Za područje
  AMBIENTA

  Rušenje objekta, nacrt, cijena

  Članak je koristio već 19638+ korisnicima
  Postojeći objekt možemo obnoviti ako je u primjerenom stanju. No, kada je konstrukcija postojećega objekta dotrajala i ne može se obnoviti, tada postojeći objekt moramo rušiti. Rušenje objekta je postupak u kojem se objekt ukloni odnosno sruši i tako se uspostavi stanje prije gradnje objekta.
  Stručni članak 19638
  Imamo 979 izvođača za područje Arhitekti, arhitektura:

  Potrebno je pridobiti građevinsku dozvolu

  Ako se radi o rušenju objekta, slično kao i pri gradnji objekta trebate građevinsku dozvolu. Građevinska dozvola mora sadržavati nacrt rušenja, koji može biti samostalan dokument ili prilog projektu za dobivanje građevinske dozvole za nov, još neizgrađen objekt. Projekt za dobivanje građevinske dozvole radi arhitekt, a dokument se predaje nadležnoj upravnoj službi.

  Projekt za dobivanje građevinske dozvole mora sadržavati nacrt rušenja, koji prvo sadrži opis i snimak postojećeg stanja i lokacijske podatke koji sadrže lokaciju postojećeg objekta te podatke o priključcima i infrastrukturi. U projekt je obično potrebno dodati i mjere za sprečavanje emisije prašine i drugih opasnih tvari te postupak manipulacije građevinskim otpadom. Ako ćete graditi nadomjesnu zgradu, projekt mora sadržavati i stanje novogradnje sa svim lokacijskim podacima i nacrtanim novim priključcima.

  Uklanjanje građevinskog objekta
  Rušenje objekta

   

  Tijek rušenja

  Tijek rušenja je obično razvidan iz nacrta rušenja. Rušenje objekta obično teče u redoslijedu obrnutom od gradnje. Prije nego počnemo s rušenjem objekta, moramo odvojiti sve instalacije prisutne na objektu, tj. isključiti struju, vodu, kanalizaciju, plin i razne telekomunikacijske vodove. Također, potrebno je odrediti mjesto gdje će se odlagati materijal.
  Kada uklonimo instalacije i svu unutarnju opremu, nastavljamo s uklanjanjem stambenog namještaja, tj. svih prozora i vrata. Potom je obično na redu krov i cijelo potkrovlje. Pri rušenju krova moramo paziti da ne razbijemo prije vremena nosive zidove. Nakon krova krećemo na uklanjanje pregradnih zidova, a zatim je na redu uklanjanje podnih elemenata međuetaže. Na kraju uklonimo još i nosivu konstrukciju; prvo razbijemo nosivu međuetažnu konstrukciju, a na kraju se prihvatimo i rušenja elemenata nosive konstrukcije, zidova i stupova.

  Informacije o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena.
  Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.

  Stručni članak 19638
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 979 izvođača za područje Arhitekti, arhitektura:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 979 izvođača za područje Arhitekti, arhitektura:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 979 izvođača za područje Arhitekti, arhitektura
  10
  1

  ZARH d.o.o.

  Šibenik
  10
  2

  STUDIO NEXAR d.o.o.

  Ivanec
  10
  0

  TESLA d.o.o.

  Horvatsko
  9.4
  0

  CREARE d.o.o.

  Dubrovnik
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE ARHITEKTI, ARHITEKTURA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana