Za područje

  Namještaj po mjeri, kupaonica

  Članak je pregledalo čak 8203+ korisnika
  Kupaonica je jedan od prostora u kojem se obavljaju životne funkcije. Ujedno može biti i puno više od toga – predstavljati prostor odmora i smirenja. Dobroj atmosferi kupaonice u velikoj mjeri prije svega doprinosi namještaj.
  Stručni članak 8203
  Opremljena kupaonica, http://www.obliq.hr
  Imamo 699 izvođača za područje Kupaonice:

  Kupaonska oprema

  I u velikoj i u maloj kupaonici moguće je dočarati ugodnu atmosferu. Moramo se posvetiti detaljima poput materijala, boje, teksture i dotaći se kupaonske opreme.
   
  Kupaonsku opremu po mjeri nam može napraviti stolar. Kod izbora moramo paziti prije svega na to da su odabrani materijali otporni na vlagu. Kupaonska oprema je najčešće izvedena od jednog od sljedećih materijala: medijapana, furnira ili drva. Potrebno je obratiti pozornost na to da je pult oko umivaonika bude napravljen od materijala otpornog na vodu primjerice kamena, keramike ili Kerrocka. 
   

  Stručni savjet tvrtke NAMJEŠTAJ-CORINA j.d.o.o.


  Koje su potencijalne prepreke u kupaonici?

  Potencijalne prepreke prilikom izrade ormarića mogu biti instalacije vode te treba prilagoditi ormariće da se one izbjegnu i skriju unutar ormarića.

  Kako izabrati pravi tip namještaja?

  Klijenti izabiru tip namještaja prema željenom izgledu kupaonice i u skladu sa postojećim namještajem. Neki se odlučuju za rustikalni stil onda obično idu korpusi od iverala a fronte i ploče idu od masiva (hrast, ariš) koji je moguće četkanjem "postarati" pa se dobije izgled starog namještaja i premaz uje se uljem radi prirodnijeg izgleda. Kod takvog tipa uvijek postoji opasnost od deformiranja drva pod utjecajem vlage. Kod modernijih verzija koriste se iverali i medijapan lakiran acrylom u visoki sjaj ili njihova kombinacija ovisno o željenom izgledu. 

  Koji materijal najčešće preporučate klijentima za namještaj u kupaonici, za koju boju se najčešće odlučuju, što je trenutno u trendu?

  Zadnje vrijeme je porast trenda izrade u kombinacijama iverala s izraženom teksturom ili kombinacije s medijapanom pet mat završne obrade ili visoki sjaj.

  Primjeri kupaonskih namještaja tvrtke namještaj-Corina j.d.o.o.

  kupaonski-namjestaj.jpg

  namjestaj-za-kupaonicu.jpg


  G-din Vlado Jakovac, NAMJEŠTAJ-CORINA j.d.o.o.

   

  MDF medijapan, vlaknene ploče

  MDF medijapan ploče upotrebljavaju se prije svega za izradu kupaonskog i kuhinjskog namještaja.
  Srednje gusta vlaknena ploča obično je napravljena od drveta smreke, jele ili bukve, a ploči su dodane i smole.
  Vlaknene ploče su skuplje od drva, a naizgled su mu slične. Njihova kvaliteta je bolja od ploča od iverice i teže su. Vlaknene ploče ne moraju nužno imati izgled drva, moguće ih je obojiti u najrazličitije boje. U svakom slučaju ploče je potrebno prikladno zaštititi.
  Cijena kvadratnoga metra pulta od medijapana se, ovisno o izvedbi, kreće između 30 i 120 EUR.
   

  Furnir

  Stranice kupaonske opreme mogu biti napravljene i iz furnira. Furnir je tanko narezano drvo koje se dobija posebnim metodama rezanja, potom se upotrijebi na način da se njime oblijepe npr. ploče od iverice. Ploče oblijepljene furnirom su naizgled identične drvetu, ali su dosta jeftinije. Furnir je prije upotrebe potrebno dodatno zaštititi posebnim premazima.
  Cijena kvadratnoga metra pulta od iverice s furnirom se, ovisno o izvedbi, kreće između 20 i 100 EUR.
   

  Drvo

  Za stranice kupaonskih elemenata može se upotrijebiti i drvo, koje mora biti prikladno obrađeno i zaštićeno. Drvo je materijal vrlo pogodan za oblikovanje namještaja jer ga je jednostavno oblikovati. Njegov izgled pobuđuje osjećaj topline i poseban ugođaj. Jedina mana drva je ta što je skuplji u usporedbi s ranije nabrojanim materijalima.
  Cijena kvadratnoga metra drvenog (hrastova) pulta, ovisno o izvedbi, kreće se između 200 i 250 EUR.
   

  Kamen

  Kamen se u kupaonici prvenstveno rabi za pultove gdje je moguć dodir s vodom. Kamen je, naime, prirodno otporan na vodu i također je otporan na mehanička oštećenja i visoke temperature. Uporaba masivnoga kamena se u kupaonici često preporuča jer je riječ o prirodnom materijalu, koji je u pravoj kombinaciji s ostalim elementima vizualno atraktivan.
   
  Negativna strana pulta od kamena je prije svega cijena, koja se kreće između 300 i 400 EUR na kvadratni metar.
   

  Kerrock

  Iznimno tvrd, otporan i trajan umjetni materijal upotrebljava se prvenstveno za pultove – i u kupaonici, i u kuhinji, jer je otporan na vodu. Prednost Kerrocka je u tome što se iznimno lako oblikuje, pa je od njega moguće stvoriti različite oblike. Kerrock djeluje i vrlo homogeno, stoga ako od njega napravimo cijeli element namještaja, on izgleda kao da je napravljen iz jednog komada.
  Cijena kvadratnoga metra Kerrock pulta se, ovisno o boji i izvedbi, kreće između 250 i 350 EUR.
   
  O interijeru moramo uvijek razmišljati cjelovito, a jednako vrijedi i za kupaonice, neophodno je istovremeno odlučiti o materijalima podnih obloga, bojama zidova i izgledu namještaja. Kupatilski namještaj napravite kada je završni sloj, obično keramika, već postavljena u kupaonici.
   
  Informacije o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena.
  Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili postavite pitanje.
  Stručni članak 8203
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 699 izvođača za područje Kupaonice:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija