Za područje

  Tekuće membrane, krovni pokrov

  Članak je pregledalo čak 12180+ korisnika
  Tekuće membrane su poliuretanski krovni premaz koji nakon nanošenja na sebe veže atmosfersku vlagu i potom se stvrdne. Premaz se nanosi na krov u tekućem obliku, a kada se stvrdne, predstavlja otporan membranski sloj koji je vodonepropusan i pruža dobru zaštitu našem krovu.
  Stručni članak 12180
  Tekuća membrana na obiteljskoj kući
  Imamo 632 izvođača za područje Hidroizolacija ravnog  krova:

  Pozitivne karakteristike tekućih membrana

  Jedna od ključnih prednosti tekućih membrana je da se premaz može primijeniti na površine različitog nagiba, čime nam materijal omogućava arhitektonsku slobodu i korištenje složenih oblika krovova. Aplikacija tekućih membrana je vrlo jednostavan i brz postupak, pa s ovim sustavom štedimo vrijeme. Pokrov u obliku premaza je vodonepropusan sustav koji je potpuno bešavan i smanjuje rizik od propuštanja zbog oštećenja kontakata.

  Prednost tekućih membrana je što njihovo skrućivanje ne zahtijeva toplinu, budući da se premazi nanose u tekućem stanju i zatim se stvrdnu, kada reagiraju s vlagom. Sustav je također visoko otporan na požar, stoga tijekom nanošenja nije potrebna požarna kontrola. Tekuće membrane imaju veliku vlačnu čvrstoću i visoku elastičnost, pa su otporne na utjecaj topline. Membrane za krovove su paropropusne i otporne na UV zračenje. Premaz je dostupan u nekoliko različitih boja, od oksidno crvene, svijetlosive, tamnosive do bijele boje.

  Primjena

  Tekuće membrane mogu se koristiti kod novogradnji te kod sanacije objekata. Premaz se koristi kada trebamo izrazito visoku zaštitu od vlage ili veću energetsku učinkovitost. U postojećim zgradama se koristi za produljenje životnog vijeka krova.
  Moguća je ugradnja sustava za različite vrste krovova, na ravni krov (topli ili okrenuti krov, zeleni krov), kao i na kosim krovištima, jer je nanošenje premaza moguće na svim površinama do 90 °C. Na potkonstrukciju nanosimo osnovni premaz, potom se mora upotrijebiti tkanina za ojačavanje, a na nju dolazi još završni sloj. Debljina pokrova je od 1,2 do 2,2 mm. Slojevi ispod pokrova ovise o tome o kakvom je krovištu riječ.

  Okvirna cijena pokrovnog materijala (nagib 30°) je 40 EUR/m2, dok s radom iznosi između 45 i 50 EUR/m2.


  Više informacija o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena. Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.

  Tekuća membrana
  Tekuća membrana


  Primjer tekuće membrane na većem, poslovnom prostoru
  Primjer tekuće membrane na većem, poslovnom prostoru


  Stručni članak 12180
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Hidroizolacija ravnog  krova?

  Imamo 632 izvođača za područje Hidroizolacija ravnog  krova:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 632 izvođača za područje Hidroizolacija ravnog  krova
  9.7
  0

  CRO-LUG d.o.o.


  9.6
  0

  A-HIDROIZOLACIJA d.o.o.


  9.6
  0

  MOD d.o.o.


  9.1
  0

  PRO IZOLACIJE, vl. Jurica Humljak