Za područje

  Kanalice (betonske i metalne)

  Članak je koristio već 9760+ korisnicima
  Kanalice su namijenjene odvodnji oborinskih voda s dvorišta, igrališta, vrtova, cesta itd. Najčešće su betonske, ali isto tako mogu biti i metalne. Prije negoli se odlučimo za polaganje kanalica, moramo odrediti veličinu iskopa u koji ćemo umetnuti postolje i kanalicu, zidne potpornje, dimenzije kanalica i dimenzije cjevovoda.
  Stručni članak 9760
  Betonske kanalice, www.njuskalo.hr

  Kanalice za odvodnju - postupak postavljanja

  Na prethodno adekvatno pripremljen iskop, postavljamo podložni beton koji služi kao postolje. Potrebno ga je uliti do odgovarajuće visine i paziti na nagib kanalice. Po potrebi betonsko postolje možemo ojačati željeznim armaturnim šipkama, tj. armaturnom mrežom.

  Nakon pripreme postolja, potrebno je pravilno rasporediti kanalice, što znači da se s postavljanjem započinje kod prve točke izlijevanja. Potom se postavljaju odvodne cijevi i bočni potpornji. Također, nužno je postaviti i dodatnu armaturnu mrežicu koja sprječava deformacije kanala. Preporučljivo je mrežicu prekriti polivinilnom folijom. Kad su svi nabrojeni elementi pravilno namješteni, zaliju se betonom. U zadnjoj fazi bitno je namjestiti finalni protok tako da je gornji profil protoka 3-5 mm iznad kanalice.

  Betonske kanalice ili metalne kanalice?

  Betonske kanalice izrađene su od posebnog betona koji je rađen po standardu SIST EN 206-1 ili SIST 1026. Betonske kanalice su zbog dodatka posebnog aerata po cijeloj površini otporne na smrzavanje kao i na prisutnost soli.

  Metalne kanalice najčešće su izrađene iz nehrđajućeg metala, inoksa. Otporne su na vlagu, smrzavanje i soli. Primjerice, cijena metalne kanalice dimenzije 10 x 100 cm kreće se od 50 do 80 EUR/m2.

  Metalne kanalice

  Informacije o cijenama možete dobiti u kalkulatoru cijena. Za pomoć pri gradnji obratite se sustavu eMajstor, pošaljite nam upit ili nam postavite pitanje.

  Stručni članak 9760
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 626 izvođača za područje Kanal, Kanalizacija:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  Ideje za uredan dom

  Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Imamo 626 izvođača za područje Kanal, Kanalizacija:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KANAL, KANALIZACIJA?

  CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  © 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana