Garažna vrata cijena

Na cijenu garažnih vrata utječe niz čimbenika: dimenzije, proizvođač, materijal, način otvaranja (mehanički, automatski), odabir boje, debljina garažnih vrata ili. letvice i vrsta garažnih vrata (dizalo, krila, klizno, sekcijsko). Cijena za nabavu i ugradnju automatskih sekcijskih garažnih vrata za jedan automobil, s motornim pogonom širine od 240 do 400 cm, je između 700-950 EUR. Vrijeme isporuke obično traje 1 do 2 mjeseca.

Kome povjeriti izradu/postavljanje vrata? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Garažna vrata, cijena za automatska sekcijska garažna vrata po mjeri


Cijena garažnih vrata. Cijena za dobavu i montažu automatskih sekcijskih garažnih vrata za jedan automobil.

596.82 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
3342.18 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za ponuđača, montažera ulaznih vratiju

Druge cijene za Garažna vrata

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Garažna vrata dimenzije 3x2,5 m

Cijena za garažna vrata dimenzije 3x2,5 m sa motorom i daljinskim za upravljanje. Cijena uključuje dobavu i ugradnju.€/kom

kom
upit

Rolo garažna vrata cijena

Cijena za rolo garažna vrata dimenzija 3050×2500 mm. Cijena za rolo vrata sa motorom i dva daljinska.€/kom

kom
upit

Industrijska vrata

Cijena industrijskih garažnih vrata. Cijena industrijskih garažnih vrata sa sustavom brzog otvaranja. Cijena pogona i ugradnje garažnih vrata, do dimenzija 220 x 240 cm.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Sekcijska garažna vrata


Cijena garažnih vrata ovisi o veličini, materijalu (aluminij, čelik, PVC, drvo) i naravno dobavljaču...

Provjerite i: Sekcijska garažna vrata cijena

Rolo garažna vrata


Cijena garažnih vrata ovisi o veličini, materijalu i, naravno, davatelju. Cijena kliznih garažnih vr...

Provjerite i: Rolo garažna vrata cijena

Podizna garažna vrata


Cijena garažnih vrata ovisi o veličini, materijalu (aluminij, čelik, PVC, drvo) i naravno dobavljaču...

Provjerite i: Podizna garažna vrata cijena

Dvokrilna garažna vrata


Cijena garažnih vrata ovisi o veličini, materijalu (aluminij, čelik, PVC, drvo), otvaranju s jednim ...

Provjerite i: Dvokrilna garažna vrata cijena

Industrijska garažna vrata


Cijena industrijskih garažnih vrata ovisi o dimenziji vrata, dobavljaču i načinu otvaranja, koja mog...

Provjerite i: Industrijska garažna vrata cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

GARAŽNA VRATA, sve što morate znati

1. Što moramo znati prije kupnje garažnih vrata?

1.1. Sigurnost kod garažnih vrata

S obzirom na to da garažna vrata mogu predstavljati i pristup u unutrašnjost naše kuće, moramo se pobrinuti za njihovu sigurnost. Moderna garažna vrata pružaju sigurnost zbog trajnih i izdržljivih materijala od kojih su izrađena, a između ostalog i zbog sigurnog načina zaključavanja. Najveću sigurnost od provalnika pružaju čelična vrata s dvostrukom stijenkom te robusnim šarkama i daljinskim upravljačem s rolling kodom koji je zaštićen od manipulacije. Obratite pozornost na to da su vrata atestirana protiv provale.

1.2. Toplinska izolacija, brtvljenje i energetska učinkovitost

Garažna vrata utječu na gubitak energije objekta. Na toplinsku izolaciju garažnih vrata utječe sustav otvaranja, materijali od kojih su vrata napravljena, debljina vrata, kao i kvalitetna montaža vrata. Ako želite uštedjeti na grijanju, ugradite garažna vrata s dvostrukom stijenkom i dovoljno debelim slojem izolacije. Važno je i dobro brtvljenje vrata. Poželjne su čvrste brtve na preklopu, na podu, sa strana i između sekcija jer sprječavaju gubitak topline i štite od vremenskih utjecaja. 

1.3. Podizna garažna vrata

Praktično je podizno otvaranje vrata prema gore i ispod stropa garaže. Tako ostaje mnogo prostora u garaži i ispred nje. Zbog toga možete parkirati odmah ispred garažnih vrata.

1.4. Sprječavanje ozljeda

Garažna vrata trebaju biti opremljena senzorom koji će vrata zaustaviti bez dodirivanja ako se tijekom otvaranja ili zatvaranja pojavi zapreka ispod njih, poput djeteta ili kućnog ljubimca. Vrata bi trebala biti izrađena tako da spriječe mogućnost uklještenja prstiju iznutra, izvana i sa strana. Potencijalne nesreće i ozljede prilikom upotrebe vrata sprječavaju i zatvorene opruge, kojima se zaštitom produžava životni vijek jer su izolirane od nečistoća i drugih utjecaja iz okoliša.

2. Odabir dobavljača i izvođača za garažna vrata

2.1. Savjetovanje pri kupnji garažnih vrata i ugradnja

Dobar dobavljač će vam se posvetiti, temeljito vas savjetovati, te s vama dogovoriti i najsitnije detalje. Vrata će nabaviti u dogovorenom roku i ponuditi vam opciju ugradnje. To se mora izvesti u jednom danu kako biste zatvorili otvor vrata. Dobar dobavljač ima voljne, iskusne i stručno osposobljene timove za montažu koji će vam ugraditi vrata i po potrebi izvesti dodatne radove.

2.2. Jamstvo

Prvi znak koji ukazuje na kvalitetu proizvoda je jamstveni rok. Dobavljači kvalitetnih garažnih vrata daju jamstvo na sustav vrata od 10 godina i više i minimalno petogodišnje jamstvo na pogone i elektroniku. Za vrijeme jamstva garažna vrata moraju biti bez vizualnih ili funkcionalnih nedostataka. Tako dug životni vijek omogućuju kvalitetni materijali i izrada. U slučaju oštećenja mora biti osigurana kompletna paleta zamjenskih dijelova. 

2.3. Servis i održavanje

Za garažna vrata s pogonom preporučuje se godišnji servisni pregled ovlaštenog i stručno osposobljenog servisera. Isto tako, važno je da je klijentu uvijek dostupan servisni tim koji se brine o brzom i kvalitetnom otklanjanju eventualnih kvarova.  

3. Različite izvedbe garažnih vrata

3.1. Prema načinu otvaranja

Automatska garažna vrata
Automatska garažna vrata su sva garažna vrata koja rade s pogonom na daljinsko upravljanje. Takva vrata nas čuvaju od stalnog izlaženja iz automobila, čak i po kiši, kada želimo parkirati auto u garažu. Štedi nas i traženja ključeva jer u automobilu uvijek imamo daljinski upravljač.

dvizna-garazna-vrata.jpg
Sekcijska garažna vrata su najpopularnija.

Sekcijska podizna garažna vrata, sekcijska bočna klizna garažna vrata
Sekcijska vrata najčešći su izbor kupaca garažnih vrata. To su zapravo podizna, odnosno klizna podizna vrata, sastavljena od više segmenata. Podizna vrata tijekom dizanja lome se na lamele, a ispod stropa opet sastavljaju u cjelinu. Klizna bočna vrata tijekom otvaranja se u dijelovima razmiču na obje strane. Prednost takvih vrata je što za otvaranje trebaju vrlo malo prostora i omogućuju maksimalno svijetlu mjeru prolaza. Mogu biti toplinski izolirana ili neizolirana. Mogu imati i integrirani prozor ili vrata za prolaz pješaka. Sekcijska garažna vrata obično rade na pogon.

Klasična podizna garažna vrata
Ova vrata se, za razliku od sekcijskih, podižu pod strop u jednom komadu, s pogonom ili bez pogona. Zbog toga je i smanjena svijetla prolazna mjera. Nedostatak podiznih vrata je slabije brtvljenje, a osim toga, obično nisu izolirana. Najčešće se upotrebljavaju za garaže u nizu, samostojeće garaže i prostore koji ne zahtijevaju posebno brtvljenje.

Rolo garažna vrata
Karakteristika rolo odnosno navojnih garažnih vrata je njihov sastav od tankih lamela(obično od aluminija) koje se tijekom otvaranja slažu u rolo kutiju. Lamele su najčešće izolirane. Prednost rolo garažnih vrata je oslobađanje cjelokupnog prostora garaže. Mogu biti automatska ili ručna. Odlikuju ih i jednostavna ugradnja, lijep izgled i tihi rad. 

Dvokrilna garažna vrata
Zbog mnoštva boljih rješenja, dvokrilna garažna vrata rjeđe se upotrebljavaju. Obično ih upotrebljavamo u specifičnim, starijim objektima s nižim stropom ili na garažama koje su uže po današnjim standardima. Dvokrilna garažna vrata također mogu biti automatska i toplinski izolirana. 

Industrijska garažna vrata
To su veća garažna vrata koja se upotrebljavaju u garažama u kojima se radi s većim vozilima (kamioni), recimo u tvornicama, na gospodarstvima, u skladištima, vatrogasnim domovima itd. Imaju kompaktniju konstrukciju i snažniji motor od uobičajenih vrata. Industrijska vrata često imaju integriran prolaz za pješake, a dostupna su u različitim bojama i dimenzijama.

3.2. Garažna vrata s obzirom na materijal

Estetika, kao i korisnost, ovise o materijalu od kojeg su ulazna vrata izrađena. Mogućnost izbora različitih materijala i boja omogućuje nam prilagodbu izgleda vrata svakoj zgradi, a svaki materijal ima svoje prednosti i nedostatke.

Drvena garažna vrata
Drvena garažna vrata su, unatoč zahtjevnijem održavanju, zbog svog lijepog izgleda još uvijek najpopularniji izbor. Izgled garažnih vrata je vrlo važan jer znatno utječe na izgled cijele kuće. Izbor boja i vrsta drva je širok. Drvena garažna vrata su kvalitetna i čvrsta ako ih pravilno održavate. To znači da ih trebate barem jedanput godišnje prebojiti, lakirati, odnosno nauljiti kako biste spriječili trošenje zbog vremenskih utjecaja.

Garažna vrata od umjetne mase
Garažna vrata od umjetnih masa (PVC, ABS) najpopularnija su rješenja, najprije zbog niske cijene, a zatim i zbog dugotrajnosti i jednostavnosti ugradnje te održavanja. Izgledom su također privlačna, jer se mogu izraditi kao imitacija čeličnih ili drvenih vrata. Skuplja verzija garažnih vrata od umjetnih masa su vrata od staklenih vlakana (fibreglass), koja su višenamjenska jer su otporna na hrđu, izdržljiva i gotovo ne zahtijevaju održavanje.

Aluminijska garažna vrata
Od sva tri najčešća materijala, aluminij je najcjenjeniji, najotporniji i najtrajniji. Garažna vrata od aluminija odličan su izbor za primorske krajeve, budući da je aluminij otporan na koroziju od soli u zraku. Također ih odlikuje činjenica da ne zahtijevaju posebno održavanje. Garažna vrata od aluminija spadaju u viši cjenovni razred, a zadržavaju lijepi izgled čak i nakon desetljeća izloženosti i upotrebe. 

4. Garažna vrata

Akcija/Stilovi/Trendovi 2019./2020.

4.1. Staklena garažna vrata

Danas, kada su garaže još bolje toplinski izolirane zbog kvalitetnijih vrata, vaša garaža više nije samo mjesto za vaš automobil - može poslužiti i kao praonica, radionica, prostorija za vježbanje ili kućni ured. Što više vremena provodite u svojoj garaži, važnije je pronaći način na koji ćete pustiti što više svjetla. Stoga su najnoviji trend garažna vrata s prozorima koji uljepšavaju unutrašnjost vaše garaže, a istodobno daju stil vanjskom izgledu. Ako želite garažu preplaviti svjetlošću, razmislite o modernim staklenim garažnim vratima. Ova elegantna staklena vrata ojačana su snažnim aluminijskim okvirom i omogućavaju vam da doživite svoju garažu u potpuno novom svjetlu.

4.2. Odvažne boje

Prošli su dani standardnih bijelih garažnih vrata - danas su kod dizajniranja vanjskog izgleda vašeg doma u trendu odvažne, tamne boje!  Izaberite boju koja se dobro uklapa u vanjski izgled vašeg doma, ali dovoljno tamnu kako bi se garažna vrata istaknula. Razmislite i o crnim garažnim vratima, koja su trenutno jedan od vodećih trendova u dizajnu! 

4.3. Najnovije tehnologije

Samo je pitanje vremena kada ćemo svi upravljati garažnim vratima preko wifija i pametnih aplikacija sa svojeg telefona. Pametna garažna vrata možemo otvarati daljinski, a dok smo na poslu ili na odmoru, možemo pratiti njihov status. Pametna tehnologija omogućuje i regulaciju privremenog pristupa osobama poput dadilja, šetača pasa ili čistačicama, tako da ne moramo biti kod kuće kako bismo ih pustili unutra.

4.4. Suvremeni materijali za garažna vrata

U prošlosti su garažna vrata uglavnom bila izrađena od čelika, drva ili aluminija, a danas su najpopularnija garažna vrata napravljena od sintetičkih materijala. Materijali poput PVC-a i fiberglassa (staklena vlakna) postaju sve privlačniji vlasnicima domova jer su lagani, povoljni i jednostavno ih je održavati, izdržljivi su, dobri izolatori i dostupni u širokom rasponu stilova.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Izrada i montaža PVC garžnih vrata

Potrebna izrada i montaža PVC garažnih vrata dimenzije cca 263 cm X 193 cm. 6786 € do 11310 €

........

Izrada i montaža sekcijskih garažnih vrata

Garažna vrata s motorom i daljenskim, otvor širina 240 cm, visina 210 cm, sive boje. 6786 € do 11310 €

........

Selekcijska garažna vrata sa motorom

Potrebna izrada i montaža selekcijskih garažnih vrata cca 300 x 218cm sa elektro-motorom i daljinskim upravljačem.
Hvala 13572 € do 22620 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Sekcijska garažna vrata, 2 kd
Garažna vrata, Sisak

3600 € do 6000 €

Cijena, Izrada i ugradnja sekcijskih garažnih vrata, cca 300 x 270 cm
Garažna vrata, Živogošće

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža podiznih garažnih vrata, 230 x 213 cm
Garažna vrata, Štefanje

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata, 2 komada
Garažna vrata, Koprivnički Bregi

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada rolo garažnih vrata, Dužina 262cm, visina 192 cm.
Garažna vrata, Gornja Gračenica

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata, 2600 x 2400 mm
Garažna vrata, Slatina

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC garažnih vrata, 299 x 204 cm
Garažna vrata, Tovarnik

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC sekcijskih garžnih vrata, Š310/V231 cm
Garažna vrata, Susedgrad

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža sekcijskih garažnih vrata, 2.6 x 2.3 m
Garažna vrata, Rijeka

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža dvokrilnih garažnih vrata , 233 x 189 cm
Garažna vrata, Zagreb

1350 € do 2250 €

Cijena, Dobava i ugradnja sekcijskih garažnih vrata, 250 x 250 cm
Garažna vrata, Milna

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata, 2x cca 2.9 x 2.5 m i 2x cca 2.6 x 2.5 m
Garažna vrata, Medulin

900 € do 1500 €

Cijena, Rolo garažna vrata na pogon, 3 kom - 27m2
Garažna vrata, Kamensko

3150 € do 5250 €

Cijena, Garažna sekcijska vrata na pogon, 3000 x 2500 mm
Garažna vrata, Sesvete

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata, 3.1 x 2 m
Garažna vrata, Rijeka

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža sekcijskih garažnih vrata, 280 x 190 cm
Garažna vrata, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža sekcijskih garažnih vrata, Širina 2970 mm Visina 2410 mm
Garažna vrata, Našice

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC rolo garažnih vrata, 300 x 250 cm
Garažna vrata, Split

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC garažnih vrata i prozora, cca 220 x 190 cm garažna vrata cca 180 x 90 cm prozor
Garažna vrata, Dubrava

1350 € do 2250 €

Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata, 2,80 x 5 m
Garažna vrata, Kutina

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada dvokrilnih garažnih vrata za spremište, cca 6 m2
Garažna vrata, Varaždin

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC rolo garažnih vrata i vrata u vratim, 5.73 širina i visina 2.2m
Garažna vrata, Sljeme

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata, cca 2,55 x 2,10 m
Garažna vrata, Šibenik

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža garažnih vrata, standard
Garažna vrata, Pula

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC rolo garažnih vrata, dužina 240 -visina 202
Garažna vrata, Rijeka

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata, cca 3 x 2,50 m
Garažna vrata, Tisno

900 € do 1500 €

Cijena, Sekcijska garažna vrata, Širina 280cm, visina 230 cm
Garažna vrata, Dubrovnik

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža dvokrilnih garažnih vrata, 254 x 320 cm
Garažna vrata, Kutina

1800 € do 3000 €

Cijena, Doaba i ugradnja pvc rolo garažnih vrata, Širina 240 x Visina 200 cm
Garažna vrata, Buići

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada i montaža PVC rolo garažnih vrata, dužina 2375 mm, širina 2000 mm
Garažna vrata, Sesvete

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža sekcijskih garažnih vrata, 4470 x 2130 mm
Garažna vrata, Turčin

1800 € do 3000 €

Cijena, Izrada i montaža ALU rolo garažnih vrata, 2450 x 2030 mm
Garažna vrata, Rude

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i montaža PVC sekcijskih garažnih vrata, 3 m (širina) x 2,5 (visina)
Garažna vrata, Sarvaš

900 € do 1500 €

Cijena, Izrada i motnaža sekcijskih garažnih vrata, 6 x 3 m
Garažna vrata, Gornje Stative

1800 € do 3000 €

Cijena, Rolo garažna vrata, 260 × 200 cm
Garažna vrata, Split

1080 € do 1800 €

Cijena, Izrada i montaža rolo garažnih vrata, cca 5 x 3 m
Garažna vrata, Split

900 € do 1500 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Garažna vrata cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

287+ poduzeća za Garažna vrata
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Garažna vrata?