VANJSKE ROLETE cijena

Cijena roleta za prozore ili vrata ovisi o vrsti roleta (klasične vanjske rolete, flush, kabinet, pred-prozor, prozor ili nagib), materijal (PVC, aluminij), površine roleta i naravno izvođač. Za klasične PVC rolete širine 45 mm izdvojit ćete oko 200 kn/m2, PVC rolete širine 37 mm koštat će oko 250 kn/m2, a za aluminijske rolete širine 37 mm oduzeti ćete 300 kn/m2.

Kome povjeriti izradu/postavljanje rolete? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT
CIJENA ZA ponuditelja, montažera roleta

DRUGE CIJENE ZA VANJSKE ROLETE

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Aluminijske rolete cijena m2 - 140 x 200 cm

Cijena ALU rolete za prozore dimenzija 140 x 200 cm.


KN

KN/kom

kom
upit

Aluminijske rolete cijena m2 - 85 x 100 cm

Cijena ALU rolete dimenzija 85 x 100 cm.


KN

KN/kom

kom
upit

Aluminijske rolete cijena m2 - 140 x 140 cm

Cijena ALU rolete za prozore dimenzija 140 x 140 cm.


KN

KN/kom

kom
upit

Aluminijske rolete cijena m2 - 90 x 200 cm

Cijena ALU rolete dimenzija 90 x 200 cm.


KN

KN/kom

kom
upit

Vanjske PVC rolete cijena

Vanjske rolete za prozore. Cijena PVC roleta za prozore. Cijena ne uključuje montažu.


KN

KN/m2

m2
upit

Ugradnja roleta na postojeću stolariju

Cijena za ugradnju roleta na već postojeću stolariju.


KN

KN/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Vanjske rolete za prozore - sve što morate znati

1. Rolete - što morate znati?
 vanjske-rolete.jpg

Vanjske rolete odlična su zaštita od sunca, vjetra, neželjenih pogleda, ali i od provalnika.

Prozori u prostoriju propuštaju dnevnu svjetlost koja znatno pridonosi dobrobiti našeg organizma. Važan dio prozora su i rolete, kojima reguliramo količinu svjetlosti, sprječavamo neželjene poglede i štitimo prozor od vjetra, kiše, nečistoća, kao i od provalnika. Rolete sprječavaju pregrijavanje prostorija, smanjuju gubitke topline do 25 %, poboljšavaju zvučnu izolaciju do 10 dB, a istodobno su vrlo jednostavne za održavanje. Karakteristika protuprovalnosti osigurava se dodatnim protuprovalnim mehanizmima i blokadama. Postavljanje roleta vrlo je jednostavno. S obzirom na tip, razlikujemo nadprozorske, predprozorske, ugradbene, kose rolete i rolete za krovne prozore. S obzirom na cijenu i kvalitetu, možete izabrati PVC ili aluminijske lamele. Osim roleta, moguće je ugraditi i integrirane komarnike, koji sprječavaju ulazak neželjenih insekata u prostoriju.

1.1. PVC rolete, aluminijske rolete ili drvene rolete?


S obzirom na materijal lamela, razlikujemo plastične i aluminijske rolete. PVC rolete imaju šuplje profile, napravljene od kvalitetne plastične mase koja je otporna na razlike u temperaturi, vlagu i UV zrake. PVC rolete dostupne su u različitim bojama, od bež do jarkih nijansi boje. U usporedbi s aluminijskim roletama su povoljnije. Aluminijske rolete su tvrđe i postojanije od plastičnih, zbog toga im je životni vijek duži i osiguravaju bolju protuprovalnu zaštitu. Profili su širine 39 mm, 45 mm, 52 mm, 55 mm ili 77 mm i dostupni su u 12 različitih lakiranih boja. Drvene rolete vizualno su privlačnije, ali drvo je osjetljivije na vremenske utjecaje i zbog toga zahtijeva redovno održavanje i obnovu.

2. Koju vrstu roleta izabrati?


Na tržištu postoji mnogo različitih tipova roleta. Ponekad nije jednostavno izabrati rolete. Želite li mogućnost potpunog zasjenjenja, imate omiljenu boju, želite uskladiti rolete s izgledom kuće ili možda želite ugrađene komarnike? Predprozorske rolete postavljaju se na objekte kod kojih rolete nisu predviđene. Postavljaju se na vanjski okvir prozora, a omogućuju i ugradnju integriranog komarnika. Nadprozorske rolete postavljaju se na prikladne završene objekte. Postavljanje se odvija brzo i jednostavno. Vanjske rolete čuvaju prozor od sunca, vjetra i kiše, a osiguravaju toplinsku zaštitu i zaštitu od buke. Podžbukne rolete treba planirati za vrijeme gradnje. U potpunosti su nevidljive i pružaju optimalnu toplinsku zaštitu i zaštitu od buke. Postavljanje podžbuknih roleta odvija se istodobno s montažom prozora, a kutija za roletu skrivena je ispod žbuke.

2.1. Nadprozorske rolete


Nadprozorske rolete pružaju kvalitetnu zaštitu prozora i visok stupanj izolacije. Kutija za roletu pričvršćena je neposredno na gornji okvir prozora i zbog toga je neprimjetna. Nadprozorske rolete postavljaju se na novogradnju i za vrijeme adaptacije objekata jer ih treba postaviti zajedno s prozorima. Unatoč načinu ugradnje, rolete se jednostavno održavaju ili servisiraju.

2.2. Predprozorske rolete


Predprozorske rolete najzastupljenije su rolete jer ih je moguće postaviti u bilo kojem trenutku: tijekom gradnje, adaptacije, čak i na postojeću fasadu. Ugradnju roleta ne treba prethodno projektirati jer se postavljaju izravno na fasadu. Unatoč jednostavnoj ugradnji, predprozorske rolete omogućuju cjelokupan izbor PVC ili aluminijskih lamela, rolo komarnika, kao i ručnog, odnosno automatskog upravljanja. Budući da su predprozorske lamele vidljive na fasadi i dok su namotane, budite pažljivi pri izboru boje.

2.3. Podžbukne rolete


Podžbukne rolete treba planirati tijekom gradnje. Dok su namotane, bit će potpuno skrivene od očiju, a spuštene osiguravaju maksimalnu protuprovalnu zaštitu, kao i zaštitu od svjetla i topline. Materijali i boje duže su postojane, a rolete osiguravaju dodatnu zaštitu prozorskog okvira. Podžbukna kutija ugrađena je iznad prozora i skrivena ispod žbuke, zbog toga su podžbukne rolete izvrstan izbor za moderne objekte, koji zahtijevaju čiste linije. Za pravilnu ugradnju u otvoru iznad prozora treba osigurati prostor (zub) ili prozor mora biti u ravnini s vanjskim rubom nosive konstrukcije. Podžbukne rolete mogu biti napravljene od bilo kojeg materijala, a mogu imati i podžbukni rolo komarnik.

2.4. Kose rolete


Kose rolete upotrebljavaju se za prozore nepravilnog oblika pod kutom od 0,5° do 45°. Na taj način možemo dobro zasjeniti i okrugle, trokutne, šesterokutne i asimetrične prozore. Nepravilan oblik roleta slabi njihovu konstrukcijsku čvrstoću, zbog čega se za njih uvijek upotrebljavaju aluminijske rolete, bez otvora za prozračivanje.

2.5. Rolete za krovne prozore


Roletama je moguće osjenjenje krovnih prozora koji su posebno problematični zbog pregrijavanja i gubitka topline. Rolete za krovne prozore dizajnirane su tako da se na njima ne zadržava kišnica, a snijeg s njih jednostavno klizi.

2.6. Rolo komarnici za rolete


Ponekad u prostoriji želimo svjetlost i svjež zrak, ali ne želimo privući komarce i druge insekte. Većina tipova roleta pruža nam mogućnost paralelne ugradnje rolo komarnika. Oni se otvaraju neovisno o roletama i zbog toga prozor možete prema želji otvoriti ili zatvoriti.

2.7. Električne rolete


Roletama možemo upravljati ručno, upravljačem ili automatski elektromotorom i raznim upravljačima. Dostupni su prekidači, daljinski upravljači ili mobilne aplikacije na pametnom telefonu. Prednost električnih roleta je udobnije otvaranje i zatvaranje, što je osobito prikladno za velike i teško dostupne prozore. Povezivanjem s pametnim sustavom, rolete se mogu automatski uskladiti sa satom i vremenom, čime se osigurava optimalna temperatura u prostoriji. Automatski pogon smanjuje i gubitke topline jer nema otvora za ručno upravljanje.

2.8. Protuprovalne rolete


Rolete pružaju i zadovoljavajuću protuprovalnu zaštitu. Posebne sigurnosne opruge sprječavaju otvaranje roleta izvana. Zatvaračima za rolete mogu se zaključati u zatvorenom položaju, ali te osigurače nije moguće upotrebljavati kod roleta na automatski pogon. Možete postaviti i posebne protuprovalne opruge koje automatski zaključavaju rolete u spuštenom položaju, ali taj se sustav upotrebljava samo za rolete s centraliziranim upravljanjem ili rolete s elektromotorom.

3. Roletari - kako ih izabrati?


Na tržištu postoje brojni dobavljači roleta i zbog toga se postavlja pitanje kako donijeti odluku? Treba razlikovati sustave roleta i roletare. U prethodnim poglavljima pokazali smo kakvu ulogu ima materijal roleta, širina lamela i vrsta roleta. Na to utječe i način ugradnje, koji može biti nadprozorski, predprozorski ili podžbukni. Završni doprinos kvaliteti roleta je profesionalna ugradnja. Na portalu Mojmojster okupljeni su brojni roletari. Možete pogledati njihove reference i mišljenja prethodnih klijenata. Pošaljite im upit i usporedite dobivene ponude. Tako ćete sigurno pronaći najboljeg izvođača za sebe.

4. Postavljanje roleta


Postavljanje roleta nije složen proces. Postavljanje nadprozorskih i podžbuknih roleta treba predvidjeti tijekom gradnje ili adaptacije. Tako će se osigurati prikladan prostor, poput zuba u nosaču prozora ili ugradnje prozora na vanjsku stranu nosive konstrukcije. Istodobno s ugradnjom prozora, roletar će postaviti i kutiju za rolete.

4.1. Postavljanje roleta na postojeće prozore


Rolete se mogu postaviti i naknadno. Postavljanje roleta na postojeće prozore brzo je i jednostavno jer se rolete pričvrste na vanjski okvir prozora. Budući da su rolete vidljive na fasadi, vodite računa o tome prilikom odabira njihovog izgleda. Pravilnim odabirom boja za rolete, lamele, vodilice i kutije, možete naglasiti ili uljepšati određene arhitekturne elemente svoje kuće. 

5. Popravak roleta


Popravak roleta češće je jeftiniji od kupnje novih roleta. Većina kvarova nije velika ili se radi samo o pohabanim dijelovima, koje je često moguće popraviti ili zamijeniti. Najčešći popravci roleta su zamjena ležajeva, letvica, automata i sl. Rezervni dijelovi za rolete povoljniji su od cjelokupnog sustava, ali prije nego što se odlučite za servis, provjerite cijenu novih roleta.

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMIZRADA I MONTAŽA ALU VANJSKIH ROLETA

Potrebna izrada i montaža ALU vanjskih roleta dimenzije cca 80 x 250 cm. 3150 KN do 5250 KN


........

IZRADA I MONTAŽA VANJSKIH ROLETA

Potrebna izrada i montaža PVC vanjskih roleta sve skupa je širina cca 355cm a visina 170cm.
3150 KN do 5250 KN


........

IZRADA I MONTAŽA ALU ROLETE

Potrebna izrada i montaža ALU roleta. Dimenzije rolete cca 95 x 259 cm. 1890 KN do 3150 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, ROLETE S KOMARNICIMA, 4 KOM
Vanjske rolete, Čižići

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA BIJELE PLASTIČNE ROLETE, 152 X 220 CM
Vanjske rolete, Pag

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA VANJSKIH ROLETA, ROLETE-2 KOM
Vanjske rolete, Varaždin

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, SERVIS I POPRAVAK ROLETA, 2 PROZORA, 4 ROLETE
Vanjske rolete, Čakovec

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, IZRADA I UGRADNJA VANJSKIH ROLETA, ROLETE-3 KOM
Vanjske rolete, Viškovo

0 KN do 0 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ALU VANJSKIH ROLETA, CCA 15 M2
Vanjske rolete, Konak

10125 KN do 16875 KN

CIJENA, ZATVARANJE BALKONA ALU ROLETAMA, ROLETE-2 KOM
Vanjske rolete, Sesvete

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ALU BALKONSKIH ŽALUZINA, ŽALUZINE-2 KOM
Vanjske rolete, Koprivnica

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, IZRADA I UGRADNJA PVC ROLETA, ROLETA-6 KOM
Vanjske rolete, Velika Ludina

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA VANJSKIH PVC ROLETA ZA BALKON, CCA 350 X 132 CM
Vanjske rolete, Karlovac

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ALU ROLETA, ROLETE-13 KOM
Vanjske rolete, Dekanovec

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ROLETA I KOMARNIKA, 7 ROLETA 4 KOMARNIKA
Vanjske rolete, Marija Magdalena

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, ZAMJENA STARIH ROLETA I UGRADNJA NOVIH NA POSTOJEĆU KONSTRUKCIJU, ROLETE-2 KOM
Vanjske rolete, Zagreb

1687.5 KN do 2812.5 KN

CIJENA, IZRADA I UGRADNJA VANJSKE ROLETE , CCA 100 X 190 CM
Vanjske rolete, Brtonigla

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA VANJSKE ROLETE, 3 KOM
Vanjske rolete, Novigrad Podravski

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, ZAMJENA PVC S ALU TERMOIZOLIRAJUĆOM ROLETOM S VANJSKIM KOMARNICIMA, 8 - KOM
Vanjske rolete, Zagreb

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA VANJSKE SMEĐE ROLETE, 2 - KOM
Vanjske rolete, Šibenik-dio

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA VANJSKE ROLETE, 2 - KOM
Vanjske rolete, Vodice

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA VANJSKIH ROLETA, ROLETE-3 KOM
Vanjske rolete, Bjelovar

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA VANJSKIH ROLETA S KOMARNIKOM, ROLETE-2 KOM
Vanjske rolete, Zagreb

2700 KN do 4500 KN

CIJENA, POPRAVAK VANJSKIH ROLETA, 3 - KOM
Vanjske rolete, Tisno

1687.5 KN do 2812.5 KN

CIJENA, UGRADNJU ALU ROLETA, 8 - KOM
Vanjske rolete, Pušćine

13500 KN do 22500 KN

CIJENA, UGRADNJA CJEVASTOG MOTORA ZA ROLETE, 1 - KOM
Vanjske rolete, Split

1012.5 KN do 1687.5 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA ROLETE ZA ZATVARANJE TERASE, CCA 9 X 3 M
Vanjske rolete, Rakitje, Bestovje

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, UGRADNJU VANJSKE ROLETE, 2 - KOM
Vanjske rolete, Stančić

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA VANJSKIH ROLETA, ROLETE-7 KOM
Vanjske rolete, Ludbreg

4725 KN do 7875 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA GRILJA, GRILJE-2 KOM
Vanjske rolete, Sinj

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA ALUMINIJSKE ROLETNE ZA BALKONSKA VRATA, CCA 2540 X 1780 MM
Vanjske rolete, Umag

6750 KN do 11250 KN

CIJENA, POPRAVAK POSTOJEĆIH VANJSKIH ROLETA, 2 - KOM
Vanjske rolete, Višnjevac

135 KN do 225 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA VANJSKE ALUMINIJSKE ROLETE, ROLETE-5 KOM
Vanjske rolete, Zaprešić

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA PVC ROLETA, ROLETE-2 KOM
Vanjske rolete, Lopar

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA ROLETA, 4 - KOM
Vanjske rolete, Zagreb

2025 KN do 3375 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ALU VANJSKE ROLETE, CCA 132 X 132 CM
Vanjske rolete, Uljanik

1350 KN do 2250 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA ROLETA , ROLETE-5 KOM
Vanjske rolete, Zagreb

5400 KN do 9000 KN

CIJENA, IZRADA I MONTAŽA VANJSKE ROLETE, CCA 4.5 M2
Vanjske rolete, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, POPRAVAK ROLETA, 34
Vanjske rolete, Zagreb

1350 KN do 2250 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

VANJSKE ROLETE CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

238+ PODUZEĆA ZA VANJSKE ROLETE
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE VANJSKE ROLETE?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana