Za područje

  Alarmni sustavi cijena

  Alarmni sustavi imaju cijenu koja uvelike varira ovisno o vrsti (ožičeni, bežični), kvaliteti, broju sigurnosnih uređaja i davatelju usluga. Prosječan alarmni sustav, s glavnom jedinicom, senzorima i kamerom, košta oko 470-950 EUR. Nepotrebno je reći da će prva spriječena krađa uštedjeti puno više novca nego ulaganje u sustav sigurnosnog nadzora. Uz to naravno, postoji i vatrodojava, koja vas uvelike može spasiti.

  Kome povjeriti postavljanje alarma? Pošaljite upit odgovarajućim i ocijenjenim izvođačima u vašem području - besplatno i bez obveze! Jednostavno ispunite obrazac u nastavku.

  Brzi upit - lako i besplatno do dobrih majstora!
  Pošalji upit

  Alarm za kuću


  Cijena za alarmni sistem i ugradnja alarma. Dobava i ugradnja alarmnog sistema sa glavnim dijelom, senzorom i kamerom.

  198.94 €/kom

  VRLO NISKA CIJENA
  509.28 €/kom

  SREDNJA CIJENA
  716.18 €/kom

  NAJVIŠA CIJENA
  Želim ponudu izvođača

  Druge cijene za Alarmni sustavi (2024)

  vaša količina

  jedinica

  Okvirna cijena

  vaša cijena

  Bežični alarmi za vrata

  Cijena za dobavu bežičnog alarma za vrata. Cijena ne uključuje montažu.


  kom

  €/kom

  Postavljanje video nadzora cijena

  Videonadzorni alarmni sistemi.
  Cijena za videonadzorni sustav sa diktafonom, kamerama i IC rasponom od 20 m.


  kom

  €/kom

  Senzor pokreta

  Cijena za bežični senzor kretanja, raspon do 100 m, raspon detekcije 10-12 m, s ugrađenim tamponskim prekidačem, zidnim ili stropnim.


  kom

  €/kom

  Okvirna cijena
  Pošalji upit >

  Da li Vam je kalkulator bio koristan?

  Alarmni sustavi – sve što morate znati

  1. Što morate znati o alarmnim sustavima?


  U današnje vrijeme zbog sve većeg broja provala u poslovne objekte i stambene kuće teško možemo zamisliti sigurnost objekta bez dobro planirane tehničke zaštite. Alarmni sustav je skup uređaja za otkrivanje promjena događaja na osiguranom objektu. Posebnu pažnju treba obratiti za vrijeme našeg izbivanja, osobito kada idemo na odmor na duži period. Provalnici za kazneno djelo radije biraju stan, kuću ili poslovni prostor, gdje će imati manje prepreka i manji rizik da budu otkriveni. Na tome puno možemo napraviti već sami. Možemo razmotriti mjere kako smanjiti mogućnost privlačenja pozornosti provalnika. Instaliranjem kvalitetnog alarmnog sustava koji prenosi alarmne signale nadzornom zaštitarskom centru koji je povezan s interventnom službom osiguravamo veću sigurnost.

   

  kucni-alarm.jpg
  Zbog sve većeg broja provala, dobro isplanirana tehnička sigurnost domova postaje sve važnija.

   


  1.1. Svaka protuprovalna zaštita nije alarmni odnosno sigurnosni sustav


  Postoje znatne razlike između zaštite od provale i sveobuhvatnog sigurnosnog sustava doma; potonji pruža dodatnu zaštitu vama i vašoj obitelji, stoga bi mogao biti i bolja investicija. Prije nego što se odlučite za ponuditelja alarmnog sustava važno je znati koju vrstu zaštite vam nudi, što je zaštićeno i kako sustav funkcionira. Zaštita od provale osnovna je vrsta alarmnog sustava, sa senzorima na vratima i prozorima. Ona vas ili zaštitarsku službu (ovisno o vašim podešavanjima) upozorava da je uljez ušao u vaš dom. To je vrlo korisno, međutim, ta vrsta sustava vas neće upozoriti u slučaju drugih neželjenih događaja, poput požara, curenja ugljičnog monoksida, izlijevanja vode i sl.

  1.2. Alarmni sustav djeluje i tijekom ispada električne energije


  Mnoge vlasnike kuća brine električno napajanje alarmnog sustava. Recimo da ste na odmoru i u vašem susjedstvu oluja uzrokuje nestanak struje. Je li vaš sigurnosni sustav i dalje uključen? Je li vaš dom zaštićen? Trebate li se vratiti kući? Brige su u ovom slučaju nepotrebne. Bez obzira na to kakav sigurnosni sustav imate, on će funkcionirati i dalje i bez električnog napajanja. Klasični sustav, koji se napaja električnom energijom, obično je niskog napona, što znači da mu za pokretanje sustava nije potrebno mnogo energije. Takvi sigurnosni sustavi opremljeni su baterijom koja napaja sustav čak i u slučaju nestanka struje. Postoje i sigurnosni sustavi na solarni pogon. Ovaj sustav je malo skuplji od uobičajenoga, ali ako tražite „zeleno” rješenje koje vam pruža sigurnost čak i kad nema električne energije, to je najbolja opcija.

  1.3. Sigurnosni sustav treba prilagoditi veličini kuće ili stana i vašim potrebama


  Iako neki ponuditelji tvrde da postoji samo jedna vrsta sigurnosnih sustava za sve, to nije istina. Zapravo je na raspolaganju nekoliko vrsta i veličina koje možete prilagoditi u odnosu na svoje potrebe. Naravno, to će biti skuplje, ali osigurat će vam i višu razinu sigurnosti jer će sustav biti koncipiran posebno za vaš dom i način življenja. Ako imate veći dom, trebat ćete sustav koji može upravljati većom količinom informacija i nadzora.

  1.4. Mnogi sustavi pružaju i osobnu zaštitu


  Pretpostavimo da se poskliznete dok hodate stepenicama i ne možete telefonirati. Koliko vremena bi trebalo da vas neko pronađe? Mnogi suvremeni sustavi za dom opremljeni su tehnologijom koja može pomoći i u takvim hitnim slučajevima. Narukvica ili privjesak vam omogućuje da pritisnete dugme i odmah uspostavite kontakt s osobljem za hitnu pomoć, koje je dostupno 24 sata na dnevno. Ovo je rješenje izvrsno za starije, ali i za one koji žive sami i nemaju bliske susjede.

  1.5. Smanjenje premije polica osiguranja i drugi pozitivni efekti 


  Osim osjećaja sigurnosti i uvjerenja da je vaša imovina sigurna, ugradnja kvalitetnog alarmnog sustava ima i druge pozitivne efekte. Primjerice, mnoge osiguravajuće kuće nude smanjenje premija vlasnicima stanova koji imaju instaliran sigurnosni sustav. Osim toga vas može napredniji sigurnosni sustav za dom upozoriti na kvar u funkcioniranju kućanskih aparata koji bi mogli nanijeti štetu vašem domu. Uz to, sigurnosni sustavi osiguravaju bezbrižnost posjetitelja, dadilje i djece jer znaju da su sigurni.

  2. Ponuditelji alarmnih sustava


  Budući da je učinkovita sigurnosna zaštita kod kuće vrlo važna, savjetujemo vam da se informirate o različitim vrstama alarmnih sustava i pažljivo odaberete ponuditelja. Prvo saznajte koliko dugo tvrtka posluje. Preporučujemo da odaberete tvrtku koja posluje najmanje 10 godina, a ima moderniziranu opremu. Također je važno uzeti u obzir udaljenost između vas i nadzornog centra zaštitarske službe, koja bi trebala biti što bliže lokaciji vašeg objekta. Što ste dalje od lokacije za praćenje, zaštitarskoj službi će trebati više vremena da stigne do vas u slučaju aktiviranja alarma.

  3. Vrste alarmnih sustava


  3.1. Žičani alarmni sustav za dom


  Žičani alarmni sustav obavi prvi dio komunikacije između senzora i nadzorne ploče s mrežom žica instaliranih unutar zidova i poda vašeg doma. Upotrebljava niskonaponski električni krug koji prolazi između dvije točke kroz vrata i prozore doma ili drugih senzora u kući. Protok je neometan kada su vrata i prozori zatvoreni. Međutim, kada se vrata i prozori iznenada otvore ili senzori prepoznaju kretanje, krug se prekida i aktivira alarm.

  3.2. Bežični alarmni sustav za dom


  Bežična tehnologija povezuje senzore i nadzornu ploču pomoću radiofrekventne tehnologije i mobilnih podataka. Kada senzori otkriju kretanje, vaš alarmni sustav se aktivira i šalje signal nadzornoj ploči, koja aktivira alarm.

  3.3. Sustav protiv krađe bez priključivanja na nadzorni zaštitarski centar 


  Takvi sustavi se oslanjaju na vas ili nekoga u vašoj kući (možda na susjeda) koji će u slučaju aktiviranja alarma pravilno urgirati, odnosno upozoriti hitne službe. Sustav također aktivira zvučne i vizualne alarme, ali nadzorni centar zaštitarske tvrtke nije automatski obaviješten. Nekontrolirani sustavi obično su jeftinija opcija u usporedbi s kontroliranim sustavom. Ali istodobno ne pružaju istu razinu zaštite. Imajte na umu da čak i ako se upozorenje za alarm pošalje izravno na vaš telefon, možda nećete moći odgovoriti zbog slabog mobilnog signala ili zato što u tom trenutku nemate telefon.

  3.4. Protuprovalni sustav priključen na nadzorni zaštitarski centar 


  Imati pouzdanu profesionalnu zaštitarsku službu koja se brine o vama definitivno je ohrabrujuće.

  Alarmni sustav u slučaju izvanrednog događaja ne upozorava samo vas, već zove i operatore nadzornog centra da u vaš dom odmah pošalju službu za hitne slučajeve.

  3.5. Alarmni sustavi prema vrsti zaštite


  Alarmni sustavi razlikuju se i po tome od čega štite objekt ili imovinu. Mogu se zaštiti od požara, poplava, promjena i sobne temperature. Također, ovisno o tome od koga ih štite. Od provalnika, pljačkaša, neovlaštenih ulaza i sl.

  Po ovim kriterijima razlikujemo sljedeće alarmne sustave:

  - protuprovalni alarmni sustavi

  - alarmni sustavi protiv krađa

  - vatrodojavni sustavi i mjerenja propuštanja plina

  - sustavi kontrole pristupa

  - videonadzorni sustavi.

  4. Kako ugraditi kućni alarm?


  Postupak ugradnje vašeg sigurnosnog sustava ovisi o vrsti sustava koji ste kupili. Obični sustav ožičenja će svakako morati instalirati stručni električar. Ova vrsta ugradnje uključuje i bušenje i rezanje kanala u zid, na kojima se zatim instaliraju senzori po prostorijama i povezuju s glavnom kontrolnom pločom sustava. S druge strane, bežični kućni alarm puno je lakše instalirati jer bušenje nije potrebno. U većini slučajeva bežični sustavi se napajaju baterijom, neki i solarnim panelima. Za izravno povezivanje sa zaštitarskom službom ili osobljem za hitne slučajeve će možda biti potrebna posebna oprema. Preporučujemo da prije početka radova saznate što ona obuhva

  a kako biste mogli pravilno pripremiti prostorije.

  4.1. Alarm za novogradnju


  Ponuditelj alarmnog sustava će se prije same ugradnje sustava interesirati o svojstvima objekta i okoliša (planovi objekta), te ovisno o načinu upotrebe stana odnosno kuće, s vama dogovoriti najprikladniju vrstu alarmnog sustava. Pri planiranju alarmnog sustava treba obratiti pozornost na to da lokacije senzora odgovaraju kasnijem razmještaju namještaja, klimatizacijskih uređaja i sl. Nakon izrade plana podžbukno se postavlja cijev od pojedinačnog senzora do alarmne centrale i predvidi se dovod napajanja i cijev za dovod komunikacijskog kabela. Najbolje je to provesti prije žbukanja zidova kako bi cijela instalacija alarmnog sustava bila podžbukna. Nakon instalacije treba alarmnu centralu pravilno isprogramirati i provesti detaljno testiranje sustava.

  4.2. Alarm za postojeće gradnje


  U postojećim objektima se instalacija alarmnog sustava najčešće ugrađuje nadžbukno, kako bi se izbjeglo bušenje i rezanje zidova, odnosno za ugradnju se upotrebljavaju moguće slobodne cijevi u elektroinstalaciji. Što se tiče izgleda, nadžbukni uređaj inače nije optimalno rješenje. No prednost ugradnje u postojeći objekt je poznati razmještaj namještaja, što znači da se senzori mogu optimalno rasporediti po stanu, odnosno kući. Kompletni alarmni sustav se instalira odjednom, uključujući instalaciju.

   

  emajstor.hr pomaže pri ocjeni investicije i izboru izvođača za vaš dom  Želim ponudu izvođača
  Zadnji projekti

  Dobava i montaža video nadzora

  Potrebna dobava i montaža video nadzora. Od 5 do 8 komada. 13572 € do 22620 €

  ........

  Postava video nadzora na garažu

  Zelim kontrolu nad ulazom u garazu, potrebna je postava video nadzora. 2035.8 € do 3393 €

  ........

  Postavljanje sigurnosnih kamera protiv provale

  Obiteljska kuća, bežićni alarmni sustav, stara drvena prizemnica, video nadzor (nisam sigurna što sve treba i što je moguće).
  Dvorište u kojem je drvena prizemnica (cca 110m2), dvije male kuće, svaka po cca 30 m2. Mislim, da bih trebala bih postaviti dvije kamere, otprilike, da nadziru ulaz u dvorište sa ceste i ulaz u dvorište sa strane vrta, kroz polja. 6786 € do 11310 €

  ........

  Želim ponudu izvođača

  Cijena, Postavljanje dvorišne kamere, Oko 150 kvadrata
  Alarmni sustavi, Ivanec

  540 € do 900 €

  Cijena, Osposobljavanje sustava video nadzora, 4 kamere su na zicu, jedna bezicna
  Alarmni sustavi, Samobor

  900 € do 1500 €

  Cijena, Popravak kamere na video portafonu, 38m2-stan/video parlafon
  Alarmni sustavi, Sesvete

  270 € do 450 €

  Cijena, Video nadzor za obiteljsku kuću, 200 m2
  Alarmni sustavi, Split

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradnja portafona, 1 vanjska + 5 unutarnjih jedinica
  Alarmni sustavi, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradnja portafona na kartice, 47 kom
  Alarmni sustavi, Sisak

  1800 € do 3000 €

  Cijena, Postavljnje portafona, 3 ulaza
  Alarmni sustavi, Koprivnica

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Instalicija dvorišnih kamera, kamere-2 kom
  Alarmni sustavi, Čakovec

  90 € do 150 €

  Cijena, Ugradnja elektricne centralne brave, Zgrada sa 4 stana
  Alarmni sustavi, Zagreb

  270 € do 450 €

  Cijena, Postavljanje videonadzora na vikendici, dvorište je oko 750 m2 cca 3 kom
  Alarmni sustavi, Desno Sredičko

  900 € do 1500 €

  Cijena, Zamjena starog portafona u zgradi, 2
  Alarmni sustavi, Pula

  90 € do 150 €

  Cijena, Postavljanje alarmnog sustava, 100 m2
  Alarmni sustavi, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Video nadzor kuće, 4 kamere
  Alarmni sustavi, Glavičani

  900 € do 1500 €

  Cijena, Postavljanje alarmnog sustava za stan, 60 m2
  Alarmni sustavi, Zagreb

  450 € do 750 €

  Cijena, Ugradnja video portafona, video portafon 1 kom
  Alarmni sustavi, Susedgrad

  450 € do 750 €

  Cijena, Nadogradnja postojećeg portafona, 500 m2
  Alarmni sustavi, Zagreb

  270 € do 450 €

  Cijena, Premještanje protuprovalne centrale u Sisku, ista zgrada
  Alarmni sustavi, Sisak

  90 € do 150 €

  Cijena, Ugradnja interfona u zgradi, 24 stana
  Alarmni sustavi, Herešin

  1350 € do 2250 €

  Cijena, Postavjanje videonadzora u maloprodajni objekt, 218 m2
  Alarmni sustavi, Mlini

  450 € do 750 €

  Cijena, Ugradnja video nadzora na privatnu kucu, 3-4 vanjske kamere
  Alarmni sustavi, Bijelo Brdo

  900 € do 1500 €

  Cijena, Zamjena postojećih portafona u stambenoj zgradi, 10 kom
  Alarmni sustavi, Zagreb

  540 € do 900 €

  Cijena, Zamjena potrafona u zgradi, 16 stanova
  Alarmni sustavi, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Postavljanje video nadzora, 2 objekta
  Alarmni sustavi, Brela

  540 € do 900 €

  Cijena, Ugradnja vanjskog videonadzora na zgradi, cca 5 kom
  Alarmni sustavi, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Popravak portafona, Jedna ulazna jedinica
  Alarmni sustavi, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Popravak portafona,
  Alarmni sustavi, Zagreb

  90 € do 150 €

  Cijena, Dobava i ugradnja video nadzora i alarma,
  Alarmni sustavi, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradnja alarmnog sustava, 1 portafon, 2 senzora za pokret, 1 alarmni sustav, 3 kamere
  Alarmni sustavi, Sesvetski Kraljevac

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradnja interfona, 4 kom
  Alarmni sustavi, Varaždin

  450 € do 750 €

  Cijena, Dobava i montaža kamere za video nadzor, 1 kom
  Alarmni sustavi, Varaždin

  540 € do 900 €

  Cijena, Izmjena portofona s vanjskom jedinicom, portofona 8 kom
  Alarmni sustavi, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Postavljanje video nadzora na obiteljskoj kući, cca 200 m2
  Alarmni sustavi, Murvica

  900 € do 1500 €

  Cijena, Ugradnja Urmet portafonskog sustava, 14 polja
  Alarmni sustavi, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Zamjena elektroinstalacija, 11 rasvjetnih tijela
  Alarmni sustavi, Zagreb

  900 € do 1500 €

  Cijena, Videonadzor kuće u nizu, 200 m2
  Alarmni sustavi, Karlovac

  900 € do 1500 €

  Cijena, Montaža kamera za videonadzor, kamere-2 kom
  Alarmni sustavi, Drače

  450 € do 750 €  Ideje za uredan dom

  Magazin sa svježim idejama i savjetima naših autora za uređenje doma.

  Alarmni sustavi cjenik

  Zatražite neobvezujuću ponudu od tvrtke

  641+ poduzeća za Alarmni sustavi
  Besplatna usluga
  Bez provizija
  Zatraži ponudu