Dizala, Liftovi - Cijena za lift za zgrade i kuće / ugradnja

Cijena dizala i servis dizala ovisi o broju katova zgrade, vrsti konstrukcije, materijalu, dimenzijama lifta i posljednje, ali ne najmanje bitno, izvođaču. Dizalo povećava troškove izgradnje kuće, ali i povećava vrijednost vaše imovine. Cijena kućnog lifta, uključujući konstrukciju, vrata, komunikacijski uređaj i pogon, kreće se od 70,000 do 200,000 kuna.

Kome povjeriti postavljanje dizala? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
POŠALJI UPIT

CIJENA ZA STAMBENO DIZALO


Cijena stambenog osobnog dizala. Cijena za osobno dizalo, skupa sa konstrukcijom, vratima, komunikacijskom napravom i pogonom.

50000.00 KN/kom

VRLO NISKA CIJENA
KN/kom

SREDNJA CIJENA
96000.00 KN/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

KUĆNI LIFT CIJENA


Cijena za kućni lift. Cijena kućnog lifta za dvije osobe do visine od 4 kata s poluautomatskim staklenim vratima. Cijena za izradu lifta za dizanje bez osovine.

90000.00 KN/kpl

VRLO NISKA CIJENA
KN/kpl

SREDNJA CIJENA
168000.00 KN/kpl

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Dizala, Liftovi - Cijena za lift za zgrade i kuće / ugradnja

DRUGE CIJENE ZA DIZALA, LIFT

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Teretni lift

Cijena za mini teretno dizalo. Cijena malog lifta za kuću. Cijena za kućni lift do visine od 10 m s maksimalnim opterećenjem od 100 kg.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Dizala za invalide

Dizalo za invalide. Cijena lifta za kucu, dizala za invalidska kolica, za visinu jednog kata. Cijena dizala za invalidska kolica s vlastitim sustavom napajanja električnom energijom.


KN

KN/kpl

kpl
upit

Cijena ugradnje lifta u peterokatnicu

Ugradnja lifta cijena. Cijena ugradnje lifta u zgradu peterokatnicu. Cijena se odnosi na zgradu koja već ima predviđeno okno.


KN

KN/kom

kom
upit
UKUPNO:
POŠALJI UPIT >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Časopis sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Dizalo u kući – sve što trebate znati

1.Što trebate znati o dizalima?


Dizala danas ne ugrađujemo samo u poslovne i višestambene zgrade, već sve više i u privatne kuće i stanove s više katova. U slučaju ograničene pokretljivosti iz zdravstvenih razloga, dizalom možemo osigurati lakši i brži pristup katovima, kao i veću udobnost korištenja stana.

 

kucni-lift.jpg
Kupnja dizala dugoročno je ulaganje jer će se dizalo upotrebljavati desetljećima.

 


1.1. Ugradnja dizala povećava vrijednost vaše nekretnine


Jednog dana ćete možda poželjeti prodati svoj dom. Vrijednost vaše nekretnine će se vjerojatno s vremenom povećati, kao posljedica inflacije i promjena na tržištu nekretnina. Također, s promišljenim poboljšanjima možete svoju nekretninu učiniti privlačnijom potencijalnim kupcima, povećavajući tako njezinu prodajnu cijenu. Dizalo sasvim sigurno povećava vrijednost vaše kuće ili stana. Također proširuje krug mogućih kupaca na nepokretne i starije osobe i osobe s ograničenom pokretljivošću.

1.2. Dizalo pojednostavljuje život


Stambeno dizalo omogućuje jednostavno kretanje između etaža, bez obzira na to trebaju li od točke A do točke B stići ljudi ili predmeti. Vaše dizalo može s jednog na drugi kat prenijeti torbe s teškim namirnicama, spremnike za skladištenje ili namještaj ili ostalu opremu. Osim toga, bit ćete vrlo zahvalni što ne morate primjerice vući usisivač po stepenicama.


1.3. Dizalo povećava sigurnost


Za neke osobe hodanje stepenicama može biti opasno. Zbog ograničene pokretljivosti iz zdravstvenih razloga, ozljeda ili problema s vrtoglavicom, mogu se spotaknuti i pasti. Ugradnja dizala vama i vašoj obitelji omogućuje siguran put s jednog kata na drugi. Osim toga, dizala također imaju brojne sigurnosne funkcije, kao što su sigurnosna vrata, osvjetljenje kabine, hitni pozivi itd.

1.4. Dizala u kući su priručna i štede prostor


Kućno dizalo zauzima manje prostora od stepenica, što vam omogućuje da prostor u svojoj kući maksimalno iskoristite. Dizalo možete postaviti i izvan kuće, pored fasade, odnosno uz bočne strane kuće, čime štedite još više unutarnjeg prostora.

1.5. Izgled i unutarnja oprema dizala


Izgled i opremu dizala možete prilagoditi stilu vaše kuće. Možete odabrati modernu i elegantnu ili toplu i atraktivnu inačicu dizajna. Postoji puno različitih zidnih i stropnih obloga (drvo, kamen, ogledala, staklo), različitih rukohvata, čak možete ugraditi i zvučni sustav za glazbu. Dizalo možete oblikovati kao estetski naglasak ambijenta ili ga u potpunosti sakriti iza istih vrata kao što su vrata drugih prostorija.


1.6. Prednosti dizala za osobe s ograničenim kretanjem


Ugradnja dizala omogućuje starijim osobama da ostanu u svom domu bez obzira na starosnu dob. Vaš obiteljski dom je vjerojatno pun uspomena. Razumljivo je da biste voljeli živjeti u njemu što dulje. Kako starite, možete razviti određene zdravstvene probleme koji ometaju mobilnost. Odjednom zaključite da hodanje stepenicama više nije tako jednostavno kao prije. Ugradnja kućnog dizala omogućuje vam da što duže ostanete u svojoj kući.


1.7. Prihvatljiva cijena


Cijena osobnih dizala kreće se od 10 000 eura naviše. Potrebni građevinski zahvati prije ugradnje (okno, konstrukcija, proboji), veličina i nosivost kabine, ugradnja ručnih ili automatskih vrata, komunikacijski uređaji, broj katova, unutarnja oprema i sl. najvažniji su čimbenici koji utječu na konačnu cijenu dizala.


2. Ponuditelji dizala


Kupnja dizala je dugoročna investicija jer će se dizalo upotrebljavati desetljećima. Stoga je vrlo važno da prije kupnje dobro razmislite što želite ili trebate, kao i da dobro istražite tržište i dobijete informacije od nekoliko različitih ponuditelja dizala. Kad usporedite različite ponude, obratite pozornost na činjenicu da ponuditelj uz ugradnju dizala nudi i redovito servisiranje dizala. Odlučite se za ponuditelja koji nudi garanciju na dizalo, ugradnju dizala i servis.


3. Vrste dizala


3.1. Osobno dizala


Osobno dizalo namijenjeno je prijevozu osoba. Prikladno je za sve vrste zgrada od kućnih, bolničkih, stambenih, poslovnih, montažnih do visokih nebodera i sl. Ekonomično je, sigurno i ekološki prihvatljivo. Osobno dizala je također kućno dizala, protupožarno dizala, invalidsko dizalo i podizna platforma.


3.2. Teretno dizala


Teretno dizalo je prije svega namijenjeno za prijevoz tereta. Prikladno je za skladišta i industrijska postrojenja gdje je teretno dizalo nužno. Dizajn, brzina i vrsta pogona te veličina teretnog dizala prilagođava se potrebi. U teretna dizala spadaju i podizne platforme, laka teretna dizala, kuhinjska dizala, kao i dizala za automobile.


4. Pogoni za dizala


4.1. Električna dizala


Električna dizala se za rad koriste protutežom, koja kabini pomaže u vožnji i teži koliko i kabina + polovica težine dizala. Takvo je dizalo uravnoteženo jer su uteg i kabina podjednako teški. Električno dizalo ima strojarnicu u kojoj se nalazi motor s reduktorom. Na pogonsku užnicu motora pričvršćena je nosiva užad dizala, na kojoj visi kabina. Dimenzija užeta ovisi o nosivosti dizala i visini koju mora prevladati. Motor koji okreće pogonsku užnicu je kod svih novijih dizala frekvencijski reguliran tako da se putnik u kabini udobno vozi, jer manje osjeća vibracije.
Da bi dizalo sigurno radilo, ugrađena je elektronika, kao i mehaničke komponente poput ograničenja brzine i hvatačkih uređaja na kabini, koji se aktiviraju ako se brzina pomicanja dizala poveća za 30 posto.


