Za područje

  Hortikultura, vrt cijena

  Kolika je cijena vrtlara? Trošak uređenja zemljišta ovisi o izvođaču i vrsti radova: košenje trave, obrezivanje živica i stabala, sadnja drveća, cijepljenje voćaka, sadnja vrta, gnojidba vrta, korenje itd. Cijena za košenje trave do 1000 m2 iznosi oko 0,6-1 EUR/m2.

  Kome povjeriti uređenje vrta? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Cijena za košnju trave


  Cijena košnje trave. Cijena za travnjak do 1000m2.

  0.08 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  0.13 €/m2

  SREDNJA CIJENA
  0.16 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Hortikultura, vrt (2024)

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Obrezivanje gmlja

  Cijena za obrezivanje grmlja visokog 200-300 cm


  kpl

  €/kpl

  Obrezivanje grmlja

  Cijena za obrezivanje grmlja visokog 100-200 cm


  kpl

  €/kpl

  Obrezivanje grmlja

  Cijena za obrezivanje grmlja visokog iznad 300 cm


  kpl

  €/kpl

  Obrezivanje živice

  Cijena z obrezivanje živice


  m1

  €/m1

  Odvoz zelenog otpada

  Cijena za uklanjanje zelenog otpada. Trošak uklanjanja zelenila utovarom i uklanjanjem grana, lišća i trupaca.


  kpl

  €/kpl

  Sijanje trave

  Cijena nasipavanja materijala za sijanje trave. Troškovi nasipavanja površine za sijanje zemlje te sadnju


  m3

  €/m3

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Vrtlarstvo – sve što morate znati

  1. Što morate znati o vrtlarstvu?


  Okoliš doma je lice njegovih stanara, stoga se treba pobrinuti za uređen i atraktivan izgled okoliša. Krajobrazno uređenje zahtijeva puno predznanja jer svaka biljka ima svoje zahtjeve, a s vremenom raste i mijenja se. Najbolje rješenje je da uređenje okoliša doma povjerite iskusnim krajobraznim arhitektima i vrtlarima jer oni imaju znanje i potrebnu mehanizaciju. Uređivanje okoliša uključuje planiranje okoliša, oblikovanje terena, sadnju drveća i grmlja, sjetvu trave, planiranje ribnjaka, kamenog vrta, staza i mnoge druge radove. Nakon što se okoliš uredi treba ga i redovito održavati jer biljke stalno rastu i mijenjaju se. Radovi na održavanju vrta koje možete naručiti od stručnjaka su: košnja trave, obrezivanje voćnjaka, sadnja jednogodišnjih biljaka, uklanjanje korova, gnojidba, cijepljenje drveća, zimsko zbrinjavanje biljaka i mnoge druge usluge. Prepustite, dakle, brigu iskusnom vrtlaru, a vi to vrijeme možete iskoristiti za opuštanje.

   


   

  vrtlar.jpg
  Iskusan vrtlar će se pobrinuti da budete ponosni na okoliš vašeg doma.

   

  2. Kako izabrati kvalitetnog vrtlara?


  Briga o biljkama nije jednostavna aktivnost, treba poznavati svojstva svakog drveta, grma ili cvijeta. Stoga kada birate vrtlara obratite pozornost na prikladno stručno obrazovanje i praktična iskustva. Na portalu Mojmojster možete pronaći dug popis provjerenih vrtlara koje možete usporediti. Pregledajte njihove reference, mišljenja i ocjene njihovih stranaka. Nakon toga trebate samo poslati upit i dobit ćete više ponuda.

  3. Uređenje okoliša doma


  Vrtlarstvo nudi brojne usluge za uređenje i održavanje okoliša doma.


  3.1. Pregled i planiranje izgleda okoliša


  Krajobrazni arhitekt ili vrtlar vam mogu izraditi plan vanjskog uređenja, sadnje biljaka i plan održavanja. Na temelju plana izradit će i precizan predračun. Kada plan budu usklađen s vašim željama, slijedi uređenje okoliša doma, a ako nemate vremena da ga sami održavate, možete se dogovoriti i za dugoročno održavanje vrta.


  3.2. Sadnja drveća i grmlja


  Sadnja drveća i grmlja obuhvaća niz aktivnosti, poput kopanja jame, dodavanja humusa i gnojiva, isporuke sadnica, sadnje, učvršćivanja zemlje, zalijevanja i kratkotrajne njege sadnica.


  3.3. Uređenje povrtnjaka


  Kada sanjamo o vlastitom domu, često zamišljamo i uređen povrtnjak. Za profesionalan i optimalno dizajniran vrt možete kontaktirati vrtlarstvo. Prvo treba odrediti točne dimenzije greda i staza koje biljkama omogućavaju dovoljno prostora i lak pristup. Uobičajena širina gredica je oko 120 cm, a širina staza 30 cm. Staze mogu biti od zbijene zemlje, drvne kore, trave ili popločene. Kao obavezni dio suvremenog vrta planira se i kompost, koji služi kao izvor kvalitetnog gnojiva.


  3.4. Zeleni zid, vertikalni vrt


  Ako vam nedostaje prostora ili jednostavno želite atraktivan i moderan vrt, osmislite vertikalni vrt. Vertikalni vrtovi načinjeni su od sastavljivih modula. Vrtlar će se pobrinuti za sadnju, sustav za zalijevanje, kao i za prikladnu vlažnost. Vertikalni vrtovi su nešto skuplji, zahtjevniji za održavanje, ali pogled na prekrasan zeleni zid nadmašuje svako ulaganje.

  3.5. Izrada travnjaka


  Bujni zeleni travnjak izgleda jako jednostavno, ali zahtijeva puno rada. Prvo treba nasuti kvalitetnu zemlju, zatim slijedi sjetva trave i polaganje travnate staze. Za održavanje lijepog izgleda ključni su košnja, zalijevanje, suzbijanje korova i gnojidba.


  3.6. Izrada ribnjaka


  Dokazano je da vodeni element djeluje umirujuće, stoga je omiljeni element koji je u skladu s tradicionalnim feng-shuijem i modernim životnim principima stanovanja. Vrtlarstvo će se pobrinuti za dizajn ribnjaka, sadnju vodenih biljaka i redovito održavanje ribnjaka.


  3.7. Uređivanje i njega grobova


  Naši najmiliji zaslužuju pristojno posljednje počivalište. Vrtlarstvo također nudi uređivanje grobova s promišljenom kombinacijom biljaka, kamena, šljunka, pijeska i raznih dekorativnih elemenata. Također, možete se dogovoriti i za redovito održavanje grobova.


  4. Održavanje zelenih površina


  Biljke neprekidno rastu, stoga se izgled vašeg vrta i travnjaka stalno mijenja. Ako želite sačuvati uredan izgled, onda vrt treba redovito održavati. Ako sami nemate vremena, održavanje zelenih površina možete prepustiti iskusnim vrtlarima. Oni će se pobrinuti za održavanje trave, sadnju i promjenu cvijeća, obrezivanje biljaka, čišćenje i oranje površina, zalijevanje, gnojidbu, zimsku njegu biljaka i prevenciju bolesti biljaka.

  4.1. Košnja trave i održavanje trave


  Prava engleska trava zahtijeva puno pažnje. Osim košnje trave, vrtlarstvo se brine i za aeraciju travnog busena, gnojidbu, uklanjanje korova, valjanje trave i pjeskarenje. Na takav travnjak ćete uvijek biti ponosni, dok vam susjedi mogu i pomalo zavidjeti.


  4.2. Obrezivanje voćaka


  Rezanje voćaka zahtijeva znanje i preciznost jer to osigurava zdravlje stabala i optimalan prinos voća. Vrtlari će obrezivanje voćaka prilagoditi pojedinim stablima, godišnjem dobu i vremenskim uvjetima i pobrinuti se za zdrav i plodan voćnjak.

  4.3. Obrezivanje živice, grmlja i ostalih biljaka


  Biljke također služe za označavanje u prostoru. Živicom označavamo granicu naše parcele ili njome razgraničavamo različite prostore. Grmlje krasi vrtove i obrubljuje staze, drveće naglašava ili skriva pogled na dom. Stoga treba voditi brigu o urednom izgledu biljaka. U vrtlarstvu nude korektivno orezivanje, kojim se osigurava kompaktni rast biljaka. Također se brinu o obrezivanju živice, rezanju grmlja, rezanju i sječi drveća, oblikovanju biljaka i mnogim drugim estetskim zahvatima.


  4.4. Uklanjanje biootpada


  U vrtlarstvu nastaju velike količine biootpada: pokošena trava, opalo lišće, grančice, trupci i sl. Vrtlar će se pobrinuti za uklanjanje i prijevoz biootpada na prikladno odlagalište.


  4.5. Sadnja cvijeća i uređivanje gredica


  Pogled na cvjetnu gredicu je lijep i umirujuć, međutim, uređena gredica zahtijeva puno rada. Treba osigurati prikladnu vlažnost i redovito uklanjati korov. Sezonski se treba pobrinuti i za sadnju jednogodišnjih biljaka i stavljanje lukovičastih i gomoljastih biljaka.

  4.6. Njega tijekom zime


  Iako biljke spavaju zimi, radova ne nedostaje. Preporučuje se zaštita osjetljivih dijelova biljaka vitreksom i redovito uklanjanje snijega s biljaka. Osim njege biljaka tijekom zime, vrtlar će se pobrinuti i za uklanjanje lišća u jesen i oranje pristupačnih površina zimi.

  4.7. Zalijevanje biljaka


  Različite biljke trebaju različitu količinu sunca i topline, kao različitu količinu vode. Vrtlari zalijevaju biljke i upravljaju sustavima za zalijevanje, osiguravajući optimalan rast biljaka. Osobito je važno zalijevanje u jeku ljeta i tijekom sušnog perioda.

  4.8. Gnojidba


  S vremenom u tlu ponestane hranljivih tvari, stoga je gnojidba nužna. Obično se radi dva puta godišnje. Upotrebljavaju se organska gnojila, mineralna gnojila, ali i posebna gnojila.
  4.9. Prevencija bolesti i štetočina
  Biljke mogu napasti i različite bolesti i štetočine. Vrtlari će redovito pratiti zdravlje biljaka i pobrinuti se za prikladan tretman. Vrlo je važno preventivno uklanjanje oboljelih biljaka, osobito u proljeće, kada se pojave lisne uši ili kalifornijske štitaste uši. Za suzbijanje se upotrebljavaju različita organska i kemijska sredstva poput herbicida i insekticida.

  4.10. Prozračivanje travnog tepiha


  S vremenom se zemlja zbije, odnosno zaguši, što smanjuje plodnost zemlje. Otprilike 18 mjeseci nakon sadnje preporučuje se da se zemlja pograblja, odnosno da se razrahli površinski sloj zemlje, što osigurava aeraciju korijena. Za to se također upotrebljavaju posebna gnojila i herbicidi.

  5. Kako se odvija uređivanje okoliša?


  Majstor najprije razgledava situaciju i potom priprema idejni projekt uređenja i ponudu. Pomoću skica i 3D vizualizacije konačni izgled vrta može u potpunosti prilagoditi vašim željama. Prvo je na redu oblikovanje terena kopanjem, slijedi nasipavanje zemlje i humusa, frezanje, malčiranje, valjanje i grabljanje. Zatim nasipavanje dekorativnih oblutaka, malča i postavljanje kamena. Potom se sije trava ili polaže travnati tepih, zasade grede, ukrasno drveće, grmlje, živice, cvijeće itd. Na kraju slijedi ugradnja sustava za zalijevanje i rasvjete za vrt.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Rušenje borova

  Potrebno rušenje 3 bora sa snimke, dva imaju oko 12 metara i jedan je manji i vrlo tanak. 3393 € do 5655 €

  ........

  Uređenje vrta

  Potrebno šišanje trave, rušenje stabla, čišćenje zapuštenih hrpa.
  Zapuštene hrpe su obrasle divljom kupinom,ispod njih ima nabacanog željeza.stabla za rušenje su bademi, šišanje trave je na površini od oko 300 m2. 2035.8 € do 3393 €

  ........

  Rušenje stabla

  Potrebno je srušiti i odvesti stablo Nešpule u koje se nalazi u travnjaku visine oko 3 m. Pristup u dvorištu ispred kao što sam slikao u privitcima. 678.6 € do 1131 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Srušiti stablo, 5 do 7 m
  Hortikultura, vrt, Varaždin

  90 € do 150 €

  Cijena, Srušiti bor u dvorištu, 15 m
  Hortikultura, vrt, Osijek

  180 € do 300 €

  Cijena, Rušenje 2 bora ispred kuće, 2 stabla, 10 - 12 metara
  Hortikultura, vrt, Bilje

  360 € do 600 €

  Cijena, Uklanjanje bora i panjeva,
  Hortikultura, vrt, Sesvete

  90 € do 150 €

  Cijena, Uređenje vrta, 1400 m2
  Hortikultura, vrt, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Očistiti dvorište bagerom površinski sloj, 100 m2
  Hortikultura, vrt, Podstrana

  270 € do 450 €

  Cijena, Košnja trave, 850 m2
  Hortikultura, vrt, Zaprešić

  450 € do 750 €

  Cijena, Košnja trave, 2000 m2
  Hortikultura, vrt, Domovec

  900 € do 1500 €

  Cijena, Redovita košnja trave, 800 m2
  Hortikultura, vrt, Zagreb

  630 € do 1050 €

  Cijena, Košnja trave i korova, 150 m2
  Hortikultura, vrt, Kaštel Gomilica

  90 € do 150 €

  Cijena, Čiščenje polja i rušenje drveća, Cca 5000 m2
  Hortikultura, vrt, Kutina

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Malčiranje zapuštenog dvorišta, cca 450 m2
  Hortikultura, vrt, Kaštelir

  900 € do 1500 €

  Cijena, Uređenje vrta, cca 500 m2
  Hortikultura, vrt, Ugljan

  630 € do 1050 €

  Cijena, Zamjena folije na plasteniku, Plastenik je 195 m2 površine
  Hortikultura, vrt, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Rušenje dva bora, 2 bora
  Hortikultura, vrt, Ist

  270 € do 450 €

  Cijena, Košnja trave, 1000 m2
  Hortikultura, vrt, Zagreb

  630 € do 1050 €

  Cijena, Rušenje drveća, 15 m
  Hortikultura, vrt, Puska

  180 € do 300 €

  Cijena, Košnja visoke trave, 2800 m2
  Hortikultura, vrt, Velika Gorica

  900 € do 1500 €

  Cijena, Potkresati stablo trešnje,
  Hortikultura, vrt, Split

  180 € do 300 €

  Cijena, Rušenje palme, 3-4 palme
  Hortikultura, vrt, Lovran

  315 € do 525 €

  Cijena, Košnja trave, cca 200 m2
  Hortikultura, vrt, Split

  270 € do 450 €

  Cijena, Očistiti zaraslo poljoprivreno zemljište, Radna površina je 3.500 m2
  Hortikultura, vrt, Žuntići

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Košnja trave, 400 m2 livade, nema biljaka niti drveća
  Hortikultura, vrt, Mala Erpenja

  450 € do 750 €

  Cijena, Orezivanje stabla, 3 kom
  Hortikultura, vrt, Medulin

  270 € do 450 €

  Cijena, Rušenje smokve, cca 1 m
  Hortikultura, vrt, Rijeka

  63 € do 105 €

  Cijena, Košnja parcele, cca 2500 m2
  Hortikultura, vrt, Split

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ispilati bor, 5-6 m
  Hortikultura, vrt, Šibenik

  117 € do 195 €

  Cijena, Nivelacija terena i sijanje trave, 20 x 45 m
  Hortikultura, vrt, Koprivnica

  900 € do 1500 €

  Cijena, Rušenje drveća, cca 15 m
  Hortikultura, vrt, Rijeka

  90 € do 150 €

  Cijena, Košnja okućnice, 3000 m2
  Hortikultura, vrt, Jakšići

  900 € do 1500 €

  Cijena, Pregled i rušenje stare kruške, cca 15 m
  Hortikultura, vrt, Zajezda

  135 € do 225 €

  Cijena, Dijagnostika stabilnosti stabla cedra blizu kuće, 10 m2, 1 cedar
  Hortikultura, vrt, Herešin

  63 € do 105 €

  Cijena, Rušenje stare tresnje na nepristupacnom području, cca 30 m
  Hortikultura, vrt, Zagreb

  225 € do 375 €

  Cijena, Čišćenje terena, cca 500 m2
  Hortikultura, vrt, Murvica

  450 € do 750 €

  Cijena, Šišanje lovor višnje u vrtu, Cca 10-12 m
  Hortikultura, vrt, Zagreb

  135 € do 225 €

  Cijena, Sadnja drveća i cvijeća uz ogradu, cca dužina 25 m
  Hortikultura, vrt, Srima

  270 € do 450 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Hortikultura, vrt cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  579+ poduzeća za Hortikultura, vrt
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu