Hortikultura, vrt cijena

Kolika je cijena vrtlara? Trošak uređenja zemljišta ovisi o izvođaču i vrsti radova: košenje trave, obrezivanje živica i stabala, sadnja drveća, cijepljenje voćaka, sadnja vrta, gnojidba vrta, korenje itd. Cijena za košenje trave do 1000 m2 iznosi oko 4,5-7,5 kn/m2.

Kome povjeriti uređenje vrta? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA KOŠNJU TRAVE


Cijena košnje trave. Cijena za travnjak do 1000m2.

0.60 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
1.20 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA vrtlara, majstora za održavanje eksterijera

DRUGE CIJENE ZA HORTIKULTURA, VRT

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Sijanje trave

Cijena nasipavanja materijala za sijanje trave. Troškovi nasipavanja površine za sijanje zemlje te sadnju


KN

KN/m3

m3
upit

Obrezivanje živice

Cijena z obrezivanje živice


KN

KN/m1

m1
upit

Obrezivanje grmlja

Cijena za obrezivanje grmlja visokog 100-200 cm


KN

KN/kpl

kpl
upit

Obrezivanje gmlja

Cijena za obrezivanje grmlja visokog 200-300 cm


KN

KN/kpl

kpl
upit

Obrezivanje grmlja

Cijena za obrezivanje grmlja visokog iznad 300 cm


KN

KN/kpl

kpl
upit

Odvoz zelenog otpada

Cijena za uklanjanje zelenog otpada. Trošak uklanjanja zelenila utovarom i uklanjanjem grana, lišća i trupaca.


KN

KN/kpl

kpl
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Vrtlarstvo – sve što morate znati

1. Što morate znati o vrtlarstvu?


Okoliš doma je lice njegovih stanara, stoga se treba pobrinuti za uređen i atraktivan izgled okoliša. Krajobrazno uređenje zahtijeva puno predznanja jer svaka biljka ima svoje zahtjeve, a s vremenom raste i mijenja se. Najbolje rješenje je da uređenje okoliša doma povjerite iskusnim krajobraznim arhitektima i vrtlarima jer oni imaju znanje i potrebnu mehanizaciju. Uređivanje okoliša uključuje planiranje okoliša, oblikovanje terena, sadnju drveća i grmlja, sjetvu trave, planiranje ribnjaka, kamenog vrta, staza i mnoge druge radove. Nakon što se okoliš uredi treba ga i redovito održavati jer biljke stalno rastu i mijenjaju se. Radovi na održavanju vrta koje možete naručiti od stručnjaka su: košnja trave, obrezivanje voćnjaka, sadnja jednogodišnjih biljaka, uklanjanje korova, gnojidba, cijepljenje drveća, zimsko zbrinjavanje biljaka i mnoge druge usluge. Prepustite, dakle, brigu iskusnom vrtlaru, a vi to vrijeme možete iskoristiti za opuštanje.

 


 

vrtlar.jpg
Iskusan vrtlar će se pobrinuti da budete ponosni na okoliš vašeg doma.

 

2. Kako izabrati kvalitetnog vrtlara?


Briga o biljkama nije jednostavna aktivnost, treba poznavati svojstva svakog drveta, grma ili cvijeta. Stoga kada birate vrtlara obratite pozornost na prikladno stručno obrazovanje i praktična iskustva. Na portalu Mojmojster možete pronaći dug popis provjerenih vrtlara koje možete usporediti. Pregledajte njihove reference, mišljenja i ocjene njihovih stranaka. Nakon toga trebate samo poslati upit i dobit ćete više ponuda.

3. Uređenje okoliša doma


Vrtlarstvo nudi brojne usluge za uređenje i održavanje okoliša doma.


3.1. Pregled i planiranje izgleda okoliša


Krajobrazni arhitekt ili vrtlar vam mogu izraditi plan vanjskog uređenja, sadnje biljaka i plan održavanja. Na temelju plana izradit će i precizan predračun. Kada plan budu usklađen s vašim željama, slijedi uređenje okoliša doma, a ako nemate vremena da ga sami održavate, možete se dogovoriti i za dugoročno održavanje vrta.


3.2. Sadnja drveća i grmlja


Sadnja drveća i grmlja obuhvaća niz aktivnosti, poput kopanja jame, dodavanja humusa i gnojiva, isporuke sadnica, sadnje, učvršćivanja zemlje, zalijevanja i kratkotrajne njege sadnica.


3.3. Uređenje povrtnjaka


Kada sanjamo o vlastitom domu, često zamišljamo i uređen povrtnjak. Za profesionalan i optimalno dizajniran vrt možete kontaktirati vrtlarstvo. Prvo treba odrediti točne dimenzije greda i staza koje biljkama omogućavaju dovoljno prostora i lak pristup. Uobičajena širina gredica je oko 120 cm, a širina staza 30 cm. Staze mogu biti od zbijene zemlje, drvne kore, trave ili popločene. Kao obavezni dio suvremenog vrta planira se i kompost, koji služi kao izvor kvalitetnog gnojiva.


3.4. Zeleni zid, vertikalni vrt


Ako vam nedostaje prostora ili jednostavno želite atraktivan i moderan vrt, osmislite vertikalni vrt. Vertikalni vrtovi načinjeni su od sastavljivih modula. Vrtlar će se pobrinuti za sadnju, sustav za zalijevanje, kao i za prikladnu vlažnost. Vertikalni vrtovi su nešto skuplji, zahtjevniji za održavanje, ali pogled na prekrasan zeleni zid nadmašuje svako ulaganje.

3.5. Izrada travnjaka


Bujni zeleni travnjak izgleda jako jednostavno, ali zahtijeva puno rada. Prvo treba nasuti kvalitetnu zemlju, zatim slijedi sjetva trave i polaganje travnate staze. Za održavanje lijepog izgleda ključni su košnja, zalijevanje, suzbijanje korova i gnojidba.


3.6. Izrada ribnjaka


Dokazano je da vodeni element djeluje umirujuće, stoga je omiljeni element koji je u skladu s tradicionalnim feng-shuijem i modernim životnim principima stanovanja. Vrtlarstvo će se pobrinuti za dizajn ribnjaka, sadnju vodenih biljaka i redovito održavanje ribnjaka.


3.7. Uređivanje i njega grobova


Naši najmiliji zaslužuju pristojno posljednje počivalište. Vrtlarstvo također nudi uređivanje grobova s promišljenom kombinacijom biljaka, kamena, šljunka, pijeska i raznih dekorativnih elemenata. Također, možete se dogovoriti i za redovito održavanje grobova.


4. Održavanje zelenih površina


Biljke neprekidno rastu, stoga se izgled vašeg vrta i travnjaka stalno mijenja. Ako želite sačuvati uredan izgled, onda vrt treba redovito održavati. Ako sami nemate vremena, održavanje zelenih površina možete prepustiti iskusnim vrtlarima. Oni će se pobrinuti za održavanje trave, sadnju i promjenu cvijeća, obrezivanje biljaka, čišćenje i oranje površina, zalijevanje, gnojidbu, zimsku njegu biljaka i prevenciju bolesti biljaka.

4.1. Košnja trave i održavanje trave


Prava engleska trava zahtijeva puno pažnje. Osim košnje trave, vrtlarstvo se brine i za aeraciju travnog busena, gnojidbu, uklanjanje korova, valjanje trave i pjeskarenje. Na takav travnjak ćete uvijek biti ponosni, dok vam susjedi mogu i pomalo zavidjeti.


4.2. Obrezivanje voćaka


Rezanje voćaka zahtijeva znanje i preciznost jer to osigurava zdravlje stabala i optimalan prinos voća. Vrtlari će obrezivanje voćaka prilagoditi pojedinim stablima, godišnjem dobu i vremenskim uvjetima i pobrinuti se za zdrav i plodan voćnjak.

4.3. Obrezivanje živice, grmlja i ostalih biljaka


Biljke također služe za označavanje u prostoru. Živicom označavamo granicu naše parcele ili njome razgraničavamo različite prostore. Grmlje krasi vrtove i obrubljuje staze, drveće naglašava ili skriva pogled na dom. Stoga treba voditi brigu o urednom izgledu biljaka. U vrtlarstvu nude korektivno orezivanje, kojim se osigurava kompaktni rast biljaka. Također se brinu o obrezivanju živice, rezanju grmlja, rezanju i sječi drveća, oblikovanju biljaka i mnogim drugim estetskim zahvatima.


4.4. Uklanjanje biootpada


U vrtlarstvu nastaju velike količine biootpada: pokošena trava, opalo lišće, grančice, trupci i sl. Vrtlar će se pobrinuti za uklanjanje i prijevoz biootpada na prikladno odlagalište.


4.5. Sadnja cvijeća i uređivanje gredica


Pogled na cvjetnu gredicu je lijep i umirujuć, međutim, uređena gredica zahtijeva puno rada. Treba osigurati prikladnu vlažnost i redovito uklanjati korov. Sezonski se treba pobrinuti i za sadnju jednogodišnjih biljaka i stavljanje lukovičastih i gomoljastih biljaka.

4.6. Njega tijekom zime


Iako biljke spavaju zimi, radova ne nedostaje. Preporučuje se zaštita osjetljivih dijelova biljaka vitreksom i redovito uklanjanje snijega s biljaka. Osim njege biljaka tijekom zime, vrtlar će se pobrinuti i za uklanjanje lišća u jesen i oranje pristupačnih površina zimi.

4.7. Zalijevanje biljaka


Različite biljke trebaju različitu količinu sunca i topline, kao različitu količinu vode. Vrtlari zalijevaju biljke i upravljaju sustavima za zalijevanje, osiguravajući optimalan rast biljaka. Osobito je važno zalijevanje u jeku ljeta i tijekom sušnog perioda.

4.8. Gnojidba


S vremenom u tlu ponestane hranljivih tvari, stoga je gnojidba nužna. Obično se radi dva puta godišnje. Upotrebljavaju se organska gnojila, mineralna gnojila, ali i posebna gnojila.
4.9. Prevencija bolesti i štetočina
Biljke mogu napasti i različite bolesti i štetočine. Vrtlari će redovito pratiti zdravlje biljaka i pobrinuti se za prikladan tretman. Vrlo je važno preventivno uklanjanje oboljelih biljaka, osobito u proljeće, kada se pojave lisne uši ili kalifornijske štitaste uši. Za suzbijanje se upotrebljavaju različita organska i kemijska sredstva poput herbicida i insekticida.

4.10. Prozračivanje travnog tepiha


S vremenom se zemlja zbije, odnosno zaguši, što smanjuje plodnost zemlje. Otprilike 18 mjeseci nakon sadnje preporučuje se da se zemlja pograblja, odnosno da se razrahli površinski sloj zemlje, što osigurava aeraciju korijena. Za to se također upotrebljavaju posebna gnojila i herbicidi.

5. Kako se odvija uređivanje okoliša?


Majstor najprije razgledava situaciju i potom priprema idejni projekt uređenja i ponudu. Pomoću skica i 3D vizualizacije konačni izgled vrta može u potpunosti prilagoditi vašim željama. Prvo je na redu oblikovanje terena kopanjem, slijedi nasipavanje zemlje i humusa, frezanje, malčiranje, valjanje i grabljanje. Zatim nasipavanje dekorativnih oblutaka, malča i postavljanje kamena. Potom se sije trava ili polaže travnati tepih, zasade grede, ukrasno drveće, grmlje, živice, cvijeće itd. Na kraju slijedi ugradnja sustava za zalijevanje i rasvjete za vrt.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMRUŠENJE STABALA

Potrebno rušenje 8 komada stabala max visine cca 10 m. Ne treba odvoz granja. 4725 KN do 7875 KN


........

KOŠNJA TRAVE

Na zemlji od 7000 m2je drvena vikendica i drveni most kojeg treba urediti i travu pokositi. 1575 KN do 2625 KN


........

RUŠENJE ČEMPRESA

Potrebno rušenje čempresa koji se nalazi ispred kuće, tj. kraj ograde, visine 6-8 m, deblo cca 25 cm promjer. Potrebno rušenje i odvoz. 945 KN do 1575 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, KOŠNJA TRAVNJAKA , CCA 500 M2
Hortikultura, vrt, Klokovec

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, DOBAVA I SADNJA UKRASNOG DRVEĆA, CCA 7-10 KOM
Hortikultura, vrt, Lukavec Klanječki

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, ČIŠĆENJE OBRASLOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA , 592 M2
Hortikultura, vrt, Zagreb

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, MALČIRANJE TERENA, 3600 M2
Hortikultura, vrt, Špičkovina

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, KOŠNJA TRAVNJAKA I OREZIVANJE ŽIVICE, 25 M2
Hortikultura, vrt, Kaštel Gomilica

675 KN do 1125 KN

CIJENA, REZANJE SUVIŠNIH GRANA NA VRBI, CCA 10 M
Hortikultura, vrt, Zagreb

675 KN do 1125 KN

CIJENA, ODVOZ ZELENOG GRMA, JASMIN
Hortikultura, vrt, Varaždinske Toplice

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, OBREZATI LIPU U DVORIŠTU OBITELJSKE KUĆE, 6 M
Hortikultura, vrt, Zagreb

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, KRČENJE I MALČIRANJE ZEMLJIŠTA, CCA 600 HVAT
Hortikultura, vrt, Jastrebarsko

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, OREZIVANJE TUJA, 175 KOM 2. 5 M VISINE
Hortikultura, vrt, Ivanec

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, UKLANJANJE STABLA SMOKVE, CCA 5 M
Hortikultura, vrt, Rijeka

675 KN do 1125 KN

CIJENA, UKLANJANJE I SADNJA STABALA, 4 STABLA JABUKA,15 VINOVIH LOZA,20 ZIMZELENA
Hortikultura, vrt, Primošten

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, PREKOPATI ZEMLJU U VRTU I ISKOPATI RUPE ZA SADNJU BILJA , 3 POVRSINE (23M2, 9M2 I 13M2) 1 MASLINA, DO 10 BILJAKA
Hortikultura, vrt, Pula

675 KN do 1125 KN

CIJENA, USITNITI I ODVESTI KROŠNJE DVIJE SRUŠENE VOĆKE., 2 VELIKE KROŠNJE SRUŠENIH ŠLJIVA
Hortikultura, vrt, Sveti Martin pod Okićem

675 KN do 1125 KN

CIJENA, RUŠENJE I ODVOZ VOĆAKA I GRMOVA , 15-AK STABALA
Hortikultura, vrt, Zagreb

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, UREĐENJE ZEMLJANOG GROBA, JEDNO GROBNO MJESTO
Hortikultura, vrt, Zagreb

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, RUŠENJE HRASTA, STABLA-2 KD 25 M
Hortikultura, vrt, Dubranec

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, MALČIRANJE I KOŠNJA TRAVE, 1200 M2
Hortikultura, vrt, Kalinje

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, UREĐENJE VRTA, CCA 20 M2
Hortikultura, vrt, Klanjec

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, UKLANJANJE GRMLJA I ODVOZ SMEĆA, 100M2
Hortikultura, vrt, Veliki Lovrečan

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, RUŠENJE STABLA, STABLA-2 KD CCA 8 M
Hortikultura, vrt, Dugo Selo

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, RUŠENJE STABLA ORAHA, CCA 20 M
Hortikultura, vrt, Koprivnica

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, UREĐENJE VRTA, 25 M2
Hortikultura, vrt, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, LIJEČENJE ŽIVICE (LIGUSTRUM) I SADNJA, 25 X 1,80 M
Hortikultura, vrt, Vukovje Zelinsko

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, PRIPREMA I SIJANJE TRAVNJAKA, 40+35M2
Hortikultura, vrt, Zagreb

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, OREZIVANJE HRASTA, STARO DRVO HRASTA
Hortikultura, vrt, Kornić

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, UREĐENJE VRTA SA CVIJEĆEM , CCA 150 M2
Hortikultura, vrt, Pula

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, MALČIRANJE, RUŠENJE GRMLJA I NISKOG DRVEĆA, 1754 M2
Hortikultura, vrt, Sveta Jelena

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, RUŠENJE DVA DRVETA, 8 M
Hortikultura, vrt, Odra

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, ČIŠĆENJE GRAĐEVINSKE PARCELE OD STABALA I RASLINJA, 5100 M2
Hortikultura, vrt, Bibinje

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, PRIPREMA ZEMLJE I POSTAVLJANJE GOTOVE TRAVE , 70 - 80 M2
Hortikultura, vrt, Imotski

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, KRČENJE -MALČIRANJA POVRŠINE , 4600 M2
Hortikultura, vrt, Orle

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, REZANJE VISOKIH GRANA NA DRVETU, CCA 5 M
Hortikultura, vrt, Biograd na moru

675 KN do 1125 KN

CIJENA, REZANJE STABALA OKO KUĆE, 5 M
Hortikultura, vrt, Kaštel Stari

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, UKLANANJE TRULOG KESTENA, CCA 8 M
Hortikultura, vrt, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, RUSENJE STARE KRUŠKE, CCA 5 M
Hortikultura, vrt, Tuhelj

2025 KN do 3375 KNPogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Hortikultura, vrt CJENIK

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

431+ PODUZEĆA ZA HORTIKULTURA, VRT
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE HORTIKULTURA, VRT?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau | Sva prava zadržana