Za područje

  Staklenik, cijena za staklenik i plastenik

  Cijena staklenika ovisi o njegovoj veličini, izboru građevinskog materijala, materijalu prozirnog pokrova, ventilacijskim otvorima i bilo kojem sustavu navodnjavanja. Trošak staklenika, koji je pogodan za kućnu upotrebu, izrađen je od pocinčane čelične konstrukcije i prekriven polietilenskim filmom veličine 4x6 metara (24m2), bez ugradnje, košta oko 1.300 EUR. Ako se odlučimo za profesionalnu instalaciju, toj cijeni moramo dodati još 90 EUR. Staklenik s polietilenskim filmom i pocinčanim čeličnim cijevima i kliznim vratima košta od 50 do 70 EUR/m2. Kako je staklenik lagan, puno je jeftinije kupiti i sastaviti rabljeni staklenik.

  Kome povjeriti izradu/postavljanje staklenik? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena za staklenik


  Cijena staklenika. Staklenik sa polietilenskom folijom i čeličnim pocinčanim cijevima te kliznim vratima.

  39.79 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  €/m2

  SREDNJA CIJENA
  95.49 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Staklenik, plastenik

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Staklenik i plastenik, sve što trebate znati

  1. Staklenik, cijena, namjena i vrste. Što trebate znati prije kupnje staklenika?

  1.1. Staklenici prema namjeni

  Kada razmišljate o kupnji staklenika, prvo morate odgovoriti na pitanje čemu će vam staklenik služiti. Različite vrste staklenika služe različitim svrhama. Ako je staklenik potreban za razmnožavanje i hibernaciju biljaka, bit će drukčiji od onog koji se upotrebljava za zimske vrtove, a staklenik za uzgoj povrća opet će biti drukčiji. Neki staklenici imaju bolje zadržavanje topline, drugi imaju bolju iskoristivost prostora itd.

  40193036_m.jpg

  1.2. Grijanje staklenika

  Staklenici mogu biti sa grijanjem ili bez grijanja. Grijani staklenici korisniji su jer omogućuju i razmnožavanje i hibernaciju biljaka te produžuju njihovu vegetacijsku sezonu. Također se mogu upotrijebiti za konsolidaciju biljaka tijekom prolaza i na otvorenom prostoru. Međutim, uzgoj egzotičnih biljaka nije moguć bez grijanja.

  1.3. Veličina i jednostavno širenje staklenika

  Preporučuje se da se odlučimo za modularni staklenik koji omogućava jednostavno širenje. Može se dogoditi da će staklenik nakon nekoliko godina postati premalen za naše potrebe i da će ga trebati povećati. Prilikom odabira veličine staklenika predviđamo sve naše potrebe što je točnije moguće. Provjerite je li prolaz između polica ili greda unutar staklenika dovoljno velik da se može nesmetano kretati. Police najprije trebaju osigurati dovoljno prostora da biljke istodobno ne budu dublje od 60 cm, a grede ne bi trebale biti veće od 100 cm kako bi do njih došle. Staklenik bi također trebao imati prostor za stol dovoljno velik da može rukovati biljkama.

  2. Napraviti sam ili kupiti staklenik?

  2.1. Napravite sami plastenik

  Prvo moramo odlučiti hoćemo li sami napraviti plastenik ili ćemo kupiti tvornički. Preporučljivo je pokrenuti proizvodnju staklenika samo u iznimnim slučajevima. Profesionalno dizajnirani i postavljeni staklenik uštedjet će vam i puno rada i troškova. Prinos će također biti veći. Naime, ako želite staviti staklenik na svoje mjesto, okvir koji je masivniji oduzet će puno svjetlosti. U konvencionalnim trgovinama nije moguće kupiti dovoljno jaku opremu.

  2.2. Kupnja staklenika

  Kada kupujete staklenik, savjetujemo vam da ne upadate u zamku i kupite jedan od jeftinih staklenika koji se sve češće pojavljuju u vrtnim centrima. Radije kupite kvalitetan staklenik.

  58304320_m.jpg

  Čvrsti okvir

  Obratite posebnu pozornost na to kakav okvir staklenik ima. Držite ga što stabilnije i čvršće da bi mogao podnijeti snažno tresenje i vješanje do 100 kg. U Sloveniji su ekstremni vremenski događaji, popraćeni jakim udarima vjetra, vrlo česti. Čvrsti okvir sprječava vjetar da odnese staklenik kod našeg susjeda. Okvir također mora biti dovoljno jak da podnese velike snježne padaline, inače ćemo dežurati noću i tresti snijeg sa staklenika ili će se srušiti.

  Dobra ventilacija

  Osim pravilnog okvira, vrlo je važno da staklenik ima što bolju ventilaciju. Dobra ventilacija, čak i ako je potrebno umjetno prozračivanje, znači bolju zaštitu povrća od bolesti od upotrebe kemijskih sredstava. Ventilacija staklenika važna je iz nekoliko razloga. Kao prvo, u svim godišnjim dobima treba ukloniti suvišnu vlagu koja se nakuplja u unutrašnjosti. Drugi razlog je kontrola temperature. U manjim staklenicima temperatura čak i zimi može prijeći 30 Celzijevih stupnjeva. Samo vrata ili mali prozor na krovu nisu dovoljni za kontrolu temperature. Dobra ventilacija može se postići samo otvaranjem bočnih krila. Međutim, važno je da se bočna krila ne pružaju prema tlu. Donji dio bokova treba biti fiksiran na visinu od barem jednog metra. Na taj način ranim proljetnim prozračivanjem, koje se uvijek odvija u jutarnjim satima (budući da se tijekom noći nakupljalo mnogo vlage), kada su temperature još uvijek vrlo niske, štitimo mlade sadnice, proljetno zasađeno voće i drugo povrće. No bočna ventilacija još je važnija ljeti kada su temperature vrlo visoke, bez kojih bi biljke ljeti doslovno kuhale.

  3. Staklenici prema vrstama

  3.1. Ovisno o okviru

  Izbor materijala za okvir staklenika ovisi o upotrebljivosti, složenosti održavanja i izgledu. Okviri za staklenike najčešće su izrađeni od drva, aluminija ili čelika.

  Drveni staklenik

  Drvo je sigurno najatraktivnije od sva tri materijala i dobro zadržava toplinu. Međutim, ima i neke loše osobine. Drveni okviri su prilično skupi i teško ih je održavati.

  Aluminijski staklenik

  Okvir može biti i od aluminija i ne zahtijeva veliko održavanje. S druge strane, aluminij vrlo slabo zadržava toplinu.

  Čelični staklenik

  Čelični okviri su najjeftiniji i jednostavno ih je ugraditi. Oni zahtijevaju redovito održavanje. Oni također omogućuju ugradnju većih prozora.

  3.2. Staklenici prema materijalu za pokrivanje

  Staklene ploče su najbolje za staklenike. Upotrebljava se hortikulturno staklo, koje je tanje i jeftinije od običnog stakla i bolje propušta svjetlost. Dobro drži toplinu. Zna se brzo slomiti ili ispucati.

  Plastične ploče su manje prikladne. One su skuplje, osjetljivije i znaju se zamutiti. One zadržavaju manje topline i postaju krhke nakon dužeg izlaganja suncu.

  Polikarbonatni listovi su korisni jer se teško lome i imaju dobra izolacijska svojstva, ali su otporni na pucanje i bezbojni su.

  4. Gdje postaviti staklenik

  Sunce

  Prvo pravilo prilikom postavljanja staklenika je imati na umu da je sve povrće naklonjeno suncu. Staklenik je stoga postavljen u dijelu vrta ili dvorišta gdje sunce obasjava veći dio dana.

  Smjer postavljanja

  Smjer postavljanja je također važan, poželjno je staklenik postaviti u smjeru istok – zapad, tako da biljke tijekom dana budu ravnomjerno osvijetljene.

  Povjetarac

  Kako ne bi došlo do većih naleta vjetra, koji su tipični za Primorsku i Panonsku nizinu, trudimo se da staklenik stavimo u zavjetrinu.

  Voda

  Staklenici se nikada ne smiju postavljati u podnožju brda, u slivu ili gdje voda može zastati kod velikih kiša. Također, područja s visokom podzemnom vodom nisu pogodna za uzgoj biljaka.

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Izrada staklenika

  Trebala bi hobi staklenik, za uszgoj presadnica, sa mogucnosti postavljanja stalaza, sa dva krovna prozora. 6786 € do 11310 €

  ........

  Izrada i montaža staklenika za uzgoj povrća

  Potrebna je izrada i montaža staklenika sa eventualnim provedenim cijevima za navodnjavanje kap na kap.
  Dimenzije cca 3 x 6 x 2 m
  Čvrsta konstrukcija - metalna 16965 € do 28275 €

  ........

  Postavljanje polikarbonatnog plastenika

  Potrebna izgradnja plastenika od polikarbonata 25mm. Dimenzije plastenika cca 3 x 6 m. 10179 € do 16965 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Izrada plastenika, cca 3 x 5 x 2 m
  Staklenik, plastenik, Čakovec

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada staklenika, 4 x 6 m
  Staklenik, plastenik, Zagreb

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Zamjena folije na plasteniku, cca 6 x 3 m
  Staklenik, plastenik, Kuršanec

  630 € do 1050 €

  Cijena, Veći staklenik visoke kvalitete, cca 5 x 10 x 2 m
  Staklenik, plastenik, Osijek

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Staklenik kao društvena prostorija, 4x7x2,8 m
  Staklenik, plastenik, Konjsko

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada plastenika, 16×5 m
  Staklenik, plastenik, Križevci

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Sanacija staklenika, 30 m2
  Staklenik, plastenik, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada staklenika, cca 25 m2
  Staklenik, plastenik, Split

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada plastenika, 240 m2
  Staklenik, plastenik, Hercegovac

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Izrada plastenika od pocincanog čelika i stakla, 6 x 3 m visina zidova 2,4 m plus krov
  Staklenik, plastenik, Salakovci

  1080 € do 1800 €

  Cijena, Staklenik, 10-12 m2 dimenzije 2-2.5x4.5-5, visina 2.10-2.20
  Staklenik, plastenik, Supetar

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada vrtnog staklenika, Od 15 do 20 m2
  Staklenik, plastenik, Molvice

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada plastenika, 24 m2
  Staklenik, plastenik, Mostari

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Staklenik, cca 3 × 6 × 2 m
  Staklenik, plastenik, Slatina

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada staklenik u produžetku unutarnjeg bazena, 5,5 m x 2,5 m
  Staklenik, plastenik, Zagorje

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Pokrivanje plastenika duplom folijom, bočno provjetravanje, 60 m2
  Staklenik, plastenik, Vinogradi Ludbreški

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada staklenika, Površina 3 x 3 x 2 m
  Staklenik, plastenik, Oroslavje

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada staklenika, 30 x 20 x 7 m
  Staklenik, plastenik, Pomer

  40500 € do 67500 €

  Cijena, Izrada plastenika, 17 x 4 m
  Staklenik, plastenik, Lukavec

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Izrada i montaža staklenika/plastenika, 40 m2, 10m x 4 m x visina
  Staklenik, plastenik, Podčudnič

  2520 € do 4200 €

  Cijena, Izrada plastenika/staklenika, Širina 3m, dužina 5m visina 3m
  Staklenik, plastenik, Lipik

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada staklenika, cca 250 x 490 x 100 cm
  Staklenik, plastenik, Odra

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada staklenika, cca 70 m2
  Staklenik, plastenik, Ivanja Reka

  4500 € do 7500 €

  Cijena, Izrada staklenika, 9 x 9 x 4 m
  Staklenik, plastenik, Garešnica

  5400 € do 9000 €

  Cijena, Izrada čelične konstrukcije staklenika, 17 m2
  Staklenik, plastenik, Zagreb

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Izrada staklenika, cca 20 m2
  Staklenik, plastenik, Dubrava

  1260 € do 2100 €

  Cijena, Izrada staklenika, cca 3,5 x 2,5 x 2 m
  Staklenik, plastenik, Brezje

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izrada staklenika za vrt, 5 x 10 x 2,5 m
  Staklenik, plastenik, Zdenci Brdovečki

  3150 € do 5250 €

  Cijena, Izrada plastenika, plastenika-11 kd
  Staklenik, plastenik, Vojnić

  45000 € do 75000 €

  Cijena, Izrada plastenika, 6 m2
  Staklenik, plastenik, Poreč

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada staklene kupole za grob, 1 m x 1 m
  Staklenik, plastenik, Kutina

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada staklenika, cca 4 x 6 m
  Staklenik, plastenik, Dobrogošće

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Sklapanje staklenika od polikarbonatnih ploča, cca 32m2
  Staklenik, plastenik, Rakitje, Bestovje

  450 € do 750 €

  Cijena, Plastenik, cca 100 m2 ( 10 x 10 x 3 )
  Staklenik, plastenik, Požega

  6750 € do 11250 €

  Cijena, Izrada plastenika, cca 4 x 8 x 2 m
  Staklenik, plastenik, Marija Bistrica

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada i montaža staklenika, cca 2 x 4 x 2m
  Staklenik, plastenik, Vrbovec

  720 € do 1200 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Staklenik, plastenik cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  149+ poduzeća za Staklenik, plastenik
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu