Za područje
  Što je novo?
  Suhi estrih razlikuje se od uobičajenoga estriha po suhom postupku, kao što samo ime kaže. Na podkonstrukciju se postave posebne gipsane ili drvene ploče, koje čine estrih. Sustav suhog estriha prikladan je i za novogradnju, i za obnovu.
  Stručni članak 38318
  omiljen
  podna-obloga-kupaonica.png
  Imamo 397 izvođača za područje Suhi estrih, suha glazura:

  Prednosti i slabosti suhog estriha

  Suhi estrih ima nekoliko prednosti pred običnim estrihom. Kao prvo, suhi estrih je u funkciji odmah nakon montaže jer sušenje nije potrebno. Također štedite vrijeme jer montaža estriha ne traje predugo. Uz to, suhi estrih daje dobru toplinsku i zvučnu zaštitu. Suhi estrih je preporučljiv i za podno grijanje. Također, težina suhog estriha je dosta veća od težine običnog estriha, pa predstavlja manje opterećenje za objekt.

  Problem suhog estriha je u tome da nije sasvim vodootporan, ako nije dodatno obrađen, stoga je njegova uporaba problematična pri površinama koje su opterećene vodom, primjerice u kupaonicama, kuhinjama i slično. U tim slučajevima potrebno je površine estriha dodatno zatvoriti izolacijskim sredstvom, a na područjima dodira izolacijskom trakom. Također, problem nastane ako direktno na suhi estrih položimo elastične obloge, kao npr. linoleum ili PVC. U tom slučaju moramo estrih prethodno namazati posebnom masom. Slično tome, kada na suhi estrih polažemo pločice, moramo pri polaganju upotrijebiti izolacijsko sredstvo i ljepilo.

  Sastav estriha i donjeg sloja

  Estrih je sastavljen iz posebnih tvornički slijepljenih gipsanih kartonskih ploča koje su kaširane izolacijskim slojem, najčešće od stiropora. Kao ploče estriha mogu se upotrijebiti i druge ploče, kao npr. iverica. Ploče moraju biti položene u više slojeva.

  Estrih se polaže na nasip različitih vrsta. Jedna od mogućnosti je uporaba Bituperla, odnosno oplemenjenog vulkanskoga kamena koji ima dobru zvučnu i toplinsku izolaciju. Također, možemo upotrijebiti Siliperl, napravljen od neekspandiranoga perlita, grube je granulacije i omogućuje dobru zvučnu izolaciju. Kao nasip možemo upotrijebiti i nivoperl, perlit dobre zvučne i toplinske izolacije, koji je impregniran prirodnim voskom. Umjesto nasipa kao podlogu možemo upotrijebiti i izolaciju. Nasip odnosno izolacija polaže se direktno na konstrukciju, obično na betonsku ploču.

  Kada ga koristimo?

  Suhi estrih je prikladan za višestambene objekte, individualne kuće i objekte posebnih zahtjeva. Koristimo ga prije svega onda kada moramo brzo postaviti veće površine estriha. Posebno je prikladan za izvedbu sanacije međuetažnih konstrukcija. Koristi se i u vezi s drvenim podnim konstrukcijama.

  Cijena suhog estriha (s gipsanim pločama) kreće se između 100-140 KN/m2. Suhi estrih je više nego 2x skuplji od običnog estriha.  Stručni članak 38318
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 397 izvođača za područje Suhi estrih, suha glazura:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 397 izvođača za područje Suhi estrih, suha glazura:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 397 izvođača za područje Suhi estrih, suha glazura
  9.5
  0

  LUBA, vl. Luka Lubin

  Sljeme
  9.3
  0

  PASTVA, vl. Mato Pastva

  Budrovci
  8.9
  0

  STEPHAN MONT d.o.o.

  Zagreb
  9.3
  0

  ESTIM d.o.o.

  Sljeme
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE SUHI ESTRIH, SUHA GLAZURA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana