Za područje

  Peći na pelet, kako djeluje i kolika je cijena?

  Članak je koristio već 6465+ korisnicima
  Za grijanje životnog prostora možemo koristiti različite vrste biomase, poput energetskih usjeva, biološkog otpada ili drvne biomase. Najčešće se koristi sljedeće, kada drvo izgori, oslobađa se energija koju je drveće dobilo iz okolice, od sunca. Različiti grijači koriste se za sagorijevanje različitih oblika drvne biomase , uz peći na drva ili peći na piljevinu, najčešće se koriste peći na pelete.
  Stručni članak 6465
  Pelete
  Imamo 236 izvođača za područje Peći na pelete, peći na drva:

  Pelet

  Drveni pelet su ostaci preradbe drveta koji su prethodno samljeveni u piljevinu i stisnuti. Njihova energetska gusoća je veća od gustoće drvenih trupaca ili same piljevine. Uglavnom su cilindričnog oblika promjera između 0,5 i 1,5cm i dužine do 3cm. Moguće ih je kupiti u raznim ambalažama, do oko 50kg. Peleti su dobra zamjena za fosilna goriva.

  Peći na pelet

  Pelete možemo sagorijevati u raznim vrstama peći, u centralnoj peći na pelete, kaminima na pelete za centralno grijanje ili kaminima na pelete za grijanje odvojenih prostora. Općenito, grijanje na pelet je moguće u pećima koje imaju moć preko 5kW. To znači da sa manjom peći možemo grijati odvojene prostore ili veću peć koristiti za centralno grijanje.

  Kotao sadrži skladište za pelete, gdje možemo staviti od 15 do 65kg drvenih peleta. Zatim, kotao sadrži još i plamenik, gdje dolazi do izgaranja peleta. Između je tranzitni dio preko koga se peleti automatski dovode od skladišta do gorionika. U procesu pomaže i ventilator, koji regulira količinu dovedenog zraka, a sa tim i količinu izgaranja. Ugrađena je i elektronika i senzori i mjerači, koji omogućavaju automatski rad peći. Peć na pelete radi isto kao i peć na piljevinu, iako peć na pelet zahtijeva četiri puta manje prostora za skladištenje nego peć na piljevinu.

  Cijena

  Kao što smo već pomenuli, postoji više vrsta peći na pelete, s različitom jačinom sagorijevanja, zato i cijena uvelike varira. Kotao na pelet stane negdje između 14,000-30,000 KN. Kotao za grijanje posebnih prostora ima moć 5kW, a kotao za centralno grijanje do 50kW.

  Kotlovi na biomasu
  Kotlovi na biomasu


  Kotlovi na biomasu
  Kotlovi na biomasu


  Stručni članak 6465
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 236 izvođača za područje Peći na pelete, peći na drva:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 236 izvođača za područje Peći na pelete, peći na drva:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 236 izvođača za područje Peći na pelete, peći na drva
  9.6
  0

  ROGOŠIĆ KLIMATIZACIJA j.d.o.o.

  Dugopolje
  10
  1

  SITEH d.o.o.

  Rijeka
  10
  3

  AE-INSTALACIJE, vl. Jerko Pavić

  Split
  9.6
  0

  INSTALACIJE BOKUN & BABIĆ d.o.o.

  Ivanić Grad
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE PEĆI NA PELETE, PEĆI NA DRVA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana