PROZORI cijena

Cijena prozora ovisi o mnogim čimbenicima. Prozori su različitog oblika, veličine, materijala (drveni prozori, PVC prozori ili ALU prozori), okvira prozora, ostakljenju, kao i načinu otvaranja prozorskog otvora (fiksni, klizni ili klizni otvor). U usporedbi s cijenom prozora, kvaliteta odabrane stolarije također se podudara, pa kada kupujemo prozore, radije biramo malo bolji i skuplji izbor, što će rezultirati duljim vijekom trajanja prozora, boljim brtvljenjem, nižom toplinskom vodljivosti i nižim troškovima grijanja, zbog manjih gubitaka topline. Za prozor možete izdvojiti od 500 kn, do 5000 kn, za panoramske prozore čak nekoliko puta više, ali to ne bi trebao biti vaš jedini kriterij. Prije instalacije konzultirajte svog arhitekta i prodavača prozora.

Kome povjeriti izradu/postavljanje prozora? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA PROZORE


Cijena prozora. Cijena za klasično dvoslojni PVC - ALU ili drveni prozor, zajedno sa montažom i ugradnjom prozorske police.

1200.00 KN/m2

VRLO NISKA CIJENA
KN/m2

SREDNJA CIJENA
2280.00 KN/m2

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
CIJENA ZA ponuđača, montažera prozora

DRUGE CIJENE ZA PROZORI

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Cijena za ugradnju prozora

Troškovi za ugradnju svih vrsta prozora sa uključenim vezivnim materijalom te radom (prozori u trošku stranke)


KN

KN/kom

kom
upit

Cijena za ugradnju drvene klupčice prozora

Troškovi za ugradnju drvene klupčice sa uključenim vezivnim materijalom (klupčica u strošku stranke)


KN

KN/m

m
upit

Cijena za ugradnju sobnih vrata

Troškovi ugradnje sobnih vrata sa uključenim vezivnim materijalom. troškove vrtata, kvake i lajsni krije stranka


KN

KN/kom

kom
upit

Cijena izrade i izgradnje praga od hrastovog drveta za unutrašnja vrata

Troškovi izrade i montaže praga od hrastovog drveta u objekt


KN

KN/m

m
upit

Plastična stolarija cijena

Cijena pvc stolarije. Cijena pvc prozora uz dobavu i montažu prozora dimeznija 60×80 cm


KN

KN/kom

kom
upit

Cijena pvc stolarije po m2

Cijena pvc stolarije po m2 ovisi o kvaliteti koju odaberete ali se okvirno kreće od 300-700 kn


KN

KN/m2

m2
upit

Pvc stolarija cijena

Cijena pvc prozora. Cijena za klasični prozor s doslojnim staklom dimenzija 120×120 cm


KN

KN/kom

kom
upit

Pvc prozori sa roletama i komarnicima

Cijena pvc prozora sa roletama i komarnicima. Cijena prozora dimenzija 120x120 cm.


KN

KN/kom

kom
upit

Pvc prozor 180x140 cijena

Cijena navedenog prozora. Cijene ne uključuje dobavu i montažu.


KN

KN/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Aluminijski prozori


Kolika je cijena aluminijskih prozora? Aluminijski prozori su nešto skuplji od PVC prozora, ali traj...

Provjerite i: Aluminijski prozori, Cijena - Aluminijska stolarija (alu prozori, alu grilje, alu vrata)

Staklene stijene, balkonska vrata


Jedina mana staklene stijene, panoramskih prozora i balkonskih vrata je njihova cijena. Cijena panor...

Provjerite i: Balkonska vrata, klizne stijene i staklene stijene - cijena

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Prozori – Sve što morate znati

1. Prozori - što morate znati?

Pravilan odabir prozora od ključne je važnosti. Pri kupnji ili zamjeni prozora savjetujemo vam da se raspitate o različitim tipovima prozora i njihovim karakteristikama te cijenama. Vodite brigu o tome da odabrani dobavljači osiguravaju stručno postavljanje prozora, vlastiti servis i garanciju. Prozori su dugoročna investicija koja će vam služiti barem 10 do 30 godina. 

ugradnja-prozora.jpg
Za dugi vijek prozora vrlo je važno stručno i kvalitetno postavljanje. 

 

1.1. Toplinska izolacija

Kvalitetni prozori mogu smanjiti gubitke topline zgrade čak za 30 %. Debljina i toplinska provodljivost okvira (Uf), toplinska provodljivost stakla (Ug), te ukupna toplinska provodljivost prozora (Uw) određuju izolaciju prozora. Na energetsku učinkovitost znatno utječe dobro brtvljenje prozora, koje treba biti trostruko. Ugradnjom kvalitetnog prozora smanjujemo troškove grijanja za više od trećinu! 

1.2. Zvučna izolacija 

Ako se vaša kuća ili stan nalaze u urbanom okruženju, uz bučnu cestu ili željeznicu, vrlo je važna dobra zvučna izolacija prozora. Njena vrijednost označava se oznakom Rw. 

1.3. Održavanje

Za dugi vijek prozora vrlo važno je pravilno i redovito održavanje, koje se razlikuje ovisno o tome od kojeg su materijala napravljeni prozori. Najjednostavniji za održavanje je PVC prozor (povremeno čišćenje mokrom krpom). Slično vrijedi i za aluminijski prozor. Malo više posla bit će s drvenim uljenim prozorima, koje treba jednom godišnje premazati uljem, i drvenim lakiranim ili bojenim prozorima, koji također zahtijevaju obnovu premaza svakih nekoliko godina. 

1.4. Skladan izgled

Važno je uskladiti prozore s izgledom kuće i okućnice. Danas postoji velik izbor prozora različitih boja, oblika i materijala.  

1.5. Trajanje

Kvalitetni prozori uz pravilno održavanje mogu vam služiti 30 i više godina. Vodite brigu i o jamstvenom roku, koji ne smije biti kraći od 10 godina.

1.6. Sigurnost i protuprovalna zaštita

Kvalitetni okovi onemogućuju otvaranje, odnosno podizanje prozora nasilu.

2. Dobavljači prozora – izbor

Kupnja prozora nije zanemariva investicija i zbog toga prije kupnje treba provjeriti dobavljače i nabaviti više različitih ponuda. 

2.1. Jamstvo

Dulji jamstveni rok uvijek ukazuje na to da je proizvod koji kupujemo kvalitetan. Za kvalitetne prozore možete očekivati ponudu za desetogodišnje ili dulje jamstvo. Unutar jamstvenog roka, uz pravilnu uporabu  i održavanje, prozori moraju biti bez nedostataka. 

2.2. Postavljanje i servis

Jedan od najvažnijih čimbenika koji utječu na optimalni učinak prozora njihova je kvalitetna i stručna ugradnja. Ako su nestručno postavljeni, na kontaktima se mogu pojaviti toplinski mostovi koji poništavaju sve pozitivne učinke novih prozora. Zbog toga provjerite ima li dobavljač u vašoj blizini svoj stručni tim koji postavlja prozore i osigurava servis. 

2.3. Certifikati

Nakon stručno obavljene ugradnje dobavljač prozora izdaje vam i sve potrebne certifikate (ekološke i energetske certifikate, tehničke specifikacije itd.) 

3. Prozori s obzirom na materijal

Izgled, kao i korisnost prozora, ovise o materijalima od kojih su napravljeni. Kombinacije različitih materijala i bogat izbor palete boja i oblika omogućuju nam usklađivanje izgleda prozora s izgledom kuće. 

3.1. Drveni prozori

Za drveni prozor dobra izrada i kvaliteta materijala znatno su važnije nego kod drugih prozora, (drvo mora biti posječeno na određeni način, dobro osušeno...). U suprotnom nam neće pružiti dobre osobine prozora koje služe njegovoj svrsi. Preporučuje se izabrati kvalitetne drvene prozore od lijepljenog drva s odgovarajućom zaštitom koja će očuvati izgled prirodnog drva i karakteristike prirodnog materijala. Osim stvaranja ugodne stambene klime, drveni prozori osiguravaju i dobru toplinsku i zvučnu izolaciju. Uz pravilno održavanje i zaštitu, koji su zahtjevniji nego kod drugih materijala, drveni prozori imaju dugi vijek. U slučaju da drveni prozori nisu kvalitetni, s godinama se mogu rasušiti, deformirati, raspucati ili propuštati jer zbog deformacije drva s vremenom oslabi brtvljenje prozora. Postoji i opasnost od napada žižaka i drugih štetočina. Nedostatak drvenih prozora je lošija protupožarna sigurnost i oko 30 % viša cijena u usporedbi s PVC prozorima. 

3.2. PVC prozori

Ponuda prozora od umjetnih masa na tržištu je povoljna i bogata, a PVC prozori pružaju toplinsku i zvučnu izolaciju te čvrstoću i stabilnost, kao i prozori od drugih materijala. Otporni su na vanjske utjecaje i jednostavni su za održavanje, zbog toga dugo traju. PVC prozori, za razliku od drvenih, nisu zapaljivi, odnosno nisu gorivi. Zbog bogatog izbora akrilnih boja i dekora drva, nije problem pronaći prozor koji je u skladu s vašim ukusom i stilom vašeg doma. S ekološke strane, PVC prozori su do neke mjere prikladni jer ih je moguće reciklirati, a s druge strane, umjetni materijali nisu razgradivi niti obnovljivi. PVC prozori mogu biti podvrgnuti temperaturnim promjena. Na jakom suncu se rastežu, pa se preko ljeta mogu objesiti, a ako nisu ojačani, teže se otvaraju i zatvaraju. Isto tako, UV zrake mogu utjecati na životni vijek PVC prozora. 

3.3. ALU-drvo prozori

Izvrsna su kombinacija prirodnog materijala i trajnosti. Ljepota prirodnog drva koja pridonosi osjećaju ugode prilikom boravka u prostoru zajedno sa zaštitnom aluminijskom oblogom osiguravaju prednosti oba materijala. ALU-drvo prozore odlikuje dobra zaštita od UV zraka, pouzdano brtvljenje, minimalno održavanje (povremeno treba samo prebojiti unutarnji, drveni dio) i dugi vijek. Vanjske aluminijske maske postoje u svim mogućim nijansama prema Ral ljestvici, odnosno u raznim imitacijama drva. Aluminij i drvo mogu se 100 % reciklirati. Nedostatak ALU-drvo prozora je zapravo „samo” visoka cijena, koja je za oko 60 % viša od cijene PVC prozora.

3.4. Aluminijski prozori

Od svih materijala za prozore, aluminij je najotporniji i najtrajniji, a zbog toga je i najcjenjeniji. Prozori od aluminija su skuplji, ali lijepo izgledaju i nakon deset godina izloženosti. ALU prozore odlikuje iznimna stabilnost, sigurnost i jednostavnost uporabe i održavanja. Upotrebljavaju se prije svega za ostakljivanje većih otvora. Kod završne obrade možete birati između svih nijansi boja, zbog toga prozore možete uskladiti sa stilom svoje kuće. Održavanje je minimalno i zbog toga ti prozori imaju vrlo dug vijek. Nedostatci ALU prozora prije svega su visoka cijena (čak 100 % veća investicija u usporedbi s PVC prozorima i nešto slabija toplinska izolacija).

4. Postupak ugradnje prozora

4.1. Što znači kvalitetno postavljanje?

Stručno postavljanje prozora osigurava dugotrajnu, energetski učinkovitu uporabu. Pritom je posebno važan kontakt prozora i zida, koji mora biti pravilno zabrtvljen. Prozorski okvir ne smije biti oštećen. Pri postavljanju se prozorska krila ne smiju oštetiti. Pri otvaranju i zatvaranju prozorska krila ne smiju zapinjati niti visjeti.

4.2. Kako se postavljaju prozori? 

1) dostava prozora na dogovoreni datum

2) monteri vas upoznaju s tijekom izvođenja radova

3) zaštita podova i drugih izloženih površina 

4) postojeći prozori se demontiraju

5) nivelacija prozora u zidni otvor. Određuje se kut ugradnje prozora i odgovarajuća visina i dubina ugradnje.

6) pričvršćivanje prozora u zidni otvor i brtvljenje odabranim brtvilom (ovisno o odabranom  tipu postavljanja – klasična, ekološka ili RAL montaža)

7) pregled obavljenog rada i provjera ugrađenih elemenata

8) monteri vam daju upute za ispravnu uporabu prozora i održavanje te certifikate. 

4.3. Vrste postavljanja prozora

4.3.1. Klasično postavljanje

Najčešći način ugradnje u Sloveniji. Otvor na kontaktu prozora i zida puni se poliuretanskom pjenom. 

4.3.2. Eko postavljanje

Kontakt između prozora i zida brtvi se ekološkom, elastičnom pjenom, koja se konstantno rasteže i skuplja. Time se prilagođava vanjskim uvjetima (temperaturi, vremenu) i na taj način osigurava izvrsnu energetsku učinkovitost ugrađenog prozora. Eko postavljanje preporučuje se u slučaju adaptacije objekata.

4.3.3. RAL montaža

RAL montaža obvezna je kod gradnje niskoenergetskih ili pasivnih objekata, preporučuje se i za drugu novogradnju jer osigurava toplinsku izolaciju ugrađenog prozora i minimalni gubitak topline. S unutarnje strane za brtvljenje kontakta prozora i zida upotrebljava se paropropusna masa, a s vanjske strane elastična brtvena traka. Time se omogućuje izlazak pare iz prostora prema van, a ne obrnuto. RAL postavljanje sprječava i ulazak vode u zid, a samim time i nastanak kondenzata. 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE

Potrebna izrada i montaža PVC stolarija. Dimenzije stolarije su prozori cca 120 x 120 cm, balkonska vrata cca 120 x 220 cm, ulazna vrata cca 130 x 200 cm. Također je potrebna izrada roleta za prozor. 15750 KN do 26250 KN


........

IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA

Potrebna izrada i montaža PVC stolarije. Dimenzije prozora su cca 116 × 115 cm. 9450 KN do 15750 KN


........

IZRADA I POSTAVLJANJE PVC PROZORA

Potrebna izrada i montaža PVC prozora dimenzije cca 100 x 135 cm. Želim prozor bijele boje a staklo dvoslojno. 3150 KN do 5250 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, STOLARIJE-12 KOM
Prozori, Vinkovci

60750 KN do 101250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, CCA 220 X 125 CM
Prozori, Bošnjaci

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, CCA 180 X 140 CM
Prozori, Osijek

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, STOLARIJE-11 KOM
Prozori, Zagreb

54000 KN do 90000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, PROZOR-1 KOM
Prozori, Cres

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, PROZORI-3 KOM
Prozori, Zagreb

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, PROZOR-7 KOM BALKONSKA VRATA-1 KOM
Prozori, Susedgrad

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC TROKRILNOG PROZORA, CCA 2360 X 1330 MM
Prozori, Zagreb

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, STOLARIJA-5 KOM
Prozori, Velika Gorica

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, STOLARIJE-5 KOM
Prozori, Zagreb

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ALU STOLARIJE, PROZOR-1 KOM BALKONSKA VRATA-1 KOM
Prozori, Silba

11475 KN do 19125 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA PVC PROZORA, 178 X 138 CM
Prozori, Sesvete

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE STOLARIJE, PROZORI-4 KOM
Prozori, Pula

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, 6 KOM
Prozori, Otočac

23625 KN do 39375 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, PROZOR-4 KOM BALKONSKA VRATA-2 KOM
Prozori, Zagreb

30375 KN do 50625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, PROZORI-3 KOM
Prozori, Zagreb

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, IZRADA I UGRADNJA PVC PROZORA, PROZORI.5 KOM
Prozori, Osijek

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE SA ALU ROLETAMA, PROZOR-3 KOM BALKONSKA VRATA-1 KOM
Prozori, Zagreb

16875 KN do 28125 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA PVC PROZORA SA GRILJAMA, 2 KOM - 120 X 140 I 60 X 60 CM
Prozori, Posedarje

4050 KN do 6750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, PROZORI-2 KOM
Prozori, Jakovlje

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENOG PROZORA, PROZORI-5 KOM
Prozori, Zagreb

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, PROZOR-1 KOM BALKONSKA VRATA-1 KOM
Prozori, Punat

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ALU PROZORA, CCA 150 X 200 CM
Prozori, Nin

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENE STOLARIJE, STOLARIJA-10 KOM
Prozori, Novoselec

43875 KN do 73125 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, PROZORI-3 KOM
Prozori, Gomirje

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAĐŽA PVC PROZORA, PROZORI-2 KOM
Prozori, Rijeka

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I POSTAVLJENJE PVC PROZORA, CCA 145 X 286 CM
Prozori, Rijeka

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, PVC STOLARIJA, 5 KOM - PROZORI, 2 KOM - VRATA
Prozori, Donje Dubrave

12150 KN do 20250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, PROZORI-4 KOM
Prozori, Oporovec

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE SA ROLETAMA I KOMARNIKOM, PROZORI-3 KOM
Prozori, Zagreb

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, PROZORI-4 KOM
Prozori, Split

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC STOLARIJE, PROZOR-1 KOM BALKONSKA VRATA-1 KOM
Prozori, Osijek

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, PROZORI-3 KOM
Prozori, Čepelovac

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA, PROZORI-2 KOM
Prozori, Jastrebarsko

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA DRVENIH PROZORA, 2 TROKRILNA PROZORA
Prozori, Karlovac

8100 KN do 13500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA PVC PROZORA SA GRILJAMA, CCA 120 X 120 CM
Prozori, Nerezine

3375 KN do 5625 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

PROZORI CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

418+ PODUZEĆA ZA PROZORI
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE PROZORI?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana