Hortikultura, vrt cijena

Kolika je cijena vrtlara? Trošak uređenja zemljišta ovisi o izvođaču i vrsti radova: košenje trave, obrezivanje živica i stabala, sadnja drveća, cijepljenje voćaka, sadnja vrta, gnojidba vrta, korenje itd. Cijena za košenje trave do 1000 m2 iznosi oko 0,6-1 EUR/m2.

Kome povjeriti uređenje vrta? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Cijena za košnju trave


Cijena košnje trave. Cijena za travnjak do 1000m2.

0.08 €/m2

VRLO NISKA CIJENA
€/m2

SREDNJA CIJENA
0.16 €/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za vrtlara, majstora za održavanje eksterijera

Druge cijene za Hortikultura, vrt

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Sijanje trave

Cijena nasipavanja materijala za sijanje trave. Troškovi nasipavanja površine za sijanje zemlje te sadnju€/m3

m3
upit

Obrezivanje živice

Cijena z obrezivanje živice€/m1

m1
upit

Obrezivanje grmlja

Cijena za obrezivanje grmlja visokog 100-200 cm€/kpl

kpl
upit

Obrezivanje gmlja

Cijena za obrezivanje grmlja visokog 200-300 cm€/kpl

kpl
upit

Obrezivanje grmlja

Cijena za obrezivanje grmlja visokog iznad 300 cm€/kpl

kpl
upit

Odvoz zelenog otpada

Cijena za uklanjanje zelenog otpada. Trošak uklanjanja zelenila utovarom i uklanjanjem grana, lišća i trupaca.€/kpl

kpl
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Vrtlarstvo – sve što morate znati

1. Što morate znati o vrtlarstvu?


Okoliš doma je lice njegovih stanara, stoga se treba pobrinuti za uređen i atraktivan izgled okoliša. Krajobrazno uređenje zahtijeva puno predznanja jer svaka biljka ima svoje zahtjeve, a s vremenom raste i mijenja se. Najbolje rješenje je da uređenje okoliša doma povjerite iskusnim krajobraznim arhitektima i vrtlarima jer oni imaju znanje i potrebnu mehanizaciju. Uređivanje okoliša uključuje planiranje okoliša, oblikovanje terena, sadnju drveća i grmlja, sjetvu trave, planiranje ribnjaka, kamenog vrta, staza i mnoge druge radove. Nakon što se okoliš uredi treba ga i redovito održavati jer biljke stalno rastu i mijenjaju se. Radovi na održavanju vrta koje možete naručiti od stručnjaka su: košnja trave, obrezivanje voćnjaka, sadnja jednogodišnjih biljaka, uklanjanje korova, gnojidba, cijepljenje drveća, zimsko zbrinjavanje biljaka i mnoge druge usluge. Prepustite, dakle, brigu iskusnom vrtlaru, a vi to vrijeme možete iskoristiti za opuštanje.

 


 

vrtlar.jpg
Iskusan vrtlar će se pobrinuti da budete ponosni na okoliš vašeg doma.

 

2. Kako izabrati kvalitetnog vrtlara?


Briga o biljkama nije jednostavna aktivnost, treba poznavati svojstva svakog drveta, grma ili cvijeta. Stoga kada birate vrtlara obratite pozornost na prikladno stručno obrazovanje i praktična iskustva. Na portalu Mojmojster možete pronaći dug popis provjerenih vrtlara koje možete usporediti. Pregledajte njihove reference, mišljenja i ocjene njihovih stranaka. Nakon toga trebate samo poslati upit i dobit ćete više ponuda.

3. Uređenje okoliša doma


Vrtlarstvo nudi brojne usluge za uređenje i održavanje okoliša doma.


3.1. Pregled i planiranje izgleda okoliša


Krajobrazni arhitekt ili vrtlar vam mogu izraditi plan vanjskog uređenja, sadnje biljaka i plan održavanja. Na temelju plana izradit će i precizan predračun. Kada plan budu usklađen s vašim željama, slijedi uređenje okoliša doma, a ako nemate vremena da ga sami održavate, možete se dogovoriti i za dugoročno održavanje vrta.


3.2. Sadnja drveća i grmlja


Sadnja drveća i grmlja obuhvaća niz aktivnosti, poput kopanja jame, dodavanja humusa i gnojiva, isporuke sadnica, sadnje, učvršćivanja zemlje, zalijevanja i kratkotrajne njege sadnica.


3.3. Uređenje povrtnjaka


Kada sanjamo o vlastitom domu, često zamišljamo i uređen povrtnjak. Za profesionalan i optimalno dizajniran vrt možete kontaktirati vrtlarstvo. Prvo treba odrediti točne dimenzije greda i staza koje biljkama omogućavaju dovoljno prostora i lak pristup. Uobičajena širina gredica je oko 120 cm, a širina staza 30 cm. Staze mogu biti od zbijene zemlje, drvne kore, trave ili popločene. Kao obavezni dio suvremenog vrta planira se i kompost, koji služi kao izvor kvalitetnog gnojiva.


3.4. Zeleni zid, vertikalni vrt


Ako vam nedostaje prostora ili jednostavno želite atraktivan i moderan vrt, osmislite vertikalni vrt. Vertikalni vrtovi načinjeni su od sastavljivih modula. Vrtlar će se pobrinuti za sadnju, sustav za zalijevanje, kao i za prikladnu vlažnost. Vertikalni vrtovi su nešto skuplji, zahtjevniji za održavanje, ali pogled na prekrasan zeleni zid nadmašuje svako ulaganje.

3.5. Izrada travnjaka


Bujni zeleni travnjak izgleda jako jednostavno, ali zahtijeva puno rada. Prvo treba nasuti kvalitetnu zemlju, zatim slijedi sjetva trave i polaganje travnate staze. Za održavanje lijepog izgleda ključni su košnja, zalijevanje, suzbijanje korova i gnojidba.


3.6. Izrada ribnjaka


Dokazano je da vodeni element djeluje umirujuće, stoga je omiljeni element koji je u skladu s tradicionalnim feng-shuijem i modernim životnim principima stanovanja. Vrtlarstvo će se pobrinuti za dizajn ribnjaka, sadnju vodenih biljaka i redovito održavanje ribnjaka.


3.7. Uređivanje i njega grobova


Naši najmiliji zaslužuju pristojno posljednje počivalište. Vrtlarstvo također nudi uređivanje grobova s promišljenom kombinacijom biljaka, kamena, šljunka, pijeska i raznih dekorativnih elemenata. Također, možete se dogovoriti i za redovito održavanje grobova.


4. Održavanje zelenih površina


Biljke neprekidno rastu, stoga se izgled vašeg vrta i travnjaka stalno mijenja. Ako želite sačuvati uredan izgled, onda vrt treba redovito održavati. Ako sami nemate vremena, održavanje zelenih površina možete prepustiti iskusnim vrtlarima. Oni će se pobrinuti za održavanje trave, sadnju i promjenu cvijeća, obrezivanje biljaka, čišćenje i oranje površina, zalijevanje, gnojidbu, zimsku njegu biljaka i prevenciju bolesti biljaka.

4.1. Košnja trave i održavanje trave


Prava engleska trava zahtijeva puno pažnje. Osim košnje trave, vrtlarstvo se brine i za aeraciju travnog busena, gnojidbu, uklanjanje korova, valjanje trave i pjeskarenje. Na takav travnjak ćete uvijek biti ponosni, dok vam susjedi mogu i pomalo zavidjeti.


4.2. Obrezivanje voćaka


Rezanje voćaka zahtijeva znanje i preciznost jer to osigurava zdravlje stabala i optimalan prinos voća. Vrtlari će obrezivanje voćaka prilagoditi pojedinim stablima, godišnjem dobu i vremenskim uvjetima i pobrinuti se za zdrav i plodan voćnjak.

4.3. Obrezivanje živice, grmlja i ostalih biljaka


Biljke također služe za označavanje u prostoru. Živicom označavamo granicu naše parcele ili njome razgraničavamo različite prostore. Grmlje krasi vrtove i obrubljuje staze, drveće naglašava ili skriva pogled na dom. Stoga treba voditi brigu o urednom izgledu biljaka. U vrtlarstvu nude korektivno orezivanje, kojim se osigurava kompaktni rast biljaka. Također se brinu o obrezivanju živice, rezanju grmlja, rezanju i sječi drveća, oblikovanju biljaka i mnogim drugim estetskim zahvatima.


4.4. Uklanjanje biootpada


U vrtlarstvu nastaju velike količine biootpada: pokošena trava, opalo lišće, grančice, trupci i sl. Vrtlar će se pobrinuti za uklanjanje i prijevoz biootpada na prikladno odlagalište.


4.5. Sadnja cvijeća i uređivanje gredica


Pogled na cvjetnu gredicu je lijep i umirujuć, međutim, uređena gredica zahtijeva puno rada. Treba osigurati prikladnu vlažnost i redovito uklanjati korov. Sezonski se treba pobrinuti i za sadnju jednogodišnjih biljaka i stavljanje lukovičastih i gomoljastih biljaka.

4.6. Njega tijekom zime


Iako biljke spavaju zimi, radova ne nedostaje. Preporučuje se zaštita osjetljivih dijelova biljaka vitreksom i redovito uklanjanje snijega s biljaka. Osim njege biljaka tijekom zime, vrtlar će se pobrinuti i za uklanjanje lišća u jesen i oranje pristupačnih površina zimi.

4.7. Zalijevanje biljaka


Različite biljke trebaju različitu količinu sunca i topline, kao različitu količinu vode. Vrtlari zalijevaju biljke i upravljaju sustavima za zalijevanje, osiguravajući optimalan rast biljaka. Osobito je važno zalijevanje u jeku ljeta i tijekom sušnog perioda.

4.8. Gnojidba


S vremenom u tlu ponestane hranljivih tvari, stoga je gnojidba nužna. Obično se radi dva puta godišnje. Upotrebljavaju se organska gnojila, mineralna gnojila, ali i posebna gnojila.
4.9. Prevencija bolesti i štetočina
Biljke mogu napasti i različite bolesti i štetočine. Vrtlari će redovito pratiti zdravlje biljaka i pobrinuti se za prikladan tretman. Vrlo je važno preventivno uklanjanje oboljelih biljaka, osobito u proljeće, kada se pojave lisne uši ili kalifornijske štitaste uši. Za suzbijanje se upotrebljavaju različita organska i kemijska sredstva poput herbicida i insekticida.

4.10. Prozračivanje travnog tepiha


S vremenom se zemlja zbije, odnosno zaguši, što smanjuje plodnost zemlje. Otprilike 18 mjeseci nakon sadnje preporučuje se da se zemlja pograblja, odnosno da se razrahli površinski sloj zemlje, što osigurava aeraciju korijena. Za to se također upotrebljavaju posebna gnojila i herbicidi.

5. Kako se odvija uređivanje okoliša?


Majstor najprije razgledava situaciju i potom priprema idejni projekt uređenja i ponudu. Pomoću skica i 3D vizualizacije konačni izgled vrta može u potpunosti prilagoditi vašim željama. Prvo je na redu oblikovanje terena kopanjem, slijedi nasipavanje zemlje i humusa, frezanje, malčiranje, valjanje i grabljanje. Zatim nasipavanje dekorativnih oblutaka, malča i postavljanje kamena. Potom se sije trava ili polaže travnati tepih, zasade grede, ukrasno drveće, grmlje, živice, cvijeće itd. Na kraju slijedi ugradnja sustava za zalijevanje i rasvjete za vrt.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Rušenje stabala

Potrebno rušenje 2 stabla u mom dvorištu, cca. 5 m visine i 60 godina starosti. 1017.9 € do 1696.5 €

........

Rušenje stabla

Potrebno rušenje stabla.
Parcela se nalazi u primoštenu uz magistralu. 1017.9 € do 1696.5 €

........

Uređenje zapuštenog travnjaka

Radi se o travnjaku cca 200 m2, zaraslim korovom i mahovinom. Isti treba prekopati, poravnati, pognojiti i zasaditi novu travu. Dijelovi travnjaka su na blagoj kosini, ali i na ravnini. Blizina šume. 3393 € do 5655 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Malčiranje livade, 2000m2
Hortikultura, vrt, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Rušenje osušene smreke, 3 stabla po 10-15m
Hortikultura, vrt, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Rušenje dva bora, bor-2 kom cca 15 m
Hortikultura, vrt, Letovanić

360 € do 600 €

Cijena, Rušenje breze, visoke 12 do 15 m
Hortikultura, vrt, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Rušenje šipka, 1 stablo
Hortikultura, vrt, Tribunj

90 € do 150 €

Cijena, Rušenje stabala, stabla-3 kom
Hortikultura, vrt, Krk

225 € do 375 €

Cijena, Rezanje oraha, cca 4 m
Hortikultura, vrt, Lužani

90 € do 150 €

Cijena, Rezanje stabla, 5 maslina, 1 velika smokva i ukrasno stablo
Hortikultura, vrt, Kučine

450 € do 750 €

Cijena, Košnja trave, 1000 m2
Hortikultura, vrt, Sjeničak Lasinjski

675 € do 1125 €

Cijena, Sijanje trave, oko 90 m2
Hortikultura, vrt, Baderna

270 € do 450 €

Cijena, Rušenje i odvoz stabla, stabla-2 kom
Hortikultura, vrt, Sveti Ivan Dobrinjski

315 € do 525 €

Cijena, Čupanje ambrozije, cca 7000 m2
Hortikultura, vrt, Cerje Samoborsko

2700 € do 4500 €

Cijena, Košnja trave, 1300 m2
Hortikultura, vrt, Kloštar Ivanić

720 € do 1200 €

Cijena, Uzorati i posaditi biljke, cca 50 m2
Hortikultura, vrt, Split

450 € do 750 €

Cijena, Presaditi patuljasti japanski javor, 1 kom
Hortikultura, vrt, Susedgrad

90 € do 150 €

Cijena, Obrezivanje grana drveća, stabla-2 kom
Hortikultura, vrt, Batina

495 € do 825 €

Cijena, Košnja trave, cca 80m2
Hortikultura, vrt, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Košnja starog i zapuštenog vinograda, 1000 m2
Hortikultura, vrt, Križanec

900 € do 1500 €

Cijena, Sanacija granja sa drveća nakon oluje, stabala: 10 kom
Hortikultura, vrt, Zagreb

180 € do 300 €

Cijena, Rušenje stabala, stabla-3 kom
Hortikultura, vrt, Brezovica

450 € do 750 €

Cijena, Posaditi živicu lovor višnja, cca 50 m
Hortikultura, vrt, Zabok

900 € do 1500 €

Cijena, Skraćivanje stabla na pola, 10 stabala
Hortikultura, vrt, Kravarsko

630 € do 1050 €

Cijena, Srušiti visoki bor i orah, 3 drva cca 15m
Hortikultura, vrt, Planina Gornja

360 € do 600 €

Cijena, Rušenje i piljenje stabala, stabla-3 kom
Hortikultura, vrt, Žminj

450 € do 750 €

Cijena, Uređenje zelene površine, cca 35 m2
Hortikultura, vrt, Zagreb

270 € do 450 €

Cijena, Malčirajte posjeda i uklanjanje grmlja, 2.000 m²
Hortikultura, vrt, Baldaši

900 € do 1500 €

Cijena, Uređenje dvorišta, 903 m2
Hortikultura, vrt, Pojatno

2700 € do 4500 €

Cijena, Srušiti orah, cca 10 m
Hortikultura, vrt, Lukarišće

315 € do 525 €

Cijena, Rušenje i odvoz bora, 2 bora
Hortikultura, vrt, Samobor

270 € do 450 €

Cijena, Uređenje zelene površine, 500 m2
Hortikultura, vrt, Vodice

900 € do 1500 €

Cijena, Košnja trave, cca 24 m2
Hortikultura, vrt, Rijeka

90 € do 150 €

Cijena, Krčenje korova, košnja trave i rezanje drveća, cca 100m2 , vađenje 4 drva, korov sa jakim i suhim korijenjem
Hortikultura, vrt, Velika Gorica

450 € do 750 €

Cijena, Uređenje vrta ispred zgrade, 10 m2
Hortikultura, vrt, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Rušenje bora, bor-2 kom cca 15 m
Hortikultura, vrt, Domaslovec

270 € do 450 €

Cijena, Krčenje zapuštenog terena, 1000 m2
Hortikultura, vrt, Sveta Nedelja

900 € do 1500 €

Cijena, Rušenje jedne vrbe, 10 m
Hortikultura, vrt, Koprivnica

90 € do 150 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Hortikultura, vrt cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

496+ poduzeća za Hortikultura, vrt
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Hortikultura, vrt?