Za područje

  Dizala, Liftovi - Cijena za lift za zgrade i kuće / ugradnja

  Cijena dizala i servis dizala ovisi o broju katova zgrade, vrsti konstrukcije, materijalu, dimenzijama lifta i posljednje, ali ne najmanje bitno, izvođaču. Dizalo povećava troškove izgradnje kuće, ali i povećava vrijednost vaše imovine. Cijena kućnog lifta, uključujući konstrukciju, vrata, komunikacijski uređaj i pogon, kreće se od 9.300 do 26.500 EUR.

  Kome povjeriti postavljanje dizala? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Zatražite ponudu:
  Pošalji upit

  Cijena za stambeno dizalo


  Cijena stambenog osobnog dizala. Cijena za osobno dizalo, skupa sa konstrukcijom, vratima, komunikacijskom napravom i pogonom.

  6631.30 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  €/kom

  SREDNJA CIJENA
  12732.10 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Kućni lift cijena


  Cijena za kućni lift. Cijena kućnog lifta za dvije osobe do visine od 4 kata s poluautomatskim staklenim vratima. Cijena za izradu lifta za dizanje bez osovine.

  11936.34 €/kpl

  VRLO NISKA CIJENA
  €/kpl

  SREDNJA CIJENA
  22281.17 €/kpl

  NAJVIŠA CIJENA
  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Druge cijene za Dizala, lift

  vaša količina

  jedinica

  okvirna cijena

  vaša cijena

  Cijena ugradnje lifta u peterokatnicu

  Ugradnja lifta cijena. Cijena ugradnje lifta u zgradu peterokatnicu. Cijena se odnosi na zgradu koja već ima predviđeno okno.


  kom

  €/kom

  Dizala za invalide

  Dizalo za invalide. Cijena lifta za kucu, dizala za invalidska kolica, za visinu jednog kata. Cijena dizala za invalidska kolica s vlastitim sustavom napajanja električnom energijom.


  kpl

  €/kpl

  Teretni lift

  Cijena za mini teretno dizalo. Cijena malog lifta za kuću. Cijena za kućni lift do visine od 10 m s maksimalnim opterećenjem od 100 kg.


  kpl

  €/kpl

  UKUPNO:
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Dizalo u kući – sve što trebate znati

  1.Što trebate znati o dizalima?


  Dizala danas ne ugrađujemo samo u poslovne i višestambene zgrade, već sve više i u privatne kuće i stanove s više katova. U slučaju ograničene pokretljivosti iz zdravstvenih razloga, dizalom možemo osigurati lakši i brži pristup katovima, kao i veću udobnost korištenja stana.

   

  kucni-lift.jpg
  Kupnja dizala dugoročno je ulaganje jer će se dizalo upotrebljavati desetljećima.

   


  1.1. Ugradnja dizala povećava vrijednost vaše nekretnine


  Jednog dana ćete možda poželjeti prodati svoj dom. Vrijednost vaše nekretnine će se vjerojatno s vremenom povećati, kao posljedica inflacije i promjena na tržištu nekretnina. Također, s promišljenim poboljšanjima možete svoju nekretninu učiniti privlačnijom potencijalnim kupcima, povećavajući tako njezinu prodajnu cijenu. Dizalo sasvim sigurno povećava vrijednost vaše kuće ili stana. Također proširuje krug mogućih kupaca na nepokretne i starije osobe i osobe s ograničenom pokretljivošću.

  1.2. Dizalo pojednostavljuje život


  Stambeno dizalo omogućuje jednostavno kretanje između etaža, bez obzira na to trebaju li od točke A do točke B stići ljudi ili predmeti. Vaše dizalo može s jednog na drugi kat prenijeti torbe s teškim namirnicama, spremnike za skladištenje ili namještaj ili ostalu opremu. Osim toga, bit ćete vrlo zahvalni što ne morate primjerice vući usisivač po stepenicama.


  1.3. Dizalo povećava sigurnost


  Za neke osobe hodanje stepenicama može biti opasno. Zbog ograničene pokretljivosti iz zdravstvenih razloga, ozljeda ili problema s vrtoglavicom, mogu se spotaknuti i pasti. Ugradnja dizala vama i vašoj obitelji omogućuje siguran put s jednog kata na drugi. Osim toga, dizala također imaju brojne sigurnosne funkcije, kao što su sigurnosna vrata, osvjetljenje kabine, hitni pozivi itd.

  1.4. Dizala u kući su priručna i štede prostor


  Kućno dizalo zauzima manje prostora od stepenica, što vam omogućuje da prostor u svojoj kući maksimalno iskoristite. Dizalo možete postaviti i izvan kuće, pored fasade, odnosno uz bočne strane kuće, čime štedite još više unutarnjeg prostora.

  1.5. Izgled i unutarnja oprema dizala


  Izgled i opremu dizala možete prilagoditi stilu vaše kuće. Možete odabrati modernu i elegantnu ili toplu i atraktivnu inačicu dizajna. Postoji puno različitih zidnih i stropnih obloga (drvo, kamen, ogledala, staklo), različitih rukohvata, čak možete ugraditi i zvučni sustav za glazbu. Dizalo možete oblikovati kao estetski naglasak ambijenta ili ga u potpunosti sakriti iza istih vrata kao što su vrata drugih prostorija.


  1.6. Prednosti dizala za osobe s ograničenim kretanjem


  Ugradnja dizala omogućuje starijim osobama da ostanu u svom domu bez obzira na starosnu dob. Vaš obiteljski dom je vjerojatno pun uspomena. Razumljivo je da biste voljeli živjeti u njemu što dulje. Kako starite, možete razviti određene zdravstvene probleme koji ometaju mobilnost. Odjednom zaključite da hodanje stepenicama više nije tako jednostavno kao prije. Ugradnja kućnog dizala omogućuje vam da što duže ostanete u svojoj kući.


  1.7. Prihvatljiva cijena


  Cijena osobnih dizala kreće se od 10 000 eura naviše. Potrebni građevinski zahvati prije ugradnje (okno, konstrukcija, proboji), veličina i nosivost kabine, ugradnja ručnih ili automatskih vrata, komunikacijski uređaji, broj katova, unutarnja oprema i sl. najvažniji su čimbenici koji utječu na konačnu cijenu dizala.


  2. Ponuditelji dizala


  Kupnja dizala je dugoročna investicija jer će se dizalo upotrebljavati desetljećima. Stoga je vrlo važno da prije kupnje dobro razmislite što želite ili trebate, kao i da dobro istražite tržište i dobijete informacije od nekoliko različitih ponuditelja dizala. Kad usporedite različite ponude, obratite pozornost na činjenicu da ponuditelj uz ugradnju dizala nudi i redovito servisiranje dizala. Odlučite se za ponuditelja koji nudi garanciju na dizalo, ugradnju dizala i servis.


  3. Vrste dizala


  3.1. Osobno dizala


  Osobno dizalo namijenjeno je prijevozu osoba. Prikladno je za sve vrste zgrada od kućnih, bolničkih, stambenih, poslovnih, montažnih do visokih nebodera i sl. Ekonomično je, sigurno i ekološki prihvatljivo. Osobno dizala je također kućno dizala, protupožarno dizala, invalidsko dizalo i podizna platforma.


  3.2. Teretno dizala


  Teretno dizalo je prije svega namijenjeno za prijevoz tereta. Prikladno je za skladišta i industrijska postrojenja gdje je teretno dizalo nužno. Dizajn, brzina i vrsta pogona te veličina teretnog dizala prilagođava se potrebi. U teretna dizala spadaju i podizne platforme, laka teretna dizala, kuhinjska dizala, kao i dizala za automobile.


  4. Pogoni za dizala


  4.1. Električna dizala


  Električna dizala se za rad koriste protutežom, koja kabini pomaže u vožnji i teži koliko i kabina + polovica težine dizala. Takvo je dizalo uravnoteženo jer su uteg i kabina podjednako teški. Električno dizalo ima strojarnicu u kojoj se nalazi motor s reduktorom. Na pogonsku užnicu motora pričvršćena je nosiva užad dizala, na kojoj visi kabina. Dimenzija užeta ovisi o nosivosti dizala i visini koju mora prevladati. Motor koji okreće pogonsku užnicu je kod svih novijih dizala frekvencijski reguliran tako da se putnik u kabini udobno vozi, jer manje osjeća vibracije.
  Da bi dizalo sigurno radilo, ugrađena je elektronika, kao i mehaničke komponente poput ograničenja brzine i hvatačkih uređaja na kabini, koji se aktiviraju ako se brzina pomicanja dizala poveća za 30 posto.


  4.2. Hidraulička dizala


  Hidraulička dizala su robusna dizala, napravljena za čestu i dugotrajnu uporabu. Također imaju vrlo glatku kvalitetu vožnje i obično su vrlo tiha. To su jedna od najboljih dizala u pogledu izdržljivosti i performansi. Sustav radi s hidrauličkom crpkom, povezanom s cilindrom, koja podiže i spušta kabinu dizala. Dizalo će se podići pod pritiskom hidrauličke tekućine koja se crpi u spremnik kada pritisnete tipku za poziv. Međutim, u smjeru prema dolje upravljački mehanizam će polako otvoriti ventil za otpuštanje tlaka i dizalo će se spustiti. U slučaju nestanka struje aktivira se sigurnosni akumulator koji automatski spušta dizalo u prizemlje. Hidraulička dizala omogućuju do 6 zona stajanja i dostupna su u najrazličitijim stilovima kabina, različitih konfiguracija. Iako hidraulička dizala nisu među najjeftinijima, zbog svojih karakteristika vrijedna su ulaganja. Stvarni troškovi hidrauličkog dizala ovise o više čimbenika, osobito o broju katova, broju otvora u kabini, dizajnu, opcijskim nadgradnjama i sl. Hidraulička dizala su jedna od najsigurnijih dizala jer imaju nekoliko sigurnosnih funkcija za sigurno djelovanje ugrađenih u sustav. Važno je napomenuti da hidraulička dizala trebaju zasebnu strojarnicu za ugradnju regulatora i sustava za crpke. Strojarnica se obično ugrađuje na najnižem katu u blizini dizala. Dimenzije i specifikacija hidrauličkih stambenih dizala razlikuju se između proizvođača.


  4.3. Pneumatska dizala


  Pneumatsko dizalo je noviji izum. Sastoji se od dviju polikarbonatnih cijevi koje djeluju na tlak zraka. Jedna od važnih prednosti pneumatskih dizala je da ne zahtijevaju prostor za pogonski sustav, stoga su dobro rješenje za postojeće, izgrađene objekte. Pogon dizala je u kutiji crpke čija je visina samo 30 cm, a promjer je jednak promjeru cijevi. Ako ćete ovo dizalo ugrađivati u svoju kuću ili stan, imajte na umu da ćete trebati otvor širine najmanje jedan metar za unos dizala u kuću. Ako taj prostor nemate ili smatrate da bi dizalo u kući natrpalo prostor, možete ga montirati s vanjske strane uz fasadu i napraviti samo vrata u kuću, čime unutrašnjost doma ostaje netaknuta. Ekološka pneumatska kućna dizala sposobna su prevladati podizanje i do 15 m vertikalno i do 5 stajanja. Ugradnja pneumatskog dizala je brza i jednostavna jer traje svega nekoliko dana.


  4.4. Način izvedbe


  Po načinu izvedbe razlikujemo klasična dizala sa strojarnicom i dizala bez strojarnice. Dizala mogu imati zidano okno, ugradbeno okno ili su takozvana panoramska dizala.

  5. Kako se odvija ugradnja dizala?


  Prije odabira dizala vrlo je važno razumjeti osnovne zahtjeve za ugradnju. Dizalo možemo ugraditi u postojeći objekt, ali naravno da je bolje i lakše planirati dizalo već tijekom planiranja objekta, odnosno prije izgradnje. U oba slučaja važno je obratiti pozornost na nekoliko tehničkih uvjeta:

  - treba osigurati veliki prostor u tlocrtu objekta (veličina ovisi o veličini odabranog dizala)

  - ispod dizala treba predvidjeti prostor za sigurnosnu jamu dubine cca 1.5 metra

  - iznad dizala treba osigurati prostor za mehanizam u visini cca 50 cm 

  - treba osigurati da će zid na koji će se ugraditi tlačnica dizala biti sposoban podržati težinu dizala u pokretu.

  - ovisno o vrsti pogonskog sustava dizala, možda ćete trebati i prikladan prostor za strojarnicu dizala.

  Dobro je također odgovoriti i na nekoliko pitanja:

  Za koliko katova u domu planirate dizalo? Koliko pristajanja planirate?

  Je li vam potreban samo jedan izlaz, odnosno jedna ulazno-izlazna vrata na dizalu ili trebate i dodatna vrata, tako da možete ući/izaći i na drugoj strani dizala?

  Sve zidarske i druge pripremne radove koji trebaju biti obavljeni na vašem objektu prije stvarne montaže dizala obično rade drugi izvođači, koji trebaju usko surađivati s ponuditeljem odnosno montažerom dizala i tako osigurati da se sve pripremi točno prema potrebi.

  Ugradnja dizala može trajati od nekoliko dana do tjedan dana, pa i više. Sve ovisi, naravno, o složenosti dizala i njegovom položaju. U određenim slučajevima treba prije same ugradnje ishoditi i građevinsku dozvolu, osobito kada se dizalo ugrađuje u postojeću zgradu, i to na vanjsku stranu zgrade ili kada zbog ugradnje dizala treba intervenirati u nosivu konstrukciju zgrade. Monter dizala također će se pobrinuti da svi električni zahtjevi budu ispunjeni. Primjerice, dizalo treba imati prekidač za isključenje kako se ne bi pomicalo tijekom serviranja. Također, dizalo treba imati druge sigurnosne funkcije, poput zaključavanja vrata, koja se ne mogu otvoriti, osim ako je dizalo u zoni pristajanja. Nakon ugradnje slijedi testiranje dizala. Uz testiranje dizala dobit ćete i upute kako sigurno upravljati dizalom i upotrebljavati funkcije u nuždi, primjerice sustav za spuštanje u nuždi.

  6. Održavanje dizala


  Redovitim servisom i pravilnim održavanjem osigurat ćete pravilan rad dizala i tako pridonijeti većoj sigurnosti, smanjiti mogućnost oštećenja i produžiti vijek dizala. Dizalo se sastoji od brojnih sigurnosnih elemenata koje treba periodično pregledavati, stoga je redovito održavanje temelj vaše sigurnosti. Dobro je da je redoviti servis dizala u skladu s Europskom direktivom EN 95/16 i u skladu s europskim standardima za dizalo EN81.

   

   

   

   

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
  Zadnji projekti

  Dobava i ugradnja lifta

  Potrebna dobava i ugradnja dizala. U pitanju je privatna kuća na dva kata. 61074 € do 101790 €

  ........

  Dobava i ugradnja lifta na fasadu

  Zelim sve potrebne radnje ( projekat, dozvole, nabavka i ugradnja lifta sa vanjske strane zgrade uz fasadu i drugo ) te orijentacionu cijenu za sve to. 40716 € do 67860 €

  ........

  Ugradnja vanjskog lifta u privatnoj kući

  Potrebna ugradnja vanjskog lifta. Kuća ima četiri kata bez predviđenog mjesta za lift. Potreban vanjski lift jer za unutarnji nema mjesta zbog koncepta kuće. Nosivost za 3 osobe, privatna namjena. 135720 € do 226200 €

  ........

  ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

  Cijena, Ugradnja lufta, 6 m
  Dizala, lift, Ježdovec

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja lifta ili vertikalna platforma vanjska, 2 kata
  Dizala, lift, Gradac

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Izrada platforme u stubištu za invalidska kolica na drugi kat, Kolica su širine 90 cm , a dužine 130 cm.
  Dizala, lift, Makarska

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Ugradnja lifta za osobe sa invaliditetom za ulaz u more, 1,6 m
  Dizala, lift, Opatija

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Ugradnja lifta, 3 x 1.5 m
  Dizala, lift, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Ugradnja vanjskog kućnog dizala, cca 7 m
  Dizala, lift, Split

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja lifta, 4 kata
  Dizala, lift, Zagreb

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Popravak lifta, cca 1 x 2m
  Dizala, lift, Zadar

  315 € do 525 €

  Cijena, Ugradnja lifta u privatnu kuću, visina 12 me širina otvora 170x110 cm
  Dizala, lift, Matulji

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Ugradnja lifta, cca 230 x 120 x 100 cm
  Dizala, lift, Rijeka

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Ugradnja dizala, 2 m
  Dizala, lift, Karlovac

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Ugradnja lifta u obiteljsku kuću, 1,5 x 1,5 m
  Dizala, lift, Kašina

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Ponuda za dobava i ugradnja lifta, 350 kg
  Dizala, lift, Kašina

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja vertikalne platforme, Visina dizanja 271 cm, dimenzije kabine 105x110
  Dizala, lift, Sveti Ivan Zelina

  6300 € do 10500 €

  Cijena, Dobava i ugradnja kućnog dizala za drugi kat, 2 metra, najmanja kabina
  Dizala, lift, Zadar

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Projektiranje i izgradnja vanjsog lifta stambene četverokatnice, 15 m, 3-4 m2
  Dizala, lift, Zagreb

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Ugradnja lifta u stambenu zgradu, 4 kata
  Dizala, lift, Split

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Projekt i izrada okna za vanjski lift, 4 osobe
  Dizala, lift, Zagreb-dio

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Zamijeniti stari hidraulični lift novim, 2 m
  Dizala, lift, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja vanjskog lifta, 5 katova, za 4 osobe
  Dizala, lift, Crikvenica

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Ugradnja lifta sa platformom bez kabine, cca 1 × 1 m
  Dizala, lift, Lastovo

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Dobava i ugradanja lifta, 100 x 200 cm
  Dizala, lift, Ludbreg

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja vanjskog lifta, 6 m visina + kabina 1,2 x 1,0 m
  Dizala, lift, Varaždin

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja vanjskog lifta, cca 8.5 m
  Dizala, lift, Crikvenica

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja panoramskog lift na cetverokatnici, Uobicajena visina za tri osobe
  Dizala, lift, Sljeme

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja vanjskog lifta-zgrada pet katova, 5 katova /kabina za 4 osobe
  Dizala, lift, Rijeka

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja lifta, cca 15 m 4 kata
  Dizala, lift, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Dobava lifta za dvije osobe, Standardne mjere za 2 osobe
  Dizala, lift, Topusko

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Ugradnja dizala, Š/D 1400-1100,. 7 ulaza,visina 17,4 m.
  Dizala, lift, Split

  10800 € do 18000 €

  Cijena, Dobava i ugradnja lifta, Do 4 osobe max
  Dizala, lift, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Ugradnja dizala za postojeću zgradu, 4 kata
  Dizala, lift, Zagreb

  9000 € do 15000 €

  Cijena, Servis auto lifta, 3500 kg, auto lift
  Dizala, lift, Zagreb

  270 € do 450 €

  Cijena, Ugradbnja lifta u postojeće okno , 2.5m x 1.5m x 3.5 m
  Dizala, lift, Zagreb

  18000 € do 30000 €

  Cijena, Lifter stolica ili platforma za invalide.unutrasnje stubiste., Dužina stubista 3m,odmoriste 2m,drugo stubiste 3.2m.od prizemlja do prvog kata .2.5 visina.
  Dizala, lift, Zaprešić

  7200 € do 12000 €

  Cijena, Ugradnja lifta, cca 120 x 310 cm
  Dizala, lift, Metković

  8100 € do 13500 €

  Cijena, Ugradnja teretnog lifta, cca 130 x 130 cm
  Dizala, lift, Zagreb

  9000 € do 15000 €  Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

  Dizala, lift cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  88+ poduzeća za Dizala, lift
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu