Za područje

  Krovopokrivač cijena

  Koliki je trošak izrade krova? Cijene krovnih radova mogu se uvelike razlikovati. Ovisi uglavnom o veličini vašeg krova ili krova, konstrukciji, odabranom krovu i, naravno, krovu. Za vas smo pripremili cjenik za jednostavno izračunavanje troškova izgradnje ili obnove krova.

  Kome povjeriti izradu krovišta? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit
  Provjerite i:
  Slamnati krovovi, cijena

  Cijena krovopokrivačkih radova


  Cijena za krovopokrivačke radove. Cijena cjelovite izrade klasičnog krova, sa svim tesarskim, krovopokrivačkim i vodoinstalaterskim radovima, te dobava i montaža pločastog lima.

  18.57 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  €/m2

  SREDNJA CIJENA
  38.20 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Krovopokrivač

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za rušenje starog krova i odlaganje

  Troškovi demontaže krovišta i prijevoz šuta.


  m2

  €/m2

  Cijena za izgradnju kompletne krovne konstrukcije

  Troškovi izvedbe cijele krovne konstrukcije, uključeni su rad i materijal.


  m2

  €/m2

  Cijena izrade drvene krovne konstrukcije dvostrešnog, trostrešnog i četverostrešnog krovišta iz rezane drvene sirovine

  Troškovi za izradu dvostrešnog, trostrešnog i četverostrešnog krovištasa drvenom građom, uključenim svim okovima spojema te usidrenja te dostava i cijelokupna izvedba takovrstnih radova.


  m3

  €/m3

  Cijena daskanja kosih krovišta daskama d=24mm ; te izolacija jednim slojem klasične ljepenke

  Troškovi izvođenja daskanja kosih krovištnih ploha, dasakama debljine 24mm te preliminarna izolacija jednim slojem ljepenke.


  m2

  €/m2

  Cijena daskanja vijenca krova obrađenom drvenom oplatom na pero i utor

  Troškovi izvedbe daskanja vijenca krova obrađenom drvenom oplatom po principu paro i utor te uključeni materijal.


  m2

  €/m2

  Cijena letvanja kosih krovišta letvama dimenzija 3x5 cm predviđene za biber crijep

  Troškovi za izvođenje letvanja kosih krovištnih ploha, letvama dimenzija 3xm cm, predviđenima za biber crijep.


  m2

  €/m2

  Cijena dodatnog letvanja u okomitom smjeru, drvenim letvama dimenzija 5x8 cm

  Troškovi izvedbe kontraletvanja sa letvama dimenzija 5x8 cm sa uključenim materijalom.


  m2

  €/m2

  Cijena montaže biber crijepa na letve krova

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje krova crijepom.


  m2

  €/m2

  Cijena montaže utorenog crijepa na letve krova

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje utorenim crijepom.


  m2

  €/m2

  Betonski krov - cijena montaže betonskog crijepa

  Cijena montaže betonskog crijepa na letve krova. Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje krova betonskim crijepom.


  m2

  €/m2

  Cijena montaže kupa kanalice na letve krova

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje kupom kanalicom.


  m2

  €/m2

  Cijena pokrova biber crijepom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov biber crijepom.


  m2

  €/m2

  Cijena pokrova utorenim crijepom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov utorenim crijepom.


  m2

  €/m2

  Cijena pokrova betonskim crijepom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov betonskim crijepom.


  m2

  €/m2

  Cijena pokrova kupom kanalicom za sljeme krovišta

  Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov kupom kanalicom.


  m2

  €/m2

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Kovane ograde


  Željezne ograde smatraju se skupljim, prestižnijim rješenjem, ali su izuzetno čvrste i služit će vam...

  Provjerite i: Kovane ograde cijena

  Slamnati krovovi


  Kolika je cijena slamnatog krovišta? Krov sa slamnatim krovom nije najjeftinije krovno rješenje, jer...

  Provjerite i: Slamnati krovovi cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Krovopokrivački radovi – sve što trebate znati

  1. Što je dobro znati o krovopokrivačkim radovima i izboru pokrova?

  Krovni pokrovi nas štite od vremenskih utjecaja i sprječavaju vlaženje materijala i konstrukcije u objektu, te tako sprječavaju rast plijesni i gljivica, prema tome i propadanje. Krov mora biti vodonepropustan, odnosno u više slojeva koji odvode vodu. Osim krovnog pokrova, krov se sastoji i od limarskih elemenata (opšivki, priključaka, dilatacija, snjegobrana) i sustava za odvođenje oborinskih voda (žlijebova i odvodnih cijevi). Vodonepropusnost postiže se materijalima koji ne propuštaju vodu i koji se izrađuju bez spojeva ili s vodonepropusnim spojevima. Pokrov se polaže u nagibu, s prekrivanjem, odnosno na preklop, čime se osigurava brzo istjecanje padalina s krova. Svi ostali priključci i proboji na krovu trebaju biti izvedeni tako da budu vodonepropusni.

  krov
  Osnovni rad krovopokrivača je pokrivanje krova različitih objekata.

   

  1.1. Odabir krovnog pokrova

  Pri odabiru krovnog pokrova važno je uzeti u obzir oblik krova, razgibanost i nagib krova. Također treba uzeti u obzir klimatski pojas u kojem se nalazi objekt, lokacijske uvjete i tipologiju arhitekture. Vrsta odabranog pokrova razlikuje se i prema namjeni arhitekture (industrijski objekt, gospodarski objekt, stambena kuća, šupa). Kada biramo pokrov za novogradnju, možemo birati između svih postojećih vrsta krovnih pokrova, dok smo kod odabira pokrova za postojeći objekt ili spomenik kulture ograničeni na određenu vrstu pokrova. Odabir krovnog pokrova na kraju ovisi i o našim financijskim mogućnostima te o tehničkoj regulativi u Sloveniji. Kod starijih zgrada ili kulturnih spomenika u velikom broju slučaja treba potražiti krovni pokrov od kamena, drva, slame ili opeke. Drvene šindre još uvijek ručno izrađuju i neki ponuđači u Sloveniji, dok je kamene pokrove teško naći. Njih uglavnom uvozimo iz Njemačke ili ih zamijenimo nekim drugim rješenjem. Naravno, na spomenicima kulture nisu dopuštena zamjenska rješenja.

  2. Krovopokrivački radovi i odabir majstora

  Osnovni rad krovopokrivača je pokrivanje različitih objekata. On može pokrivati krov novoizgrađenog objekta ili sanirati postojeće rješenje. Kod novih krovova majstor na novu krovnu konstrukciju pričvršćuje pokrov različitih oblika i materijala, od opeke, lima do valovite krovne ploče (valovitka) i sl. Kad je riječ o sanaciji, majstor mora prvo provjeriti stanje i kvalitetu postojećeg pokrova i podkonstrukcije. Na temelju onoga što je utvrdio odlučuje se odgovarajući način sanacije. Rad započinje uklanjanjem oštećenog pokrova i zamjenom eventualno oštećenih dijelova krovne konstrukcije. Zatim krov, odnosno dijelove krova, prekriva novim pokrovom. Kada je u pitanju obnova krova ili samo popravak krova, majstor može sam popraviti ili preurediti krovnu konstrukciju, jer je obično riječ o manjim radovima. U slučaju novog krova, konstrukciju obično rade drugi stručnjaci, ako je riječ o drvenoj konstrukciji, onda su to primjerice tesari. Zbog sve većeg preplitanja krovnih, tesarskih, građevinsko-limarskih radova, danas krovne tvrtke obično kombiniraju sva ta znanja i nude cjelovito rješenje za krovne radove.

