Za područje

  Pod terase

  Članak je pregledalo čak 9682+ korisnika
  Terasa predstavlja vanjsku dnevnu sobu u ljetnim danima jer u njoj često boravimo. Sukladno tome, podloga terase mora biti napravljena, i ona mora biti izdržljiva, ugodna oku i u harmoniji s arhitekturom okoliša.
  Stručni članak 9682
  Drvena podloga za terasu, http://www.drvene terase.hr
  Imamo 740 izvođača za područje Podne obloge:

  Prije nego što krenete u izradu terase, svakako se posavjetujte s arhitektom. Ako se radi o novogradnji, najbolje je da se izgled terase rješava onda kada se radi i idejni nacrt objekta. U suprotnom se možete odlučiti za savjetovanje kod arhitekta samo za tu namjenu jer ćete tako najbrže i najučinkovitije doći do rješenja. 
   
  Uz pomoć arhitekta, doći ćete do najboljeg odabira poda za terasu. Pod terase najčešće je drveni, popločan kamenom ili pločicama.
   

  Drvo

  Čest izbor za pod terase je drvo; možete posegnuti za drvom od ariša, a možete se odlučiti i za egzotičnije vrste drveta poput: paduka, tikovina, ipe itd.
  Terasa može biti od ariša, koji je u osnovi vrlo tvrdo drvo, no svejedno ga je potrebno dodatno zaštititi premaznim sredstvom. Drvo ariša kroz vrijeme dobije zanimljivu sivo-srebrnkastu patinu.
   
  Još omiljenija je terasa od drveta paduka, koji je dobar kompromis između kvalitete i cijene. Jedna od karakteristika spomenutog drveta je što ima zanimljivu smeđu boju koju možemo održavati redovitim mazanjem prirodnim uljem za drvo.
   
  Za terasu se često rabi i tikovina, koja je iznimno izdržljiva i može izdržati puno godina. Tikovina s vremenom dobije sivu patinu. Često se premazuje prirodnim uljem. Neki se odluče pokriti terasu drvetom ipe, koje je iznimno tvrdo i izdržljivo. Ono ima svijetlosmeđu boju, koja lagano vuče na crveno. 
   
  podterase2.jpg

  Kamen

  Kamen je primjeren materijal za terase jer je otporan na mraz, vlagu i lakša mehanička oštećenja. Često se za pločanje rabi porfido, spaljeni mramor, škriljevac i dr. Porfido je kamen iznimno otporan na vremenske utjecaje, i tvrd.
  Pojedinačne ploče dobiju se lomljenjem stoga imaju izrazito ravne rubove. Kamen je dostupan u različitim bojama, smeđ, crven, siv itd. Za terasu je primjeren i spaljeni mramor, koji možemo odabrati u različitim bojama – siv, crven, bijel. Mramor je jako tvrd i izdržljiv kamen, a od porfida se razlikuje po drugačijoj teksturi, sitnijoj i manje izraženoj. Također, ploče mramora su glađe i finije.   
  Škriljevac je sličan porfidu, no malo je grublji. Ima grubu teksturu, pa su ploče manje ujednačenih boja. Ploče su obično nepravilnih oblika. 
   
  podterase3.jpg
   
  Informacije o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena.
  Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje. 
  Stručni članak 9682
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 740 izvođača za područje Podne obloge:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 740 izvođača za područje Podne obloge:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  Imamo 740 izvođača za područje Podne obloge
  9.9
  0

  KONTA d.o.o.


  9.7
  0

  DOMEL d.o.o.


  9.6
  0

  FIBAS d.o.o.


  9.9
  0

  GIPS-ART AKUSTIKA d.o.o.


  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE PODNE OBLOGE?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau | Sva prava zadržana