, CCA 115 M2
  Krovopokrivač, Zadar

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, SANACIJA LINDRE, CCA 250 M2
  Krovopokrivač, Supetarska Draga

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA POKROVOM OD CRIJEPA, CCA 170 M2
  Krovopokrivač, Nin

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, POKRIVANJE KROVIŠTA LIMENIM POKROVOM, CCA 180 M2
  Krovopokrivač, Susedgrad

  6075 KN do 10125 KN

  CIJENA, SKIDANJE STARE ŠINDRE I STAVLJANJE NOVE, CCA 150 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, KOMPLETNA IZRADA KROVA SA POKROVOM OD FALCANOG LIMA, CCA 85 M2
  Krovopokrivač, Ravna Gora

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, PREGLEDATI I PRESLOŽITI KROV, CCA 90 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE, CCA 200 X 300 CM
  Krovopokrivač, Jadranovo

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE, CCA 24 M2
  Krovopokrivač, Drniš

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, ZAMJENA CRIJEPA I LIMARIJE NA KROVU, CCA 80 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA LIMENOG KROVA NA GARAŽI, CCA 16 M2
  Krovopokrivač, Virovitica

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, SKINUTI SALONITNE PLOČE TE POSTAVITI CRIJEP, CCA 150 M2
  Krovopokrivač, Čakovec

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, POKRIVANJE GARAŽE, CCA 8 X 4 M
  Krovopokrivač, Kutina

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, IZRADA KROVA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 410 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, PROMJENA OPŠAVA ZA KROVNI PROZOR, CCA 6 M
  Krovopokrivač, Gornja Podstrana

  675 KN do 1125 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE SENDVIČ PANELA NA KROV, CCA 150 M2
  Krovopokrivač, Rab

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE SENDVIČ PANELA I LIMARSKI RADOVI, CCA 66 M2
  Krovopokrivač, Pakoštane

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, IZRADA KROVA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 135 M2
  Krovopokrivač, Petrinja

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE, CCA 5 X 3 M
  Krovopokrivač, Zagreb

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA, CCA 100 M2
  Krovopokrivač, Novalja

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, IZRADA KROVA SA POKROVOM OD CRIJEPA, CCA 3 X 4 X 2.5 M
  Krovopokrivač, Hvar

  13500 KN do 22500 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE, CCA 5 X 2 X 1.2 M
  Krovopokrivač, Samobor

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, KONTROLA I NAMJEŠTANJE POMAKNUTE KANALICE, DO 150 M2, VJEROJATNO 30 STUPNJEVA
  Krovopokrivač, Galižana

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE SENDVIČ PANELA , CCA 40 M2
  Krovopokrivač, Orebić

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE, CCA 4 X 5 X 3 M
  Krovopokrivač, Rijeka

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, POKRIVANJE KROVA LIMENIM POKROVOM, CCA 45 M2
  Krovopokrivač, Vladislavci

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE, CCA 6 X 4 M
  Krovopokrivač, Pridraga

  4725 KN do 7875 KN

  CIJENA, LIMENI KROV, 180 M2
  Krovopokrivač, Sesvete

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE, CCA 8 X 3 M
  Krovopokrivač, Osijek

  5400 KN do 9000 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA, CCA 60 M2
  Krovopokrivač, Donja Stubica

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, KOMPLETNA SANACIJA KROVA VIŠESTAMBENE ZGRADE, CCA 150 M2 , 25°
  Krovopokrivač, Cres

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, ZAMJENA SALONIT PLOČA SA CRIJEPOM, CCA 65 M2
  Krovopokrivač, Rijeka

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, IZGRADNJA NOVOG KROVA, CCA 110 M2
  Krovopokrivač, Crikvenica

  44550 KN do 74250 KN

  CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE, CCA 2,5 X 9,5 X 2,5 M
  Krovopokrivač, Crni

  4725 KN do 7875 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  KROVOPOKRIVAČ CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 1151 PODUZEĆA ZA KROVOPOKRIVAČ


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KROVOPOKRIVAČ?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana