HORTIKULTURA, VRT cijena

Kolika je cijena vrtlara? Trošak uređenja zemljišta ovisi o izvođaču i vrsti radova: košenje trave, obrezivanje živica i stabala, sadnja drveća, cijepljenje voćaka, sadnja vrta, gnojidba vrta, korenje itd. Cijena za košenje trave do 1000m2 iznosi oko 4,5-7,5 kn / m2. Točnu cijenu možete poslati našim iskusnim vrtlarima. Za vas smo sastavili i nekoliko savjeta za vrt.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT IZVOĐAČIMA

CIJENA ZA KOŠNJU TRAVE


Cijena košnje trave. Cijena za travnjak do 1000m2.

0.60 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
1.00 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA vrtlara, majstora za održavanje eksterijera

DRUGE CIJENE ZA HORTIKULTURA, VRT

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Sijanje trave

Cijena nasipavanja materijala za sijanje trave. Troškovi nasipavanja površine za sijanje zemlje te sadnju


KN

KN/m3

m3
upit

Obrezivanje živice

Cijena z obrezivanje živice


KN

KN/m1

m1
upit

Obrezivanje grmlja

Cijena za obrezivanje grmlja visokog 100-200 cm


KN

KN/kpl

kpl
upit

Obrezivanje gmlja

Cijena za obrezivanje grmlja visokog 200-300 cm


KN

KN/kpl

kpl
upit

Obrezivanje grmlja

Cijena za obrezivanje grmlja visokog iznad 300 cm


KN

KN/kpl

kpl
upit

Odvoz zelenog otpada

Cijena za uklanjanje zelenog otpada. Trošak uklanjanja zelenila utovarom i uklanjanjem grana, lišća i trupaca.


KN

KN/kpl

kpl
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Vrtlarstvo – sve što morate znati

1. Što morate znati o vrtlarstvu?


Okoliš doma je lice njegovih stanara, stoga se treba pobrinuti za uređen i atraktivan izgled okoliša. Krajobrazno uređenje zahtijeva puno predznanja jer svaka biljka ima svoje zahtjeve, a s vremenom raste i mijenja se. Najbolje rješenje je da uređenje okoliša doma povjerite iskusnim krajobraznim arhitektima i vrtlarima jer oni imaju znanje i potrebnu mehanizaciju. Uređivanje okoliša uključuje planiranje okoliša, oblikovanje terena, sadnju drveća i grmlja, sjetvu trave, planiranje ribnjaka, kamenog vrta, staza i mnoge druge radove. Nakon što se okoliš uredi treba ga i redovito održavati jer biljke stalno rastu i mijenjaju se. Radovi na održavanju vrta koje možete naručiti od stručnjaka su: košnja trave, obrezivanje voćnjaka, sadnja jednogodišnjih biljaka, uklanjanje korova, gnojidba, cijepljenje drveća, zimsko zbrinjavanje biljaka i mnoge druge usluge. Prepustite, dakle, brigu iskusnom vrtlaru, a vi to vrijeme možete iskoristiti za opuštanje.

 


 

vrtlar.jpg
Iskusan vrtlar će se pobrinuti da budete ponosni na okoliš vašeg doma.

 

2. Kako izabrati kvalitetnog vrtlara?


Briga o biljkama nije jednostavna aktivnost, treba poznavati svojstva svakog drveta, grma ili cvijeta. Stoga kada birate vrtlara obratite pozornost na prikladno stručno obrazovanje i praktična iskustva. Na portalu Mojmojster možete pronaći dug popis provjerenih vrtlara koje možete usporediti. Pregledajte njihove reference, mišljenja i ocjene njihovih stranaka. Nakon toga trebate samo poslati upit i dobit ćete više ponuda.

3. Uređenje okoliša doma


Vrtlarstvo nudi brojne usluge za uređenje i održavanje okoliša doma.


3.1. Pregled i planiranje izgleda okoliša


Krajobrazni arhitekt ili vrtlar vam mogu izraditi plan vanjskog uređenja, sadnje biljaka i plan održavanja. Na temelju plana izradit će i precizan predračun. Kada plan budu usklađen s vašim željama, slijedi uređenje okoliša doma, a ako nemate vremena da ga sami održavate, možete se dogovoriti i za dugoročno održavanje vrta.


3.2. Sadnja drveća i grmlja


Sadnja drveća i grmlja obuhvaća niz aktivnosti, poput kopanja jame, dodavanja humusa i gnojiva, isporuke sadnica, sadnje, učvršćivanja zemlje, zalijevanja i kratkotrajne njege sadnica.


3.3. Uređenje povrtnjaka


Kada sanjamo o vlastitom domu, često zamišljamo i uređen povrtnjak. Za profesionalan i optimalno dizajniran vrt možete kontaktirati vrtlarstvo. Prvo treba odrediti točne dimenzije greda i staza koje biljkama omogućavaju dovoljno prostora i lak pristup. Uobičajena širina gredica je oko 120 cm, a širina staza 30 cm. Staze mogu biti od zbijene zemlje, drvne kore, trave ili popločene. Kao obavezni dio suvremenog vrta planira se i kompost, koji služi kao izvor kvalitetnog gnojiva.


3.4. Zeleni zid, vertikalni vrt


Ako vam nedostaje prostora ili jednostavno želite atraktivan i moderan vrt, osmislite vertikalni vrt. Vertikalni vrtovi načinjeni su od sastavljivih modula. Vrtlar će se pobrinuti za sadnju, sustav za zalijevanje, kao i za prikladnu vlažnost. Vertikalni vrtovi su nešto skuplji, zahtjevniji za održavanje, ali pogled na prekrasan zeleni zid nadmašuje svako ulaganje.

3.5. Izrada travnjaka


Bujni zeleni travnjak izgleda jako jednostavno, ali zahtijeva puno rada. Prvo treba nasuti kvalitetnu zemlju, zatim slijedi sjetva trave i polaganje travnate staze. Za održavanje lijepog izgleda ključni su košnja, zalijevanje, suzbijanje korova i gnojidba.


3.6. Izrada ribnjaka


Dokazano je da vodeni element djeluje umirujuće, stoga je omiljeni element koji je u skladu s tradicionalnim feng-shuijem i modernim životnim principima stanovanja. Vrtlarstvo će se pobrinuti za dizajn ribnjaka, sadnju vodenih biljaka i redovito održavanje ribnjaka.


3.7. Uređivanje i njega grobova


Naši najmiliji zaslužuju pristojno posljednje počivalište. Vrtlarstvo također nudi uređivanje grobova s promišljenom kombinacijom biljaka, kamena, šljunka, pijeska i raznih dekorativnih elemenata. Također, možete se dogovoriti i za redovito održavanje grobova.


4. Održavanje zelenih površina


Biljke neprekidno rastu, stoga se izgled vašeg vrta i travnjaka stalno mijenja. Ako želite sačuvati uredan izgled, onda vrt treba redovito održavati. Ako sami nemate vremena, održavanje zelenih površina možete prepustiti iskusnim vrtlarima. Oni će se pobrinuti za održavanje trave, sadnju i promjenu cvijeća, obrezivanje biljaka, čišćenje i oranje površina, zalijevanje, gnojidbu, zimsku njegu biljaka i prevenciju bolesti biljaka.

4.1. Košnja trave i održavanje trave


Prava engleska trava zahtijeva puno pažnje. Osim košnje trave, vrtlarstvo se brine i za aeraciju travnog busena, gnojidbu, uklanjanje korova, valjanje trave i pjeskarenje. Na takav travnjak ćete uvijek biti ponosni, dok vam susjedi mogu i pomalo zavidjeti.


4.2. Obrezivanje voćaka


Rezanje voćaka zahtijeva znanje i preciznost jer to osigurava zdravlje stabala i optimalan prinos voća. Vrtlari će obrezivanje voćaka prilagoditi pojedinim stablima, godišnjem dobu i vremenskim uvjetima i pobrinuti se za zdrav i plodan voćnjak.

4.3. Obrezivanje živice, grmlja i ostalih biljaka


Biljke također služe za označavanje u prostoru. Živicom označavamo granicu naše parcele ili njome razgraničavamo različite prostore. Grmlje krasi vrtove i obrubljuje staze, drveće naglašava ili skriva pogled na dom. Stoga treba voditi brigu o urednom izgledu biljaka. U vrtlarstvu nude korektivno orezivanje, kojim se osigurava kompaktni rast biljaka. Također se brinu o obrezivanju živice, rezanju grmlja, rezanju i sječi drveća, oblikovanju biljaka i mnogim drugim estetskim zahvatima.


4.4. Uklanjanje biootpada


U vrtlarstvu nastaju velike količine biootpada: pokošena trava, opalo lišće, grančice, trupci i sl. Vrtlar će se pobrinuti za uklanjanje i prijevoz biootpada na prikladno odlagalište.


4.5. Sadnja cvijeća i uređivanje gredica


Pogled na cvjetnu gredicu je lijep i umirujuć, međutim, uređena gredica zahtijeva puno rada. Treba osigurati prikladnu vlažnost i redovito uklanjati korov. Sezonski se treba pobrinuti i za sadnju jednogodišnjih biljaka i stavljanje lukovičastih i gomoljastih biljaka.

4.6. Njega tijekom zime


Iako biljke spavaju zimi, radova ne nedostaje. Preporučuje se zaštita osjetljivih dijelova biljaka vitreksom i redovito uklanjanje snijega s biljaka. Osim njege biljaka tijekom zime, vrtlar će se pobrinuti i za uklanjanje lišća u jesen i oranje pristupačnih površina zimi.

4.7. Zalijevanje biljaka


Različite biljke trebaju različitu količinu sunca i topline, kao različitu količinu vode. Vrtlari zalijevaju biljke i upravljaju sustavima za zalijevanje, osiguravajući optimalan rast biljaka. Osobito je važno zalijevanje u jeku ljeta i tijekom sušnog perioda.

4.8. Gnojidba


S vremenom u tlu ponestane hranljivih tvari, stoga je gnojidba nužna. Obično se radi dva puta godišnje. Upotrebljavaju se organska gnojila, mineralna gnojila, ali i posebna gnojila.
4.9. Prevencija bolesti i štetočina
Biljke mogu napasti i različite bolesti i štetočine. Vrtlari će redovito pratiti zdravlje biljaka i pobrinuti se za prikladan tretman. Vrlo je važno preventivno uklanjanje oboljelih biljaka, osobito u proljeće, kada se pojave lisne uši ili kalifornijske štitaste uši. Za suzbijanje se upotrebljavaju različita organska i kemijska sredstva poput herbicida i insekticida.

4.10. Prozračivanje travnog tepiha


S vremenom se zemlja zbije, odnosno zaguši, što smanjuje plodnost zemlje. Otprilike 18 mjeseci nakon sadnje preporučuje se da se zemlja pograblja, odnosno da se razrahli površinski sloj zemlje, što osigurava aeraciju korijena. Za to se također upotrebljavaju posebna gnojila i herbicidi.

5. Kako se odvija uređivanje okoliša?


Majstor najprije razgledava situaciju i potom priprema idejni projekt uređenja i ponudu. Pomoću skica i 3D vizualizacije konačni izgled vrta može u potpunosti prilagoditi vašim željama. Prvo je na redu oblikovanje terena kopanjem, slijedi nasipavanje zemlje i humusa, frezanje, malčiranje, valjanje i grabljanje. Zatim nasipavanje dekorativnih oblutaka, malča i postavljanje kamena. Potom se sije trava ili polaže travnati tepih, zasade grede, ukrasno drveće, grmlje, živice, cvijeće itd. Na kraju slijedi ugradnja sustava za zalijevanje i rasvjete za vrt.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMPORAVNANJE I SADNJA TRAVNJAKA

Potrebno je niveliranje i sadnja travnjaka na površini od cca 50 m2. Postojeće stanje na slici u prilogu. 2205 KN do 3675 KN


........

UKLANJANJE PANJA ORAHA

Potrebno uklanjanje panja oraha promjera cca 45 cm. 315 KN do 525 KN


........

PRIPREMA ZEMLJIŠTA, SIJANJE TRAVE I SADNJA ZELENE OGRADE

Potrebna priprema zemlje za sjetvu trave i sadnja zelene ograde. 1890 KN do 3150 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, RUŠENJE TREŠNJE, CCA 7 M
Hortikultura, vrt, Rijeka

675 KN do 1125 KN

CIJENA, OBREZIVANJE BILJAKA I KRESANJE STABLA BADEMA, CCA 30 M
Hortikultura, vrt, Šišan

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, ČIŠĆENJE PARCELE, CCA 600 M2
Hortikultura, vrt, Vodnjan

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, OREZIVANJE MASLINE, MASLINE-3 KOM
Hortikultura, vrt, Poreč

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, POLAGANJE TRAVNJAKA, CCA 90 M2
Hortikultura, vrt, Peroj

2362.5 KN do 3937.5 KN

CIJENA, RUŠENJE JELKE, CCA 15 M
Hortikultura, vrt, Savska Ves

675 KN do 1125 KN

CIJENA, RUŠENJE DRVEĆA I RASTINJA, CCA 30 M2
Hortikultura, vrt, Slavonski Brod

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, UREĐENJE DVORIŠTA, CCA 3000 M2
Hortikultura, vrt, Starigrad

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, RUŠENJE STABALA, STABALA-5 KOM
Hortikultura, vrt, Bizovac

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, OREZIVANJE RAZGRANATE KROŠNJE KOPRIVIĆA, KROŠNJA 15-AK METARA VISINE I 15-AK (?) IDE U ŠIRINU
Hortikultura, vrt, Kraljevica

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, SIJANJE TRAVE, CCA 1600 M2
Hortikultura, vrt, Split

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, PLAN UREĐENJE DVORIŠTA, CCA 300 M2
Hortikultura, vrt, Susedgrad

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, SKRAĆIVANJE ZELENE OGRADE, CCA 300 M2
Hortikultura, vrt, Generalski Stol

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, KOŠNJA TRAVE SAMOHODNOM KOSILICOM I TRIMEROM, CCA 3500 M2
Hortikultura, vrt, Split

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, MALČANJE I ČIŠĆENJE TERENA TE ODVOZ NA OTPAD STARE SRUŠENE KUĆE, CCA 2000 M2
Hortikultura, vrt, Žlebec Pušćanski

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, UREĐENJE VRTA, CCA 700 M2
Hortikultura, vrt, Umag

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, OREZEIVANJE ORAHA, ORAHA-2 KOM
Hortikultura, vrt, Gornja Kovačica

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, RUŠENJE STABALA, STABLA-5 KOM
Hortikultura, vrt, Kašinska Sopnica

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, REDOVITO ODRŽAVANJE TRAVNJAKA I OREZIVANJE ŽIVICE , TRAVNJAK - CCA 200 M2 I ŽIVICA - CCA 20 M
Hortikultura, vrt, Lopatinec

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, RUŠENJE ORAHA, STABLO-1 KOM
Hortikultura, vrt, Brezovec Zelinski

675 KN do 1125 KN

CIJENA, PREKOPATI I PORAVNATI VRT, CCA 450 M2
Hortikultura, vrt, Ježdovec

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, OBNOVITI TRAVNJAK PRERASPODIJELITI AUTOMATSKE PRSKALICE , CCA 90 M2
Hortikultura, vrt, Kamenmost

675 KN do 1125 KN

CIJENA, UREĐENJE OKUĆNICE KUĆE ZA ODMOR , CCA 100 M2
Hortikultura, vrt, Pirovac

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, RUŠENJE STABLA ORAHA, CCA 7 M
Hortikultura, vrt, Dugo Selo

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, RUŠENJE BREZE I ODVOZ, BREZE-2 KOM
Hortikultura, vrt, Krapinske Toplice

337.5 KN do 562.5 KN

CIJENA, ISKOP RUPA ZA MASLINE, RUPA-30 KOM
Hortikultura, vrt, Satrić

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, UREĐENJE VATROGASNOG PUTA I SADNJA ŽIVE OGRADE, CCA 200 M2
Hortikultura, vrt, Velika Gorica

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, RUŠENJE STABLA, CCA 10 M
Hortikultura, vrt, Vinišće

675 KN do 1125 KN

CIJENA, RUŠENJE DRVEĆA, 10-50 100 KOM, 50-100 40 KOM
Hortikultura, vrt, Osijek

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, KOŠNJA ZELENE POVRŠINE, CCA 1000 M2
Hortikultura, vrt, Donja Zelina

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, RUŠENJE DVA STABLA, CCA 8 M
Hortikultura, vrt, Zagreb

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, POTREBNO JE OČISTITI I RASKČITI ZAPUŠTENO ZEMLJIŠTE , CCA 400 M2
Hortikultura, vrt, Šibenik

3712.5 KN do 6187.5 KN

CIJENA, MALČIRANJE UNUTAR VOĆNJAKA, CCA 2000 M2
Hortikultura, vrt, Zaprešić

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, KOŠNJA VELIKE TRAVE, CCA 1000 M2
Hortikultura, vrt, Sisak

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, KRČENJE I UREĐENJE DVORIŠTA, CCA 5600 M2
Hortikultura, vrt, Žamarija

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, ŠIŠANJE LOVOR VIŠNJI , CCA 100 M
Hortikultura, vrt, Zagreb

1350 KN do 2250 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

HORTIKULTURA, VRT CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

370+ PODUZEĆA ZA HORTIKULTURA, VRT
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE HORTIKULTURA, VRT?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

KONTAKTI

Upiti: 01 3535 204
Poduzeća: 099 3309 224

GLOBALNE STRANICE

www.daibau.com
www.daibau.at
www.mojmojster.net
www.emajstor.hr
www.daibau.rs
www.daibau.sk
www.daibau.ro
© 2021 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana