Krovopokrivač cijena

Koliki je trošak izrade krova? Cijene krovnih radova mogu se uvelike razlikovati. Ovisi uglavnom o veličini vašeg krova ili krova, konstrukciji, odabranom krovu i, naravno, krovu. Za vas smo pripremili cjenik za jednostavno izračunavanje troškova izgradnje ili obnove krova.

Kome povjeriti izradu krovišta? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT
Provjerite i:
Slamnati krovovi, cijena

CIJENA KROVOPOKRIVAČKIH RADOVA


Cijena za krovopokrivačke radove. Cijena cjelovite izrade klasičnog krova, sa svim tesarskim, krovopokrivačkim i vodoinstalaterskim radovima, te dobava i montaža pločastog lima.

140.00 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
288.00 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA krovopokrivača

DRUGE CIJENE ZA KROVOPOKRIVAČ

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za rušenje starog krova i odlaganje

Troškovi demontaže krovišta i prijevoz šuta.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena za izgradnju kompletne krovne konstrukcije

Troškovi izvedbe cijele krovne konstrukcije, uključeni su rad i materijal.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena izrade drvene krovne konstrukcije dvostrešnog, trostrešnog i četverostrešnog krovišta iz rezane drvene sirovine

Troškovi za izradu dvostrešnog, trostrešnog i četverostrešnog krovištasa drvenom građom, uključenim svim okovima spojema te usidrenja te dostava i cijelokupna izvedba takovrstnih radova.


KN

KN/m3

m3
upit

Cijena daskanja kosih krovišta daskama d=24mm ; te izolacija jednim slojem klasične ljepenke

Troškovi izvođenja daskanja kosih krovištnih ploha, dasakama debljine 24mm te preliminarna izolacija jednim slojem ljepenke.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena daskanja vijenca krova obrađenom drvenom oplatom na pero i utor

Troškovi izvedbe daskanja vijenca krova obrađenom drvenom oplatom po principu paro i utor te uključeni materijal.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena letvanja kosih krovišta letvama dimenzija 3x5 cm predviđene za biber crijep

Troškovi za izvođenje letvanja kosih krovištnih ploha, letvama dimenzija 3xm cm, predviđenima za biber crijep.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena dodatnog letvanja u okomitom smjeru, drvenim letvama dimenzija 5x8 cm

Troškovi izvedbe kontraletvanja sa letvama dimenzija 5x8 cm sa uključenim materijalom.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena montaže biber crijepa na letve krova

Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje krova crijepom.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena montaže utorenog crijepa na letve krova

Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje utorenim crijepom.


KN

KN/m2

m2
upit

Betonski krov - cijena montaže betonskog crijepa

Cijena montaže betonskog crijepa na letve krova. Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje krova betonskim crijepom.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena montaže kupa kanalice na letve krova

Trošak za potrebne radove i materijal za pokrivanje kupom kanalicom.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena pokrova biber crijepom za sljeme krovišta

Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov biber crijepom.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena pokrova utorenim crijepom za sljeme krovišta

Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov utorenim crijepom.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena pokrova betonskim crijepom za sljeme krovišta

Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov betonskim crijepom.


KN

KN/m2

m2
upit

Cijena pokrova kupom kanalicom za sljeme krovišta

Trošak za potrebne radove i materijal za pokrov kupom kanalicom.


KN

KN/m2

m2
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Kovane ograde


Željezne ograde smatraju se skupljim, prestižnijim rješenjem, ali su izuzetno čvrste i služit će vam...

Provjerite i: Kovane ograde cijena

Slamnati krovovi


Kolika je cijena slamnatog krovišta? Krov sa slamnatim krovom nije najjeftinije krovno rješenje, jer...

Provjerite i: Slamnati krovovi cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Krovopokrivački radovi – sve što trebate znati

1. Što je dobro znati o krovopokrivačkim radovima i izboru pokrova?

Krovni pokrovi nas štite od vremenskih utjecaja i sprječavaju vlaženje materijala i konstrukcije u objektu, te tako sprječavaju rast plijesni i gljivica, prema tome i propadanje. Krov mora biti vodonepropustan, odnosno u više slojeva koji odvode vodu. Osim krovnog pokrova, krov se sastoji i od limarskih elemenata (opšivki, priključaka, dilatacija, snjegobrana) i sustava za odvođenje oborinskih voda (žlijebova i odvodnih cijevi). Vodonepropusnost postiže se materijalima koji ne propuštaju vodu i koji se izrađuju bez spojeva ili s vodonepropusnim spojevima. Pokrov se polaže u nagibu, s prekrivanjem, odnosno na preklop, čime se osigurava brzo istjecanje padalina s krova. Svi ostali priključci i proboji na krovu trebaju biti izvedeni tako da budu vodonepropusni.

krov
Osnovni rad krovopokrivača je pokrivanje krova različitih objekata.

 

1.1. Odabir krovnog pokrova

Pri odabiru krovnog pokrova važno je uzeti u obzir oblik krova, razgibanost i nagib krova. Također treba uzeti u obzir klimatski pojas u kojem se nalazi objekt, lokacijske uvjete i tipologiju arhitekture. Vrsta odabranog pokrova razlikuje se i prema namjeni arhitekture (industrijski objekt, gospodarski objekt, stambena kuća, šupa). Kada biramo pokrov za novogradnju, možemo birati između svih postojećih vrsta krovnih pokrova, dok smo kod odabira pokrova za postojeći objekt ili spomenik kulture ograničeni na određenu vrstu pokrova. Odabir krovnog pokrova na kraju ovisi i o našim financijskim mogućnostima te o tehničkoj regulativi u Sloveniji. Kod starijih zgrada ili kulturnih spomenika u velikom broju slučaja treba potražiti krovni pokrov od kamena, drva, slame ili opeke. Drvene šindre još uvijek ručno izrađuju i neki ponuđači u Sloveniji, dok je kamene pokrove teško naći. Njih uglavnom uvozimo iz Njemačke ili ih zamijenimo nekim drugim rješenjem. Naravno, na spomenicima kulture nisu dopuštena zamjenska rješenja.

2. Krovopokrivački radovi i odabir majstora

Osnovni rad krovopokrivača je pokrivanje različitih objekata. On može pokrivati krov novoizgrađenog objekta ili sanirati postojeće rješenje. Kod novih krovova majstor na novu krovnu konstrukciju pričvršćuje pokrov različitih oblika i materijala, od opeke, lima do valovite krovne ploče (valovitka) i sl. Kad je riječ o sanaciji, majstor mora prvo provjeriti stanje i kvalitetu postojećeg pokrova i podkonstrukcije. Na temelju onoga što je utvrdio odlučuje se odgovarajući način sanacije. Rad započinje uklanjanjem oštećenog pokrova i zamjenom eventualno oštećenih dijelova krovne konstrukcije. Zatim krov, odnosno dijelove krova, prekriva novim pokrovom. Kada je u pitanju obnova krova ili samo popravak krova, majstor može sam popraviti ili preurediti krovnu konstrukciju, jer je obično riječ o manjim radovima. U slučaju novog krova, konstrukciju obično rade drugi stručnjaci, ako je riječ o drvenoj konstrukciji, onda su to primjerice tesari. Zbog sve većeg preplitanja krovnih, tesarskih, građevinsko-limarskih radova, danas krovne tvrtke obično kombiniraju sva ta znanja i nude cjelovito rješenje za krovne radove.

Budite oprezni pri odabiru izvođača krovopokrivačkih radova. Našoj zemlji nedostaje kvalitetan, pravilno obučen kadar, pogotovo za polaganje zahtjevnijih pokrova. Obuka izvođača koju organiziraju proizvođači je nezahtjevna i nepotpuna, a dulje sistematičnije osposobljavanje proizvođači obično ne nude. Također, oni ne obavljaju kontrolu izvođača, odnosno kontrolu izvedbi. Kod odabira krovopokrivača zanemarite reference i reputaciju majstora, dobro je provjeriti ima li majstor dodatne certifikate o školovanju, kvaliteti. Ne savjetujemo obavljanje krovopokrivačkih radova u vlastitoj režiji zbog sigurnosti na radu. Riječ je o veoma složenoj izvedbi sa zahtjevnim detaljima. Šteta uzrokovana loše izvedenim radovima može biti veoma ozbiljna.

3. Najčešće vrste krovnih pokrova kod nas (crijep, krovni paneli...)

Važno je da odabrani majstor dobro vlada pokrivanjem krovova različitim rješenjima. Mora poznavati karakteristike određenih pokrova, na koji način se krovovi pokrivaju i kako se održavaju.

3.1. Krov od čeličnog lima (krovni paneli / izo paneli)

Pozitivna karakteristika krova od lima je njegova mala težina. Krovni paneli površine 150 kvadratnih metara teže oko 1000 kg. Novije verzije čeličnih pokrova imaju posip koji uljepšava izgled pokrova, a istodobno djeluje kao i zvučna izolacija od padalina. Pokrov se na krov pričvršćuje pribijanjem na prednji rub, koji sprječava prokišnjavanje. Pojedini izo paneli koji su danas u ponudi protežu se u jednom komadu od sljemena do okapa. To uvelike pojednostavljuje polaganje, odnosno pričvršćivanje bez veće intervencije u krov. Lošija strana limenih pokrova je što se s promjenom temperature na njima stvara kondenzat. Proizvođači su našli rješenje i za ovaj problem te nude sendvič ploče limenog pokrova s izolacijom (stiropor, poliuretan, mineralna vuna i sl.), koje sprječavaju nastajanje kondenzata i istodobno djeluju kao zvučna i toplinska izolacija. Metalni pokrov je najskuplji od svih pokrova.

3.2. Bitumenski krovni pokrov odnosno Tegola

Kod zahtjevnijih oblika i razgibanih krovova upotrebljavamo bitumenski pokrov, koji za ugradnju ne zahtjeva dodatne krovne elemente. Prednost tegole je u tome što je lagana (kvadratni metar ima težinu oko 10 kg). Bitumenske krovne ploče, odnosno pločice, sastavljene su od nosive osnove, izrađene od bitumena i staklenih vlakana i kvarcnog posipa na gornjoj površini. Kvarcni posip može biti različitih boja, djeluje i kao zaštita od ultraljubičastih zraka. Bitumenski pokrov možemo upotrijebiti za sve vrste objekata i sve krovne nagibe. Postoji i bitumenski krovni pokrov s gornjim slojem od bakra.

3.3. Krovni pokrivači od cementnih vlakana

Krovni pokrivač od cementnih vlakana jedan je od najpristupačnijih krovnih pokrova. Njegova prednost je što se izrađuje u potpuno istim dimenzijama kao što su nekada bile azbestne ploče od cementnih vlakana, koje su danas, naravno, zabranjene. Tako kod obvezne zamjene azbestnog pokrova nije trebalo mijenjati i cijelo krovište i noseće grede. Nakon više od dvadeset godina, sada je na redu zamjena i tih prvih generacija ploča od cementnih vlakana. Troškovi sanacije krova znatno su niži ako ne treba zamijeniti cijeli krov. Pokrov od cementnih vlakana jedan je od najlakših prirodnih pokrova (19 kg/m²). Upotrebljavamo ga na svim vrstama objekata i kod niskih nagiba krova (minimalno 7 stupnjeva). Sekundarni pokrov u slučaju ploča od cementnih vlakana nije potreban, jer je materijal prirodan i propušta zrak, zato se na njemu ne stvara kondenzat.

3.4. Betonski krov

Pokrov od betona veoma je otporan na velike fluktuacije temperatura, koje su karakteristične i za naše podneblje. Zahvaljujući posebnim tehnologijama izrade i površinskih nanosa zaštitnih slojeva krovne ploče od betona otporne su i na smrzavanja jer odbijaju vlagu. Usto površinska obrada s kvarcnim oksidom štiti od štetnih utjecaja UV zraka i od nakupljanja algi i mahovine. Betonske krovne ploče su cjenovno pristupačne. Prikladne su za sve krovove s nagibom od najmanje 15 stupnjeva. Za nagibe od 15 do 22 stupnjeva treba montirati i sekundarni pokrov i stvoriti veći preklop između pojedinih krovova.

3.5. Pokrov od opeke

Krovne ploče od gline izrađene su od prirodnog i ekološkog materijala gline. Glina se pomiješa s vodom, osuši na zraku i na kraju se stavi u peć za pečenje. Glinu možemo 100 % reciklirati, osim toga, ona je vrlo izdržljiv materijal. Otporna je na UV zrake, kiseline, lužine, mehanička oštećenja, vatru i hladnoću, a danas postoje i takve krovne ploče od opeke koje se mogu položiti na krovove niskog nagiba od 15 stupnjeva nadalje. Ovaj pokrov ima dugi vijek i njegova cijena je umjerena.

4. Postupak postavljanja krovišta/sanacija krovišta

4.1. Pregled i mjerenje

Krovopokrivač će vas posjetiti radi pregleda krova i mjerenja vašeg krova. On će vam dati i svoje stručno mišljenje, savjet i informacije. Nakon pregleda ćete dobiti informativnu ponudu za zamjenu vašeg krovnog pokrova.

4.2. Dogovoreni termin

Nakon što potvrdite ponudu uplatom predujma (obično 50 %), dogovarate se s majstorom o terminu početka radova i roku završetka. Treba uzeti u obzir nešto širi vremenski okvir jer izvedba krovnih radova uvelike ovisi o vremenskim uvjetima. Također je važno sve detalje dogovora s odabranim majstorom dogovoriti u obliku ugovora ili ih zapisati na predračunu.

4.3. Početak radova polaganja ili mijenjanje krova na kući

Izvođaču radova obično je potrebno oko tjedan dana za polaganje krovnog pokrova ili mijenjanje krova na kući. Redoslijed rada:

1. Prvo se postavlja radna skela da se zaštite krovni rubovi.

2. U slučaju zamjene starog krova, slijedi uklanjanje pokrova, što podrazumijeva i odvoženje na deponij.

3. Izvođači pažljivo pregledavaju krovnu konstrukciju kako bi pripremili površinu, odnosno namjestili nove krovne letve.

4. Tijekom jednog radnog dana obično se položi svaki pokrov, uključujući zabate, sljeme, krovne uvale.

5. Na kraju se novi krov pregleda i očisti gradilište.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPOSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA I LIMARIJE NA KROV

Potrebno je na terasi postaviti 35m2 trapeznog ili crijepnog lima i 8m zljeba. 6300 KN do 10500 KN


........

SANACIJA ROVIŠTA

Potreban pregled krova i vatrogasna mjera oko rubnog dijela krovišta. Šaljem Vam sliku u privitku. 3150 KN do 5250 KN


........

SANACIJA LIMENOG KROVA

Potrebna manja sanacija limenog krova, propušta pretpostavljamo na spojevima oko dimnjaka; ali po dogovoru može i sanacija dijela žlijebova. 6300 KN do 10500 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, IZRADA LIMENOG KROVA, CCA 100 M2
Krovopokrivač, Čakovec

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, KOMPLETNA IZRADA KROVA NA OBITELJSKOJ KUĆI, CCA 100 M2
Krovopokrivač, Zagreb

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, OBLAGANJE RAVNOG KROVA LIMOM ILI CRIJEPOM, CCA 20 M2
Krovopokrivač, Zagreb

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, SANACIJA KROVA OD PROKIŠNJAVANJA, CCA 10 M2
Krovopokrivač, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, POKRIVANJE KROVA NA VIKENDICI, CCA 70 M2
Krovopokrivač, Crveni Vrh

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA NOVOG KROVIŠTA SA LIMENIM POKROVOM, CCA 75 M2, 55 STUPNJEVA
Krovopokrivač, Desno Sredičko

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, ADAPTACIJA KROVA, 180 M2
Krovopokrivač, Pušća

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA, CCA 140 M2
Krovopokrivač, Viškovo

94500 KN do 157500 KN

CIJENA, SANACIJA LIMA KOJI PROPUŠTA, CCA 1 M2
Krovopokrivač, Margečan

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, DEMONTAŽA STAROG I IZRADA NOVOG KROVA, CCA 210 M2
Krovopokrivač, Rijeka

74250 KN do 123750 KN

CIJENA, IZRADA KOMPLETNOG KROVIŠTA, CCA 200 M2
Krovopokrivač, Ivanic Grad

135000 KN do 225000 KN

CIJENA, PROMJENA KROVIŠTE NA MONTAŽNOJ KUĆI, CCA 70 M2
Krovopokrivač, Dubrava

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA KROVA SA LIMENIM POKROVOM, 30M2
Krovopokrivač, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, SKIDANJE SALONIT PLOČA I POSTAVLJANJE CRIJEPA, CCA 100 M2
Krovopokrivač, Paklenica

47250 KN do 78750 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA I ZAMJENA DOTRAJALIH GREDA, CCA 172 M2
Krovopokrivač, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE LIMA NA ŠINDRU, 130 M2
Krovopokrivač, Plešivica

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, SANACIJA KROVIŠTA MANSARDNI STAN, 100 M2
Krovopokrivač, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, MONTAŽA KROVIŠTA I LIMARIJE, CCA 120 M2
Krovopokrivač, Vukovar

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, ZAMJENA KROVIŠTA , 150 M2
Krovopokrivač, Babinec

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, IZRADA NOVOG KROVA, 100 M2
Krovopokrivač, Senj

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, SKINUTI SALONIT PLOČE I POSTAVITI LIM, CCA 120 M2
Krovopokrivač, Nova Rača

23625 KN do 39375 KN

CIJENA, IZRADA NOVOG KROVIŠTA, 40 M2
Krovopokrivač, Šibenik

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA KROVIŠTA NA MANJOJ KUĆI S TERASOM, 100M2, 30 STUPNJEVA
Krovopokrivač, Donja Stubica

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, POSTAVLJANJE METALNOG POKROVA NA POSTOJEĆU ŠINDRU, CCA 16 X 16 M
Krovopokrivač, Sesvete

101250 KN do 168750 KN

CIJENA, POPRAVAK DJELA KROVA NA ZGRADI -PONUDA ZA STAMBENU ZAJEDNICU, 150 M2
Krovopokrivač, Zagreb

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, SANIRANJE I SKIDANJE CRIJEPOVA TE POSTAVLJANJE LIMENOG POKROVA, CCA 20 M2
Krovopokrivač, Zagreb

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE NADSTREŠNICE, CCA 6 X 4 M
Krovopokrivač, Zagreb-dio

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, POPRAVAK KROVIŠTA, 120 M2
Krovopokrivač, Oborovo Bistransko

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA LIMENE NADSTREŠNICE, CCA 3.5 X 4 M
Krovopokrivač, Duga Resa

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, POPRAVAK KROVIŠTA, 300 M2
Krovopokrivač, Zagreb-dio

47250 KN do 78750 KN

CIJENA, POPRAVAK LIMENOG KROVA, CCA 2 M2
Krovopokrivač, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, SKIDANJE SALONIT PLOČA I POSTAVLJANJE NOVOG POKROVA, CCA 200 M2
Krovopokrivač, Donji Oštri Vrh Ozaljski

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, SANIRATI CURENJE KROVA NA KROVNOJ KUĆICI, OKVIRNO 40M2, NAGIB JE OVKIRNO 20 STUPNJEVA
Krovopokrivač, Zagreb

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, LIMARIJA KROVA, 5.5 M ,25 STUPNJEVA, 130 M2
Krovopokrivač, Nin

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, PREKRITI KROV LIMOM , 30 M2
Krovopokrivač, Osijek

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, POPRAVAK KROVA S OBJE STRANANE KUĆE, CCA 2 M2
Krovopokrivač, Zaprešić

2700 KN do 4500 KNPogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Krovopokrivač CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

1284+ PODUZEĆA ZA KROVOPOKRIVAČ
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KROVOPOKRIVAČ?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana