Za područje

  Garažna rolo vrata - cijena industrijskih rolo vrata

  Članak je pregledalo čak 2226+ korisnika
  Garažna rolo vrata razlikuju se od ostalih garažnih vrata jer se sklapaju u posebnu kutiju, koja se nalazi na vrhu otvora ili na vanjskoj strani vrata. Rolo vrata se obično izrađuju od aluminija, kako bi bila otpornija na habanje i koroziju. Obično se upotrebljavaju tamo gdje ima vrlo malo prostora za vrata. Danas, zahvaljujući daljinskom upravljanju rolo vratima možemo upravljati i na daljinu.
  Stručni članak 2226
  rolo garazna vrata
  Imamo 300 izvođača za područje Garažna vrata:

  1. Garažna rolo vrata

  1.1. Zašto izabrati rolo vrata

  Najveća prednost montažnih rolo vrata je, naravno, način sklapanja, odnosno otvaranja i zatvaranja. Budući da se vrata u potpunosti sklapaju u kutiju montiranu u strop, idealna su za garaže i prilaze s malim dvorišnim prostorom. S takvim garažnim vratima moguće je dobro iskoristiti mala dvorišta jer se vrata ne otvaraju prema prostoru.

  1.2. Kako montirati garažna rolo vrata

  Garažna rolo vrata mogu se ugraditi u gotovo svaku garažu, zbog njihove velike prednosti – garažna rolo vrata se mogu ugraditi na različite načine. Rolo vrata se mogu ugraditi i izvan i unutar kuće, a kutija u kojoj su sklopljena može biti vidljiva, ali i nevidljiva. Nevidljivu montažu treba unaprijed planirati jer joj moramo prilagoditi određene građevinske detalje. Ako zbog postojećih detalja kuće takva ugradnja nije moguća, možemo birati između različitih kutija, kako bi bile neupadljive i kako bi nam što manje smetale.

  1.3. Tehničke specifikacije 

  Obično se u obiteljskim kućama upotrebljavaju garažna vrata do 10 m2 i visine do 250 cm. Sva garažna vrata uvijek se izrađuju po mjeri kako bi se idealno prilagodila dimenzijama garaže. Vrata se najčešće izrađuju od aluminija jer je aluminij najotporniji materijal koji sprječava provale (ne može se lako rezati itd.). Pojedinačne lamele vrata su stoga od aluminija i punjene pur pjenom. Između njih se mogu ugraditi prozirne lamele, koje donose svjetlo u garažu. Rolo garažna vrata obično su bijele, sive, crne ili smeđe boje, ali dostupna su i u drugim bojama – mogu se obojiti u bilo koju od RAL nijansi. Rolo vrata se pričvršćuju na posebne aluminijske vodilice i opremljena su gumom, dok je osovina izrađena od lima.

  Sva rolo vrata imaju sigurnosni sustav, koji vrata zaustavlja ako se pri njihovom spuštanju na podu nalazi bilo kakva prepreka. Stoga vrata nisu opasna za djecu i životinje.

  1.4. Rolo vrata i zaštita od provale

  Osim aluminija, koji je vrlo čvrst materijal i koji nije lako prerezati, presjeći ili na neki drugi način oštetiti, rolo garažna vrata imaju i protuprovalne vodilice. One sprječavaju ono što povremeno možemo vidjeti u starijim filmovima – nepoželjna osoba jednostavno podigne garažna vrata i na taj način se ušulja u kuću. Suvremena rolo vrata imaju takve dvodijelne vodilice, koje osiguravaju jasne linije bez vidljivih i dostupnih vijaka i posebno aretiranje, zbog čega je uklanjanje lamela i vodilica nemoguće.

  rolo-vrata.jpg
  Danas su najpopularnija automatska rolo vrata.

  2. Automatska rolo vrata

  Na rolo vrata je obično pričvršćen elektromotor, koji omogućuje automatsko podizanje vrata. Garažna vrata dodatno su opremljena ugrađenim ručnim podizanjem, koje nam dobro dođe u slučaju nestanka struje. Automatskim garažnim rolo vratima možemo upravljati i daljinskim upravljačem ili unutarnjim prekidačem, a mogu se naručiti i dodatne opcije otvaranja, poput prekidača na ključ, otvaranja kodnim prekidačem ili fotoćelijama.

  3. Koliko koštaju garažna rolo vrata? 

  Iako često čujemo suprotno, rolo garažna vrata ne predstavljaju velik trošak, osobito kad pomislimo na to koliko nam posla uštede svaki dan kada dođemo kući. Cijena navojnih garažnih rolo vrata iznosi oko 4500-5500 EUR.

  Stručni članak 2226
  Autor: eMajstor.hr

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Tražite dobre izvođače za područje Garažna vrata?

  Imamo 300 izvođača za područje Garažna vrata:

  Besplatna usluga
  Tražimo lokalno
  Bez provizija
  Imamo 300 izvođača za područje Garažna vrata
  9.7
  0

  VILA MONT d.o.o.


  10
  1

  GARMONT, vl. Arsen Brnja


  10
  0

  PVC I ALU STOLARIJA AMILEO, vl. Bogoljub Mihaljović-Kolčić


  9.7
  0

  APERTURA d.o.o.