x

  SASTAV RAVNOG KROVA

  Članak je koristio već 6078+ korisnicima
  Kada se radi o kosom krovu, drenaža vode je dosta brže, zato je izvođenje vodonepropusnog krovnog pokrivača na preklop dovoljna, u slučaju da sastavni delovi kosog krova u potpunosti naležu jedan na drugi. Kod ravnog krova postoje sasvim drugi standardi izvođenja. Glavni razlog je u sporijem otjecanju vode, zbog čega je potrebno kvalitetno izvesti homogen, vodootporni hidroizolacijski sloj. Hidroizolacijski sloj je kod klasičnog krovnog pokrova od bitumena izveden iz zavarenih bitumenskih traka.
  Stručni članak 6078
  Postupak postavljanja hidroizolacije na ravnom krovu
  Postupak postavljanja hidroizolacije na ravnom krovu
  Imamo 264 izvođača za područje Ravni krovovi:

  VRSTE RAVNIH KROVOVA

  Za vas smo pripremili tehnička rešenja u vezi izvođenja klasičnog toplog krova sa bitumenskim krovnim pokrovom, klasičnim toplim ravnim krovom sa završnim slojem šljunka i pohodnog obrnutog ravnog krova sa betonskim pločama. Navedena rješenja važe za tzv. klasična odnosno osnovna rješenja ravnog krova.

  KLASIČAN BITUMENSKI TOPLOTNO IZOLOVAN RAVAN KROV

  Sustav klasičnog bitumenskog toplog ravnog krova važi za jednostavan, funkcionalan i sa stanovišta troškova optimalan i može se koristiti za praktično sve vrste objekata.

  AB ploča, osnovni bitumenski premaz i parna brana

  U slučaju klasičnog toplog ravnog krova je na stropnu armiranobetonsku ploču položena parna brana, na to toplotna izolacija, iznad koje se nalazi dupli sloj hidroizolacije. Najviši sloj hidroizolacije je zaštićen šljunkom.

  Između parne brane i AB plafonske ploče se nalazi osnovni bitumenski premaz. Noseća podloga – armiranobetonska ploča, premazana bitumenom, mora pre nanosa parne barijera biti čista i suha. Prana barijera se izvodi bitumenskim varenim trakama. Bitumenske varene trake sadrže armaturu od staklenog voala i aluminijsku foliju, koja sprečava prodor vodene pare neposredno u toplotnu izolaciju. U konkretnom slučaju se radi o difuzijsko zatvorenom sustavu, koji omogućava učinkovitu odbranu od prodora i prolaska vodene pare u toplotnu izolaciju, čime bi znatno opala izolativnost materiala.

  Toplotna izolacija

  Verovatno nije potrebno posebno ispostaviti da toplotna izolacija, pored smanjivanja toplotnih gubitaka zgrade, služi tj. Uspostavlja prijatan prostor za život, kako leti tako i zimi. Za toplinsku izolaciju krova bez balasta je najprimerniji EPS jer za razliku od XPSa ne dolazi do grčenja, rastezanja i krivljenja ploča zbog temperaturnih razlika. Toplinska izolacija se uglavnom polaže u dva sloja, sa zamaknutim spojevima koji su što nepropusniji. EPS omogućava veliku tvrdoću jer ima malu težinu, omogućava i jednostavnu obradu, i ima odlične izolacijske sposobnosti i prihvatljive je cijene.

  Hidroizolacija i šljunak

  Zadnji sloj klasičnog toplog ravnog krova predstavlja hidroizolacija i završni sloj sa šljunkom. U slučaju klasičnog, neopterećenog ravnog krova, hirdoizolacija je ispostavljena konstantnim vanjskim vremenskim uticajima. Upravo zato je važno da se izvede u dva sloja. Za završni sloj hidroizolacije koristimo visokokvalitetne polimer-bitumenske trake. Jedan od kvalitetnijih materijala je izotekt. Takve polimer-bitumenske trake su armirane fleksibilnim ali otpornim poliesterskim nosačem i obložene sa modificiranim bitumenom, koji je vrlo otporan na vanjske temperature. Vrlo je važno, da se završni slojevi hidroizolacije mehanički pričvrste. Sidra su općenito ispod preklopa prvog hidroizolacijskog sloja kroz toplinsku izolaciju u noseću konstrukciju. Prvi sloj hidroizolacije mora garantirati besprekorno izvođenje zavarenih spojeva. Završni, drugi sloj hidroizolacije se ugrađuje pomoću plamenika, postupkom varenja po površini. Gornja strana završnog sloja hirdoizolacije je zaštićena sa šljunkom, kamenom odnosno posipom.

  KLASIČAN OPTEREĆEN RAVAN KROV

  Sastav klasičnog opterećenog ravnog krovan je skoro jednak. Opterećenje predstavlja završni sloj škljunka, koji je od dva završna sloja hidroizolacije odvojen difuzijsko otvorenim slojem. Slojevi klasičnog opterećenog krova od unutra ka spolja su po redu: AB ploča sa nagibom, bitumenski osnovni premaz, prvi sloj toplotne izolacije EPS, drugi sloj toplotne izolacije EPS koji je kaširan pergaminom, dva sloja hidroizolacije, difuzni otvoren sloj i šljunak.

  OBRNUT (PROHODAN) RAVAN KROV

  Treći primer je obrnut ravan krov. Glavna razlika između klasičnog i obrnutog ravnog krova je položaj završnog sloja hidroizolacije, koja je kod obrnutog ravnog krova ispod sloja toplinske izolacije. Slojevi obrnutog ravnog krova zatim idu ovako: AB ploča sa nagibom, bitumenski osnovni premaz, dva sloja hidroizolacije, toplinska izolacija XPS, difuzijsko otvoren sloj i šljunak na koji se postavljaju betonske ploče.

  Detalj izvođenja klasičnog toplog ravnog krova - bitumensko krovište
  Detalj izvođenja klasičnog toplog ravnog krova - bitumensko krovište


  Detalj izvođenja klasičnog ravnog krova - šljunak
  Detalj izvođenja klasičnog ravnog krova - šljunak


  Detalj izvođenja prohodnog ravnog krova - betonska ploča
  Detalj izvođenja prohodnog ravnog krova - betonska ploča


  Stručni članak 6078
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 264 izvođača za područje Ravni krovovi:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENI IZVOĐAČI ZA PODRUČJE RAVNI KROVOVI
  8.8
  0

  ATIKA GRADNJA, vl. Juraj Ercegovac

  Retkošica 5, Zagreb, 10040 Dubrava
  9.3
  0

  AKSUM fasada i krov d.o.o.

  Ljudevita Posavskog 29, 10360 Sesvete
  9.4
  0

  KROV-COMMERCE d.o.o.

  V.Nazora 19, 40326 Sveta Marija
  10
  2

  SAN GRADNJA d.o.o.

  Ribarska 9/a, 52203 Medulin
  8.6
  0

  TOM-RAG j.d.o.o

  Horvačanska cesta 164, 10000 Zagreb
  8.7
  0

  DATKOVIĆ GRADNJA j.d.o.o.

  Vajta 7, 53291 Novalja
  Imamo 264 izvođača za područje Ravni krovovi:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE RAVNI KROVOVI?

  prohodni ravni krov
  polaganje folije za ravni krov
  hidroizolacija ravnog krova
  toplotna izolacija ravnog krova
  sanacija ravnog krova
 • Ravni krovovi Biograd na moru
 • Ravni krovovi Bjelovar
 • Ravni krovovi Dubrovnik
 • Ravni krovovi Karlovac
 • Ravni krovovi Knin
 • Ravni krovovi Krk
 • Ravni krovovi Makarska
 • Ravni krovovi Osijek
 • Ravni krovovi Pag
 • Ravni krovovi Poreč
 • Ravni krovovi Pula
 • Ravni krovovi Rijeka
 • Ravni krovovi Rovinj
 • Ravni krovovi Šibenik
 • Ravni krovovi Sisak
 • Ravni krovovi Slavonski Brod
 • Ravni krovovi Split
 • Ravni krovovi Umag
 • Ravni krovovi Varaždin
 • Ravni krovovi Zadar
 • Ravni krovovi Zagreb
 • CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 099 3317 311
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana