Za područje

  Vrtne kućice, šupe cijena

  Kolika je cijena vrtne kućice? Ovisi o tome želite li standardnu vrtnu kućicu ili prilagođenu šupu, materijal za prosijavanje (drvo, cigla, metal), temelje, opremu za ostave, elektrifikaciju i, naravno, izvođača. Nabava i ugradnja drvene kućice veličine 200 x 200 cm, dakle, iznosi oko 800-2.000 EUR/komad.

  Kome povjeriti izgradnju vrtne kućice/ostave? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena dvorišne kućice


  Cijena za vrtnu kućicu. Dobava i postavljanje drvene vrtne šupe 200 x 200 cm

  530.50 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  875.33 €/kom

  SREDNJA CIJENA
  1114.06 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Vrtne kućice, šupe (2024)

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Vrtne kućice, sjenice i vrtne šupe – sve što trebate znati

  Čini se da su vrtne kućice trenutno u trendu, ali možete tvrditi da uopće nisu izašle iz mode. Pa zašto su vrtne kućice toliko popularne? Imati vrtnu kućicu je kao imati psa – kad ga nabavimo, ne znamo kako smo uopće uspjeli živjeti bez njega. Naše vrtne kućice postaju naše utočište, naše svetište – bijeg od svakodnevnih pritisaka. Bilo da je to mjesto za keramičarstvo, vrtlarenje, meditaciju, stvaranje, igranje, kuhanje, čitanje ili jednostavno bijeg od svega... jednostavno ne možemo poreći da je kućica puno više od samo četiri krhka drvena zida i krova na rubu vrta.

  vrtna-kucica.jpg
  Vrtne kućice postaju naše utočište, naše svetište – bijeg od svakodnevnih pritisaka.

   

  1. Vrtne kućice – što trebamo znati?


  1.1. Debljina zidova drvene vrtne kućice


  Postoji nekoliko čimbenika koji utječu na veličinu kućice. Prvi je čimbenik svrha vrtne kućice, drugi veličina prostora koji imate na raspolaganju za postavljanje vrtne kućice, a treći faktor je novac. Veličina drvenog objekta utječe na potrebnu debljinu zidova, koji moraju osigurati čvrstoću, sigurnost i stabilnost objekta. Debljine zidova dostupne su u rasponu od 28 do 70 mm. Manja debljina zida do 34 mm odgovara malim sezonskim objektima, veličine do 9 m2. Vijek tanjih zidova je kraći, a pružaju manju čvrstoću zgradi. Vanjska temperatura kod tanjih zidova ima veći utjecaj na unutarnju temperaturu u objektu. Naravno, ovaj tip objekata je i jeftiniji od objekta s debljim zidovima. Prosječna debljina zida od 40 – 50 mm pogodna je za sezonske objekte veličine od 10 do 25 četvornih metara. Obično sadrže i dvostruko ostakljene prozore i vrata. Ova vrsta objekta je čvrsta i dugovječna. Vrtne kućice od 30 m2 i više zahtijevaju debele masivne zidove.

  1.2. Hoćemo li vrtnu kućicu upotrebljavati samo sezonski ili tijekom cijele godine? 


  Ako želite upotrebljavati svoju vrtnu kućicu tijekom cijele godine, poželjno je odlučiti se za deblje zidove, dvostruko ostakljenje i dodatnu izolaciju. Također morate opremiti kuću sustavom grijanja. Toplinska izolacija, mineralna vuna u rolama, potrebna je prije svega za izolaciju krova i poda. Za grijanje možete upotrijebiti električni radijator, ugraditi kamin ili opremiti objekt solarnim pločama. Također je važno osigurati prozračivanje ventilacijskim otvorima koji odvode vlagu. Za izolaciju zidova možete upotrijebiti oblogu od poliamida, što će također spriječiti propuh.

  1.3. Stil vrtne kućice


  Pri odabiru stila za vrtnu kućicu možete se voditi stilom vašeg doma ili odabrati stil koji se potpuno razlikuje od stila vašeg doma. U potonjem slučaju potrudite se da je stil kućice doista u kontrastu i da ne odudara od stila vašeg doma.

  1.4. Vrtna kućica napravljena po mjeri?


  Danas ćete na tržištu naći mnoge ponuditelje vrtnih kućica koji u ponudi imaju stotine modela standardnih montažnih kuća. To znači da ćete gotovo sigurno pronaći model koji odgovara vašim potrebama i željama. Međutim, neki ponuditelji dopuštaju i određene prilagodbe standardnih objekata. Ako želite, na primjer, dvostruko ostakljenje umjesto jednoga, određenu promjenu vanjskih dimenzija, promjenu stila prozora ili vrata, promjenu debljine zidova itd., sigurno će vam moći ugoditi. U slučaju da se odlučite za prilagodbe, cijena objekta bit će oko 20% viša, a vrijeme isporuke nekoliko tjedana duže. Ipak, rezultat će biti vrtna kućica jedinstvenog izgleda prilagođena vašim potrebama.

  2. Vrtna kućica – trebamo li je sami graditi ili angažirati majstora?


  Ako ste odlučili kupiti vrtnu montažnu kućicu u kompletu, ako imate neko prethodno iskustvo, na primjer s montažom namještaja, možete je jednostavno postaviti sami. Trebat će vam nekoliko dana ili tjedna. Za obavljanje posla trebat će vam dodatni par ruku i neki alati poput ručne pile, odvijača, gumenog čekića, čekića, libele, mjerne trake, bušilice, noža, kliješta i ljestvi. Sve potrebne komponente, detaljni planovi i prikladne upute za montažu uključeni su u komplet vrtne kućice. Ako nemate potrebno iskustvo ili nemate vremena da sami obavite posao, možete naručiti profesionalnu montažu od odabranog dobavljača montažne kuće. Montaža, uostalom, zahtijeva dobro opće znanje. Možete očekivati ​​da ćete morati umetnuti stotine čavala i vijaka, poravnati, piliti određene dijelove odgovarajuće veličine i slično.


  3. Koja vrtna kućica je najbolja za vas?


  Pomislili biste da je kupnja vrtne kućice vrlo jednostavna. Odaberite onu koja vam se sviđa, u veličini koja vam odgovara i već imate vrtnu kućicu. Međutim, postoji nekoliko činjenica koje treba znati prije nego što se rastanete s gotovinom.

  3.1. Drvene vrtne kućice


  Većina vrtnih kućica izrađena je od drva – najjeftinije su one od mekog drva, poput bora ili smreke. Međutim, ako želite da vaša vrtna kućica traje dugo i ne podlegne truljenju, vrijedi platiti malo više i odlučiti se za visokokvalitetno obrađeno drvo, poput ariša ili cedra. Prednost drvene kućice je u tome što je izrađena od prirodnog materijala i što unutarnja temperatura ostaje stabilna čak i na vrhuncu ljeta. Jedini nedostatak drva je što se smanjuje i širi zbog vlage u drvu i promjenjivih vremenskih uvjeta. Dobra vijest je da su promjene samo privremene i da se drvo na kraju vraća u prvobitno stanje. Ako želite kućicu bez propuha, odlučite se za obloge od letvica koje imaju jezičak i utor.

  3.2. Metalne vrtne kućice


  Metalne vrtne kućice otporne su na truljenje i lako se održavaju ili ih uopće ne treba održavati. Neke su čak i vatrootporne i otporne na hrđu. Unutrašnjost će ljeti biti vruća, a zimi hladna. Također se mogu pojaviti problemi s nakupljanjem kondenzata, što može dovesti do korozije.

  3.3. Plastične vrtne kućice


  Plastičnu vrtnu kućicu je obično najlakše sastaviti i neće istrunuti, zahrđati i ne treba joj obnova. Samo se morate pobrinuti da bude stabilna i da je vjetar ne odnese.

  4. Postavljanje vrtne kućice


  4.1. Dozvole za postavljanje vrtne kućice


  Ako vaša vrtna kućica nije veća od 20 m2 i nije predviđena za život, po zakonu spada u jednostavne objekte za koje ne trebate građevinsku dozvolu. Unatoč tome, takav objekt ne može se podići ako je u suprotnosti s prostornim aktima. Pravila o smještaju objekata u prostor utvrđena su prostornim aktima koji se mogu dobiti u nadležnoj upravnoj jedinici. Tamo također možete zatražiti lokacijske podatke iz kojih će biti vidljiva pravila. Neke općine također objavljuju svoje prostorne akte i druge propise na svojim web-stranicama.

  4.2. Lokacija vrtne kućice


  Ako svoju kućicu upotrebljavate kao ljetnikovac, nastojite okrenuti vrata i prozore prema jugu jer će vam to pružiti najviše Sunčeve svjetlosti. Inače, najbolje je smjestiti kućicu u hlad kako se ljeti ne bi pregrijala. Također vrijedi razmisliti treba li vam struja u kućici. Ako je tako, postavite je blizu kuće kako biste izbjegli prekopavanje cijelog vrta s kanalima za kablove. Za razvod električne energije od kuće do vrta i postavljanja utičnica i prekidača trebate kvalificiranog električara.

  4.3. Podloga vrtne kućice

  Prije postavljanja kućice, pobrinite se da zemlja bude očišćena od korijenja drveća, panjeva i ostalih biljnih ostataka. Pazite da odabrano mjesto ima dobru drenažu i da nije sklono poplavama. Ako ste kupili malu kućicu, vjerojatno se nećete morati brinuti o postavljanju temelja – možete je postaviti izravno na terasu ili na postojeću popločenu površinu. Za veće kućice morat ćete pripremiti suhu, ravnu i čvrstu podlogu – poput betona ili opločnika.

  4.4. Struja u vrtnoj kućici


  Bez obzira na to planirate li pohraniti električne alate u vrtnu kućicu ili u njoj stvoriti uredski prostor, trebat će vam električna instalacija.

  Evo nekoliko savjeta.

  Ne rješavajte problem s električnom energijom postavljanjem produžnog kabela za struju od kuće do vaše kućice. To može biti privremeno rješenje za suhog vremena, ali dugoročno nije sigurno ni praktično rješenje.

  Razmislite zašto vam treba struja u kućici. Ako se radi samo o rasvjeti i utičnici ili dvije, trebat će vam znatno manja snaga priključka nego za potpuno funkcionalnu radionicu koja treba električnu energiju za osvjetljenje, grijanje i strojeve ili alate.

  Pridržavajte se propisa koji vrijede za sve kućanske električne instalacije. To uključuje polaganje električnog kabela dubokog najmanje metar od vaše kuće do vrtne kućice.

  Ne biste trebali sami ugrađivati električne instalacije. Ako želite da se posao obavi profesionalno i sigurno, unajmite certificiranog električara koji će na kraju posla pribaviti potrebne potvrde.

  Razmislite i o alternativnim energetskim sustavima, poput solarnih ploča ili generatora vjetra, koji će napajati vašu vrtnu kuću.

  4.5. Zaštitite svoju vrtnu kućicu, sjenicu ili šupu


  Istraživanja pokazuju da čak 20 % svih vrtnih kućica nije zaključano – što ih čini lakim metama za lopove. Srećom, uz nekoliko sljedećih koraka možete se zaštititi od lopova.

  Ugradite debela i izdržljiva vrata šupe, otporna na udarce i fizički pritisak.

  Upotrijebite dobru, snažnu bravu ili kvaku protiv krađe na kojoj su vijci prekriveni i ne mogu se odvrtati odvijačem.

  Također osigurajte da se šarke ne mogu lako odviti, prekrivanjem sigurnosnim čepovima.

  Ako vaša kućica ima prozore, noću ih pokrijte roletama.

  Ako dragocjenosti pohranjujete u svojoj kućici, razmislite o postavljanju prozora od lijepljenog stakla radi dodatne sigurnosti.

  Pričvrstite predmete kao što su bicikli, ljestve i kosilice na čvrsto sidrište ili ih povežite lancem i bravom.

  Označite predmete poput alata i kosilica svojim imenom i poštanskim brojem kako biste odvratili lopove.

  4.6. Održavanje drvene vrtne kućice


  Male pukotine i čvorovi česti su u drvenim objektima. Djelomično skupljanje ili širenje komponenata također se u potpunosti očekuje, ali oni se stabiliziraju u roku jedne godine nakon montaže. Tada će možda biti potrebno napraviti određene prilagodbe, poput podešavanja prozora i vrata kako bi se osigurao ispravan rad.

  Vlaga jako utječe na drvo i može ga oštetiti. Da biste zaštitili svoju drvenu vrtnu kućicu od plijesni i truljenja, trebate osigurati neke uvjete:

  1. Važno je postaviti vrtnu kućicu na prikladnu podlogu, što znači da treba temeljne daske podići od tla za nekoliko centimetara. To se postiže polaganjem bitumenskih traka između temeljnih dasaka i podloge. To će osigurati da drvo ne dodiruje travu i zemlju i da se dobro provjetrava i tako ne plijesni i ne truli.

  2. U zidne daske na podu i ispod stropa treba izbušiti nekoliko rupa i u njih ugraditi plastičnu ili metalnu rešetku. To će osigurati pravilno provjetravanje vrtne kućice, što će spriječiti nakupljanje vlage.

  3. Važno je pravilno pokriti ​​krov vrtne kućice krovnom ljepenkom, a još je bolje ako na ljepenku dodate sloj crijepova ili dodatni sloj krovne ljepenke za dobru zaštitu krova.

  4. Drvenu vrtnu kućicu treba odmah nakon montaže prebojiti s nekoliko slojeva boje ili zaštitnim premazom za drvo. Ako odaberete visokokvalitetni zaštitni premaz, trebat će ga obnoviti tek za 5 – 6 godina.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Vanjsko spremiste

  Potrebno mi je vanjsko spremiste po mjeri, cca 15 m2 (2.5 x 6 m) koje moze biti izgradjeno od lima ili materijala za kojeg vi mislite da najbolje odgovara. Spremiste bi se koristilo za: bicikle, skije, djecja kolica, djece igracke, nesto alata, automobilske gume i slicno. Potrebno bi bilo napraviti i police.
  Sto se tice dizajna svidjaju mi se modeli od firme Biohort no nazalost ne rade po mjeri. Stavio sam jednu sliku kao primjer no ne mora biti tocno tako nego cisto da steknete dojam da bi estetski ipako malo modernije da izgleda (ne mora imati staklene dijelove kao na slici)

  Evo link na Biohort da dobijete predozbu:
  https://www.biohort.com/de-de/p/geraetehaus-highline-we 27144 € do 45240 €

  ........

  Izrada vrtne kućice -šupe

  Potrebna izrada vrtne kućice po mjeri. 6786 € do 11310 €

  ........

  Vrtna drvena šupa

  Trebam drvenu šupu sa crijepom (crijep već imam). Veličina koja je potrebna za 7 m drva. 6786 € do 11310 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Sastavljanje drvene kućice-Bauhaus,
  Vrtne kućice, šupe, Šenkovec

  270 € do 450 €

  Cijena, Izrada vrtne kućice, 12 m2
  Vrtne kućice, šupe, Zagreb

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Sastaviti drvenu alatnicu iz bauhausa, cca 2 x 1.8 m
  Vrtne kućice, šupe, Peroj

  450 € do 750 €

  Cijena, Popravak vrtne kućice, cca 7 m2
  Vrtne kućice, šupe, Hartje

  450 € do 750 €

  Cijena, Vrtna kućice, 5 x 4 m
  Vrtne kućice, šupe, Prekopa

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Vrtna kućica (šupa), 4 x 3 x 2 m
  Vrtne kućice, šupe, Čepin

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Popravak drvene vrtne kučice, 3m x 2m x 2m
  Vrtne kućice, šupe, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Drvena vrtna kućica, 2 x 2 x 2,3 m
  Vrtne kućice, šupe, Zagreb

  810 € do 1350 €

  Cijena, Vrtna drvena kućica, 300 x 300 cm, visina cca 250m
  Vrtne kućice, šupe, Zagreb-dio

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene šupe, 6 x 4 x 3 m
  Vrtne kućice, šupe, Bjelovar

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada drvene vrte kućice za djecu, 2 x 2,5 x 2
  Vrtne kućice, šupe, Karlovac

  900 € do 1500 €

  Cijena, Nešto kao na slici, 2X3X2,6
  Vrtne kućice, šupe, Nespeš

  0 € do 0 €

  Cijena, Izrada vrtne kućice, cca 3 x 2.5 m
  Vrtne kućice, šupe, Đakovo

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada vrtne drvene kućice, 2 x 2 x 1,8 m
  Vrtne kućice, šupe, Stobreč

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada drvene vrtne kućice, 2,5 x 2,5
  Vrtne kućice, šupe, Osijek

  900 € do 1500 €

  Cijena, Vrtna kućica, 3m x 4m x 2,2m
  Vrtne kućice, šupe, Petrinja

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada drvarnice iza zgrade, cca 4 x 4 x 3 m
  Vrtne kućice, šupe, Zagreb

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Vrtna kućica, cca 4 m2
  Vrtne kućice, šupe, Kaštel Sućurac

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Drvena kućica -šupa, 5 x 2 x 2.10 m ,dvokrilna vrata
  Vrtne kućice, šupe, Zagreb

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Drvena vrtna kućica za ostavu., cca 4 x 3 m Visina barem 2,20m.
  Vrtne kućice, šupe, Zagreb

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Drvene kuće, cca 6 x 4 m cca 4 x 4 m
  Vrtne kućice, šupe, Pavučnjak

  31500 € do 52500 €

  Cijena, Vrtna limena kućica za ostavu, 1,5 x 2 x 2 m
  Vrtne kućice, šupe, Šibenik

  900 € do 1500 €

  Cijena, Vrtne kućice, cca 9 m2
  Vrtne kućice, šupe, Ivanic Grad

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Vrtna kućica, temelj 2,73
  Vrtne kućice, šupe, Rijeka

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Vrtna kućica, 4 x 7 x 2.5 m
  Vrtne kućice, šupe, Drežnica

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Vrtna kućica, cca 3 x 1.5 x 1.7 m
  Vrtne kućice, šupe, Sesvetski Kraljevac

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Drvena vrtna kućica, 4,0 x 5,5 x 2,7 m
  Vrtne kućice, šupe, Veliki Grđevac

  4500 € do 7500 €

  Cijena, DIzrada dvene ostave sa podom, 2,0 x 2,0 x 2.2 m
  Vrtne kućice, šupe, Zagreb

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Preadaptirati vrtnu kućicu ili izgraditi novu., 2,56 x 6,15 m
  Vrtne kućice, šupe, Lučelnica

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada vrtne kucice sa nadstresnicom za auto, 320 x 750 x 295 cm
  Vrtne kućice, šupe, Gornji Stupnik

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Vrtna kućica, 1,25 x 1,90 x 2,20 m
  Vrtne kućice, šupe, Opatija

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Vrtna kućica, cca 3 x 5 x 2.2 m
  Vrtne kućice, šupe, Barban

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Izrada i dostava drvene kućice, cca 2.4 x 6 x 2.2m
  Vrtne kućice, šupe, Dicmo

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Vrtna kućica za alat, 3 x 3 x 2.5 m
  Vrtne kućice, šupe, Virje

  900 € do 1500 €

  Cijena, Montaža metalne vrtne kućice, 2770 x 3190 x 1920 cm
  Vrtne kućice, šupe, Medulin

  270 € do 450 €

  Cijena, Vodootporna vrtna kućica, 3x2 m2, visina standardna
  Vrtne kućice, šupe, Buje

  1800 € do 3000 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Vrtne kućice, šupe cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  202+ poduzeća za Vrtne kućice, šupe
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu