Za područje

  Staklene cigle

  Članak je pregledalo čak 28272+ korisnika
  Uporaba stakla u građevinarstvu je prvenstveno namijenjena propuštanju svjetlosti i razgraničenju vanjskog i unutarnjeg prostora. Osim običnog stakla postoje i staklene cigle koje možemo upotrijebiti u različite svrhe. Staklene cigle obično su manjih dimenzija, 20 cm x 20 cm x 8 cm, i iz njih se jednostavno oblikuje transparentan zid.
  Stručni članak 28272
  Imamo 1737 izvođača za područje Zidar:

  Pozitivna svojstva

  Staklene cigle su iznimno jednostavne za uporabu i cjenovno su povoljne. Staklene cigle odlikuje dobra zvučna izolativnost i svjetlosna propusnost. Osim toga su vodootporne, a također na jednostavan način obogaćuju prostor. Na raspolaganju su u različitim tonovima i uzorcima.

  Uporaba staklenih cigli

  Steklene cigle je moguće koristiti za unutarnje zidove, pa tako zid sačinjen od staklenih cigli odvaja različite prostore. U interijeru ih možemo koristiti i za obogaćivanje unutarnjih, kao i pregradnih zidova. Osim toga, mogu samo djelomično zatvarati prostor ili tvoriti zidani tuš u kupaonici. Izvan objekta staklene cigle je moguće koristiti umjesto prozorskih otvora ili kao punjenje čitavog zida.

  Montaža sustava

  Sustav staklenih cigala je modularni montažni sustav. Staklene cigle, koje su modularne, naliježu jedna na drugu i omogućuju jednostavnu aplikaciju sustava. Zid od staklenih cigli je ustvari običan zid, ali je umjesto opekom zidan staklenim ciglama.

  Staklene cigle ili klasičan prozor

  I staklene cigle, kao i obični prozori, imaju sličnu namjenu – zbog svoje transparentnosti omogućuju prolaz svjetlosti. U biti radi se o dva posve različita sustava – zid od staklenih cigli je u osnovi klasičan zid, a prozori su otvori na vanjskim zidovima i spadaju u kategoriju stambenog namještaja. Prozori su u usporedbi sa zidovima od staklenih cigli lako nadomjestivi.
  Koji sustav bolje dihta, teško je odgovoriti jer to uvelike ovisi prije svega o izvedbi sustava. Kada su cigle dobro i kvalitetno ugrađene, bolje dihtaju nego površno ugrađeni prozor.

  Obzirom na izolativnost i toplinsku iskoristivost, klasični prozori su bolji izbor ako odaberemo dobre izolacijske prozore, npr. troslojne, s dodanim plinovima.
  Cijena staklenih cigli ovisi o tome o kojoj se vrsti cigli radi, a počinje negdje od 90 i završava oko 200 EUR/m2.

  Više informacija o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena. Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.  Stručni članak 28272
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1737 izvođača za područje Zidar:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija