Staklenik, cijena za staklenik i plastenik

Cijena staklenika ovisi o njegovoj veličini, izboru građevinskog materijala, materijalu prozirnog pokrova, ventilacijskim otvorima i bilo kojem sustavu navodnjavanja. Trošak staklenika, koji je pogodan za kućnu upotrebu, izrađen je od pocinčane čelične konstrukcije i prekriven polietilenskim filmom veličine 4x6 metara (24m2), bez ugradnje, košta oko 10,000 KN. Ako se odlučimo za profesionalnu instalaciju, toj cijeni moramo dodati još 700 kn. Staklenik s polietilenskim filmom i pocinčanim čeličnim cijevima i kliznim vratima košta od 350 do 500 kn/m2. Kako je staklenik lagan, puno je jeftinije kupiti i sastaviti rabljeni staklenik.

Kome povjeriti izradu/postavljanje staklenik? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA STAKLENIK


Cijena staklenika. Staklenik sa polietilenskom folijom i čeličnim pocinčanim cijevima te kliznim vratima.

300.00 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
720.00 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Staklenik, cijena za staklenik i plastenik

DRUGE CIJENE ZA STAKLENIK, PLASTENIK

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Staklenik i plastenik, sve što trebate znati

1. Staklenik, cijena, namjena i vrste. Što trebate znati prije kupnje staklenika?

1.1. Staklenici prema namjeni

Kada razmišljate o kupnji staklenika, prvo morate odgovoriti na pitanje čemu će vam staklenik služiti. Različite vrste staklenika služe različitim svrhama. Ako je staklenik potreban za razmnožavanje i hibernaciju biljaka, bit će drukčiji od onog koji se upotrebljava za zimske vrtove, a staklenik za uzgoj povrća opet će biti drukčiji. Neki staklenici imaju bolje zadržavanje topline, drugi imaju bolju iskoristivost prostora itd.

40193036_m.jpg

1.2. Grijanje staklenika

Staklenici mogu biti sa grijanjem ili bez grijanja. Grijani staklenici korisniji su jer omogućuju i razmnožavanje i hibernaciju biljaka te produžuju njihovu vegetacijsku sezonu. Također se mogu upotrijebiti za konsolidaciju biljaka tijekom prolaza i na otvorenom prostoru. Međutim, uzgoj egzotičnih biljaka nije moguć bez grijanja.

1.3. Veličina i jednostavno širenje staklenika

Preporučuje se da se odlučimo za modularni staklenik koji omogućava jednostavno širenje. Može se dogoditi da će staklenik nakon nekoliko godina postati premalen za naše potrebe i da će ga trebati povećati. Prilikom odabira veličine staklenika predviđamo sve naše potrebe što je točnije moguće. Provjerite je li prolaz između polica ili greda unutar staklenika dovoljno velik da se može nesmetano kretati. Police najprije trebaju osigurati dovoljno prostora da biljke istodobno ne budu dublje od 60 cm, a grede ne bi trebale biti veće od 100 cm kako bi do njih došle. Staklenik bi također trebao imati prostor za stol dovoljno velik da može rukovati biljkama.

2. Napraviti sam ili kupiti staklenik?

2.1. Napravite sami plastenik

Prvo moramo odlučiti hoćemo li sami napraviti plastenik ili ćemo kupiti tvornički. Preporučljivo je pokrenuti proizvodnju staklenika samo u iznimnim slučajevima. Profesionalno dizajnirani i postavljeni staklenik uštedjet će vam i puno rada i troškova. Prinos će također biti veći. Naime, ako želite staviti staklenik na svoje mjesto, okvir koji je masivniji oduzet će puno svjetlosti. U konvencionalnim trgovinama nije moguće kupiti dovoljno jaku opremu.

2.2. Kupnja staklenika

Kada kupujete staklenik, savjetujemo vam da ne upadate u zamku i kupite jedan od jeftinih staklenika koji se sve češće pojavljuju u vrtnim centrima. Radije kupite kvalitetan staklenik.

58304320_m.jpg

Čvrsti okvir

Obratite posebnu pozornost na to kakav okvir staklenik ima. Držite ga što stabilnije i čvršće da bi mogao podnijeti snažno tresenje i vješanje do 100 kg. U Sloveniji su ekstremni vremenski događaji, popraćeni jakim udarima vjetra, vrlo česti. Čvrsti okvir sprječava vjetar da odnese staklenik kod našeg susjeda. Okvir također mora biti dovoljno jak da podnese velike snježne padaline, inače ćemo dežurati noću i tresti snijeg sa staklenika ili će se srušiti.

Dobra ventilacija

Osim pravilnog okvira, vrlo je važno da staklenik ima što bolju ventilaciju. Dobra ventilacija, čak i ako je potrebno umjetno prozračivanje, znači bolju zaštitu povrća od bolesti od upotrebe kemijskih sredstava. Ventilacija staklenika važna je iz nekoliko razloga. Kao prvo, u svim godišnjim dobima treba ukloniti suvišnu vlagu koja se nakuplja u unutrašnjosti. Drugi razlog je kontrola temperature. U manjim staklenicima temperatura čak i zimi može prijeći 30 Celzijevih stupnjeva. Samo vrata ili mali prozor na krovu nisu dovoljni za kontrolu temperature. Dobra ventilacija može se postići samo otvaranjem bočnih krila. Međutim, važno je da se bočna krila ne pružaju prema tlu. Donji dio bokova treba biti fiksiran na visinu od barem jednog metra. Na taj način ranim proljetnim prozračivanjem, koje se uvijek odvija u jutarnjim satima (budući da se tijekom noći nakupljalo mnogo vlage), kada su temperature još uvijek vrlo niske, štitimo mlade sadnice, proljetno zasađeno voće i drugo povrće. No bočna ventilacija još je važnija ljeti kada su temperature vrlo visoke, bez kojih bi biljke ljeti doslovno kuhale.

3. Staklenici prema vrstama

3.1. Ovisno o okviru

Izbor materijala za okvir staklenika ovisi o upotrebljivosti, složenosti održavanja i izgledu. Okviri za staklenike najčešće su izrađeni od drva, aluminija ili čelika.

Drveni staklenik

Drvo je sigurno najatraktivnije od sva tri materijala i dobro zadržava toplinu. Međutim, ima i neke loše osobine. Drveni okviri su prilično skupi i teško ih je održavati.

Aluminijski staklenik

Okvir može biti i od aluminija i ne zahtijeva veliko održavanje. S druge strane, aluminij vrlo slabo zadržava toplinu.

Čelični staklenik

Čelični okviri su najjeftiniji i jednostavno ih je ugraditi. Oni zahtijevaju redovito održavanje. Oni također omogućuju ugradnju većih prozora.

3.2. Staklenici prema materijalu za pokrivanje

Staklene ploče su najbolje za staklenike. Upotrebljava se hortikulturno staklo, koje je tanje i jeftinije od običnog stakla i bolje propušta svjetlost. Dobro drži toplinu. Zna se brzo slomiti ili ispucati.

Plastične ploče su manje prikladne. One su skuplje, osjetljivije i znaju se zamutiti. One zadržavaju manje topline i postaju krhke nakon dužeg izlaganja suncu.

Polikarbonatni listovi su korisni jer se teško lome i imaju dobra izolacijska svojstva, ali su otporni na pucanje i bezbojni su.

4. Gdje postaviti staklenik

Sunce

Prvo pravilo prilikom postavljanja staklenika je imati na umu da je sve povrće naklonjeno suncu. Staklenik je stoga postavljen u dijelu vrta ili dvorišta gdje sunce obasjava veći dio dana.

Smjer postavljanja

Smjer postavljanja je također važan, poželjno je staklenik postaviti u smjeru istok – zapad, tako da biljke tijekom dana budu ravnomjerno osvijetljene.

Povjetarac

Kako ne bi došlo do većih naleta vjetra, koji su tipični za Primorsku i Panonsku nizinu, trudimo se da staklenik stavimo u zavjetrinu.

Voda

Staklenici se nikada ne smiju postavljati u podnožju brda, u slivu ili gdje voda može zastati kod velikih kiša. Također, područja s visokom podzemnom vodom nisu pogodna za uzgoj biljaka.

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA STAKLENIKA ZA VRT

Potreban staklenik za osobnu uporabu, sa vašom montažom i navodnjavanjem. 63000 KN do 105000 KN


........

POSTAVLJANJE NAVODNJAVANJA KAP PO KAO

Potrebno postavljanje sistema navodnjavanja sa 2 cijevi s kompenzirajućim kapaljkama, površina nasada cca 3.000 m2, dužina gredica cca 1.000 metara. Spajanje navodnjavanja na postojeći bunar, u kasnijoj fazi dodatno na akumulaciju. 63000 KN do 105000 KN


........

MONTAŽA I POSTAVLJANJE STAKLENIKA

Kupila sam mali staklenik. On je u dijelovima i treba mi sklapanje tj. montaža i postavljanje. 1890 KN do 3150 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, IZRADA PLASTENIKA ZA UZGOJ SADNICA JAGODA , CCA 140 M2
Staklenik, plastenik, Zvonik

60750 KN do 101250 KN

CIJENA, IZRADA PLASTENIKA, CCA 20 X 6 M
Staklenik, plastenik, Donji Dragonožec

23625 KN do 39375 KN

CIJENA, IZRADA PLASTENIKA, CCA 5 X 10 M
Staklenik, plastenik, Lepoglava

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 4 X 10 M
Staklenik, plastenik, Poreč

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, 6M X 2,5M X 2M
Staklenik, plastenik, Štakorovec

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, 4 X 5 X 2,5 M
Staklenik, plastenik, Osijek

6075 KN do 10125 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 5 X 3 X 2 M
Staklenik, plastenik, Ogulin

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA PLASTENIKA SA KROVNIM OTVOROM, CCA 200 X 250 CM
Staklenik, plastenik, Rovinj

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 2 X 3 X 2.5 M
Staklenik, plastenik, Brdovec

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 30 M2
Staklenik, plastenik, Ludbreg

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, DOBAVA STAKLENIKA, CCA 4 × 2,5 × 1,90 M
Staklenik, plastenik, Brezje

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 100 M2
Staklenik, plastenik, Perušić

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PLASTENIKA, 6 X 10 X 3 M
Staklenik, plastenik, Gunja

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 150 M2
Staklenik, plastenik, Drniš

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PLASTENIKA S MATALNOM KONSTRUKCIJOM, CCA 5 X 12 M
Staklenik, plastenik, Čepin

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 5*10*2,4 M
Staklenik, plastenik, Donji Karin

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA MALOG PLASTENIKA, CCA 130 X 190 X 200 CM
Staklenik, plastenik, Rijeka

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA PLASTENIKA, CCA 10 X 20 M
Staklenik, plastenik, Adamovec

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, IZRADA KONSTRUKCIJE ZA PLASTENIK, CCA 5 X 15 X 2.20 M
Staklenik, plastenik, Podgajci Podravski

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, IZRADA PLASTENIKA, CCA 35 M2
Staklenik, plastenik, Zagreb

16875 KN do 28125 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 4.2 X 2.2 X 2.2 M
Staklenik, plastenik, Ugljan

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, PONUDA ZA IZRADU STAKLENIKA RADI UZGOJA PARADAJIZA, CCA 50 M2
Staklenik, plastenik, Ogulin

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA , CCA 3 × 4,5 × 2,30 M
Staklenik, plastenik, Sveti Ivan Zelina

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA ZA CVIJEĆE, CCA 6 M2
Staklenik, plastenik, Velika Gorica

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, IZRADA PLASTENIKA , CCA 70 M2
Staklenik, plastenik, Ivanic Grad

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA STAKLENIKA, CCA 100 M2
Staklenik, plastenik, Poljanica Bistranska

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA SA NAVODNJAVANJEM I OPREMOM, CCA 3 X 5 X 2,5 M
Staklenik, plastenik, Ernestinovo

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA STAKLENIKA, CCA 30 M2
Staklenik, plastenik, Murvica

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 8 M2
Staklenik, plastenik, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA , CCA 2,5 X 4 X 2,30 M
Staklenik, plastenik, Osijek

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 25 M2
Staklenik, plastenik, Gunja

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 4 X 3 X 2 M
Staklenik, plastenik, Prigorje Brdovečko

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA, CCA 5 X 3 M
Staklenik, plastenik, Vladislavci

6075 KN do 10125 KN

CIJENA, IZRADA PLASTENIKA ZA UZGOJ POVRĆA, CCA 20 X 7 M
Staklenik, plastenik, Gvozd

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, IZRADA STAKLENIKA , CCA 23 X 7 M
Staklenik, plastenik, Split

66150 KN do 110250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA STAKLENIKA, CCA 3 X 6 X 2,5 M
Staklenik, plastenik, Posedarje

8775 KN do 14625 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

STAKLENIK, PLASTENIK CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

145+ PODUZEĆA ZA STAKLENIK, PLASTENIK
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE STAKLENIK, PLASTENIK?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana