Za područje

  Namještaj za dnevni boravak

  Članak je koristio već 614+ korisnicima
  Dnevni boravak se, kao i blagovaonica i kuhinja, smatra središnjim stambenim prostorom svake kuće. Sa zamahom suvremenog arhitektonskog dizajna kuća, u većini slučajeva je izravno povezan s blagovaonicom i kuhinjom, bez nepotrebnih pregradnih zidova. Na taj način se dobiva jedinstveni životni prostor, koji uključuje sve tri navedene prostorije, stoga je izrazito važno da je namještaj dnevnog boravka usklađen s namještajem u blagovaonici i kuhinji. U nastavku možete pročitati koji je to osnovni namještaj koji svaka dnevna soba treba imati.
  Stručni članak 614
  namjestaj-dnevne-sobe.png
  Imamo 884 izvođača za područje Namještaj po mjeri:

  1. ŠTO SPADA U OSNOVNI NAMJEŠTAJ DNEVNOG BORAVKA?

  Osnovni namještaj dnevnog boravka uključuje sljedeće elemente: TV regal, klupski stolić, ladice i komode, vitrine, ormar za knjige i razne zidne police. Neizostavni element svakog dnevnog boravka svakako je garnitura za sjedenje, koja se smatra unutarnjim dekorom, odnosno unutrašnjom opremom. Uostalom, upravo je garnitura za sjedenje ključni element, koji u konačnici ima najveći utjecaj na cjelokupni izgled dnevnog boravka, stoga dobro razmislite o prikladnom izboru garniture.

  TV regal

  Elementi za televiziju, odnosno takozvani TV regali su neizostavan element namještaja u dnevnoj sobi. U skladu s razvojem tehnologije, televizija je postala jedan od središnjih elemenata, odnosno centar prostora, stoga TV polica treba biti stilski savršena jer privlači najveću pozornost. TV regal se obično sastoji od gornje police, na kojoj obično stoji televizor i od donjih polica ili ladica, koje prije svega služe za televizijske i internetske priključke, kao i druge manje ukrasne elemente.

  Klupski stolić

  Klupski stolić je onaj element namještaja koji se obično postavlja blizu garniture za sjedenje jer ovaj komad namještaja služi za odlaganje raznih stvari, ali i za dekoraciju. U dekorativnom smislu upravo klupski stolić može biti onaj komad namještaja koji će uljepšati cijeli prostor dnevne sobe. Ako ostatak namještaja u dnevnoj sobi karakteriziraju ravne linije i namještaj je više nego minimalistički dizajniran, klupski stolić može biti slobodnijeg dizajna.

  Ladice i komode

  Ladice i komode su priručni namještaj za dnevni boravak, prije svega namijenjen spremanju raznih stvari za koje nemamo mjesta u drugim prostorijama. Što se tiče izgleda i dizajna, treba obratiti pozornost na to da se i ladice i komode slažu s ostalim namještajem u dnevnoj sobi.

  Vitrina

  Vitrina je komad namještaja koji karakteriziraju police i staklena vrata. Vitrina nam služi kao svojevrsni izložbeni komad namještaja u koji možemo postaviti svoje vrijedne stvari, dekorativne sitnice itd. Obično se u njima pohranjuju kolekcije vina, čaše, servis za jelo, suveniri i druge dekorativne stvari. Dnevni boravak će osobito uljepšati vitrina s ugrađenom rasvjetom.

  Ormari za knjige, police za knjige

  Različiti ormari za knjige i police za knjige su neobavezan dio namještaja za dnevnu sobu. Prisutnost ovog komada namještaja u dnevnoj sobi ovisi, naravno, o pojedincu i njegovim željama, ali i o raspoloživom prostoru u dnevnoj sobi. Ako ste veliki ljubitelj knjiga, ormar za knjige u dnevnoj sobi sigurno će vam dobro doći.

  Zidne police

  Baš kao i ormar za knjige, i zidne police su proizvoljni komad namještaja. Ako vam u dnevnoj sobi nedostaje prostora za postavljanje komode ili vitrine, zidne police će riješiti ovu vrstu prostorne dileme. Negativna strana zidnih polica je to što su otvorene i zbog toga izloženije prašini u prostoriji, pa zahtijevaju i redovito čišćenje.

  Stručni članak 614
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 884 izvođača za područje Namještaj po mjeri:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 884 izvođača za područje Namještaj po mjeri:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 884 izvođača za područje Namještaj po mjeri
  9.6
  0

  PEREX - PERICA d.o.o.

  Podstrana
  9.7
  0

  ERGOMATIC d. o. o.

  Omišalj
  10
  0

  DECORA GRUPA d.o.o.

  Zagreb
  10
  0

  STROJOBRAVARSKI OBRT KOLAR, vl. Zdravko Kolar

  Čakovec
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE NAMJEŠTAJ PO MJERI?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana