x

  VRSTE I CIJENE KLIMA UREĐAJA

  Članak je koristio već 2712+ korisnicima
  Tokom ljeta su klima uređaji neizostavni elementi skoro svakog prostora kako bi vrijeme provedeno u klimatiziranom prostoru tokom ljeta bilo što ugodnije. Tokom ljetnjih vrućina klima uređaj funkcionira tako što isisava topao zrak koji usmjerava vani. Klima uređajima možemo i grijati, obrnutim procesom – vanjski zrak se zagrijava i pušta u prostor. U ovom članku ćemo ukratko pojasniti kakve vrste klima postoje, kako ih rangiramo i kolika je cijena klima uređaja.
  Stručni članak 2712
  Zidni klima uređaj
  Imamo 992 izvođača za područje Klima uređaji:

  1. VRSTE KLIMA UREĐAJA NA OSNOVU BROJA JEDINICA

  Klima uređaje u osnovi dijelimo u tri grupe: split klima uređaji, klima uređaji bez vanjske jedinice i prijenosne klima uređaje.

  Split klima uređaj

  Split klima uređaj važi za najčešće korištenu verziju klima uređaja. Sastavljen je iz dvije jedinice, odvojene unutarnje i vanjske kompresorske jedinice. Obje jedinice međusobno povezuju dvije izolirane bakarne cijevi, kroz koje protiče plin za hlađenje. Na tržištu postoji više vrsta split klimatskih sistema, koji se razlikuju po jačini ali nevezano za snagu samog uređaja, ovu vrstu klima uređaja odlikuje velika učinkovitost. Zidna split klima je najčešće korišten klima uređaj. U slučaju da želite da, u jedan prostor, montirate više klima uređaja koji su međusobno povezani postoji poseban sistem montaže i izvođenja. U tom slučaju se više klima uređaja poveže u jednu vanjsku jedinicu. Sa takvim, multi-split sistemom ćemo uštedjeti prostor u stambenom ili nestambenom objektu koji klimatiziramo.

  Klima uređaj bez vanjske jedinice

  Kao što samo ime kaže, ova vrsta klima uređaja nema vanjsku jedinicu, koju, u različitim situacijama i prostorima, nije moguće montirati. Klima uređaj bez vanjske jedinice, sa tačke gledišta energetske učinkovitosti, parira klasičnom split klima uređaju. Uređaj možemo postaviti gde god želimo u prostor a za funkcioniranje je potrebno bušenje dvije rupe u vanjskom zidu (za uzimanje vanjskog zraka i hlađenje kondenzatora).

  Prijenosni klima uređaj

  Prijenosni klima uređaj važi za najpraktičjije rješenje što se tiče premještanja i postavljanja u prostoru, ali to je, pored cijene, jedina prednost prijenosnog klima uređaja. U smislu učinkovitosti i jačine se prenosivi klima uređaj nikako ne može mjeriti sa ostalim klima uređajima, a osim toga je i potrebno povremeno obezbijediti ispust vazduha vani ( rupa u zidu, otvaranje prozora).

       2. VRSTE KLIMA UREĐAJA NA OSNOVU POLOŽAJA I NAČIN UGRADNJE U PROSTOR

  Klima uređaji se na osnovi položaja u prostoru dijele na zidne, podne, stropne, kasetne i kanalske klima uređaje.

  Zidni klima uređaj

  Zidni klima uređaj važi za najklasičniju vrstu klima uređaja i montira se neposredno na zid. Može biti sastavljena iz dvije jedinice ( split klima uređaj) ili iz samo jedne unutarnje jedinice. Za montažu zidnog klima uređaja potreban je spoljašnji zid i odvod vode koja nastaje u procesu hlađenja unutarnjeg, toplog zraka.

  Podni klima uređaj

  Podni klima urešaj je montiran na ploču prostora i, kao i zidni klima uređaj, odlikuje ga velika učinkovitost. Podnim klima uređajima se vrlo brzo dostiže željena temperatura prostora.

  Stropni klima uređaj

  Stropni klima uređaj je najčešće sakriven u spuštenom stropu. Takav uređaj je idealan za prostor u kojem ne želimo da klima uređaj bude vidljiv. Za stropni klima uređaj se uglavnom odlučujemo u stambenim prostorima, a izuzetno je korisna u javnim objektima ( muzeji, galerije) gdje bi vidljiv klima uređaj kvario estetiku cjelokupnog prostora.

  Kasetni klima uređaj

  Za montažu kasetnog klima uređaja nam je potrebna dovoljna visina samog prostora, jer se takvi uređaji ugrađuju u spušteni plafon. Kasetni klima uređaj kao takav omogućava brojne opcije korištenja, a pored toga ima interesantan oblik i može biti i estetski element prostora.

  Kanalski klima uređaj

  Kanalski klima uređaj odgovara objektima gde je potrebno klimatizovati više spratova ili individualno hladiti i grijjati prostore. Tu spadaju dvorane, restorani, hoteli i slični veći objekti.

  CIJENA KLIMA UREĐAJA

  Cijena klima uređaja ovisi od vrste klima uređaja, jačine uređaja koja mora biti prilagođena za tačno određenu veličinu prostora i, naravno, od distributera klima uređaja.

  Cijena za zidni split klima uređaj

  Okvirna cijena za split klima uređaj sa vanjskom i jednom unutarnjjom jedinicom sa jačinom hlađenja i grejanja do 4kW, uključujući i montažu je 700 EUR.

  Cijena za kasetni klima uređaj

  Okvirna cijena plafonskog klima uređaja sa jednom unutarnjom ili vanjskom jedinicom, sa kasetnom ugradnjom i sa 4 smjera izduvavanja i grijanjem i hlađenjem do 2,5kW, uključujući i montažu je 1200 EUR.

  Cijena za podni klima uređaj

  Okvirna cijena podnog klima uređaja sa vanjskom i unutarnjom jedinicom do 2,5kW moći grijanja i hlađenja, uključujući i montažu je 1000 EUR.

  Prijenosni klima uređaj
  Prijenosni klima uređaj


  Skriveni stropni klima uređaj
  Skriveni stropni klima uređaj


  Stručni članak 2712
  Autor: eMajstor.hr
  Imamo 992 izvođača za područje Klima uređaji:

  Da li Vam je članak bio koristan?


  PREPORUČENI IZVOĐAČI ZA PODRUČJE KLIMA UREĐAJI
  9.4
  0

  PLINOMONT JEROVEC, vl. Boris Pintarić

  Jerovec 252, 42240 Ivanec
  9.3
  0

  EUROKLIMA d.o.o.

  Vrtna 28, 40324 Goričan
  9.1
  0

  IVANOVIĆ INSTALACIJE j.d.o.o.

  Biškupci 8a, 34330 Velika
  9.7
  0

  RADAN ELEKTRONIK CENTAR d.o.o.

  Sreserska 1, 20000 Dubrovnik
  10
  1

  TELESMART, vl. Nikola Kolić

  Baburičina 12, 10020 Zagreb-dio
  9.8
  0

  MAFRO, vl. Krešimir Lakošeljac

  Lakošeljci 60, 52423 Karojba
  Imamo 992 izvođača za područje Klima uređaji:

  BESPLATNA USLUGA
  TRAŽIMO LOKALNO
  BEZ PROVIZIJA
  TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE KLIMA UREĐAJI?

  kućna klima
  start klima uređaja
  servisiranje klima
  zidni klima uređaji
  talna klima na tleh
  prijenosna klima
 • Klima uređaji Biograd na moru
 • Klima uređaji Bjelovar
 • Klima uređaji Dubrovnik
 • Klima uređaji Karlovac
 • Klima uređaji Knin
 • Klima uređaji Krk
 • Klima uređaji Makarska
 • Klima uređaji Osijek
 • Klima uređaji Pag
 • Klima uređaji Poreč
 • Klima uređaji Pula
 • Klima uređaji Rijeka
 • Klima uređaji Rovinj
 • Klima uređaji Šibenik
 • Klima uređaji Sisak
 • Klima uređaji Slavonski Brod
 • Klima uređaji Split
 • Klima uređaji Umag
 • Klima uređaji Varaždin
 • Klima uređaji Zadar
 • Klima uređaji Zagreb
 • CROATIA
  CROATIA
  EMAJSTOR.HR

  Pijavišće 17g
  10000 Zagreb

  00385 99 3317 311

  KONTAKTI

  Upiti: 099 3317 311
  Poduzeća: 099 3309 224

  GLOBALNE STRANICE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2020 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana