Za područje

  Sistemske ploče za podno grijanje

  Članak je pregledalo čak 13700+ korisnika
  Sve više korisnika odlučuje se za podno grijanje. Moramo biti veoma oprezni pri njegovoj ugradnji jer je podna površina u tom slučaju drugačije sastavljena. Uz navedeno, zbog lakše montaže cijevi podnog grijanja, obično koristimo sistemske ploče.
  13700
  Sistemske ploče, www.njuskalo.hr
  Imamo 1107 izvođača za područje Podno grijanje:

  Prilikom postavljanja cijevi za podno grijanje često koristimo sistemske izolacijske ploče s čepovima koji se mogu izrađivati ​​od ekspandiranog polistirena, presvučenog polietilenskom folijom. Također, možemo odabrati ploče izrađene od tvrde polistirenske folije.

  Namjena i dimenzije čepova

  Ploče u oba slučaja na gornjoj strani imaju raster osmerokutnih, okruglih ili zvjezdastih čepova koji omogućavaju brzu ugradnju grijaćih cijevi. Promjer čepova proteže se od 14 do 20 mm s visinom od 21 do 2 mm, dok je razmak između čepova 50 do 75 mm.

  Različite vrste i debljine ploča

  Uobičajena debljina ploča od ekspandiranog polistirena kreće se između 30 i 33 mm, a primjerene su za izvedbu podnoga grijanja, kako u stambenim, tako i u poslovnim prostorima. Rabe se kod normalnih tlačnih opterećenja i udarnog zvuka. Ako je ukupna debljina slojeva ograničena, primjerice kao kod adaptacija, možemo upotrijebiti i tanje ploče od ekspandiranog polistirena, tada njihova debljina iznosi samo 15 mm.

  Postoje također posebne ploče od ekspandiranog polistirena, koje su namijenjene za suhomontažnu ugradnju podnoga grijanja. U tom je slučaju ukupna debljina ploča 30 mm. Podno grijanje možemo postaviti i u prostorima s već postojećom toplinskom izolacijom. Budući da u takvim okolnostima nije definirana granica debljine ukupnih slojeva, odabiru se ploče od tvrde poliesterske folije čija debljina ne prelazi 0,9 mm. Isto tako, ploče se razlikuju po tlačnoj tvrdoći. Što je tlačno opterećenje veće, veća mora biti i tlačna tvrdoća, od 100 do 200 kPa. Prve se upotrebljavaju kod normalnih, druge kod velikih opterećenja.

  Ugradnja ploča

  Toplinsko-izolacijske ploče ugrađuju se na razne načine, ovisno o vrsti namjene. Ugrađuju se lijepljenjem, mehaničkom ugradnjom ili jednostavno – polaganjem. Naravno, potrebno je uvijek slijediti upute za ugradnju.


  Informacije o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena. Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.

  Ploče od ekspandiranog polistirena, www.mojmojstor.net
  Ploče od ekspandiranog polistirena, www.mojmojstor.net


  Ploče od tvrde polistirenske folije, www.mojmojster.net
  Ploče od tvrde polistirenske folije, www.mojmojster.net


  13700
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 1107 izvođača za područje Podno grijanje:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija