Alarmni sustavi cijena

Alarmni sustavi imaju cijenu koja uvelike varira ovisno o vrsti (ožičeni, bežični), kvaliteti, broju sigurnosnih uređaja i davatelju usluga. Prosječan alarmni sustav, s glavnom jedinicom, senzorima i kamerom, košta oko 470-950 EUR. Nepotrebno je reći da će prva spriječena krađa uštedjeti puno više novca nego ulaganje u sustav sigurnosnog nadzora. Uz to naravno, postoji i vatrodojava, koja vas uvelike može spasiti.

Kome povjeriti postavljanje alarma? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

Zatražite ponudu:
Pošalji upit

Alarm za kuću


Cijena za alarmni sistem i ugradnja alarma. Dobava i ugradnja alarmnog sistema sa glavnim dijelom, senzorom i kamerom.

198.94 €/kom

VRLO NISKA CIJENA
€/kom

SREDNJA CIJENA
716.18 €/kom

NAJVIŠA CIJENA
ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Cijena za prodavača, montažera alarmnih sustava

Druge cijene za Alarmni sustavi

vaša količina

jedinica

okvirna cijena

vaša cijena

Senzor pokreta

Cijena za bežični senzor kretanja, raspon do 100 m, raspon detekcije 10-12 m, s ugrađenim tamponskim prekidačem, zidnim ili stropnim.€/kom

kom
upit

Postavljanje video nadzora cijena

Videonadzorni alarmni sistemi.
Cijena za videonadzorni sustav sa diktafonom, kamerama i IC rasponom od 20 m.€/kom

kom
upit

Bežični alarmi za vrata

Cijena za dobavu bežičnog alarma za vrata. Cijena ne uključuje montažu.€/kom

kom
upit
UKUPNO:
pošalji upit >

Da li Vam je kalkulator bio koristan?

Ideje za uredan dom

Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

Alarmni sustavi – sve što morate znati

1. Što morate znati o alarmnim sustavima?


U današnje vrijeme zbog sve većeg broja provala u poslovne objekte i stambene kuće teško možemo zamisliti sigurnost objekta bez dobro planirane tehničke zaštite. Alarmni sustav je skup uređaja za otkrivanje promjena događaja na osiguranom objektu. Posebnu pažnju treba obratiti za vrijeme našeg izbivanja, osobito kada idemo na odmor na duži period. Provalnici za kazneno djelo radije biraju stan, kuću ili poslovni prostor, gdje će imati manje prepreka i manji rizik da budu otkriveni. Na tome puno možemo napraviti već sami. Možemo razmotriti mjere kako smanjiti mogućnost privlačenja pozornosti provalnika. Instaliranjem kvalitetnog alarmnog sustava koji prenosi alarmne signale nadzornom zaštitarskom centru koji je povezan s interventnom službom osiguravamo veću sigurnost.

 

kucni-alarm.jpg
Zbog sve većeg broja provala, dobro isplanirana tehnička sigurnost domova postaje sve važnija.

 


1.1. Svaka protuprovalna zaštita nije alarmni odnosno sigurnosni sustav


Postoje znatne razlike između zaštite od provale i sveobuhvatnog sigurnosnog sustava doma; potonji pruža dodatnu zaštitu vama i vašoj obitelji, stoga bi mogao biti i bolja investicija. Prije nego što se odlučite za ponuditelja alarmnog sustava važno je znati koju vrstu zaštite vam nudi, što je zaštićeno i kako sustav funkcionira. Zaštita od provale osnovna je vrsta alarmnog sustava, sa senzorima na vratima i prozorima. Ona vas ili zaštitarsku službu (ovisno o vašim podešavanjima) upozorava da je uljez ušao u vaš dom. To je vrlo korisno, međutim, ta vrsta sustava vas neće upozoriti u slučaju drugih neželjenih događaja, poput požara, curenja ugljičnog monoksida, izlijevanja vode i sl.

1.2. Alarmni sustav djeluje i tijekom ispada električne energije


Mnoge vlasnike kuća brine električno napajanje alarmnog sustava. Recimo da ste na odmoru i u vašem susjedstvu oluja uzrokuje nestanak struje. Je li vaš sigurnosni sustav i dalje uključen? Je li vaš dom zaštićen? Trebate li se vratiti kući? Brige su u ovom slučaju nepotrebne. Bez obzira na to kakav sigurnosni sustav imate, on će funkcionirati i dalje i bez električnog napajanja. Klasični sustav, koji se napaja električnom energijom, obično je niskog napona, što znači da mu za pokretanje sustava nije potrebno mnogo energije. Takvi sigurnosni sustavi opremljeni su baterijom koja napaja sustav čak i u slučaju nestanka struje. Postoje i sigurnosni sustavi na solarni pogon. Ovaj sustav je malo skuplji od uobičajenoga, ali ako tražite „zeleno” rješenje koje vam pruža sigurnost čak i kad nema električne energije, to je najbolja opcija.

1.3. Sigurnosni sustav treba prilagoditi veličini kuće ili stana i vašim potrebama


Iako neki ponuditelji tvrde da postoji samo jedna vrsta sigurnosnih sustava za sve, to nije istina. Zapravo je na raspolaganju nekoliko vrsta i veličina koje možete prilagoditi u odnosu na svoje potrebe. Naravno, to će biti skuplje, ali osigurat će vam i višu razinu sigurnosti jer će sustav biti koncipiran posebno za vaš dom i način življenja. Ako imate veći dom, trebat ćete sustav koji može upravljati većom količinom informacija i nadzora.

1.4. Mnogi sustavi pružaju i osobnu zaštitu


Pretpostavimo da se poskliznete dok hodate stepenicama i ne možete telefonirati. Koliko vremena bi trebalo da vas neko pronađe? Mnogi suvremeni sustavi za dom opremljeni su tehnologijom koja može pomoći i u takvim hitnim slučajevima. Narukvica ili privjesak vam omogućuje da pritisnete dugme i odmah uspostavite kontakt s osobljem za hitnu pomoć, koje je dostupno 24 sata na dnevno. Ovo je rješenje izvrsno za starije, ali i za one koji žive sami i nemaju bliske susjede.

1.5. Smanjenje premije polica osiguranja i drugi pozitivni efekti 


Osim osjećaja sigurnosti i uvjerenja da je vaša imovina sigurna, ugradnja kvalitetnog alarmnog sustava ima i druge pozitivne efekte. Primjerice, mnoge osiguravajuće kuće nude smanjenje premija vlasnicima stanova koji imaju instaliran sigurnosni sustav. Osim toga vas može napredniji sigurnosni sustav za dom upozoriti na kvar u funkcioniranju kućanskih aparata koji bi mogli nanijeti štetu vašem domu. Uz to, sigurnosni sustavi osiguravaju bezbrižnost posjetitelja, dadilje i djece jer znaju da su sigurni.

2. Ponuditelji alarmnih sustava


Budući da je učinkovita sigurnosna zaštita kod kuće vrlo važna, savjetujemo vam da se informirate o različitim vrstama alarmnih sustava i pažljivo odaberete ponuditelja. Prvo saznajte koliko dugo tvrtka posluje. Preporučujemo da odaberete tvrtku koja posluje najmanje 10 godina, a ima moderniziranu opremu. Također je važno uzeti u obzir udaljenost između vas i nadzornog centra zaštitarske službe, koja bi trebala biti što bliže lokaciji vašeg objekta. Što ste dalje od lokacije za praćenje, zaštitarskoj službi će trebati više vremena da stigne do vas u slučaju aktiviranja alarma.

3. Vrste alarmnih sustava


3.1. Žičani alarmni sustav za dom


Žičani alarmni sustav obavi prvi dio komunikacije između senzora i nadzorne ploče s mrežom žica instaliranih unutar zidova i poda vašeg doma. Upotrebljava niskonaponski električni krug koji prolazi između dvije točke kroz vrata i prozore doma ili drugih senzora u kući. Protok je neometan kada su vrata i prozori zatvoreni. Međutim, kada se vrata i prozori iznenada otvore ili senzori prepoznaju kretanje, krug se prekida i aktivira alarm.

3.2. Bežični alarmni sustav za dom


Bežična tehnologija povezuje senzore i nadzornu ploču pomoću radiofrekventne tehnologije i mobilnih podataka. Kada senzori otkriju kretanje, vaš alarmni sustav se aktivira i šalje signal nadzornoj ploči, koja aktivira alarm.

3.3. Sustav protiv krađe bez priključivanja na nadzorni zaštitarski centar 


Takvi sustavi se oslanjaju na vas ili nekoga u vašoj kući (možda na susjeda) koji će u slučaju aktiviranja alarma pravilno urgirati, odnosno upozoriti hitne službe. Sustav također aktivira zvučne i vizualne alarme, ali nadzorni centar zaštitarske tvrtke nije automatski obaviješten. Nekontrolirani sustavi obično su jeftinija opcija u usporedbi s kontroliranim sustavom. Ali istodobno ne pružaju istu razinu zaštite. Imajte na umu da čak i ako se upozorenje za alarm pošalje izravno na vaš telefon, možda nećete moći odgovoriti zbog slabog mobilnog signala ili zato što u tom trenutku nemate telefon.

3.4. Protuprovalni sustav priključen na nadzorni zaštitarski centar 


Imati pouzdanu profesionalnu zaštitarsku službu koja se brine o vama definitivno je ohrabrujuće.

Alarmni sustav u slučaju izvanrednog događaja ne upozorava samo vas, već zove i operatore nadzornog centra da u vaš dom odmah pošalju službu za hitne slučajeve.

3.5. Alarmni sustavi prema vrsti zaštite


Alarmni sustavi razlikuju se i po tome od čega štite objekt ili imovinu. Mogu se zaštiti od požara, poplava, promjena i sobne temperature. Također, ovisno o tome od koga ih štite. Od provalnika, pljačkaša, neovlaštenih ulaza i sl.

Po ovim kriterijima razlikujemo sljedeće alarmne sustave:

- protuprovalni alarmni sustavi

- alarmni sustavi protiv krađa

- vatrodojavni sustavi i mjerenja propuštanja plina

- sustavi kontrole pristupa

- videonadzorni sustavi.

4. Kako ugraditi kućni alarm?


Postupak ugradnje vašeg sigurnosnog sustava ovisi o vrsti sustava koji ste kupili. Obični sustav ožičenja će svakako morati instalirati stručni električar. Ova vrsta ugradnje uključuje i bušenje i rezanje kanala u zid, na kojima se zatim instaliraju senzori po prostorijama i povezuju s glavnom kontrolnom pločom sustava. S druge strane, bežični kućni alarm puno je lakše instalirati jer bušenje nije potrebno. U većini slučajeva bežični sustavi se napajaju baterijom, neki i solarnim panelima. Za izravno povezivanje sa zaštitarskom službom ili osobljem za hitne slučajeve će možda biti potrebna posebna oprema. Preporučujemo da prije početka radova saznate što ona obuhva

a kako biste mogli pravilno pripremiti prostorije.

4.1. Alarm za novogradnju


Ponuditelj alarmnog sustava će se prije same ugradnje sustava interesirati o svojstvima objekta i okoliša (planovi objekta), te ovisno o načinu upotrebe stana odnosno kuće, s vama dogovoriti najprikladniju vrstu alarmnog sustava. Pri planiranju alarmnog sustava treba obratiti pozornost na to da lokacije senzora odgovaraju kasnijem razmještaju namještaja, klimatizacijskih uređaja i sl. Nakon izrade plana podžbukno se postavlja cijev od pojedinačnog senzora do alarmne centrale i predvidi se dovod napajanja i cijev za dovod komunikacijskog kabela. Najbolje je to provesti prije žbukanja zidova kako bi cijela instalacija alarmnog sustava bila podžbukna. Nakon instalacije treba alarmnu centralu pravilno isprogramirati i provesti detaljno testiranje sustava.

4.2. Alarm za postojeće gradnje


U postojećim objektima se instalacija alarmnog sustava najčešće ugrađuje nadžbukno, kako bi se izbjeglo bušenje i rezanje zidova, odnosno za ugradnju se upotrebljavaju moguće slobodne cijevi u elektroinstalaciji. Što se tiče izgleda, nadžbukni uređaj inače nije optimalno rješenje. No prednost ugradnje u postojeći objekt je poznati razmještaj namještaja, što znači da se senzori mogu optimalno rasporediti po stanu, odnosno kući. Kompletni alarmni sustav se instalira odjednom, uključujući instalaciju.

 

emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš domŽELIM PONUDU IZVOĐAČA
Zadnji projekti

Postavljanje video nadzora

Potrebno postavljanje video nadzora, u pitanju su 4 kamere. 6786 € do 11310 €

........

Ugradnja alarma

Potrebna ugradnja alarma na sve prozore. 2035.8 € do 3393 €

........

Pametna brava na postojeća vrata

Potrebno na postojeća vrata da se ugradi pametna brava, elektronska. 1696.5 € do 2827.5 €

........

ŽELIM PONUDU IZVOĐAČA

Cijena, Zamjena alarmnog elementa, Po popisu
Alarmni sustavi, Podgorje Bistričko

450 € do 750 €

Cijena, Dobava i postavljanje kamera na obijektu, 4 kom
Alarmni sustavi, Kaštel Lukšić

450 € do 750 €

Cijena, Alarm, Po popisu
Alarmni sustavi, Zagreb

720 € do 1200 €

Cijena, Projekt instalacije interfona, 15 stanova
Alarmni sustavi, Osijek

900 € do 1500 €

Cijena, Postavljanje video nadzora, kamere-5-8 kom
Alarmni sustavi, Split

900 € do 1500 €

Cijena, Servis i održavanje sustava video nadzor i alarm, cca 90 m2
Alarmni sustavi, Ždrelac

90 € do 150 €

Cijena, Postavljanje kamera na stambenu zgradu, kamere-2 kom
Alarmni sustavi, Zaprešić

360 € do 600 €

Cijena, Vanjske LAN kamere, 5 Kamera
Alarmni sustavi, Borik

540 € do 900 €

Cijena, Zamjena postojećeg Hikvision snimaca, kamere-4 kom
Alarmni sustavi, Podhum

90 € do 150 €

Cijena, Alarmni sustav, 2 kamere
Alarmni sustavi, Zagreb

720 € do 1200 €

Cijena, Ugradnja alarmnog sustava, 90 m2
Alarmni sustavi, Pićan

900 € do 1500 €

Cijena, Popravak portafona, portafon-1 kom
Alarmni sustavi, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Ponuda za postavljanje video portafona, 22 -stana
Alarmni sustavi, Zagreb

900 € do 1500 €

Cijena, Postavljanje video nadzor, kamere-4 kom
Alarmni sustavi, Sljeme

450 € do 750 €

Cijena, Postavljanje alarmnog sustava, trokatnica
Alarmni sustavi, Podaca

900 € do 1500 €

Cijena, Video nadzor kuće i vrta, 1 kom
Alarmni sustavi, Punat

450 € do 750 €

Cijena, Postavljanje video nadzor za kuću , kamere-3 kom
Alarmni sustavi, Vukovar

900 € do 1500 €

Cijena, Ponuda za ugradnju video nadzora za stambenu zgradu, kamere: 4 kom
Alarmni sustavi, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Alarmni sustav za kuću , cca 75m2
Alarmni sustavi, Vodnjan

450 € do 750 €

Cijena, Nadogradnja alarma, dva senzora, tipkovnica..
Alarmni sustavi, Zagreb

315 € do 525 €

Cijena, Dobava i postavljanje kamera u dvorištu, 3 kom
Alarmni sustavi, Kućan Marof

450 € do 750 €

Cijena, Alarm za stan magnete na prozore i vrata, cca 55 m2
Alarmni sustavi, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Video nadzor , kamere-2-3 kd
Alarmni sustavi, Nuštar

450 € do 750 €

Cijena, Ponovno spajanje alamnog sustava, cca 96 m2
Alarmni sustavi, Zagreb

45 € do 75 €

Cijena, Prodaja i ugradnja alarma za kuču , cca 70 m2
Alarmni sustavi, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Ugradnja alarma, Po popisu
Alarmni sustavi, Osijek

450 € do 750 €

Cijena, Postavljanje video nadzora privatne kuće, kamere- 2 kd
Alarmni sustavi, Osijek

450 € do 750 €

Cijena, Ugradnja alarmnog sustava u vikendici, 80 m2
Alarmni sustavi, Dograde

450 € do 750 €

Cijena, Postavljanje video nadzor na obiteljskoj kući, cca 8 x 5 m
Alarmni sustavi, Mrzlo Polje

450 € do 750 €

Cijena, Ugradnja alarmnog sistema, cca 28 m2
Alarmni sustavi, Samobor

450 € do 750 €

Cijena, Popravak portafona , stanova-5 kd
Alarmni sustavi, Zagreb

90 € do 150 €

Cijena, Ugradnja portafona, 11 kom
Alarmni sustavi, Budenec

900 € do 1500 €

Cijena, Popravak rampe za parking, zamjena potrganog dijela , 1 kom
Alarmni sustavi, Zemunik

180 € do 300 €

Cijena, Zamjena interfona u zgradi, 1 kom
Alarmni sustavi, Sveti Križ Začretje

270 € do 450 €

Cijena, Ugradnja portafona , portfon-4 kd
Alarmni sustavi, Zagreb

450 € do 750 €

Cijena, Instaliranje alarmnog sustava, cca 180 m2
Alarmni sustavi, Novigrad

270 € do 450 €Pogledajte ostale izvedene projekte i cijene

Alarmni sustavi cjenik

Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

591+ poduzeća za Alarmni sustavi
Besplatna usluga
Bez provizija
Zatraži ponudu

Tražite dobre izvođače za područje Alarmni sustavi?