  Budite oprezni pri odabiru izvođača krovopokrivačkih radova. Našoj zemlji nedostaje kvalitetan, pravilno obučen kadar, pogotovo za polaganje zahtjevnijih pokrova. Obuka izvođača koju organiziraju proizvođači je nezahtjevna i nepotpuna, a dulje sistematičnije osposobljavanje proizvođači obično ne nude. Također, oni ne obavljaju kontrolu izvođača, odnosno kontrolu izvedbi. Kod odabira krovopokrivača zanemarite reference i reputaciju majstora, dobro je provjeriti ima li majstor dodatne certifikate o školovanju, kvaliteti. Ne savjetujemo obavljanje krovopokrivačkih radova u vlastitoj režiji zbog sigurnosti na radu. Riječ je o veoma složenoj izvedbi sa zahtjevnim detaljima. Šteta uzrokovana loše izvedenim radovima može biti veoma ozbiljna.

  3. Najčešće vrste krovnih pokrova kod nas (crijep, krovni paneli...)

  Važno je da odabrani majstor dobro vlada pokrivanjem krovova različitim rješenjima. Mora poznavati karakteristike određenih pokrova, na koji način se krovovi pokrivaju i kako se održavaju.

  3.1. Krov od čeličnog lima (krovni paneli / izo paneli)

  Pozitivna karakteristika krova od lima je njegova mala težina. Krovni paneli površine 150 kvadratnih metara teže oko 1000 kg. Novije verzije čeličnih pokrova imaju posip koji uljepšava izgled pokrova, a istodobno djeluje kao i zvučna izolacija od padalina. Pokrov se na krov pričvršćuje pribijanjem na prednji rub, koji sprječava prokišnjavanje. Pojedini izo paneli koji su danas u ponudi protežu se u jednom komadu od sljemena do okapa. To uvelike pojednostavljuje polaganje, odnosno pričvršćivanje bez veće intervencije u krov. Lošija strana limenih pokrova je što se s promjenom temperature na njima stvara kondenzat. Proizvođači su našli rješenje i za ovaj problem te nude sendvič ploče limenog pokrova s izolacijom (stiropor, poliuretan, mineralna vuna i sl.), koje sprječavaju nastajanje kondenzata i istodobno djeluju kao zvučna i toplinska izolacija. Metalni pokrov je najskuplji od svih pokrova.

  3.2. Bitumenski krovni pokrov odnosno Tegola

  Kod zahtjevnijih oblika i razgibanih krovova upotrebljavamo bitumenski pokrov, koji za ugradnju ne zahtjeva dodatne krovne elemente. Prednost tegole je u tome što je lagana (kvadratni metar ima težinu oko 10 kg). Bitumenske krovne ploče, odnosno pločice, sastavljene su od nosive osnove, izrađene od bitumena i staklenih vlakana i kvarcnog posipa na gornjoj površini. Kvarcni posip može biti različitih boja, djeluje i kao zaštita od ultraljubičastih zraka. Bitumenski pokrov možemo upotrijebiti za sve vrste objekata i sve krovne nagibe. Postoji i bitumenski krovni pokrov s gornjim slojem od bakra.

  3.3. Krovni pokrivači od cementnih vlakana

  Krovni pokrivač od cementnih vlakana jedan je od najpristupačnijih krovnih pokrova. Njegova prednost je što se izrađuje u potpuno istim dimenzijama kao što su nekada bile azbestne ploče od cementnih vlakana, koje su danas, naravno, zabranjene. Tako kod obvezne zamjene azbestnog pokrova nije trebalo mijenjati i cijelo krovište i noseće grede. Nakon više od dvadeset godina, sada je na redu zamjena i tih prvih generacija ploča od cementnih vlakana. Troškovi sanacije krova znatno su niži ako ne treba zamijeniti cijeli krov. Pokrov od cementnih vlakana jedan je od najlakših prirodnih pokrova (19 kg/m²). Upotrebljavamo ga na svim vrstama objekata i kod niskih nagiba krova (minimalno 7 stupnjeva). Sekundarni pokrov u slučaju ploča od cementnih vlakana nije potreban, jer je materijal prirodan i propušta zrak, zato se na njemu ne stvara kondenzat.

  3.4. Betonski krov

  Pokrov od betona veoma je otporan na velike fluktuacije temperatura, koje su karakteristične i za naše podneblje. Zahvaljujući posebnim tehnologijama izrade i površinskih nanosa zaštitnih slojeva krovne ploče od betona otporne su i na smrzavanja jer odbijaju vlagu. Usto površinska obrada s kvarcnim oksidom štiti od štetnih utjecaja UV zraka i od nakupljanja algi i mahovine. Betonske krovne ploče su cjenovno pristupačne. Prikladne su za sve krovove s nagibom od najmanje 15 stupnjeva. Za nagibe od 15 do 22 stupnjeva treba montirati i sekundarni pokrov i stvoriti veći preklop između pojedinih krovova.

  3.5. Pokrov od opeke

  Krovne ploče od gline izrađene su od prirodnog i ekološkog materijala gline. Glina se pomiješa s vodom, osuši na zraku i na kraju se stavi u peć za pečenje. Glinu možemo 100 % reciklirati, osim toga, ona je vrlo izdržljiv materijal. Otporna je na UV zrake, kiseline, lužine, mehanička oštećenja, vatru i hladnoću, a danas postoje i takve krovne ploče od opeke koje se mogu položiti na krovove niskog nagiba od 15 stupnjeva nadalje. Ovaj pokrov ima dugi vijek i njegova cijena je umjerena.

  4. Postupak postavljanja krovišta/sanacija krovišta

  4.1. Pregled i mjerenje

  Krovopokrivač će vas posjetiti radi pregleda krova i mjerenja vašeg krova. On će vam dati i svoje stručno mišljenje, savjet i informacije. Nakon pregleda ćete dobiti informativnu ponudu za zamjenu vašeg krovnog pokrova.

  4.2. Dogovoreni termin

  Nakon što potvrdite ponudu uplatom predujma (obično 50 %), dogovarate se s majstorom o terminu početka radova i roku završetka. Treba uzeti u obzir nešto širi vremenski okvir jer izvedba krovnih radova uvelike ovisi o vremenskim uvjetima. Također je važno sve detalje dogovora s odabranim majstorom dogovoriti u obliku ugovora ili ih zapisati na predračunu.

  4.3. Početak radova polaganja ili mijenjanje krova na kući

  Izvođaču radova obično je potrebno oko tjedan dana za polaganje krovnog pokrova ili mijenjanje krova na kući. Redoslijed rada:

  1. Prvo se postavlja radna skela da se zaštite krovni rubovi.

  2. U slučaju zamjene starog krova, slijedi uklanjanje pokrova, što podrazumijeva i odvoženje na deponij.

  3. Izvođači pažljivo pregledavaju krovnu konstrukciju kako bi pripremili površinu, odnosno namjestili nove krovne letve.

  4. Tijekom jednog radnog dana obično se položi svaki pokrov, uključujući zabate, sljeme, krovne uvale.

  5. Na kraju se novi krov pregleda i očisti gradilište.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Izrada drvene nadstrešnice

  Potrebna izrada drvene nadstrešnice pokrivene crijepom. Dimenzije nadstrešnice širina 4 m dužina 3 m visina 2,5 m. 6786 € do 11310 €

  ........

  Izrada i montaža drvene nadstrešnice

  Potrebna nadstrešnica cca 5x5 m, na vikendici. Ideja je da bude drvena, sa crijepom kao pokrov. 6786 € do 11310 €

  ........

  Zamjena crijepa i letvi

  Potrebna zamjena crijepa i letvi,stavljanje novog crijepa, letvi i daski ili osb ploce, limarija. Površina krova cca 135 m2. 33930 € do 56550 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice pokrivene crijepom, cca 7.3 x 5 m
  Krovopokrivač, Križanče

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Provjera i zamjena postojećeg krova, 115m2, 20°
  Krovopokrivač, Zagreb

  8280 € do 13800 €

  Cijena, Obnova krovišta, 240 m2
  Krovopokrivač, Tršće

  13500 € do 22500 €

  Cijena, Zamjena kanalica i limarije za krovu, 25 m2, mali naklon oko 25 *
  Krovopokrivač, Pula

  540 € do 900 €

  Cijena, Obnova krovišta, 115 m2
  Krovopokrivač, Grabovac

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Obnova krovišta, 160 m2, nagib ne znam
  Krovopokrivač, Rijeka

  8100 € do 13500 €

  Cijena, Izmjena krovišta, 200 m2
  Krovopokrivač, Ličko Lešće

  13500 € do 22500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice, Cca 4 x 3 x 2,5
  Krovopokrivač, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice s kosim krovom, 3,9 m; 2,6 m; 2,4 m +0,5 m (krov)
  Krovopokrivač, Valbandon

  900 € do 1500 €

  Cijena, Zamjena starog pokrova(salonit), 10m,30°,120m2
  Krovopokrivač, Karlovac

  7560 € do 12600 €

  Cijena, Izrada krovišta, 170 m2
  Krovopokrivač, Sesvete

  11700 € do 19500 €

  Cijena, Zamjena postojeceg pokrova sa limenim pokrovom, 150 m2
  Krovopokrivač, Prezid

  2880 € do 4800 €

  Cijena, Izrada drvene nadstrešnice za terasu, 4 x 6 x 2.50 m
  Krovopokrivač, Varaždin

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvervene nadstrešnice pokrivene polikarbonatom, cca 3 × 4 × 2,60 m
  Krovopokrivač, Slatina

  900 € do 1500 €

  Cijena, Promjena krova u limeni krov, 160 m2
  Krovopokrivač, Rugvica

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Postavljanje limenog krova na krov stambene zgrade, cca 15 m2
  Krovopokrivač, Daruvar

  360 € do 600 €

  Cijena, Izrada kompletnog krovišta, 130 m2
  Krovopokrivač, Vrbovec

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Izvođenje novog kosog krova sa crijepom, 100 m2
  Krovopokrivač, Stojdraga

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Postavljanje limenog krova, 165 m2
  Krovopokrivač, Habjanovci

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Skidanje starog krovišta, 120 m2
  Krovopokrivač, Valpovo

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Popravak krova, 60 m2
  Krovopokrivač, Pićan

  540 € do 900 €

  Cijena, Rekonstrukcija krova, 98 m2, 23
  Krovopokrivač, Novalja

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Zamjena crijepa na staroj kući, 120 m2
  Krovopokrivač, Vinkovci

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada novog krova, 220 m2
  Krovopokrivač, Stari Laz

  19800 € do 33000 €

  Cijena, Zamjena kupe i stavljanje izolacije, 50 m2
  Krovopokrivač, Kaštel Štafilić

  900 € do 1500 €

  Cijena, Sanacija krovišta oko dimnjaka i dimnjaka, cca 3 m2
  Krovopokrivač, Rijeka

  180 € do 300 €

  Cijena, Daskanje krovišta, 220 m2
  Krovopokrivač, Vinkovci

  4050 € do 6750 €

  Cijena, Obnova krovišta, 120 m2, cca 30ak stupnjeva
  Krovopokrivač, Dubrovnik

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Popravak starog krova kupe kanalice, 100 m2
  Krovopokrivač, Opatija

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Rekonstrukcija postojećeg krova, cca 80-90 m2
  Krovopokrivač, Sekulinci

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Skidanje salonita i postava limenog pokrova, 40 m2, 15
  Krovopokrivač, Zagreb

  720 € do 1200 €

  Cijena, Sanacija pomaknutih crijepova i vanjskih greda, cca 10 m2
  Krovopokrivač, Lučko

  270 € do 450 €

  Cijena, Popravak šindre, 35 m2
  Krovopokrivač, Tuhelj

  270 € do 450 €

  Cijena, Obnova krovišta sa olucima, 110 m2, cca 23%
  Krovopokrivač, Zadar

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Popravak crijepa, cca 5 m2
  Krovopokrivač, Sveta Nedjelja

  270 € do 450 €

  Cijena, Zamjena krovišta, cca 200 m2
  Krovopokrivač, Zagreb

  6300 € do 10500 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Krovopokrivač cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  1425+ poduzeća za Krovopokrivač
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu