Za područje

  Prozori cijena

  Cijena prozora ovisi o mnogim čimbenicima. Prozori su različitog oblika, veličine, materijala (drveni prozori, PVC prozori ili ALU prozori), okvira prozora, ostakljenju, kao i načinu otvaranja prozorskog otvora (fiksni, klizni ili klizni otvor). U usporedbi s cijenom prozora, kvaliteta odabrane stolarije također se podudara, pa kada kupujemo prozore, radije biramo malo bolji i skuplji izbor, što će rezultirati duljim vijekom trajanja prozora, boljim brtvljenjem, nižom toplinskom vodljivosti i nižim troškovima grijanja, zbog manjih gubitaka topline. Za prozor možete izdvojiti od 70 EUR do 700 EUR, za panoramske prozore čak nekoliko puta više, ali to ne bi trebao biti vaš jedini kriterij. Prije instalacije konzultirajte svog arhitekta i prodavača prozora.

  Kome povjeriti izradu/postavljanje prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena za prozore


  Cijena prozora. Cijena za klasično dvoslojni PVC - ALU ili drveni prozor, zajedno sa montažom i ugradnjom prozorske police.

  159.15 €/m2

  VRLO NISKA CIJENA
  €/m2

  SREDNJA CIJENA
  302.39 €/m2

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Prozori

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena za ugradnju prozora

  Troškovi za ugradnju svih vrsta prozora sa uključenim vezivnim materijalom te radom (prozori u trošku stranke)


  kom

  €/kom

  Cijena za ugradnju drvene klupčice prozora

  Troškovi za ugradnju drvene klupčice sa uključenim vezivnim materijalom (klupčica u strošku stranke)


  m

  €/m

  Cijena za ugradnju sobnih vrata

  Troškovi ugradnje sobnih vrata sa uključenim vezivnim materijalom. troškove vrtata, kvake i lajsni krije stranka


  kom

  €/kom

  Cijena izrade i izgradnje praga od hrastovog drveta za unutrašnja vrata

  Troškovi izrade i montaže praga od hrastovog drveta u objekt


  m

  €/m

  Cijena pvc stolarije po m2

  Cijena pvc stolarije po m2 ovisi o kvaliteti koju odaberete ali se okvirno kreće od 300-700 kn


  m2

  €/m2

  Plastična stolarija cijena

  Cijena pvc stolarije. Cijena pvc prozora uz dobavu i montažu prozora dimeznija 60×80 cm


  kom

  €/kom

  Pvc prozor 180x140 cijena

  Cijena navedenog prozora. Cijene ne uključuje dobavu i montažu.


  kom

  €/kom

  Pvc prozori sa roletama i komarnicima

  Cijena pvc prozora sa roletama i komarnicima. Cijena prozora dimenzija 120x120 cm.


  kom

  €/kom

  Pvc stolarija cijena

  Cijena pvc prozora. Cijena za klasični prozor s doslojnim staklom dimenzija 120×120 cm


  kom

  €/kom

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Aluminijski prozori


  Kolika je cijena aluminijskih prozora? Aluminijski prozori su nešto skuplji od PVC prozora, ali traj...

  Provjerite i: Aluminijski prozori, Cijena - Aluminijska stolarija (alu prozori, alu grilje, alu vrata)

  Staklene stijene, balkonska vrata


  Jedina mana staklene stijene, panoramskih prozora i balkonskih vrata je njihova cijena. Cijena panor...

  Provjerite i: Balkonska vrata, klizne stijene i staklene stijene - cijena

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Prozori – Sve što morate znati

  1. Prozori - što morate znati?

  Pravilan odabir prozora od ključne je važnosti. Pri kupnji ili zamjeni prozora savjetujemo vam da se raspitate o različitim tipovima prozora i njihovim karakteristikama te cijenama. Vodite brigu o tome da odabrani dobavljači osiguravaju stručno postavljanje prozora, vlastiti servis i garanciju. Prozori su dugoročna investicija koja će vam služiti barem 10 do 30 godina. 

  ugradnja-prozora.jpg
  Za dugi vijek prozora vrlo je važno stručno i kvalitetno postavljanje. 

   

  1.1. Toplinska izolacija

  Kvalitetni prozori mogu smanjiti gubitke topline zgrade čak za 30 %. Debljina i toplinska provodljivost okvira (Uf), toplinska provodljivost stakla (Ug), te ukupna toplinska provodljivost prozora (Uw) određuju izolaciju prozora. Na energetsku učinkovitost znatno utječe dobro brtvljenje prozora, koje treba biti trostruko. Ugradnjom kvalitetnog prozora smanjujemo troškove grijanja za više od trećinu! 

  1.2. Zvučna izolacija 

  Ako se vaša kuća ili stan nalaze u urbanom okruženju, uz bučnu cestu ili željeznicu, vrlo je važna dobra zvučna izolacija prozora. Njena vrijednost označava se oznakom Rw. 

  1.3. Održavanje

  Za dugi vijek prozora vrlo važno je pravilno i redovito održavanje, koje se razlikuje ovisno o tome od kojeg su materijala napravljeni prozori. Najjednostavniji za održavanje je PVC prozor (povremeno čišćenje mokrom krpom). Slično vrijedi i za aluminijski prozor. Malo više posla bit će s drvenim uljenim prozorima, koje treba jednom godišnje premazati uljem, i drvenim lakiranim ili bojenim prozorima, koji također zahtijevaju obnovu premaza svakih nekoliko godina. 

  1.4. Skladan izgled

  Važno je uskladiti prozore s izgledom kuće i okućnice. Danas postoji velik izbor prozora različitih boja, oblika i materijala.  

  1.5. Trajanje

  Kvalitetni prozori uz pravilno održavanje mogu vam služiti 30 i više godina. Vodite brigu i o jamstvenom roku, koji ne smije biti kraći od 10 godina.

  1.6. Sigurnost i protuprovalna zaštita

  Kvalitetni okovi onemogućuju otvaranje, odnosno podizanje prozora nasilu.

  2. Dobavljači prozora – izbor

  Kupnja prozora nije zanemariva investicija i zbog toga prije kupnje treba provjeriti dobavljače i nabaviti više različitih ponuda. 

  2.1. Jamstvo

  Dulji jamstveni rok uvijek ukazuje na to da je proizvod koji kupujemo kvalitetan. Za kvalitetne prozore možete očekivati ponudu za desetogodišnje ili dulje jamstvo. Unutar jamstvenog roka, uz pravilnu uporabu  i održavanje, prozori moraju biti bez nedostataka. 

  2.2. Postavljanje i servis

  Jedan od najvažnijih čimbenika koji utječu na optimalni učinak prozora njihova je kvalitetna i stručna ugradnja. Ako su nestručno postavljeni, na kontaktima se mogu pojaviti toplinski mostovi koji poništavaju sve pozitivne učinke novih prozora. Zbog toga provjerite ima li dobavljač u vašoj blizini svoj stručni tim koji postavlja prozore i osigurava servis. 

  2.3. Certifikati

  Nakon stručno obavljene ugradnje dobavljač prozora izdaje vam i sve potrebne certifikate (ekološke i energetske certifikate, tehničke specifikacije itd.) 

  3. Prozori s obzirom na materijal

  Izgled, kao i korisnost prozora, ovise o materijalima od kojih su napravljeni. Kombinacije različitih materijala i bogat izbor palete boja i oblika omogućuju nam usklađivanje izgleda prozora s izgledom kuće. 

  3.1. Drveni prozori

  Za drveni prozor dobra izrada i kvaliteta materijala znatno su važnije nego kod drugih prozora, (drvo mora biti posječeno na određeni način, dobro osušeno...). U suprotnom nam neće pružiti dobre osobine prozora koje služe njegovoj svrsi. Preporučuje se izabrati kvalitetne drvene prozore od lijepljenog drva s odgovarajućom zaštitom koja će očuvati izgled prirodnog drva i karakteristike prirodnog materijala. Osim stvaranja ugodne stambene klime, drveni prozori osiguravaju i dobru toplinsku i zvučnu izolaciju. Uz pravilno održavanje i zaštitu, koji su zahtjevniji nego kod drugih materijala, drveni prozori imaju dugi vijek. U slučaju da drveni prozori nisu kvalitetni, s godinama se mogu rasušiti, deformirati, raspucati ili propuštati jer zbog deformacije drva s vremenom oslabi brtvljenje prozora. Postoji i opasnost od napada žižaka i drugih štetočina. Nedostatak drvenih prozora je lošija protupožarna sigurnost i oko 30 % viša cijena u usporedbi s PVC prozorima. 

  3.2. PVC prozori

  Ponuda prozora od umjetnih masa na tržištu je povoljna i bogata, a PVC prozori pružaju toplinsku i zvučnu izolaciju te čvrstoću i stabilnost, kao i prozori od drugih materijala. Otporni su na vanjske utjecaje i jednostavni su za održavanje, zbog toga dugo traju. PVC prozori, za razliku od drvenih, nisu zapaljivi, odnosno nisu gorivi. Zbog bogatog izbora akrilnih boja i dekora drva, nije problem pronaći prozor koji je u skladu s vašim ukusom i stilom vašeg doma. S ekološke strane, PVC prozori su do neke mjere prikladni jer ih je moguće reciklirati, a s druge strane, umjetni materijali nisu razgradivi niti obnovljivi. PVC prozori mogu biti podvrgnuti temperaturnim promjena. Na jakom suncu se rastežu, pa se preko ljeta mogu objesiti, a ako nisu ojačani, teže se otvaraju i zatvaraju. Isto tako, UV zrake mogu utjecati na životni vijek PVC prozora. 

  3.3. ALU-drvo prozori

  Izvrsna su kombinacija prirodnog materijala i trajnosti. Ljepota prirodnog drva koja pridonosi osjećaju ugode prilikom boravka u prostoru zajedno sa zaštitnom aluminijskom oblogom osiguravaju prednosti oba materijala. ALU-drvo prozore odlikuje dobra zaštita od UV zraka, pouzdano brtvljenje, minimalno održavanje (povremeno treba samo prebojiti unutarnji, drveni dio) i dugi vijek. Vanjske aluminijske maske postoje u svim mogućim nijansama prema Ral ljestvici, odnosno u raznim imitacijama drva. Aluminij i drvo mogu se 100 % reciklirati. Nedostatak ALU-drvo prozora je zapravo „samo” visoka cijena, koja je za oko 60 % viša od cijene PVC prozora.

  3.4. Aluminijski prozori

  Od svih materijala za prozore, aluminij je najotporniji i najtrajniji, a zbog toga je i najcjenjeniji. Prozori od aluminija su skuplji, ali lijepo izgledaju i nakon deset godina izloženosti. ALU prozore odlikuje iznimna stabilnost, sigurnost i jednostavnost uporabe i održavanja. Upotrebljavaju se prije svega za ostakljivanje većih otvora. Kod završne obrade možete birati između svih nijansi boja, zbog toga prozore možete uskladiti sa stilom svoje kuće. Održavanje je minimalno i zbog toga ti prozori imaju vrlo dug vijek. Nedostatci ALU prozora prije svega su visoka cijena (čak 100 % veća investicija u usporedbi s PVC prozorima i nešto slabija toplinska izolacija).

  4. Postupak ugradnje prozora

  4.1. Što znači kvalitetno postavljanje?

  Stručno postavljanje prozora osigurava dugotrajnu, energetski učinkovitu uporabu. Pritom je posebno važan kontakt prozora i zida, koji mora biti pravilno zabrtvljen. Prozorski okvir ne smije biti oštećen. Pri postavljanju se prozorska krila ne smiju oštetiti. Pri otvaranju i zatvaranju prozorska krila ne smiju zapinjati niti visjeti.

  4.2. Kako se postavljaju prozori? 

  1) dostava prozora na dogovoreni datum

  2) monteri vas upoznaju s tijekom izvođenja radova

  3) zaštita podova i drugih izloženih površina 

  4) postojeći prozori se demontiraju

  5) nivelacija prozora u zidni otvor. Određuje se kut ugradnje prozora i odgovarajuća visina i dubina ugradnje.

  6) pričvršćivanje prozora u zidni otvor i brtvljenje odabranim brtvilom (ovisno o odabranom  tipu postavljanja – klasična, ekološka ili RAL montaža)

  7) pregled obavljenog rada i provjera ugrađenih elemenata

  8) monteri vam daju upute za ispravnu uporabu prozora i održavanje te certifikate. 

  4.3. Vrste postavljanja prozora

  4.3.1. Klasično postavljanje

  Najčešći način ugradnje u Sloveniji. Otvor na kontaktu prozora i zida puni se poliuretanskom pjenom. 

  4.3.2. Eko postavljanje

  Kontakt između prozora i zida brtvi se ekološkom, elastičnom pjenom, koja se konstantno rasteže i skuplja. Time se prilagođava vanjskim uvjetima (temperaturi, vremenu) i na taj način osigurava izvrsnu energetsku učinkovitost ugrađenog prozora. Eko postavljanje preporučuje se u slučaju adaptacije objekata.

  4.3.3. RAL montaža

  RAL montaža obvezna je kod gradnje niskoenergetskih ili pasivnih objekata, preporučuje se i za drugu novogradnju jer osigurava toplinsku izolaciju ugrađenog prozora i minimalni gubitak topline. S unutarnje strane za brtvljenje kontakta prozora i zida upotrebljava se paropropusna masa, a s vanjske strane elastična brtvena traka. Time se omogućuje izlazak pare iz prostora prema van, a ne obrnuto. RAL postavljanje sprječava i ulazak vode u zid, a samim time i nastanak kondenzata. 

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Izrada drvenih prozora

  Potrebna izrada i montaža drvenih prozora u starogradnji, faksimilska izvedba, dimezije 1610/2450 (+200 roleta) mm i 1360/2450(+200 roleta) mm. 6786 € do 11310 €

  ........

  Izrada i montaža PVC stolarije

  Potrebna izrada i montaža PVC stolarije. Izmjere su u prilogu. 67860 € do 113100 €

  ........

  Izrada i montaža drvene stolarije

  Potrebna izrada i montaža drvenih prozora dimenzije cca 120 × 60 3 kom i şkure klasične starinske cca 140 × 80 cm. 13572 € do 22620 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Montaža krovnih prozora, 2 kom
  Prozori, Zagreb

  180 € do 300 €

  Cijena, Dobava i montaža PVC prozora, 2 kom
  Prozori, Zagreb

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Klupice za prozor i ulazna vrata, 7 kom
  Prozori, Čakovec

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Dobava i montaža dvokrilnog prozora, cca 110 x 140cm
  Prozori, Varaždin

  900 € do 1500 €

  Cijena, Dobava i montaža PVC prozora, prozori: 2 kom
  Prozori, Ravninsko

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Zamjena prozora manjim, 1 kd
  Prozori, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Izrada i ugradnja prozora, 9 kom
  Prozori, Vodnjan

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, 80 x 150 cm
  Prozori, Zagreb

  360 € do 600 €

  Cijena, Pvc stolarija, 8 kom
  Prozori, Đurđevac

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Zamjeniti drvenu stolarija sa PVC, 178 x 146 cm- 2 kom,146 x 77- 1 kom. + bakonska vrata 97 x 241 cm
  Prozori, Ivanec

  810 € do 1350 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC stolarije, prozor-6 kom ulazna vrata-1 kom
  Prozori, Vojnić

  3600 € do 6000 €

  Cijena, Demontaža, dobava i ugradnja Pvc stolarije, 6 kom
  Prozori, Novigrad Podravski

  1620 € do 2700 €

  Cijena, Izrada i montaža ALU-drvo stolarije, stolarije-10 kom
  Prozori, Zagreb

  13500 € do 22500 €

  Cijena, Ugradnja prozora i balkonskih vrata, 2 kom
  Prozori, Gornji Karin

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, prozori-2 kd
  Prozori, Grižane

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, cca 70 x 50 cm
  Prozori, Zagreb

  270 € do 450 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC pšrozora, cca 1968 x 1064 cm
  Prozori, Pisarovina

  630 € do 1050 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora sa roletama i komaricama, 1700 x 1100 mm
  Prozori, Klana

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada i montaža ALU prozora, prozori-2 kd
  Prozori, Višnjan

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada i montaža ALU prozora, prozori-2 kd
  Prozori, Zagreb

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, prozori-2 kom
  Prozori, Kastav

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, 1165/1135 mm
  Prozori, Donja Rijeka

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, prozori-6 kd
  Prozori, Krk

  2700 € do 4500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora , prozori-3 kom
  Prozori, Kutina

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, prozori-3 kd
  Prozori, Pleternica

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora s roletama, prozori-4 kd
  Prozori, Šenkovec

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, prozori-2 kd
  Prozori, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC stolarije, prozori-12 kom balkonska vrata-1 kom ulaznavrata-1 kom
  Prozori, Rakitje, Bestovje

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, prozori-5 kd
  Prozori, Kutina

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora sa roletnom, 2 prozora 143 x 135 cm
  Prozori, Rijeka

  900 € do 1500 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, prozori-3 kd
  Prozori, Zagreb

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora sa roletam, prozori-3 kd
  Prozori, Rijeka

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, prozori-2 kd
  Prozori, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC stolarije, prozor-3 kd balkonska vrata-1 kd
  Prozori, Zagreb

  2250 € do 3750 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, 99 x 117 cm
  Prozori, Vir

  450 € do 750 €

  Cijena, Izrada i montaža PVC prozora, prozori-2 kd
  Prozori, Belišće

  900 € do 1500 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Prozori cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  409+ poduzeća za Prozori
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu