KROVOPOKRIVAČ cijena

  Koliki je trošak izrade krova? Cijene krovnih radova mogu se uvelike razlikovati. Ovisi uglavnom o veličini vašeg krova ili krova, konstrukciji, odabranom krovu i, naravno, krovu. Za vas smo pripremili cjenik za jednostavno izračunavanje troškova izgradnje ili obnove krova. Za točnu cijenu možete poslati upit našim provjerenim krovovima. Za vas smo pripremili i nekoliko savjeta za krovište.

  Provjerite i:
  Slamnati krovovi, cijena

  CIJENA KROVOPOKRIVAČKIH RADOVA


  Cijena za krovopokrivačke radove. Cijena cjelovite izrade klasičnog krova, sa svim tesarskim, krovopokrivačkim i vodoinstalaterskim radovima, te dobava i montaža pločastog lima.

  140.00 KN/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  KN/m2

  SREDNJA CIJENA
  240.00 KN/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  CIJENA ZA krovopokrivača

  DRUGE CIJENE ZA KROVOPOKRIVAČ

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za rušenje starog krova i odlaganje

  Troškovi demontaže krovišta i prijevoz šuta.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena za izgradnju kompletne krovne konstrukcije

  Troškovi izvedbe cijele krovne konstrukcije, uključeni su rad i materijal.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena izrade drvene krovne konstrukcije dvostrešnog, trostrešnog i četverostrešnog krovišta iz rezane drvene sirovine

  Troškovi za izradu dvostrešnog, trostrešnog i četverostrešnog krovištasa drvenom građom, uključenim svim okovima spojema te usidrenja te dostava i cijelokupna izvedba takovrstnih radova.


  KN

  KN/m3

  m3
  upit

  Cijena daskanja kosih krovišta daskama d=24mm ; te izolacija jednim slojem klasične ljepenke

  Troškovi izvođenja daskanja kosih krovištnih ploha, dasakama debljine 24mm te preliminarna izolacija jednim slojem ljepenke.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena daskanja vijenca krova obrađenom drvenom oplatom na pero i utor

  Troškovi izvedbe daskanja vijenca krova obrađenom drvenom oplatom po principu paro i utor te uključeni materijal.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena letvanja kosih krovišta letvama dimenzija 3x5 cm predviđene za biber crijep

  Troškovi za izvođenje letvanja kosih krovištnih ploha, letvama dimenzija 3xm cm, predviđenima za biber crijep.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena dodatnog letvanja u okomitom smjeru, drvenim letvama dimenzija 5x8 cm

  Troškovi izvedbe kontraletvanja sa letvama dimenzija 5x8 cm sa uključenim materijalom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena montaže biber crijepa na letve krova

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje krova crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena montaže utorenog crijepa na letve krova

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje utorenim crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Betonski krov - cijena montaže betonskog crijepa

  Cijena montaže betonskog crijepa na letve krova. Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje krova betonskim crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena montaže kupa kanalice na letve krova

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje kupom kanalicom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena pokrova biber crijepom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov biber crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena pokrova utorenim crijepom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov utorenim crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena pokrova betonskim crijepom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov betonskim crijepom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit

  Cijena pokrova kupom kanalicom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov kupom kanalicom.


  KN

  KN/m2

  m2
  upit
  UKUPNO:
  POŠALJI UPIT >

  Kovane ograde


  Željezne ograde smatraju se skupljim, prestižnijim rješenjem, ali su izuzetno čvrste i služit će vam...

  Provjerite i: Kovane ograde cijena

  Slamnati krovovi


  Kolika je cijena slamnatog krovišta? Krov sa slamnatim krovom nije najjeftinije krovno rješenje, jer...

  Provjerite i: Slamnati krovovi cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Krovopokrivački radovi – sve što trebate znati

  1. Što je dobro znati o krovopokrivačkim radovima i izboru pokrova?

  Krovni pokrovi nas štite od vremenskih utjecaja i sprječavaju vlaženje materijala i konstrukcije u objektu, te tako sprječavaju rast plijesni i gljivica, prema tome i propadanje. Krov mora biti vodonepropustan, odnosno u više slojeva koji odvode vodu. Osim krovnog pokrova, krov se sastoji i od limarskih elemenata (opšivki, priključaka, dilatacija, snjegobrana) i sustava za odvođenje oborinskih voda (žlijebova i odvodnih cijevi). Vodonepropusnost postiže se materijalima koji ne propuštaju vodu i koji se izrađuju bez spojeva ili s vodonepropusnim spojevima. Pokrov se polaže u nagibu, s prekrivanjem, odnosno na preklop, čime se osigurava brzo istjecanje padalina s krova. Svi ostali priključci i proboji na krovu trebaju biti izvedeni tako da budu vodonepropusni.

  krov
  Osnovni rad krovopokrivača je pokrivanje krova različitih objekata.

   

  1.1. Odabir krovnog pokrova

  Pri odabiru krovnog pokrova važno je uzeti u obzir oblik krova, razgibanost i nagib krova. Također treba uzeti u obzir klimatski pojas u kojem se nalazi objekt, lokacijske uvjete i tipologiju arhitekture. Vrsta odabranog pokrova razlikuje se i prema namjeni arhitekture (industrijski objekt, gospodarski objekt, stambena kuća, šupa). Kada biramo pokrov za novogradnju, možemo birati između svih postojećih vrsta krovnih pokrova, dok smo kod odabira pokrova za postojeći objekt ili spomenik kulture ograničeni na određenu vrstu pokrova. Odabir krovnog pokrova na kraju ovisi i o našim financijskim mogućnostima te o tehničkoj regulativi u Sloveniji. Kod starijih zgrada ili kulturnih spomenika u velikom broju slučaja treba potražiti krovni pokrov od kamena, drva, slame ili opeke. Drvene šindre još uvijek ručno izrađuju i neki ponuđači u Sloveniji, dok je kamene pokrove teško naći. Njih uglavnom uvozimo iz Njemačke ili ih zamijenimo nekim drugim rješenjem. Naravno, na spomenicima kulture nisu dopuštena zamjenska rješenja.

  2. Krovopokrivački radovi i odabir majstora

  Osnovni rad krovopokrivača je pokrivanje različitih objekata. On može pokrivati krov novoizgrađenog objekta ili sanirati postojeće rješenje. Kod novih krovova majstor na novu krovnu konstrukciju pričvršćuje pokrov različitih oblika i materijala, od opeke, lima do valovite krovne ploče (valovitka) i sl. Kad je riječ o sanaciji, majstor mora prvo provjeriti stanje i kvalitetu postojećeg pokrova i podkonstrukcije. Na temelju onoga što je utvrdio odlučuje se odgovarajući način sanacije. Rad započinje uklanjanjem oštećenog pokrova i zamjenom eventualno oštećenih dijelova krovne konstrukcije. Zatim krov, odnosno dijelove krova, prekriva novim pokrovom. Kada je u pitanju obnova krova ili samo popravak krova, majstor može sam popraviti ili preurediti krovnu konstrukciju, jer je obično riječ o manjim radovima. U slučaju novog krova, konstrukciju obično rade drugi stručnjaci, ako je riječ o drvenoj konstrukciji, onda su to primjerice tesari. Zbog sve većeg preplitanja krovnih, tesarskih, građevinsko-limarskih radova, danas krovne tvrtke obično kombiniraju sva ta znanja i nude cjelovito rješenje za krovne radove.

  Budite oprezni pri odabiru izvođača krovopokrivačkih radova. Našoj zemlji nedostaje kvalitetan, pravilno obučen kadar, pogotovo za polaganje zahtjevnijih pokrova. Obuka izvođača koju organiziraju proizvođači je nezahtjevna i nepotpuna, a dulje sistematičnije osposobljavanje proizvođači obično ne nude. Također, oni ne obavljaju kontrolu izvođača, odnosno kontrolu izvedbi. Kod odabira krovopokrivača zanemarite reference i reputaciju majstora, dobro je provjeriti ima li majstor dodatne certifikate o školovanju, kvaliteti. Ne savjetujemo obavljanje krovopokrivačkih radova u vlastitoj režiji zbog sigurnosti na radu. Riječ je o veoma složenoj izvedbi sa zahtjevnim detaljima. Šteta uzrokovana loše izvedenim radovima može biti veoma ozbiljna.

  3. Najčešće vrste krovnih pokrova kod nas (crijep, krovni paneli...)

  Važno je da odabrani majstor dobro vlada pokrivanjem krovova različitim rješenjima. Mora poznavati karakteristike određenih pokrova, na koji način se krovovi pokrivaju i kako se održavaju.

  3.1. Krov od čeličnog lima (krovni paneli / izo paneli)

  Pozitivna karakteristika krova od lima je njegova mala težina. Krovni paneli površine 150 kvadratnih metara teže oko 1000 kg. Novije verzije čeličnih pokrova imaju posip koji uljepšava izgled pokrova, a istodobno djeluje kao i zvučna izolacija od padalina. Pokrov se na krov pričvršćuje pribijanjem na prednji rub, koji sprječava prokišnjavanje. Pojedini izo paneli koji su danas u ponudi protežu se u jednom komadu od sljemena do okapa. To uvelike pojednostavljuje polaganje, odnosno pričvršćivanje bez veće intervencije u krov. Lošija strana limenih pokrova je što se s promjenom temperature na njima stvara kondenzat. Proizvođači su našli rješenje i za ovaj problem te nude sendvič ploče limenog pokrova s izolacijom (stiropor, poliuretan, mineralna vuna i sl.), koje sprječavaju nastajanje kondenzata i istodobno djeluju kao zvučna i toplinska izolacija. Metalni pokrov je najskuplji od svih pokrova.

  3.2. Bitumenski krovni pokrov odnosno Tegola

  Kod zahtjevnijih oblika i razgibanih krovova upotrebljavamo bitumenski pokrov, koji za ugradnju ne zahtjeva dodatne krovne elemente. Prednost tegole je u tome što je lagana (kvadratni metar ima težinu oko 10 kg). Bitumenske krovne ploče, odnosno pločice, sastavljene su od nosive osnove, izrađene od bitumena i staklenih vlakana i kvarcnog posipa na gornjoj površini. Kvarcni posip može biti različitih boja, djeluje i kao zaštita od ultraljubičastih zraka. Bitumenski pokrov možemo upotrijebiti za sve vrste objekata i sve krovne nagibe. Postoji i bitumenski krovni pokrov s gornjim slojem od bakra.

  3.3. Krovni pokrivači od cementnih vlakana

  Krovni pokrivač od cementnih vlakana jedan je od najpristupačnijih krovnih pokrova. Njegova prednost je što se izrađuje u potpuno istim dimenzijama kao što su nekada bile azbestne ploče od cementnih vlakana, koje su danas, naravno, zabranjene. Tako kod obvezne zamjene azbestnog pokrova nije trebalo mijenjati i cijelo krovište i noseće grede. Nakon više od dvadeset godina, sada je na redu zamjena i tih prvih generacija ploča od cementnih vlakana. Troškovi sanacije krova znatno su niži ako ne treba zamijeniti cijeli krov. Pokrov od cementnih vlakana jedan je od najlakših prirodnih pokrova (19 kg/m²). Upotrebljavamo ga na svim vrstama objekata i kod niskih nagiba krova (minimalno 7 stupnjeva). Sekundarni pokrov u slučaju ploča od cementnih vlakana nije potreban, jer je materijal prirodan i propušta zrak, zato se na njemu ne stvara kondenzat.

  3.4. Betonski krov

  Pokrov od betona veoma je otporan na velike fluktuacije temperatura, koje su karakteristične i za naše podneblje. Zahvaljujući posebnim tehnologijama izrade i površinskih nanosa zaštitnih slojeva krovne ploče od betona otporne su i na smrzavanja jer odbijaju vlagu. Usto površinska obrada s kvarcnim oksidom štiti od štetnih utjecaja UV zraka i od nakupljanja algi i mahovine. Betonske krovne ploče su cjenovno pristupačne. Prikladne su za sve krovove s nagibom od najmanje 15 stupnjeva. Za nagibe od 15 do 22 stupnjeva treba montirati i sekundarni pokrov i stvoriti veći preklop između pojedinih krovova.

  3.5. Pokrov od opeke

  Krovne ploče od gline izrađene su od prirodnog i ekološkog materijala gline. Glina se pomiješa s vodom, osuši na zraku i na kraju se stavi u peć za pečenje. Glinu možemo 100 % reciklirati, osim toga, ona je vrlo izdržljiv materijal. Otporna je na UV zrake, kiseline, lužine, mehanička oštećenja, vatru i hladnoću, a danas postoje i takve krovne ploče od opeke koje se mogu položiti na krovove niskog nagiba od 15 stupnjeva nadalje. Ovaj pokrov ima dugi vijek i njegova cijena je umjerena.

  4. Postupak postavljanja krovišta/sanacija krovišta

  4.1. Pregled i mjerenje

  Krovopokrivač će vas posjetiti radi pregleda krova i mjerenja vašeg krova. On će vam dati i svoje stručno mišljenje, savjet i informacije. Nakon pregleda ćete dobiti informativnu ponudu za zamjenu vašeg krovnog pokrova.

  4.2. Dogovoreni termin

  Nakon što potvrdite ponudu uplatom predujma (obično 50 %), dogovarate se s majstorom o terminu početka radova i roku završetka. Treba uzeti u obzir nešto širi vremenski okvir jer izvedba krovnih radova uvelike ovisi o vremenskim uvjetima. Također je važno sve detalje dogovora s odabranim majstorom dogovoriti u obliku ugovora ili ih zapisati na predračunu.

  4.3. Početak radova polaganja ili mijenjanje krova na kući

  Izvođaču radova obično je potrebno oko tjedan dana za polaganje krovnog pokrova ili mijenjanje krova na kući. Redoslijed rada:

  1. Prvo se postavlja radna skela da se zaštite krovni rubovi.

  2. U slučaju zamjene starog krova, slijedi uklanjanje pokrova, što podrazumijeva i odvoženje na deponij.

  3. Izvođači pažljivo pregledavaju krovnu konstrukciju kako bi pripremili površinu, odnosno namjestili nove krovne letve.

  4. Tijekom jednog radnog dana obično se položi svaki pokrov, uključujući zabate, sljeme, krovne uvale.

  5. Na kraju se novi krov pregleda i očisti gradilište.

  EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOM  POKRIVANJE KROVA CRIJEPOM

  POTREBNO POKRIVANJE KROVA CRIJEPOM, POSTAVA OPŠAVNOG LIMA, ODVODA VODE. TAKOĐER JE POTREBNA POSTAVA LETVA I KONTRA LETVA TE VODONEPROPUSNE FOLIJE. 25200 KN do 42000 KN


  ........

  IZMJENA CRIJEPOVA NA KROVU

  Treba zamijeniti crijepove na krovu koji su pomaknuti uslijed nevremena. Potrebno je također pogledati limove jer je voda curila uz rub krova i oko dimnjaka i ispod crijepa. 3150 KN do 5250 KN


  ........

  IZRADA NOVOG KROVA SA POKROVOM OD CRIJEPA

  Potrebna izrada novog drvenog krova (montažnog) tako da ga mogu danas sutra skinuti i ponovno postaviti. Također je potrebna postava limarije krova. 37800 KN do 63000 KN


  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  CIJENA, SANACIJA LIMENOG POKROVA, CCA 12 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  2025 KN do 3375 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 100 M2
  Krovopokrivač, Sljeme

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA NA ŠINDRU, CCA 160 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 160 M2
  Krovopokrivač, Požega

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, KOOPERANT ZA POSTAVU LIMARIJE I LIMENOG POKROVA , 100 KUĆA GODIŠNJE
  Krovopokrivač, Zagreb

  1012500 KN do 1687500 KN

  CIJENA, UKLANJANJE SALONIT PLOČA I POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, CCA 240 M2
  Krovopokrivač, Požega

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, ZAMJENA KROVIŠTAA NA GOSPODARSKOJ ZGRADI , CCA 200 M2
  Krovopokrivač, Varaždin

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA , CCA 150 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, POSTAVLANJE LIMENOG POKROVA I LIMARIJE KROVA, CCA 90 M2
  Krovopokrivač, Garešnički Brestovac

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, ZAMJENA STAROG KROVA, CCA 50 M2
  Krovopokrivač, Bale

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, SKIDANJE LESONIT POKROVA I POKRIVANJE LIMENIM POKROVOM, CCA 120 M2
  Krovopokrivač, Požega

  8100 KN do 13500 KN

  CIJENA, SANACIJA AZBESTNOG KROVA I PREKRIVANJE CRIJEPOM, CCA 48 M2
  Krovopokrivač, Nerezine

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA I LIMARIJE KROVA, CCA 192 M2
  Krovopokrivač, Brezovica

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA POKROVOM OD CRIJEPA, CCA 100 M2
  Krovopokrivač, Oklaj

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, PROMJENA DVA KROVIŠTA NA KATU KUĆE, CCA 300 M2
  Krovopokrivač, Kupinec

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, ZAMJENA KROVIŠTA, CCA 40 X 10 M
  Krovopokrivač, Požega

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA NA SJENICU, CCA 15 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  6750 KN do 11250 KN

  CIJENA, IZMJENA POKROVA NA KROVU, CCA 180 M2
  Krovopokrivač, Varaždin

  16875 KN do 28125 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG KROVA, 12 X 4 M
  Krovopokrivač, Požega

  23625 KN do 39375 KN

  CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, CCA 30 M2
  Krovopokrivač, Požega

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA, CCA 120 M2
  Krovopokrivač, Hambarište

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA POKROVOM OD CRIJEPA, CCA 8,5 X 7,2 M
  Krovopokrivač, Pakoštane

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, SANACIJA KROVA KOJI PROKIŠNJAVA, CCA 5 M2
  Krovopokrivač, Novi Vinodolski

  3375 KN do 5625 KN

  CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA SA POKROVOM OD CRIJEPA, CCA 273 M2
  Krovopokrivač, Žminj

  81000 KN do 135000 KN

  CIJENA, IZMJENA KROVIŠTA I POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, CCA 70 M2
  Krovopokrivač, Valpovo

  47250 KN do 78750 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA LIMENIM POKROVOM , CCA 170 M2
  Krovopokrivač, Susedgrad

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, CCA 170 M2
  Krovopokrivač, Cerje Samoborsko

  60750 KN do 101250 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA POKROVOM OD CRIJEPA, CCA 120 M2
  Krovopokrivač, Karlovac

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVIŠTA, CCA 200 M2
  Krovopokrivač, Umag

  54000 KN do 90000 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA LIMENIM POKROVOM , CCA 140 M2
  Krovopokrivač, Bregi Zabočki

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 110 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  57375 KN do 95625 KN

  CIJENA, PREKRIVANJE STAROG KROVIŠTA OD ŠINDRE SA LIMENIM POKROVOM., 310 M2
  Krovopokrivač, Novi Marof

  40500 KN do 67500 KN

  CIJENA, SKIDANJE AZBESTA,POSTAVA LIMENOG POKROVA SA FILCOM I LETVANJE, CCA 160 M2
  Krovopokrivač, Križevci

  10125 KN do 16875 KN

  CIJENA, OBNOVA KROVA SA POKROVOM OD CRIJEPA, CCA 120 M2
  Krovopokrivač, Klinča Sela

  33750 KN do 56250 KN

  CIJENA, SANACIJA STAROGA KROVA, CCA 50 M2
  Krovopokrivač, Osijek

  20250 KN do 33750 KN

  CIJENA, ZAMJENA SALONITNIH PLOČA SA LIMENIM KROVOM, 70 M2
  Krovopokrivač, Zagreb

  27000 KN do 45000 KN  Pogledaj druge završene projekte i cjene

  KROVOPOKRIVAČ CJENIK

  SURAĐUJEMO SA VIŠE OD 1128 PODUZEĆA ZA KROVOPOKRIVAČ


  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  ZATRAŽI PONUDU

  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KROVOPOKRIVAČ?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 01 3535 204
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana