Vrtne kućice, šupe cijena

Kolika je cijena vrtne kućice? Ovisi o tome želite li standardnu vrtnu kućicu ili prilagođenu šupu, materijal za prosijavanje (drvo, cigla, metal), temelje, opremu za ostave, elektrifikaciju i, naravno, izvođača. Nabava i ugradnja drvene kućice veličine 200 x 200 cm, dakle, iznosi oko 800-2.000 EUR/komad.

Kome povjeriti izgradnju vrtne kućice/ostave? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena dvorišne kućice


Cijena za vrtnu kućicu. Dobava i postavljanje drvene vrtne šupe 200 x 200 cm

530.50 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
1114.06 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za graditelja vrtnih kućica

Druge cijene za Vrtne kućice, šupe

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Vrtne kućice, sjenice i vrtne šupe – sve što trebate znati

Čini se da su vrtne kućice trenutno u trendu, ali možete tvrditi da uopće nisu izašle iz mode. Pa zašto su vrtne kućice toliko popularne? Imati vrtnu kućicu je kao imati psa – kad ga nabavimo, ne znamo kako smo uopće uspjeli živjeti bez njega. Naše vrtne kućice postaju naše utočište, naše svetište – bijeg od svakodnevnih pritisaka. Bilo da je to mjesto za keramičarstvo, vrtlarenje, meditaciju, stvaranje, igranje, kuhanje, čitanje ili jednostavno bijeg od svega... jednostavno ne možemo poreći da je kućica puno više od samo četiri krhka drvena zida i krova na rubu vrta.

vrtna-kucica.jpg
Vrtne kućice postaju naše utočište, naše svetište – bijeg od svakodnevnih pritisaka.

 

1. Vrtne kućice – što trebamo znati?


1.1. Debljina zidova drvene vrtne kućice


Postoji nekoliko čimbenika koji utječu na veličinu kućice. Prvi je čimbenik svrha vrtne kućice, drugi veličina prostora koji imate na raspolaganju za postavljanje vrtne kućice, a treći faktor je novac. Veličina drvenog objekta utječe na potrebnu debljinu zidova, koji moraju osigurati čvrstoću, sigurnost i stabilnost objekta. Debljine zidova dostupne su u rasponu od 28 do 70 mm. Manja debljina zida do 34 mm odgovara malim sezonskim objektima, veličine do 9 m2. Vijek tanjih zidova je kraći, a pružaju manju čvrstoću zgradi. Vanjska temperatura kod tanjih zidova ima veći utjecaj na unutarnju temperaturu u objektu. Naravno, ovaj tip objekata je i jeftiniji od objekta s debljim zidovima. Prosječna debljina zida od 40 – 50 mm pogodna je za sezonske objekte veličine od 10 do 25 četvornih metara. Obično sadrže i dvostruko ostakljene prozore i vrata. Ova vrsta objekta je čvrsta i dugovječna. Vrtne kućice od 30 m2 i više zahtijevaju debele masivne zidove.

1.2. Hoćemo li vrtnu kućicu upotrebljavati samo sezonski ili tijekom cijele godine? 


Ako želite upotrebljavati svoju vrtnu kućicu tijekom cijele godine, poželjno je odlučiti se za deblje zidove, dvostruko ostakljenje i dodatnu izolaciju. Također morate opremiti kuću sustavom grijanja. Toplinska izolacija, mineralna vuna u rolama, potrebna je prije svega za izolaciju krova i poda. Za grijanje možete upotrijebiti električni radijator, ugraditi kamin ili opremiti objekt solarnim pločama. Također je važno osigurati prozračivanje ventilacijskim otvorima koji odvode vlagu. Za izolaciju zidova možete upotrijebiti oblogu od poliamida, što će također spriječiti propuh.

1.3. Stil vrtne kućice


Pri odabiru stila za vrtnu kućicu možete se voditi stilom vašeg doma ili odabrati stil koji se potpuno razlikuje od stila vašeg doma. U potonjem slučaju potrudite se da je stil kućice doista u kontrastu i da ne odudara od stila vašeg doma.

1.4. Vrtna kućica napravljena po mjeri?


Danas ćete na tržištu naći mnoge ponuditelje vrtnih kućica koji u ponudi imaju stotine modela standardnih montažnih kuća. To znači da ćete gotovo sigurno pronaći model koji odgovara vašim potrebama i željama. Međutim, neki ponuditelji dopuštaju i određene prilagodbe standardnih objekata. Ako želite, na primjer, dvostruko ostakljenje umjesto jednoga, određenu promjenu vanjskih dimenzija, promjenu stila prozora ili vrata, promjenu debljine zidova itd., sigurno će vam moći ugoditi. U slučaju da se odlučite za prilagodbe, cijena objekta bit će oko 20% viša, a vrijeme isporuke nekoliko tjedana duže. Ipak, rezultat će biti vrtna kućica jedinstvenog izgleda prilagođena vašim potrebama.

2. Vrtna kućica – trebamo li je sami graditi ili angažirati majstora?


Ako ste odlučili kupiti vrtnu montažnu kućicu u kompletu, ako imate neko prethodno iskustvo, na primjer s montažom namještaja, možete je jednostavno postaviti sami. Trebat će vam nekoliko dana ili tjedna. Za obavljanje posla trebat će vam dodatni par ruku i neki alati poput ručne pile, odvijača, gumenog čekića, čekića, libele, mjerne trake, bušilice, noža, kliješta i ljestvi. Sve potrebne komponente, detaljni planovi i prikladne upute za montažu uključeni su u komplet vrtne kućice. Ako nemate potrebno iskustvo ili nemate vremena da sami obavite posao, možete naručiti profesionalnu montažu od odabranog dobavljača montažne kuće. Montaža, uostalom, zahtijeva dobro opće znanje. Možete očekivati ​​da ćete morati umetnuti stotine čavala i vijaka, poravnati, piliti određene dijelove odgovarajuće veličine i slično.


3. Koja vrtna kućica je najbolja za vas?


Pomislili biste da je kupnja vrtne kućice vrlo jednostavna. Odaberite onu koja vam se sviđa, u veličini koja vam odgovara i već imate vrtnu kućicu. Međutim, postoji nekoliko činjenica koje treba znati prije nego što se rastanete s gotovinom.

3.1. Drvene vrtne kućice


Većina vrtnih kućica izrađena je od drva – najjeftinije su one od mekog drva, poput bora ili smreke. Međutim, ako želite da vaša vrtna kućica traje dugo i ne podlegne truljenju, vrijedi platiti malo više i odlučiti se za visokokvalitetno obrađeno drvo, poput ariša ili cedra. Prednost drvene kućice je u tome što je izrađena od prirodnog materijala i što unutarnja temperatura ostaje stabilna čak i na vrhuncu ljeta. Jedini nedostatak drva je što se smanjuje i širi zbog vlage u drvu i promjenjivih vremenskih uvjeta. Dobra vijest je da su promjene samo privremene i da se drvo na kraju vraća u prvobitno stanje. Ako želite kućicu bez propuha, odlučite se za obloge od letvica koje imaju jezičak i utor.

3.2. Metalne vrtne kućice


Metalne vrtne kućice otporne su na truljenje i lako se održavaju ili ih uopće ne treba održavati. Neke su čak i vatrootporne i otporne na hrđu. Unutrašnjost će ljeti biti vruća, a zimi hladna. Također se mogu pojaviti problemi s nakupljanjem kondenzata, što može dovesti do korozije.

3.3. Plastične vrtne kućice


Plastičnu vrtnu kućicu je obično najlakše sastaviti i neće istrunuti, zahrđati i ne treba joj obnova. Samo se morate pobrinuti da bude stabilna i da je vjetar ne odnese.

4. Postavljanje vrtne kućice


4.1. Dozvole za postavljanje vrtne kućice


Ako vaša vrtna kućica nije veća od 20 m2 i nije predviđena za život, po zakonu spada u jednostavne objekte za koje ne trebate građevinsku dozvolu. Unatoč tome, takav objekt ne može se podići ako je u suprotnosti s prostornim aktima. Pravila o smještaju objekata u prostor utvrđena su prostornim aktima koji se mogu dobiti u nadležnoj upravnoj jedinici. Tamo također možete zatražiti lokacijske podatke iz kojih će biti vidljiva pravila. Neke općine također objavljuju svoje prostorne akte i druge propise na svojim web-stranicama.

4.2. Lokacija vrtne kućice


Ako svoju kućicu upotrebljavate kao ljetnikovac, nastojite okrenuti vrata i prozore prema jugu jer će vam to pružiti najviše Sunčeve svjetlosti. Inače, najbolje je smjestiti kućicu u hlad kako se ljeti ne bi pregrijala. Također vrijedi razmisliti treba li vam struja u kućici. Ako je tako, postavite je blizu kuće kako biste izbjegli prekopavanje cijelog vrta s kanalima za kablove. Za razvod električne energije od kuće do vrta i postavljanja utičnica i prekidača trebate kvalificiranog električara.

4.3. Podloga vrtne kućice

Prije postavljanja kućice, pobrinite se da zemlja bude očišćena od korijenja drveća, panjeva i ostalih biljnih ostataka. Pazite da odabrano mjesto ima dobru drenažu i da nije sklono poplavama. Ako ste kupili malu kućicu, vjerojatno se nećete morati brinuti o postavljanju temelja – možete je postaviti izravno na terasu ili na postojeću popločenu površinu. Za veće kućice morat ćete pripremiti suhu, ravnu i čvrstu podlogu – poput betona ili opločnika.

4.4. Struja u vrtnoj kućici


Bez obzira na to planirate li pohraniti električne alate u vrtnu kućicu ili u njoj stvoriti uredski prostor, trebat će vam električna instalacija.

Evo nekoliko savjeta.

Ne rješavajte problem s električnom energijom postavljanjem produžnog kabela za struju od kuće do vaše kućice. To može biti privremeno rješenje za suhog vremena, ali dugoročno nije sigurno ni praktično rješenje.

Razmislite zašto vam treba struja u kućici. Ako se radi samo o rasvjeti i utičnici ili dvije, trebat će vam znatno manja snaga priključka nego za potpuno funkcionalnu radionicu koja treba električnu energiju za osvjetljenje, grijanje i strojeve ili alate.

Pridržavajte se propisa koji vrijede za sve kućanske električne instalacije. To uključuje polaganje električnog kabela dubokog najmanje metar od vaše kuće do vrtne kućice.

Ne biste trebali sami ugrađivati električne instalacije. Ako želite da se posao obavi profesionalno i sigurno, unajmite certificiranog električara koji će na kraju posla pribaviti potrebne potvrde.

Razmislite i o alternativnim energetskim sustavima, poput solarnih ploča ili generatora vjetra, koji će napajati vašu vrtnu kuću.

4.5. Zaštitite svoju vrtnu kućicu, sjenicu ili šupu


Istraživanja pokazuju da čak 20 % svih vrtnih kućica nije zaključano – što ih čini lakim metama za lopove. Srećom, uz nekoliko sljedećih koraka možete se zaštititi od lopova.

Ugradite debela i izdržljiva vrata šupe, otporna na udarce i fizički pritisak.

Upotrijebite dobru, snažnu bravu ili kvaku protiv krađe na kojoj su vijci prekriveni i ne mogu se odvrtati odvijačem.

Također osigurajte da se šarke ne mogu lako odviti, prekrivanjem sigurnosnim čepovima.

Ako vaša kućica ima prozore, noću ih pokrijte roletama.

Ako dragocjenosti pohranjujete u svojoj kućici, razmislite o postavljanju prozora od lijepljenog stakla radi dodatne sigurnosti.

Pričvrstite predmete kao što su bicikli, ljestve i kosilice na čvrsto sidrište ili ih povežite lancem i bravom.

Označite predmete poput alata i kosilica svojim imenom i poštanskim brojem kako biste odvratili lopove.

4.6. Održavanje drvene vrtne kućice


Male pukotine i čvorovi česti su u drvenim objektima. Djelomično skupljanje ili širenje komponenata također se u potpunosti očekuje, ali oni se stabiliziraju u roku jedne godine nakon montaže. Tada će možda biti potrebno napraviti određene prilagodbe, poput podešavanja prozora i vrata kako bi se osigurao ispravan rad.

Vlaga jako utječe na drvo i može ga oštetiti. Da biste zaštitili svoju drvenu vrtnu kućicu od plijesni i truljenja, trebate osigurati neke uvjete:

1. Važno je postaviti vrtnu kućicu na prikladnu podlogu, što znači da treba temeljne daske podići od tla za nekoliko centimetara. To se postiže polaganjem bitumenskih traka između temeljnih dasaka i podloge. To će osigurati da drvo ne dodiruje travu i zemlju i da se dobro provjetrava i tako ne plijesni i ne truli.

2. U zidne daske na podu i ispod stropa treba izbušiti nekoliko rupa i u njih ugraditi plastičnu ili metalnu rešetku. To će osigurati pravilno provjetravanje vrtne kućice, što će spriječiti nakupljanje vlage.

3. Važno je pravilno pokriti ​​krov vrtne kućice krovnom ljepenkom, a još je bolje ako na ljepenku dodate sloj crijepova ili dodatni sloj krovne ljepenke za dobru zaštitu krova.

4. Drvenu vrtnu kućicu treba odmah nakon montaže prebojiti s nekoliko slojeva boje ili zaštitnim premazom za drvo. Ako odaberete visokokvalitetni zaštitni premaz, trebat će ga obnoviti tek za 5 – 6 godina.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Vodootporna vrtna kućica

Trebam vrtnu kućicu dimenzija cca 3 x 2 m2 u dvorištu obiteljske kuće za pohranu alata ali i el. alata što znači da treba biti vodootporna. Preferiram drvo. Krov s jednom padom 13572 € do 22620 €

........

Vrtne kućice

Potrebna izrada vrtne kućice- šupe za drva i alat. 20358 € do 33930 €

........

Vrtna kućica

Potrebna nam je vrtna kućica za 2 kosilice i alat. Trebamo i izradu temelja za istu. 13572 € do 22620 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Drvene kućica, cca 3.5 x 4.2 x 2,4m s kosim krovom
Vrtne kućice, šupe, Pavučnjak

2700 € do 4500 €

Cijena, Vrtno spremište za trakrorsku kosilicu, 3m×5m
Vrtne kućice, šupe, Sesvete

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada spremišta za alat, 3 x 3 x 2.2 m
Vrtne kućice, šupe, Raša

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada drvene vrtne kućice, cca 3 x 4m
Vrtne kućice, šupe, Sisak

9000 € do 15000 €

Cijena, Izrada šupe za alat, cca 6 m2
Vrtne kućice, šupe, Vuger Selo

90 € do 150 €

Cijena, Gradnja pomoćnog objekta, cca 6 m2
Vrtne kućice, šupe, Pula

1800 € do 3000 €

Cijena, Obnova vrtne drvene kućice, 4 x 4 x 2.5 m
Vrtne kućice, šupe, Pojatno

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada vrtne zidane ostave, 2,5 ; 3,5 ; 2,4 m
Vrtne kućice, šupe, Kaštel Novi

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada vrtne kućice sa terasom, 6 x 3 m
Vrtne kućice, šupe, Brezovica

4500 € do 7500 €

Cijena, Izrada vrtne kućice, Širina 4 m, dubina 2,20 m
Vrtne kućice, šupe, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada vrtnog spremišta, 110 x 250 x 170 cm
Vrtne kućice, šupe, Dubrava

900 € do 1500 €

Cijena, Vrtna kućica i ostava za alat, cca 3 x 4 x 2m
Vrtne kućice, šupe, Donji Miholjac

630 € do 1050 €

Cijena, Metalna vrtna kućica s jednim vratima, cca 400 x 500 x 210cm
Vrtne kućice, šupe, Brdovec

1350 € do 2250 €

Cijena, Metalna vrtna kućica, cca 3 x 3m
Vrtne kućice, šupe, Poreč

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada drvene vrtne kućice, Širina 1,80 visina 200,duzina 400
Vrtne kućice, šupe, Zagreb

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada metalnog spremišta za alata, cca 3 x 3 x 2.2 m
Vrtne kućice, šupe, Podglavica

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada vrtne kućice kao ostave za alat , cca 3 x 3 m
Vrtne kućice, šupe, Lobor

1350 € do 2250 €

Cijena, Obnova vrtne kućice, 3 x 3 x 2.5 m
Vrtne kućice, šupe, Ladvenjak

900 € do 1500 €

Cijena, Vrtna kućica, 3 x 2 m
Vrtne kućice, šupe, Benkovac

3600 € do 6000 €

Cijena, Obnova dijela drvene šupe, 2 x 2 x 2 m
Vrtne kućice, šupe, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Izrada vrtne kućice na postojeće temelje, 3,17 širina 4,46 dužina
Vrtne kućice, šupe, Lijevo Sredičko

1800 € do 3000 €

Cijena, Drvenu vrtna kućica, 4x4x2,5m
Vrtne kućice, šupe, Velika Gorica

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada vrtne kućice za bicikle, 2,5 x 3 x 2,5 m
Vrtne kućice, šupe, Mihatovići

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada i montaža drvene vrtne kućice, 3,5 x 2,5 m
Vrtne kućice, šupe, Zagreb

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada drvene vrtne kučice, 5,4 x 4,4 m visina cca 2,5 m
Vrtne kućice, šupe, Zaprešić

2250 € do 3750 €

Cijena, Vrtna kućica sa nadstresnicom , 2.50 x 2.00 m kucica sa nadresnicom 2.50 x 3.00 m
Vrtne kućice, šupe, Karanac

1350 € do 2250 €

Cijena, Vrtna kuća, 2,5 x 4 x 2,20 m
Vrtne kućice, šupe, Karlovac

1800 € do 3000 €

Cijena, Vrtna kućica za alat, 160 x 220 cm
Vrtne kućice, šupe, Duga Resa

1800 € do 3000 €

Cijena, Vrtna kućica, 2 x 2 m2
Vrtne kućice, šupe, Vodice

1800 € do 3000 €

Cijena, Vrtna kućica, 3 m širina x 2 m dužina, 2 prozora i vrata
Vrtne kućice, šupe, Zagreb

2700 € do 4500 €

Cijena, Izgradnja vrtne kucice za alat, 1,8 x 5 x 2,2 m
Vrtne kućice, šupe, Osor

2700 € do 4500 €

Cijena, Vrtna kućica, cca 2 x 2 m
Vrtne kućice, šupe, Podhum

900 € do 1500 €

Cijena, Drvena vrtna kućica, cca 3 x 4 x 3 m
Vrtne kućice, šupe, Zagreb

1800 € do 3000 €

Cijena, Vrtna kućica, cca 2 × 3 × 2,2 m
Vrtne kućice, šupe, Rijeka

1800 € do 3000 €

Cijena, Drvena kućica, 6 x 3 m, standardna visina
Vrtne kućice, šupe, Povljana

2700 € do 4500 €

Cijena, Izrada metalne vrtne kućice, cca 3 x 4 x 2 m
Vrtne kućice, šupe, Lišane Ostrovičke

2250 € do 3750 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Vrtne kućice, šupe cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

171+ poduzeća za Vrtne kućice, šupe
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Vrtne kućice, šupe?