4.2. Hidraulička dizala


Hidraulička dizala su robusna dizala, napravljena za čestu i dugotrajnu uporabu. Također imaju vrlo glatku kvalitetu vožnje i obično su vrlo tiha. To su jedna od najboljih dizala u pogledu izdržljivosti i performansi. Sustav radi s hidrauličkom crpkom, povezanom s cilindrom, koja podiže i spušta kabinu dizala. Dizalo će se podići pod pritiskom hidrauličke tekućine koja se crpi u spremnik kada pritisnete tipku za poziv. Međutim, u smjeru prema dolje upravljački mehanizam će polako otvoriti ventil za otpuštanje tlaka i dizalo će se spustiti. U slučaju nestanka struje aktivira se sigurnosni akumulator koji automatski spušta dizalo u prizemlje. Hidraulička dizala omogućuju do 6 zona stajanja i dostupna su u najrazličitijim stilovima kabina, različitih konfiguracija. Iako hidraulička dizala nisu među najjeftinijima, zbog svojih karakteristika vrijedna su ulaganja. Stvarni troškovi hidrauličkog dizala ovise o više čimbenika, osobito o broju katova, broju otvora u kabini, dizajnu, opcijskim nadgradnjama i sl. Hidraulička dizala su jedna od najsigurnijih dizala jer imaju nekoliko sigurnosnih funkcija za sigurno djelovanje ugrađenih u sustav. Važno je napomenuti da hidraulička dizala trebaju zasebnu strojarnicu za ugradnju regulatora i sustava za crpke. Strojarnica se obično ugrađuje na najnižem katu u blizini dizala. Dimenzije i specifikacija hidrauličkih stambenih dizala razlikuju se između proizvođača.


4.3. Pneumatska dizala


Pneumatsko dizalo je noviji izum. Sastoji se od dviju polikarbonatnih cijevi koje djeluju na tlak zraka. Jedna od važnih prednosti pneumatskih dizala je da ne zahtijevaju prostor za pogonski sustav, stoga su dobro rješenje za postojeće, izgrađene objekte. Pogon dizala je u kutiji crpke čija je visina samo 30 cm, a promjer je jednak promjeru cijevi. Ako ćete ovo dizalo ugrađivati u svoju kuću ili stan, imajte na umu da ćete trebati otvor širine najmanje jedan metar za unos dizala u kuću. Ako taj prostor nemate ili smatrate da bi dizalo u kući natrpalo prostor, možete ga montirati s vanjske strane uz fasadu i napraviti samo vrata u kuću, čime unutrašnjost doma ostaje netaknuta. Ekološka pneumatska kućna dizala sposobna su prevladati podizanje i do 15 m vertikalno i do 5 stajanja. Ugradnja pneumatskog dizala je brza i jednostavna jer traje svega nekoliko dana.


4.4. Način izvedbe


Po načinu izvedbe razlikujemo klasična dizala sa strojarnicom i dizala bez strojarnice. Dizala mogu imati zidano okno, ugradbeno okno ili su takozvana panoramska dizala.

5. Kako se odvija ugradnja dizala?


Prije odabira dizala vrlo je važno razumjeti osnovne zahtjeve za ugradnju. Dizalo možemo ugraditi u postojeći objekt, ali naravno da je bolje i lakše planirati dizalo već tijekom planiranja objekta, odnosno prije izgradnje. U oba slučaja važno je obratiti pozornost na nekoliko tehničkih uvjeta:

- treba osigurati veliki prostor u tlocrtu objekta (veličina ovisi o veličini odabranog dizala)

- ispod dizala treba predvidjeti prostor za sigurnosnu jamu dubine cca 1.5 metra

- iznad dizala treba osigurati prostor za mehanizam u visini cca 50 cm 

- treba osigurati da će zid na koji će se ugraditi tlačnica dizala biti sposoban podržati težinu dizala u pokretu.

- ovisno o vrsti pogonskog sustava dizala, možda ćete trebati i prikladan prostor za strojarnicu dizala.

Dobro je također odgovoriti i na nekoliko pitanja:

Za koliko katova u domu planirate dizalo? Koliko pristajanja planirate?

Je li vam potreban samo jedan izlaz, odnosno jedna ulazno-izlazna vrata na dizalu ili trebate i dodatna vrata, tako da možete ući/izaći i na drugoj strani dizala?

Sve zidarske i druge pripremne radove koji trebaju biti obavljeni na vašem objektu prije stvarne montaže dizala obično rade drugi izvođači, koji trebaju usko surađivati s ponuditeljem odnosno montažerom dizala i tako osigurati da se sve pripremi točno prema potrebi.

Ugradnja dizala može trajati od nekoliko dana do tjedan dana, pa i više. Sve ovisi, naravno, o složenosti dizala i njegovom položaju. U određenim slučajevima treba prije same ugradnje ishoditi i građevinsku dozvolu, osobito kada se dizalo ugrađuje u postojeću zgradu, i to na vanjsku stranu zgrade ili kada zbog ugradnje dizala treba intervenirati u nosivu konstrukciju zgrade. Monter dizala također će se pobrinuti da svi električni zahtjevi budu ispunjeni. Primjerice, dizalo treba imati prekidač za isključenje kako se ne bi pomicalo tijekom serviranja. Također, dizalo treba imati druge sigurnosne funkcije, poput zaključavanja vrata, koja se ne mogu otvoriti, osim ako je dizalo u zoni pristajanja. Nakon ugradnje slijedi testiranje dizala. Uz testiranje dizala dobit ćete i upute kako sigurno upravljati dizalom i upotrebljavati funkcije u nuždi, primjerice sustav za spuštanje u nuždi.

6. Održavanje dizala


Redovitim servisom i pravilnim održavanjem osigurat ćete pravilan rad dizala i tako pridonijeti većoj sigurnosti, smanjiti mogućnost oštećenja i produžiti vijek dizala. Dizalo se sastoji od brojnih sigurnosnih elemenata koje treba periodično pregledavati, stoga je redovito održavanje temelj vaše sigurnosti. Dobro je da je redoviti servis dizala u skladu s Europskom direktivom EN 95/16 i u skladu s europskim standardima za dizalo EN81.

 

 

 

 

 

EMAJSTOR.HR POMAŽE PRI OCJENI INVESTICIJE I IZBORU IZVOĐAČA ZA VAŠ DOMUGRADNJA DIZALA U ZGRADU

Zgrada sa 9 ulaza, potrebna ugradnja 9 dizala, postoji mjesto između stepeništa veličine 115x400cm gdje bi se ugrađivao lift, 5 stanica, električni lift, postoji dovoljno mjesta na zadnjem katu a isto tako i 80cm ispod razine poda 693000 KN do 1155000 KN


........

BRAVARSKO-STAKLARSKI RADOVI NA LIFTU

Izrada i ugradnja fiksnog ostakljenja na oknu dizala.
Staklo je laminirano 5+5mm u alu okviru koji se pričvršćuje na nosivu čeličnu konstrukciju okna dizala.
U stavku uključiti sav pričvrsni materijal za montažu.
Sve mjere prethodno kontrolirati na objektu.
Dimenzije: 154x192cm-6komada, 154x184cm-1 komad, 154x70cm-1komad 12600 KN do 21000 KN


........

UGRADNJA LIFTA U POSTOJEĆU ZGRADU

Potrebno je da izađete na teren, kako bi utvrdili mogućnosti i modele lifta. Od podruma do potkrovlja (5 kat). Veličinu kabine treba procijeniti vaš stručnjak. 63000 KN do 105000 KN


........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

CIJENA, PROJEKT I IZGRADNJA PANORAMSKOG LIFTA , CCA 15 M
Dizala, lift, Zagreb

337500 KN do 562500 KN

CIJENA, UGRADNJA DIZALA U PRIVATNU KUĆU, 1 KOM
Dizala, lift, Dubrava

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA LIFTA ZA INVALIDE, 2 OSOBE
Dizala, lift, Valentići

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA LIFTA ZA PRIVATNU KUĆU, CCA 200 KG
Dizala, lift, Crikvenica

60750 KN do 101250 KN

CIJENA, DIZALO ZA INVALIDA, CCA 3,5 M
Dizala, lift, Varaždin

47250 KN do 78750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALA, 2,2 M; 1,2 X 0,8 M
Dizala, lift, Split

54000 KN do 90000 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA LIFTA, DO 400 KG
Dizala, lift, Višnjan

40500 KN do 67500 KN

CIJENA, SERVIS DIZALA, 3 OSOBE
Dizala, lift, Slavonski Brod

675 KN do 1125 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA LIFTA, 2,0-2,2 M; 1,0-1.5 M²
Dizala, lift, Bilice

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA LIFTA, CCA 6M VISINA KABINA CCA 120 X 120 CM
Dizala, lift, Višnjan

81000 KN do 135000 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA KUĆNOG DIZALA, 2 M X 1,2 M X 0,8 M
Dizala, lift, Šibenik

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA LIFTA, 400 KG
Dizala, lift, Zagreb

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA MINI KUĆNOG LIFTA, 6M, MAX.90X90CM
Dizala, lift, Zagreb

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALA, CCA 6 M
Dizala, lift, Zagreb

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA TERETNOG DIZALA, CCA 600 KG
Dizala, lift, Štrped

60750 KN do 101250 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALA, 4 ETAŽE
Dizala, lift, Sesvete

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE DIZALA, CCA 10 M
Dizala, lift, Slavonski Brod

22275 KN do 37125 KN

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE VANJSKOG DIZALA, CCA 6 M
Dizala, lift, Virovitica

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA TERETNOG I OSOBNOG LIFTA, ZIDARSKA MJERA 1600X1600 4KATA. TERETNO LIFT ZIDARSKE MJERE 1100X1600. 3 KATA
Dizala, lift, Zbitke

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA VANJSKOG DIZALA, CCA 6 M
Dizala, lift, Osijek

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA LIFTA, 4 OSOBE
Dizala, lift, Rakitje, Bestovje

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALA, 4 KATA
Dizala, lift, Omiš

135000 KN do 225000 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA FASADNOG LIFTA, CCA 8 M
Dizala, lift, Umag

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, REKONSTRUKCIJA LIFTA U POSLOVNOM CENTRU, CCA 215 X 80 X 150 CM
Dizala, lift, Zagreb

3375 KN do 5625 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA LIFTA, CCA 7 M
Dizala, lift, Biograd na moru

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, UGRADNJA VANJSKOG LIFTA KROZ POSTOJECE BALKONE, DIZALO-1 KOM
Dizala, lift, Split

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA LIFTA U ČETVEROKATNICU, DIZALAO-1 KOM
Dizala, lift, Zagreb

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALA, CCA 6 X 2 X 2 M
Dizala, lift, Zagreb

33750 KN do 56250 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALA, CCA 4,0 X 0,8 X 0,8 M
Dizala, lift, Zagreb-dio

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA LIFTA, CCA 90 X 150 X 200 CM
Dizala, lift, Povljana

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA DIZALA, CCA 950 X 1000 CM
Dizala, lift, Zagreb

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, DOBAVA I POSTAVLJANJE DIZALA, CCA 5 M
Dizala, lift, Zadar

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I UGRADNJA LIFTA, CCA 5 M
Dizala, lift, Dubovica

20250 KN do 33750 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA PODIZNE PLATFORME ILI VANJSKOG LIFTA, CCA 12 M
Dizala, lift, Rijeka

67500 KN do 112500 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA DIZALA, CCA 320 KG
Dizala, lift, Sveti Lovreč

27000 KN do 45000 KN

CIJENA, DOBAVA I MONTAŽA LIFTA , CCA 1,2 X 1,2 M
Dizala, lift, Pula

81000 KN do 135000 KNPogledaj druge završene projekte i cjene

DIZALA, LIFT CJENIK

Zatražite neobavezujuću ponudu od poduzeća

79+ PODUZEĆA ZA DIZALA, LIFT
BESPLATNA USLUGA
BEZ PROVIZIJA
ZATRAŽI PONUDU

TRAŽITE DOBRE IZVOĐAČE ZA PODRUČJE DIZALA, LIFT?

CROATIA
CROATIA
EMAJSTOR.HR

Pijavišće 17g
10000 Zagreb

00385 99 3317 311

© 2022 Daibau d.o.o. | Pijavišće 17g, Zagreb | Sva prava zadržana